Autor Subiect: Coasta Amalfi, Sorrento, Napoli, Capri si sejur Ischia 23 mai - 01 iunie 2017  (Citit de 16232 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Un loc liber la femei, in camera dubla, dintr-o renuntare.
Pentru inscriere va rugam sa va adresati direct agentiei pe adresa de e-mail office@bonvoyagesibiu.ro.

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Coasta Amalfi, Sorrento, Napoli, Capri si sejur Ischia 23 mai - 01 iunie 2017
« Răspuns #31 : Marți, 04 Aprilie 2017, 14:35 »
Nu mai sunt locuri.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Mai este doar o saptamana si ne vom incepe calatoria spre insorita Costiera Amalfitana... :dance: *|* :dance:

Fac o recapitulare de informatii si mai adaug cateva recomandari. Mai intai insa, haideti sa vedem ce ne spun meteorologii:

Napoli 23 mai - 23 de grade, predominant insorit
Napoli 24 mai - 25 de grade, insorit
Sorrento 25 mai - 23 de grade, partial insorit
Insula Capri 26 mai - 23 de grade, partial insorit
Amalfi 27 mai - 24 de grade, partial insorit
Ischia 28 mai - 25 de grade, predominant insorit
Ischia 29 mai - 29 de grade, predominant insorit
Ischia 30 mai - 21 de grade, predominant insorit
Ischia 31 mai - 21 de grade, nor si soare.

Apa marii, la Ischia va avea temperatura in jur de 21 de grade.

Acum despre ce sa aveti la voi:
- documente de identitate. Va recomand sa aveti si cartea de identitate si pasaportul si sa le tineti separat. In situatia pierderii unuia sa aveti o rezerva. Verificati valabilitatea. Trebuie sa aiba minimum 6 luni pana la expirare.
- bani. Nu luati cu voi mult cash, un 200 de EUR este suficient. Stam langa gara, in Piata Garibaldi sunt acolo o multime de automate, va puteti scoate ori de cate ori aveti nevoie
- bagaj de cala. Recomand un troler de dimensiuni minime, luati in calcul ca va fi nevoie sa facem transbordare cu ferry, ceea ce inseamna cateva sute de metri de tras trolerul dupa voi.
- bagaj de mana. Va recomand un rucsac de oras, in care sa va incapa 0.5 l apa, o haina subtire de ploaie si vant (la trecerea cu ferry, daca doriti sa stati pe punte este nevoie sa aveti asa ceva cu voi), un sandvici, alte mici obiecte necesare in excursiile zilnice
- o incaltaminte comoda, cu talpa flexibila si aderenta. Eu indic intotdeauna in astfel de excursii pantofii trekking, ori aici atentie ca avem Pompeii, drumul pe pavajul de 2000 de ani nu este unul drept, sunt tot felul de goluri intre pietre. Evitati sandalele, slapii sau genuri asemanatoare pentru zilele de vizitare. Sunt ok pentru Ischia, dar in rest sa aveti pregatiti ceea ce am recomandat.
- imbracaminte sport, lejera. Pantalon scurt sau treisferturi pentru ca este cald, rochii, fuste ceea ce purtati. Nu blugi, nu pantaloni stransi in care sa va simtiti ca intr-o sauna...
- costum de baie si slapi
- sapca, bandana pentru protejarea capului. Crema contra razelor de soare, luati-va cu un factor potrivit perioadei si nivelului vostru de acceptare.
- medicamente pe care le luati curent, iar daca va stiti cu rau de mare si masina, trebuie sa stiti ca o sa calatorim ceva pe mare si de asemenea Costiera Amalfitana este foarte sinuoasa. Luati-va deci in trusa si nu uitati acolo sa preveniti senzatiile de rau de mare si de drum...
- aparat foto, sau smartphone cu camera, card de memorie, incarcatoare

Intalnirea grupului va fi la Aeroportul Otopeni Bucuresti marti 23 mai ora 6.15, Plecari Internationale in fata Cafenelei Lavazza (partea din dreapta in directia de intrare in incinta. Pe mine ma recunoasteti din poza. Eu am sa sosesc cu o zi inainte, am sa fiu cazat la Hotel Otopeni. Recomandarea mea este sa nu intarziati pentru ca dupa cate stiti, NU ASTEPTAM peste ora comunicata. Mergem la check in in grup, cine intarzie urmand sa se descurce singur sau daca ajunge prea tarziu sa-si asume pierderea excursiei. Agentia nu este responsabila pentru intarzierea turistilor, nu are nici o obligatie nici financiara, nici de implicare in rezolvarea unui alt zbor.

Luati-va cu voi un sandvici, biscuiti, ce credeti ca aveti nevoie pana la ora 13.00 cand o sa servim masa. Pe avion un sandvici cu salam de Sibiu, cu sunca sau cu cascaval costa 5 EUR.

Acum cateva lucruri despre programul excursiei. Este comunicat pe site, pe forum, ati avut posibilitatea sa vizualizati ce s-a intamplat si in ceilalti ani. Deci stiti despre ce este vorba, despre densitate. Mai adaug cateva lucruri. Se merge destul de mult pe jos: plimbarea cu mine din prima zi, turul ghidat in Napoli, turul insulei Capri, inseamna mers pe jos intre 3 - 7 ore, cu pauzele aferente de cafea, apa, sucuri, o prajitura, sau de toaleta. Nu alergam, nu gafaim, scopul nu este sa bifam obiective ci sa ne bucuram de ele. Dar mergem...Nu ne oprim la magazine, oricat de tentante ar fi. O sa aveti timp alocat pentru shopping, va conduc in zone comerciale de unde va puteti cumpara o gama larga de lucruri, veti avea deci ocazia sa faceti cumparaturi. In timpul tururilor pietonale nu ne oprim pentru asa ceva, nu parasim grupul cu gandul ca sunteti asteptati de ceilalti sau de mine. Nu astept, merg pe traseul comunicat si daca mai puteti sa va alaturati grupului ok, daca nu, ne vedem direct la hotel. Nu am tinut si nu o sa tin niciodata un grup sa astepte pe cineva ratacit in magazine...sau intarziat la plecarea din hotel. Apropo de intarziere, foarte importante sunt zilele in care luam trenul si ferry, nu putem retine grupul pentru o persoana, sa riscam sa nu mai ajungem la timp pentru ca cineva nu s-a trezit sau nu s-a pregatit din vreme.
Nu vreau sa par cazon, nici fixist, ma cunoasteti bine ca sunt o persoana joviala, deschisa si flexibila, dar acolo unde nu se poate sa amanam, sa asteptam trebuie sa-mi fie intelese deciziile de a pleca fara o persoana sau chiar mai multe.

Programul zilnic nu este obligatoriu.Daca cineva este obosit sau isi doreste intr-o zi altceva, sa ma anunte si nu este nici o suparare, nici o problema. Sunteti in vacanta, alegeti ce doriti sa faceti. Dar daca porniti cu grupul, atunci tineti cont ca faceti parte din grup, ca respectati programul comunicat de mine, ca nu intarziati, ca nu tineti pe ceilalti in loc.

Cu mancarea o sa va descurcati usor, daca sunteti persoane fara prea multe nevoi sau restrictii. In Italia se gateste excelent, de la paste cu pesto, cu bologneze, cu carbonara, pana la zeci de feluri de pizza, de la cotlete de vitel sau de porc pana la peste de tot felul, fructe de mare...Sunt si o multime de tipuri de salata, caprese este cel mai des intalnita, ca doar de acolo a plecat. O sa va indic locuri in care mi-a placut si mie si altora mancarea, insa nu pot garanta ca acelasi lucru este valabil pentru toti. Nu avem aceleasi gusturi, unii ca mine de exemplu mananca si iarba si spun ca e buna, altora li se ofera homar inabusit si spun ca nu e bun...De aceea nu-mi asum responsabilitatea de a merge in grup sa mancam undeva. Indic locul in care o sa mananc eu, daca vreti sa ma insotiti ok, daca nu aveti in jur o multime de alte optiuni. Preturile la mancare nu sunt mari, as putea spune chiar mici. Exista si varianta de meniu turistic, cu 3 sau 4 feluri de mancare, costa in jur de 12 - 15 EUR, in rest o pizza de exemplu este intre 5 - 10 EUR, pastele 7 - 12 EUR.

Imi doresc mult sa fiti un grup fain, sa va imprieteniti, sa va distrati, sa transformati acest circuit intr-o vacanta cu amicii. Eu am sa fac totul pentru asta, dar mare parte depinde de voi. De modul in care veniti setati pe aeroport...Ganditi-va doar la lucruri bune, lasati ce e rau acasa...Chiar si tabieturile care s-ar putea sa afecteze pe cei din jur...in special pe cel (cea) cu care stati in camera...Toata lumea vrea sa se simta bine si egoismul afecteaza...Asa ca tolerata, comunicare, deschidere si haideti sa facem o vacanta minunata! Locurile sunt grozave, eu am sa va conduc prin toate, o sa aveti si ghizi...

Pe curand!



Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Va rog sa va mai uitati inca o data si indicat sa listati serviciile incluse si cele care nu intra in tariful de excursie. Mi-as dori mult sa nu existe nici un fel de neintelegere, confuzie, orice ar putea afecta. Totul este comunicat de la lansare, toata lumea ar trebui sa cunoasca aceste lucruri, dar am vazut f.rar ce e drept, dar totusi am sesizat de aceea si subliniez aceasta problema, anumite ridicari din sprancene cand am spus la hotel de taxa de oras care trebuie achitata de fiecare.

Servicii incluse:
• transport avion  Bucuresti – Napoli - Bucuresti - taxe de aeroport, bagaj de cala  incluse
• 9 nopti hotel 4* mic dejun inclus
• ghid Napoli prezentare in engleza - traducere romana
• ghid Pompei prezentare in engleza - traducere romana
• insotitor grup din partea Singles Camp pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
• asigurare medicala
• taxa de oras la hoteluri
• taxi aeroport - hotel Napoli cca 6 EUR/pers
• transport public Napoli
• hidrofoil Napoli - Capri si retur cca 40 EUR
• turul insulei Capri cu ambarcatiune 17 EUR
• excursie Coasta Amalfi 37 EUR - organizata cu 2 microbuze si ghizi locali. Inscrierea la aceasta excursie trebuie comunicata inca din faza de rezervare
• hidrofoil Amalfi - Sorrento 20 EUR
• intrare la Pompei 11 EUR
• Hidrofoyl Napoli - Ischia si retur = 34 EUR dus si intors
• taxi Molo Beverello - aeroport 6 EUR/pers
• Hidrofoyl Amalfi - Napoli cca 20 EUR
• intrarile la obiective - sunt foarte putine locuri in care intram si platim, majoritatea sunt exterioare, deci fara plata

Deci de la aeroport spre hotel si apoi de la hotel la aeroport, apoi de la hotel pana la ferry si retur in zilele de Capri si Ischia vom circula cu taxi, in regim de impartire a costurilor. Fiecare 4 persoane intra intr-un taxi si isi achita impartit tariful aferent.

La iesirea de la hoteluri se achita taxa de oras. Este reintrodusa si in Romania incepand cu acest an, in Italia are vechime...Variaza intre 1.50 EUR/noapte pana la 3.50 EUR/noapte. De regula cer hotelului o calculatie pentru intreg grupul, strang banii si ii achit colectiv, dar de multe ori, atunci cand am avut timp la dispozitie la check out, am preferat varianta platii individuale.

Offline ciupercuta

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Gigi, multumim pentru detalii.

Mi-am facut un pic temele si am citit despre locurile pe care le vom vedea (nu tot, ca e placut si sa fii surprins). Am vazut ca Ischia e ofertanta si pentru iubitorii de trekking. Ca tot ne-ai recomandat tu sa ne luam papucii de trekking, ma gandeam daca se gasesc doritori de o drumetie in a treia zi de Ischia, cea cu program liber.

Propuneri:
http://www.ischiareview.com/mount-epomeo.html
sau
http://www.ischiareview.com/schiappone-to-campagnano-via-la-scarrupata.html

Asadar, ii surade cuiva?  :)


-Claudia

Offline Dali

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 33
Tentante propuneri :) Eu as fi interesata (mai ales de a 2-a propunere). Hotaram la fata locului in functie de dispozitia din ziua "libera" ;)
Sa ne vedem cu bine!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Traseele acestea sunt marcate, mi-au facut an de an cu ochiul si mie...Anul acesta, uite cand este si oferta, chiar daca mi-as dori, nu pot sa vin cu voi din cauza genunchiului. Am voie doar plimbari usoare, exclus teren accidentat...As risca prea mult si lumea are nevoie de mine... valid si in alte excursii... :)

Traseele sunt marcate, dar am vazut ca lumea merge acolo doar cu ghidaj. Este o ora fixa la care pleaca toti doritorii de drumetie si cineva monitorizeaza, cel putin asa era anii trecuti. O sa aflam la hotel imediat cum ajungem. Luati in calcul ca o zi o sa facem turul insulei, asa cu rabdare...Luam bus-ul CS-ul si CD-ul si ne invartim pe insula, cu opriri si pauze in fiecare statiune mai importanta. Seara as vrea sa ne prinda, la fel ca in fiecare an, la Forio, pentru apusul de soare. Ca tot zice lumea ca sunt romantic...

Offline Dana Caragea

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
Va recomand celor care doriti o zi de relaxare: Gradinile Poseidon. Am scris anul trecut despre ele

http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2181.60.html

NU uitati sa aveti casca la voi, nu este permis accesul in bazine fara ea, o luati pe cea din kit-ul de la toaleta camerei. Si daca sunteti mai multe persoane, pe rand puteti avea grija de lucrurile personale si nici nu veti mai avea nevoie de vestiar, pentru care mai trebuie sa platiti si garantia cheii.

Va urez distractie placuta, vreme insorita si pofta buna la toate bunatatile locale intr-o excursie superba!

Offline totoescua

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 124
Intr-adevar este pacat sa ajungi in Ischia si sa nu te rasfeti la SPA -ul de la Poseidon , este magnific .

Offline ciupercuta

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Re: Coasta Amalfi, Sorrento, Napoli, Capri si sejur Ischia 23 mai - 01 iunie 2017
« Răspuns #39 : Sâmbătă, 20 Mai 2017, 17:55 »
Dana, multumim pentru sugestie!

Gigi, pacat de genunchi...  :(

Dali, cum spuneai, ne orientam la fata locului.

Weekend placut si ne vedem curand!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Am transmis tutoror celor care au fost in aceasta excursie fotografiile pe care le-am facut eu...Daca nu ati primit, trimiteti-mi un Email pe office@singlescamp.ro si retransmit!

Mai tarziu revin pe acest topic cu fotografii...si impresii dintr-o vacanta minunata, petrecuta cu niste oameni superbi!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Vremea a fost exceptionala, totul s-a legat in organizare asa cum mi-am dorit, iar grupul - grozav! Asa ca m-am intors ca dintr-o vacanta petrecuta cu cei mai buni prieteni...Nu am simtit nici un moment ca sunt organizatorul si insotitorul, permanent am avut senzatia ca fac parte din grup. Asta se intampla doar cand oamenii sunt deosebiti, cand armonizeaza, cand n-au nevoi ciudate, cand stiu sa treaca peste orice moment mai delicat...

Un grup care in cea mai mare parte a stat impreuna si la vizitare si la masa si la distractie...Optim pentru a se forma legaturi, care sunt convins ca o sa se pastreze mult timp... Fara barfe, fara fitze, fara tabieturi excesive, fara "eu vreau acolo", fara "eu vreau in fata".

Am stiut din a doua clipa ca asa va fi, adica de la Dal Presidente, celebra pizzerie, acolo unde am luat primul pranz!





Napoli se descopera ca un oras fabulos...Trebuie doar sa te uiti la ce trebuie...Ai atat de multe de descoperit acolo, de vazut...Anul acesta am avut-o ca ghida pe Francesca, absolventa de Arte, un adevarat profesionist...Mi-a placut mult turul ghidat de ea...







Presepi, unul dintre multele obiceiuri si traditii napoletane. Originalitatea si naturaletea unui oras viu...













Duomo:







Panorama de la Castelul Sant Elmo:







Confectionarea cameelor:



Inconfundabila si savuroasa bucatarie napoletana:





Noua linie de metrou, statia Toledo:



In Cartierul Spaniol:









Locul nostru de intalnire din fiecare zi: holul hotelului in care am stat la Napoli:






Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Pompei Scavi, un miracol sa putem vedea dupa 2000 de ani cum era viata pe atunci...O minune pentru noi, o tragedie pentru cei care au fost ucisi de Vezuviu in 79 AC...



















Asa arata un bordel acum 2000 de ani. Cu "meniu" si camere in care sclavele, majoritatea africane, erau obligate sa se prostitueze...




Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Dupa Pompeii a urmat Sorrento. Soare, lamai uriase, explozii de bougainvillea, Giardinelli - locul meu iubit...




















































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Micul dejun si din nou la drum...A urmat Insula Capri. Un colt din Paradis...unde am avut o sarbatorita! Ce loc mai potrivit sa-i spui "la multi ani!" cuiva, decat pe Capri, in Gradinile lui Augustus, cu parfumul strans din florile  insulei...Asa ca in unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, lui Carmen i s-a urat un la multi ani ...carthusian... :)



Cu barca in jurul insulei:





















Prin Porta dell Amore:





si apoi din nou pe drum de apa...

























Anacapri:



















Dupa masa de pranz,





ne-am intors in Capri:





















Locul in care am cantat "la multi ani"!





Aleea Krupp:



Panorama din gradinile Augustus:





Intrarea intr-una dintre pensiunile saracacioase din Capri... ::)





O alta panorama de pe insula, in Piata Umberto I:



Flora si fauna de pe insula:





In Molo Beverello, ne astepta Castelul Nuovo...dar noi am mers mai departe, ziua trebuia sarbatorita...



...cu vin si niste paste delicioase cu ciuperci...A fost o seara minunata acolo pe terasa de langa hotel.