Autor Subiect: Praga - Karlovy Vary. Excursie de vizitare si shopping 5 - 10 septembrie 2017  (Citit de 17401 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Praga - Karlovy Vary. Excursie de vizitare si shopping 5 - 10 septembrie 2017
« Răspuns #30 : Sâmbătă, 02 Septembrie 2017, 09:26 »
Cred ca un email la agentie te poate ajuta mai mult. Din ce stiu eu, asigurarea se poate face la Bon Voyage sau la orice agentie de turism preferi, pentru perioada excursiei.
Daca ai cardul de sanatate european, acesta e valabil 6 luni, parca si nu cred ca mai e nevoie de asigurare. Dar pentru cardul european nu mai e timp. Dureaza pana se elibereaza de la CASS.
Succes!

Dar poate raspunde si cineva dintre participantii la excursie sa-ti spuna cum a procedat cu asigurarea.  ::)
 :thumbup:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 551
Re: Praga - Karlovy Vary. Excursie de vizitare si shopping 5 - 10 septembrie 2017
« Răspuns #31 : Sâmbătă, 02 Septembrie 2017, 09:53 »
Toate asigurarile participantilor care au fost  incheiate in agentie se vor afla la Gigi ,indrumatorul d-voastra de grup.
Polita de asigurare Turist Plus Premium este o polita complexa :storno pina la data plecarii (pentru situatii de urgenta ce pot apare inainte de plecare),dupa care devine asigurare medicala pe toata durata excursiei.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Praga - Karlovy Vary. Excursie de vizitare si shopping 5 - 10 septembrie 2017
« Răspuns #32 : Sâmbătă, 02 Septembrie 2017, 10:17 »
  :oops: :oops:  :oops:  :fight: scuze ca mi-am dat cu parerea...
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline doina savu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 101
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Praga - Karlovy Vary. Excursie de vizitare si shopping 5 - 10 septembrie 2017
« Răspuns #33 : Sâmbătă, 02 Septembrie 2017, 12:21 »
Buna ziua. Are cineva idee cum e mai eficient sa schimbi la case in Praga: din lei sau din euro? Mci
Doina

Offline doina savu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 101
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Praga - Karlovy Vary. Excursie de vizitare si shopping 5 - 10 septembrie 2017
« Răspuns #34 : Sâmbătă, 02 Septembrie 2017, 23:31 »
KR. Nu pot crede ca nu are nimeni ac info... Cred ca nu ati vazut mesajul si astept intr-o atitudine pozitiva un feedback.  Mci
Doina

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13253
Re: Praga - Karlovy Vary. Excursie de vizitare si shopping 5 - 10 septembrie 2017
« Răspuns #35 : Duminică, 03 Septembrie 2017, 10:35 »
Ieri seara m-am intors din Madeira, nu prea intreg, dar in curs de reperare...

Mai sunt 48 de ore pana la intalnirea noastra pe aeroport, de aceea incep cu aceasta informatie:

Intalnirea grupului este marti 5 septembrie, ora 8.50 am la Cafeneaua Lavazza, Plecari Internationale, Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) Bucuresti. Rugamintea este sa nu intarziati la aceasta intalnire, agentia nu este responsabila cu tot ceea ce decurge din intarzierea turistilor la ora de intalnire anuntata. Avem zbor spre Praga: 05.09.2017  OTP 11:00 - PRAGA 11:55


Moneda in Cehia Czech este koruna, CZK. Cursul de schimb este: 100 CZK = 4 EUR/5 USD. Oficial 1 EUR este cca 27 CZK.

Unde schimbam, de ce trebuie sa avem grija. Exista peste tot in zona centrala birouri de schimb valutar si banci care efectueaza aceasta operatiune, dar atentie la comision si la un amanunt important: cursul afisat este cel pt schimbul a 100 EUR, daca schimbati mai putin, cursul este total altul...O pacaleala mare a caselor de schimb din Praga.
E bine deci sa schimbam pe cat posibil la banca, nu la birouri de schimb valutar sau sa folosim cardul de retragere numerar, care face automat conversia. Se admit de asemena plati cu cardul.

Din ce moneda schimbam, din EUR sau din lei. Din experienta este mai bine sa aveti EUR la voi, nu lei, dar si cu lei puteti schimba. Ce recomandare va dau: tineti banii in locuri diferite, asta in situatia in care aveti numerar mai mult la voi. O parte intr-un buzunar, alta intr-un loc diferit. Daca aveti ghinionul sa vi se fure, sa ramaneti macar cu o parte din ce ati avut la voi. Trebuie sa stiti ca Praga, ca orice capitala, ca orice loc turistic aglomerat este periculoasa din acest punct de vedere. Hotii de buzunare sunt atrasi de gura casca si opereaza in voie in zone aglomerate sau acolo unde se admira ceva la intaltime.

Vremea. Prognoza este cu minime de 8-9 grade dimineata si maxime de 22 grade la amiaza. Se anunta si ceva averse intr-una dintre zile, asa ca va recomand insistent sa aveti la voi: umbrela si imbracaminte impermeabila. Am observat ca desi scriu acest lucru de fiecare data, sunt persoane care ori nu pricep, ori vor sa arate ca ei stiu mai bine si ma trezesc cu ei ca nu sunt pregatiti pt o astfel de vreme.

Imbracaminte, incaltaminte Este o excursie activa, o sa mergem destul de mult, asta pentru a parcurge obiectivele importante ale Pragai. Ca de obicei nu alergam, nu ne grabim, dar pentru a ajunge in zona de vizitare trebuie inteles ca ne miscam un pic picioarele. Pentru ca plimbarile sa fie cat mai comode, cat mai placute, sa gustam aroma orasului (doar de aceea mergem, nu pt a face conditie fizica) trebuie sa aveti o incaltaminte comoda, impermeabila, adaptata mersului prin oras pe distante medii. Recomand incaltaminte sport. Imbracamintea la fel, trebuie sa fie cat mai usoara si mai respirabila: nu va luati canadiene groase in care transpirati, care nu sunt nici macar impermeabile. Bluze usoare, cat mai termice, prin care corpul poate elimina fara ca tesatura sa ramana uda. Pregatiti de vant, de ploaie, gluga, sapca. Nu va chinuiti cu rochii sau nu stiu ce accesorii, nu aveti la ce le folosi, nici macar la concertele din biserici lumea nu merge imbracata de seara.

Rucsac mic Este un accesoriu foarte important si comod in excursii. Este ideal sa aveti mainile libere, in conditiile in care trebuie sa aveti la voi o umbrela, o bluza de ploaie, o apa, un fruct care sa va astampere foamea.

Unde mancam si ce mancam. Bucataria ceha este foarte gustoasa, dar este grea. Ciolan, carnati. carne multa in general, varza, cartofi. Sunt insa si light-uri din bucataria internationala. Eu am sa va recomand localurile in care am mai mancat si unde lumea a fost multumita de calitatea preparatelor. Asta nu inseamna ca trebuie sa tineti neparat cont de recomandarea mea, nu garantez ca ceea ce a placut altora poate sa fie pe gustul tuturor. Si daca va stiti pretentiosi, cautati singuri localul care vi se potriveste. Va scriu asta pentru ca nu mai vreau la masa de grup persoane mofturoase care nu fac decat sa se planga, care au mereu comentarii de facut...Am intalnit in excursii destui ultra-pretentiosi care au nevoi mai mari decat ceea ce un restaurant chiar si de lux poate oferi...Si nu stiu de ce trebuie sa suportam ceilalti, chiorlaielile unor astfel de personaje. Ca organizator nu am dreptul ca pe perioada excursiei sa fac observatii, nu-mi permit nici interventii decat in anumite limite. Ce pot insa sa fac este ca accesul unor astfel de persoana sa fie pe viitor blocat in SC. Si pt linistea si confortul celorlalti si nu in ultimul rand si a mea, sa stiti ca o fac...Am definit foarte clar profilul participantului SC.

Cum calatorim. Noi vom fi cazati la hotelul King Charles Boutique Residence 4*. Daca ati avut curiozitatea sa va uitati pe harta, se afla in zona Vysehrad, de acolo de unde a pornit Praga, locul din care multe vreme a fost condus regatul. Unul dintre obiectivele excursiei noastre se afla foarte aproape, e un loc superb, parc, cafenea, o minunata biserica. Este de fapt locul de plimbare si relaxare a praghezilor. In afara de Vysehrad exista alte 2 zone importante ale Pragai: zona unde se afla castelul si catedrala Vitus si piata centrala Staromenske. Avem o statie de metrou la 10 minute de hotel si de acolo foarte usor ajungem in cele doua zone. Cumparam bilete individual, de la caserii. Trebuie sa stiti ca in Praga cu un bilet puteti calatori legat intr-un anumit interval de timp pe tramvai, pe metrou si pe funicular. Ceea ce reduce mult costurile de calatorie.

Program de vizitare Cu copy/paste ceea ce este prezentat pe site si forum

Inainte de va prezenta programul pe fiecare zi, va explic modul de organizare a acestei vacante. Daca pana acum am facut-o in varianta 8+1, in 2017 va fi in structura de 16 +1. Limitarea grupului se datora microbuzului inchiriat pentru Praga - Karlovy Vary si care are o capacitate maxima de 8 + 1 persoane. Am gasit insa un mic artificiu, am marit perioada de sedere cu o zi si o sa avem 2 zile de switch. In formula actuala intreg grupul va fi impreuna 3 zile (cele de vizitare obiective Praga), urmand ca in celelalte doua zile, prin rocada sa se viziteze cu 8 persoane Karlovy Vary, iar 8 sa  faca shopping in zona Mustek - Wenceslaw. Este mult de "cotrobait" prin rafturi acolo, sunt zeci si zeci de magazine, asa ca poate o zi e chiar prea putin... :). In urmatoarea zi cei care au fost la shopping merg la Karlovy Vary iar cei care au vizitat statiunea vor avea o zi free, cu shopping cu interioare de muzee, cu ce-si doresc si aleg.

Zilele de vizitare Praga vor fi primele 2 si ultima, dar iata pe scurt cum va arata programul:

5 septembrie Intalnire cu insotitorul de grup pe aeroportul Otopeni, urmand sa zburam spre Praga. Dupa ce lasam bagajelela hotel ne deplasam cu un mijloc de transport in comun (care in Praga sunt f.curate, f.punctuale si ieftine = cca 1 EUR/in 30 minute poti schimba tramvai, metrou si funicular) pana in Malostrasnska. Imediat langa intram sa vizitam gradinile Palatului Senatului (fost Wallenstein). Apoi pe jos pana la "locul cu lebede" de pe Vltava, traversam podul si vom vedea Rudolfinum, filarmonica Pragai. Intram in Cartierul evreiesc, vedem printr-un gemulet cea mai aglomerata necropola din lume, apoi Casa de Ceremonii, sinagogile din Josefinum. Ne continuam vizita pietonala pe vestitele strazi comerciale Pariska si Siroka, "ratacim" un pic pe strazile cu cladiri de o arhitectura impresionanta si iesim in Piata Republicii. Acolo o pauza la o cafenea celebra, din cadrul Casei Orasenesti (Obeci Dum). Vizitam Turnul Pulberariei si ne indreptam spre piata centrala, Staromenske. Vom vedea Ceasul astronomic, Paltul Kinsky, Catedrala Tyn, Biserica Sf Nicolae, statuia lui Jan Hus, Casa in care a locuit Kafka, casa in care a stat Einstein, locul in cares-si bea zilnic cafeaua. Mergem apoi spre Podul Carol pentru o panorama de vis a Pragai. Sunt cca 6 km de facut...Deci fiti pregatiti...

6 septembrie Pornim dimineata cu o plimbare in Parcul Vysehrad, acolo unde a fost capitala cnezilor Boemiei,coboram apoi la Casa care danseaza si ne oprim pe insulita. Ne continuam plimbarea pe langa Teatrul National apoi Primaria Novo Mesto, Biserica Sf Ignatiu, Parcul Carol. O zi mai usoara, de plimbare, de zabovit la o bere....

7 septembrie Karlovy Vary cu 8 persoane, celelalte 8 au free time. Isi pot alege din zeci de optiuni de muzee vizite de interior sau pot face shopping sau pot combina cele doua activitati. Cei cu care o sa plec la Karlovy Vary vor fi pregatiti la ora 9.00 de plecare, ne imbarcam cu totii in microbuzul pe care o sa-l inchiriez. La 11.00 vom ajunge in vestita statiune. Pe drum o oprire la Krusovice, la magazinul de prezentare a fabricii de bere. Primul loc pe care o sa-l vizitam la Karlovy Vary va fi Fabrica Moser, sau acolo unde se produce sticla regilor. Veti fi desigur impresionati de ce o sa vedeti acolo. Programul de vizitare cuprinde atelierul de sticlarie (unde chiar se lucreaza, nu se face doar demostratie) si muzeul Moser unde veti avea ocazia sa vedeti lucrari incredibil de minutios si frumos lucrate. Vizita care dureaza in jur de 2 ore se incheie in magazinul fabricii, din nou un loc in care ramai cu gura cascata la atata frumusete. La 13.30 programam intrarea la fabrica de bitter Becherovka, un simbol al orasului. Dupa prezentare si degustare vom cobori in restaurantul Karluv IV pentru o masa copioasa...Va trebui sa fac cu o zi inainte programare, este f.f.aglomerat si solicitat.
La iesirea de la Becherovka intram un pic in centrul orasului (nu a statiunii). De acolo va puteti cumpara napolitanele lor traditionale, un cadou foarte bun pt cei de acasa.
Vizita va continua apoi pietonal, pe malul raului termal, vom vedea Colonadele, parcurile, minunatele hoteluri dintre care cel mai impresionant este Pupp 5*. Magazine si restaurante care de care mai dichisite sunt insirate pe malul raului. O sa poposim si noi , tot acolo unde vin vedetele internationale : Tom Cruise, Richard Gere etc

8 septembrie Cei care au fost la Karlovy Vary au free time si la 9.00, cu acelasi program de vizitare, plec spre Karlovy Vary cu ceilalti.

9 septembrie Dupa micul dejun luam un mijloc de transport in comun spre Loreta si vizitam aceasta minunata manastire pe interior. Intram apoi sa vizitam gradina Ministerului de Externe si dupa inca un pic de relaxare pornim spre Manastirea Strahovsky aflata in imediata apropiere. De acolo avem o superba imagine a partii centrale din Praga. Nu coboram inca la castel, o luam pe poteca ce duce spre Turnul Petrin. Ajunsi acolo urcam pe scari sau cu liftul, fiecare cum alege, ne plimbam un pic prin parcul cu trandafiri de la Astronom si ne intoarcem la Strahovsky si incepem sa coboram spre Castel. Trebuie sa ajungem acolo dupa ora 16.00 pt a nu plati intrarea de 10 EUR pt vizitarea Strazii de aur. O sa vizitam intreg complexul Castelului regal (acum prezidential), Catedrala Vitus, Biserica Sf George, parcul de panorama din spatele castelului.

10 septembrie Este ziua de intoarcere spre casa, dupa check out luam taxi si mergem la aeroport. Costurile de taxi le vom imparti intre noi.
Programul va mai cuprinde optional: croaziera pe Vltava (daca vremea e buna), concert cvartet de coarde si soprana la Clementinum, Hard Rock Cafe.

In functie de starea vremii mai pot aparea modificari si adaptari la program.

Atata timp cat sunteti interesati si doriti sa vedeti, eu o sa-mi arat toata disponibilitatea de a merge cu voi, de a va arata cat mai multe, cat mai detaliat. Daca individual sunteti obositi, nu sunteti atat de interesati de repere istorice, de arhitectura, va rog mult nu stricati si alterati starea de interes a grupului, plangandu-va cat mai e, dar ce mai mergem pana acolo. Renuntati la tur, gasiti-va ceva alternativ si faceti-va un program separat. Nu incercati insa sa atrageti si pe altii in asta, lasati pe fiecare sa decida ce face si vrea sa vada. Stiu ca sunt persoane influentabile, care cad usor "prada" celor care nu au chef sa vada, tocmai de aceea va rog daca sunteti persoane mai solitare, fara disponibilitate de vizitare, ok, am inteles ati gresit venind intr-o astfel de excursie, dar macar lasatii pe ceilalti in pace...

Atmosfera de grup conteaza mult de felul in care vreti sa aveti excursia. Din experienta eu pot influenta dar doar intr-o anumita masura. Restul depinde de voi. Asa ca veniti cu mintea detasata de problemele de acasa, de la servici, lasati orice lucru negativ acasa, diminuati din tabieturi creand confort celorlalti...Fiti veseli, deschisi, comunicativi. Hai sa avem un grup fain!  :dance:


Offline mirelam

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 94
Re: Praga - Karlovy Vary. Excursie de vizitare si shopping 5 - 10 septembrie 2017
« Răspuns #36 : Duminică, 03 Septembrie 2017, 12:15 »
Buna ziua tuturor si multumiri Gigi pentru informatii. Abia astept sa ne revedem.  Te rog sa estimezi cheltuielile totale. In Cinque Terre le-ai estimat foarte bine cu +-20 EURO, iar eu m-am incadrat in estimarile tale, pentru ca incerc sa raman in bugetul estimat ca sa pot participa la si mai multe actiuni marca SC, desi am o medie de 1 actiune pe luna:) si tot mi se pare ca pierd prea multe dintre ele. Regret ca nu vei mai organiza Cambodgia si Vietnam. Toate cele bune tuturor, sa nu uitati voia buna si pofta de ras, cu drag, Mire!

Offline doina savu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 101
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Praga - Karlovy Vary. Excursie de vizitare si shopping 5 - 10 septembrie 2017
« Răspuns #37 : Duminică, 03 Septembrie 2017, 12:37 »
Multumesc Gigi ptr info complete asa cum  e- ai obisnuit. Da, cred ca un estimat al  ch "fixe" este de mare anutor. Astept sa ne revedem. .
Doina

Offline Carmensita

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
Re: Praga - Karlovy Vary. Excursie de vizitare si shopping 5 - 10 septembrie 2017
« Răspuns #38 : Duminică, 03 Septembrie 2017, 13:55 »
Buna tuturor! Multumesc pt. refresh,  Gigi! Sa ducem cu bine si sa ne intoarcem cu bine, in rest doar voie buna ca de obicei! *|*

Offline doina savu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 101
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Praga - Karlovy Vary. Excursie de vizitare si shopping 5 - 10 septembrie 2017
« Răspuns #39 : Duminică, 03 Septembrie 2017, 15:08 »
Sorry ptr gresala spelling..... Fara ochelari, pe tel, soarele, varsta.......
Doina

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13253
Re: Praga - Karlovy Vary. Excursie de vizitare si shopping 5 - 10 septembrie 2017
« Răspuns #40 : Luni, 04 Septembrie 2017, 09:37 »
Camerele hotelului sunt dotate cu fierbator de cafea/ceai. Daca sunteti consumatori luati cu voi cateva plicuri sa va puteti prepara si in camera.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13253
Re: Praga - Karlovy Vary. Excursie de vizitare si shopping 5 - 10 septembrie 2017
« Răspuns #41 : Luni, 04 Septembrie 2017, 12:30 »
Mi-ati pus o intrebare referitoare la buget. Va raspund cat se poate de apropiat de ce experiente am avut: taxi de la aeroport la hotel si retur, in regim share cost + mese (dejun + cina) + intrari (Loreta, Turnul Petrin, Moser) + transport in comun + impuls (bere, sucuri, dulciuri, fructe, cafea) = cca 150 EUR. La aceasta suma se adauga cumparaturi, suveniruri, optional croaziera pe Vltava, concert Clementinum, daca se doresc si alte vizite pe interior.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13253
Re: Praga - Karlovy Vary. Excursie de vizitare si shopping 5 - 10 septembrie 2017
« Răspuns #42 : Luni, 11 Septembrie 2017, 14:28 »
Foarta faina vremea, perfect potrivita pentru astfel de excursii, Foarte fain si grupul, cu ras, cu socializare, deschis, comunicativ. Mi-a placut mult cu voi si s-a vazut asta, am fost intr-o stare buna. Am incercat sa va arat si explic cat mai multe, am tras de mine cat am putut, chiar daca veneam dupa o Madeira care m-a solicitat mult, iar pauza intre cele doua excursii fusese de doar doua zile. Sper ca nu s-a simtit prea tare ca nu eram inca vindecat dupa raceala si nevralgia din Madeira...Am incercat sa transmit doar pozitivism si bucurie...

Am o observatie de facut, poate este citita si de cei care au in perspectiva o excursie cu noi. Am auzit si in aceasta excursie de cateva ori cuvantul "alergat" si vreau si tin sa va explic un lucru. Vizitarea unei capitale se face mare parte pietonal, nu este posibil sa te deplasezi in zona centrala cu masina. Sau poti opta la un tur sightseeing, facand doar o trecere in revista a locurilor mai importante, dintr-un bus amenajat panoramic.

Modul in care organizez eu excursiile implica si un factor activ, acela de mers pe jos. Asta pentru ca adresabilitatea noastra este in special tintita pe persoane mai dinamice, acestea avand de regula trasatura pe care o urmarim cel mai mult: pozitivismul. Mersul pe jos, in ritmul de plimbare da posibilitatea la a discuta, a socializa.

Daca stati sa analizati programul unei zile o sa vedeti ca este tapat variat, astfel incat sa nu plictiseasca. Facem de asemenea opriri de cafea, de o poveste, de a da posibilitatea unui supliment de interactiune. Si de masa. In rest insa trebuie sa mergem, pentru a atinge obiectivele propuse. Sunt multe persoane care au nu doar intentia de socializare si de relaxare ci si de vizitare. Deci trebuie sa tin cont si de factorul turistic. Trebuie inteles de intreg grupul asta.

Daca programul de pauze se respecta, adica daca spun ca aici stam 30 minute, atata si ramanem acolo - atunci ok, partea pietonala se desfasoara asa cum e gandita, ca o plimbare. Daca insa ne lungim in pauze si daca la plecare mai apare cineva care are nevoie la toaleta si se mai pierd inca 10 minute, peste cele 10 de lungire, atunci o parte a grupului isi pierde rabdarea, iar eu trebuie sa maresc ritmul. Dar sa fim seriosi, nu stiu cine a scos ideea asta cu alergatul...ritmul chiar si in caz de intarziere este unul lent. Incercati, faceti o proba si mergeti intr-un tur ghidat cu o agentie, oricare ar fi. Si faceti comparatie intre ritmuri. Asa ca va rog mult nu mai folositi sintagma asta cu alergatul...

Daca va cunoasteti ca o persoana inactiva, nu plecati in astfel de excursii. Ma descurajati pe mine sa fac intreg programul, nu creati cea mai buna stare in grup si va creati singuri disconfort. Cititi cu atentie programul, vedeti pe googl map cam cat e de mers, evaluati daca puteti merge 7-8 km pe zi.

Offline doina savu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 101
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Praga - Karlovy Vary. Excursie de vizitare si shopping 5 - 10 septembrie 2017
« Răspuns #43 : Luni, 11 Septembrie 2017, 17:28 »
Pentru mine a fost o excursie minunatata. Imi doream de mult timp sa vizitez Praga si ma bucur ca am putut sa o “bat cu piciorul” Poate pentru unele persoane mersul pe jos kilometrii zilnic li se poate parea prea mult. Eu cu mana pe inima spun ca nu am oboist de loc si asta pentru ca mi-am dorit aceasta excursie.

Am vazul lucruri mininate, monumente impunatoare dar si un oras f civilizat, modern, curat si plin de turisti.

Am plecat cu un gust ffff amar cand am aflat de la niste romani care lucrau acolo in domeniul constructiilor (deci avizati in domeniu) ca berea cea mai buna e Berea Gambrinus!!! Uimitor, noi am vandut acest brand.

Karlovy Vary mi-a placut maxim, extrem de elegant de curat de frumos, o placere sa o iei la pas pe strazi. Pupp Hotel este ametitor, atat pot spune.

Mi-a placut mult  bucataria lor iar sunca mancata la “varice” inainte de concert Vivaldi………. nu am cum sa o uit. Imi e groaza cand vom primi si pozele !!!! Cred ca aveam fete de buldogi disperati J)

Cat despre grup, a fost minunat. Atat de mult am ras cat nu am ras tot anul!!! Carmen multumesc pentru energia ta pozitiva si Marilenelor ptr pontul cu Love Tester (mi-a ridicat moralul J), Mirelei pentru energie si exemplu, etc, etc. 

Pe scurt, SUPER EXCURSIE, SUPER GASCA, EXCELLENT GHID J)

Gigi, astep cu interes pozele ptr ca eu nu prea am facut stiind ca ale tale sunt perfecteJ)

 

NB: e sanatos sa faci o cura de bere din cand in cand si eu am facut !!!
Doina

Offline rodica64

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 31
Re: Praga - Karlovy Vary. Excursie de vizitare si shopping 5 - 10 septembrie 2017
« Răspuns #44 : Luni, 11 Septembrie 2017, 18:04 »
Cred ca nimic nu este mai frumos decat sa vezi un oras plin de istorie, asa cum este Praga, la inceput de toamna. Parca si soarele lumineaza altfel toate aceste cladiri masive pe care le intalnesti pe strazile orasului, scotand in relief frumusetea fiecaruia. Vremea a tinut cu noi si de data aceasta, asa ca totul a fost perfect.