Autor Subiect: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 14 - 22 martie 2017  (Citit de 25365 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 14 - 22 martie 2017
« : Luni, 07 Noiembrie 2016, 21:16 »
Nu mai sunt locuri libere

Tarif program tur si sejur la Agadir = 1150 Euro/ persoana – cazare in camera DBL
Tarif program tur, sejur la Agadir si excursie in Sahara = 1200 Euro/ persoana – cazare in camera DBL
Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/maroc-dune-camile-si-oaze-sahara-25-martie-2-aprilie-2017/
Avans: 400 EUR
Check in: 14.03.2017
Check out: 22.03.2017
Cazare: 8 nopti in camera dubla
14/15 martie Casablanca: Hotel Golden Tulip Farah 5*
15/17 martie Marrakesh: Hotel Atlas Asni 4****
18/22 martie Agadir: Hotel Atlas Amadil 4****
21/22 martie Casablanca: Hotel Golden Tulip Farah 5*
Servicii incluse:
• transport avion  Bucuresti – Casablanca si retur, toate taxele, bagaj de cala incluse
• transport cu miniautocar 32 de locuri pe toata perioada excursiei
• cazare 8 nopti hoteluri 4*
• mic dejun (8 zile)
• cina (8 zile)
• insotitor grup pe toata perioada excursiei
• ghid marocan, vorbitor de limba engleza, insotitor pe toata perioada excursiei
• ghizi locali, in Casablanca, Essaouira, Marrakesh - limba engleza.
• tipsuri restaurante si hoteluri
Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala
• mesele de pranz
• intrari la obiective
• seara traditional marocana la Fantasia Chez Ali
Grup = 20 + 1 persoane
Insotitor de grup: Gigi Cindea 0040 745 106501
Observatie:
Excursia este organizata astfel incat, in cadrul aceluiasi grup, sa se poata opta pentru 2 variante:
Varianta 1: Tur Casablanca - Marrakesh, sejur 4 nopti la Agadir si retur cu vizitare Essaouira si Casablanca.
Varianta 2: Tur Casablanca - Marrakesh, sejur 2 nopti la Agadir, 3 zile de excursie (2 nopti) in Sahara si retur cu vizitare Essaouira si Casablanca.
Excursia in desert se va face calatorind din Agadir cu autocarul, apoi cu jeep-urile iar la oaze se ajunge cu camilele (cca o ora si jumatate de calarie).
O sa innoptam in doua locuri: In Agdz la Hara Oasis (http://www.hara-oasis.com/bungalows-hara-oasis-marruecos.php) si in plina Sahara, in corturi nomade. Aveti in continuare o prezentare a locurilor in care o sa stam peste noapte, in limba engleza, facuta de partenerii nostri marocani:" I would like to remark this place, Agdz. It might look like nothing special unless for its great palm flied, the largest in the world. Here in middle of this massive concentration of palms trees there is the ruins of an old little village "the Hara". Just next to it we are staying an overnight on the Draa river bank in a high quality Bungalows.
The experience will be great, the scenery fantastic and the attention and services very personal. Also never Morocco will be seen in the same way. Probably the night more special of the tour. Without forgetting the stay at the Sahara desert.. of course.
O excursie in desert, este ceva inedit pentru orice calator, indiferent cate lucruri a mai vazut pana atunci, Este spectaculos, interesant si unic. Doar ca atunci cand optati pentru aceasta excursie trebuie sa aveti in vedere urmatoarele lucruri:
- sa fiti o persoana sanatoasa, pentru ca trecem prin locuri calde care solicita organismul si vom fi in anumite momente destul de izolati
- sa fiti pregatiti fizic, chiar daca nu se calareste mult pe camila, e nevoie de o oarecare disponibilitate la efort
- sa va cunoasteti ca persoane echilibrate, care suporta calatoriile in medii nu tomai confortabile, conditiile de izolare, dormitul in cort; sa nu fiti genul de persoana care are nevoie de nu stiu ce confort pentru a calatori, a se odihni
- sa fiti constienti ca nu o sa mancam la restaurante...asa ceva nu se gaseste in desert...
- am sa va informez din timp si deasemenea in Agadir o sa primiti toate detaliile despre ce puteti lua cu voi in desert, pentru ca va inchipuiti cred ca nu putem merge cu trolere..
Optiunea cu alegerea variantei se face din faza de inscriere, astfel incat agentia sa stie cate pachete de excursie in desert sa comande
:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile.   
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe topicul deschis aicipe forum. O sa gasiti detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.
Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro, la “Rezervari”. Inscrierile sunt verificate pt a ne asigura ca faceti parte din Singles Camp si apoi trasmise catre agentia Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.  Dupa inscriere veti primi un Email de rezervare de la agentie care contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. In situatia in care nu raspundeti agentiei se considera ca intre timp a aparut o schimbare, nu mai sunteti intersat(a) de actiunile noastre si veti fi radiat(a) din baza de date a Singles Camp.
Program
Ziua 1 14 martie Compania de zbor cu care vom efectua calatoria este Turkish Airlines.

In tariful de zbor si excursie aveti gratuitate pentru 2 bagaje:

- bagajul de cala - pana la 40 kg
- bagaj de cabina pana la 8 kg, dar cu dimensiuni nu mai mari de 55 x 40 x 23. Cititi in finalul acestui mesaj ceea ce este interzis sa aveti in bagajul de mana


Program de zbor:

Plecare, marti 14 martie:
TK1042 L 6.10 OTOPENI, HENRY COANDA - 8.35 ISTANBUL ATATURK AIRPORT cu conexiune:
TK617L 10.50 ISTANBUL ATATURK AIRPORT - 13.05 MOHAMMED V AIRPORT CASABLANCA


Cursa inapoiere miercuri 22 martie:
TK618T 14.30 MOHAMMED V AIRPORT CASABLANCA  - 22.10 ISTANBUL ATATURK AIRPORT cu conexiune:
TK1041 T 23 martie 01.20 ISTANBUL ATATURK AIRPORT - 01.35 OTOPENI, HENRY COANDA


Durata zbor Bucuresti - Istanbul cca 1 ora 20 de minute
Durata zbor INSTANBUL - CASABLANCA cca 5 ore 10 minute

Intalnirea noastra va fi marti 14 martie ora 3.45 (noaptea!) pe Aeroportul Otopeni Henry Coanda, la Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza (partea dreapta a salii, in directia de intrare).

Va rog luati-va toate masurile de siguranta pentru a ajunge la timp la intalnire. Agentia nu-si asuma nici o vina, nici o responsabilitate in situatia in care intarziati si pierdeti avionul, costurile suplimentare de zbor fiind suportate in acest caz de turist. Nu va bazati pe faptul ca o sa fiti asteptati dupa acea ora, nu pot tine intreg grupul riscand o pierdere de zbor din cauza unei persoane, sper ca sunt inteles ca nu pot face asta. V-am chemat un pic mai repede, grupul este destul de mare si nu vreau sa avem nici o emotie. Plus ca vreau sa va explic, pana a ajunge in Maroc cateva lucruri, de care o sa va rog ca pe parcursul excursiei sa tineti cont.

Conexiunile au asteptare 2 ore si 15 min la plecare si 3 ore la intoarcere. Pare mult, dar va spun din experienta ca nu este pe atat cat s-ar crede. Pana coboram din avion, pana trecem de zonele de verificare, o sa ramana timp doar pentru o cafea si poate 2-3 cumparaturi. Sa fiti permanent atenti la ceas si sa luati in calcul ca este alt fus orar, la panourile de afisare a zborurilor, pentru ca trebuie sa stiti, sunt situatii in care se schimba poarta de imbarcare initial anuntata. Sunt 2 ore importante din punct de vedere a atentiei. Apoi in avion, relax... :)
La Casablanca pe aeroport o sa fim asteptati, apoi transferati la hotel. Refresh si iesim cu ghidul local intr-un tur de prezentare a orasului. Va propun si o vizita la celebra Rick's Cafe. Seara avem cina inclusa.
Ziua 2 15 martie Casablanca - Marrakech. Check in si iesim in oras. Medina si vestita piata Jemma el Fnaa.
Ziua 3 16 martie Vizitare obiective Marrakesh, inclusiv Gradinile Majorelle si vila lui Yves Saint Laurent. O sa mergem apoi in Medina pentru o prezentare de preparare a arganului, de condimente, medicamente naturiste marocane. De acolo veti putea cumpara ulei de argan. Celor ca opteaza "pentru" le promit o seara minunata la Chez Ali. Despre ce se intampla acolo puteti citi ce am scris aici: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2365.0.html
Ziua 4 17 martie Marrakech - Agadir. Din inaltimea Kasbach-ului o sa puteti vedea intreaga statiune si portul. Facem si un tur al statiunii, apoi relax pe plaja din fata hotelului. Temperatura in Agadir este de cca 25 de grade in acea perioada, iar vremea foarte stabila, sunt 10 -11 ore de soare in medie pe zi, fara nor. Ideal pentru cei care aleg sa se relaxeze, sa stea la plaja.
Ziua 5 18 martie Cei care au optat pentru Sahara, urmeaza sa plece, iar cei care doresc sejur, raman la hotelul din Agadir si au program free. Aveti ce face in Agadir. Sunt atatea lucruri de vazut, de ...cumparat. Multe magazine de aur, argint si piele. Multe produse de marca, destul de ieftine...Eu, impreuna cu ghidul marocan o sa plecam in Sahara, dar la hotel cu cei care raman, o sa ramana cineva din agentie.
Hotelul in care vom sta este exceptional, daca intrati pe actiunea de anul trecut puteti vedea fotografiile. http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2201.0.html
Ziua 6 19 martie Free time pentru cei care raman in Agadir, Sahara pentru grupul de desert
Ziua 7 20 martie. Intoarcerea grupului de Sahara, apoi free time. Cei care sunt in sejur, la fel free time.
Ziua 8 21 martie Agadir - Essaouira (cu vizitare) - Casablanca
Ziua 9 22 martie Free time in Casablanca. Hotelul este chiar in centru si nu departe de faleza Coniche.
Free time in Casablanca. Hotelul este chiar in centru si nu departe de faleza Corniche.
La ora 12.00 trebuie sa ajungem pe aeroport, o sa fim transferati cu autocarul, la o ora pe care o sa o comunic atunci.
Cursa inapoiere miercuri 22 martie:
TK618T 14.30 MOHAMMED V AIRPORT CASABLANCA  – 22.10 ISTANBUL ATATURK AIRPORT cu conexiune:
TK1041 T 23 martie 01.20 ISTANBUL ATATURK AIRPORT – 01.35 OTOPENI, HENRY COANDA
Marrakech – orasul rosu
De ce i se spune "Orasul Rosu"? Pentru ca majoritatea cladirilor sunt colorate in rosu-caramiziu.
Marrakech este unul dintre cele mai importante centre turistice din nordul Africii. Amplasat la aprox. 160 km de coasta Oceanului Atlantic si in imediata vecinatate a desertului Sahara, orasul - prea putin binecuvantat de racoarea ploilor - este incins mai bine de 10 ore pe zi de soarele puternic, in timpul verii temperaturile ajungand adesea la 50?C. Noi ajungem intr-o perioada in care temperatura se domoleste mult.
De doua ori oras imperial, Marrakech a fost capitala inainte de domnia lui Moulay Ismail, a pierdut aceasta demnitate cand sultanul a decis mutarea resedintei sale la Meknes si si-a recapatat-o dupa ce urmasul lui Moulay Ismail a adus-o inapoi.

Asemenea multor orase marocane, Marrakech are cartier modern si medina – partea veche, fortificata.
Gueliz, orasul nou inaltat sub protectorat francez, este strabatut de Avenue Mohammed V care face legatura dintre orasul vechi (langa Moscheea Koutoubia si Piata Jemaa el Fna) si iesirea spre Casablanca. Gazduind multe hoteluri bune, Gueliz este concurat din ce in ce mai mult de medina in care au luat fiinta, in cladiri foarte vechi dar minutios reamenajate, riaduri cu restaurante si terase pentru turisti.

Piata Djemma El Fna, este punctul central al medinei din Marrakech avand de o parte souk-uri aglomerate si cartiere rezidentiale, iar in cealalta kasbah, palatul regal si majoritatea cladirilor-monument.

Moscheea Koutoubia este cel mai important obiectiv din Marrakech si ramane – alaturi de Jemaa el Fna – un simbol al orasului. Minaretul de la Koutoubia este vizibil de la mare distanta si este considerat un punct de reper pentru orientarea in oras si totodata un punct de plecare spre alte obiective de interes. Ceea ce vedem acum este rezultatul multor transformari aduse unei foarte vechi moschei. Membrii dinastiei almohade si-au construit propria moschee, iar ulterior, constatandu-se ca orientarea salii de rugaciune catre Mecca nu era corecta, au construit o alta pe care au terminat-o in 1158. Non-musulmanii nu au acces in interior, asa incat nu va pot spune nimic despre maiestria cu care au lucrat mesterii marocani in sec. XII. Minaretul, o perla arhitecturala, cu multe ornamente gravate in piatra, fiecare cu alt model, poate fi admirat de oricine. Cu proportii perfecte (inaltimea de cinci ori mai mare decat latimea), cu decorurile sale inedite, minaretul Koutoubia a fost motiv de inspiratie atat pentru Turnul Hassan din Rabat cat si pentru Giralda din Sevilla, construite de asemenea de dinastia almohada.



Moscheea Kasbah care nu mai pastreaza nimic din aspectul initial, este al doilea monument al dinastiei almohade ridicat in Marrakech. Langa moschee, Ahmed el Mansour - al doilea sultan al dinastiei saadite – a dispus construirea unui cimitir rezervat descendentilor profetului, Mormintele Saadite. Dupa disparitia dinastiei saadite, mormintele ai fost zidite si au ramas ascunse pana in perioada protectoratului francez. Printr-un pasaj ingust de-a lungul zidului exterior al moscheii, se ajunge la mausoleul cu mormintele saadite, unul dintre cele mai importante monumente ale orasului, unde odihnesc sultani si membri ai familiilor regale.
Palatele din medina, chiar daca nu s-au pastrat foarte bine, sunt o marturie a vremurilor de mult apuse.

Palatul el Badi este o ruina, dar este inca elegant. Candva splendid imbracat in marmura, mai pastreaza astazi doar fastul unei curti interioare cu bazin. Palatul el Bahia construit in sec. XIX, cu sali de receptie, curti interioare si gradini, este o impresionanta etalare de decoratiuni minutios executate. In perioada protectoratului francez, Palatul el Bahia a fost resedinta guvernatorului, iar in prezent face parte din palatul regal.

Cel mai probabil ca o sa ajungem si la o farmacie berbera pentru o prezentare de produse traditionale (condimente, plante aromatice pentru bai si creme de masaj), apoi shopping - cumparaturi, la unul dintre magazinele mai mari.

Piata Djemma El Fna, are dimensiuni impresionante. Este centrul vital al orasului Marrakech, trebuie vizitata atat in timpul zilei cat si la lasarea serii. Accesul masinilor este interzis in Piata Jemaa el Fna de la ora amiezei si pana in zori, inlesnind circulatia trecatorilor si desfasurarea activitatilor care-i fac faima. Piata devine tot mai animata, se umple de tarabe cu mancaruri cu tot felul de arome, cu fructe (smochine, curmale, alune, migdale), cu mormane de portocale care asteapta sa fie stoarse sub privirile celui insetat, cu imblanzitori de serpi cu reptilele pe cap sau incolacite pe trup, cu cobre unduind in sunetul muzicii, cu circari cu maimute si… cersetori.

Souk-urile (bazarurile) din Marrakech aflate in apropierea pietei, in partea opusa palatelor, sunt un labirint de stradute cu multe mici magazine inghesuite in care se gasesc tot felul de marfuri: fructe, mirodenii, bijuterii, babouche (incaltamintea traditionala), tesaturi, covoare, tamplarie, vase de arama si perne din piele de camila.



Seara acolo se poate vedea"Fantasia", un spectacol traditional ce impresioneaza prin calaretii inarmati si luptele lor calare, prin acrobatii si dansuri, totul intr-o atmosfera ametitoare, cu lumini, batai de tobe, fum, focuri de arma si muzica traditionala.


Piata Djemma El Fna, seara

Agadir  - Miami Beach pentru Europa
Muntele si oceanul se întalnesc la Agadir în ragazurile unor îmbratisari cu ritmuri de flux si reflux, masurate prin înserari molcome ?i dimineti luminoase.

Cutremurul din 1960 a risipit toate constructiile precum betisoare ale jocului maroco scapate din greseala pe podeaua pamântului. Felul în care arata în prezent cea mai importanta statiune balneara a Marocului este un exemplu ale renasterii si viziunii.

Statiunea asterne la picioarele turistului precum un covor fermecat nu mai putin de 9 km de plaja.

Agadirul zilelor noastre este un parc cu alei si palmieri, cu gradini si hoteluri aliniate în fata zeului Ocean, modernitate îmbinata plastic, estetic si functional cu traditionalul volumelor arhitecturale, cafenele, terase, magazine, locuri pentru odihna si bucurie.

În ceea ce priveste num?rul locurilor de cazare orasul statiune se situeaza pe locul al treilea în Maroc cu o capacitate de aproape 10 mii de paturi.

Stabilitatea politica si calitatea primirii oaspetilor nu sunt simple devize de marketing. Exista aici o zicala…în tara suveranului Mahomed VI turismul este rege.

Aflat lânga munti, desert si ocean, orasul este locul de plecare în scurte croaziere sau în expeditii pe carari berbere.

Statutul de statiune cu steag albastru este atribuit Agadirului pe buna dreptate. Toate criteriile de clasificare, începand de la calitatea apei, întretinerea spatiului ambiental, maniera de vehiculare a informatiei pentru facilitarea acomodarii oaspetilor, managementul mediului ?i educatia pentru conservarea valorilor naturale, sunt prezente aici la modul superlativ.

Daca adaugam si siguranta deplina în care se afla turistul întelegem de ce Agadir se afla în randul celor 48 de tari care au plaje cotate cu aceasta distinctie.

Peste 800 mii turisti petrec aici anual aproximativ 4 milioane de zile si nopti. Statiunea nu este întepenita într-un prezent continuu si se construieste pentru viitor la propiu.

Este ispititor sa te plimbi printre standurile comerciantilor uneori pentru a gusta spectacolul etalarii marfurilor si a produselor. Verbul a cumpara devine la Agadir adjectiv cu declinari si grade de comparatie placut surprinzatoare.

In port port sunt ancorare pentru 300 de ambarcatiuni mici. Climatul care permite navigatia cu vase de agrement tot timpul anului face ca aceast port sa fie preferat de foarte multi europeni.







Casablanca
Casablanca nu poate fi comparat dpdv turistic cu Marrakech sau Fes, pentru ca este un mega oras economic (are 5 milioane de locuitori). Dar are o multime de atractii:

Moscheea Hassan II Acesta este cel mai important obiectiv turistic din Casablanca si una dintre cele mai frumoase cladiri religioase din lume. Este unica pentru arhitectura ?i dimensiunile sale, are cel mai inalt minaret din lume si este a doua moschee ca marime dupa cea de la Mecca. O sa ramaneti uimiti de atata frumusete, in special datorita detaliilor dar si datorita  pozitionarii pe malul Oceanului.
Moscheea se poate vizita in interior si de catre cei ce nu sunt musulmni, zilnic (mai putin vineri) la ore fix (9 am, 10 am, 11 am si 14 pm) in cadrul tururilor ghidate ce se tin in diferite limbi. Biletul de intrare costa 120 dh (aprox 12 euro).
Plimbare in  zona La Corniche  De la Moschee pana in zona La Cornice sunt circa 2 km, pe langa o mare favela. La Corniche este zona de promenada a orasului.

Plaja Ain Diab E o plaja publica, lunga si lata, cu nisip auriu. Este animata de tinerii ce vin sa faca un picnic aici, de indragostitii ce ies sa priveasca marea si de baietii ce joaca fotbal pe plaja.

Oceanul Atlantic In Casablanca se poatei face baie doar in lunile de vara, oceanul fiind destul de rece in toamna, chiar daca temperaturile din aer sunt ridicate. Inca un lucru ce trebuie stiut este ca in timpul Ramadanului e mai bine sa nu mergeti la mare (e lipsa de respect pentru ei sa te dezbraci in public in timpul postului). In rest oceanul...asteapta, dar in mare parte a anului este rece si agitat....

Parcul de distractii Sindibad Park Sindibad Park a fost inchis pentru renovari timp de multi ani si a fost deschis din nou publicului la inceputul lunii august 2015. Este un parc de aventura cu numeroase masinarii tip roller-coaster dar si atractii pentru familii si copii mai mici.
Shopping in Marocco Mall Casablanca Cel mai mare mall din Africa va asteapta cu magazine si brand-uri internationale, un acvariu unic (si mancare la preturi mici. Mall-ul se afla pe malul Atlanticului, la 2-3 km de plaja (in afara orasului).

Casablanca - Centrul Istoric
Centrul istoric incepe cu Bab Marraksh (o usa mare decorativa). Acesta e locul unde puteti simti atmosfera de sat in mijlocul orasului. E drept ca pt ajunge in interior trebuie sa intrati mult, sa treceti de zona de bazar care ocupa o mare parte si sa va aventurati printre strazile labirintice unde traiesc oamenii saraci din Casablanca. Zona nu e sigura noaptea, dar ziua puteti merge fara probleme. O sa vedeti copii ce joaca sotron pe alei inguste, batrani ce povestesc in usa casei (multe usi vor fi deschise) si o sa  puteti observa prin ele franturi din viata de zi cu zi in Maroc. E o experienta interesanta ce merita incercata. Insa nu uitati ca medina din Fes e cea mai mare din lume si merita mai repede sa o vedeti pe asta.

„Le grand bazar` - souk-ul turistic din Casablanca Va dati seama ca intr-un oras cu peste 4 milioane de oameni sunt numeroase bazaruri. `Le Grand Bazar`` se afla in interiorul centrului istoric (la 5 minute de mers de gara) si e un bazar turistic. Adica marocanii nu prea fac cumparaturi aici fiindca preturile sunt foarte mari si marfa nu foarte varianta. In sensul ca sunt putini artizani si mai multe imitatii (genti Vuitton/parfumuri Gucci, din astea). Avantajul e ca multi vanzatori stiu engleza si franceza si e mai usor de negociat.

Rick`s Cafe pentru a simti atmosfera din filmul Casablanca La aproximativ 20 de minute de mers de Grand Bazar spre Oceanul Atlantic se afla Rick`s Cafe, locul unde puteti sa pasiti in timp, inapoi in 1940, in frumosul decor al filmului `Casablanca`. Puteti atinge celebrul pian si puteti lua o cina in stil oriental autentic. Preturile sunt mari (asteptati-va la peste 20 de euro pt o cina) dar atmosfera face toti banii. Atentie, localul e deschis doar intre 12 si 15 pm si 18:30 si 1 am. Daca decidem cu totii sa mergem, facem o rezervare la +212522274207.



Plaza Mohamed V - centrul orasului Casablanca Practic singura piata centrala unde localnicii ies sa hraneasca porumbeii, unde se organizeaza concerte in aer liber si diverse evenimente si unde puteti vedea intr-un nr mare vanzatorii de apa imbracati in haine traditionale. Tot aici puteti manca melci la tarabe, dupa reteta locala.

Parcul Arab La aproximativ 5 minute de mers de Plaza Mohamed V se afla Parcul Arab, plamanul verde al orasului Casablanca. E un parc unde predomina palmierii si gardul viu e din trandafiri japonezi ce deseori sunt infloriti in nuante de rosu, roz sau galben. O plimbare prin acest parc nu ia mai mult de 30 de minute.

Sacre Coeur de Casablanca Da, exista biserici in Casablanca! Aproximativ la fel de mare ca cea din Paris, Biserica Sacre Coeur din Casablanca poate fi vizitata. Se afla langa Parcul Arab

Inghetata Oliveri e cea mai buna din Maroc O spun miile de clienti ce se opresc zilnic! Va dati seama ca la ce calduri sunt in Maroc, inghetata e la mare cautare. Gasiti toate aromele si pe oricine intrebati stiu de Oliveri si va pot directiona. E la 5 minute de mers de Parcul Arab.

Atractii turistice din Casablanca in Cartierul Anfa
Twin Center e simbolul cartierului Sunt doua turnuri inalte de 100 de m, din sticla. Practic toata lumea stie de ele de aceea e un loc bun de intalnire daca nu cunoasteti bine orasul. Turnul din partea stanga e rezervat unui hotel, iar cel din partea dreapta ocupa mai multe birouri. Primele doua etaje sunt destinate iubitorilor de shopping, iar la etajul 1 o sa gasiti un stand cu multe sortimente de inghetata. Nu e la fel de buna ca la Oliveri dar daca nu aveti suficient timp sa mai mergeti pana acolo merita sa o incercati pe aceasta. De asemenea zona aceasta e cea mai sigura din Casablanca, e centrul modern unde puteti merge si noaptea si unde restaurantele sunt deschise pana la 1 am. Destul de aproape se afla si cartierul Maarif, cu multe strazi si magazine moderne. Acesta e cartierul unde puteti admira multe case albe cu motive Art Nuveau.

Atractii turistice din Casablanca in Cartierul Hobbous
Bazarul din Hobbous este locul artizanilor, cel mai traditional bazar din Casablanca locul unde puteti admira pe langa numeroase ateliere de mestesugari, opere de arta, imbracaminte traditionala pentru nunta si evenimente speciale, vase de ceramica, tablouri ce infatiseaza viata in Maroc. E locul ideal pentru a cumpara suveniruri. Si tot aici puteti admira multe elemente de arhitectura marocana (fantani traditionale, strada cu arcade, etc).

Piata de masline e un loc unic in Casablanca Se afla tot in cartierul Hobbous peste drum de marea moschee. E cumva ascuns dar merita sa intrebati unde se afla fiindca o data ce intrati o sa puteti degusta masline ca acestea.

Mahkama du Pacha este un exemplu frumos de arhitectura maura Va astepta 60 de incaperi frumos ornamentate, cu un patio in stil arab, cu diverse ornamente, mobilier si camere lucrate artizanal din podea pana in tavan. Multe din aceste camere sunt folosite in scop administrativ, sunt pana si sali de judecata in interior. Unii il numesc Palatul Divorturilor fiindca aici au loc multe procese.

Benis Patisserie e locul unde puteti gusta cele mai bune prajituri din Maroc Aceasta patiserie din cartierul Hobbous (adresa: 2 Rue Fkih El Gabbas) ofera bastilla ( delicatesa marocana cu umplutura de pui sau creveti) si cornes des gazelles (cea mai apreciata prajitura marocana) plus multe alte fursecuri pentru ceai pline cu migdale si curmale.

Piata de camile, un restaurant in aer liber unde puteti consuma carne de camila. Piata se afla in spatele bazarului din Hobbous, localnicii va pot directiona sau puteti lua un taxi. In piata veti gasi doar carne de camila, transata, unde puteti cumpara o bucata si va este pregatita si servita pe loc la terasele de alaturi.

Bazarul localnicilor e Darb Sultan Daca vreti preturi reale` si atmosfera nebuna din bazarurile marocane atunci cel mai bun loc este in Darb Sultan. Nu o sa intalniti nici un turist acolo dar o sa aveti parte de o experienta autentica. Piata se afla in spatele cartierului Hobbus.







Cateva imagini cu excursia din desert:












   
si un filmulet de prezentare a locului in care vom fi cazati in prima noapte Agdz:

! No longer available



Offline oti

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 208
Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 14 - 22 martie 2017
« Răspuns #1 : Luni, 07 Noiembrie 2016, 22:45 »
Gigi, eu m-am inscris in aceasta excursie inca de acum 3 saptamani. Nu incape discutie...  :yeah: Si vreau camila mea, am cunoscut-o deja. Si ai observat ce bine ma descurc in saua aia moderna... :dance:. lasand gluma deoparte, chiar vreau sa particip.
Multumesc ca te-ai razgandit!!!  :pleasantry:
Pasul indispensabil pentru a obtine lucrurile pe care ti le doresti in viata este acesta: hotaraste-te ce vrei.

Offline mirela123

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 58
Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 14 - 22 martie 2017
« Răspuns #2 : Marți, 08 Noiembrie 2016, 08:46 »
Buna dimineata.

Intai si intai, La Multi Ani celor ce poarta numele Sfantilor Mihail si Gavril, sanatate si multe intalniri in SC ...

Referitor la excursie, am facut rezervare si, Gigi, te rog sa ma incluzi si pe mine pe lista celor ce opteaza pentru varianta 2, inclusiv excursia in Sahara.
Multumesc.

Va doresc la toti o saptamana usoara si distractie maxima alaturi de cei dragi.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 14 - 22 martie 2017
« Răspuns #3 : Marți, 08 Noiembrie 2016, 10:03 »
Este prima oara cand se intampla asa ceva in Singles Camp. Sa se revina in grup la o actiune in anul urmator. Deja 5 dintre cei care au fost anul acesta au transmis intentia de a ajunge din nou in Maroc. Semn ca tara aceea v-a placut mult, iar descrierea lui Mahomed despre excursia in desert a incantat si incitat lumea... Vreti sa stiti ceva? Si eu abia astept sa ma reintorc...Si pentru a-i fi mai usor camilei care o sa ma poarte peste dune, de ieri, de cand am lansat actiunea, am inceput o cura de slabire foarte severa... :)

Offline Niculina

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 35
Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 14 - 22 martie 2017
« Răspuns #4 : Marți, 08 Noiembrie 2016, 11:47 »
Foarte tentanta aceasta excursie si felicitari Gigi.Dar nu am curajul(starea fizica) pt acest program.Astept sa lansezi excursia Maroc din toamna si sper s-o faci cat mai curând si poate am si noroc sa ma incadrez ca timp si la Malta sau la alta excursie.Numai bine si spor in lansarea si organizarea de actiuni asa frumoase.Astept Marocul toamna.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 14 - 22 martie 2017
« Răspuns #5 : Marți, 08 Noiembrie 2016, 12:26 »
Malta nu cred ca o sa mai facem, Marocul din toamna cu siguranta, astept azi oferta finala.

Offline rchiper

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 14 - 22 martie 2017
« Răspuns #6 : Miercuri, 09 Noiembrie 2016, 08:13 »
Nu sunt 3 saptamani de cand ne-am intors din Maroc si vrem inapoi  :dance:
A fost frumos si acum .... cred ca va fi si mai frumos.
Gigi ... multumim pentru optiunea cu desertul  .... deci o sa te rog si eu sa ma treci la cei care vor sa mearga in desert.
Sa vina odata luna martie !!!!

Offline Maria DM

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 35
Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 14 - 22 martie 2017
« Răspuns #7 : Miercuri, 09 Noiembrie 2016, 19:24 »
Felicitari !! Ce circuit minunat promite si sunt sigura ca va fi. M-am inscris deja in alte doua iesiri la fel de promitatoare, deci pe viitor Marocul va fi prioritar. Numai bine!

Offline rchiper

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 14 - 22 martie 2017
« Răspuns #8 : Vineri, 11 Noiembrie 2016, 09:23 »
Gigi, am rugamintea sa ne spui ... pentru cei ce vrem sa mergem in Sahara, cand se platesc cei 50 de euro in plus?
Si pentru cei ce vrem si asigurarea ... cat este si cand o platim?
Multumesc mult.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 14 - 22 martie 2017
« Răspuns #9 : Vineri, 11 Noiembrie 2016, 09:34 »
Cei 50 EUR la ultima rata. Pt asigurare trebuie sa-i scrieti Samizei, agentia se ocupa de partea aceasta.

Offline rchiper

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 14 - 22 martie 2017
« Răspuns #10 : Vineri, 11 Noiembrie 2016, 09:37 »
Multumesc de raspuns. O zi cat mai frumoasa.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 14 - 22 martie 2017
« Răspuns #11 : Luni, 14 Noiembrie 2016, 17:48 »
O veste buna. Daca ghidul nostru Mahommed m-a invatat sa cer Tulip Farah in locul lui Kenzi Basma 4*, eu asa am facut si am insistat si am insistat...pana intr-un final am renuntat si am ramas pe cel vechi...Nu am fost insa prea vesel  ??? pt ca imi place sa obtin ceea ce-mi pun in minte...si acum n-a prea iesit... :-[ Dar....azi primesc Email cu o re-confirmare de hoteluri. La Casablanca am primit in loc de cel de 4* pe care-l anuntasem pe site si forum...Hotel Golden Tulip Farah Casablanca 5*****!!!! *|* :dance: :thumbup: Asa ca am o seara frumoasa! Intradevar ii cam agitasem, i-am asediat cu Email-uri si telefoane, dar nu m-am asteptat la asa o surpriza de frumoasa de la ei...

Offline oti

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 208
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 14 - 22 martie 2017
« Răspuns #12 : Marți, 15 Noiembrie 2016, 14:32 »
daca te iei dupa marocani vezi ce patesti???!! :applause:  super.
Pasul indispensabil pentru a obtine lucrurile pe care ti le doresti in viata este acesta: hotaraste-te ce vrei.

Offline ligia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 45
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 14 - 22 martie 2017
« Răspuns #13 : Vineri, 18 Noiembrie 2016, 15:51 »
Gata , m-am inscris si eu !  Si tocmai imi propusesem ca in 2017 sa stau mai mult pe-acasa !
Pe mine sa ma treci, te rog, la varianta cu Sahara , asa o destinatie nu poate fi "ocolita" .
Va doresc tuturor un week-end placut .

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 14 - 22 martie 2017
« Răspuns #14 : Vineri, 18 Noiembrie 2016, 16:33 »
Pana acum toti cei 11 - 12 care s-au inscris au optat pentru varianta Sahara. Ar fi si pacat... :) Cand inchidem lista, am sa va intreb pe fiecare si am sa transmit situatia in Maroc.