Autor Subiect: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017  (Citit de 17120 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #30 : Marți, 22 August 2017, 09:37 »
Buna dimineata calatori spre eterna primavara! Dupa 17 zile de Elvetia, Franta, Italia, Austria, Lichtenstein, Germania, petrecute cu cei de aici, din Singles Camp, m-am intors pentru 3 zile acasa. In care o sa fiu impreuna cu voi, aici pe forum, un prolog la cele 8 pe care o sa le petrecem pe insula.

Madeira...o sa aveti parte de o expererienta minunata...Insula florilor, a padurilor de dafin, a levadas-urilor...Un loc fantastic de frumos! Vreau sa va ofer, pe langa detaliile necesare plecarii si cateva recomandari, care au un caracter de "must do". Altfel va veti lovi de disconfortul creat de imbracamintea si incaltamintea nepotrivita, de lipsa unor lucruri de care aveti nevoie acolo. Pentru a intelege mai bine necesitatea lucrurilor, descriu cateva lucruri.

Am vazut ca toata lumea si-a luat pachetul de baza de optionale "Discover Madeira" ceea ce este excelent, cu acesta o sa aveti ocazia sa vedeti o parte din insula. Asa cum mai explicam daca vrei sa cunosti Madeira nu te poti rezuma la a sta in Funchal sau pe marginea piscinei. Baie si plaja poti face oriunde, Grecia si Turcia sunt doua destinatii apropiate si foarte ofertante din acest punct de vedere. Dar cu peisajele de acolo nu va mai intalniti...

14 dintre voi au optat pentru pachetul complet, astfel ca vom fi impreuna toate aceste zile, urmand sa parcurgem insula in proportie de 90%, 3 din grup s-au inscris la 4 zile de optionale.

Ce doresc sa subliniez este ca eu particip la toate excursiile optionale si cum nu pot fi in 2 locuri deodata, nu o sa pot oferi program alternativ decat ca indrumare, celor care nu s-au inscris la toate optionalele.

Vremea cel putin ca prognoza este ca temperatura 20 - 26 grade, avem si soare si nori si ceva ploi. Obisnuite de altfel pe insula. Asta inseamna neparat pelerina de ploaie, haine impermeabile. Nu canadiene de oras ci imbracaminte speciala pentru ploaie. Imi amintesc cum acum 2 ani vreo 3-4 care nu au ascultat recomandarea mea sau nu au citit ceea ce am scris pe forum, s-au udat pana la piele...Si parca tot ei erau suparati... :-\

Excursiile nu sunt lungi ci dense ca obiective, explic acum ca nu e vorba despre cladiri, arhitectura, istorie ci de natura. Avem mai multe opriri, cu plimbari sau drumetii scurte sau mai lungi. De aceea va recomand sa aveti o incaltaminte adecvata, pantofi trekking sau adidasi cu talpa profilata, chiar antiderapanta, sa nu alunecati. Daca nu stiti ce este un pantof trekking, sau o astfel de talpa, mergeti intr-un Decatlon si intrebati, cautati pe internet. Recent am intalnit pe cineva intr-un grup care imi arata o pereche de sandale - e drept cu talpa mai groasa si profiltata si imi spunea ca e ok...Aproape tot drumul, unul usor, de coborare, o poteca de 1m si jumatate latime, a fost nevoie de ajutorul celorlalti pentru a ajunge jos...Tineti cont ca pantofii trekking, ca si ghetele de munte trebuie sa fie mai mari 1/2 - 1 numar.

Daca aveti pantofi noi, neaparat purtatii prin casa, sa vi se obisnuiasca piciorul in ei si sa se lase materialul.

Pe langa imbracamintea usoara de seara, luati cu voi pantalon sport, tricouri, lucruri in care sa va simtiti comod in masina, la plimbare. Nu blugi, in acest tip de pantalon transpirati si este neplacut.

Cum o sa se desfasoare excursiile noastre optionale. Dimineata ghizii-soferi o sa vina cu microbuzele la hotel, de acolo vom fi imbarcati, acolo vom fi adusi inapoi. Sa aveti cu voi un mic rucsac, in care sa aveti zilnic apa, un fruct, ceva ce sa tina de foame. Nu oprim pentru masa de pranz, profitam la maxim de timpul excursiei. Plecam in jur de ora 9.00 si ne intoarcem la 15.00 - 16.00. Dupa amiezele o sa ramana libere pt cumparaturi, baie, plimbare in oras. Seara ne intalnim pentru cina, cine doreste sa o faca in grup evident. Deci nu oprim pt drum pt cumparaturi, apa, souveniruri, etc. Grupul se risipeste repede in astfel de situatii si este greu de adunat, spre nerabdarea si supararea celor care au venit sa vada nu sa cumpere...

In plus de excursiile optionale o sa mergem impreuna sa vedem Gradinile Tropicale de pe Monte, intr-una dintre zilele de Discover o sa rog soferii sa ne lase acolo. Sunt vreo doua ore de plimbare printr-o amenajare senzationala. O sa vedeti plantele pe care le crestem in apartamente dar in varianta gigant...Sunt atatea specii de copaci, de arbusti, ferigi uriase, flori incat nu te mai saturi. Anii trecuti in zonele acoperite ale gradinii erau niste expozitii senzationale de minerale si arta africana.

Incercam si la gradina de orhidee, nu stiu insa cum arata in aceasta luna...

O sa bem rom la “Engenho da Calheta“. Gregory sau nu stiu ce sofer ghid va fi anul acesta ne va duce acolo. Merita gustat la fata locului,,,,Este facut din trestie de zahar, cultura ce odinioara era cea mai importanta sursa de venit a localnicilor. Tot la capitolul bauturi, cea traditionala pe insula este Poncha, un fel de lichior cu lamaie, fructul pasiunii si rom. Nu este dulce...e chiar placut la gust. La barul fabricii luati fiecare cate un shoot si langa cereti (e gratis) si alune in coaja...Fara nici un fel de opreliste aruncati cojile pe jos, acela este obiceiul locului.

In doua dintre zile este nevoie neaparat de echipament de drumetie: in cea in care ajungem la Pico do Areiro si in cea cu 25 Fontaes (in mod special). Fara incaltaminte sport care sa nu alunece va fi greu si nu va veti putea bucura...Veti fi mai atenti la picioare decat la lucrurile minunate din jur.

La Pico de Areiro ramanem pt 30 - 45 minute. O sa o luam pe poteca ce duce spre Pico Ruivo. Este una ingusta ce coboara cca 10 minute apoi urca. La intoarcere va fi invers. Daca e o zi frumoasa de pe poteca si de pe balcoane veti avea niste peisaje de vis. Daca insa veti ramane in parcare si va veti multumi doar cu suvenirurile de acolo, cu expozitia naturista si cu peisajul partial o sa pierdeti mult. Credeti-ma.

Sa nu va speriati de 25 Fontaes. Inainte de a-l parcurge am citit o multime de feed-back-uri, care de care mai alarmiste. Cate de greu e, cat de lung, cat de nu stiu ce...Este absolut sigur, simplu, usor, oricine este echipat cat de cat si un pic antrenat fizic se va juca pe poteca pana la cascada celor 25 de izvoare. Nu stiu pe cine va trimite Manny&Rosa  ghid montan, anul trecut a fost un tip simplut tare, dar care ne-a povestit multe lucruri interesante, cunostea bine locul, ne-a intors prin alta parte - o scurtatura, asa ca am fost tare incantati...Dar repet recomandarea: echipament. Nu uitati de pelerine. Toata lumea sa aiba asa ceva in rucsac. Oricand poate porni o ploaie si va face ....

In padure si pe unde mergeti o sa vedeti foarte multe plante si flori. Stiu ca aici sunt oameni de foarte buna calitate si inteleg ca frumusetea unei flori este maxima in mediul ei natural nu in vaze...Trebuie insa ca organizator sa va atrag atentia si din punct de vedere al legalitatii nu doar a protejarii naturii. Madeira este in mare parte parc protejat national dar si mondial. Daca sunteti prinsi dezradacinand bulbi, rupand flori, amenda este penala...Exista o babuta undeva pe traseul de Balcoes care vinde bulbi, puteti cumpara de la ea sau daca doriti ceva special cel mai bun loc este Mercado dos Lavradores, vestita piata de fructe a Madeirei. O sa va conduc acolo este un loc in care puteti vedea toate ciudatenile de fructe ce rodesc pe insula. Multe arata grozav, dar foarte putine sunt gustoase. Atentie la banane, cele mici sunt bune de mancat, restul cele mai mari verzi si cu forme diferite de ceea ce stim noi sunt pentru gatit...Cele mici sunt absolut fantastice. O placere....O sa rog ghizii sa opreasca la o plantatie, sunt sute pe insula si sa gustati una direct din bananier....

La excursia cu cataramanul de whale watching, asta e a doua zi dupa ce ajungeti, ascultati-mi recomandarea si tineti cont de ea. Biletele le cumparam seara, cand ajungem, dimineata sunt sanse mici sa gasim locuri disponibile. Deci daca este cineva care se codeste si lasa decizia pentru a doua zi il asigur ca nu va mai gasi locuri...Va spun din experienta. Bun sa spunem ca toata lumea are bilet. Adunarea se va da in port, exact de unde s-au luat biletele. Fiecare isi face programul de mic dejun cum doreste, doar ca trebuie sa se asigure ca ajunge in port la timp. Ambarcatiunea nu asteapta nici un minut...pleaca fara voi si nici nu vi se ramburseaza banii...Sa aveti cu voi costum de baie, prosop, crema de soare, ceva pe cap si ceva de vant. Daca e frumos faceti plaja, cataramanul are in fata o plasa cu saltele pe care se sta, daca e un pic de vant luati haina pe voi sa nu raciti in prima zi...Lucrurile se petrec asa: la locul de intalnire, probabil ca vi se vor da niste instructiuni si explicatii. Depinde de echipaj. Dupa care se merge spre cataraman. Ajunsi in fata cataramanului la urcare faceti tot posibilul sa fiti in fata, sa urcati primii. Chiar daca nu sunteti chiar primii, lumea nu stie unde sa se aseze este confuza. Multi se opresc pe bancile de la bar sau cele laterale. Voi sa mergeti glont pana in fata, la plasa si sa ocupati saltele, De acolo se vede cel mai bine, veti extrem de aproape de delfini, puteti fotografia etc.

Va dau sfatul sa trageti cat mai mult de voi, sa vedeti cat mai multe...Eu v-am stimulat un pic povestindu-va de ce puteti vedea, gusta, bucura.

Intr-o seara o sa mergem la Fado. Luam cina acolo, este extraordinar sa vedeti cum canta ospatarii, bucatarii. Este un loc in care se petrece asta, acolo trebuie sa mergeti. Si in grup, altfel nu are farmec....Localul se numeste Restaurante Sabor a Fado Adresa: Traversa das Torres 10, 9060-314 Funchal. Trebuie sa se faca rezervare, altfel nici o sansa sa gasim locuri. Telefon:00351 925 612 259. De aceea e nevoie sa stiu exact optiunea voastra.

Vreau sa va mai spun ca reusita unei excursii depinde mult si de voi participantii. Nerabdarea, neintelegerea, tabieturile, egoismul, intoleranta chiar si in picaturi nu fac bine...Stresati ghidul, agasti pe cei din jur, creati o stare neplacuta. Toata lumea ghizi si insotitori stiu ce au de facut, au toata disponibilitatea, trebuie doar sa respectati ceea ce vi se spune in ceea ce privesc orele de intalnire si reintalnire la microbuze...

Nu intarziati la ora de intalnire cu ghizii, nu luati in considerare prostia cu sfertul academic, nu va bazati ca veti fi asteptati. Daca anunt ora 9.00 de plecare, asigurati-va ca la 8.50 sunteti la microbuz. La 9.00 plecam. Nu-mi permit sa folosesc timpul celor care vin la timp si vor sa vada intreg programul pentru a astepta pe cineva care nu are respect pentru ceilalti, facandu-i sa astepte. Sunt persoane care cred ca sun in camere, de la receptie sau de pe mobilul meu. Nu, sa stiiti ca nu o fac. Deci haideti sa respectam ora de intalnire, pentru a nu crea stari sensibile si neplacute.

Pentru excursii veti avea la dispozitie doua sau trei microbuze 8 + sofer. Rotiti-va pe locurile din microbuz, stati pe rand pe fiecare loc, astfel incat sa nu fie nici un comentariu....Nu puneti la inceput "stapanire" pe un loc din microbuz si il declarati pe veci al vostru...Nu este deloc placut pt ceilalti o astfel de atitudine egoista.

Nu uitati:
- documentul de identitate (va recomand sa aveti si CI si pasaport, daca pierdeti vreunul dintre ele sa aveti rezerva). Verificati inca o data valabilitatea
- bani si card bancar. Recomand putin cash, aveti de unde sa retrageti, puteti plati civilizat cu cardul.
- telefon, incarcator, card de memorie. Este binevenit un triplu-stecher, asa veti putea incarca din aceiasi priza mai multe device-uri.
- sa va treceti in memorie numarul meu de telefon: Gigi Cindea 0040 745 106501
- bagaj troler + un rucsac de mana. Urmati instructiunile si limitarile TAP, precum si al securitatii din aeroporturi: TAP permite pasagerilor sa depuna la cala pana la 23 kg si un bagaj de mana (carry on) ce nu trebuie sa depaseasca 8kg, totalul dimensiunilor sa nu fie mai mari de 115cm. In bagajul de mana sunt interzise lichidele, pastele, obiectele ascutite, tuburi de spray.
- imbracaminte, incaltaminte sport, trekking
- pelerina ploaie
- costum de baie, slapi
- medicamente antihistaminice - claritinul este foarte indicat. Veti fi in contact cu flori cu care organismul vostru nu s-a mai intalnit, s-ar putea sa va creeze alergii.

Intalnirea la aeroport:

Ziua de 25 august (vineri) ora 15.00, Aeroportul International Bucuresti, Henri Coanda, Plecari Internationale, in fata Cafenelei Lavazza (cum intrati pe stanga, langa scari).


Nu aveti nevoie de nimic de la agentie (voucher, bilete, asigurari). Eu ca insotitor de grup am sa ma ocup de tot, vin cu toate documentele la mine.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #31 : Marți, 22 August 2017, 12:03 »
Completez cu o informatie la care este nevoie sa va ganditi si sa-mi dati un raspuns ferm la aeroport.

In programul optional avem o iesire cu cataramanul pe ocean pentru a vedea delfinii si cu un pic de noroc si balene. In fiecare an facem asta, lumea a fost incantata de ceea ce a vazut. De regula mergeam cu totii in prima seara pentru a lua bilete, dar cum zborul nostru ajunge la miezul noptii, incerc sa fac rezervarea online. Am transmis un Email, o sa revin cu un telefon, am anuntat  15 persoane + mine, din totalul de 18.

Despre aceasta excursie pe apa puteti citi aici: http://vmtmadeira.com/catamaran-trips/dolphins-and-whale/?lang=en. Tariful este 35 EUR/persoana.


Offline Elena covaciu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #32 : Marți, 22 August 2017, 14:34 »
Draga Gigi,

Multumesc de informatiile utile pentru excursie. Iti confirm participarea la cina de la restaurantul Sabor Fado si plimbarea cu catamaranul.

Cu drag,
Elena Covaciu

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #33 : Marți, 22 August 2017, 14:49 »
Elena, la punct si pe faza intotdeauna. Felicitari pentru felul in care te informezi, intelegi si raspunzi.  :flori:

Referitor la iesirea cu catamaranul, am primit raspunsul, a fost nevoie sa achit in avans pentru a rezerva. Nu am avut curaj sa iau pentru toata lumea, nu stiu daca toti cei inscrisi doresc sa mearga sa vada delfinii. Am lasat insa o rezerva de 4 locuri, am rugat sa le tina in stand by.

Am gasit un filmulet facut de un turist, asa ca va puteti face o idee:

! No longer available


Specificatie:

Cataramanul are doua chile, se sprijina pe doua aripi, asta ii da stabilitate si valurile se simt mai putin. Noi navigam foarte aproape de coasta, acolo unde oceanul este linistit, dar trebuie sa va atrag atentia in special celor care nu ati mai fost niciodata pe mare, celor care stiti ca aveti rau de mare - sa va luati cu voi medicamente contra raului de mare (kinetoza). Este pacat sa transformati o zi frumoasa in una cu varsaturi.

Offline carjila georgeta

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • CARJILA
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #34 : Marți, 22 August 2017, 15:01 »
nu am gasit pe forum unde este locul de intalnire la aeroport, pentru plecarea spre Madeira.Ma puteti ajuta?
carjila

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #35 : Marți, 22 August 2017, 15:09 »
Pe pagina aceasta raspuns nr.30. Scris mare cu rosu. Indicatia mea pt toti participantii este sa se citeasca tot ce am publicat ca detalii si recomandari.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #36 : Marți, 22 August 2017, 16:44 »
Am adaptat programul la zboruri si l-am mai detaliat un pic. Il gasiti mai jos, este bine sa-l aveti printat sau salvat ca doc in telefon.

Program excursie

Ziua 1 25.08 vineri Intalnire pe aeroport ora 15.00. Zbor Bucuresti - Lisabona - Funchal OTP 17:30 – LIS 20:05 connection LIS 23:05 – FNC 00:50. Bagajele de cala se predau la Bucuresti si le ridicam de la Funchal, la tranzitul din Lisabona neavand deci grija lor.
La conexiune (Lisabona) veti ramane pe culoarul de iesire, astfel incat sa ne grupam si mergem impreuna spre zona de connection. Chiar daca nu pare un aeroport mare, Lisabona are multe intortocheli si pt ca avem doar o ora la dispozitie trebuie sa ne miscam bine. La Funchal regruparea se va face la banda de bagaje pentru transferul la hotel. Este inclus in tariful de Discover, pe care toata lumea l-a achizitionat.
Check in la hotel in jur de ora 01.30. Inainte de retragere in camere, voi strange banii pentru cataraman, 35 EUR/persoana, evident cine doreste sa mearga.

Ziua 2 26.08 sambata Micul dejun incepe cu ora 7.30. plecarea cataramanului este la 10.30, trebuie sa fim in port cel tarziu la ora 10.00. De la hotel pana in port sunt 4.4 km, deci cca 1 ora de mers pe jos. Nu as porni din prima zi cu grupul in aceasta plimbare matinala (desi sunt adeptul miscarii), tinand cont ca ajungem noaptea tarziu si cam obositi de pe drum, o sa facem un grupaj de taxi, nu revine mai mult de 2 EUR/pers. Asa ca la ora 9.30 ne intalnim in holul hotelului, de unde vom pleca grupat in port cu taxiurile comandate de mine la receptie. Sa aveti cu voi: un rucsac de mana, costum de baie imbracat, prosop de baie (sa nu luati din hotel, este interzis asa ceva). Pe ambarcatiune este toaleta, un bar cu bauturi, dar e bine sa aveti si o sticla cu apa.
10.30 – 13.30 excursie pe Atlantic cu cataramanul. Este o ambarcatiune cu doua aripioare laterale care face ca valurile oceanului sa nu se simta atat de tare. In partea din fata are o plasa mare pe care echipajul o echipeaza cu saltele de plaja si unde puteti ramane in costum de baie pe toata perioada croazierei. In 2014 am avut ocazia sa vedem si balena si o multime de delfini, se spune ca este aproape imposibil sa nu intalnesti cetaceele...Aceasta excursie pe apa ofera si posibilitatea de a vedea insula dinspre mare, iar peisajele sunt intradevar exceptionale.
Dupa excursia pe apa, la 14.00 o sa mergem in centru (ne intalnim acolo cu cei care nu aleg sa mearga in excursia cu cataramanul), luam pranzul si vizitam Mercado do Lavradores, piata de fructe. Madeira este cunoscuta pt fructele endemice ce cresc aici. Bananele sunt mici dar foarte aromate, gasim banana-ananas, maracuja in toate formele si aromele, papaia, etc La intoarcerea spre hotel trecem prin parcul presedentiei si apoi o plimbare pe faleza. Cina la hotel.

Ziua 3 27.08 duminica Ora 9.00 se pleaca  in prima excursie organizata cu microbuzul. Funchal - Pico dos Barcelos (punct de observatie spre interiorul insulei, plasat la o inaltime de 355 m) - Eira do Serrado (zona de panorama catre satul Curral das Freiras) - satul Curral das Freiras – Camara de Lobos - Monte. Vizitam Gradina Tropicala de la Palatul Monte (10 EUR) si coboram in centru cu cabina (10 EUR), cu carreiros (30 EUR/2 persoane) sau cu taxi direct la hotel (4 EUR). La 17.00 ajungem la hotel, la 19.00 Iesim la o seara de fado. Un local la care mergem de cativa ani, Sabor de Fado. Trebuie doar sa facem rezervare, este foarte solicitat si sunt doar cateva mese.

Ziua 4 28.08 luni Ora 9.00 Excursie cu microbuzul pe coasta de sud - est: satul Gurajau, unde se afla o replica a statuii lui Hristos din Rio - Santa Cruz (cunoscut pentru pitorescul locului) - Machico (locul unde Zarco si Tristao Teixeira au ajuns pentru prima oara la descoperirea insulei; sunt acolo mai multe locuri de panorama catre ocean si munti) - Ponta Sao Lorenco (un loc cu climat usor diferit de restul insulei si unde se poate remarca un alt tip de vegetatie) aici o sa avem o plimbare - Santo da Serra, cu vizitarea pt o jumatate de ora a gradinii botanice din centru. In fata acesteia un Bolo de Caco sa ne astampere foamea…Excursia noastra se finalizeaza in jur de ora 15.00. Program free, la alegere pt fiecare, pana la masa de seara cand o sa iesim cu totii impreuna in centru. Va recomand o baie in apropiere, la Doca de Cavacas, piscinele naturale.

Ziua 5 29.08 marti Ora 9.00. Excursie cu microbuzul pe coasta de sud vest si apoi traversam insula spre nord: culturile de bananieri - satul pescaresc Camara de Lobos - Cabo Girăo (o stanca abrupta, ce se inalta la 580 de metri deasupra oceanului. Masivul de piatra este una din cele mai inalte faleze, oferind un panorama extraordinara a golfului Funchal) - Ribeira Brava – Serra de Agua (unde o sa ne oprim la intoarcere pt un paharel de poncha – bautura lor caracteristica) – Sao Vicente (de acolo avem panorama coastei nordice a insulei) – Grota vulcanica si Expozitia Sao Vicente (biletul de intrare costa 8 EUR) – Funchal. Revenim la hotel in jur de ora 15.00. Program free, seara ne reintalnim pentru cina si o plimbare de seara in port, pana la “Principatul Pontinha”.

Ziua 6 30.08 miercuri Ceea ce v-am propus in zilele 3,4 si 5 sunt excursiile ce fac parte din pachetul "Discover Madeira". Pt cea de-a sasea zi v-am propus ceva cu totul special, dar care se adreseaza celor care au cat de cat conditie fizica. Incepe la ora 9.00 si se desfasoara sub forma unei excursii cu microbuzul pana la Porto Moniz si de acolo drumetie prin levadas Rabacal. Traseul pe care vi-l propun se numeste “25 Fontes” si este unul dintre cele mai populare de pe insula, pt ca parcurge o zona exceptionala de vegetatie, lacuri si cascade. Are lungimea de 4,6 km pe un sens, ne intoarcem pe un drum usor diferit, in total sunt vreo 8 km. Timpul estimat este de cca 4 ore. In 2015 si 2016 am parcurs acest drum cu maxima usurinta, nu este nici pe departe ceea ce scriu unii pe bloguri. O poteca ce serpuieste prin paduri de pin, de dafin , de afin (da, nu e o greseala, afin-ul este acolo pe insula un copacel)...Locul in care cade apa izvoarelor este un adevarat rai. Nu stiu cate imagini de acest gen am avut ocazia sa vad in viata....Greu de descris minunatia acelui coltisor de paradis. Daca optati pt aceasta excursie trebuie sa stiti ca este nevoie de echipament sport: recomand pantofi trekking, care va vor ajuta de fapt in toata excursia, pt ca o sa mergem destul de mult, un pantalon scurt sau lung dar care sa va confere posibilitatea unui mers comod, sa aveti si ceva de ploaie cu voi, o pelerina usoara, ceva pt protejat capul de soare si bineinteles un rucsacel. Pt ca la un moment dat traversam un tunel sapat in stanca unde este semiintuneric, poate nu e rau sa aveti chiar o frontala.... Este o excursie de o zi, asa ca vom ajunge la hotel doar in jur de ora 17.00 – 18.00. Cei care nu sunt inscrisi la aceasta excursie isi pot organiza ziua cum doresc: plaja, baie, plimbare.

Ziua 7 31.08 joi Ora 9.00 Excursie cu microbuzul la Pico Areiro si drumetie la Ribeiro Frio - Balcoes. Este excursia suplimentara pe care am facut-o anul trecut si care a placut cel mai mult...Ajungem la cel mai inalt punct accesibil auto, la Pico do Arreiro. Avem de acolo, de la 1800 m inaltime, o priveliste de vis. O sa ne si plimbam un pic spre Pico de Ruivo, avem in jur de 45 de minute de pauza. Mergem apoi la Ribeiro Frio, vedem pastravaria dupa care pornim in drumetia spre Balcoes. Este un traseu foarte usor, dar va recomand ca de fiecare data echipamentul adecvat unei excursii in natura, unul sport-montan. Trecem prin padurile de dafin, apoi dupa 45 de minute ajungem intr-o zona de panorama. Inapoi pana la Ribeiro, deci inca 45 minute. La intoarcere trecem prin Faial, bem o cafea in golf, apoi Santana. Ne intoarcem spre hotel in jur de 16.00. Se poate face baie, plaja, shopping, plimbare, fiecare ce doreste. Free time, toata ziua pt cei care nu sunt inscrisi la aceasta excursie.

Ziua 8 01.09 vineri Este ziua plecarii, dar o avem aproape toata la dispozitie. Baie la hotel, plimbare, cumparaturi, fiecare ce isi alege sa faca. La 12.00 trebuie predate camerele, bagajele insa raman la hotel. La 19.00 reintalnirea la hotel, la 19.30 avem transferul la aeroport. La 21:45 avem zborul spre Lisabona unde aterizam la 23:20. Connection din Lisabona la 00:15, o sa aterizam la Otopeni la 06:15.

Offline ESTELU

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #37 : Marți, 22 August 2017, 16:55 »
Multumesc ptr informatii cataramanul cu delfinii nu o sa vreau , am avut o experienta nefasta mai demult si am capatat
o teama si un rau de mare si nu vreau sa stric cheful la nimeni , dar la restaurant la Sabora Fado merg negresit
si pentru un pachet complet sa prind si 25 Fontaes si Pico de Areiro, mai pot opta acum platind diferenta ?

Offline SECUIU MARCELA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
  • Panta Rhei
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #38 : Marți, 22 August 2017, 17:00 »
Confirm participarea la excursia cu catamaranul precum si la seara de fado.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #39 : Marți, 22 August 2017, 19:32 »
Estelu, am transmis deja colaboratorilor numarul de persoane pe fiecare excursie in parte. O sa vad acolo ce pot sa fac.

Offline sorinre

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #40 : Marți, 22 August 2017, 19:41 »
buna seara. confirm si paritcip la orice actiune. fa ce rezervari trebuie in numele meu si fac decontul imediat ce ne vedem pe aeroport. multumesc anticipat. Sorin
sorinre

Offline simo arad

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 103
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #41 : Miercuri, 23 August 2017, 09:01 »
Gigi, eu merg in toate actiunile, asa ca fa rezervari si pentru mine. Multumesc. Sa ne vedem cu bine! Simona

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #42 : Miercuri, 23 August 2017, 15:55 »
Am primit in agentie, o avertizare de greva a politiei portugheze de frontiera, ca urmare am solicitat un zbor de connection din Lisabona cu 3 ore mai tarziu decat era planificat. Aveam doar o ora la dispozitie, ceea ce in conditiile de blocaj in aeroportul din Lisabona ar fi insemnat prea putin pentru a ajunge la boarding. Traduc din engleza comunicatul:

"TAP informeaza calatorii ca este de asteptat ca grevele sa aiba loc la fiecare aeroport international din Portugalia timp de 48 de ore, incepand de la miezul noptii in 24 august 2017, cu terminare la ora 11:59, pe 25 august 2017.

Serviciul portughez pentru imigratie si frontiere (SEF) intra in greva cu scopul declarat de a impune personal suplimentar si de a protesta fata de propunerea de indepartare a anumitor autoritati de supraveghere penala din domeniul sau de competenta.

Pasagerii care pleaca din Portugalia pe zboruri intercontinentale sau non-Schengen in timpul grevei ar trebui sa soseasca la aeroport mai devreme decat normal. Pasagerii care sosesc in Portugalia in timpul grevei ar trebui sa se astepte la cozi mult mai lungi in asteptarea verificarii documentelor de calatorie . SEF nu a anuntat nicio demonstratie planificata asociata cu aceasta greva".

Nu intram prin check in pt ca suntem in tranzit, dar trebuie sa trecem de serviciul de verificari frontiera si cum nu suntem inca in Schengen, trebuie sa stam la coada formata pentru verificare documente de calatorie. Nimeni nu poate garanta cat dureaza, cate ghisee pastreaza SEF, cat personal, poate sa dureze 30 minute, o ora, doua etc.

Am solicitat TAP un zbor ulterior celui programat, asteptam raspunsul lor daca ne poate asigura cele 19 locuri necesare. Cum nu este greva lor, ci a altor servicii de aeroport, nu avem decat sa asteptam si sa speram intr-o rezolvare.

Urmeaza ca maine cand primim raspunsul oficial de la TAP, sa va informez la randul meu.

Va scriu aceste lucruri pt a fi pregatiti, sa aveti sandviciuri la voi, sa fiti imbracati comod, pentru ca pe langa zborul de 4 h 30 pana la Lisabona si 2 ore 30 pana in Madeira se adauga si asteptarea in aeroportul din Lisabona.

Imi pare rau, este un disconfort pe care nu l-as fi dorit la inceput de vacanta, dar astea sunt vremurile pe care le traim si trebuie sa ne obisnuim cu lucruri reflexie din criza de securitate mondiala. Acum cateva zile s-a format un blocaj de cca 1h si 30 minute pe o sosea pe care pana de curand o traversam fara probleme: granita de pe A1 dintre Austria si Germania. Acum, in mjlocul soselei s-a improvizat un punct de control politie de frontiera care verifica toate masinile. La traficul de acolo se formeaza cozi uriase...Sunt tot mai multe masuri de securitate, de limitare de acces, totul este ingreunat. Lumea este grabita, pe partea cealalta politia spune ca nu are efective suficiente pt a face fata unui control mai amununtit asa cum se impune. Si asta din pacate cred ca este doar inceputul.

Offline Sonso

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #43 : Miercuri, 23 August 2017, 21:37 »
Buna Gigi.
Optez si eu pt excursia cu catamaran daca mai sunt locuri.
Multumesc.

Offline Sonso

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #44 : Miercuri, 23 August 2017, 21:40 »
Si confirm si cina la Sabor de Fado. Mersi