Autor Subiect: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017  (Citit de 17284 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13250
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #45 : Joi, 24 August 2017, 08:19 »
Sonso, in momentul de fata am 15 bilete luate si 3 in stand by. Mi s-a comunicat aici pe forum o ne-participare, deci locurile ar ajunge pt toata lumea. Este posibil sa nu facem insa in prima zi excursia pe apa ci in ultima. Din cauza grevei SEF ajungem spre dimineata si nu vreau sa va scot pe mare dupa doar cateva ore de somn. Ma gandesc sa folosim prima zi pentru Funchal, poate Monte. Ma adaptez acolo cu programul functie de ceea ce o sa intalnim la Lisabona.

Offline AFREM NICOLETA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #46 : Joi, 24 August 2017, 10:05 »
Buna ziua ! Cu catamaranul si la seara Fado , dorim sa mergem si noi ,eu si Viorica Cernea .multumesc
NICOLL

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13250
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #47 : Joi, 24 August 2017, 16:37 »
O sa vedem acolo cu cataramanul, o sa fac in asa fel incat sa poata merge toti cei care isi doresc.

Am primit de la TAP acceptul pentru mutarea zborului de connection, astfel ca acum o sa ajungem la Funchal:

25.08  OTP 17:30 -LIS 20:05 (neschimbat)

25.08   LIS  23:05 -FNC 00:50 (26.08)
(mutat cu o ora si jumatate).

Vom ajunge cu o ora si jumatate mai tarziu la hotel.

Intre timp am sunat la Aeroportul din Lisabona si mi s-a raspuns ca greva a fost amanata... :)

Ajunsi la Lisabona o sa discutam in ora locala. Este cu doua ore mai devreme decat Bucurestiul (ceasurile trebuie date inapoi cu 2 ore).

La Funchal ramane aceiasi ora ca la Lisabona. Toate intalnirile pe care le vom avea pe perioada excursiei vor fi la ora locala, nu la cea a Bucurestiului.

Offline cori

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #48 : Joi, 24 August 2017, 20:10 »
Buna seara,
Si eu (Corina Balan) si Maria Taut mergem si cu cataramanul si la fado.
Multumim, o seara frumoasa.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13250
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #49 : Duminică, 03 Septembrie 2017, 12:42 »
Buna dimineata tuturor celor cu care am calatorit pe minunata insula a Atlanticului. Unei parti din grup trebuie sa multumesc pentru modul in care a inteles excursia, in care s-a pregatit, in care s-a comportat, s-a bucurat! Este o satisfactie pentru orice organizator sa vada bucuria si placerea afisata pe chipurile celor cu care calatoreste.

Vreau si tin, desi am foarte putin timp la dispozitie (am doar o zi libera intre excursii) sa explic cateva lucruri, legate de situatii si atitudini. Nu vreau sa par doar nemultumit, fara sa si explic de ce. Pe perioada excursiei, ca organizator de grup si insotitor nu ai dreptul si voie sa faci observatii dar dupa incheierea actiunii e deschis si e chiar indicat. Asta pentru a se intelege anumite decizii ulterioare.

Ce m-a convins aceasta excursie? Ceea ce mi-a spus si Lidia si Iulian si Gabi si ceea ce am observat si eu in cateva actiuni: NU SE CITESTE, NU SE URMARESC RECOMANDARILE, EXPLICATIILE, NU SE TINE CONT DE CEEA CE SOLICITAM CA PROFIL DE PARTICIPANT. Si te trezesti ca insotitor de grup cu persoane picate din cer, care se asteapta si vor altceva decat ai aratat tu ca este acea excursie. Care lipsite de suportul explicativ sau motivational sunt pline de mofturosenii si dorinte visate de ele...

Am explicat si subliniat in modul cel mai clar ce este Madeira, ce tip de destinatie este, ce inseamna fiecare optionala in parte. Si totusi am vazut ca unii intelesesera complet altceva. Am explicat foarte convigator: este o actiune activa, se adreseaza deci persoanelor active, carora le place sa drumeteasca, sa se plimbe, sa viziteze. M-am trezit insa acolo cu cateva persoane care nu sunt deloc active, carora nu le place sa se plimbe, sa viziteze, care se sperie de doi stropi de ploaie, interesate mai mult de relaxare. Nici o suparare, nu este doamne-fereste un defect ca nu esti activ. Sau ca iti doresti, ca ai nevoie de relaxare. Dar cu ce nu pot fi de acord este sa-ti alegi ceva ce nu ti se potriveste. Eu n-as putea pleca niciodata intr-o tabara de filaterie, sau intr-o vacanta care ma limiteaza la a sta intr-un resort, indiferent cate lucruri mi-ar oferi acesta. Nu-mi iese din minte drumetia pe levadas-ul din Rabacal, privirile aruncate, comentariile unora, atmosfera aceea de marsaluit pe front. Nimic vesel, nimic participativ...M-am simtit ca unul care a fortat la drumetie, fara dorinta participantilor. Nu este primul grup cu care ajung acolo, nu este prima oara cand ne uda acolo, dar este prima data cand am intalnit o astfel de atmosfera. Oameni buni, organizatorii si insotitorii de grup nu sunt de vina nici pentru vreme, nici pentru neintelegerea a ceea ce inseamna 4 ore de mers prin padure, nici pentru faptul ca unii au crezut ca merg la baie...Oamenii activi, carora le place natura, locurile mai inedite, savureaza la maxim un astfel de traseu, n-ar vrea sa se mai termine...De aceea este introdus acest traseu la optionale, corelat cu profilul de participant anuntat pentru excursia din Madeira.

Daca este ceva ce imi repugna la modul cel mai iritant este atitudinea unor personaje, care vrand sa apara altceva de ceea ce sunt, manifesta o nemultumire continua, cu comentarii, strambaturi si incercari de a crea situatii. Acasa am evitat si am facut tot posibilul sa nu mai ies, sa nu ma mai nimeresc la masa cu persoane care au comentarii la chelneri, la bauturi, la mancare. Mi-am restrans cercul de prieteni si cunostiinte la nivelul celor civilizati, care respecta locul si pe cei din jur. Asta e acasa, aici nu am incontro si nu pot sa fac o asemenea selectie, trebuind cateodata sa suport lipsa de educatie a unora. Am avut parte in Madeira, din pacate, de ce sa nu o spun pe cea dreapta ghinionul catorva astfel de persoane. Care s-au lamentat continuu, crezand ca poate asa sunt interesante. Nu, nu sunteti interesante sunteti doar stridente, iritante, prezente neplacute pentru cei din jur. N-am observat doar eu, mi-au spus ghizii, mi-au spus cei cativa vechi care au fost si ei agasati de atitudinea asta de vedete a observatiilor.

Habar n-am daca persoanele la care ma refer citesc sau nu randurile astea, pentru ca nu prea par sa se informeze prea mult nici de aici nici din alte locuri. Daca totusi ajung intamplator sa citeasca si poate sa inteleaga ceea ce scriu, le explic un lucru elementar. Un om inteligent, educat, umblat se adapteaza oricarui loc, oricarei situatii. Adaptablitatea este o calitate ce vine din intelegere, toleranta, ori cele doua sunt strans conectate de educatie. Nu tot ceea ce intalnim in viata este comod si pe placul nostru. Sunt omeni, lucruri, situatii care nu sunt pe gustul nostru. Dar avem stiinta, capacitatea de a armoniza totusi si de a nu a altera atmosfera.  Tine de bun simt si asa cum spuneam de educatie...Daca cititi aceste randuri, ganditi-va de acum incolo de doua ori inainte de a avea comentarii pe strada, in restaurante, in grupuri. Chiar daca spuneti ca nu va intereseaza parerea celor din jur, retineti ca este totusi importanta...Suntem fiinte sociale, traim in colectivitati mai mari sau mai mici, interactionam, ne ierharhizam dupa anumite principii, repere. Netinand cont de impresia celorlalti, locul nostru in colectivitate este treapta cea mai de jos...

Nu vreau sa fac nici pe filozofu' nici pe atotstiutorul, nici pe profesorul, nici nu am pretentia ca as plesni de calitati. Dar fiind in contact cu mii de oameni, am experienta evaluarii, a intelegerii greselilor. Si ce va dau eu acum sunt doar sfaturi. Nu-mi permit mai mult.

M-am simtit foarte rau pe tot parcursul acestei excursii. Am luat o tona de medicamente sa ma tin pe picioare sa pot oferi ceea ce am promis. Am tras de mine cat am putut si am parcurs totul punct cu punct, desi vremea a fost in unele momente un adversar... Nu ca de obicei un aliat...Imi pare rau ca nu am putut fii cu voi serile, ca nu am putut fi vesel ca de obicei. Aveam insa in fiecare seara nevoie de descarcare, de odihna, sa fiu in stare ca a doua zi o iau de la capat.

In timpul acestei excursii scriam pe alt topic de pe forum, sub influenta oboselii si a supararii, ca anul viitor o sa-mi reduc prezenta in excursii. Motivatia efortului uneori peste capacitatea mea fizica este sa vad lumea multumita, fericita. Incerc sa ofer cat mai mult, sa ocrotesc, sa gasesc cele mai potrivite locatii, cele mai interesante trasee, lumea sa se simta in siguranta. Nu ma intereseaza partea financiara, nu o fac pentru bani, cine ma cunoaste stie si intelege asta. A venit un moment in care s-au adunat mai multe nemultumiri, mai multe insatisfactii, vad ca ideea aceea de club Singles Camp este tot mai departe - nu s-a format acel factor de fidelitate, de interes de grup, de comunitate.

Asa ca o sa revad calendarul anuntat pe 2018 si o sa aleg doar cateva excursii, altele anuntate (dar nu lansate) nu vor mai aparea in calendar. Ce pot sa va spun este ca o sa ma adresez doar unui numar limitat de persoane, ca nu o sa aiba acces persoanele pe care le-am intalnit eu, Lidia, Gabi si Iulian si nu erau informate, au creat o atmosfera neplacuta, au avut comentarii fara suport. 

Maine plec spre Bucuresti, apoi spre Praga, trebuie sa ma adun pana atunci si sa ma motivez. Inchei aici ceea ce am tinut sa va scriu.

Offline noiembrie

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 759
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #50 : Duminică, 03 Septembrie 2017, 15:27 »
Ideea de club Singles Camp nu e departe, unii dintre posibilii membri existam, desi, mai mult in culise.
Ne dorim mult sa te opresti putin , cat poti, sa privesti ca noi, de pe margine, sa tragi o gura de aer, puternic.
Ai trecut grupuri si grupuri prin sita din ce in ce mai deasa.
Intr-un moment de ragaz, priveste sita, ce a ramas acolo e rodul stradaniei tale...
Efortul nu a fost in zadar !

Asteptam sa ne regasesti !

Offline Mimi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 378
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #51 : Duminică, 03 Septembrie 2017, 16:04 »
 Subscriu la ce a spus Noiembrie ! Cei cu adevarat singuri stiu cat de mult inseamna Singlescamp si iti multumesc pentru asta !

Offline simo arad

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 103
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #52 : Duminică, 03 Septembrie 2017, 19:01 »
Am intrat pe forum pentru a scrie, ca de obicei, cateva impresii despre vacanta, despre cat de bine m-am simtit, despre cat de minuata este Madeira, cu peisaje care iti taie respiratia, vegetatie atat de diversificata, tropicala, flori multicolore la tot pasul, paduri de eucalipt si de dafin, palmieri si livezi de bananieri, fructe exotice pe care nu le-am mai vazut cum cresc in natura. Munte si mare, de fapt ocean, la pachet, de la drumetii prin peisaje minunate, chiar si pe ploaie, la croaziera cu delfinii si baia in ocean sau cu pestisorii in piscinele naturale. Desi este o umiditate cu care nu sunt obisnuita, temperatura a fost perfecta pentru mine, apa buna pentru baie. Chiar si drumetiile pe ploaie au avut un farmec aparte. Am avut ghinion cu ploile pe munte, asta se poate intampla oricand in vacanta, dar pot sa spun ca Madeira mi-a depasit asteptarile.  O sa mai revin cu impresii dupa ce vizionez toate fotografiile pe care le-am facut cu camera. Gabi, care este o pasionata de fotografie, sunt convinsa o sa selecteze si o sa posteze cateva dintre frumoasele fotografii, reprezentative.
Am fost atat de ocupata sa ma bucur de tot ce vedeam in jurul meu incat nu mi-am dat seama ca sunt persoane nemultumite. Programul a fost foarte bine descris pe forum, de asemenea fotografii si impresii, nu numai de la Gigi ci si de la cei care au fost deja in Madeira, deci, in afara de ghinionul cu ploaia, nu a fost nicio surpriza. Consider ca a fost foarte echilibrat, am vizitat toata insula, de la croaziera din prima zi, cand am vazut totul de pe apa, la traseele montane, in natura si in orase superbe. Timp liber suficient pentru a ne satisface fiecare micile bucurii, in cazul meu baia in ocean, in alte cazuri shopping, odihna, etc, dupa plac. Gigi, care pe toata durata vacantei s-a simtit foarte rau, s-a ocupat ca fiecare zi sa fie de neuitat, totul a fost foarte bine organizat ca de obicei, dupa parerea mea. Asa ca, din punctul meu de vedere, a fost inca o vacanta SG minunata, in care m-am simtit foarte bine si de care m-am bucurat in fiecare zi. De altfel, nu stiu cum se simt altii/altele, dar vacanta mea incepe in momentul in care il intalnesc pe Gigi in aeroport, se formeaza grupul si din acel moment ma relaxez, ma simt in siguranta si incep sa ma bucur de vacanta.
Pentru mine SG a umplut un gol din viata mea. Ca multe dintre noi, am calatorit singura sau in diverse grupuri. Din ziua in care am intrat in comunitatea SG vacantele mele au devenit puncte de reper in viata de zi cu zi, nici nu se termina una si o pregatesc si astept pe urmatoarea. Vacantele, excursiile, petrecerile la care am participat, indiferent, mi-au schimbat in bine viata, spun asta fara sa exagerez. Am cunoscut oameni cu care am petrecut zile si nopti minunate, cu distractie si voie buna, am uitat de griji, am glumit, am ras, am dansat, am cantat si ne-am incarcat bateriile. Nu cred ca este nevoie sa scriu mai mult, cei ce simt ca si mine stiu ce vreau sa spun. Deci nu pot decat sa fiu recunoscatoare celor care ne ofera aceste momente de neuitat, cu muuuuult efort, deci, pentru faptul ca nu ma mai simt singura, ca am inceput din nou sa dansez, sa cant si sa ma distrez, ca imi ofera vacante minunate si ocazia sa cunosc oameni frumosi, locuri de neuitat, peisaje de vis,  le multumesc de cate ori am ocazia Samizei si lui Gigi.
Sper sa ai noroc de un grup fain in Praga si sa te simti mai bine ca sa uiti momentele neplacute si sa ne vedem cu bine in urmatoarele actiuni.   

Offline SECUIU MARCELA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
  • Panta Rhei
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #53 : Duminică, 03 Septembrie 2017, 20:04 »
SIMO ai descris perfect totul si cu multa pasiune. Impartasesc total ce-ai scris, doar ca eu nu stiu sa ma exprim in scris la fel de bine ca tine. Ma bucur ca te-am cunoscut la fel cum ma bucur ca i-am cunoscut pe toti participantii la excursia din Madeira.Multumesc tuturor, a fost o distractie pe cinste.

Offline Gabi p

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 232
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #54 : Luni, 04 Septembrie 2017, 09:54 »
Subscriu la ce a scris Simo si Marcela

Eu cred ca Singles Camp creaza dependenta….dependenta de excursii altfel cum le numesc eu, excursii bine organizate, in locuri frumoase, cu obiective faine si inedite, vizitarea facandu-se in ritm lejer, in atmosfera ca intre prieteni, cu glume si buna dispozitie. Fiecare excursie este condimentata si cu drumetii – preferatele mele. E placut sa fii alaturi de oameni buni, frumosi, veseli si interesanti.

Despre Madeira – insula eternei primaveri – este diferita in functie de zona, o parte desertica, o parte insorita, o parte mai ploioasa, plaje la ocean - chiar daca majoritatea sunt cu bolovani, peisaje muntoase, plantatii de bananieri, paduri de dafin, flori exotice…..
Ceva inedit – renumitele Levadas – canale de irigatii – 12000 de kilometri (cata munca).
Aterizarea pe aeroportul din Funchal mi s-a parut deosebita (am avut noroc sa stau pe partea care trebuia si la geam), iar dupa ce vezi aeroportul  de sus, realizezi de ce era/este in top 10 cele mai periculoase aeroporturi din lume ( acum pista este mai lunga decat era initial ) - o sa pun poza.

Am fost in puncte de panorama superbe, drumetie la cascade, am savurat specialitati locale incepand cu poncho de lamaie si maracuia ( exista si de portocale), bolo do caco, castane prajite, lichior de castane, supa de castane,  preparate din peste, vin de Madeira…Concluzia: o excursie care mi-a placut foarte mult.

Multumesc Samiza ! Multumesc Gigi ! Gigi, sanatate, sper sa-ti revii cat mai repede sa te poti bucura de frumusetea orasului Praga.
                                                                                                           
O sa revin cat de curand si cu poze.
"MUNTELE ne ofera tot ceea ce putem cere vietii: spatiu, maretie, liniste, asprime, frumusete, prietenie." Ionel Coman

Offline Gabi p

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 232
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #55 : Luni, 04 Septembrie 2017, 19:32 »
prima zi  - plimbare cu cataramanul - sa vedem delfini


stanca Cabo Girao - platforma de sticla - pozata de pe cataraman


replica navei amiral a lui Cristofor Columb - Santa Maria


Catedrala din Funchal


Piata - Mercados din Funchal


strada Santa Maria - Funchal



"MUNTELE ne ofera tot ceea ce putem cere vietii: spatiu, maretie, liniste, asprime, frumusete, prietenie." Ionel Coman

Offline Gabi p

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 232
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #56 : Luni, 04 Septembrie 2017, 20:26 »
aici am petrecut o seara Fado


satul Gurajau - se afla o replica a statuii lui Hristos din Rio







Aeroportul din Funchal


zona desertica a insulei - Ponte San Lorenzo







"MUNTELE ne ofera tot ceea ce putem cere vietii: spatiu, maretie, liniste, asprime, frumusete, prietenie." Ionel Coman

Offline ESTELU

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #57 : Marți, 05 Septembrie 2017, 16:25 »
 Salutare dragilor
 cum s-o fi chemand locul unde Dumnezeu aduna tot ce-i mai frumos?!  cred ca paradis
 ocean, soare, padure, munti, vai, cascade, infrastructura, oameni calmi si draguti, papa bun .....
 mie imi vine sa ma pornesc
 

Offline Mimi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 378
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #58 : Marți, 05 Septembrie 2017, 17:34 »
 Foarte frumoase pozele ,Gabi p. Multumim ca ne-ai aratat si noua ,celorlalti frumusetile de care voi v-ati bucurat .

Offline Gabi p

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 232
Re: Madeira - insula eternei primaveri. 25 august - 1 septembrie 2017
« Răspuns #59 : Marți, 05 Septembrie 2017, 20:23 »
Multumesc Mimi !



Pico dos Barcelos


Eira do Serrado


Monte Palace Gradina Tropicala




Carros de cesto


Poza din telecabina Monte - Funchal


Piata de fructe



Flori

"MUNTELE ne ofera tot ceea ce putem cere vietii: spatiu, maretie, liniste, asprime, frumusete, prietenie." Ionel Coman