Autor Subiect: Frumuseti unice ale Buzaului turistic 27 - 28 mai 2017  (Citit de 9886 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Frumuseti unice ale Buzaului turistic 27 - 28 mai 2017
« : Miercuri, 07 Decembrie 2016, 08:25 »
    INFORMATII TRANSPORT

Auto: Microbuz inscriptionat cu numele firmei de transport New Champions Line .
Sofer: Bogdan. - Telefon : 0751.75.33.30
Pentru conexiuni la traseu, sunati sofer si stabiliti locul de imbarcare si ora .
Ruta este: Bucuresti-Buzau- Gura Siriului
Plecare din Bucuresti: 27 mai 2017 , ora 07:00 Statia Piata Unirii in fata hotelului Horoscop.





Tarif: 300 lei cazare in camera dubla
Rezervari http://www.singlescamp.ro/eveniment/frumuseti-unice-ale-buzaului-turistic-27-28-mai-2017/
Avansul, care confirma rezervarea locului, este de 100 RON/persoana. 
Plecare: 27 mai 2017
Sosire:  28 mai 2017
Cazare: Pensiunea Izvorul Bucuriei 3* Siriu
Servicii incluse:
• transport cu microbuzul pe ruta Bucuresti - Buzau- Nehoiu- Gura Siriului
• 1 noapte pensiune 3* mic dejun inclus
• insotitor de grup si ghid - pe toata perioada excursiei
Nu sunt incluse:
• asigurare medicala
• asigurare storno
• taxa de rezervatie la Vulcanii noroiosi- cca 5 lei/pers.
• intrari la obiective
Grup: 18 persoane + insotitor din partea Singles Camp: Gabriel Lala - 0723 337 963
Descriere
Va veti relaxa cu peisaje minunate, veti descoperi obiective turistice de o reala frumusete si spectaculozitate – vulcani, cascade, ape, trasee turistice, istorie ! Totul intr-u week-end!
Program
Sambata 27 mai 2017 Plecare din Bucuresti ora 7, statia ………… Traseu Bucuresti-Buzau-Nehoiu- Gura Siriului. Scurt popas in Buzau. Primul obiectiv turistic al zilei: Vulcanii noroiosi –un fenomen unic, care va face sa va simti ca intr-un peisaj selenar. Este o zona protejata situata in comuna Berca din judetul Buzau, care incanta si uimeste pe oricine ajunge acolo.
Veti parcurge apoi un traseu turistic usor (drum forestier) si pitoresc catre cea mai frumoasa cascada din Muntii Buzaului - Casoca (Pruncea), aflata pe valea raului cu acelasi nume.Tot intr-o plimbare veti da si de ascunzatoarea haiducului Gheorghelas, cel ce a batut dealurile si muntii Buzaului, de la Istrita si pana-n Penteleu, luand de la bogati si dand celor nevoiasi, pandur in oastea lui Tudor Vladimirescu.

Nascut prin partile Cislaului, Gheorghelas (fiul mosneanului Negoita), se inroleaza in oastea de panduri a lui Tudor Vladimirescu in 1821, cu care participa la luptele date contra arnautilor la Patarlagele, Manastirea Carnu, Niscov si Manastirea Gavanu.
Dupa moartea lui Tudor Vladimirescu, intre 1821-1827 (cand a fost ucis) , Gheorghelas ia drumul haiduciei alaturi de alti doisprezece tovarasi de arme, ce stateau mai mult ascunsi pe valea „Sapte Izvoare” din Penteleu. O alta ascunzatoare era pe valea paraului Casoca la cascada Pruncea in muntii Podu Calului. Pe aceasta urmeaza sa o vedem noi.
Inamicul sau, armasul Stefan Macovei, omul banului Dumitrache Ghica, cel ce uzurpase muntii Penteleului, Braiesti, Musa si Furu de la obstile mosnenesti, va fi rapus de haiduc pe pasunea de la „Fantana Bradului”.
O potera formata din oamenii lui Macovei il prinde pe Gheorghelas, fiind tradat de catre un cumatru de-al sau, Stefan din Catina, si il omoara in locul numit „Chichilai”, langa o poteca ce urca pe piscul Penteleului.
Istoricul literar Gheorghe Dem Theodorescu in volumul sau „Poezii populare romane” precizeaza ca „haiducul Gheorghita este cel mai autentic dintre toti, deoarece este singurul care are un mormant atestat istoriceste”.Cel mai probabil ar fi vorba de locul numit „Fagul Alb” din Penteleu.
In jurul orei 17.00 veti ajunge la cazare, la Gura Siriului si pentru ca v-ati trezit de dimineata si ati strabatut ceva drum pana acolo, e bine sa va odihniti un pic, pentru ca deseara avem....party!  *|*  :dance: *|* Intai insa cina - cu bunatati buzoiene, care va fi in jur de ora 20. Petrecere, voie buna, atmosfera relaxanta si  muzica live la chitara.
Duminica 28 mai 2017 Pentru ca petrecerea se va lungi...micul dejun va fi doar la 9.00, asa ca veti putea lenevi un pic de dimineata. O plimbare apoi in jurul lacului Siriu, apoi check out si imbarcarea in microbuz si mergem sa vizitam 3 obiective incarcate de istorie, toate situate in aceeasi zona: Manastirea Ciolanu  - asezare monahala atestata inca din sec XVI, Schitul Cetatuia – un loc deosebit si ascuns, unde regele Carol I a cautat loc pentru resedinta regala si Tabara de sculptura de la Magura – unde au lucrat zeci de sculptori si au creat sute de sculpturi. Pana la Schitul Cetatuia vom merge prin padure pe jos, cam 20 minute pana acolo. Picnic pe iarba printre sculpturi in piatra care mai de care mai ingenioase si artistice.
Spre seara o sa ajungeti in Bucuresti, incantati si bucurati de frumusetile naturii si atmosfera de grup. Amintiri, baterii incarcate, prieteni noi.
Despre obiective
• Manastirea Ciolanu  -  http://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri/manastirea-ciolanu-67920.html
• Schitul Cetatuia http://ziarullumina.ro/un-monah-un-ierarh-si-un-rege-au-ctitorit-cetatuia-74224.html
• Tabara de sculptura Magura https://ro.wikipedia.org/wiki/Tab%C4%83ra_de_sculptur%C4%83_M%C4%83gura
• Cascada Casoca http://www.financiarul.ro/2013/11/25/descoperiti-frumusetile-buzaului-cascada-pruncea-casoca/
• Barajul si Lacul Siriu http://adevarul.ro/locale/buzau/povestea-nestiuta-barajului-siriu-milioane-metri-cubi-apa-afla-lacul-acelasi-nume-1_54e3607c448e03c0fdb5171c/index.html
Echipament obligatoriu
Pentru drumetie  va recomandam gheata / adidas tip trail ( talpa aderenta)/adidasi, pantalon lung, pelerina (scurta) de ploaie, sapca, rucsac mic. Traseul catre Schitul Cetatuia este foarte usor, prin padure cam 20 minute. Traseul catre Cascada Casoca este foarte usor, se merge pe un drum forestier pe valea raului Casoca (3 ore dus-intors cu pauza de relaxare la cascada).
Pentru restul timpului imbracaminte, incaltaminte lejera optional- patura (izopren) pentru picnic
Precizari Este o excursie in care veti vizita, va veti relaxa in plimbare, va veti distra. Programul este unul dens si interactiv, astfel incat sa va puteti cunoaste, sa puteti socializa. Este o iesire deschisa tuturor membrilor Singles Camp. noi sau vechi. 
:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti.
La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Care nu sunt genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic. Asteptam oameni veseli, deschisi, care armonizeaza usor intr-un colectiv. Asta pentru ca atmosfera sa fie la fel ca in toate actiunile noastre.
Pensiunea este deja nominalizata, va puteti informa pe internet despre acesata, aveti ocazia de a studia feed-back-urile.
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.
Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 

Gabi Lala, insotitorul si ghidul acestei excursii





Fotografii a locurilor prin care o sa treceti:










































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Frumuseti unice ale Buzaului turistic 27 - 28 mai 2017
« Răspuns #1 : Joi, 15 Decembrie 2016, 13:17 »
Rezervari deschise !  :thumbup: Inscrierile se pot face pe site, urmarind link-ul: http://www.singlescamp.ro/eveniment/frumuseti-unice-ale-buzaului-turistic-27-28-mai-2017/

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Frumuseti unice ale Buzaului turistic 27 - 28 mai 2017
« Răspuns #2 : Joi, 26 Ianuarie 2017, 18:35 »
Vad ca inscrierile "alearga" aici, foarte curand o sa spunem stop, nu mai sunt locuri...

De aceea si pentru ca nu mi se pare a mai fi chiar asa de mult timp pana atunci vreau sa va prezint locatia si de asemenea o extensie de program, pe care sper s-o apreciati si nu in ultimul rand informatiile legate de mese.

Incep cu locatia in care veti fi cazati care este in fapt un complex turistic, situat intr-o localitate pe malul Lacului de Acumulare Siriu la jumatatea distantei dintre Buzau si Brasov mergand pe frumoasa Vale a Buzaului.

Va asteapta un loc inconjurat de natura, sunt acolo peste 12 ha fanete bogate, paduri de fagi si pini seculari strabatute de numeroase izvoare. In plus de pensiunea de 4* in care o sa fiti cazati, locatia mai are
- bazin cu pastravi - crescuti ecologic
- sala de jocuri (biliard, darts, sah, remy, etc
- menajerie cu fazani, pauni, bibilici, caprioare, iepuri, vaci cu lapte, etc.
Totul este eco acolo, de la cladirile care sunt facute din lemn, pana la mancarea pe care o s-o serviti, pastravul si carnea de pasare provenind din curtea pensiunii...

In fiecare camera este cate un televizor cu receptor de satelit cu 140 de programe inclusiv HD (dar sper ca nimeni nu va lasa chitara si focul de tabara pentru politica si filme....Aveti nternet wi-fi de foarte buna calitate prin satelit, amplificator de semnal Vodafone si Telekom.

Acum despre extindere, urmeaza sa discut si cu Gabi, despre ce ne-a propus suplimentar gazda...Programul de duminica cuprindea in prima parte o plimbare in jurul lacului Siriu si apoi vizite in zona. Toate obiectivele propuse raman, in plus, dimineata o sa mergeti sa vizitati o rezervatie noua de zimbrii, au dupa cate am inteles si vitelusi, tot acolo sunt caprioare si cerbi. Mergeti apoi sa vedeti cascada Urlatoarele de Buzau (nu cea din Busteni... :)) si o Manastire din Sita Buzaului, foarte frumoasa. Va intoarceti la pensiune, luati un pranz usor si continuati cu programul anuntat, urmand sa ajungeti in Bucuresti in jur de ora 21.00. Sper ca este o veste buna pentru toti!

Acum despre programul de mese la pensiune. Am discutat cu proprietarul locatiei si ne-a propus din meniul lui, ne-a facut recomandarea pentru o portie de pastrav crescut in curtea lor, cu garantia ca este hranit ecologic, gatit in cetina de brad, evident cu garnitura. Langa, un foc de tabara cu vin fiert, unde chitara lui Gabi este mai mult decat binevenita...Toata partea de pastrav + foc de tabara + vin fiert este 50 lei, Gabi o sa-i stranga pe drum si ii va da gazdei acolo. Eu am platit o garantie pt asta...Cine doreste si o ciorba de pui la fel crescut acolo in batatura, il anunta pe Gabi si achita suplimentar cf tarifului de pe site, 18 lei am vazut ca este acest fel.
Pentru a doua zi la amiaza, la fel tot recomandarea gazdei (si este bine intotdeauna sa comanzi ceea ce stii ca omul face cel mai bine...) este un bulz mai special, nu la fel cum facem noi in Ardeal ci sub forma unei placinte cu 2 straturi de branza diferite, cartofi perpeliti, oua, carnaciori de Plescoi, smantana si ceapa rosie...Deja imi lasa gura apa. Toata bogatia asta este 30 lei, la fel Gabi o sa-i stranga sa poata achita gazdei. Daac este cineva care doreste un desert il poate comanda acolo, dar la inceputul mesei, nu dupa ce toata lumea a terminat....Deci la Tabara de Sculptura nu va mai putea fi vorba de picnic ci doar de o pauza de fotografiere, relaxare, povesti...

Offline AdinaS

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
Re: Frumuseti unice ale Buzaului turistic 27 - 28 mai 2017
« Răspuns #3 : Joi, 16 Martie 2017, 12:57 »
Buna ziua,

m-am inscris si eu in aceasta excursie, fiind prima data cu Singles Camp :) Toate propunerile sunt foarte interesante si programul bine facut (locuri frumoase, mese care suna copios samd).
Am o prietena care vrea sa ne insoteasca. Pot plati eu pentru ea? Am intrebat si pe email bonvoyage... dar doua intrebari nu strica...

Va doresc o zi frumoasa si toate cele bune!
Adina

Offline AdinaS

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
Re: Frumuseti unice ale Buzaului turistic 27 - 28 mai 2017
« Răspuns #4 : Joi, 16 Martie 2017, 13:21 »
Referitor la plata pentru prietena mea, m-am lamurit (am primit raspuns de la agentie).

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Frumuseti unice ale Buzaului turistic 27 - 28 mai 2017
« Răspuns #5 : Joi, 06 Aprilie 2017, 10:58 »
M-am inscris cam tarziu si nu mai sunt locuri.
Daca renunta cineva as vrea sa preiau eu.Multumesc

Offline mihamih

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
Re: Frumuseti unice ale Buzaului turistic 27 - 28 mai 2017
« Răspuns #6 : Vineri, 07 Aprilie 2017, 10:06 »
Buna ziua,
Sunt membru nou si vreau sa achit avans ptr aceasta excursie la in Buzaul Turistic.Cum se face plata on line cu cardul?
Multumesc.
Mihamih

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Frumuseti unice ale Buzaului turistic 27 - 28 mai 2017
« Răspuns #7 : Vineri, 07 Aprilie 2017, 10:57 »
Mihamih, in primul rand ia legatura in agentie. Au anuntat ca nu mai sunt locuri, dar stiu ca astazi am discutat de o extindere de 2 locuri. Tot acolo discuta si de plata. office@bonvoyagesibiu.ro

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Frumuseti unice ale Buzaului turistic 27 - 28 mai 2017
« Răspuns #8 : Vineri, 07 Aprilie 2017, 12:44 »
Multumim mult pt extindere.

Offline mirelami

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Re: Frumuseti unice ale Buzaului turistic 27 - 28 mai 2017
« Răspuns #9 : Miercuri, 10 Mai 2017, 20:06 »
Buna seara,

Sunt nerabdatoare sa merg in aceasta excursie, sper sa ma integrez in grup. Doresc sa aflu statia de plecare din Bucuresti.

Multumesc.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1481
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Frumuseti unice ale Buzaului turistic 27 - 28 mai 2017
« Răspuns #10 : Miercuri, 10 Mai 2017, 21:12 »
Informatiile privind plecarea - locul, numarul masinii, numele soferului - se afiseaza cu 1-2 zile inainte de actiune

Offline Gabriel

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 347
Re: Frumuseti unice ale Buzaului turistic 27 - 28 mai 2017
« Răspuns #11 : Luni, 22 Mai 2017, 20:22 »
Mai avem cateva zile si vom merge intr-o zona deosebita, cu obiective turistice,atractii minunate.Zona Buzaului are asa un farmec aparte...iar locurile pe unde vom ajunge sper sa va incante si se simtim cu totii bine !

Offline codrina

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 126
Re: Frumuseti unice ale Buzaului turistic 27 - 28 mai 2017
« Răspuns #12 : Luni, 22 Mai 2017, 20:24 »
Cu siguran??. ..Ne vom sim?i bine!
Lidia

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Frumuseti unice ale Buzaului turistic 27 - 28 mai 2017
« Răspuns #13 : Marți, 23 Mai 2017, 09:47 »
Sa ne vedem sanatosi, urez tuturor ca saptamana aceasta sa fie una usoara, sa treaca repede si ... sa pornim la drum.
Eu tocmai m-am intors de la excursia Sighisoara, a fost minunat!!!

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Frumuseti unice ale Buzaului turistic 27 - 28 mai 2017
« Răspuns #14 : Marți, 23 Mai 2017, 12:52 »
NU MAI SUNT LOCURI DISPONIBILE!!