Autor Subiect: Excursie Sinca Veche - Poiana Narciselor - Fagaras - Rasnov 19 - 21 mai 2017  (Citit de 9592 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Curca Elena

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
Re: Excursie Sinca Veche - Poiana Narciselor - Fagaras - Rasnov 19 - 21 mai 2017
« Răspuns #15 : Marți, 25 Aprilie 2017, 16:58 »
SCUZE,AM VAZUT ,SINGURA.O ZI FRUMOASA!
BUNA!

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Am o veste buna: au inflorit narcisele in dumbrava Vadului unde veti ajunge duminica viitoare :D
Partea mai putina buna este ca e foarte mare umezeala in padure, a plouat mult, pamantul balteste. Trebuie neaparat incaltaminte impermeabila si/sau sa aveti incaltaminte de schimb












Offline alexia50

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Viata lucreaza in favoarea ta
Buna dimineata.....Recunosc ca nu am fost prea activa aici pe forum ,si pt ca nu intelegeam cum se procedeaza...........destul de scarry ideea ca nu se comunica pe telefon sau pe mail ci doar aici ........dar pana la urma,este ceva inedit.............sunt nou intrata si excursia in poiana narciselor este prima de acest fel ,in aceasta organizare.......deci astept cu vii emotii excursia.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Alexia, orice nelamuriri ai (e valabil si pentru ceilalti nou-inscrisi), poti scrie aici pe forum si cu siguranta se va gasi cineva care sa iti raspunda. Daca ai citit putin pe forum ai vazut ca numarul membrilor a crescut simtitor in ultimul timp astfel incat agentia nu mai are timpul fizic de a discuta personal cu fiecare in parte. Se poate lua legatura si cu agentia insa doar in cazul in care este imperios necesar.
Referitor la excursia de fata,  este o actiune frumoasa care imbina obiectivele naturale cu cele culturale, ajungeti si in locuri mai putin cunoscute, mai departe de voi depinde sa va simtiti bine, sa va intoarceti relaxati, cu prietenii noi. Pentru aceasta conteaza insa si discutiile de aici de pe forum, se creeaza un liant care va ajuta sa interactionati mai usor offline.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Krondia iti multumesc mult pentru indrumarea celor noi, pentru "reportajul de teren", pentru sfaturi...Sunt foarte importante!

Alexia50, why did you feel and call it "scary"(e cu un singur "r" :)) our modern and simple type of communication?  ???
I'm talking about online... ::) :-\

Am mai explicat asta, o repet ori de cate ori mi se da ocazia, pentru a se intelege...Oameni buni, prieteni de vacante si de evenimente, sunteti 10.000 aici, iar noi o mana de oameni implicati in acest proiect...Stiu ca pe unii v-ar ajuta din punct de vedere al increderii sa ne auziti vocile, sa aveti o evaluare a noastra, dar intelegeti-ne ca ne este imposibil.

Trebuie sa organizam, sa plecam cu oamenii in excursii, sa-i insotim, sa-i ghidam...Nu avem timpul necesar pentru a sta la telefon si a da incredere sau oferi explicatii care deja exista pe site si forum...Sistemul de comunicare online ne ajuta enorm de mult, din doua puncte de vedere: este eficient in informare si creaza un filtru de profil.

Singles Camp&Travel nu este la inceput. Suntem dupa mai bine de 300 de vacante si evenimente, au trecut pe aici mii si mii de oameni, avem un istoric de aproape 8 ani. Forumul este o carte deschisa, trebuie doar citita pentru a intelege tot ce s-a intamplat pana acum...

Am recomandarea si totodata va rog pe cei care doriti sa va inscrieti si sa participati la evenimente sa cititi tot ce tine de prezentarea unei excursii. Precizam acolo printre multe altele ca tipul de comunicare este doar online, doar pe forum, nu telefonic, nu Email. Deci nu ne sunati decat in cazuri deosebite si doar dupa ce v-ati asigurat ca nu gasiti raspunsurile pe site si forum si dupa ce ati cerut sfatul celor vechi, aici.

Stiu multi spuneti, "nu am timp, nu mi-e familiar acest gen de comunicare" si poate din graba sau comoditate preferati sa sunati...Inainte insa de a o face ganditi-va si la noi si la ceea ce v-am explicat ca facem...Multumesc pentru intelegere!

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Admin, cu placere :)

Referitor la poiana cu narcise, sa aveti grija la capuse, este o zona in care pasc si animale. E indicat sa aveti pantalon lung, chiar si o soseta mai inalta.
Va spun asta pentru ca mama mea a fost intepatata acum, pentru prima oara, desi mergem mereu in zona.

Offline alexia50

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Viata lucreaza in favoarea ta
Buna dimineatza..... :bow: :smitten:....Multumesc pt raspuns si detalii,cat si pentru tragerea de urechi discreta ............este reconfortant sa gasesti informatii folositoare si sa fii pregatit dinainte.......Ma raliez la acest mod de a comunica......Inteleg ca important este,pt aceasta excursie ,este sa fii prezent la 7.45 La statia Petrom Aurel Vlaicu.............ma echipez cu rucsacul din dotare dar si cu buna dispozitie s,speranta ca mi voi face prietenii si voi cunoaste oameni frumosi.........mi ar fi placut sa fie mai multa comunicare intre cei ce participa la aceasta excursie ......numai in aceasta fereastra se discuta despre excursia de fata?.....cred ca i mai bine sa intreb ,nu? :blush:

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Draga Alexia, da, numai in aceasta fereastra se discuta despre aceasta excursie. Poti sa dai click pe Notify/ sau Atasamente si alte optiuni - bifezi Anunta-ma cand apar raspunsuri, ca sa fii anuntata pe email cand mai posteaza cineva ceva.
Daca simti nevoia altor subiecte gasesti discutii pe diferite teme in Subiecte generala sau in Articolele noastre. Poti sa te delectezi si cu Articolele turistice scrise de Gigi...
Dinamica discutiilor variaza in functie de participanti. Unii sunt mai doritori sa vorbeasca, altii posteaza doar strict legat de cerinte organizatorice (inscriere la transport de ex). Dar, ai sa vezi, o data ce va intalniti, lucurile se schimba.
Rabdarea si increderea vor mai risipi din emotii.

PS - incearca sa nu abuzezi de punctele de suspensie, fac textul mai greu de urmarit.  :)
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Am sa va scriu cateva recomandari legate de aceasta excursie. Includ aici si pe cele ale Krondiei.

Incep cu bagajul. Asigurati-va ca nu e de mari dimensiuni, sunt doar 2 zile, nu aveti nevoie de tot sifonierul. ::) Luati-va doar strictul necesar, nu uitati insa:
- incaltaminte adecvata. Trekking, minim sport. Nu veniti cu pantofi de strada, pentru ca va udati in iarba, alunecati, o sa va fie greu...Luati si de schimb, pentru ca in situatia in care va udati, veti avea nevoie de ceva uscat...
- pantalon lung. Mai-iunie este perioada capuselor, este bine sa va protejati pielea de aceste insecte. La Vad, dar si in orice zona verde (chiar si in orase) exista acest risc. Evitati-l, imbracandu-va corespunzator.
- imbracaminte sport, lejera. Intr-o iesire de genul acesta, in care coborati si urcati de mai multe ori din microbuz, in care aveti si de mers pe jos, este indicat sa fiti imbracati cat mai comod, cat mai confortabil.
- din pacate vad ca vremea nu pare prea prietenoasa sambata si duminica, se anunta ploi. Sa aveti la voi o protectie, canadiana subtire rezistenta la apa, o pelerina, sau ce aveti prin casa.
- adaugati bagajului principal (un troler de mici dimensiuni sau o geanta), unul secundar, un mic rucsac in care sa aveti pregatite: apa, 2-3 sandiviciuri, ceva biscuiti, fructe. La Sinaia vom avea doar o ora la dispozitie, nu vom putea lua masa intr-un restaurant pentru ca se lungeste mult si vreau sa profitam de vremea buna ce se anunta pentru vineri. Cine nu-si ia pachet, are optiunea ca in Sinaia, in pauza de o ora pe care o s-o facem, sa-si ia ceva gen street food, rugamintea este insa sa nu se intarzie la reimbarcare pentru ca tot programul se va lungi...
- medicamente curente, ceea ce stiti ca aveti nevoie, asta pentru a nu opri microbuzul pentru ca cineva are nevoie la farmacie...Fiecare minut conteaza si trebuie sa ne gandim ca lipsa noastra de pregatire, ia din timpul celorlalti

Din punct de vedere financiar va scriu mai jos cam cat aveti nevoie, ce trebuie pregatit:
 - 50 lei complexul Peles-Pelisor (30 lei intrarea in Peles, expozitia de baza (parter) si 20 lei intrarea in Pelisor (parter + etaj)).
-  17 lei/persoana Cetatea Rasnov - (12 lei biletul si 5 lei ghidul local)
-  15 lei/persoana Pestera  Valea Cetatii
- cca 35 lei cina la pensiune, vineri. Meniul il gasiti mai jos:
Friptura de porc la tava cu garnitura pilaf sarbesc si salata de varza 25 lei sau Pastrav la gratar cu cartofi natur ,lamaie 25 lei
Papanasi 10 lei sau clatite cu dulceata 7 lei
- 30 lei, asta daca nu aveti sandivciuri la voi si e nevoie sa va cumparati ceva de la fast-food in Sinaia
- 15 lei Cetatea Fagaras
- cca 10 lei Ruinele Abatiei Cisteriene Carta
- 5 lei Moara de apa Ohaba
- 0 lei Sinca Veche (intrarea este libera)
- 35 cina la pensiune sambata. Meniul va fi discutat si anuntat sambata dimineata.
- cca 45 lei restaurant Rasnov (masa de pranz duminica)
---
Total = 212 lei.

Banii pentru intrari vor fi stransi de insositorul de grup, biletele urmand a fi cumparate colectiv.

Adaugati la cei 212 lei micile cheltuieli de impuls (cafea, suc, dulciuri...) si ceva pentru amintiri. Pentru aceasta insa fiecare isi face bugetul singur, dupa cat se stie de cheltuitor.  :)

Insotitorul de grup este comunicat pe site si forum, este Iulian Panescu. 0726 687.656. Cu el o sa va intalniti doar la Sinaia, vine din Sibiu.
Daca am ajuns la acest punct tin sa explic, dand definitia la ce inseamna acest termen de insotitor de grup sau cum se numeste in limbaj turistic, Tour leader (conducator de grup). Este o persoana specializata care insoteste turisti individuali sau grupuri in timp ce calatoresc in tara sau in strainatate pentru a se asigura de respectarea programului si a planului de calatorie anuntat si de asigurarea serviciilor contractate de participanti. Ofera sprijinul necesar pe intreaga durata a excursiei, furnizand informatii turistice generale si limitate, mai mult de indrumare si indicare. Detaliile se ofera de catre ghizi locali, custozi de expozitii, muzee, biserici.

Fac precizarea pentru ca am vazut si intalnit multe persoane care nu stiu sa faca diferenta intre un ghid de turism si un insotitor de grup, nu cunosc ceea ce un insotitor are de facut in cadrul programului turistic.

Acum un punct important, desi stiu ca cei carora ma adresez in mod special cu aceste randuri, de regula nu citesc ceea ce explic eu. Si din pacate de aici pornesc neintelegerile...Trebuie sa remarc ca sunt persoane care inexplicabil, nu parcurg nici macar mesajul principal, cel de prezentare a excursiei. Iar pentru detalii care sunt cuprinse in acel text ne suna, ne trimit Email-uri si apoi se se supara daca nu li se raspunde imediat...Desi este specificat foarte clar, "TOATE informatiile si detaliile se dau doar pe forum, nu telefonic, nu Email". Li se pare insa mai comod sa sune, neintelegand ca seara incercam sa ne tragem si noi sufletul, ca putem fi plecati si ocupati intr-un ghidaj...Ne considera responsabili de informarea personala, individuala, desi precizam de la inceput, ca nu facem asa ceva, nu pentru ca nu am vrea ci pentru ca timpul nostru fizic este extrem de limitat.

Revin la ceea ce doresc sa explic. Excursiile, iesirile noastre nu au o tinta eminamente turistica, ele sunt gandite pentru a forma si oferi spatiul unei intalniri. In care singles, intr-o atmosfera filtrata, pot interrelationa, pot comunica, se pot cunoaste, se pot imprietenii. Nu avem un scop matrimonial, cred ca am repetat asta de sute si sute de ori, in interviurile televizate, in presa atunci cand am fost intrebati, aici pe forum. Stiu si inteleg ca multi nu sunt singlisti si isi doresc un cuplu, dar din pacate Singles Camp nu este tintit pe asa ceva, nu avem formatul de dating. Da, se formeaza si perechi, este normal si firesc asa ceva intr-un mediu sanatos, natural, nu vreau sa se inteleaga ca sunt impotriva la asa ceva. Doamne-fereste! Ma bucur de fiecare pereche formata, tin legatura cu multi din cei care sunt acum casatoriti, sau au chiar copii...Dar nu pot fi de acord cu a veni deja cu o pereche si cu "petitul" acela strident, care produce disconfort oricarei persoane educata. Lumea vine aici sa se simta bine, sa relationeze, nu sa fie "asaltata". Sunt multi care vin cu noi de 7-8 ani, in special pentru ca au gasit o atmosfera civilizata, mai ferita...Sper ca ma intelegeti ce vreau sa explic...Desi sunt inginer... :)

Atmosfera in grup o faceti voi, participantii, nu noi organizatorii sau insotitorii de grup. Depinde de omogenitatea si compatibilitatea de profil a grupului, asa ca ar fi perfect daca am cunoaste dinainte pe fiecare. Trebuie insa inteles ca telefonic sau Email nu avem cum sa intuim pe toti inscrisii, sau daca gasim ceva in neregula...e prea tarziu. Lucrand atata cu oamenii simtim persoanele care sunt excesiv de tabietare, care au nevoi mai mari decat cele pe care le promitem si oferim noi, care au prea multe calitati si atunci trebuie sa le arate... :( Un sfat pentru cei care sunteti de gasca: fiti de gasca, distrati-va si simtiti-va bine, daca puteti sa-i luati si pe acesti vesnic nemultumiti, bine, daca nu lasatii pentru ca oricum nimeni si nimic nu-i poate incanta...Si doar va pierdeti energia si cheful cautand parghii de a-i include si pe ei in cercul vesel. Lasati problemele acasa, hachitele pe care le avem inevitabil fiecare dintre noi, veniti acolo doar cu buna dispozitie, cu deschidere, gata de lucruri bune.

M-as bucura mult sa aflu ca ati fost un grup fain, ca v-ati distrat, ca v-ati relaxat, ca ajungeti acasa mai bogati in prieteni si amintiri frumoase!

Nu am inca detaliile de sofer si masina de la firma de transport, dar imediat ce le primesc le postez aici. 


Offline Rodica_I

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 861
Hei ... mergem cu toti?

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
7.45 Intalnirea grupului. Locul de imbarcare: Statia Petrom Aurel Vlaicu vis a vis de statia de metrou Aurel Vlaicu. Adresa: Sos. Pipera colt cu Str. Maguricea Latitudine 44.479590 Longitudine : 26.098830.

8.00 Plecarea spre Sinaia (persoanele care sosesc la locul de intalnire dupa ora de imbarcare isi vor asigura singure transport pana la o conexiune cu grupul). La ora 10.30 avem primul obiectiv, Castelul Peles. Cei care se conecteaza la traseu, vor folosi acest loc de intalnire.


INFORMATII TRANSPORT

Auto: Microbuz, numar de inmatriculare B 184 NEW
Sofer: Cristi. Telefon : 0756/070784[/color]


Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Vineri o sa plecati din acelasi loc doua grupuri Singles Camp&Travel, cu doua masini, asa ca atentie unde va urcati! Microbuzul este pentru Sinca, cu acela veti calatori, miniautocarul, unde urca mai multi, in jur de 25, va pleca spre Sighisoara. Aveti numarul de masina comunicat, asa ca veti stii usor...

Va urez drum bun, sa calatoriti cu bine, sa aveti zile frumoase si oameni faini in jur! Iulian este un tip minunat, ghideaza o multime de grupuri si de romani si de straini, este jovial, cu siguranta o sa va placa. Mi-as dori mult ca si cei 2-3 pe care i-am vazut dezorientati in informarea de pe forum sa se integreze, sa fi inteles ca aici e vorba de voie buna, distractie si prietenie! Si ca la sfarsit de excursie o sa inteleaga si cum se face informarea despre actiuni....Poate dintre cei vechi, sau noi dar care au inteles usor despre cum se face comunicarea aici in Singles Camp sa fie persoane care sa ofere niste explicatii si celor care online-ul li se pare complicat rau...Ar ajuta mult!

Distractie faina!

Offline relirelisor

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
 *|* s-au descarcat fotografiile facute de Iulian?

Offline alexia50

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Viata lucreaza in favoarea ta
 :whistle:.buna seara. Asteptam cu interes fotografiile din excursie.. :coolsmiley:o seara placuta.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Eu sunt plecat in Italia si nu pot ajuta cu incarcarea pe wetransfer si distribuirea decat peste 10 zile, cand ma intorc. Pana atunci poate cineva dintre cei care au participat o sa scrie ceva despre obiectivele vizitate. Unul dintre lucrurile frumoase care se intampla aici in Singles Camp este impartasirea de impresii scrise si vizuale...Se intampla la fel de 8 ani...Fiecare nou val adauga ceva...