Autor Subiect: Cultura, mestesuguri, meleaguri de poveste. Monteoru 29.09 - 01.10.2017  (Citit de 10762 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
INFORMATII TRANSPORT

Plecare din Bucuresti: 29 septembrie, ora 09:00 Statia Petrom Aurel Vlaicu  vis a vis de statia de metrou Aurel Vlaicu.
Auto: Microbuz, numar de inmatriculare: B-580 NEW
Sofer: BOGDAN
Telefon sofer: 0756070783

Pentru conexiuni la traseu va rugam sunati soferul si stabiliti locul de imbarcare si ora.

Nu uitati sa luati cu voi sandwich-uri si apa pentru drum.Pentru vineri programul este plin si veti ajunge doar seara la cazare si la cina.

Tarif: 450 RON cazare in camera dubla
Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/cultura-mestesuguri-meleaguri-de-poveste-monteoru-29-09-01-10-2017/
Plecare: Bucuresti - vineri 29.09.2017 ora 9.00
Sosire: Bucuresti - duminica  01.10.2017 ora 22.00
Servicii incluse:
- transport Bucuresti – Berca si retur
- cazare cu mic dejun inclus 2 nopti Casa Matei Berca 4*
- insotitor de grup din partea Singles Camp
In tarif nu sunt incluse:
- intrari la obiective
- ghid obiectiv
- degustare vinuri
- pranzuri si cine
Locuri disponibile: 18
Insotitor de grup: DIANA Tel 0720 048744
Program
Vineri 29 septembrie Plecare din Bucuresti ora 9.00  Statia Petrom Aurel Vlaicu vis a vis de statia de metrou Aurel Vlaicu. Pt prima zi, vineri, sandviciuri, snacks-uri, fructe – nu oprim pt masa! Pt a vizita zona de sambata aveti nevoie de un echipament sport, un pantof gen trekking. Va fi si un pic de drumetie, asigurati-va ca aveti o incaltaminte potrivita sa nu alunecati, sa nu va udati. Bluza de ploaie, nu se stie daca nu vor cadea si cativa stropi. Un rucsacel cu un sandvici, apa si ceva de ploaie este binevenit si indicat.
Traseu: Bucuresti – Ploiesti  – Conacul Bellu – Sangeru  – Lacerta Winery  - Pietroasele – Berca 190 km
Obiective vizitate: Muzeul Conacul Bellu
Muzeul Pietrei Sangeru
Muzeul Satesc Sangeru
Lacerta Winery – degustare vinuri  “Prima impresie” – se pot alege 3 dintre cele 20 vinuri diponibile.
Pietroasele – locul in care s-a descoperit  tezaurul Closca cu Puii de aur.  Drumul spre obiectivul turistic trece chiar prin poarta lui Moaca Ion, singurul cioplitor care a mai ramas în zona. Tot la Pietroasele se viziteaza Castrul roman.
Cazare in jur de 18.00, iar la 19.00 cina
Sambata 30 septembrie
O zi cu drumetie....Plecare ora 9.00 spre  Manzalesti Muntele Alb (Grunjul din Manzalesti). Se pleaca penru vizitare Platoul Meledic, iar langa, Muntele de sare Lopatari
Berca – Manzalesti – Meledic – com Lopatari – Vulcanii Noroiosi Paclele Mari – Berca 120 km
Degustare carnati Plescoi – servire masa  de cina la Pensiunea Casa Matei, acolo unde vom fi cazati 
Vulcanii Noroiosi Paclele Mari 
Duminica 1 octombrie
Mic dejun 8.30, check out si se pareseste Berca in jur de 9.30. Prima oprire la Ploiesti Casa Nichita Stanescu, Apoi in ordine:
Casa de Targovet
Muzeul Ioan Luca Caragiale
Muzeul Judetean - pt sectia Muzeul Ceasului.
Ruinele Palatului Cantacuzino Floresti sau “Micul Trianon”
Pranzul la Casa Seciu in jur de 14.45
Total traseu zi: 180 km
:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile.   
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe forum. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.
Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email ce contine datele agentiei Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.  Acest mesaj de rezervare de la agentie contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. Va recomand ca inainte de achita avansul sa verificati inca o data daca aveti liber in perioada de desfasurare a excursiei. De asemenea sa parcurgeti Conditiile de renuntare la o excursie: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/
Rezervarile se fac in ordinea de plata a avansurilor, nu a inscrierii.
Profil: ne adresam doar persoanelor single, participarea este exclusiva singles. Persoane agreabile, comunicative, sociabile care inteleg ce inseamna un grup. Fara prea multe tabieturi, fara egoisme (eu vreau sa stau in fata, eu imi aleg camera etc), fara tendinte de impunere a unor dorinte personale (eu vreau acolo, dar de ce nu mergem si la...). Programul este comunicat se stie unde se sta, cu ce se merge, ce se viziteaza, acolo nu mai discutam de aceste aspecte, se considera insusite.
Tip de actiune Este o excursie de week-end cu adresabilitatea generala. Vizitare de monumente insorice, sit-uri, lacasuri de cult, arii naturale protejate. Un foarte bun prilej de socializare, de dezvoltare a unor legaturi intre participanti. Am numit aceasta excursie "Cultura, mestesuguri, meleaguri de poveste" pt ca veti calatori printr-o zona bogata in astfel de lucruri: muzee, conace vechi, vestigii romane,mestesugari ai pietrii, fenomene naturale nemaintalnite - vulcanii noroiosi, munti de sare, apoi nenumarate crame, legendarii carnati de Plescoi. Este ceva potrivit sezonului in care se tine excursia, se calatoreste cu microbuzul, drumetiile sunt foarte scurte. Seara party-uri asa ca pregatiti-va!
Despre obiective:
Sarata Monteoru - se afla la o distanta de 120 km de Bucuresti si este cunoscuta pt izvoarele sarate din zona. Este un loc linistit, retras este numai bun pt cei care doresc sa se relaxeze sau sa-si petreaca timpul intr-un mod mai intimizat, departe de tumultul statiunilor supraaglomerate. La sfarsitul sec. XIX un grec, pe nume Grigore Monteoru a cumparat mult teren si a exploatat zacamintele de petrol. A folosit apoi, ca orice grec bun investitor - pt a construi si dezvolta o statiune turistica. Localitatea mai este cunoscuta si pt cultura Monteoru ce dateaza din epoca bronzului - urme a acestei civilizatii gasindu-se pe dealul Cetatuia.
Conacul Bellu - este o casa boereasca (Alexandru Bellu avand titul nobiliar de baron) devenita dupa donatia facuta de proprietar Academiei Romane, muzeu. Este un exemplu de arhitectura veche romaneasca, ceva asemanator Culelor de la Maldaresti, alte dovezi ale armoniei si echilibrului constructiilor din acea vreme. Detalii: https://ro.wikipedia.org/wiki/Muzeul_Conacul_%E2%80%9EBellu%E2%80%9D


Conacul Bellu

Platoul Meledic Ceva la ce nu va asteptati, pe de o parte pentru ca nu cred sa fi auzit de locul acesta si pe de alta ca de jos nu arata a fi atat de bogat... In varful dealului incepe rezervatia, acolo unde veti vedea un lac dulce in sare,...47 pesteri, din care una se spune ca este cea mai mare din lume.


Platoul Meledic

Muntele Alb sau cum se mai numeste, Grunjul de la Manzalesti. Din pacate ceea ce vedem noi astazi este ceea ce a rezultat in urma eroziunii apelor si vantului, odinioara era mult mai mare... :-\ Vazandu-l v-ati astepta sa fie de sare, dar nu e asa...va las sa descoperiti acolo...
Muntele de sare de la Lopatari.


Muntele de sare de la Lopatari.
Veti face o plimbare printre dealurile cu sare, in... liniste pt ca locul la fel este cunoscut de foarte putina lume..

Muntele Alb
Vulcanii noroiosi - un fenomen unic in Romania, nu mai au nevoie de prea multa prezentare. Totusi pt cei care doresc sa afle mai multe pun un link cu cateva detalii http://www.descopera.ro/descopera-in-romania/10085799-vulcanii-noroiosi-paclele-mici-si-mari-ale-buzaului.

Vulcanii noroiosi
Asa ca in excursia aceasta veti avea ocazia sa vedeti lucruri unele inedite, altele deja arhicunoscute, sa gustati din licoarea vinurilor de Dealu Mare, de Pietroase si sa va desfatati cu carnati de Plescoi. Muzica, voie buna, socializare si va intoarceti mult mai bogati in prieteni!

Feed-back-uri si niste poze exceptionale din 2015:

http://forum.singlescamp.ro/index.php/board,21.0.html

Offline mar61r0@gmail.com

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Cultura, mestesuguri, meleaguri de poveste. Monteoru 29.09 - 01.10.2017
« Răspuns #1 : Joi, 06 Aprilie 2017, 20:07 »
Buna Gigi,
Am o intrebare legat de acest eveniment, exista posibilitatea sa nu se mai faca? Intreb ca tot urmaresc pe forum si este singurul eveniment la care nu se mai scrie nimic, nici de catre participanti, nici de tine. 

Stop dancing the dance! Start feeling the dance!

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1481
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Cultura, mestesuguri, meleaguri de poveste. Monteoru 29.09 - 01.10.2017
« Răspuns #2 : Joi, 06 Aprilie 2017, 22:17 »
Faptul ca nu se scrie la o actiune nu inseamna ca aceasta excursie nu se va tine, a mai scris Gigi asta in nenumarate randuri. Pur si simplu e vorba de o mai mica deschidere spre comunicare desi acest dialog offline este baza coeziunii grupului.
Mai este suficient timp pana la toamna, poate-poate cei interesati vor gasi subiecte de discutie.
 Atmosfera se intretine de catre cei care vor participa la actiune, nicidecum de catre Gigi chiar daca mai intervine, uneori, pe firul de discutie.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cultura, mestesuguri, meleaguri de poveste. Monteoru 29.09 - 01.10.2017
« Răspuns #3 : Vineri, 07 Aprilie 2017, 10:58 »
Este foarte departe acest eveniment. De aceea inca nu apare ceva.

Offline mar61r0@gmail.com

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Cultura, mestesuguri, meleaguri de poveste. Monteoru 29.09 - 01.10.2017
« Răspuns #4 : Vineri, 07 Aprilie 2017, 12:47 »
Multumesc de lamuriri dragilor, am vrut sa ma asigur ca nu va fi ca la Sambata de Sus, caz in care sa am timp sa ma orientez spre nalta actiune. M-am linistit si abia astept actiunea si revederea cu cei ce vor participa. Weekend placut si pentru ca duminica sunt Floriile, un calduros LA MULTI ANI tuturor celor cu nume de floare. :flori:
Stop dancing the dance! Start feeling the dance!

Offline Sanda Cimpeanu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 20
Re: Cultura, mestesuguri, meleaguri de poveste. Monteoru 29.09 - 01.10.2017
« Răspuns #5 : Sâmbătă, 12 August 2017, 14:37 »
Salutare tuturor!  In sfarsit am reusit sa ma inscriu in prima mea iesire cu SinglesCamp. Pe curând!


Offline mar61r0@gmail.com

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Cultura, mestesuguri, meleaguri de poveste. Monteoru 29.09 - 01.10.2017
« Răspuns #6 : Luni, 14 August 2017, 17:26 »
Felicitari Sanda si bine ai venit. Vor fi mult mai multe actiuni pentru ca Singles Camp creeaza dependenta! Ne intalnim la Monteoru!
Stop dancing the dance! Start feeling the dance!

Offline Rodica_I

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 861
Re: Cultura, mestesuguri, meleaguri de poveste. Monteoru 29.09 - 01.10.2017
« Răspuns #7 : Luni, 18 Septembrie 2017, 12:28 »
Din Constanta este cineva inscris?

Offline Lavy

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 157
  • Let's do it!
Re: Cultura, mestesuguri, meleaguri de poveste. Monteoru 29.09 - 01.10.2017
« Răspuns #8 : Miercuri, 20 Septembrie 2017, 13:54 »
Cam liniste pe aici :D .Sa inteleg ca se fac pregatiri intense :D
Cine este insotitor de grup?
Informatii despre transport ...banuiesc ca o sa apara cu 1-2 zile inainte ?

 :)
Ce nu te doboara te face mai puternic -  Nietzsche

Offline Rodica_I

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 861
Re: Cultura, mestesuguri, meleaguri de poveste. Monteoru 29.09 - 01.10.2017
« Răspuns #9 : Vineri, 22 Septembrie 2017, 15:45 »
dap .....Lavi , cam liniste peste tot...
"lumea" este ocupata oare face zacusca , pune muraturi ..??  ::) ::)

Offline Sanda Cimpeanu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 20
Re: Cultura, mestesuguri, meleaguri de poveste. Monteoru 29.09 - 01.10.2017
« Răspuns #10 : Marți, 26 Septembrie 2017, 22:48 »
Buna seara!
 Nout??i legate de plecarea de vineri ave?i? Sau ceva ponturi ajut?toare pentru noii intra?i, de la cei care au mai fost. Eu a?tept cu interes. Mul?umesc!
Numai bine tuturor!

Offline noiembrie

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 759
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Cultura, mestesuguri, meleaguri de poveste. Monteoru 29.09 - 01.10.2017
« Răspuns #11 : Miercuri, 27 Septembrie 2017, 08:54 »
Buna dimineata,
La "feed -back excursii" poti citi la pag.2 "In tinutul sarii, vinului..."
Vei gasi impresii si multe lucruri interesante,inclusiv de organizare.

Offline Lavy

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 157
  • Let's do it!
Re: Cultura, mestesuguri, meleaguri de poveste. Monteoru 29.09 - 01.10.2017
« Răspuns #12 : Miercuri, 27 Septembrie 2017, 17:36 »
Se va afisa oare cine e insotitor de grup ?
Informatii despre transport?
Ce liniste!!!!  :)
Ce nu te doboara te face mai puternic -  Nietzsche

Offline mihaela_calcan

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Re: Cultura, mestesuguri, meleaguri de poveste. Monteoru 29.09 - 01.10.2017
« Răspuns #13 : Joi, 28 Septembrie 2017, 09:59 »
Buna ziua,

Eu vin din Braila cu masina mea, si vreau sa ma alatur grupului undeva pe traseu.
Si eu am nevoie de numele insotitorului de grup pentru a stabili acest lucru.

Salutari grupului! Ne vedem maine ;)

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Cultura, mestesuguri, meleaguri de poveste. Monteoru 29.09 - 01.10.2017
« Răspuns #14 : Joi, 28 Septembrie 2017, 12:13 »
INFORMATII TRANSPORT

Plecare din Bucuresti: 29 septembrie, ora 09:00 Statia Petrom Aurel Vlaicu  vis a vis de statia de metrou Aurel Vlaicu.
Auto: Microbuz, numar de inmatriculare: B-580 NEW
Sofer: BOGDAN
Telefon sofer: 0756070783


Pentru conexiuni la traseu va rugam sunati soferul si stabiliti locul de imbarcare si ora.

Nu uitati sa luati cu voi sandwich-uri si apa pentru drum.Pentru vineri programul este plin si veti ajunge doar seara la cazare si la cina.