Autor Subiect: Parfum de tei la Iasi si degustare de vinuri in Republica Moldova 16 - 18 iunie  (Citit de 34535 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224




Tarif: 450 lei/ persoana cazare in camera dubla
Daca sunteti din Iasi si doriti sa participati la turul de oras si excursia de o zi in Chisinau, aveti o reducere de tarif, veti plati doar 200 lei. Inscrierea se face normal, pe site, la fel ca cei care vin din tara.
Rezervari http://www.singlescamp.ro/eveniment/parfum-de-tei-la-iasi-si-degustare-de-vinuri-republica-moldova-16-18-iunie/
Check in: 16.06.2017
Check out:  18.06.2017
Cazare: 2 nopti la Hotel Dorobanti 3* Iasi
Servicii incluse:
     • cazare 2 nopti in camera dubla
     • 2 mic dejunuri*
     • transport Iasi - Milestii Mici (Republica Moldova)
     • insotitor de grup pe toata perioada excursiei 
Servicii care nu sunt incluse:
     • asigurare medicala
     • asigurare storno
     • formalitati vama
     • intrari la obiective
     • degustare vin la Milestii Mici: costa 650md = 137,7lei, cuprinde si mancare.
     • transport pana la destinatie. Este organizat pe doua rute:
Referitor la transportul pana la destinatie. Cea mai comod si rapid mod de a ajunge la Iasi este cu avionul. Avand in vedere ca in 2017 Blue Air (nu am verificat dar este posibil ca si Wizz Air) are curse spre capitala Moldovei, am organizat aceasta excursie luand in calcul solutia transportului aerian. In nici macar o ora ajungeti din Timisoara, Cluj sau Bucuresti in Iasi. Odihniti, relaxati si gata de o experienta de week-end.

Mai jos va prezint zborurile din aceste orase:
Bucuresti
Bucuresti – Iasi
Plecari luni, marti, miercuri, joi si vineri
Plecare   Sosire   Durata   
08:35   09:25   00h50'   
Iasi – Bucuresti
Plecari luni, marti, miercuri, joi, vineri si duminica
Plecare   Sosire   Durata   
21:35   22:25   00h50'
Costul unui bilet cumparat individual este in jur de 200 lei si cuprinde toate taxele.

Cluj Cu Blue Air exista doar posibilitatea sosirii de vineri si plecarii marti dimineata (2 nopti in plus de cazare)
Cluj – Iasi
Plecare   Sosire   Durata   
09:50   10:45   00h55'
Iasi – Cluj
Plecare   Sosire   Durata   
07:00   07:55   00h55'
Costul unui bilet cumparat individual este in jur de 200 lei si cuprinde toate taxele.

Timisoara Cu Blue Air exista doar posibilitatea sosirii de joi si plecarii luni dimineata ( 2 nopti in plus de cazare)
Timisoara – Iasi
Plecare   Sosire   Durata   
09:35   10:45   01h10'
Iasi – Timisoara
Plecare   Sosire   Durata   
07:00   08:10   01h10
Costul unui bilet cumparat individual este in jur de 200 lei si cuprinde toate taxele.

Cumpararea biletelor se va face centralizat de catre agentie, sau daca va descurcati singuri cu atat mai usor pentru noi. Veneam doar sa dam o mana de ajutor... :) Trebuie doar anuntata agentia ca doriti si cumpararea unui bilet de avion pe ruta x.

Pentru clujeni si timisoreni, dar si pentru cei din Bucuresti care opteaza de la inceputpentru nopti suplimentare - o sa aranjam, prin agentie o sedere prelungita cu 2 nopti de cazare. Costurile suplimentare sunt de 70 lei/noapte, fara mic dejun, deci 140 lei pentru cele 2 nopti state in plus. Sunt convins ca cele doua zile de stat in plus o sa va prinda bine, mai puteti face o plimbare, shopping etc. Lidia, insotitorul de grup este chiar din Iasi, asa ca o sa va dea o multime de idei si de indrumari....
* Micul dejun nu este de tip bufet ci servit individual/persoana:
ziua 1: omleta simpla, sunca presata, branza feta, o rosie, 10 g unt, 10g gem, paine, cafea sau ceai
ziua 2: ochiuri, muschi file, cascaval, o rosie, 10 g unt, 10g gem, paine, cafea sau ceai

Program:
Ziua 1
Check in hotel
Tur pietonal pe Ulita Mare a boierilor, principala artera turistica a orasului. Vom descoperi locuri incarcate de istorie si cultura, povesti despre Palatul Culturii, un simbol al Iasului, Manastirea Trei Ierarhi, cu magnifica ei broderie de piatra, Teatrul National (primul teatru national romanesc, cotat de BBC drept unul dintre cele mai frumoase din lume) sau Palatul Roznovanu, locul celor mai fastuase baluri pentru boierii ieseni si actual sediu al Primariei.
Timp liber in care puteti merge la Complexul Palas din spatele Palatului, foarte modern, cu parcuri, terase si magazine.
Cina la Bolta Rece, han cu vechime in Iasi, loc de intalnire pentru Eminescu si bunul lui prieten Creanga.
Ziua 2: Excursie de 1 zi in Republica Moldova, cu degustare de vinuri la Milestii Mici si un tur in Chisinau.
Plecarea se va face din fata hotelului, cu microbuz inchiriat
Ruta: Iasi – Albita -  Milestii Mici – Iasi.
Orasul vinicol subteran de la Milestii Mici a aparut in urma extragerii zacamintelor de calcar in anii ‘70 ai secolului trecut, la o adincime de 40-85 m si este unul dintre cele mai mari din lume. Lungimea galeriilor constituie 200 km, dintre care mai mult de 50 km de galerii sunt utilizate de Combinatul vinicol.
Temperatura constanta de 12 - 14°C si umiditatea relativa de 85-95% ale acestui \"regat vinicol\" contribuie ideal atit la pastrarea rezervelor strategice moldovenesti, cat si la descoperirea calitatilor naturale ale vinurilor de elita. Din toate regiunile tarii aici au fost aduse vinurile anilor cu cea mai buna recolta si au fost stocate pentru invechire
In luna august a anului 2005 „Colectia de Aur” Milestii Mici a fost inregistrata in Guinness Book, ca fiind cea mai mare colectie de vinuri din lume
Itinerarul excursiei poate fi parcurs cu masina, dar mult mai placut este sa faci o plimbare pe jos printre stradutele umbrite de felinare, cu denumiri ale vinurilor care se pastreaza acolo: Cabernet, Aligote, Feteasca.
Dupa vizita ne vom opri in una din salile de degustare, pentru a ne incanta papilele gustative cu 5 sortimente de vinuri si cateva specialitati culinare moldovenesti.
Excursia si degustarea vinului are durata de 2 ore. In cadrul programului se viziteaza si magazinul – muzeu unde gasim “Milestii Mici”.
La intoarcerea in Vama Leuseni facem o pauza de 30 minute pentru cumparaturi in Duty free. Puteti gasi bomboane Bucuria, vinuri si altele la preturi foarte bune.
Microbuzul ne va lasa la hotel unde aveti timp liber pentru cina dupa care iesim la o plimbare nocturna pentru a simti pulsul orasului
Ziua 3:
Dupa micul dejun pornim spre Dealul Copoului, intram in cladirea Universitatii Al.I.Cuza, prima universitate romaneasca, realizata la initiativa domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cu sprijinul lui Mihail Kogalniceanu. Sediul actual a fost inaugurat la 21 octombrie 1897, in prezenta Regelui Carol I si a Reginei Elisabeta. Cladirea combina stilurile clasic si baroc, iar monumentala intrare centrala, cu doi lei masivi, de piatra, duce in \"Sala Pasilor Pierduti\", renumita prin ample picturi murale, realizate de Sabin Balasa.
Continuam plimbarea in Parcul Copou la Teiul lui Eminescu si Obeliscul cu lei si ne indreptam spre Ticau la casuta vesnicei copilarii, Bojdeuca lui Ion Creanga, unde incheiem periplul cu povestile pline de umor ale custodelui muzeului.

 :oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile.   
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR aici pe topicul deschis pe forum. O sa gasiti detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email ce contine datele agentiei Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.  Acest mesaj de rezervare de la agentie contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. Va recomand ca inainte de achita avansul sa verificati inca o data daca aveti liber in perioada de desfasurare a excursiei. De asemenea sa parcurgeti Conditiile de renuntare la o excursie: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/ Rezervarile se fac in ordinea de plata a avansurilor, nu a inscrierii.

Profil participant: actiunile noastre se adreseaza exclusiv persoanelor single. Urmarim ca oamenii sa se cunoasca, sa comunice...…De aceea oferim un cadru gandit si organizat special pt a face cat mai confortabila interactiunea. Insist pt un profil al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi. Persoane cu rabdare si intelegere ca fac parte dintr-un grup.

Tip actiune: Este o actiune de vizitare, plimbare, socializare, relaxare.

Iasul, oras al celor 7 coline, este un oras boem plin de freamatul studentilor si de obiective culturale si istorice.
Toparceanu, fiu adoptiv al Iasului scria:

“Te salut, oras de basme, cu conturii iluzorii,
Strajuit de sapte dealuri incarcate de podgorii!
Te salut, oras gradina cu castanii tai feerici,
Si cu turnurile tale- si cu cincizeci de biserici,-
Blind oras de odinioara , melancolic si tacut,
Unde fiecare piatra ne vorbeste de trecut,
Unde vechea stralucire ingropata in pergamente,
Se ridica mai curata din pioase monumente
Ce-n sclipirea diminetii despre alte vremi vorbesc:
Cetatuia…Trei Ierarhi…Sfintul Neculai Domnesc…
Te salut, oras al pacii, al poesiei, si-al iubirii,
Unde se intrec in gratii fetele cu trandafirii,
Unde primavara cerul e albastru ca cicoarea
Si din fiece ograda liliacu’si ploua floarea
Peste ziduri invechite, peste garduri, la rascruci…
Tu, oras cu arzatoare si gingase duduci,
Care-au mostenit in zimbet ca si’n tremurul de gene
Frumusetea legendara a femeii moldovene!”


Teiul lui Eminescu


Bojdeuca din Ticau, casa lui Ion Creanga


Palatul Culturii



Teatrul National



Biserica Trei Ierarhi


Sala Pasilor Pierduti


Turnul Goliei


UAIC

Degustare la Crama Milestii Mici:







Vestitele dulciuri Bucuria din Republica Moldova


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224

Offline clara39

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 128
  • ..si maine va fi o noua zi.....
pot veni si eu la Milesti si la plimbare ...sunt din Iasi?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Nu stiu pana nu se strange tot grupul. Ideea e ca am bugetat totul la nivel de microbuz, cu cazare, ghidaj - la maxim de ocupare locuri, adica 19. Daca ramane un loc ok, daca nu vedem cati sunteti din zona, pentru ca s-ar putea sa fie mai multi doritori pt Milesti si atunci luam un bus mai mare.

Offline martie

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
Pentru cei din Bucuresti recomand plecarea cu Blue Air la 8.35, cu sosire la 9.25, biletul costa azi in jur de 70 lei in varianta cu depunere numerar in Raiffeisen (la 1-2 luni mai apar reduceri de 20%) si intoarcerea cu Tarom, plecare la 19.05, sosire la 20.15, biletul costa azi aprox.20 EUR, sau echivalent in lei, pentru Tarom agentia de bilete este la 50 m de iesirea din statia de metrou de la Victoriei .
Florin

Offline clara39

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 128
  • ..si maine va fi o noua zi.....
Multumesc...ma inscriu pt un bus....mai mare....daca o sa fie....daca nu,,,doar pt plimbare

Offline CatalinB

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 37
Salutari, si eu as fi interesat de o vizita la Milestii mici. Sunt tot din Iasi.
In concluzie,  Gigi cred ca ar trebui daca poti, sa deschizi o lista aditionala pentru doritorii din Iasi!
Multumim. :thumbup:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Da, Catalin, buna ideea. Hai sa vedem cine este din Iasi si doreste sa mearga impreuna cu grupul la Milestii Mici? Pe tine si pe Clara va trec eu:

1. Diana
2. Catalin B
3.

Offline gschipor

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
Sper sa ne vedem cu totii la Bolta Rece la petrecere si daca e loc vin si eu la Milesti.
Deci ma inscriu pe lista celor din Iasi care vor sa se dedulceasca la vinul moldovenesc.

1. Diana
2. Catalin B
3. George S

Offline costelus

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 29
1.Diana
2.Catalin B
3.George S
4.Costel S

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Parfum de tei la Iasi si degustare de vinuri in Republica Moldova 16 - 18 iunie
« Răspuns #10 : Duminică, 29 Ianuarie 2017, 18:58 »
aha... deci daca e cu aventuri subterane, nu prin pesteri, prin crama, cu degustare, apar, lipa-lipa si baietii pe lista. :)  :tomato: :tomato: :tomato:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline gschipor

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
Ce sa facem si noi baietii, daca tot trebuie sa se sacrifice cineva la munca de jos, la crama, asta e. ;)

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
da, saracutii de voi, numai la munci grele si sacrificii sunteti supusi! :whistle:

Admin, se poate sa venim doar la plimbare si la Bolta Rece sau e cu numar limitat de locuri?
Nu de alta, dar sa echilibram putin...sacrificiul.  :giggle: ;D
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Pt plimbare in limita in care poate sa functioneze corect walking tour-ul (un ghid "duce" maxim 30 persoane) la Bolta Rece - no limits... :)

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
atunci sa fie Bolta Rece! Sa-i incurajam pe degustatori, inainte de sacrificiu.
(e tare frumos la Milesti ?i in Chisinau, ma bucur pentru cei care aleg sa mearga  :thumbup:)
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.