Autor Subiect: Havana, Croaziera Caraibe si sejur Varadero 15 – 26 martie 2018  (Citit de 24570 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Havana, Croaziera Caraibe si sejur Varadero 15 – 26 martie 2018
« Răspuns #15 : Joi, 18 Ianuarie 2018, 13:39 »
Ne intoarcem si recapitulam excursiile optionale din Havana:

•   walking tour vizitare Havana + masa de pranz = 35 EUR
Pick up at the Hotel. City tour. Transfer to Old Havana. Tour of the 4 Squares. Lunch in the area. Continue to El Morro for a panoramic visit. Transfer to modern Havana for panoramic tour.
Incluse: pranz, servicii de ghidaj local, transport cu autocar aer conditionat.
•   sightseeing tour Havana – cu autobuz turistic deschis, cu ghidare audio in engleza
•   plimbare cu masina de epoca – in Havana 1h 10 EUR/pers, share cu alte 3 persoane.
•   vizitare fabrica de rom, vizitare fabrica de havane 8 EUR/persoana
•   spectacol Tropicana Havana. Sunt mai multe variante, pornind de la 75 EUR/pers si merg pana la 120 EUR/pers. Aici am optat pentru o varianta unitara, unica pt grup: 95 EUR, cu cina inclusa (Cena Restaurante Los Jardines + Show + Oferta gastronómica que incluye: 1 Copa de Bienvenida + ź de Botella de Ron Havana Club Ańejo Especial + 1 Ligante + 1 Saladito)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Havana, Croaziera Caraibe si sejur Varadero 15 – 26 martie 2018
« Răspuns #16 : Joi, 18 Ianuarie 2018, 13:42 »
Email-ul pe care vi-l transmit astazi va contine:

- recapitulare informatii generale
- cateva sfaturi suplimentare
- lista de optionale, pe care trebuie sa bifati si in 3 - 5 zile sa le achitati. O sa primiti din agentie o noua factura, pentru aceste optionale.

Daca pana deseara la 20.00 nu ati primit Email-ul, am rugamintea sa-mi scrieti pe Email office@singlescamp.ro, cu mentiunea: Cuba - nu am primit Email cu informatii.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Havana, Croaziera Caraibe si sejur Varadero 15 – 26 martie 2018
« Răspuns #17 : Joi, 18 Ianuarie 2018, 18:50 »
Am transmis tuturor, vad ca au si inceput sa vina raspunsurile. Deci cine nu a primit mesajul meu, sa-mi scrie pe office@singlescamp.ro si retransmit.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Havana, Croaziera Caraibe si sejur Varadero 15 – 26 martie 2018
« Răspuns #18 : Vineri, 19 Ianuarie 2018, 17:49 »
Vad ca majoritatea participantilor a raspuns  :flori:, mai sunt doar cateva persoane care inca nu au trimis optiunile,... Ma gandesc insa ca pana luni, cand inchidem aceasta corepondenta pe tema optionalelor, o vor face si ei. Atunci tragem linie si o sa se transmita din agentie, fiecaruia, cat are de achitat in EURO (anumite tarife erau in USD si pt o evidenta corecta am preferat sa facem conversia).

O sa va rog sa verificati si daca sunt diferente sa ne comunicati. Acest servici este prelucrat manual, ceea ce poate genera si greseli.

O sa fie un termen de plata a acestor excursii optionale (pana vinerea viitoare), urmand ca pana la 1 Februarie sa achitam la randul nostru, catre furnizorii de servicii, facturile pentru excursiile optionale.

Asa cum am comunicat, ulterior acestei comunicari si plati nu se vor mai putea face modificari, nici adaugari in lista de optionale, nici retrageri cu solicitarea de restituire a sumelor achitate.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Havana, Croaziera Caraibe si sejur Varadero 15 – 26 martie 2018
« Răspuns #19 : Duminică, 21 Ianuarie 2018, 18:53 »
Am ajuns la AMR 2, au ramas doar doua persoane care inca nu au raspuns. Am scris pe forum, am transmis si retransmis Email, in calitatea de organizator mi-am facut datoria de a informa pe toata lumea. Maine inchidem lista si o transmit in agentie, urmand ca de acolo sa plece comanda spre furnizorii de servicii. Inainte insa de aceasta, veti primi de la Bon Voyage un Email in care se specifica suma de plata, asa cum am comunicat deja, convertita in eur. Am rugamintea ca in interval de 2- 4 zile maxim sa efectuati plata pentru ca banii sa intre in cont in timp util pentru ca agentia sa achite la randul ei serviciile. Vad ca toata lumea care a raspuns a comunicat si participarea la Dunn's River, astfel incat o sa se ocupe tot Bon Voyage de rezervarea online de la vasul de croaziera.

Ati primit cu totii un mesaj mai lung, imi cer scuze ca v-am pus atat la citit... :) :-[ dar am incercat sa va dau toate detaliile, recomandarile pe care le-am considerat importante. Este bine sa-l parcurgeti tot cu atentie, cu rabdare si din...timp. Pt ca mai este destul pana la plecare...

Cand ne apropiem, la fel ca la toate excursiile, o sa revin aici cu informatiile de ultima ora, confirmari, prognoza meteo. Si cu voia buna.  :)

Pana atunci vreme buna, zile frumoase si spor la pregatiri! Cu unii cred o sa ma mai intalnesc pana la plecare, o sa mai povestim cand ne revedem...


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Havana, Croaziera Caraibe si sejur Varadero 15 – 26 martie 2018
« Răspuns #20 : Luni, 22 Ianuarie 2018, 20:33 »
Am primit de la toata lumea optiunile, urmeaza ca maine sa primiti din agentie informatia cu suma - contravaloare a excursiilor la care ati optat.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Havana, Croaziera Caraibe si sejur Varadero 15 – 26 martie 2018
« Răspuns #21 : Marți, 30 Ianuarie 2018, 10:52 »
Am discutat ieri cu reprezentantul agentiei care ne ofera serviciile excursiei optionale din Jamaica. Mi-a recomandat in mod deosebit ca in drumul nostru de intoarcere de la Dunn's River, sa intram si la Konoko River Gardens. Va spun cinstit ca nu am stiut exact ceea ce este acolo, nu am fost, deci nu aveam in vedere si acest obiectiv. M-am uitat ieri seara si in dimineata aceasta sa vad despre ce e vorba. Eugene, imi povestise ca e un loc in care ai ocazia sa vezi o multime de flori tropicale, papagali, crocodili...Un fel de mic paradis tropical.

Am gasit website-ul lor oficial: http://www.konokofalls.com/ Este o gradina botanica acolo http://www.konokofalls.com/garden-tour, o minigradina zoologica http://www.konokofalls.com/mini-zoo , un muzeu antropologic si la fel ca la Dunn's River, cateva cascade. Unde te poti balacii: http://www.konokofalls.com/waterfall

Daca va uitati pe site, tariful de intrare este 20 USD, Eugen insa mi-a spus ca daca inglobam aceasta activitate in pachetul general, nu platim suplimentar decat 10 USD. Ceea ce va spun cinstit nu mi s-a parut mult pentru ceea ce am citit prezentat pe site. Am cautat si cateva fotografii, pe care le vedeti mai jos:


























Dupa site, link-uri si fotografii va dati seama la fel ca mine despre ce este vorba si sper ca acceptand oferta suplimentara a lui Eugene v-am facut o surpriza placuta. Niciodata, ma cunoasteti nu iau decizii in numele cuiva, fara sa-i solicit parerea si acceptul. Dar acum era nevoie de un raspuns rapid, i l-am transmis partenerului din Jamaica, fara acordul vostru. De aceea imi asum respinsabilitatea pentru cine nu este de acord cu acest supliment de 10 USD, angajandu-ma sa-i achit eu. Eu deja i-am achitat in Jamaica, urmeaza sa-i recuperez de la cei care sunt de acord, in timpul croazierei.

Pentru ca a venit vorba de bani. Faptul ca achitam de aici toate excursiile optionale, va scuteste de o problema mare, aceea de a purta multi bani cash dupa voi.

O sa aveti nevoie de EUR pt Cuba (de obicei cursul EUR/CUC este mai bun decat USD/CUC), in Jamaica, Cayman si Cozumel de preferat USD.

Si acum sa va explic:

In Cuba moneda turistica este CUC (v-am explicat deja ca folosirea pesosului local sau a EUR sau USD este ILEGALA). Aceasta moneda se obtine prin schimb valutar la unitati CADECA, prezente in marile hoteluri sau pe strazile turistice. Cu coada...Acum, poate unii va sfatuiesc sa va luati card acolo si sa schimbati la ATM-ul din cadrul CADECA. Este o greseala si nu as vrea sa va luati dupa sfaturi de genul acesta. Da, exista acolo ATM-uri, am vazut si eu, dar tot asa am vazut scandal ca li s-a retras alta suma decat cea corecta si de asemenea carduri blocate. In Cuba trebuie sa aveti EUR sau USD cash pt a schimba la CADECA, uitati ca exista carduri...

in Jamaica este dolarul jamaican, pe care il puteti procura de pe peronul vasului de craoziera. Atata ca nu o sa avem timp, cand coboram, dupa formalitatile de viza, trebuie sa sarim rapid in microbuzul care ne duce la Dunn's River. Oricum dolarul american este omniprezent, nu aveti nici o problema prin a cumpara cu el. EUR sunt putini acolo si nu va sfatuiesc pt ca o sa vi socoteasca la schimb.

in Cayman exista dollarul Insulelor Cayman, dar este acceptat cam peste tot si cel american. Acolo aveti posibilitatea sa scoateti bani din bancomat, dar achitati o taxa de 2.5 USD + comisionul bancii la care aveti banii depusi.

In Cozumel moneda este pesosul mexican. Daca faceti doar niste mici cumparaturi in port, NU VA RECOMAND sa schimbati. Toti comerciantii va accepta chiar cu bucurie USD. Asa aveti si control mai bun asupra a ceea ce cumparati, evaluati mai bine pretul.

In timpul croazierei o sa aveti un card, care trebuie activat cand ajungeti la bord. Pe baza lui se achita consumatiile sau cumparaturile facute la bord, iar la sfarsit, inainte de debarcare vi se retrage de pe cardul de credit sau platiti numerar contravaloarea acestora. Trebuie insa sa va asigurati ca banca la care aveti banii achita, are agreement cu MSC Opera. Cititi cateva lucruri depre platile la bord aici:

https://www.msccruisesusa.com/en-us/Manage-Your-Booking/During-Your-Cruise.aspx

Ce trebuie sa aveti in vedere este ceea ce v-am specificat la servicii neincluse, asigurati-va ca aveti rezerve pentru toate platile si taxele. Sa nu va treziti in situatia in care aveti nevoie de ATM dar nu aveti de unde lua unul, sau ca vi se blocheaza cardul etc...

Offline dadus

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 184
Re: Havana, Croaziera Caraibe si sejur Varadero 15 – 26 martie 2018
« Răspuns #22 : Marți, 30 Ianuarie 2018, 15:42 »
Senor Gigi, perfecto, maravillosa sorpresa :thumbup:

In Cuba eu am schimbat Euro la banca cu coada evident,intra doar o persoana o data,poate o sa ne cuplam mai multi si schimba o persoana pentru mai multi, sa nu pierdem timpul.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Havana, Croaziera Caraibe si sejur Varadero 15 – 26 martie 2018
« Răspuns #23 : Marți, 30 Ianuarie 2018, 15:51 »
Da, doar cate o persoana intra, intradevar. Si asa cum sfatuiam si eu, Euro este cel mai bine sa schimbati. Cel mai probabil ca o sa schimbam la hotel o parte si apoi pe Obispo restul, daca mai avem nevoie.

Ma bucur ca a fost o surpriza placuta, cea cu Konoko Gardens... :) Este acolo in apropiere si o padure, cum ii spun ei rainforest, adica tropicala, dar este un pic de pacaleala turistica, de fapt doar treci cu autocarul pe un drum prin mijlocul ei. Ai si 1-2 opriri dar nu poti intra pt ca timpul este limitat, este rezervatie si ...ghidul local nu are chef sa caute turisti prin hatisuri. Ar fi fost interesanta, dar doar sa treci prin ea...nu are sens.

Offline dadus

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 184
Re: Havana, Croaziera Caraibe si sejur Varadero 15 – 26 martie 2018
« Răspuns #24 : Marți, 30 Ianuarie 2018, 16:01 »
Apropos de moneda din Cuba- CUC - din cate stiu este interzis sa scoti din  Cuba CUC-ul,nici macar o moneda pt suvenir,la aeroport la plecare daca te prinde poti plati amenda.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Havana, Croaziera Caraibe si sejur Varadero 15 – 26 martie 2018
« Răspuns #25 : Marți, 30 Ianuarie 2018, 17:11 »
Din punct de vedere al regulamentelor este ilegal. Asta o sa va spuna si ghidul local pentru ca asa e instruit. Asa va sfatuiesc si eu pentru a evita orice problema. Dar canadienii care sunt majoritari ca turisti acolo si care se intorc an de an, trec fara probleme cu CUC in buzunar. Inca n-am auzit pe cineva sa-i fi confiscat, dar...

Oricum Cuba se indreapta spre deschidere, asa ca chestia cu CUC o sa fie uitata in 1-2 ani, sunt convins. Se discuta de vreo 4 ani sa se scoata CUC si sa se foloseasca moneda locala CUP (Cuban pesos).

Ce ma bucur este ca am avut ocazia, la fel cum o sa aveti si voi acum, pt ca intre timp nu s-au schimbat mult lucrurile, sa vad o Cuba neinvadata de turisti, fara poleiala de comercial, asa cum este ea de fapt: simpla, vesela si plina de culoare. Peste 2-3 ani cu siguranta nu va mai fi la fel...

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Havana, Croaziera Caraibe si sejur Varadero 15 – 26 martie 2018
« Răspuns #26 : Vineri, 02 Februarie 2018, 07:11 »
Dimineata aceasta mi-am adus aminte de ceva. Nu e legat de excursia in sine ci de calatoria pana acolo. Cu Air France intercontinental nu am mai zburat in ultima vreme, dar cred ca au aceiasi "hiba" pe care am vazut-o la mai multe linii. 99% ca vom avea media sistem incorporat in scaunul din fata, TV, muzica, jocuri, urmarirea si informatii despre zbor. Pentru mine cu 2-3 filme bune timpul trece mai usor, iar daca mai citesc ceva si cu cu un pic de somn nici nu stiu cand se duc cele 10 ore de la Paris la Havana. Pentru media system se primesc casti de unica folosinta dar am nimerit acum la rand, de 3 ori, cand nu au fost de calitate si am fost nevoit sa tin fix jack-ul pt a putea urmari un film. Va recomand sa veniti cu castile voastre pe care le aveti, asa e mai sigur.

Offline Claudette Andronic

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
Re: Havana, Croaziera Caraibe si sejur Varadero 15 – 26 martie 2018
« Răspuns #27 : Miercuri, 21 Februarie 2018, 00:03 »
Buna seara,
Am si eu o intrebare: credeti , din experienta dvs.,ca 700 de euro si 700 de dolari ar fi suficenti ?
Fara taxele portuare si tipsul de pe vas si cumparand doar mici, mici suveniruri?
Claudette Andronic

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Havana, Croaziera Caraibe si sejur Varadero 15 – 26 martie 2018
« Răspuns #28 : Miercuri, 21 Februarie 2018, 04:41 »
Da, cu siguranta va vor fi de ajuns. Tot ce este optional este achitat, intrare in Cuba, toate mesele pe timpul croazierei - adica 7 zile, plus cina de la Tropicana, plus pranzul de la walking tour Havana. Raman deci cca 6 mese + cele luate la conexiuni, pe aeroport. Deci 8, asta nu inseamna mai mult de 160 EUR. Aprecierea mea este deci mai jos, 500 + 500.

Apropo de tips-ul de la sfarsit si de cheltuielile de pe vasul de croaziera. Ma adresez cu aceasta informatie tuturor. Va spuneam ca la check in-ul pe vas, in portul Havana, o sa primiti un card, care este foarte important de pastrat. Cu el platiti, cu el aveti acces, cu el faceti check in, check out la coborarile si urcarile de pe vas. Acesta se va incarca, pe rand de fiecare pasager, la receptie, cu o suma de 200 USD sau EURO. Exista o zona de pe vas destinata acestei activitati, cu front - desk). La check out veti primi bani inapoi sau veti mai adauga acestei sume, functie de ce ati cheltuit sau consumat. Ce puteti cheltui pe vas? Pai in plus de ceea ce avem noi inclus in pachet ca bauturi, cine vrea poate sa-si comande coctail-uri, bauturi fine, etc. Apoi va mai puteti incerca norocul la cazino. Mai aveti posibilitatea unor mci cumparaturi de la shop-ul vasului si daca chiar arde legatura cu tara, mai puteti cheltui pentru un pachet internet, dar v-am informat cat costa...Cand stati la piscina va puteti comanda un cappucino, sau nu stiu ce suc. Deci ocazii in care sa folositi cardul sunt destule. Si este super comod sa nu fi nevoit sa tot umbli la bani sa-i ai cu tine. Iti iei doar cardul si e suficient.

Despre programul zilnic, eu am sa fac saptamana viitoare o recapitulare a orelor la care avem optionale, la care trebuie sa ne intalnim pentru debarcarea impreuna, in grup. Este foarte important sa coboram toti impreuna si pentru asta este extraordinar de bine ca avem cabinele alaturate, cu totii. Debarcarile se fac pe grupe de cabine, asa ca o sa fim impreuna. O sa ne dam un punct de intalnire pt a cobori simultan de pe vas. Acolo suntem asteptati, de reprezentanti si dusi la mijloacele de transfer.

Spectacolele de pe vas, salile si locurile in care se tin (amfiteatru, baruri, discoteca, punte etc), amanuntele despre programul zilnic de pe vas, cu mars, ore de check in check out in porturi,multe alte detalii, sunt anuntate prin intermediul unui "Daily program". Camerista sau cameristul, penttru ca in general barbatii fac activitatea aceasta pe MSC Opera, va va lasa in fiecare seara programul pentru a doua zi.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Havana, Croaziera Caraibe si sejur Varadero 15 – 26 martie 2018
« Răspuns #29 : Luni, 26 Februarie 2018, 09:23 »
Gata! Intram in linie dreapta cu aceasta excursie, cred ca toata lumea incepe sa se pregateasca, mai sunt doar 2 saptamani pana la plecare.

Scriam acum cateva zile ca o sa revin cu o recapitulare a programului pe ore, pe care vi-l recomand sa-l aveti listat la voi, sau salvat pe telefon la Notice. Asa veti putea consulta in orice moment ceea ce avem in program, orele de intalnire. Il gasiti mai jos.

Program excursie

15 martie
4.15 (dimineata). Intalnire pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti, ora 4.15 (dimineata). In fata Cafenelei Lavazza.
6.50 Zbor AF  1089  BUCHAREST OTP  - PARIS CDG 
09:10 – 17.00 in aeroport PARIS asteptand conexiunea
17.00 Zbor AF 940 PARIS CDG  - HAVANA HAV  AF   940 decolare 17:00
22.25 Aterizare Havana (estimat). Formalitati vamale si de frontiera, apoi transfer si cazare Hotel Iberostar Parque Central 5*

16 martie
8.00 – 9.00 Mic dejun
9.15 Intalnire in hol hotel
9.30 - 12.30 Preluati de la hotel si transferati in zona Havana Veche. Walking tour al celor 4 piete.
12.30 – 13.30 pranz si continuam cu vizita panoramica El Morro si Havana Moderna
15.00 Vizitare Muzeul Romului si Fabrica de tutun
16 martie 19.30 in receptia hotelului, Plecam la Tropicana Show (incepe la ora 22.00) + cina

17 martie
8.30 – 9.30 Mic dejun
9.45 intalnire in holul receptiei
10.00 – 11.00 plimbare cu automobile de epoca
11.30 check out si transfer in port
12.00 check in vas de croaziera
14.00 – free time, plimbare in Havana Vieja

18 martie
Ramanem ancorati in port. Free time.
Optional: Sightseeing Havana, degustare de mojito, dalquiri, fructele cubaneze

19 martie
Ramanem ancorati in Havana pana la 18:00, atunci cand vasul va parasi portul. Piscina, entertainment.

20 martie
O zi pe mare. Piscina, entertainment oferit de MSC.

21 martie
6.00 – 7.00 Mic dejun
8.00 Debarcare Montego Bay, Jamaica
9.00 din port imbarcare in microbuz pt „Dunn’s River Falls & Konoko Falls, Taino Museum & River' Gardens”
18.00 imbarcare pe vas
19:00 vasul paraseste portul cu destinatia Georgetown, insulele Cayman

22 martie
6.00 – 7.00 micul dejun
8.00 Debarcare Georgetown, Insulele Cayman
08.40 intalnire cu reprezentant agentie locala
09.00 – 12.00 excursie Stingray City & Coral Garden (la pisicile de mare si bariera de corali)
12.00 – 14.00 free time in port
14.00 imbarcarea pe vas
15.00 vasul paraseste portul cu destinatia Cozumel, Mexic

23 martie
8.00 – 9.00 micul dejun
10.00 Debarcare Cozumel, Mexic
10.00 – 12.00 Free time in portul de debarcare (Punta Langosta Pier)
12.00 Reintalnire grup in acelasi loc in care am coborat de pe vas. Plecam spre Blu Bistro
12.30 Blu Bistro. Intalnire cu reprezentantul agentiei locale
13.00 – 16.00 Croaziera si snorkeling la recifurile Columbia si Palankar
16.30 – 17.30 Free time port Cozumel
18.00 Reimbarcare pe vas
18.30 Vasul de croaziera paraseste portul, cu destinatia Havana, Cuba

24 martie
Revenim in portul din Havana, Cuba
13.30 Operatiunile de debarcare
14.30 Suntem asteptati in port si transferati la Varadero. Cazare Varadero. Free time plaja si baie

25 martie
Free time plaja si baie

26 martie
12.00 check out hotel, mutam bagajele in cloack room
14.20 Intalnire in holul hotelului pentru transfer Varadero – aeroport Havana
16.30 Ajungem pe aeroport. Check in formalitati vamale
19.40 Zbor AF 825 HAVANA HAV - PARIS CDG 

27 martie
10. 45 Aterizare Paris
12.30 AF 1588 PARIS CDG  - BUCHAREST
Daca totul decurge conform programului si nu exista intarzieri de zbor sau pierdere de conexiune, la ora 16.00 ajungem pe aeroportul Henri Coanda Bucuresti   

Orele programului sunt CELE LOCALE. In fiecare tara, discutam, DOAR in ORA LOCALA.
Avem rugamintea sa fiti foarte atenti la acest amanunt.