Autor Subiect: Cinque Terre si Toscana 3 - 9 iunie 2018  (Citit de 16198 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Cinque Terre si Toscana 3 - 9 iunie 2018
« : Miercuri, 01 Noiembrie 2017, 13:21 »

Tarif[/b][/color] = 890 EUR cazare in camera dubla

Pentru cei fideli grupului, care au participat la cel putin 3 vacante externe sau au activitate pe forum (postare imagini si text) acordam un discount de 30 EUR. Acesta se va scadea la ultima rata, cand insa, inainte de a o plati, va fi nevoie sa anuntati Email agentia ca sunteti un membru gold, specificand 3 excursii externe la care ati participat sau cel putin un link catre o postare pe forum, care sa cuprinda imagini si text aferent unui feed-back la intoarcerea dintr-o actiune sau a unui articol.

Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/cinque-terre-si-toscana-3-9-iunie-2018/

Avansul, care confirma rezervarea locului, este de 250 EUR/persoana.
Plecare: 3 iunie 2018
Sosire:  9 iunie 2018
Cazari:
Florenta 3/5 iunie Hotel Mia Cara 3*
La Spezia 5/8 iunie CDH Hotel La Spezia 4*
8/9 iunie Montecatini Terme Hotel Settentrionale Esplanade 4*

Servicii incluse:
• cazare 6 nopti la hoteluri 3* si 4*, mic dejun tip bufet inclus
• transport avion  Blue Air Bucuresti Otopeni – Florenta, toate taxele incluse, bagaj cala 20 kg si un bagaj de mana max 6 kg - dus si intors
• 2 microbuze 8 + 1 pentru transferul Florenta - Lucca - Viareggio - Carrara - La Spezia si La Spezia - Pisa - Montecatini Terme - Florenta
• 2 insotitori grup pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala
• intrarile la obiective (rezervarea la Florenta sa face individual de fiecare, iar pt Pisa de agentie, o sa primiti un Email pt bifarea obiectivelor)
• croaziera Porto Venere
• taxa de oras la hoteluri (variaza intre 1 si 3 euro/zi de sedere, depinde de statiune)
• transferul de la hotel la aeroport la sosire
• parcari microbuz, altele decat cele de noapte
• bilete tren pt La Spezia - Cinque Terre
• taxa de acces in Parcul National Cinque Terre si de folosire a potecilor (cca 7 EUR)

Grup: 15 participanti + 2 insotitori de grup



ORAR DE ZBOR:

03.06.2018

OB 119   OTP  19:15  -  FLORENTA 20:30

09.06.2018

OB 120   FLORENTA 18:15  -  OTP  21:20



Insotitori de grup: Gigi Cindea 0040 745 106501 si Lidia Mandache 0040 743 122 214


Program excursie
3 iunie  Intalnire pe aeroportul Henri Coanda, Plecari Internationale, vis a vis de Cofetaria Lavazza cu insotitorii de grup. Zbor Blue Air OTP  - Florenta . Urmariti acest topic de forum, pentru eventualitatea unei modificari de zbor. Singurul loc in care se fac anunturile, se dau informatiile si detaliile este acest topic. Nu dam telefon din agentie, nu transmitem Email-uri si avem rugamintea sa nu sunati in agentie sau insotitorul de grup, pentru probleme pe care le gasiti specificate aici. Avem recomandarea sa va luati toate masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorii de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati unul dintre insotitorii de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul.
La servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente. Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu cca 2 ore inainte de decolare, pentru a putea solicita la ghiseu, un loc care sa va convina. Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului la Florenta insotitorii de grup nu mai au responsabilitati. Fiecare participant isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata (care poate fi modificata, de aceea trebuie urmarit afisajul aeroportului) pentru boarding. Reintalnirea grupului se face la Florenta, la linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, sau la tigara. Se merge pe rand la toaleta, pentru a nu lasa bagajele nesupravegheate, dupa care, in grup compact, cu un insotitor de grup in fata si celalalt in spate se iese din aeroport, urmand sa se desfasoare imbarcarea in microbuze.
La aeroport o sa organizez plecarea la hotel cu taxi-uri, costul este suportat de fiecare persoana in parte. Grupaj taxi, cate 4 persoane, fiecare isi plateste partea ce revine.
La hotel, check in cu repartizare pe camere, functie de preferinte si daca nu exista din partea participantilor, o sa incercam noi insotitorii sa va aranjam cat mai compatibil. Apoi free time. Fiind un hotel central, va puteti folosi timpul cum doriti. Vizite interioare nu mai puteti face pentru ca este tarziu, va recomand o cafea la terasa, un apus la Ponte Vechio, acolo unde va insotesc intr-o plimbare. O seara in pietele centrale pline de viata ale Florentei, o plimbare in care sa inspirati din aroma renasterii.

4 iunie 9.00 - 12.00 Prezentarea obiectivelor turistice principale, intr-o plimbare de 3 ore. Nu o sa fie cu interior, decat cu o exceptie, cine doreste sa intre si sa viziteze ceva, o poate face dupa terminarea turului. Acesta se va incheia la Biserica Santa Croce, cea mai fascinanta basilica din Florenta. Nu este doar o adevarata comoara artistica decorata cu fresce de Giotto dar si locul in care sunt ingropati 270 dintre cele mai de seama figuri ale orasului, printre care se numara Galileo, Michelangelo sau Machiaveli.
Santa Croce este una dintre cele mai vechi basilici franciscane iar in privinta marimii este una dintre cele mai impunatoare. Langa biserica se gaseste un complex manastiresc format din doua manastiri, o capela cunoscuta sub numele de Capela Pazzi si sala de mese care acum serveste drept muzeu si care gazduieste opere importante provenite din biserica si din manastiri.

Free time pt vizite interioare: Ufizzi, Capela Medici, etc. Daca intentionati sa vizitati astfel de obiective trebuie sa stiti ca e nevoie de o rezervare online prealabila. Altfel nu o sa aveti posibilitatea intrarii.

Aici se face rezevarea si plata pentru Galeriile Uffizi: https://www.uffiziticket.it/?gclid=Cj0KCQjw4eXPBRCtARIsADvOjY1C-EeABkY5FVFbhe6slWJy71PVcvXIekawX7KKg2EMBBmR-TIECQwaAtlxEALw_wcB Galeria Uffizi este cel mai important muzeu din Florenta. Palatul Uffizi este in sine un obiectiv turistic dar el este celebru in toata lumea datorita faptului ca este cel care adaposteste cea mai importanta colectie de arta renascentista din lume, o colectie construita de-a lungul secolelor de familia Medici. Ultima descendenta a acestei familii a donat nepretuita colectie cetatenilor orasului Florenta si astazi poate fi vazuta de toata lumea....

Capela Medici http://www.uffizi.org/florence-museums/medici-chapels/ Majoritatea membrilor familiei Medici sunt ingropati in capelele Medici, la care se poate ajunge din Piazza Madonna degli Aldobrandini. O scara duce spre Cappella dei Principi (capela printilor). Sase Mari Duci sunt ingropati aici, intr-un dom construit de Buontalenti, o copie in miniatura a faimosului dom al Catedralei din Florenta. Decorarea interiorului a inceput in 1604 dar a durat secole la rand pana cand avea sa fie terminata.
Ultimele decoratiuni din marmura au fost adaugate abia in 1962. Saisprezece blazoane reprezentand cele mai importante orase din Toscana decoreaza capela. Tot aici pot fi vazute si statuile a doi mari Duci, Cosimo al II-lea si Ferdinando I. Planurile de a realiza statuile celorlalti duci nu au fost niciodata duse la bun sfarsit.

Galleria dell'Accademia http://www.accademia.org/buy-tickets/ Galleria dell’Accademia este unul dintre cele mai importante muzee din Florenta, in mare parte datorita celebrei statui a lui David, opera unuia dintre cei mai mari artisti din istoria lumii, Michelangelo. Muzeul gazduieste si alte opere de arta, inclusiv statui, picturi religioase si instrumente muzicale.

Exista un oras in inima Italiei unde te poti bucura cu aceeasi usurinta si intensitate atat de arta, cat si de o cafea aburinda, unde fiecare colt ascunde chintesenta frumusetii, unde senzualitatea si istoria au dat umanitatii un muzeu in aer liber. Acest oras este Florenta. Am ales de aceasta data sa stam la Florenta, chiar in inima ei. Astfel incat din camera sa coborati direct in locul cautat de turisti, acolo unde va asteapta toate minunatiile acestui oras.

5 iunie 9.30 Check out hotel, imbarcare in microbuze. Florenta – Lucca  (2 ore) - Viarregio (2.5 ore – inclusiv masa de pranz ) – Carrara (urcam la cariera 1.5 ore) – 18.30 La Spezia. Cina la un restaurant din apropiere. Total zi: 150 km – in jur de 2 h 30 minute (depinde cat de usor iesim din Florenta). Lucca este un oras pe care l-am adaugat pentru prima oara unei excursii Singles Camp. Lucca, fosta capitala a regiunii Toscana in perioada gotilor si a lombarzilor, este acum un superb oras cu aproape 80.000 de locuitori si un loc in care, ca turist, poti petrece cateva ore linisite.Noi o sa fim in trecere, va fi o plimbare in interiorul cetatii, pentru ca acolo se afla cele mai importante obiective turistice. Parcam langa zidurile cetatii si intram prin Porta Elisa, luand-o apoi pe stradutele ce ni se deschid in fata.
Fosta cetate care pe vremuri isi disputa suprematia cu Firenze si Pisa si-a pastrat sarmul medieval. Cladiri din caramida rosie, turnuri semete, piete linistite si strazi pietruite, toate iti pun pe tava farmecul toscan pe care ti-l vei aminti peste ani. In Piazza San Michele, o sa ne oprim pentru a admira extraordinara biseric? San Michele in Foro, apoi Basilica di San Frediano, cu interesanta ei fatada din mozaicuri bizantine, pentru a ajunge in final in centrul cetatii, Piazza dell'Anfiteatro, o seducatoare piata circulara, marginita de cafenele si terase, populata de turisti, dar si de artisti ambulanti.

6 iunie Incepem vizitarea Cinque Terre. Mai intai ce este foarte important de inteles:  in aceste sate izolate se ajunge doar cu trenul, cu masina nu este permis. Asa ca in fiecare din cele doua dimineti o sa ne deplasam la gara (am inchiriat pentru 2018 un hotel foarte central, apropiat de gara, asa ca o sa facem o plimbare de dimineata), de unde luam trenul spre Cinque Terre. Va rog sa fiti pregatiti pentru drumetie, cu echipament adecvat, insemnand pantofi sport tip trekking, cu talpa aderenta, flexibila.Un rucsac in care sa aveti fiecare la voi: o pelerina, in caz ca ne prinde ploaia si 0.5 l de apa. Daca va cunoasteti ca "rai de foama", puneti in rucsac si 3-4 batoane energizante. Sa aveti sapca de soare la voi, sa fiti pregatiti si pt eventualitatea in care va fi cald. Pentru parcurgerea traseelor din Cinque Terre, pe langa echipamentul absolut necesar, este necesara o conditie fizica medie si o disponibilitate la efort. Daca credeti ca pe potecile pe care le strabatem mai mult o sa va plangeti si lamentati, decat sa admirati, sa va bucurati, atunci mai bine alegeti alta excursie. Cinque Terre este pentru persoane active si pentru ca incepand cu 2018 o sa incercam pe cat posibil sa uniformizam grupurile, facandu-le cat mai compatibile - o sa aveti cu noi o corespondenta din care incercam sa ne asiguram ca v-ati ales excursia care vi se potriveste.
Satele sunt legate intre ele prin poteci ce ofera privelisti de vis, trecem prin vii, prin vegetatie meridionala, se vede marea de sus, este superb. Traseele nu sunt grele, daca aveti in picioare adidasi, sau trekkeri, daca aveti cat de cat conditie fizica, o sa le strabateti cu oarecare usurinta. Nu urcati decat pe portiuni scurte si doar la sfarsit de trasee sunt coborari. Intradevar nu foarte usoare, este nevoie de muschi la picioare, sau bete trekking, de asemenea atentie unde calacati. 
Prima zi de Cinque Terre va fi dedicata localitatilor mai apropiate de La Spezia. Riomaggiore, Manarola, Volastra, Corniglia. Evident ca acolo nu putem rata o degustare la Societa Agricola Cooperativa Cinque Terre, acolo unde se fabrica celebrul vin de care v-am vorbit intr-un articol aici pe forum Vinul Sciacchetra – elixirul zeilor http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2222.0.html. Am scris pe forum o multime de lucruri despre fiecare dintre sate, le puteti citi aici:

Monterosso al Mare: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2472.0.html

Corniglia: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2471.0.html

Manarola: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2470.0.html

Vernazza: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2467.0.html

Riomaggiore: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2466.0.html

7 iunie Vernazza s- Monterosso al Mare, cele mai frumoase localitati. De acolo facem o croaziera pana la Porto Venere, o perla a Liguriei, de unde, dupa ce-l vizitam, cu un autobuz de linie ne intoarcem la La Spezia. Despre Porto Venere, am scris aici: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2464.0.html

8 iunie La ora 9.00 parasim La Spezia si ne indreptam spre Pisa. Ajungem dupa cca o ora si jumatate si vom poposi pentru 4 ore in centrul istoric al orasului, urmand sa vizitam Campo di Miracoli: Turnul, Baptisteriul, Catedrala, Cimitirul, iar in zona adiacenta luam pranzul. Am ales pentru ultima seara a excursie o destinatie mai putin cunoscuta in Romania: Montecatini Terme. O sa ajungem acolo, in cca 45 de minute de la Pisa, este foarte aproape. In jur de ora 15.30 ajungem la hotel, check in si free time.
Montecatini Terme este cea mai mare si vestita statiune de balneoclimaterica din Toscana, Italia, unde, alaturi de beneficiile apelor curative care au adus-o in atentia nobilimii inca din secolul al XVI-lea, te poti bucura de atmosfera relaxanta, cocheta, de verdeata si de aer curat.
Montecatini Terme este poate cel mai bun loc de a porni in „cucerirea “ Toscanei si a principalelor sale atractii turistice celebre: Florenta, Lucca, Pisa si a locului din care ne intoarcem noi: Cinque Terre.  Montecatinni Terme se afla la nici 48 de kilometri de Florenta.

9 iunie Dimineata la ora 6.30 plecare spre aeroportul Florenta. Predam microbuzele inchiriate, facem check in-ul si apoi imbarcarea. La ora 10:00 decolam din Florenta, ajungem la Bucuresti in jur de ora  13:10.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Hotelul este deja nominalizat, va puteti informa pe internet despre el, aveti ocazia de a studia feed-back-urile.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 

Florenta este frumoasa din orice punct ai admira-o. Mie insa cel mai draga imi este cand o privesc de la panorama din Piazzale Michelangelo...













In Campo di Miracoli din Pisa am fost de multe, multe ori. Traiesc de fiecare senzatia ca este tot mai frumos acel loc, este parca tot mai stralucitor...

















Portovenere, este una dintre perlele Liguriei...



































Anul trecut am avut, la fel cum o sa fie si in 2018, un scurt popas si la Viareggio. O statiune nu tocmai ieftina avand in vedere ca aici isi au vilele multi dintre bogatii Italiei. Statiunea are o plaja lunga si lata, cu nisip fin, insotita de o faleza umbrita de palmieri. O multime de cladiri vechi, cu o exceptionala arhitectura art deco, in care-si gasesc adapostul magazine, restaurante, cafenele si chiar librarii.

Un canal pe care se plimba salupe brazdeaza o parte din oras, foarte aproape de centru. Acolo unde se afla Piazza Shelley, unul dintre obiectivele turistice celebre din Viareggio, alaturi de Villa Paolina (construita de Napoleon in anul 1822 pentru sora sa Paolina) si Villa Museo Puccini, situata pe Via Belluomini, langa Grand Hotel Principe del Piemonte, locul unde obisnuiesc sa se cazeze celebritatile. Piazza Shelley poarta numele unei povesti triste. In seara zilei de 7 iulie,poetul Percy Bysshe Shelley se imbarca la Livorno, impreuna cu Williams pe Ariel, in ciuda zapuselii prevestitoare de furtuna.

La 18 iulie a fost gasit, pe plaja de langa Viareggio, cadavrul poetului naufragiat; a lui Williams fusese aruncat de mare ceva mai departe, cu o zi inainte, iar cadavrul tanarului marinar Charles Vivian - care-l ajuta pe Williams sa manevreze ambarcatiunea - avea sa fie gasit abia peste trei saptamani. Din buzunarele hainelor lui Shelley au fost scoase doua carti: un volum de poezii ale lui Keats si un volum al lui Sofocle.

La 16 august - pe plaja de la Viareggio - cadavrul lui Shelley a fost ars in prezenta lui Byron, a lui Leigh Hunt si a lui Trelawny. Ceremonia incinerarii s-a desfasurat in tacere, cu simplitatea si maretia ritualurilor funerare din vechea Elada. Peste cateva ore, apropiindu-se de vatra incinsa, Trelawny a constatat cu uimire ca inima poetului era inca intreaga: scotand-o din flacari, el i-a incredintat-o lui Hunt, care avea sa i-o predea sotiei lui Shelley. 























Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Cinque Terre si Toscana 3 - 9 iunie 2018
« Răspuns #1 : Miercuri, 01 Noiembrie 2017, 16:54 »
Continui cu cateva imagini, luate in 2017 din bijuteria Renasterii: Florenta.































































Tot in 2017: am vazut marmura in starea ei cea mai rafinata, sculptata de marii mesteri ai Renasterii. Am pornit apoi pe o sosea mai putin turistica sa vedem si de unde vine minunea alba! Un drum de munte ne-a adus in carierele de la Carrara, acolo unde acum cateva sute de ani venea si Michelangelo sa-si aleaga blocurile din care urma sa ciopleasca...













Si acum despre tinta noastra principala de excursie, Cinque Terre. Un minunat taram, o bijuterie modelata de marea Ligurica, un dar olimpic pentru cei carora le place culoarea, minimalismul traditional, natura...dar pe care pentru a-l admira in totala lui splendoare si a-i savura frumusetile este nevoie sa-l vezi intr-un anumit fel. Cu un pic de efort, cu un pic de rabdare, cu o intelegere prealabila a ceea ce urmeaza sa intalnesti...

Intelegerea destinatiei, a specificitatii sale este pentru orice excursionist lucrul care ar trebui sa-l preocupe cel mai mult. Oameni buni, daca plecati fara ghid, fara insotitor de grup, ma refer la modul general, asigurati-va ca stiti totul despre zona, care sunt top obiectivele, cum se viziteaza, verificati mai multe surse, forumuri, ghiduri, bloguri...Altfel nu va veti putea bucura si aprecia corect un obiectiv turistic, in special unul complex asa cum este Cinque Terre. Eu am avut sansa sa dau de o profesionista, foarte amabila, foarte rabdatoare, foarte disponibila (este vorba de receptionera de la Ghironi, acolo unde pana acum am stat an de an) si pe langa ce citisem, urmarisem pe video, au venit indrumarile ei. Asa am reusit sa-mi formez o parere corecta, reala despre cele cinci pamanturi...Pe modelul a ceea ce am invatat de la ea, am organizat fiecare excursie acolo incercand sa arat partile cele mai intime ale acelui colt de rai.

Anul acesta, in 2017, am plecat din Manarola, am urcat in Volastra si de acolo am pornit pe poteca spre Corniglia. Vreme excelenta, peisaje ce-ti taie respiratia, mirosuri grozave...Asa ca intr-o voie buna am ajuns pe stradutele Cornigliei, bucurandu-ne la final de o cafea si un suc de portocale, la panorama din capatul Viei Feschi...



















































Dupa ce am coborat scarile "Landarinei" am luat trenul spre Vernazza, urmatoarea noastra oprire. Dupa o plimbare incheiata sus pe inaltimea cetatii Doria, de unde se asterne o panorama 360 de grade incantatoare, am luat poteca spre Monterosso al Mare. Printre vii, vegetatie meridionala, insotiti de mare...Ce priveliste!































































Ajunsi in Monterosso, ne-am relaxat care incontro: unii la bere, altii la shopping, altii la plimbare...Eram dupa doua trasee de drumetie ce insumau aproape 5 ore de mers, mai bine de 6.5 km de poteci si toata lumea avea nevoie de un pic de odihna...O seara petrecuta pe malul marii, dupa o zi minunata...Am fost si eu atat de relaxat incat nu am facut decat vreo 6-7 fotografii... :)























Am incercat sa va arat o parte din ce urmeaza sa vedeti si sa intalniti in aceasta excursie. Inchei, asa cum am facut-o si in primavara cand ne-am intors de acolo, cu un pahar de vin, pe care o sa-l gustam ca in fiecare an la Groppo, acolo unde intr-o cooperativa se produc cateva soiuri exceptionale de vin, printre care si celebrul Sciacchetrŕ. Si nu doar vin ci si ulei de masline, pesto, limoncello, diferite paste...
































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Cinque Terre si Toscana 3 - 9 iunie 2018
« Răspuns #2 : Vineri, 03 Noiembrie 2017, 08:01 »
Rezervarile sunt deschise. Prioritate la ocuparea locurilor o au cei care ne-au transmis intentia de participare si cei vechi.

Link-ul de detalii si inscrieri: http://www.singlescamp.ro/eveniment/cinque-terre-si-toscana-3-9-iunie-2018/

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Cinque Terre si Toscana 3 - 9 iunie 2018
« Răspuns #3 : Joi, 16 Noiembrie 2017, 10:55 »
Din agentie stiu ca ieri mai erau 3 locuri disponibile, dar si 3 cereri pentru ele. In masura in care se confirma, NU MAI SUNT LOCURI. Revin peste 2-3 zile.

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Cinque Terre si Toscana 3 - 9 iunie 2018
« Răspuns #4 : Joi, 16 Noiembrie 2017, 14:08 »
16.11.2017.

NU MAI SUNT LOCURI disponibile.

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Cinque Terre si Toscana 3 - 9 iunie 2018
« Răspuns #5 : Vineri, 20 Aprilie 2018, 13:16 »
Un loc liber intr-o camera dubla la femei, dintr-o renuntare.

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Cinque Terre si Toscana 3 - 9 iunie 2018
« Răspuns #6 : Vineri, 04 Mai 2018, 14:05 »
Nu mai sunt locuri.

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Cinque Terre si Toscana 3 - 9 iunie 2018
« Răspuns #7 : Vineri, 04 Mai 2018, 14:06 »
ORAR DE ZBOR:

03.06.2018

OB 119   OTP  19:15  -  FLORENTA 20:30

09.06.2018

OB 120   FLORENTA 18:15  -  OTP  21:20

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Cinque Terre si Toscana 3 - 9 iunie 2018
« Răspuns #8 : Vineri, 04 Mai 2018, 14:53 »
Intalnirea pe aeroport, cu insotitorii de grup:

Duminica 03.06.2019, ora 17.00 Aeroportul Henri Coanda Otopeni Bucuresti, Plecari internationale, partea dreapta a salii de intrare, in dreptul Cafenelei Lavazza.

Nu uitati actul de identitate!

Voucherele hotel, biletele de avion si asigurarile medicale se vor afla la insotitorii de grup. Nu este nevoie sa sunati in agentie pentru a primi pe Email aceste documente.

Din Florenta spre La Spezia calatorim cu microbuze de 8 + 1. Nu au spatiul de bagaje a unui autocar, avem rugamintea sa va limitati la un bagaj tip troller, de dimensiuni normale (nu mai mare de 60 cm inaltime). Nu stam multe zile, aveti nevoie doar de tinute sport, nu este o excursie gen shopping sa fie necesar bagaj de volum pentru a completa la intoarcere cu cumparaturi.

Nu uitati ca este o excursie activa. Inseamna echipament adecvat: pantofi trekking, pantalon elastic, tricouri si o bluza termica de primavara, sapca. Un mic rucsac in care sa aveti pelerina si o sticla cu apa. Avem 2 trasee de strabatut si fara acest echipament minim nu o sa puteti face fata asa cum e nevoie potecilor, incetiniti grupul si iesim din program.

Despre rezervari.

Asa cum am prezentat in Pisa o sa vizitam Camposanto, Baptiseriul si Catedrala. Ultima este free, celelalte doua sunt 7 euro.
http://www.opapisa.it/en/tickets/prices/ Eu o sa ma ocup sa fac rezervarea online, urmand ca acolo sa adunam banii. Daca este cineva care nu doreste sa intre in cele 3 obiective, am rugamintea sa ma anunte aici pe forum pentru a nu-i cumpara degeaba biletul de intrare. Nota: am intalnit persoane foarte chitite sa urce in turn, sa "bifeze" un astfel de obiectiv; in primul rand nu avem timp suficient pentru asta si mai important este o mare pacaleala si deziluzie pt cei care nu m-au ascultat si au insistat sa urce...

La Florenta. Ghidajul se termina in jur de ora 13.00, incepand cu acea ora, este free time, daca doriti in mod privat si individual puteti face rezervari la obiectivele dorite pt vizitare interioara. Le-am prezentat in mesajul principal, le repet mai jos:

Aici se face rezevarea si plata pentru Galeriile Uffizi: https://www.uffiziticket.it/?gclid=Cj0KCQjw4eXPBRCtARIsADvOjY1C-EeABkY5FVFbhe6slWJy71PVcvXIekawX7KKg2EMBBmR-TIECQwaAtlxEALw_wcB Galeria Uffizi este cel mai important muzeu din Florenta. Palatul Uffizi este in sine un obiectiv turistic dar el este celebru in toata lumea datorita faptului ca este cel care adaposteste cea mai importanta colectie de arta renascentista din lume, o colectie construita de-a lungul secolelor de familia Medici. Ultima descendenta a acestei familii a donat nepretuita colectie cetatenilor orasului Florenta si astazi poate fi vazuta de toata lumea....

Capela Medici http://www.uffizi.org/florence-museums/medici-chapels/ Majoritatea membrilor familiei Medici sunt ingropati in capelele Medici, la care se poate ajunge din Piazza Madonna degli Aldobrandini. O scara duce spre Cappella dei Principi (capela printilor). Sase Mari Duci sunt ingropati aici, intr-un dom construit de Buontalenti, o copie in miniatura a faimosului dom al Catedralei din Florenta. Decorarea interiorului a inceput in 1604 dar a durat secole la rand pana cand avea sa fie terminata.
Ultimele decoratiuni din marmura au fost adaugate abia in 1962. Saisprezece blazoane reprezentand cele mai importante orase din Toscana decoreaza capela. Tot aici pot fi vazute si statuile a doi mari Duci, Cosimo al II-lea si Ferdinando I. Planurile de a realiza statuile celorlalti duci nu au fost niciodata duse la bun sfarsit.

Galleria dell'Accademia http://www.accademia.org/buy-tickets/ Galleria dell’Accademia este unul dintre cele mai importante muzee din Florenta, in mare parte datorita celebrei statui a lui David, opera unuia dintre cei mai mari artisti din istoria lumii, Michelangelo. Muzeul gazduieste si alte opere de arta, inclusiv statui, picturi religioase si instrumente muzicale.

Luni plec in Andalucia, ma intorc doar pe 15 mai, am scris toate aceste lucruri din timp pentru a fi citite, intelese, insusite.  :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Cinque Terre si Toscana 3 - 9 iunie 2018
« Răspuns #9 : Marți, 29 Mai 2018, 13:15 »
Mi-a atras atentia foarte bine cineva pe fb, ca vizita de Florenta cade luni, atunci cand unele dintre muzee si galerii sunt inchise. Am cautat sa vad ce este deschis, pentru a stii spre ce sa va orientati in timpul liber pentru vizite interioare. Aveti un link care va da toate datele necesare:

https://www.visitflorence.com/florence-museums/open-on-mondays.html

Atentie la aceasta lista, vom fi in prima luni din iunie, deci locatiile notate cu 3, 4, 8 si 9 vor fi inchise in 4 iunie.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Cinque Terre si Toscana 3 - 9 iunie 2018
« Răspuns #10 : Miercuri, 30 Mai 2018, 10:52 »
Fac o recapitulare, cu cateva modificari si detalii, a programului acestei excursii. Modificarile au fost impuse de modificarea programului de zbor initial anuntat de Blue Air. Recomandabil este sa-l aveti listat, pentru ca in situatia in care vremea este buna, o sa-l urmarim pas cu pas.

Program excursie
3 iunie duminica   ora 17.00 Aeroportul Henri Coanda Otopeni Bucuresti, Plecari internationale, partea dreapta a salii de intrare, in dreptul Cafenelei Lavazza - intalnire cu insotitorii de grup.

Nu uitati actul de identitate!    

• Voucherele hotel, biletele de avion si asigurarile medicale se vor afla la insotitorii de grup. Nu este nevoie sa sunati in agentie pentru a primi pe Email aceste documente.

Atrag atentia in mod deosebit asupra dimensiunilor bagajelor. Din lipsa de spatiu nu putem accepta bagaje mai mari de 60 x 35 x 20 cm! Din Florenta spre La Spezia calatorim cu microbuze de 8 + 1. Nu au spatiul de bagaje a unui autocar, avem rugamintea sa va limitati la un bagaj tip troller, de dimensiunile anuntate inca din faza de inscriere. Nu stam multe zile, aveti nevoie doar de tinute sport, nu este o excursie gen shopping sa fie necesar bagaj de volum pentru a completa la intoarcere cu cumparaturi.

• Nu uitati ca este o excursie activa. Inseamna echipament adecvat: pantofi trekking, pantalon elastic, tricouri si o bluza termica de primavara, sapca. Un mic rucsac in care sa aveti pelerina si o sticla cu apa. Avem 2 trasee de strabatut si fara acest echipament minim nu o sa puteti face fata asa cum e nevoie potecilor, incetiniti grupul si iesim din program.

• Puneti in bagaj si costum de baie si slapi. Programul de zbor s-a schimbat, ceea ce ne va permite o dimineata de relaxare la hotelul din Montecatini Terme.

Blue Air nu ofera masa gratuit. Se pot cumpara sandviciuri (costa 5 EUR) cu salam de Sibiu, altele cu sunca, altele cu mozarrela, de asemenea salate, tot felul de ciocolatici. Avand in vedere ca o sa ajungem seara tarziu la hotel si nu se mai pune problema unei cine, celor care se stiu ca au nevoie de mancare, le recomand sa-si ia cu ei sandviciuri sau fructe. Este permisa trecerea cu acestea la bagaje de mana, cu conditia sa nu fie gustari gen iaurt, creme etc.

• Avem recomandarea sa va luati toate masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorii de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati unul dintre insotitorii de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul.

La servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente. Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu cca 2 ore inainte de decolare, pentru a putea solicita la ghiseu, un loc care sa va convina. Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului la Florenta insotitorii de grup nu mai au responsabilitati. Fiecare participant isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata (care poate fi modificata, de aceea trebuie urmarit afisajul aeroportului) pentru boarding.

Zbor OB 119   OTP  BUCHAREST 19:15  -  FLORENTA FLR (PERETOLA) 20:30

Reintalnirea grupului se face la Florenta, la linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, sau la tigara. Se merge pe rand la toaleta, pentru a nu lasa bagajele nesupravegheate, dupa care, in grup compact, cu un insotitor de grup in fata si celalalt in spate se iese din aeroport, urmand sa se desfasoare imbarcarea in taxi-uri.

La aeroport o sa organizez plecarea la hotel cu taxi-uri, costul este suportat de fiecare persoana in parte. Grupaj taxi, cate 4 persoane, fiecare isi plateste partea ce revine. Sunt 8 km pana la hotel, timp estimat 30 minute.

Daca totul decurge normal pana la ora 22.00 avem check in-ul facut, cu repartizare pe camere. Aceasta se face functie de preferinte si daca nu exista din partea participantilor, o sa incercam noi insotitorii sa va aranjam cat mai compatibil.

4 iunie Am rezervat un ghid local si la ora 9.00 ne intalnim cu el. Cel mai probabil ca vom porni de la hotel pentru ca este ultracentral. Ghidajul este pietonal, strabate cele mai importante obiective turistice din zona centrala a Florentei si este in engleza. Pt cei care nu cunosc aceasta limba am sa fac eu traducerea. Timp de 3 ore o sa dureze acest tur, cu o pauza de cafea la jumatate. Nu va rupeti de grup, nu intrati pe parcursul walking-tour-ului in magazine, nu ramaneti in urma atenti la alte lucruri decat cele aratate si explicate de ghid. Daca nu sunteti interesati, nu este nici o problema, va puteti face singuri program in Florenta, Dar daca veniti cu noi, atunci va rog sa respectati tot ceea ce tine de un asemenea tip de vizita. O sa-l rog pe ghid sa terminam turul la Biserica Santa Croce, cea mai fascinanta basilica din Florenta. Nu este doar o adevarata comoara artistica decorata cu fresce de Giotto dar si locul in care sunt ingropati 270 dintre cele mai de seama figuri ale orasului, printre care se numara Galileo, Michelangelo sau Machiaveli.
Santa Croce este una dintre cele mai vechi basilici franciscane iar in privinta marimii este una dintre cele mai impunatoare. Langa biserica se gaseste un complex manastiresc format din doua manastiri, o capela cunoscuta sub numele de Capela Pazzi si sala de mese care acum serveste drept muzeu si care gazduieste opere importante provenite din biserica si din manastiri.

Timp liber pentru vizite interioare sau shopping! Incepand cu ora 13.00 este un program free.

Pentru cei care nu si-au luat vizite de interior si nu au de gand sa faca shopping: va propun sa luam masa undeva in zona centrala, apoi, chiar daca va fi un pic cam cald, sa urcam pana la panorama Florentei, la Piazzale Michelangelo. Este superb acolo, este cel mai bun punct de belvedere pt Florenta. Pentru a va face o parere despre cum se ajunge acolo PIETONAL! va pot spune ca sunt 2.5 km, ultima parte in urcare (diferenta de nivel de cca 100 m). Din experienta se facin jur de 30 minute, pornind de la Basilica Santa Croce. Deci cu dus si intors, cca 5 km, care se adauga la cei 2.5 de tur pietonal si cei 1.5 pana inapoi la hotel. Total zi cca 9 km. Nu e mult, dar nici putin pentru cineva care nu este invatat cu mersul pe jos. Va recomand pentru aceasta zi: o incaltaminte sport, ultra-comoda, deja purtata. Sa aveti rucsacelul cu voi, un pic de apa si un fruct sau un baton, in caz ca vi se face foame...

Pe drumul spre hotel puteti ramane in zona, pentru plimbare, va recomand in mod deosebit sa vedeti Ponte Vechio atunci cand se ingana ziua cu seara...Are niste culori splendide, cu conditia sa fie o zi senina...

5 iunie Impreuna cu Lidia o sa mergem sa preluam microbuzele, iar la 9.30, o sa va rog sa aveti check out-ul facut la hotel, cu bagajele pregatite de imbarcare in microbuze. O sa urmam traseul: Florenta – Lucca  (o sa avem o vizita de 2 ore) - Viarregio (2.5 ore de plimbare si masa de pranz ) – Carrara (urcam la cariera 1.5 ore) – iar la 18.30 apreciez ca ajungem la La Spezia. Cina la un restaurant din apropiere si...odihna. Ne asteapta o urmatoare zi plina si solicitanta fizic. Pregati-va echipamentul si bagajul de seara, trezirea va fi dis de dimineata.  Total stat in microbuz: 150 km – in jur de 2 h 30 minute (depinde cat de usor iesim din Florenta).

6 iunie Dupa micul dejun care va fi luat maxim pana la ora 7.45 , la 8.00 intalnirea la receptia hotelului, pregatiti pentru drumetie, cu echipament adecvat, insemnand pantofi sport tip trekking, cu talpa aderenta, flexibila. Un rucsac in care sa aveti fiecare la voi: o pelerina, in caz ca ne prinde ploaia si 0.5 l de apa. Daca va cunoasteti ca "rai de foama", puneti in rucsac si 3-4 batoane energizante sau cu mai putine calorii si cu efect excelent pentru nutritie, va recomand Redis (le gasiti la Auchan). Sa aveti sapca de soare la voi, sa fiti pregatiti si pt eventualitatea in care va fi cald. Pentru parcurgerea traseelor din Cinque Terre, pe langa echipamentul absolut necesar, este necesara o conditie fizica medie si o disponibilitate la efort. Daca nu sunteti pregatiti fizic, daca aveti probleme de sanatate, daca nu sunteti echipati corespunzator, daca credeti ca pe potecile pe care le strabatem mai mult o sa va plangeti si lamentati, decat sa admirati, sa va bucurati, atunci mai bine faceti traseul dintre sate cu trenul si limitati-va la a va plimba prin zona turistica. Pentru noi ca ghizi nu este nici o suparare.

Satele sunt legate intre ele prin poteci ce ofera privelisti de vis, trecem prin vii, prin vegetatie meridionala, se vede marea de sus, este superb. Traseele nu sunt grele, daca aveti in picioare adidasi, sau trekkeri, daca aveti cat de cat conditie fizica, o sa le strabateti cu oarecare usurinta. Nu urcati decat pe portiuni scurte si doar la sfarsit de trasee sunt coborari. Intradevar nu foarte usoare, este nevoie de muschi la picioare, sau bete trekking, este nevoie de asemenea de atentie pe unde calcati. 

Prima zi de Cinque Terre va fi dedicata localitatilor mai apropiate de La Spezia. Riomaggiore, Manarola, Volastra, Corniglia.

• pana la 7.45 micul dejun
• ora 8.00 intalnirea si plecarea pe jos pana in gara (este aproape)
• cumparam Cinque Terre Traincard - costa n jur de 13 EUR si includea potecile
• la 8.30 avem tren spre Manarola
• Nu zabovim si nu ne imprastiem in Manarola, pentru ca imediat trebuie sa luam microbuzul de 9.10. Exista aceasta cursa care urca la fiecare 45 minute spre Volastra. Coboram la Volastra, la Parochia Nostra Sgnora della Salute. Daca grupul este activ putem face o pauza de degustare de vin pe parcurs.
• de la Volastra continuam drumul, de data aceasta pe jos, prin vie, pana la Corniglia. Sunt 4.8 km, din experienta cca 2 ore de mers. Apreciez ca in jur de ora 12.30 ajungem acolo. Facem o pauza, vizitam, bem o cafea, mancam o inghetata, coboram apoi pe Lardarina pana in gara.
• cca 13.30 luam trenul Corniglia - Vernazza
• la Vernazza - vizitare si masa, timp liber 2 ore.
• la 15.30 ne reaintalnim cu cei care au conditie fizica si pentru al doilea traseu pietonal al zilei: Vernazza - Monterosso al Mare, cca 2 ore.
• la Monterosso free time, plimbare, vizita, cumparaturi, etc. De recomandat si cina...este mult mai linistit seara acolo.
• dupa cina ne intoarcem la hotel, de regula am ajuns in jur de 21.30

7 iunie O zi de relaxare. La 9.00 mrgem in gara, de unde luam trenul la fel ca in ziua anterioara. Ne intoarcem in Manarola pe care nu am ajuns sa o vizitam in prima zi. Iar daca nu am ajuns la degustari, o s-o facem in aceasta zi. De acolo mergem la Riommagiore, vizitam si continuam cu o scurta croaziera de coasta pana la Porto Venere, o perla a Liguriei, de unde, dupa ce-l vizitam, cu un autobuz de linie ne intoarcem seara tarziu la La Spezia. Cina o luam la Porto Venere, sunt cateva mici localuri traditonale acolo, altele sunt direct la mare, se serveste un peste delicios. Fiecare cum prefera...

8 iunie La ora 9.00 parasim La Spezia si ne indreptam spre Pisa. Ajungem dupa cca o ora si jumatate si vom poposi pentru 4 ore in centrul istoric al orasului, urmand sa vizitam Campo di Miracoli: Turnul, Baptisteriul, Catedrala, Cimitirul, iar in zona adiacenta luam pranzul. Am ales pentru ultima seara a excursie o destinatie mai putin cunoscuta in Romania: Montecatini Terme. O sa ajungem acolo, in cca 45 de minute de la Pisa, este foarte aproape. In jur de ora 15.30 ajungem la hotel, check in si free time.
Montecatini Terme este cea mai mare si vestita statiune de balneoclimaterica din Toscana, Italia, unde, alaturi de beneficiile apelor curative care au adus-o in atentia nobilimii inca din secolul al XVI-lea, te poti bucura de atmosfera relaxanta, cocheta, de verdeata si de aer curat.
Montecatini Terme este poate cel mai bun loc de a porni in „cucerirea “ Toscanei si a principalelor sale atractii turistice celebre: Florenta, Lucca, Pisa si a locului din care ne intoarcem noi: Cinque Terre.  Montecatinni Terme se afla la nici 48 de kilometri de Florenta.

9 iunie Datorita modificarii programului de zbor, beneficiem de o dimineata lunga si linistita la hotelul in care suntem cazati. Nu stiu daca stiti dar Montecatini Terme este daca nu cea mai mare, atunci macar printre cele mai bogate statiuni de SPA din Italia. Va puteti relaxa la piscina hotelului sau chiar sa mergeti la Terme, sunt foarte aproape. De aceea va recomandam sa aveti costumul de baie si slapii.

Din Montecatini pana la aeroportul din Florenta avem autostrada, sunt cca 50 km, o ora de condus. Pentru a nu risca ceva, pentru a avea timpul necesar predarii microbuzelor si a face check in-ul pe aeroport trebuie sa plecam cu 2 + 1 + 2 ore, total 5 ore inainte de decolare, deci la 13.00. Este numai bine pt ca la 12.00 avem check out-ul de la hotel.
Zborul cu care urmeaza sa plecam spre Bucuresti: OB 120   FLORENTA 18:15  -  OTP  21:20

Pentru aceasta zi trebuie sa va dau o explicatie si sa apelez la intelegerea voastra, a participantilor. In mod normal, noi aveam zborul de dimineata, tot atunci cand se incheiau si cele 4 zile in care avem inchiriate microbuzele. Noi o sa discutam acolo pentru prelungirea cu o zi, chiar daca sunt cateva ore in plus, asa se considera si taxeaza. Va fi nevoie sa suportam impartind la cati suntem pretul acestei prelungiri, nu as putea sa va spun acum exact cat este, pentru ca doar la fata locului o pot face. Apreciez insa ca undeva la 20 EUR/persoana. Sper sa gasesc intelegerea necesara, mai ales ca e vorba si de o surpriza placuta, urmand sa zabovim un pic intr-o minunata statiune...

Astazi urmeaza sa fac rezervarea biletelor pentru Pisa. Acolo, asa cum anuntat, o sa vizitam Camposanto, Baptiseriul si Catedrala. Ultima este free, celelalte doua sunt 7 euro.  http://www.opapisa.it/en/tickets/prices/ Asa cum anuntam in urma cu 2 saptamani eu o sa ma ocup sa fac rezervarea online, urmand ca acolo sa adunam banii. Nu am primit de la nimeni anuntul sa nu-i cumpar bilet, asa ca am sa cumpar pentru toata lumea.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Cinque Terre si Toscana 3 - 9 iunie 2018
« Răspuns #11 : Joi, 31 Mai 2018, 10:48 »
M-am uitat peste prognoza meteo:

4 iunie Florenta maxim 29 de grade, soare cu ceva nori
5 iunie Lucca maxim 26 grade, soare, nori si posibil o aversa de ploaie
6 iunie Cinque Terre maxim 23 de grade, cateva averse
7 iunie Cinque Terre maxim 24 de grade, averse de ploaie
8 iunie Pisa maxi 26 de grade, ceva averse
9 iunie Montecatini Terme 27 de grade, predominant noros

Deci destul de multe amenintari de stropi...sper sa ne strecuram printre... ::) :) Oricum, sper ca toata lumea este pregatita si a inteles ce trebuie avut neaparat in bagaj si sa nu lipseasca: pantofi trekking, pe cat posibil impermeabili sau impermeabilizati cu solutii ce se gasesc acum la toate magazinele de incaltaminte, pelerina, e buna prin oras si o umbrela...

Astept un raspuns de la Carrara, este acolo un loc in care se poate intra intr-o exploatare. Amenajat si interactiv, foarte foarte interesant. Costa 10 EUR dureaza cca 40 de minute, ghid, bus de intrare incluse. Daca reusesc, va anunt...

Offline MAC

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 180
Re: Cinque Terre si Toscana 3 - 9 iunie 2018
« Răspuns #12 : Joi, 31 Mai 2018, 17:12 »
La mine acasa e soare.Iau si eu la pachet.Poate si altii.. ;)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Cinque Terre si Toscana 3 - 9 iunie 2018
« Răspuns #13 : Joi, 31 Mai 2018, 18:10 »
Asa ar trebui. Toata lumea sa ia de acasa ce are mai bun. Soare, bucurie, prietenie, intelegere...Valabil pentru toate excursiile noastre...Ar fi grozav...ca lumea sa lase acasa intoleranta, lipsa de intelegere, egoismul, tabieturile ce pot intoxica pe cei din jur...Zilele astea cu un ochi am ras bucurat de oamenii minunati ce s-au strans aici, de lucrurile grozave care s-au reusit, de relatiile superbe ce se formeaza intre persoane pana atunci necunoscute si cu unul am plans siderat de ce am auzit, despre reactiile catorva rataciti "meteoritic" pe aici...Constat ca exista oameni care traiesc doar pentru ei, intr-un univers minuscul in care nu au loc si altii, intr-un egoism rapace, ca nu pot si nu stiu sa treaca o bariera a intelegerii...a acceptarii, nu stiu ce vor nici de la viata, nici de la cei din jur, nici de la ei...In loc sa se bucure de o mie de alte lucruri, se cramponeaza in cateva lucruri, fara rost...

Dar cele rele cu cele rele, acum privesc doar la cele bune, la zilele minunate care ne asteapta in doua din cele mai frumoase zone ale Italiei: Toscana si Liguria. Sunt bucuros ca am primit raspunsul de la Carrara, cu promisiunea ca ajungem pana la ora 17.00 la cariera, o sa avem turul dorit. Stiu doar ca este foarte interesant, dar va spun cinstit ca inca nu l-am vazut. Am urmarit filmulete, reactii a celor care au intrat si sunt convins ca o sa va placa...Nu va dau mai multe detalii sau link-uri cu filmulete, las totul ca surpriza...

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Cinque Terre si Toscana 3 - 9 iunie 2018
« Răspuns #14 : Duminică, 10 Iunie 2018, 16:09 »
O excursie cu parfum de tei...Aroma aceasta minunata ne-a intampinat si a personalizat intreaga noastra calatorie, din fascinanta Florenta pana la micuta asezare Volastra...Superba aceasta perioada, am avut inspiratie ca am ales sa venim la inceput de iunie!

Fain grup, foarte fain! Mi-a placut mult cu voi pe potecile din Cinque Terre, mi-au placut serile din Monterosso al Mare si in special cea de sus, din Montecatini Alte. Am ras, am cantat, am gustat din toate licorile, am vizitat o multime de locuri...descoperind impreuna cu voi, doua noi si pentru mine: Lucca si Montecatini Terme. Am sa povestesc cu un pic de timp despre fiecare, acum ma rezum doar la a va spune ca m-au impresionat intr-o asemenea maniera incat anul viitor, o sa avem ca baza de plecare a explorarii Toscanei, Montecatini. Extrem de cochet, aerisit, rafinat, se simte parfumul acela aristocratic, specific statiunilor de secol XVIII - XIX. O arhitectura generoasa si extrem de armonioasa, desi intalnesti cladiri si din 1780 si din 1910 si din 2010...Zona verde, o minune, iar Montecatini Alte, o perla cocotata in varf de deal. Nu o sa uit nicioadata seara cand am urcat cu funicularul, plimbarea pe inserat, apusul si cina plina de haz...

Lucca, wow, ce orasel fermecator! Citisem despre el, dar nu vizualizam exact dimensiunea frumusetii sale! Intrand in Piata Anfieteatro, ramai fara glas...Forma aceea de arena romana, terasele cu oameni mancand in tihna, chitara care suna atat de plin, hmmm, ce mult mi-a placut!

Ce noroc ca am fost determinat la schimbarea programului, ce bine ca astfel am putut "descoperi" 2 locuri grozave...Calatoria asta a deschis perspectiva altor excursii ce se pot organiza in zona. Ce mult m-am bucurat ca lucrurile s-au potrivit asa si am avut inspiratia cazarii la Montecatini. A fost cireasa de sfarsit, cea care se aseaza pe un tort pregatit si la care ai muncit mult... :)

Imi pare rau ca nu am terminat calatoria noastra asa cum mi-as fi dorit, comod si placut! Vedeti insa ca in turism nu toate lucrurile se leaga, nu toate pot fi prevazute, nu asupra tuturor avem control. Inevitabil depinzi de alti furnizori de servicii, de factori de vreme, de circulatie etc. Oricum ceea ce este important e ca am avut norocul sa nu fim ridicati in aer in timpul furtunii si a turbulentelor si intotdeauna imi spun in astfel de situatii, ca lucrurile asa trebuiau sa se intample. Poate ca daca orarul celor de la Blue Air nu s-ar fi schimbat am fi decolat mult mai repede intrand in zona de risc. Asa, cu toata intarzierea provocata de transferul pe aeroportul Bologna, trebuie sa apreciez si sa fiu fericit ca zborul a fost in totala siguranta, fara emotii...Ceea ce m-a impresionat negativ a fost insa lipsa de atentie, de organizare, de coordonare. Din pacate insa, trebuie sa recunoastem, este proprie noua latinilor... :-[

Trebuie sa remarc in mod special, desi cu siguranta ca si voi ati vazut ca si voi ati inteles cat de mare este diferenta calitativa intre un grup Singles Camp si unul de agentie. De multe ori ma interesectez cu grupuri de la agentiile romane si nu conteaza ca sunt de seniori, mixte sau private, la aproape toate gasasesc aceiasi caracteristica: lipsa crasa de educatie, de intelegere, de toleranta. Sa te certi ca la piata ba cu fetele de la front office, ba cu ceilalti din grup, sa-ti apostrofezi violent nevasta, sa fi mereu in cursa de cine ajunge primul in autocar, la imbarcare...ahhh asta arata cat de putina educatie si cultura exista la unii oameni. Va spun cinstit ca nu as calatori cu astfel de persoane si sa mi se ofere pe gratis excursia, credeti-ma pe cuvant. As acumula cred atata stare proasta incat mi-ar trebui 2 vacante sa ma pot reaseza in matca...

Asta insa a fost alt subiect, noi discutam acum de vacanta noastra minunata, nu de comportamentul altora...Continui cu multumirea ca am avut noroc de o vreme superba, de doi ghizi incantatori si Sharif si Antonella, au fost super. Si evident ca nu doar noi i-am placut pe ei ci si ei pe noi...Ati vazut ca Sharif nu se mai dadea plecat, a revenit de cateva ori sa reaintalneasca grupul, iar Antonellei daca nu-i spuneam eu ca suntem pe graba cred ca ne mai plimba o ora...Am rezonat perfect cu ea, mai ales ca mi-a spus ca este indragostita la fel ca mine de Maroc, acolo unde a fost timp de 20 de ani tour leader...

Acum descarc fotografiile si desi stiu ca ati facut si voi o groaza am sa vi le transmit si pe ale mele. Sper sa va faca placere! Acum lucrez la ele, pana deseara sunt transmise. Daca pana luni dimineata nu le-ati primit, trimiteti-mi un Email pe office@singlescamp.ro si le retransmit. Link-ul de descarcare va fi valabil doar 7 zile!

Am sa mai revin poate pe forum in seara asta cu cateva fotografii, sa vad cum stau si cu timpul...Deja ma pregatesc pentru Madeira!  *|* :dance: :thumbup: