Autor Subiect: Madrid - Toledo - Avila - Segovia 22 - 27 octombrie 2018  (Citit de 25909 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: Madrid - Toledo - Avila - Segovia 22 - 27 octombrie 2018
« Răspuns #30 : Miercuri, 03 Octombrie 2018, 18:00 »
Si eu cred la fel, din ce imi amintesc eu, a fost la un Carnaval sau Sarbatoarea recoltei la Sibiel .

Offline ada81

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
Re: Madrid - Toledo - Avila - Segovia 22 - 27 octombrie 2018
« Răspuns #31 : Miercuri, 03 Octombrie 2018, 18:03 »
Nu mai imi amintesc, dar nu conteaza pentru ca va fi perfect. La fel ca toate iesirile cu Gigi. Eu una am de gand sa ma simt exceptional, ca de fiecare data.
Andreea

Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: Madrid - Toledo - Avila - Segovia 22 - 27 octombrie 2018
« Răspuns #32 : Miercuri, 03 Octombrie 2018, 18:11 »
Exact, nu am nicio indoiala , ma simt exceptional deja daca incep sa ma gandesc. Mai ramane doar sa am rabdare inca vreo 2 saptamani pana la plecare  ;D

Offline ada81

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
Re: Madrid - Toledo - Avila - Segovia 22 - 27 octombrie 2018
« Răspuns #33 : Miercuri, 03 Octombrie 2018, 18:42 »
Deja pot incepe sa visez la ce ne asteapta    :yeah:
Andreea

Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: Madrid - Toledo - Avila - Segovia 22 - 27 octombrie 2018
« Răspuns #34 : Joi, 11 Octombrie 2018, 18:52 »
Daca nu a fost postata nicio modificare din agentie, banuiesc ca orarul de zbor ramane neschimbat fata de cel din prezentare, asadar ne vedem in 22 la ora stabilita   :D

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Madrid - Toledo - Avila - Segovia 22 - 27 octombrie 2018
« Răspuns #35 : Marți, 16 Octombrie 2018, 08:30 »
M-am intors din Praga, cu zambetul pe buze, incarcat de energia pozitiva a unui grup super! Era acolo o toamna calda si bogata in culori, asa ca a fost o adevarata desfatare sa ne plimbam aproape non-stop. Si nimeni nu s-a plans de picioare...nici de incaltaminte care oricum... s-a mai "completat" pe parcurs...astfel ca bagajele fiecaruia continea cel putin o pereche noua de pantofi comozi... :)

Deci vin la Madrid destins, vesel si plin de energie...Vreau ca de fiecare data sa va dau ceva din optimismul meu, din energia, din bucuria de a vedea, de a intelege. Tot ce stiu eu, tot ce va povesteste Mariluz, tot ce o sa aflati voi singuri, o sa va apropie Madridul, Toledo, Segovia si Avila de suflet. Sunt toate foarte frumoase, bogate in arhitectura, istorie, natura, entertainment, asa ca sunt toate elementele care pot incanta o persoana indragostita de medieval, de citadin, de istorie, de cultura si de...distractie.

Ce e nevoie sa nu uitati este ca armonia si starea grupului depinde DOAR de voi, cei care il formati. Eu nu am parghii sa determin o atmosfera placuta in grup, aceasta este doar "sarcina" voastra.

Atmosfera placuta, asa cum este in marea-marea majoritate a grupurilor noastre, se atinge daca toata lumea intelege ca face parte dintr-un grup, adica respecta pe ceilalti, organizatorii, ghizii, pe cei cu care interactioneaza. Nu intarzie la intalniri, nu deranjeaza cu tot felul tabieturi si nevoi exagerate, cu incercari de a demonstra te miri ce...

Pentru ca a venit vorba despre orele de intalnire. Cei care au fost cu mine stiu deja, fac precizarea pentru cei noi: NU ASTEPT NICIODATA PE CEI INTARZIATI! Consider ca a sosi ca 5-10 minute inainte de ora comunicata este o dovada de respect fata de grup, neafectandu-le programul si neinducand o stare iritanta de asteptare nejustificata. Deci ora comunicata este cea de plecare, nu 5 minute peste, nu sfert academic, asa ca luati-va toate masurile de siguranta pentru a ajunge la timp. Fara suparare pentru cei care pierd tururi sau activitati, plecarea la ora comunicata este o regula internationala in turism si absolva insotitorul de grup si agentia, vina este considerata exclusiv a turistului care nu a sosit la ora comunicata. Cum deja am specificat orele de plecare, puteti descarca acest program si sa-l aveti cu voi in excursie.

Orele de intalnire sunt in cea locala, a Spaniei. o ora diferenta fata de cea a Bucurestiului. (Exemplu: ora 13.00 la noi este 12.00 in Spania)

Ghidajul in walking tour, Toledo, Avila, Segovia va fi local, Mariluz este ghida vedetelor de cinema, asa ca este high proffesional. Va vorbi in engleza, iar eu am sa traduc celor care imi solicita si stau in imediata apropiere. Dar poate nu va fi cazul, am vazut ca majoritatea grupurilor noastre au 100% cunoscatori ai limbii lui Shakespeare... ::)

In restul programului comun, eu am sa va dau explicatii, indrumari, am sa incerc sa va spun cat mai multe din ceea ce stiu...Evident ca nu la nivelul unui ghid local, dar oricum cu mult peste ceea ce ofera un insotitor de grup... :) Vad ca toata lumea s-a inscris la excursiile Toledo si Avila, asa ca vom fi mereu impreuna...

Temperatura la Madrid, cel putin asa arata acum forecast-ul: minim 8 grade (noaptea), maxim 20 de grade ziua. Dupa o saptamana de ploi anuntate incepand de azi, se asteapta ca de duminica vremea sa devina frumoasa, predominant insorit. Asa ca poate fi...PERFECT pentru vizitare.  :dance: *|*

Nu uitati sa puneti in bagaj, o pelerina, sau o umbrela. Va ajuta daca totusi avem si ceva stropi...Recomand intotdeauna ca in acest fel de excursii lumea sa aiba un mic rucsac in care sa incapa o pelerina, un pluover, o sticla cu apa, ceva de rontait pentru a omori foamea pana la masa...

La incaltaminte, recomand cu toata responsabilitatea, desi stiu ca pentru unii o fac degeaba  :-[, sa aveti grija cu ce va "inarmati". O sa stati mult in picioare, o sa parcurgeti distante pe care nu le aveti in "programul zilnic obisnuit". Nu confundati mersul 2 km pana la servici cu o zi stata in picioare si mers. Poate ca incaltamintea cu care mergeti la birou vi se pare comoda, dar trebuie sa intelegeti ca nu e aceiasi activitate fizica, asa ca o sa aveti nevoie de ceva flexibil, usor, cu talpa moale care sa amortizeze. Asa va protejati articulatiile, musculatura va fi mai destinsa...

Moneda Spaniei este EUR, asa ca va recomand ceva cash si restul pe card.

Zborurile au ramas ca orar neschimbate:

22.10.2018  OB 103   Bucuresti 14:40 - Madrid 17:50

27.10.2018  OB 104   Madrid 18:55 - Bucuresti 23:40


Nu uitati cand plecati de acasa sa verificati inca o data daca aveti CI sau pasaportul la voi. Biletele de avion si asigurarile le aducem noi.

Am completat si orele zilnice, asa ca acum programul este complet. Il puteti copia si tipari, sau salva in telefon la notite.

Program:

luni 22 octombrie Intalnirea in aeroport pentru check in. Ora:12:30  locul: Aeroportul International Otopeni, Plecari Internationale, in fata Cafenelui Lavazza. Zbor Blue Air. Decolare: 14:40. Aterizare la Madrid ora 18:25. Regruparea la banda de recuperare a bagajelor de cala. Se iese impreuna din aeroport, metrou si check in hotel. Urmariti acest topic de forum, pentru eventualitatea unei modificari de zbor. Singurul loc in care se fac anunturile, se dau informatiile si detaliile este acest topic. Nu dam telefon din agentie, nu transmitem Email-uri si avem rugamintea sa nu sunati in agentie sau insotitorul de grup, pentru probleme pe care le gasiti specificate aici. Avem recomandarea sa va luati toate masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorii de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati unul dintre insotitorii de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul.

La servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente. Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu cca 2 ore inainte de decolare, pentru a putea solicita la ghiseu, un loc care sa va convina. Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului la Madrid insotitorul de grup nu mai are responsabilitati. Fiecare participant isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata (care poate fi modificata, de aceea trebuie urmarit afisajul aeroportului) pentru boarding. Reintalnirea grupului se face la Madrid, la linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, sau la tigara. In grup compact, cu un insotitor de grup in fata si celalalt in spate se iese din aeroport, urmand sa se desfasoare imbarcarea in autocar.

Ne deplasam la hotel, facem check in-ul, iar dupa vom iesi la cina, am sa fac o rezervare la Chalana, un mega-restaurant aflat in apropiere. Vreau sa ma asigur ca avem unde manca, localurile in centru sunt pline si este greu sa gasim locuri pt intreg grupul. Acest local se afla foarte aproape, la cca 10 minute de mers pe jos, langa Edificio D'Espana si Plaza Espana.

Daca ne ajunge timpul si exista disponibilitate facem si o plimbare pana in Piata Sol, sunt acolo doua obiective importante ale Madrid-ului: simbolul sau, ursul care se urca intr-un copacel, un soi de capsunar si kilometrul zero al soselelor din Spania. Acest semn, de care multi spanioli nu stiu, se afla sub forma unei placi din bronz incastrata in pavajul din fata fostei cladiri a Postei, acum sediul Prefecturii.

Marti 23 octombrie Dupa micul dejun, la ora 9.15 ne intalnim in fata hotelului si la 9.30 iesim intr-o plimbare (walking tour) cu un ghid local, acelasi care ne va insoti la Toledo si Segovia. Vom parcurge pietonal, un traseu ce atinge principalele obiective ale centrului orasului. Pornim din Piata del Sol, acolo unde se afla emblema Madridului: Ursul cu madragon, tot acolo este placuta cu Km zero al Spaniei, Cladirea postei si Statuia lui Carol III - cea mai importanta personalitate pt Madrid. O sa gustam din specialitatea locala, lichiorul Madragonio, apoi vedem Opera, Plaza Major, Catedrala Almudena, Palatul Regal, Plaza Espagna, cu monumentul lui Cervantes. Cine doreste, poate servi masa in grup, este ieftin si foarte bun: cca 13 EUR, 3 feluri de mancare si o bautura, servita de romanii nostri. Localul se numeste Rosi la Loca, dar nu va speriati nu e nebuna...Nici nu stiu cine e, il cunosc doar pe manager si un ospatar, amandoi de-ai nostri...La local, va rog sa aveti pregatiti banii pentru excursiile optionale, atunci este momentul in care o sa-i incasam. Restul zilei este cu program free, va recomand sa folositi aceasta zi pentru shopping. Seara ne intalnim cu cei care au optat pentru aceasta cina, pentru a lua masa la cel mai vechi restaurant din lume, : Sobrino de Botin. Nu va speriati, tarifele nu sunt foarte mari, asa cum s-ar crede si ar fi normal, pe masura celebritatii locului. Undeva intre 15 - 30 EUR, un fel consistent de baza. Specialitatea casei este purcelul de lapte la cuptor. O sa fac rezervari, trebuie facute cu mult timp inainte...

Miercuri 24 octombrie Plecam dimineata la 9.00 pentru vizitarea pe interior a Palatului Regal. Adica a unei mici parti din acesta, pentru ca are peste 2000 de camere. Deschise publicului sunt in jur de 15...Dupa vizita, care dureaza cca 1.30 h, plecam pe jos pe Gran Via, sa admiram arhitectura cladirilor. Vedem Institul Cervantes, apoi cea mai frumoasa cladire, cea a Metropolis-ului, Banca Spania si ne oprim la Primarie, Intram si urcam, poate avem noroc sa iesim la panorama. Ne continuam plimbarea si ajungem la Poarta Alcala si apoi intr-un parc exceptional: Retiro. Savuram natura, fantanile, statuile (cea mai cunoscuta si mai controversata este cea a Ingerului Cazut), Palatul de Cristal si de acolo in 15 minute ajungem la Prado. Langa Prado de admirat Fantana Neptun, acolo unde-si sarbatoresc victoriile cei de la Atletico Madrid (in timp ce rivalii lor locali Real Madrid merg la Primaria, la Cibeles), Hotelul Ritz si Comandamentul Superior al Armatei Spaniei. Cine doreste sa intre la Prado, are atunci ocazia perfecta, suntem chiar langa celebrul muzeu. Va recomand sa luati un audioghid, veti primi individual explicatii despre tablourile si sculpturile pe care le parcurgeti. In continuare program free.

Joi 25 octombrie. Dupa micul dejun, la ora 8.30 intalnire in fata hotelului, cu cei care au optat pentru excursia la Toledo. Ne deplasam spre statia de autobuz din Plaza Espana (la 3 minute) si la 9.00 o sa urcam in autocarul inchiriat pentru a merge la Toledo. Plecam impreuna cu ghidul, o sa primiti primele informatii pe traseu. Din Piata Granada, acolo unde ne lasa autocarul se urca in cetate cu ajutorul unor scari rulante, altfel ar fi destul de greu... ::) O sa pornim intr-un tur al cetatii, ce incepe cu panorama, apoi Piata Zocodover. In continuare o sa aveti ocazia sa faceti cunostiinta cu un mestesug rar, damaschinaria in aur si argint, apoi o sa vizitati Alcazar, Primaria, Catedrala (intram optional si in interior, costa 10 EUR biletul), Juderia, acolo unde a locuit si creat celebrul pictor El Greco. Toledo este o cetate cu stradute inguste, intesate de magazine cu damaschinuri, cu sabii si cutite (Toledo a fost in Evul Mediu cel mai vestit loc de mestesugarie a armurilor si armelor) dar si cu mai pasnice...magazine cu marzipan. Sunt adevarate opere de arta, o sa vedeti o miniatura a catedralei - ce cantareste cateva zeci de kilograme , Don Quijote in marime naturala si multe alte figurine. In jur de 16.30 parasim orasul si ne intoarcem in Madrid. La 18.00 ajungem inapoi. Free time pana la 21.15. Mergem la un spectacol de flamenco! Localul este in apropiere, in 2017 programula fost excelent. Costa in jur de 25 EUR a durat o ora, de la 22.00 la 23.00. Am avut inclusa o bautura, bere, sangria, vin sau un suc. O sa fac si aici rezervari din vreme. Localul era full...

Vineri 26 octombrie  Excursie optionala Avila - Segovia. Ora 8.15 intalnire in fata hotelului cu cei care au optat si achitat aceasta excursie. La 8.30 ne imbarcam in autocar impreuna cu ghidul local si plecam sa vizitam doua cetati - oras minunate. Ajungem mai intai la Avila, unde o sa avem un walking tour de cca o ora, apoi la Segovia, unde mancam si pranzul. Este o excursie ce dureaza in jur de 10 ore, sau chiar mai mult, ghidul a spus ca ne sta la dispozitie daca ne vede interesati...Seara ne intoarcem deci dupa 18.30. Seara va propun se mergem la un local tipic, langa noi, servesc niste batranei, mancarea este fantastica...Ne-a placut grozav si le-am promis ca ne intoarcem...
 
Sambata 27 octombrie este ziua plecarii spre casa. La ora 11.30 maxim depunem bagajele in cloack room si pana la 16.00 este program free de shopping si plimbare. La ora 16.00 cu bagajele preluate, urcam in autocarul pe care l-am inchiriat pentru transfer si plecam in directia Aeroport. Facem check in-ul si la 18:55 avem decolarea catre Bucuresti, unde vom ajunge la 23:40.


Offline doina savu

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 99
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Madrid - Toledo - Avila - Segovia 22 - 27 octombrie 2018
« Răspuns #36 : Marți, 16 Octombrie 2018, 11:01 »
Buna tuturor. Am achizitionar walking shoes, haine comode iar buna dispozitia ma caracterizeaza, asa ca abia astept ac vacanta!
Doina

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Madrid - Toledo - Avila - Segovia 22 - 27 octombrie 2018
« Răspuns #37 : Joi, 18 Octombrie 2018, 15:05 »
Despre optionale...

Am facut rezervarea la Chalana, am fost nevoie sa achit un avans care sa garanteze grupul. In prima seara suntem asteptati la 20.30 sa luam masa acolo, avem un meniu de 30 EUR, in care sunt incluse:

MENÚ  "TAZONES"

Ibérico Ham Croquettes
Bluefin Tuna Tacos with Sauteed Mushrooms and Soy Sauce
Fresh Fried Calamari
Foie Gras with Apple Compote
Rock Fish Cake
Veal Cachopo (Fried Breaded Veal)
Cabrales Cheese
Traditional Charlotte

Vin:
Rioja Crianza “ALCORTA”
Rueda Verdejo “WHITE AND BY THE BOTTLE”

Cafea si lichior

Am facut rezervarea si la Flamenco, asa cum anuntasem, va trebui sa fim acolo cu o jumatate de ora inainte de inceperea programului. Asta deci pentru joi 25 octombrie. Plecam de la hotel la ora 21.00, in 15 minute ajungem...

La Sobrino de Botin nu pot sa va dau o veste buna. Facusem rezervare pentru 24 octombrie, primisem si acceptul dar desi am insistat sa luam cina in sistem a la carte, nu au vrut nicicum sa fie de acord. Iar tarifele de grup sunt uriase...75 - 80 EUR. Este frumos localul, dar nu merita atatia bani. Este posibil sa gasim insa locuri pe segmente de grup, astfel incat sa vizitam si acest local.

Urmeaza ca maine sa sun la Loca, pentru pranz. Va tin la curent...

Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: Madrid - Toledo - Avila - Segovia 22 - 27 octombrie 2018
« Răspuns #38 : Sâmbătă, 20 Octombrie 2018, 09:15 »
Nu stiu daca am mai fost vreodata intro actiune SC cu un grup atat de mare, cred ca doar la interne, dar sigur o sa fie foarte frumos, Madridul are ce sa ne ofere... :dance:
Multumim Gigi pentru informatii!
Spor la bagaje! :thumbup:


Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Madrid - Toledo - Avila - Segovia 22 - 27 octombrie 2018
« Răspuns #39 : Sâmbătă, 20 Octombrie 2018, 16:36 »
Citesc ultimele date ale programului si ma bucur ca urmeaza sa plecam peste 2 zile. Pe de-o parte nu mai am rabdare si pe de alta imi place starea aceasta de ...... stiti  voi, ... urmeaza sa plec in vacanta !!! :dance: :dance:
Abia astept sa ne vedem. Intradevar, nici eu nu am mai mers in extern cu atat de multi participanti.

M-am uitat pe vreme – tocmai buna de colindat - am pregatit incaltari comode !!! 
Asa ca, spor la bagaje si ..... „nos vemos el lunes”.  :thumbup:

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Madrid - Toledo - Avila - Segovia 22 - 27 octombrie 2018
« Răspuns #40 : Duminică, 21 Octombrie 2018, 04:09 »
almi gabi, merită un offtopic, să te salut!  :kissing:  ::)
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Madrid - Toledo - Avila - Segovia 22 - 27 octombrie 2018
« Răspuns #41 : Duminică, 21 Octombrie 2018, 12:05 »
si eu te salut wonderland, si tot offtopic (  ??? !! ) te felicit pentru faptul ca-ti faci timp sa intri pe forum, sa scrii cateva cuvinte pozitive pentru cei care citesc, sa indrumi noii veniti, sa dai lamuriri etc.... conteaza foarte mult.  :flori:

Offline Carmensita

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
Re: Madrid - Toledo - Avila - Segovia 22 - 27 octombrie 2018
« Răspuns #42 : Duminică, 21 Octombrie 2018, 21:06 »
Hello everybody😀abia aștept pana mâine sa pornim în călătorie *|*. E o stare care îmi place atat de mult!!! Mâine seara pe vremea asta suntem la Chalana, se anunță un festin pe cinste! Buenas noches de amigos😚

Offline ada81

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
Re: Madrid - Toledo - Avila - Segovia 22 - 27 octombrie 2018
« Răspuns #43 : Luni, 22 Octombrie 2018, 10:01 »
Si-am pornit la drum. Sa inceapa distractia  *|* *|* *|*
Andreea

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Madrid - Toledo - Avila - Segovia 22 - 27 octombrie 2018
« Răspuns #44 : Marți, 23 Octombrie 2018, 06:34 »
Hei, Almi-Gabi, mă bucur de fiecare apreciere primită, dar când vine de la cineva care a contribuit la temelia și constructia forumului și, în cele din urmă a comunității... :worthy: :dance:  :kissing:

Hai să aveți drum bun, vreme frumoasă și experiențe de vis.
Noi vă așteptăm poveștile... ::)
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.