Autor Subiect: Pasi in zapada in Muntii Cindrel si "Fuga lolelor" de la Agnita 26 - 28 ianuarie  (Citit de 16673 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
INFORMATII TRANSPORT

Plecare din Bucuresti  26.01.2018 :  Ora 07:00 –  MOL Pacii.
 Nr. microbuz:   B 121 NEW
Nume si nr tel sofer: AVRAM 0748.11.19.61




Tarif - cazare in camera double, in regim share room
Pentru cei care vin din Bucuresti    (cu transport inclus, asigurat) = 490 lei
Pentru cei care vin de pe traseul autocarului spre Sibiu (Pitesti, Rm Vlacea) = 450 lei
Pentru cei care vin din alte parti = 420 lei

Avans = 200 lei

Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/pasi-zapada-muntii-cindrel-si-fuga-lolelor-de-la-agnita-26-28-ianuarie/

Check in:     26 ianuarie 2018
Check out:  28 ianuarie 2018
Cazare: 2 nopti

Servicii incluse:
     • cazare 2 nopti pensiune 4*
     • 2 mic dejunuri tip bufet
     • 2 cine
     • transport pana la destinatie Bucuresti - Pitesti - Rm Valcea - Sibiu - Cisnadioara
     • transport zonal pana la Paltinis iar duminica la Agnita
     • ghidaj montan pe traseul ales din Muntii Cindrel

Servicii care nu sunt incluse:
     • pranz sambata
     • gogosi si hencles la Agnita
     • intrari la obiective

Grup: 27 locuri

Insotitor de grup: Gigi Cindea 0745 106501

Program:
Vineri 26 ianuarie
Check in ora 12.00 la Pensiunea Casa Belvedere 4* Cisnadioara http://www.pensiunea-casa-belvedere.ro/
13.00 "Bine ati venit!" cu pita, slana si branza din Marginime. Si un pahar de palinca
14.00 Echipati de drumetie, urcam sa vizitam Cetatea Cisnadioara si apoi vizitam doua ateliere unice in tara...O sa vedeti despre ce este vorba acolo...
Cina: 18.00 - 19.30
de la 20.00: party

Sambata 27 ianuarie
8.30 Mic dejun
10.00 Plecare in drumetie montana zona Paltinis. Traseu 5 ore.
15.00 Pauza de ceai si vin fiert, o ciorba si...papanasi la o pensiune din Paltinis (optional)
17.00. Revenim la Cisnadioara la pensiunea la care sunteti cazati
19.00 Cina
Dupa cina: party

Duminica 28 ianuarie
7.00 Mic dejun tip bufet
8.00 Check out si imbarcarea in microbuz
8.30 Plecare spre Agnita pentru a participa la "Festivalul Parada Lolelor"
10.00 Parada lolelor - spectacol de strada tipic sasesc, cu o traditie de peste 100 de ani.
12.30 Dupa parada plecam, conform traditiei in ..."Centrul tarii". Servim acolo ceva gogosi si vin fiert.... 

Transport. Este organizat un autocar pe traseul Bucuresti - Pitesti - Rm Valcea - Sibiu - Cisnadioara si retur Cisnadioara  - Agnita - Bucuresti.

Motivatia actiunii: Este o actiune pe care o repetam an de an, ideala pentru cei noi intrati in Singles Camp, de a se acomoda, de a socializa si de a-si face prieteni noi. Pentru cei vechi prilej de a se revedea si de a-i cunoaste pe cei noi...
O excursie cu drumetii, cu obiceiuri unice in Romania, cu distractie, cu zapada si...vin fiert. Asa ca daca vreti sa scoateti nasul din casa la iarna, aveti pofta de o gura de aer curat, de o branza si de o tuica buna haideti in Marginime!

Precizari
Aceasta iesire se adreseaza persoanelor active. Drumetie montana in zapada va avea un traseu care sa nu implice vreun risc. Veti fi insotit de ghid montan profesionist. Conditia de acceptare in grupul de drumeti: echipament de munte de iarna. Adica: gheata de munte cu talpa antiderapare (nu ghete de oras, nu cizme, nu adidasi...), parazapezi, bete trekking, pantalon lung termic elastic, bluze termice de diferite grosimi pentru a le da jos pe masura ce va incalziti, caciula, manusi, rucsac de tura, pelerina. Cei care nu vin imbracati si incaltati corespunzator se considera ca nu doresc sa urce si o sa ramana in zona Paltinis, la un vin fiert.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Locatia in care veti fi cazati este nominalizata inca din faza de lansare a excursiei, va puteti informa pe internet despre ele, aveti ocazia de a studia feed-back-urile.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 

Cateva imagini, luate in anii trecuti, prin locurile in care a trecut drumetia noastra:



















Spuneam ca o sa aveti ocazia sa vedeti o traditie unica in Romania, pentru aceasta si special ne deplasam la Agnita;

Despre Festivalul lolelor am scris cateva impresii, le repet aici:

"Printre lole"
Imi plac comunitatile mici. Unde lucrurile se intampla incet si cunoscut. Intr-o lume ce parca intra in causul palmelor. Si incape intr-un degetar. Unde cei de’un leat s-au jucat impreuna, au fost la scoala in aceleasi banci, s-au gasit perechi intre ei, au copii de-o varsta, au aceleasi povesti de nu stiu cati ani si poate desi n-a trecut vreo saptamana fara sa se vada, cand se intalnesc nu se mai opresc din vorba, de parca cine stie ce noutati ar avea sa-si spuna! Unde vecinii vorbesc peste gard sau la banca din fata portii, unde si cainii se cunosc intre ei. Si unde ai zeci de veri, verisoare, matusi si unchesi...

Este un mic univers, inchis intre niste drumuri, miristi si paduri.

De cate ori trec prin cate un sat, prin cate un orasel, incerc sa-mi inchipui cum e viata acolo. Si tare mi-as dori sa fiu si macar musafir, sa pot intra in intimitatea lor. Sa simt pentru cateva ore, ca fac si eu parte din comunitatea aia mica a lor.
Am trait sentimentul asta de cateva ori. Odata in Germania, am nimerit la un fest dintr-un sat bavarez. Toata lumea iesise cu oalele si cratiti  in strada. Pregatisera tot felul de improvizatii de plite si grilluri si gateau varza de aia dulce de-a lor, frigeau carnati albi si beau bere impreuna, radeau, povesteau, cantau. Curiozitatea m-a dat jos din masina si am luat-o la plimbare pe strazile satucului. Casele aratau superb. Cu flori superbe la balcoane si in fata, de dadeau efectul unei adevarate revarsari cromatice. Nu mai stiam la ce sa ma uit si sa admir.

Am trait sentimentul asta de comunitate mica si azi la Fuga Lolelor la Agnita. Ajunsesem de dimineata cand incepeau sa se formeze grupele de lole, pe vecinatati, ca pe vremea sasilor. Palcuri de copii si parinti se adunau, formand unele mai mari. Le-am insotit de aproape pe strazile Agnitei, pana unde s-au unit toate grupurile. O veselie, fara margini. Isi scuturau talangile, plesneau bicele, se bucurau de admiratia sutelor de curiosi de pe margini. Din clesti imensi de lemn, ofereau copiiilor si celor care insoteau alaiul, gogosi aurii pudrate cu zahar. Mandrii de costume si de importanta rolului de lola, paseau in muzica fanfarei, salutand vecinii si prietenii de pe margini.

Am mers si eu dupa alaiul asta pret de vreo jumatate de ora, simtindu-ma parca de-al lor, un agnitean. M-am oprit atunci cand lolele, in cel mai important al zilei, au poposit in fata primariei. Unde se adunase toata Agnita sa vada fuga. Cercul comunitatii s-a inchis acolo in jurul lolelor si noi toti ceilalti am ramas in afara. Era sarbatoarea lor si chiar daca radeam impreuna cu ei, chiar daca am fost o ora de-al lor, simteam ca locul nostru este in afara. Am lasat in urma vacarmul de talangi, pocnituri de bici si urale „hiu-rei”, trecand podul spre biserica evanghelica.La plecare am luat si eu o bucata din bucuria lor si am adus-o acasa. Rad si acum.

Despre obiceiul "Fuga Lolelor", sau in saseasca Urzeln.
Este un vechi obicei al sasilor din Agnita, oras de langa Sibiu, ce dateaza din perioada Evului Mediu. Membrii breslelor de mestesugari alunga iarna si spiritele rele, "speriindu-le" cu masti fioroase si zgomote asurzitoare produse de bice si talangi.

Sasii care au emigrat in Germania au dus cu ei obiceiul, dar prin grija unei asociatii, Bresla Lolelor, acest eveniment a fost reluat de vreo 10 ani. Este ceva unic si care merita vazut, este un crampei din obieceiurile sasilor transilvaneni pierdute din pacate odata cu plecarea lor.

Parada e un bun prilej pentru fiecare breasla de a-si etala traditiile si simbolurile reprezentative: breasla blanarilor e reprezentata de Coroana pe care sint asezate patru vulpi cu cite un jder in gura; breasla croitorilor - de Calutul Croitorului impreuna cu calaretul sau; breasla dogarilor, de un mester care invirte, fara sa verse vreo picatura, o doaga de butoi pe care sint asezate pahare pline cu vin, in forma piramidala. Parada e condusa de un Staroste, insotit de doi Ingerasi.

Pe parcursul paradei, lolele ii prind in hora cu bicele lor pe trecatori, invitindu-i la dans, dupa care ii recompenseaza cu cite o gogoasa.
Pe vremuri, bicele sasilor nu erau doar un accesoriu inofensiv al coregrafiei ci reprezentau adevarate arme, atunci cand se iscau batai cu romanii din Agnita. Pentru cei care depaseau masura s-a creat regula ca fiecare lola sa poarte un numar, sa poata fi identificati batausii...

Imagini de la Fuga Lolelor:



















Si despre Cisnadioara, cea care ne va fi acum gazda, am scris cu cativa ani in urma aici pe forum:

"Cisnadioara (Michelsberg) - satul canarilor cantareti"

La o aruncatura de bat de cetatea Sibiului, un sat sasesc isi duce batranetile unei vieti de opt secole: Michelsberg cum il numeau cei care l-au construit sau Cisnadioara cum ii spunem noi romanii, cei care ne bucuram de zestrea sasilor transilvaneni.



Multe amintiri ma leaga de Valea de Argint si de Piatra Broastei, dar cel mai mult iubesc Cetatea, un loc care inspira istorie, legenda, lucruri petrecute in indeapartate neguri ale timpului. Construita pe un deal, ea vegheaza protector satul, scrutand printre genele-i de piatra, pana hat-departe inspre Muntii Cibinului. Istoria ei incepe in 1223, cand „muntele Sf. Mihail împreun? cu biserica ?i cu p?mântul ce ?ine de el” a fost donat de rege unui apropiat, iar acesta la randul sau, cistertienilor, pentru a dura acolo un loc de ruga si de refugiu. Biserica - cetate, este impresionanta prin pozitia ei, prin felul si timpul in care a fost construita. Zidurile imense de piatra si cele doua turnuri dau senzatia de inexpugnabil, de loc in care nu ti se poate intampla nimic. Asta trebuie sa fi simtit si populatia care s-a asezat la poalele dealului si apoi pe vale, cu sentimentul asta de siguranta trebuie sa fi trait zecile de generatii de sasi care au vietuit aici. Viata lor a fost legata strans de aceasta cetate si cu certitudine, o mare parte din timp era afectat de catre comunitate pentru intretinere si supraveghere. Sunt acolo in spatele zidurilor niste pietre mari si rotunde, pregatite pentru a descuraja pe cei care ar fi indraznit sa atace cetatea. Se spune ca fiecare flacau, inainte de a se casatori, pentru a-si demonstra puterea, ducea de pe vale, pana sus in deal, o astfel de piatra.



Sasii transilvaneni au fost adeptii lui Martin Luther, aducand aceasta religie cu ei, in cel de-al doilea val mare de colonizare. Multe biserici catolice au fost transformate in lacasuri evanghelice, din pacate cu pierderea si distrugerea unor elemente de decor cu valoare inestimabila. Primii colonisti sasi, cei sositi in sec XII-XIII, au trecut si ei la religia protestanta, ajungandu-se astfel la o religie preponderenta. Fiecare comunitate avea biserica ei, care avea rol de lacas de cult, de cetate si de scoala. Si in Cisnadioara exista o astfel de biserica, ceea ce se vede astazi insa fiind una mai noua, construita in sec XVIII, folosind locul si unele structuri de la una care fiintase aici de mai multe sute de ani.



Pentru sasii din Sibiu, , Michelsberg, ca si Hohe Rinne era un loc de drumetie de sfarsit de saptamana. Asta am vazut, asta am invatat si eu de la ei, asa ca pe vremea liceului, multe-multe duminici mi le-am petrecut haladuind cu prietenii pe Valea de Argint. Imi place apa aceea cu luciri de clestar, imi plac padurile de acolo, dealurile line, aerul bland. Toamna peisajul este de vis, ai senzatia ca padurea arde, este ceva spectaculos si incredibil de frumos. Iar contrastul cu valea, cu tonurile "de-argint", da un efect greu de explicat in cuvinte.

Acum cativa ani, m-am nimerit pe-acolo la un concurs national de canari cantatori. Nu stiu daca s-a mai tinut in continuare si daca acelasi lucru a mai putut fi vazut si anii urmatori la Cisnadioara, pentru mine insa, a ramas de-atunci, "satul canarilor cantareti"....



Cateva poze ale cetatii Cisnadioara, pe care bineinteles ca urmeaza sa o vizitam impreuna:























Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Pasi in zapada in Muntii Cindrel si "Fuga lolelor" de la Agnita 26 - 28 ianuarie
« Răspuns #2 : Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017, 10:57 »
Imagini din...2012 de la Festivalul lolelor:

! No longer available


si 2013:

! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Aici trebuie sa anunt, din pacate pentru cei care si-ar fi dorit sa participe, ca nu mai sunt locurile disponibile:oops: In timp ce postam, m-a sunat Samiza si mi-a spus ca este o neconfirmare, deci UN LOC LIBER LA FEMEI. Toate camerele pensiunii au fost ocupate si nu mai avem posibilitate de extensie a grupului.

Stiu din agentie ca inscrieri sunt cu 40% mai mult decat locuri, s-au oprit cu rezervarile la cei care au achitat pana astazi avansul. Dupa cate stiti criteriul si ordinea de ocupare a locurilor este cea in care se face plata avansului, nu functie de data inscrierii. Imi pare rau, stiu ca multi o sa fie dezamagiti ca nu mai prind un loc in aceasta excursie.

Similara cu aceasta excursie este o alta, dar in alta locatie si fara Festivalul Lolelor: POTECILE MARGINIMII SIBIULUI, IARNA, PE RACHETE DE ZAPADA.16-18 FEBRUARIE 2018: http://www.singlescamp.ro/eveniment/potecile-marginimii-sibiului-iarna-pe-palete-de-zapada-cu-16-18-februarie-2018/

Aici incepem cu lista de inscriere la microbuzul din Bucuresti si conexiunile aferente: Bucuresti - Pitesti - Rm. Valcea - Sibiu - Cisnadioara

1.

Offline kriss

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 143
Lista de inscriere la microbuzul din Bucuresti si conexiunile aferente: Bucuresti - Pitesti - Rm. Valcea - Sibiu - Cisnadioara

1.Cristina L.  *|*
"Nu ceea ce ai, ceea ce esti, unde esti sau ceea ce faci te face fericit sau nefericit, ci ceea ce crezi despre toate acestea." – Dale Carnegie

Offline Rodica_I

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 861
Lista de inscriere la microbuzul din Bucuresti si conexiunile aferente: Bucuresti - Pitesti - Rm. Valcea - Sibiu - Cisnadioara

1.Cristina L.  *|*
2.Rodica I :angel:

Offline elenacimpeanu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Pasi in zapada in Muntii Cindrel si "Fuga lolelor" de la Agnita 26 - 28 ianuarie
« Răspuns #6 : Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018, 21:11 »
Lista de inscriere la microbuzul din Bucuresti si conexiunile aferente: Bucuresti - Pitesti - Rm. Valcea - Sibiu - Cisnadioara

1.Cristina L.  *|*
2.Rodica I :angel:
3. Elena C.

Offline IulianaA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Re: Pasi in zapada in Muntii Cindrel si "Fuga lolelor" de la Agnita 26 - 28 ianuarie
« Răspuns #7 : Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018, 21:40 »
Buna 😁
Mai e disponibil locul neconfirmat?
M.am inscris déjŕ dar as vrea sa fac si Plata.
Pare un traseu prea frumos 😊

Iuliana

Offline Dana C

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 48
Re: Pasi in zapada in Muntii Cindrel si "Fuga lolelor" de la Agnita 26 - 28 ianuarie
« Răspuns #8 : Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018, 21:41 »

Lista de inscriere la microbuzul din Bucuresti si conexiunile aferente: Bucuresti - Pitesti - Rm. Valcea - Sibiu - Cisnadioara

1.Cristina L.  *|*
2.Rodica I :angel:
3. Elena C.
4. Dana C.





Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Pasi in zapada in Muntii Cindrel si "Fuga lolelor" de la Agnita 26 - 28 ianuarie
« Răspuns #9 : Duminică, 07 Ianuarie 2018, 08:14 »
@Iuliana, cred ca depinde cand te-ai inscris. Daca nu-ti raspunde Gigi, eu zic sa scrii un email sau sa contactezi telefonic agentia, luni dimineata.
Succes!
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Pasi in zapada in Muntii Cindrel si "Fuga lolelor" de la Agnita 26 - 28 ianuarie
« Răspuns #10 : Duminică, 07 Ianuarie 2018, 10:48 »
IulianaA, nu stiu daca mai este disponibil acel loc si nici Samiza nu-mi poate spune pana luni cand verifica extrasele de cont. Este posibil ca intre timp cineva sa fi achitat. Revin luni cu raspunsul.

Offline IulianaA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Re: Pasi in zapada in Muntii Cindrel si "Fuga lolelor" de la Agnita 26 - 28 ianuarie
« Răspuns #11 : Duminică, 07 Ianuarie 2018, 13:00 »
Merci. Luni verific pe forum sa vad raspunsul tau @Gigi.
Wend frumos.

Offline Marcela Topliceanu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
Re: Pasi in zapada in Muntii Cindrel si "Fuga lolelor" de la Agnita 26 - 28 ianuarie
« Răspuns #12 : Duminică, 07 Ianuarie 2018, 20:51 »
Buna seara tuturor,

Din pacate, nu voi putea participa la excursie. Regret foarte mult.
Locul meu va fi liber si va putea fi distribuit unei alte persoane.
Am achitat integral costul excursiei.

Pot fi contactata la mtopli@yahoo.com.
Va multumesc,

Marcela

Offline IulianaA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Buna,

daca este inca liber, pot sa iau eu locul Marcelei?
Ii pot transfera ei direct suma excursiei.
Imi spuneti voi? @Gigi @Marcela?

Merci
Iuliana

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Da Iuliana, acum am raspunsul din agentie, s-a finalizat de prelucrat extrasul de cont. Nu mai este liber acel loc, urmeaza sa blocam inscrierile. Ia legatura cu Mihaela si rezolvati impreuna, dupa care comunica si in agentie office@bonvoyagesibiu.ro