Autor Subiect: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018  (Citit de 27936 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018
« : Marți, 07 Noiembrie 2017, 08:39 »
Tarif: 1360 EUR
Avans: 600 EUR

Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/maroc-dune-camile-si-oaze-sahara-11-20-aprilie-2018/

 :oops: Atentie! Aveti nevoie de pasaport definitiv (nu temporar) cu termen de valabilitate minim 6 luni de la data intrarii in Maroc. Va spun din experienta ca politia de frontiera marocana este foarte atenta, riguroasa si daca nu aveti documentele in ordine va poate intoarce. Si nu este vina noastra, a agentiei si a mea a insotitorului de grup.

Plecare: 11.04.2018
Sosire: 20.04.2018
Cazare: 8 nopti in camera dubla
11/12 aprilie  Casablanca: Hotel Atlas les Almohades 4****
12/14 aprilie Marrakesh: Hotel Atlas Asni 4**** gasiti o multime de fotografii facute in acest hotel in urmatorul mesaj.
14/15 aprilie : Agdz: Hara Oasis. Cititi articolul despre acest loc: Hara Oasis. Paradisul din paradis: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2564.0.html
15/16 aprilie: Tabara de corturi berbere de la Erg Chegaga
16/18 aprilie Agadir: Hotel Atlas Amadil 4****
18/19 aprilie Casablanca Hotel Atlas les Almohades 4****

Servicii incluse:
• transport avion  Turkish Airlines Bucuresti – Casablanca si retur, toate taxele, bagaj de cala incluse 32 kg + 1 bagaj de mana 8 kg
• transport cu autocar 32 de locuri pe toata perioada excursiei
• cazare 8 nopti hoteluri 4*
• mic dejun (8 zile)
• cina (8 zile)
• insotitor grup roman, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei
• ghid marocan, vorbitor de limba engleza, insotitor pe toata perioada excursiei
• ghizi locali, in Casablanca, Marrakesh, Ourzouzate - limba engleza.
• intrari la unele obiective
• tipsuri restaurante si hoteluri

Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala
• mesele de pranz
• intrari la 2 obiective (Moscheea Hassan al II Casablanca = 12 EUR si Gradinile Majorelle 7 EUR)
• seara traditional marocana la Fantasia Chez Ali - 55 EUR
• open bar 30 minute la Rick's Cafe Casablanca - 15 EUR - am obtinut confirmarea rezervarii de la Rick's!

Grup: 25 persoane + insotitor de grup

Insotitor de grup: Gigi Cindea 0745 106501

Perioada in care se tine excursia este full season in Maroc, in special pentru Sahara, unde temperaturile sunt optime pentru vizitare.

ORAR DE ZBOR

11 aprilie 2018: Bucuresti Otopeni 05:55 - Istanbul 07:10; Istanbul 10:55 - Casablanca 14:00

19 aprilie 2018: Casablanca 15:30 - Istanbul 22:05; Istanbul 00:15 - Bucuresti Otopeni 01:25

Intalnire cu insotitoriul de grup la ora 3.30 (noaptea) pe aeroportul Henri Coanda, Bucuresti, Plecari Internationale, in fata Cafenelei Lavazza.


Program
Ziua 1 11 aprilie Intalnire cu insotitorii de grup la ora 3.30 (noaptea) pe aeroportul Henri Coanda, Bucuresti, Plecari Internationale, in fata Cafenelei Lavazza. Urmariti acest topic de forum, pentru eventualitatea unei modificari de zbor. Singurul loc in care se fac anunturile, se dau informatiile si detaliile este acest topic. Nu dam telefon din agentie, nu transmitem Email-uri si avem rugamintea sa nu sunati in agentie sau insotitorul de grup, pentru probleme pe care le gasiti specificate aici.
Avem recomandarea sa va luati masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorii de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati unul dintre insotitorii de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul. Dar va pot spune inca de acum, ca zborurile spre capitala Marocului sunt cu legatura si e greu de format ad-hoc. Plus ca tariful este exorbitant. Apreciez ca poate fi mai scump decat excursia. Deci nu mai merita sa plecati, pierzand in acest fel toata suma achitata. Nimeni nu v-o mai ramburseaza, nici macar partial.
La servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente. Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu cca 2 ore inainte de decolare, pentru a putea solicita la ghiseu, un loc care sa va convina. Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului la Casablanca insotitorul de grup nu mai are responsabilitati. Fiecare isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata (care poate fi modificata, de aceea trebuie urmarit afisajul aeroportului) pentru boarding. Atat ls Bucuresti cat si la conexiunea care va avea loc la Istanbul. Reintalnirea grupului se face la Casablanca, la linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, sau la tigara. Se merge pe rand la toaleta, pentru a nu lasa bagajele nesupravegheate, dupa care, in grup compact, cu insotitorul de grup in fata, se merge spre zona de verificare si viza. Apoi se iese din aeroport, urmand sa se desfasoare imbarcarea in microbuze. Un detaliu: compania aviatica cu care zburam o sa va puna la dispozitie cu 2 ore inainte de a ajunge la Casablanca formularele de viza. Trebuie sa le completati atent si sa le aveti langa pasaport la ghiseul de viza.
Zboruri cu Turkish Airlines TK1042 L 11 APR 05:55 OTP - IST 07:10  11APR  conexiune la Istanbul TK 617 L 11 APR 10:55 IST - CMN 14:00. Pe aeroportul din Casablanca vom fi asteptati de ghidul marocan. Transfer cu autocarul de la aeroport – sightseeing tour blevardul Mohamed V, Catedrala Notre de Damme, Piata Natiunilor Unite, Corniche. Acolo o sa oprim, o sa facem o plimbare pe faleza, bem o cafea sau un fresh pe o terasa. Spre seara vom fi transferati la hotel, unde facem check in-ul si apoi luam cina.

Ziua 2 12 aprilie
Dupa micul dejun facem check out hotel si apoi plecam cu autocarul, Casablanca – Marrakech. Facem check-in-ul si plecam apoi in celebra Piata Jemma El Fnaa iar de acolo intram in medina. O plimbare prin zona comerciala veche, o prezentare cu posibilitate de cumparare de ulei de argan, creme, condimente, ceaiuri. Timp de cumparaturi si apoi transfer la hotelul in care suntem cazati, Atlas ASNI 4**** Marrakesh. Tot acolo vom avea si cina.

Ziua 3 13 aprilie O zi dedicata celui mai cosmopolit, mai modern si mai frumos oras al Marocului: Marrakesh. Dupa micul dejun, la ora 9.00 pornim intr-un tur combinat autocar si walking tour: Moscheea Koutubia si gradinile acesteia, Palatul Bahia, Cartierul andaluzian, Gradinile Majorelle. La ora 14.00 ne intoarcem la hotel pentru a lua pranzul. La ora 19.40 mergem la spectacolul Fantasia Chez Ali (optional). La 23.00 dupa ce termina vom fi transferati la hotel

Ziua 4 14 aprilie Parasim Marrakech, trecem Muntii Atlas prin cel mai inalt pas  Tizi n'Tichka 2260 metri. Mergem apoi spre Poarta Desertului Ouarzazate, acolo unde s-au turnat o multime de filme, vizitand kasbachul  Ait Benhaddou si arena scenei din Graladiatorul. Inoptam intr-un camp in mijlocul celei mai mari oaze de palmieri din lume: Agdz. Am scris un scurt articol despre Ouarzazate, poate aveti interesul si placerea sa-l parcurgeti:
http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2559.0.html


Ziua 5 15 aprilie Ne luam ramas bun de la "paradisul fotografilor" si plecam spre desert. Agdz - Alnif - Knob - Erg Chegaga. De acolo incepe aventura in desert. Vreau sa va explic exact si foarte detaliat cum se desfasoara acea zi in desert. In jurul orei 16.00 ajungem la Chez Pacha, un hotel incantator, aflat la un kilometru de locul in care incep dunele. Acolo urmeaza sa ne pregatim cu tot necesarul pentru o noapte petrecuta in desert. Asta inseamna: un rucsac nu de mari dimensiuni, pentru ca trebuie sa stiti - o sa-l aveti in spate, sau la piept in timp ce o sa calariti pana in tabara camila, dar in care sa va incapa: prosop, periuta de dinti, o sticluta mica de gel dezinfectant pentru maini, servetele umede, servetele uscate, o sticla de apa de 1 litru, ceva comod in care sa dormiti - trening sau ceva de genul acesta. Pe drum peste ceea ce aveti este foarte frumos dar si indicat sa aveti o djelaba, o rochie de aceea lunga musulmana cu gluga. Se poate cumpara de oriunde, nu costa decat 8-10 EUR. Si tot de acolo sa cumparati si o esarfa marocana, de pus pe cap. Va fereste perfect de soare, si daca adie un pic vantul peste dune si ridica nisipul, este excelenta pentru a va proteja fata si nasul. Cam astea sunt lucrurile pe care sa le luati cu voi si bine...mai luam fiecare si cate ceva de baut, e teribil de frumos seara la focul de tabara si asa bine vine o bere sau un vin...Restul bagajelor raman in autocar, la hotel. Conditii de securitate maxima acolo, nimeni nu se atinge de ele. Buuun. Dupa ce v-am spus de bagaje, sa va explic acum in continuare despre drum. In zona in care mergem nu sunt dunele acelea inalte pe care le vedeti in poze, acele imagini sunt luate din alta zona, dar care are dezavantajul ca este ultracomerciala. Terenul in prima parte este chiar plan, pe ici pe colo mai este cate un palmier. Dupa 30 minute cu camila, ajungem in zona de nisip nesfarsit. Dunele asa cum va spuneam sunt de mici dimensiuni, sa zicem maxim 10 metri, ceea ce face traversarea lor destul de usoara. Se merge in coloana, dar grupul va fi spart in 4 sau 5 mici caravane, despartite de cca 30 m. Fiecare caravana este condusa de un beduin, si este formata din 5-6 camile, legate intre ele. O sa mergem in acest fel intre 1.30 si 2 ore. Nu e greu, camilele sunt mult mai curate decat va asteptati, nu seamana deloc cu amaratele care plimba turisti pe asfalt. Sunt de fapt dromaderi masculi, pt femele e prea greu in desert. Fiecare are in spate o sa care se termina cu un maner asemanator ghidonului de bicicleta. Este destul de confortabil, cu conditia sa va asezati bine, optim. Si sa nu aveti bagaj prea greu.
Dupa 2 ore ajungem in tabara. Nu va inchipuiti niste corturi amarate, improvizate. Jumatate din ele sunt din caramida imbracata exterior si interior in panza, doar partea de sus este din material textil. Fiecare cort are 2 paturi cu lenjerie, cu tot ce de regula gasiti intr-o pensiune. Aveti chiar si priza! Spatiu este suficient, chiar mare pentru 2 persoane, atatea cate o sa doarma in fiecare. Corturile sunt asezate in cerc, acesta fiind inchis de unul mai mare care este "restaurantul". In spate sunt dusurile si toaleta, tot intr-un cort mai mare.
Ajunsi la tabara de corturi ne instalam si ne adunam la un pahar in fata restaurantului. O sa aduca si ei de baut, contracost. O sa servim afara sau inauntru cina, apoi ni se va organiza un program, care pe mine m-a impresionat si mi-a placut la nebunie. In mijlocul taberei se face un foc, langa el se canta din instrumente locale, se danseaza. Primim chiar si o paine care este coapta in nisip, un obicei al beduinilor. O sa ramanem pana noaptea tarziu sub stele...
Vreau sa va mentionez ca mergea in desert in perioada cea mai buna din an, de aceea am platit maxim...Ziua nu este foarte cald, este chiar placut, iar noaptea sunt 15 grade. In cort insa nu veti simti frigul...
Deci pentru o persoana care-si doreste o experienta deosebita, care nu este "gingasa" si "sclifosita" va asigur ca este peste ceea ce se asteapta. In 2017 toti au decretat asta, ca a fost cu mult peste ceea ce credeau ca si confort, program etc. Sunteti in siguranta, nu suntem la nu stiu cati zeci de kilometri de civilizatie, pentru orice situatie avem un jeep acolo la dispozitie.

Ziua 6 16 aprilie.- Dimineata luam micul dejun in tabara de corturi urmeaza apoi drumul cu camila inapoi la hotelul Chez Pacha. Ne schimbam si plecam cu autocarul spre ocean! Erg Chegaga - Tamegroute - Zagora - Tamnougalt - Tazenakht - Taroudant - Agadir.

Ziua 8 17 aprilie  Agadir free day. Plaja baie, plimbare pe faleza.

Ziua 9 18 aprilie - Casablanca. Dimineata devreme, micul dejun la 6.00 apoi la 6.30 check out hotel, si ne imbarcam in autocar. Ajunsi in Casblanca luam pranzul apoi vizitam pe interior gigantica moschee Hassan II. Check in hotel Hotel Kenzi Basma 4****. La 18.00  transfer la Rick’s Café. Este optional, un open bar de 30 minute in copia vestitei cafenele din filmul Casablanca. De acolo suntem transferati inapoi la hotel pentru cina.

Ziua 10 19 aprilie. Va fi ziua plecarii. La ora 11.30 check out hotel, vom fi apoi transferati la aerport si urmeaza zborurile spre casa: TK 618 15:40 CMN - IST 22:15  si conexiune 19 APR  TK1041 00:15 IST - OTP 01:25 (20 APR)

Observarii, precizari, recomandari
Sunt un bun cunoscator al Marocului, ii stiu bine locurile, obiceiurile, mancarurile, traditiile. L-am batut in lung si in lat. Am multi prieteni si cunoscuti acolo. Revin an de an si ...nu ma satur. Vreau sa va arat acea parte frumoasa a Marocului, care incanta, care este mai putin cunoscuta turistului de agentie. La asta ma ajuta mult Mahomed, partenerul meu de acolo. Este atipic pentru cineva rutinat si experimentat in turism si de asta il iubesc toti cu care am fost acolo. Un om bun, intelegator, saritor. Este mereu fresh, dispus si disponibil. Asta conteaza enorm de mult acolo. Si ce este deosebit la modul in care interactioneaza cu grupul, fata de alti ghizi este ca nu incearca sa pacaleasca, sa te duca in bazare unde este pre-vorbit totul, unde preturile chiar si cele negociate sunt duble fata de alta parte. Probabil ca ati fost cu alti ghii, cu alte agentii in Tunisia, Egipt, poate chiar si in Maroc si vi s-a intamplat asta. Sa fiti carati dintr-un bazar in altul, la locurile in care ei isi iau comision. Si unde ati platit mult mai mult decat daca va alegeati singuri locul de cumparaturi. Ei Mohamed nu e asa! De asta il apreciez, de asta dupa fiecare excursie toata lumea s-a grabit sa stranga bani sa-i faca un cadou. A primit de fiecare data plicul cu lacrimi in ochi...ne-a condus pana la ultima linie in care el are acces...Un om minunat! O sa-l indragiti si voi cu siguranta, asta dupa ce treceti un pic de prima imagine care o afiseaza: cea a unui om dur. Este de fapt bland si domol, linistit si asezat...

Acum cateva lucruri despre Maroc. Descrise si punctate la modul cel mai sincer si cunoscator. Pentru ca de citit am citit si eu toate prostiile posibile pe net. In primul rand vreau sa va spun despre siguranta: este mai sigura decat Europa. Credeti-ma sunt un om care calatoreste mult, sunt foarte conservativ si atent la ce se intampla in jur. Si am lucrat in industria militara. Deci stiu foarte bine sa apreciez si cand spun ca este foarte safe, asa este. E atat de multa politie, jandarmerie, garzi, legile lor sunt atat de aspre, conditiile de detentie atat de grele, incat pur si simplu nu indraznesc sa faca ceva. Totul este supervizat si controlat. Asa ca nu va temeti!

De ce trebuie sa va feriti acolo sunt lucruri pe care le-am punctat mai jos:

1. NU vorbiti despre religie, gasiti orice alt subiect de discutie acolo, dar nu despre Alah si obiceiurile religioase.
Nu sunteti de acord cu practicile lor? Nu va plac regulile impuse? Va enerveaza faptului ca nu puteti vizita moscheile? Ca va trezeste chemarea la rugaciune la 5 dimineata? NU va plangeti! Mai ales la marocani! In toata lumea islamica religia este cel mai sensibil subiect.Chiar daca nu toti marocanii sunt musulmani, chiar daca exista nepracticanti si crestini, trebuie sa stiti ca Alah este venerat de toata lumea acolo. Am vazut de nenumarate ori cum la vama, pe vas, in restaurante, la chemarea muezinului, toti se lasa jos si isi fac rugaciunea. Nu va uitati nici curios, nici insistent, de dezaprobator nu mai vorbesc, atunci cand ii vedeti la rugaciune.

2. NU consumati apa de la robinet
Apa nu e potabila si majoritatea oamenilor din Maroc cumpara apa imbuteliata. Daca nu doriti sa aveti probleme digestive, sa mergeti la baie non-stop si sa va compromiteti vacanta, consumati doar apa cumparata de la magazin. Daca totusi ajungeti pe strada si nu aveti apa la voi si nici magazin la indemana luati suc de portocale proaspat stors, ceai de menta sau shake de fructe.

3. NU va machiati strident si NU va imbracati provocator
Maroc-ul este o tara unde relatiile intime sunt controlate. Unde fetele  nu pot avea relatii intime inainte de casatorie. Unde barbatii sufera cel mai mult din cauza asta. In special tinerii. Pentru ei turistele sunt cele mai mari tinte. Cu ele pot intretine relatii fara sa dea explicatii comunitatii, fara sa trebuiasca sa va ceara in casatorie. Asa ca evitati sa le atrageti atentia. La ei prostituatele nu sunt imbracate provocator (ar fi impotriva moralitatii si prea asupru judecate) si nici nu stau pe marginea drumului. In schimb sunt machiate strident si se parfumeaza in excces. Daca nu doriti sa fiti confundate cu ele, imbracati-va cat mai decent si renuntati la machiaj pe cat posibil.

4. NU comparati ce vedeti in Maroc cu Europa
Este acolo un alt continent, alta civilizatie, alta religie. S-au dezvoltat pe alte pricipii, in alte obiceiuri, au alte prioritati. Nu trebuie judecat, criticat sau dezaprobat modul lor de trai. Incantati-va privirea cu ceea ce este special acolo, cu ce este mai putin cunoscut noua europenilor, nu va opriti ochii pe ceea ce ar putea sa va creeze disconfort, Sunt atat de multe lucruri frumoase acolo care merita si pot fi admirate. Este cea mai mare greseala sa afectati si sa alterati o altfel de frumusete decat ne este cunoscuta noua cu observatii despre anumite lucruri...Ati pati acelasi lucru cu turistul sosit in Venetia si care in loc sa se bucure de romantismul, de armonia, de arhitectura, zice ca apa miroase a nu stiu ce....Sau cu unul care intra in Napoli si se tine de nas in loc sa vada cel mai viu oras din lume....

5. In Kasbach si medine o sa vedeti multi negustori ce isi vand produsele neambalat si neprotejat. E bine sa evitati sa mancati de acolo. Mai bine ceva din alimentara sau din micile patiserii dar nu din cosuri, nu de pe tarabe.

6. Sa nu pareti interesati si sa nu incepeti sa negociati daca nu aveti de gand cumparati
Nu o sa mai scapati de negustorii ambulanti. O sa fiti hartuiti in bazare, o sa strige dupa voi, o sa incerce sa va vanda de toate. O sa se tina dupa voi pana va enerveaza si ajungeti sa cumparati doar sa scapati de ei. Cea mai mare greseala este ca la insistenta lor sa raspundeti nervos cu gesturi sau cu grimase. Atunci pot deveni violenti.

7. NU fotografiati oamenii de aproape
Chiar si in Europa exista tari precum Ungaria care au hotarat prin lege ca nu ai voie sa faci poze unei persoane daca ea nu-si doreste acest lucru. In Maroc este o insulta sa ii fotografiezi de aproape, mai ales daca pozati copii sau femei. Daca va plac portretele puteti cere permisiunea sau sa platiti 1 EUR sau cat va cer, dar nu faceti poze de aproape. Am specificat de fiecare data cand am intrat in Maroc, am vazut insa ca unii nu inteleg si se expun foarte tare...

8. NU uitati acasa crema cu factor de protectie
Chiar daca ccredeti ca e primavara. In Maroc temperaturile sunt foarte variate, pot fi 10 grade in Casablanca, 35 de grade in Fes si 40 de grade in desert.

9. NU iesiti noaptea pe strada
Doar daca sunteti in Marrakech! Acesta e un oras de noapte dar in restul Marocului evitati sa mai iesiti dupa ora 11 seara. La lasarea intunericului siguranta pe strazi e mai mica, in special in medina, bazaruri si centrul istoric. In orasele mari, centrul modern e singurul animat si cat de cat sigur noaptea.

12. Nu expuneti la vedere banii si documentele. Nu le tineti in rucsac sau genti usor de deschis. In aglomeratiile medinelor puteti ramane fara act de identitate si realizati cam ce inseamna asta...Tineti banii in locuri diferite, chiar daca sunteti furati sa nu pierdeti toti banii. Turistii sunt tinta hotilor peste tot in lume, nu doar sau special in Maroc. Am fost furati in Bratislava, Budapesta, Lisabona si in alte orase civilizate...

Acum despre excursia in desert V-am povestit deja in program cum se desfasoara. Are practic doua etape, innoptam in doua locuri: In Agdz la Hara Oasis (http://www.hara-oasis.com/bungalows-hara-oasis-marruecos.php) si in plina Sahara, in corturi nomade. Aveti in continuare o prezentare a locurilor in care o sa stam peste noapte, in limba engleza, facuta de partenerii nostri marocani:" I would like to remark this place, Agdz. It might look like nothing special unless for its great palm flied, the largest in the world. Here in middle of this massive concentration of palms trees there is the ruins of an old little village "the Hara". Just next to it we are staying an overnight on the Draa river bank in a high quality Bungalows.
The experience will be great, the scenery fantastic and the attention and services very personal. Also never Morocco will be seen in the same way. Probably the night more special of the tour. Without forgetting the stay at the Sahara desert.. of course.
O excursie in desert, este ceva inedit pentru orice calator, indiferent cate lucruri a mai vazut pana atunci, Este spectaculos, interesant si unic. Doar ca atunci cand optati pentru aceasta excursie trebuie sa aveti in vedere urmatoarele lucruri:
- sa fiti o persoana sanatoasa, pentru ca trecem prin locuri calde care solicita organismul si vom fi in anumite momente destul de izolati
- sa fiti pregatiti fizic, chiar daca nu se calareste mult pe camila, e nevoie de o oarecare disponibilitate la efort
- sa va cunoasteti ca persoane echilibrate, care suporta calatoriile in medii nu tomai confortabile, conditiile de izolare, dormitul in cort; sa nu fiti genul de persoana care are nevoie de nu stiu ce confort pentru a calatori, a se odihni
- sa fiti constienti ca nu o sa mancam la restaurante...asa ceva nu se gaseste in desert...

Imbracaminte - incaltaminte, recomandarea este sa aveti cu voi:
- incaltaminte usoara, gen sandale trekking, adidas usor, pantof comod
- tricouri cu inchidere la baza gatului (nu maieuri sau chestii trasparente). Nu vreau sa va speriu in nici un fel, Marocul este cred acum printre cele mai safe tari in lume, dar la capitolul ispita (ma adresez femeilor) am explicat cam cum stam...In timp in one day tripurile noastre am avut cateva situatii in care marocanii au facut pasiuni asa ca nu scriu gratuit.... :)
- pantalon lung usor si lejer. Nu blugi pentru ca va coaceti in ei, va fi cald...Daca preferati pantalon scurt, ma refer la doamne, atunci trebuie sa fie mai pana la genunchi...
- sapca, bandana. Sa fiti cat se poate de feriti de insolatie.
- ceva de ploaie, usor si pliabil sa-l puneti intr-un mic rucsac. Daca nu aveti acest accesoriu de e excursie nu-i nimic, il cumparati de acolo, cu 10 - 12 EUR negociat poti lua un rucsacel din piele.
- o haina usoara de vant, asa cum e cald poate fi si o adiere ceva mai puternica.
- un pluover pt seara
- medicamente pe care le luati curent si altele ce tin de o zona mai putin cunoscuta organismului. Foarte indicat este de exemplu claritilnul. Nu se stie ce factori alergeni necunoscuti sunt acolo si va treziti fara aparare...Luati ceva si pt stomac, digestie, intrebati un farmacist cam ce ar fi bine sa aveti la voi. Niste fenystil pt eventuale intepaturi de insecta...

Despre cum se face plaja in Maroc:
Agadir si Marrakesh sunt statiuni internationale. Vin acolo mii de turisti de peste tot. Decenta este deci mai putin prezenta, totusi majoritatea femeilor marocane stau pe plaja semiimbracate.... Cele europene sau americane insa sunt in costume de baie. Nu tanga, nu topless, evident... :) Ganditi-va la orice ar putea provoca si evitati. In principiu ei considera femeile din Europa si America mai disponibile, avand in vedere ca relatiile intime inainte de casatorie nu sunt "condamnate"aici. Pielea alba pentru ei este un reper al disponibilitatii, in acelasi fel in care barbatii albi vad pielea bronzata ca "apetisanta"... ::)

Moneda nationala in Maroc este dirhamul marocan. Rata de schimb este: 1 EUR = 10.9 MAD (dirhami marocani) In circulatie se afla bancnote de 20, 50, 100 si 200 dirhami. Monezi: 10 si 20 santimat, ˝, 1, 2, 5 ?i 10 dirhami.
Primele bancnote marocane, dupa obtinerea independentei, au fost cele supratiparite pe bancnotele precedente exprimate în franci marocani: cele de 50 dirhami (pe bancnotele de 5.000 de franci marocani) si cele de 100 de dirhami (pe cele de 10.000 de franci marocani). În 1965, au fost emise bancnote cu valori nominale de 5, 10 si 50 de dirhami, iar în 1970, bancnote cu valoare nominala de 100 de dirhami. Au urmat bancnotele cu valori nominale de 200 de dirhami, emise în 1991 si de 20 de dirhami emise în 1995. În 1980, bancnota cu valoare nominala de 5 dirhami a fost înlocuita cu moneda metalica, iar în 1995, a fost înlocuit? bancnota cu valoare nominala de 10 dirhami, cu o moneda metalica.

Ca oriunde este bine si indicat sa platiti in moneda lor, astfel veti evita cursurile de schimb facute ad-hoc si impuse unilateral. Doar in bazaruri, pentru a va fi mai usor e bine sa discutati in EUR.

EUR sau USD se pot schimba la sediile bancilor, iar retragerea din bancomate este direct in drahme.
ATMuri sunt in toate localitatile, indiferent mari sau mici. In Maroc sunt numite “guichet automatique”. Se accepta Visa, MasterCard, Electron, Cirrus, Maestro. Banci din Maroc: BMCE (Banque Marocaine du Commerce Exterieur), Credit du Maroc, Banque Populaire, Banque Marocaine pour le Commerce et I’Industrie (BMCI), Société Générale (BRD-ul nsotru) and Bank Attajariwafa. Toate ofera servicii safe de ATM.

Functie de conditiile impuse de banca la care aveti banii in Romania, puteti retrage in Maroc, din ATM maxim 2,000 dirhami.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. In situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Locatiile in care veti fi cazati sunt nominalizate inca din faza de lansare a excursiei, va puteti informa pe internet despre ele, aveti ocazia de a studia feed-back-urile.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 

Cateva din imaginile din excursia 2017, promit sa mai revin si cu altele:

Panorama de pe Corniche, faleza Casablancai:


Unul dintre satele insirate de-a lungul malulului Oceanului Atlantic, intre Casablanca si Essaouira:




Pretiosul fruct de argan si prelucrarea lui:









Panorama orasului Essaouira:



Unul dintre mestesugurile ramase in Medina din Essaouira este prelucrarea argintului:





Deasupra Agadirului. Acolo se afla Kasbach-ul, singura cladire ramasa in picioare dupa un cutremur devastator ce a avut loc cu 50 de ani in urma.



Micuta vietate, trecuta din mana in mana si de la...gat la gat...(Micuta vietate este sarpele, nu eu... ;D ;D ;D)



Un alta mica fiinta, gasita in souk-ul din Agadir:



Apus in Atlantic, admirat de pe faleza din fata hotelului din Agadir:



Intr-o livada de portocali. Pacat ca nu pot posta si...mirosul...



Cea mai mare oaza de palmieri din lume. Pe Valea Draa...











Printre ruinele unui sat de evrei, pe malul Vaii Draa, foarte aproape de Zagora:





Cateva secvente din ziua petrecuta in Sahara. Ajunsi la granita dintre Maroc si Algeria, la M'hamid, am facut un scurt popas la Chez Pasha. De acolo s-a format caravana de dromaderi si am pornit printre ultimii palmieri inainte de imensul desertului, spre tabara de corturi Erg Lihoudi. Intr-o ora si jumatate am ajuns...A urmat o seara de poveste, cu foc de tabara, cu Zina Africa, cu paine coapta in jar...apoi ne-am retras in corturi. Mult mai confortabile decat a crezut lumea...Fiecare avea cate doua paturi cu toata lenjeria necesara,covor pe jos, scaune, priza, bec. In tabara exista toalete, apa curenta, nu insa si calda pentru dus...Dar cui ii mai ardea de dus in toiul noptii? Dimineata am fost invitati la Chez Pasha, o locatie exceptionala, sa facem dus, dar am preferat sa continuam drumul spre Zagora...

M-au impresionat mult Hussein si echipa lui din tabara, foarte prietenosi, foarte atenti...Iar berberii care au condus caravana, impresionanti prin modul simplu in care-si traiesc viata sub stele. Au dormit in caravana, intre seile camilelor...Cativa rupeau franceza, asa ca am putit comunica...Unul dintre ei imi spunea foarte bucuros ca in octombrie si decembrie a plouat mult in desert...Curios am intrebat cat, iar raspunsul m-a facut sa ma gandesc inca o data ce binecuvantata tara avem...Din octombrie pana la sfarsitul lui decembrie a plouat de ...4 ori! Ceea ce lor li s-a parut fantastic de mult! Tot legat de ploaie imi povestea Daniela ca l-a intrebat pe alt baiat din caravana ce dorinta si-a pus cand a gasit un scarabeu printre dune...I-a spus ca si-ar dori mult sa ploua...



































La Chez Pacha:



Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018
« Răspuns #1 : Marți, 07 Noiembrie 2017, 10:00 »
Popasuri, locuri, oameni in drumul nostru de la Agdz la Marrakech:



























Ait Ben Haddou in timpul filmarilor la "Gladiatorul":



Traversand Muntii Atlas...pe o sosea mai inalta decat Transfagarasanul. Sus ne astepta zapada...Ce diferenta! Dimineata eram in desert, iar seara in zapada...









Marrakech, minaretul Koutubia:



In gradinile Majorelle:











Culorile din Medina Marrakesh-ului:








Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018
« Răspuns #2 : Marți, 07 Noiembrie 2017, 10:00 »
In souk:















In Jemma El Fnaa:







Fantasia Chez Ali, Marrakech, un spectacol de exceptie:

























Gigantica moschee Hassan al II-lea, din Casablanca:









La Rick's Cafe, in Marrakesh:





In Medina din Casablanca:



In Casablanca:



Autocarul cu care am calatorit:



Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018
« Răspuns #3 : Marți, 07 Noiembrie 2017, 17:26 »
Rezervari deschise! Inscrierile in aceasta excursie se fac aici: http://www.singlescamp.ro/eveniment/maroc-dune-camile-si-oaze-sahara-11-20-aprilie-2018/

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018
« Răspuns #4 : Marți, 21 Noiembrie 2017, 19:16 »
Am scris recent 3 articole legate de aceasta excursie. Sunt locuri minunate, prin care urmeaza sa treceti:

Ouarzouazate, Kasbach-ul de caramel http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2559.0.html

Hara Oasis. Paradisul din paradis http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2564.0.html

Aďt Benhaddou – ultimul popas inainte de Sahara http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2565.0.html


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018
« Răspuns #5 : Miercuri, 22 Noiembrie 2017, 11:11 »
Unul dintre hotelurile la care vom fi cazati (le suntem oaspeti a 5-a oara) este Atlas Amaduil 4* Agadir. Cu o pozitie fantastica, la malul Atlanticului iar aflandu-te pe interior iti da senzatia ca te afli intr-un mic palat...Minunat loc!









































































Pe plaja din fata hotelului:


























Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018
« Răspuns #6 : Miercuri, 22 Noiembrie 2017, 11:34 »
Restaurantul Hotelului Atlas Amaduil 4* Agadir:















Barul din patio-ul hotelului. Ce petrecere am tras acolo in primavara!









Exterior si piscina:





Camerele hotelului:
























Offline viorica samoila

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 40
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018
« Răspuns #7 : Joi, 23 Noiembrie 2017, 08:11 »
Buna Gigi,
cred ca apare o eroare "Maroc ,Dune, oaze si camile 11 - 12 aprilie 2018"

este vorba despre emailul pe care l-am primit in dimineata aceasta ;).
Vio

Offline ioanam

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 40
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018
« Răspuns #8 : Joi, 23 Noiembrie 2017, 11:41 »
Draga Gigi, se vede ca esti la fel de bine si activ fum te stiam din alte excursii facute impreuna. Ma gandesc sa particip la circuitul din Maroc. Intrebarea este: pot sa  vin in în camer? single pentru noptile petrecute în hoteluri? .... si daca se poate, care este tariful suplimentar?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018
« Răspuns #9 : Joi, 23 Noiembrie 2017, 15:14 »
Ioana, exista pret si pt single, dar nu sunt in tara sa pot face calculatia. Ma intorc pe 6 dec si iti trimit.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018
« Răspuns #10 : Joi, 23 Noiembrie 2017, 15:16 »
Logic ca e o greseala. 11 -20 aprilie.

Offline ioanam

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 40
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018
« Răspuns #11 : Joi, 23 Noiembrie 2017, 15:53 »
Astept cu rabdare raspunsul tau... si, pana atunci, sa ai parte de drum bun si bucuria ineditului...

Offline Marcela Topliceanu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018
« Răspuns #12 : Luni, 27 Noiembrie 2017, 10:54 »
Buna dimineata,
Sunt relativ noua in grup.
Pot plati avansul in lei?


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018
« Răspuns #13 : Luni, 27 Noiembrie 2017, 11:18 »
Da, pe factura de avans sunt mentionate doua conturi: unul pt plata in lei, altul pt plata in Euro. Tot acolo gasiti suma de plata in lei. Daca ati urmarit pasii de rezervare ati vazut ca dupa inscriere primiti un mesaj, care va solicita actul de identitate necesar intocmirii facturii.

Offline Marcela Topliceanu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018
« Răspuns #14 : Luni, 27 Noiembrie 2017, 16:37 »
Multumesc. Am facut transferul.