Autor Subiect: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018  (Citit de 27899 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline oli

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 249
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018
« Răspuns #90 : Sâmbătă, 28 Aprilie 2018, 02:23 »
Ma simt incurajata Wonderland asa ca maine, adica azi de fapt o sa vina episodul urmator! :-)

Offline oli

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 249
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018
« Răspuns #91 : Sâmbătă, 28 Aprilie 2018, 22:27 »
Inaintand spre inima desertului prin Atlasul Mijlociu, cu munti fara vegetatie, caramizii, apoi prin campii intinse  cu munti inzapeziti in zare, ajungi la Oarzazat, poarta desertului. Simti lumina puternica a soarelui si ti se pare natural sa porti turbanul. Aici am vizitat un kasbach celebru, o cetatuie din lut ocru ca in Isus din Nazaret, sau Ben Hur.
Inaintand printre campiile deserte, razlet, unde e fir de apa, se nasc sate, orase cu case cu arhitecturi frumoase, paduri de palmieri, viata palpita.
In oaza e altceva! o liniste si o pace ca in rai. Am ajuns la lasatul noptii. Am fost intampinati cu tobe si muzica vocala africana cu dansuri, in timp ce pateundeam noaptea in acest mic paradis conceput de un spaniol unde intuiam prin intuneric flori, felinare, foisoare. Am locuit bungalouri frumoase, aveam spatii comune mobilate traditional.
Mananci f bine seara, si mai ales dimineata, pe o terasa fix plasata sa vezi rasaritul de soare din spatele unei stanci f fotogenice. Bei nelipsitul suc natural de portocale.
Noaptea in oaza este altceva: este magica.
Dimineata este un nou inceput, incepi sa te obisnuiesti in paradis, sa te plimbi pe aleile de pamant, pe langa culturile de secara si trifoi verde, palmieri cu curmale in ei, rodiu in floare, migdali, pe langa raul datator de viata, cu lungime variabila in functie de ploile din anul respectiv. Ai alaturi prieteni deveniti deja dragi in aceasta excursie.
In

Offline oli

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 249
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018
« Răspuns #92 : Sâmbătă, 28 Aprilie 2018, 22:35 »
Experienta pe camila, desertul, au fost minunate!
Pozele cu hainele noastre multicolore sunt de facut tablouri din ele.
Pe dromader, ca sa fim mai corecti-caci are doar o cocoasa, mi-a fost teama la inceput. Nu indrazneam da fac poze ca trebuia sa ma tin doar cu o mana. In 20 de minute am simtit cadenta, blandetra mersului si m-am simtit sigura de parca ma nascusem pe camila. Tovarasul meu de drum era un puiut docil si simpatic
Ora pe seara aleasa, luna aprilie, au facut desertul dulce si nu aspru. Sederea in desert a fost comoda, dansurile in nisp, muzica berbera, focul de tabara, compania gazdelor berbere, f simpatici,  au facut o atmosfera magica.

Offline oli

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 249
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018
« Răspuns #93 : Sâmbătă, 28 Aprilie 2018, 22:50 »
Dupa noaptea in desert, plini de praf, ne cazam la Agadir intr-un mastodont de hotel luxos, elegant, un complex cu restaurant, hamam, lifturi transparente, pe malul Atlanticului.
Hamamul impresioneaza prin aromele unice din plante si ulei de argan, modul traditional in care se desfasoara etapele, intimitatea  in care te regasesti cu femeile de acolo si colegele de baie. Trebuie incercat.
Am mancat in piete peste si capra proaspata,  fructe de cactus, sirop de trestie de zahar cu lamaie si ghimbir. Nu am patit nimic.
Nu trebuie uitata nici experienta din farmacia traditionala, unde am primit infirmatii despre uleiul de argan, alte produse naturale remedii si cosmetice, dar optional ni s-a facut masaj cu unei de argan aromat pe gat si umeti de catre maini sigure, ni s-au facut tatuaje pe maini. Ai senzatia ca gusti din placerile femeilor marocane.
Femeile marocane, mai ales cele berbere, au tenul creol, au ochii negri sfiosi dar calzi, simti in privirea lor curiozitatea si placerea descoperirii unor oameni exotici ca noi. Oamenii in sine in Maroc sunt un spectacol, dar mai greu de fotografiat.

Offline oli

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 249
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018
« Răspuns #94 : Sâmbătă, 28 Aprilie 2018, 23:00 »
In oaza am avut o revelatie! Mi s-a parut cs atmosfera seamana cu cea de la noi din delta, doar ca sunt alte specii de plante, si ca mi-a trebuit sa ajung la mii de kilometri ca sa realizez ce tara unica si frumoasa avem.
Sa revenim. Am mancat in aceasta excursie in locuri cu o arhitectura minunata, in riaduri-case luxoase cu fantani, flori in interiorul curtilor interioare, in fantasticul taram minunat chez Ali-un concept de restaurant fabulos ca un domeniu de seic, cu spectacole ecveste, la restaurante frumoas, tajinul condimentat, din miel vita sau pui, cu prune uscate sau legume, pastella.
A fost o excursie sigura si foarte bine organizata, si mi-am dat eu seama, din suflet organizata!
Si sper ca rezulta ca mi-a placut f mult!

Offline Carmensita

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018
« Răspuns #95 : Luni, 07 Mai 2018, 21:57 »
Foarte frumoase impresii de călătorie din Maroc! Am citit fiecare cuvânt și am călătorit deja cu voi prin acele locuri minunate. Abia astept excursia din septembrie, cu siguranță voi împărtăși impresii. Pana atunci, călătorii sprâncenate și trăiri pe masura! *|* :yeah: :dance: