Autor Subiect: Praga - Karlovy Vary 9 - 14 octombrie 2018  (Citit de 11689 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Praga - Karlovy Vary 9 - 14 octombrie 2018
« : Luni, 13 Noiembrie 2017, 10:33 »
Tarif: 540 EUR
Avans:  190 EUR

Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/praga-karlovy-vary-9-14-octombrie-2018/
 
Discount Gold Member Singles Camp: 20 EUR (cei care au participat la cel putin 3 excursii externe, sau sustin forumul cu postari scrise si imagini)

Plecare: 9 octombrie 2018
Sosire:  14 octombrie 2018
Cazare: Hotel Tyl 4* Praga

26.09.2018

ORAR DE ZBOR :
09OCT BUCHAREST OTP      - PRAGUE PRG         RO   225 07:50 08:45   G OK       
14OCT PRAGUE PRG       1 - BUCHAREST OTP    RO   226 09:35 12:25   G OK


Bagaj cala : 23 kg
Bagaj mana : 8 kg


Servicii incluse:
• transport avion, cu linia TAROM,  Bucuresti Otopeni – Praga si retur, toate taxele si bagaj cala incluse. Greutatea acceptata gratuit este prezentata aici:  https://www.tarom.ro/bagaje-de-cala
• transport intern o zi Praga - Karlovy - Vary cu microbuz 8 + 1
• cazare 5 nopti
• 5 mic dejun
• ghidaj Praga si Karlovy Vary
• insotitor grup pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala
• intrarile la obiective, concert
• transferul de la aeroport la hotel si de la hotel la aeroport (sharing taxi, cca 12 EUR total)
• bilete mijloace de transport in comun
• taxa de oras 0.6 EUR/noapte

Inainte de va prezenta programul pe fiecare zi, va explic modul de organizare a acestei vacante. La fel ca in 2017 va fi in structura de 16 +1. Intreg grupul va fi impreuna 3 zile (cele de vizitare obiective Praga), urmand ca in celelalte doua zile, prin rocada sa se viziteze cu 8 persoane Karlovy Vary, iar 8 sa  faca shopping in zona Mustek - Wenceslaw. Este mult de "cotrobait" prin rafturi acolo, sunt zeci si zeci de magazine, asa ca poate o zi e chiar prea putin... :). In urmatoarea zi cei care au fost la shopping merg la Karlovy Vary iar cei care au vizitat statiunea vor avea o zi free, cu shopping cu interioare de muzee, cu ce-si doresc si aleg.

Zilele de vizitare Praga vor fi primele 2 si ultima, dar iata pe scurt cum va arata programul:
9 octombrie Ora 5.45, Aeroportul International Henri Coanda, Plecari Internationale, in fata Cafenelei Lavazza - intalnire cu insotitorul de grup pe aeroportul Otopeni, urmand sa zburam spre Praga. Decolare 07.50 Bucuresti (OTP) aterizare  ora 8.45 Praga.
Urmariti acest topic de forum, pentru eventualitatea unei modificari de zbor. Singurul loc in care se fac anunturile, se dau informatiile si detaliile este acest topic. Nu dam telefon din agentie, nu transmitem Email-uri si avem rugamintea sa nu sunati in agentie sau insotitorul de grup, pentru probleme pe care le gasiti specificate aici. Avem recomandarea sa va luati masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorii de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati unul dintre insotitorii de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul. La servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente. Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu cca 2 ore inainte de decolare, pentru a putea solicita la ghiseu, un loc care sa va convina. Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului la Praga insotitorul de grup nu mai are responsabilitati. Fiecare isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata la plecare de pe Otopeni (care poate fi modificata, de aceea trebuie urmarit afisajul aeroportului) pentru boarding. Reintalnirea grupului se face la aeroportul din Praga, linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, sau la tigara. Se merge pe rand la toaleta, pentru a nu lasa bagajele nesupravegheate, dupa care, in grup compact, cu insotitorul de grup in fata, se iese din aeroport, urmand sa se desfasoare imbarcarea in taxi. Fiecare isi va plati ce revine din impartirea costului/taxi.
Dupa ce lasam bagajele la hotel ne deplasam in Malostrasnska. Imediat langa intram sa vizitam gradinile Palatului Senatului (fost Wallenstein). Apoi pe jos pana la "locul cu lebede" de pe Vltava, traversam podul si vom vedea Rudolfinum, filarmonica Pragai. Intram in Cartierul evreiesc, vedem printr-un gemulet cea mai aglomerata necropola din lume, apoi Casa de Ceremonii, sinagogile din Josefinum. Ne continuam vizita pietonala pe vestitele strazi comerciale Pariska si Siroka, "ratacim" un pic pe strazile cu cladiri de o arhitectura impresionanta si iesim in Piata Republicii. Acolo o pauza la o cafenea celebra, din cadrul Casei Orasenesti (Obeci Dum). Vizitam Turnul Pulberariei si ne indreptam spre piata centrala, Staromenske. Vom vedea Ceasul astronomic, Paltul Kinsky, Catedrala Tyn, Biserica Sf Nicolae, statuia lui Jan Hus, Casa in care a locuit Kafka, casa in care a stat Einstein, locul in cares-si bea zilnic cafeaua. Mergem apoi spre Podul Carol pentru o panorama de vis a Pragai.

10 octombrie Pornim dimineata cu o plimbare in Parcul Vysehrad, acolo unde a fost capitala cnezilor Boemiei,coboram apoi la Casa care danseaza si ne oprim pe insulita. Ne continuam plimbarea pe langa Teatrul National apoi Primaria Novo Mesto, Biserica Sf Ignatiu, Parcul Carol. O zi mai usoara, de plimbare, de zabovit la o bere....

11 octombrie Karlovy Vary cu 8 persoane, celelalte 8 au free time. Isi pot alege din zeci de optiuni de muzee vizite de interior sau pot face shopping sau pot combina cele doua activitati. Cei cu care o sa plec la Karlovy Vary vor fi pregatiti la ora 9.00 de plecare, ne imbarcam cu totii in microbuzul pe care o sa-l inchiriez. La 11.00 vom ajunge in vestita statiune. Pe drum o oprire la Krusovice, la magazinul de prezentare a fabricii de bere. Primul loc pe care o sa-l vizitam la Karlovy Vary va fi Fabrica Moser, sau acolo unde se produce sticla regilor. Veti fi desigur impresionati de ce o sa vedeti acolo. Programul de vizitare cuprinde atelierul de sticlarie (unde chiar se lucreaza, nu se face doar demostratie) si muzeul Moser unde veti avea ocazia sa vedeti lucrari incredibil de minutios si frumos lucrate. Vizita care dureaza in jur de 2 ore se incheie in magazinul fabricii, din nou un loc in care ramai cu gura cascata la atata frumusete. La 13.30 programam intrarea la fabrica de bitter Becherovka, un simbol al orasului. Dupa prezentare si degustare vom cobori in restaurantul Karluv IV pentru o masa copioasa...Va trebui sa fac cu o zi inainte programare, este f.f.aglomerat si solicitat.
La iesirea de la Becherovka intram un pic in centrul orasului (nu a statiunii). De acolo va puteti cumpara napolitanele lor traditionale, un cadou foarte bun pt cei de acasa.
Vizita va continua apoi pietonal, pe malul raului termal, vom vedea Colonadele, parcurile, minunatele hoteluri dintre care cel mai impresionant este Pupp 5*. Magazine si restaurante care de care mai dichisite sunt insirate pe malul raului. O sa poposim si noi , tot acolo unde vin vedetele internationale : Tom Cruise, Richard Gere etc

12 octombrie Cei care au fost la Karlovy Vary au free time si la 9.00, cu acelasi program de vizitare, plec spre Karlovy Vary cu ceilalti.

13 octombrie Dupa micul dejun luam un mijloc de transport in comun spre Loreta si vizitam aceasta minunata manastire pe interior. Intram apoi sa vizitam gradina Ministerului de Externe si dupa inca un pic de relaxare pornim spre Manastirea Strahovsky aflata in imediata apropiere. De acolo avem o superba imagine a partii centrale din Praga. Nu coboram inca la castel, o luam pe poteca ce duce spre Turnul Petrin. Ajunsi acolo urcam pe scari sau cu liftul, fiecare cum alege, ne plimbam un pic prin parcul cu trandafiri de la Astronom si ne intoarcem la Strahovsky si incepem sa coboram spre Castel. Trebuie sa ajungem acolo dupa ora 16.00 pt a nu plati intrarea de 10 EUR pt vizitarea Strazii de aur. O sa vizitam intreg complexul Castelului regal (acum prezidential), Catedrala Vitus, Biserica Sf George, parcul de panorama din spatele castelului.

14 octombrie Este ziua de intoarcere spre casa. Check out hotel . Luam taxi si mergem la aeroport. Costurile de taxi le vom imparti intre noi.  Zbor Tarom 09.35 Praga (PRG) de pe Terminal 1, ajungem 12.25 in Bucuresti (OTP).

In functie de starea vremii mai pot aparea modificari si adaptari la program.

Programul va mai cuprinde optional: concert cvartet de coarde si soprana la Clementinum, o seara la Hard Rock Cafe.
Mesele o sa le luam in locuri deja verificate, evident cine doreste sa manance traditional. Cehii au o bucatarie si o bere grozava asa ca merita incercat...

Precizari. Este o excursie friendly, vreau si tin ca lumea sa viziteze si sa distreze in acelasi timp. Sa socializeze. Insist pt un profil mediu al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi, activ incat sa nu aiba probleme de mers. Persoane cu rabdare, cu intelegere (nu doar ”eu vreau sa stau in fata”, „mi-e rau si nu am cum sa stau in spate” „eu imi aleg camera”, „eu vreau alt program”, „eu o iau in fata”, „nu-mi place in grup” etc), cu dorinta de a vedea lucruri noi. Nu este o excursie  de relaxare prin tolaneala ci una de vizitare.
Nu se poate oferi un program de vizitare alternativ. Pt ca atmosfera sa fie una placuta, nu trebuie sa existe intarzieri la intalnirile pt program. Intarzierea la intalnire inseamna a abuza de timpul celorlalti si nu e corect.

In Praga nu o sa avem la dispozitie un mijloc de transport dedicat, Ar urca tariful prea mult si nejustificat. Vizitele in zonele cu obiective se fac pietonal, iar trasferul catre acestea se fac comod, cu mijloace publice. Doar pt Karlovy Vary am inchiriat un microbuz pt a avea mobilitatea necesara....

Bagajul trebuie sa fie in limita acceptata de linia aviatica cu care zburam...Nu exista alta restrictie.

Hotelul in care vom fi cazati, Tyl 4* este situat in centrul orasului Praga, la doar 7 minute de mers pe jos de Piata Wenceslas si Muzeul National.
Piata Centrului Vechi se afla la doar 20 de minute de mers pe jos. Statia de metrou, tramvai si autobuz I. P. Pavlova este la aproximativ 2 minute de mers pe jos.
In vecinatatea hotelului sunt o multime de restaurante, baruri si cluburi. Locatia este intr-o cladire istorica, camerele sunt complet renovate in 2015. Sunt prevazute cu aer conditionat, TV prin satelit, zona de relaxare, cutie de valori, fierbator electric si minibar. Baile au cada sau dus si uscator de par. Acces gratuit la internet WiFi.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Hotelul este deja nominalizat, va puteti informa pe internet despre el, aveti ocazia de a studia feed-back-urile.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Praga - Karlovy Vary 9 - 14 octombrie 2018
« Răspuns #1 : Luni, 13 Noiembrie 2017, 10:58 »
Inscrierile sunt deschise, se pot face rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/praga-karlovy-vary-9-14-octombrie-2018/

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Praga - Karlovy Vary 9 - 14 octombrie 2018
« Răspuns #2 : Joi, 15 Februarie 2018, 19:11 »
Imagini aeriene luate cu drona. Minunata Praga!

! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Praga - Karlovy Vary 9 - 14 octombrie 2018
« Răspuns #3 : Luni, 19 Februarie 2018, 07:21 »
💥In top 3 preferinte pentru cel mai frumos oras, alaturi de Edinburgh si Porto, Praga este un exemplu de armonie. Vorbind despre orasul de aur cantaretul si fotograful american Lou Reed spunea: „Niciodata n-am vazut ceva mai fantastic. E un oras extraordinar, ca din alt secol. Ajunge doar un lucru. Sa incerci asta. Traiti rasaritul soarelui deasupra orasului cu cinci sute de turle. Absorbiti istoria privind de la Castelul Praghez spre Vltava, Podul Carol si Malá Strana"


























































Offline mariv_bv

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
Re: Praga - Karlovy Vary 9 - 14 octombrie 2018
« Răspuns #4 : Marți, 27 Februarie 2018, 21:08 »
Buna, eu m-am inscris si voi merge la Praga si Karlovy Vary. Mai merge cineva din cei pe care i-am cunoscut in vara trecuta la Iasi?
Sau e prea devreme sa-ntreb?
Dati de veste! *|*

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Praga - Karlovy Vary 9 - 14 octombrie 2018
« Răspuns #5 : Marți, 13 Martie 2018, 19:46 »
Cinci locuri din care poti admira Praga. Exceptional filmuletul:

! No longer available


La care mai adaug eu cateva:
- de pe terasa restaurantului din spatele Manastirii Strahov
- din promenada din jurul fostei curti regale Vysehrad
- de pe terasa din spatele Palatului Lobkowicz
- din Turnul Petrin
- din Turnul Jindriska

Un oras cu adevarat de aur...

Foarte haios ghidusul asta, l-am savurat...Aici da cateva sfaturi despre ce...sa nu faceti in Praga:

! No longer available


Aici va arata cateva din locurile pe care doar daca esti de acolo, un bun cunoscator al Pragai poti avea habar ca exista. Intradevar un Honest Guide!

! No longer available

Offline mariv_bv

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
Re: Praga - Karlovy Vary 9 - 14 octombrie 2018
« Răspuns #6 : Luni, 16 Iulie 2018, 10:39 »
cri, cri, cri.....
Am adresat o intrebare in februarie, n-am primit niciun raspuns....
Mai merge cineva la Praga in octombrie 2018?
Putem discuta vreun parteneriat la cazare? Cu fetele care mai merg, vreau sa zic....
Multumesc! :angel:

Offline rodi_

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
Re: Praga - Karlovy Vary 9 - 14 octombrie 2018
« Răspuns #7 : Marți, 17 Iulie 2018, 11:01 »
  Merg in Praga,dar nu fac parte din grupul de la Iasi ! Nu cred ca ne -am cunoscut ,dar cred ca o vom face cu placere ! Rodica Mihaescu din Constanta  :)

Offline mariv_bv

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
Re: Praga - Karlovy Vary 9 - 14 octombrie 2018
« Răspuns #8 : Vineri, 20 Iulie 2018, 11:20 »
Rodica Mihaescu, am mai postat un raspuns, dar ori nu l-am salvat, ori ceva a mers prost, fiindca nu-l vad aici.
Deci, multumesc pentru raspunsul tau si as fi incantata sa impartim camera la Praga.
Eu sunt Marcela Ivan, la fel ma gasesti si pe facebook....unde in mesaj privat am putea schimba nr. de telefon.
Numai bine!

Offline ELENY

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Re: Praga - Karlovy Vary 9 - 14 octombrie 2018
« Răspuns #9 : Miercuri, 03 Octombrie 2018, 11:15 »
Buna ziua tuturor.Suntem doua persoane de la Braila care mergem in excursie la Praga.Voiam sa stiu daca  au intervenit modificari cu privire la ora plecarii .Banuiesc ca nu, dar mi-ar prinde bine o confirmare.Va multumesc si abia astept sa ne cunoastem. *|*

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Praga - Karlovy Vary 9 - 14 octombrie 2018
« Răspuns #10 : Miercuri, 03 Octombrie 2018, 11:28 »
Gand la gand cu bucurie! Lucrez la un material care va aparea astazi aici pe forum si care va cuprinde toate detaliile, inclusiv ora de intalnire/plecare. M-am intors de  2 zile din Tanzania si dupa o aclimatizare mai grea am reusit sa revin cu picioarele si...mintea pe pamant european. Dupa amiaza totul o sa fie aici... :)

Offline mariv_bv

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
Re: Praga - Karlovy Vary 9 - 14 octombrie 2018
« Răspuns #11 : Miercuri, 03 Octombrie 2018, 11:46 »
Super! Si eu ma gandeam daca nu ar fi cazul sa mai plasez o intrebare, desi vazusem ca ati actualizat ora plecarii!
Asteptam cu interes si nerabdare!
Sunt convinsa ca va fi o excursie memorabila!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Praga - Karlovy Vary 9 - 14 octombrie 2018
« Răspuns #12 : Miercuri, 03 Octombrie 2018, 16:56 »
Da, imi doresc mult sa va ofer, celor care calatoriti cu mine la Praga, o excursie cel putin la fel de frumoasa ca celor cu care am mai vizitat "Orasul de aur", sau "al celor 100 de turnuri"...Eu am sa fac la fel ca in fiecare iesire, tot ce stiu si pot pentru ca voi sa va simtiti comod, realxat, in siguranta. Pentru atmosfera insa voi veti fi cei...responsabili, depinde de voi ca grup cum stiti sa armonizati, sa va respectati, sa va apropiati unii de ceilalti.  :) Eu sper ca veti fi un grup fain si vesel!

Acum hai sa vedem informatiile si detaliile. Incepem cu zborurile. Ele sunt confirmate ca ora, asa cum s-a postat acum cateva zile in mesajul principal:

ORAR DE ZBOR :

TAROM RO 225 09OCT 07:50 BUCHAREST OTP  - PRAGUE PRG 08:45         

TAROM RO226  14OCT 9:35 PRAGUE PRG  - BUCHAREST OTP 12:25 


Ramane deci ca intalnire: ora 5.45, Aeroportul International Henri Coanda, Plecari Internationale, in fata Cafenelei Lavazza

Sa vedem cum e vremea...

Rafoind un pic accuweather, imi apare ca vor fi zile frumoase de toamna lunga, cu temperaturi ziua intre 12 - 20 de grade. Asta inseamna perfect pentru plimbare. Daca am ajuns la acest capitol, adica la plimbare, sper ca toata lumea a inteles ca un astfel de loc se viziteaza pietonal, ca e nevoie de un pic de conditie fizica sa parcurgem distantele ce leaga obiectivele. Adica de la Obecni Dum pana la Podul Carol, de la Cimitirul evreiesc din Josefov pana la Teatrul National si chiar la Ostrov, sa strabatem Gradinile fostului palat Visehrad, sa coboram de la Castel pana la Malostrana...Nu sunt distante lungi, dar pentru cineva care nu este o persoana activa, mai puti obisnuita cu miscarea nu va fi tocmai usor. De asta fac eu recomandari sa va plimbati, sa faceti un pic de miscare inaintea unei excursii.

Si foarte important: luati-va o incaltaminte usoara, comoda, in care sa puteti merge pe piatra cubica. Incaltaminte sport, nu rigida, nu sandalute sau pantofiori de iesit la teatru...O sa vi se para un calvar mersul in zonele istorice, unde suprafata nu este perfect plana...Ceva in care piciorul sa poata transpira, sa fie fix, sa nu alunece in toate partile.

Apoi nu uitati de pelerina. E adevarat puteti cumpara si de acolo, chiar si umbrela in caz de ploaie, dar daca picaturile va surprind intr-un loc in care nu aveti la indemana un magazin, va trebui sa va opriti, in conditiile in care grupul merge inainte.

Despre asteptat. Cei care au mai fost cu mine stiu ca tin foarte mult la respectarea orelor de intalnire, ca nu astept pe cei care intarzie, doar pentru ca nu stiu sau nu vor sa-si adapteze si acordeze ritmul cu grupul. Nu pot sa tin oamenii din grup, chiar putini cum sunteti acum, sa astepte pt ca asta duce la iritarea celor corecti si constienti ca nu pot sa faca pe altii sa astepte. Stiu, am mai auzit, am mai intalnit persoane care spun ceva de doar 5 minute, de sfertul academic, de chestii de genul acesta. Nu, nu exista sfert academic, asta este o inventie si o motivatie a celor mocaiti. La intalniri se vine cu 5-15 minute inainte de ora comunicata, pentru a ne asigura ca ajungem la timp.

Despre repartizarea pe camere, va fi facuta in ordinea in care am eu tabelul si lista, adica cea in care ati platit avansul. Eu nu stiu camerele, o sa am doar cheile, deci nu ma suspectati de...subiectivism. Le dau in ordine. Cei care va cunoasteti ok stiti deja care va va fi colegul de camera, cei care sunteti noi sau nu cunoasteti pe nimeni din grup sau va alegeti in aeroport, drum si in timpul plimbarii din prima zi, sau va aleg eu cu cine sa stati. Dar nu va faceti griji, oamenii care vin cu noi sunt toti ok...

Am sarit cateva etape, trebuia sa incep cu aeroportul si sosirea. O sa ajungem devreme la Praga, la acea ora nu vom putea face check in la hotel. Ne vom rezuma doar la a lasa bagajele acolo. De aceea imbracati-va deja de plimbarea prin oras, pregatiti-va si un mic rucsacel in care sa aveti un sandvici, ceva de omorat foamea pana la amiaza cand o sa mancam, pelerina. Pe aeroport o sa schimbam bani. Va recomand pt inceput 100 EUR, sau daca aveti card puteti scoate direct coroane. Trebuie sa stiti ca Praga este cunoscuta pentru smecheria caselor de schimb care afiseaza un curs si foarte mic, altul care se refera la sume mai mici de 100 EUR. Sau tot foarte mic este trecut un comision foarte mare. Evitati western union are comision de schim...24%! Dupa ce schimbam banii iesim din aeroport si luam taxiurile catre hotel.

Printre lucrurile pe care le luati cu voi este foarte indicat sa aveti si o hartie pe care sa aveti notata adresa si numele hotelului la care stam: Hotel Tyl 4* Praga Tylovo Námeste 668/5, 120 00 Vinohrady, Telefon: +420 221 595 711. Se afla foarte aproape de statia de metrou I.P. Pavlova si daca mergeti spre Vltava, dati ca reper de Casa care danseaza (Tancici Dum). De la hotel, coborand pana la rau (la Tancici Dum - 1,4 km) si apoi continuand pe mal (pentru a nu va incurca in stradute), pana la Podul Carol, inima Pragai sunt 4 km, deci cca 45 de minute de mers pe jos. Daca timpul este frumos o sa facem aceasta experienta pentru ca este deosebit de placut.

Un taxi de la aeroport pana la hotelul la care stam costa in jur de 700 CZK. Daca este unul de 4 persoane (depinde de bagaje), atunci aceasta suma se imparte la 4 deci 175 CZK/persoana, daca insa aveti bagaje mai mari sau nimeriti unul de mai mici dimensiuni, atunci se ajunge la 230 CZK. Pt a va face o idee cat inseamna asta va spun ca 1 EUR = cca 25 CZK, deci cca 7 EUR/persoana. La fiecare taxi cineva va strange banii si ii va achita soferului.

De la hotel vom pleca cu metroul de la statia IC Pavlova, care se afla pe linia rosie, schimbam dupa o statie la Muzeum, intram pe verde in directia Motol si apoi avem 3 statii pana la statia Malostranska. De acolo ne continuam drumul doar pietonal, o sa parcurgem centrul Pragai. O sa ne intoarcem seara cu metroul, invers de cum am venit, dar poate din alta statie de plecare.

Despre biletele folosite in transportul public din Praga. Cu un bilet se poate calatori cu metroul, busul, tramvaiul si chiar cu funicularul. Doar sa te incadrezi in 90 minute si sa ai cumparat si validat un bilet de 32 CZK. Pentru distante scurte se poate cumpara unul de 24 CZK (este valabil doar 30 minute, asa cum o sa mergem noi pana in centru de exemplu). Se cumpara din automate, de preferat cu monezi, majoritatea functioneaza doar cu monede. Asa ca nu refuzati banii marunti, sunt foarte utili la Praga. Oricum eu o sa fiu cu voi, asa ca nu va faceti griji...

Ca entertainment, cu fiecare grup am fost la un cvartet de coarde langa Clementinum, este acolo o biserica cu acustica foarte buna si se canta Verdi, Pucini, depinde de zi. Facem o vizita intr-o seara si la celebrul Hard Rock Cafe, in Praga este o cladire exceptionala si pe interior si pe exterior.

Cumparaturi. O sa aveti o zi intreaga de shopping, atunci cand eu sunt la Karlovy Vary cu jumatate din grup. De preferat sa mergeti in zona de la langa Casa Oraseneasca, o sa va arat unde sunt mai multe magazine. Ce sa cumparati? Pai nu stiu fiecare cam ce doriti sa aveti amintiri sau daca aveti in minte sa faceti si shopping. Trebuie sa stiti ca Praga nu este un oras ieftin, iar la capitolul amintiri cele de calitate sunt destul de scumpe...Ce am vazut si va recomand: de la Moser Karlovy Vary mici obiecte din cristal, in centrul statiunii bijuterii (sunt foarte frumoase acolo). Tot in Karlovy Vary doua amintiri: canitele din care se consuma apa termala si napolitanele disc ce se faprica acolo. Am mai vazut cumparandu-se pantofi (e un magazin Rickers care face de regula reduceri destul de mari), cei care aveti copii sau nepoti trebuie sa stiti ca in Praga este un super-mega magazin (cred ca este un Humboldt ca cel din Londra), apoi ei sunt mari si traditionali producatori de jucarii de lemn, majoritatea de tip marioneta...In zona Josefov sunt multe tarabe cu tot felul de obiecte mai mici sau mai mari, de la pile de unghii zic ei de Boemia incrustate cu pietre Swarovski (sunt niste fake-uri ieftine de China care se rup sau sparg imediat).

Recomandarea mea este sa va luati doar strictul necesar cu voi, sa lasati loc daca vreti sa cumparati cate ceva...

Cam atata am avut sa va spun, pana una alta ma retrag, dar daca imi mai aduc aminte ceva, revin aici si va scriu. Daca voi aveti intrebari, neclaritati, intrebati-ma, va raspund aici.

Offline Angela B

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 85
Re: Praga - Karlovy Vary 9 - 14 octombrie 2018
« Răspuns #13 : Miercuri, 03 Octombrie 2018, 23:19 »

Multumim frumos pentru informatii. Abia astept sa ne vedem....

Eu vin cu taxiul din Titan. Mai are cineva acelasi traseu ?

 :D :D

Offline ELENY

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Re: Praga - Karlovy Vary 9 - 14 octombrie 2018
« Răspuns #14 : Joi, 04 Octombrie 2018, 11:36 »
Multumim,!Avand in vedere experientele anterioare cu siguranta va fi super . :yeah: