Autor Subiect: Zanzibar si Parcul National Mikumi (Tanzania) 19 - 30 septembrie 2018  (Citit de 12181 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Tarif: 1450 EUR
Avans: 800 EUR

Rezervari:: http://www.singlescamp.ro/eveniment/zanzibar-si-parcul-national-mikumi-tanzania-19-30-septembrie-2018/

Plecare: 19 septembrie 2018
Sosire:  30 septembrie 2018

ZBORURI:

19 septembrie Bucuresti, aeroport Henri Coanda  TK1044 Turkish Airlines Decolare ora 10.00 am - aterizare Istanbul ora 11:25 am  Istanbul pe Terminal I - International, Aeroport Ataturk

CONEXIUNE:

19 septembrie Istanbul TK 567 aeroport Ataturk Terminal: I - International Terminal Decolare ora 19.50 - aterizare 20 September ora 03:15 am in Zanzibar, (Zanzibar Intl)


Retur:

30 September Zanzibar, aeroport Zanzibar Intl TK567 decolare ora 4.10 - aterizeaza 30 septembrie ora 12.55 Istanbul, (Ataturk) (+) Terminal: I - International Terminal   

CONEXIUNE:

30 September 18:45  Istanbul, (Ataturk) (+) Terminal: I TK1045 Decolare ora 18.45 - aterizare Bucuresti 30 September ora 20:05

Cazare:
19 - 26 septembrie Mermaids Cove Beach Resort & Spa 4* http://mermaids-coveresort.com/
26 - 28 septembrie - cazare excursie optionala in Parcul Mikumi: Tanswiss Lodge: out of the park (http://www.tan-swiss.com)
28 - 30 septembrie Tausi Palace Zanzibar City 4*

Servicii incluse:
• transport avion, cu linia Turkish Airlines  Bucuresti Otopeni – Zanzibar si retur, toate taxele si bagaj cala incluse. Greutatea maxim acceptata la cala: 32 kg. Mai puteti avea si in cabina un bagaj cu dimensiunile maxime: 55 x 40 x 23 cm si greutatea maxim admisa 8 kg.
• cazare 9 nopti
• 9 mic dejun
• insotitor de grup pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
- asigurare medicala
- asigurare storno
- mese de prinz si cina
- taxe locale hotel
- costuri viza; Chiar daca in acest moment viza de Tanzania nu costa nimic, am tinut sa o mentionez aici pentru situatia in care se schimba intre timp ceva. Viza se primeste gratuit pe aeroport. Pasaportul trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data de intrare in Tanzania.
- vaccin contra febrei galbene 150 - 300 lei, depinde de clinica
- transfer de la aeroport la hotel si de la hotel la aeroport cca 10 USD/sens (este functie de numarul de persoane din grup). Total cca 20 EUR.
• excursiile optionale
Sandbank picnic = 80 EUR/persoana (include pranz, bauturi racoritoare, apa minerala, echipament de snorkeling transfer de la si inapoi la hotel, taxa de intrare)
Prison Island tour = 47 EUR/persoana ( transfer de la si inapoi la hotel, ghid, apa minerala, taxa de intrare, transfer cu barca cu motor pana pe insula si inapoi)
Jozani Forest = 47 EUR/persoana (transfer de la si inapoi la hotel, ghid, apa minerala, taxa de intrare)
Safari Blue = 80 EUR/persoana (transfer de la si inapoi la hotel, ghid, apa minerala, taxa de intrare, transfer cu barca cu motor, bauturi racoritoare, pranz)
Stone town Tour = 50 EUR/persoana ( transfer de la si inapoi la hotel, ghid, apa minerala, taxa de intrare)
• Excursie Parcul National Mikumi (3 zile) = 850 EUR Include:
- zbor din Zanzibar si retur
- toate taxele de intrare
- transferurile de sosire si de plecare
- cazare cu pensiune completa
- serviciul unui ghid de vorbitor de limba engleza
- transport cu un vehicul excelent de 4x4 reconstruit pentru safari pentru vizionare
- diurna soferului, indemnizatiile si taxele de parcare pentru vehicul si sofer
- fara limita de kilometri
- program conform itinerariului
- sticla complementara de apa zilnic
- taxele guvernamentale



Grup = 15 persoane

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Gigi Cindea 0040 745 106501

Program excursie
19 septembrie Ora 7.30, Aeroportul International Henri Coanda, Plecari Internationale, in fata Cafenelei Lavazza - intalnire cu insotitorul de grup,  urmand sa zburam spre Zanzibar. Zbor Turkish Airlines TK1044 L 19 SEP 10.00 OTP - IST 11:25  conexiune  TK 567 19SEP 19:50  IST - ZNZ 03: 15  (20 SEP)
Urmariti acest topic de forum, pentru eventualitatea unei modificari de zbor. Singurul loc in care se fac anunturile, se dau informatiile si detaliile este acest topic. Nu dam telefon din agentie, nu transmitem Email-uri si avem rugamintea sa nu sunati in agentie sau insotitorul de grup, pentru probleme pe care le gasiti specificate aici. Avem recomandarea sa va luati masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorii de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati unul dintre insotitorii de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul. La servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente. Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu cca 2,5 ore inainte de decolare, pentru a putea solicita la ghiseu, un loc care sa va convina. Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului in Zanzibar insotitorul de grup nu mai are responsabilitati. Fiecare isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata la plecare atat la Otopeni cat si cea de conexiune de la Istanbul (care poate fi modificata, de aceea trebuie urmarit afisajul aeroportului) pentru boarding. Reintalnirea grupului se face la aeroportul din Zanzibar, linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, sau la tigara. Se merge pe rand la toaleta, pentru a nu lasa bagajele nesupravegheate, dupa care, in grup compact, cu insotitorul de grup in fata, se iese din aeroport, urmand sa fim imbarcati in microbuzele companiei cu care colaboram.

20 septembrieE nevoie de o zi de odihna si relaxare, dupa un drum ce dureaza atatea ore...Asa ca o sa ne incepem vacanta cu un prgram de relaxare, plaja si baie.

21 septembrie Dupa o zi lejera, incepem explorarea insulei. Excursia pe care o s-o avem in acea zi se numeste Sandbank picnic:  Navigam, cu o barca traditionala cu panze, spre o zona litorala cu nisip alb si apa turcoaz; vom face snorkeling si vom vedea corali colorati si pestii tropicali ce traiesc in jurul insulei. Excursia include folosirea unui echipament de snorkeling de cea mai buna calitate, cu ghiduri si instructori, sucuri la gheata, apa minerala si un pranz delicios ce include fructe de mare si pe care o sa-l servim pe plaja de nisip alb. sa fie servit pe nisipul alb.

! No longer available


22 septembrie Prison Island tour Este o excursie de relaxare care dureaza jumatate de zi. Mergem pe o minunata insula, ce apartine orasului Zanzibar. Scopul pentru care a fost folosita insula s-a schimbat de cateva ori. Initial construita ca o inchisoare, nu a ajuns sa fie folosita niciodata pentru asa ceva. Mai tarziu a servit ca o carantina a sclavilor pentru intreaga Africa de Est. Parte din constructiile folosite in acea vreme inca se mai pot vedea.  Insula ofera o panorama minunata asupra orasului, mai ales in timpul noptii. Exista acolo o plaja de nisip foarte frumoasa, unde se poate inota in apele cristaline.  Recifele de corali din jurul insulei sunt o invitatie la snorkeling. Insula Inchisorii este de asemenea locul in care cuibaresc, protejate acum, uriasele broaste testoase.

! No longer available


23 septembrie Jozani Forest. Acesta este un tur ghidat, care dureaza cca trei ore. Padurea este singurul loc in care se mai poate vedea vegetatia originala, cea naturala. Aici se pot vedea specii endemice de fauna si flora: maimuta rosie, pisici de catifea, serpi, mangrove, o larga varietate de arbori si arbusti, mlastini. In padurea de mangrove se pot vedea crevetii ce si-au gasit salasul in apa. Este cea mai buna excursie pentru a descoperi natura in starea ei virgina, unde veti avea sansa unica de a vedea si de a face fotografii maimutei rosii de colobus, specie ce traieste doar in Zanzibar.

! No longer available


24 septembrie Safari Blue. O excursie de o zi, ce exploreaza zona Golfului Menai, la sud-vestul insulei Zanzibar. Safari Blue pleaca din satul de pescari Fumba, navigand in barci traditionale printre insulele, prin apele lagunelor din Golful Bay si Oceanul Indian. La sosire, o sa vi se prezinte un briefing ce contine informatii despre programul zilei si siguranta la bord. Dhows sunt construite manual din mahon african, finisate si perfect conservate. O sa admirati uimitoare creatii ale naturii, bancuri de nisip fin, ce se ridica din albastrul turcoaz al Oceanului Indian. O sa aveti o oprire pe un banc de nisip de unde se intra in ocean pentru snorkeling printre recifele de corali. Urmeaza apoi relaxare, in timp ce primiti o nuca de cocos si o gustare usoara. Dupa snorkelling, in cazul in care valurile permit, vom trece pe alt banc de nisip, aproape de insula Pungume acolo unde veti servi masa de pranz si veti petrece restul dupa-amiezii. Bancurile de nisip din mare sunt descrise unanim, de fotografi si turisti drept cele mai idilice locuri din lume.

! No longer available


25 septembrie Turul Stone Town. Dureaza trei ore, care incepe de la hotelul in care o sa stam, de unde vom fi condusi in zona istorica a orasului. Prima noastra vizita este piata fructelor care a fost deschisa in 1904. Aici veti vedea si putea cumpara dintr-o mare varietate de fructe tropicale si mirodenii. Este cel mai bun loc unde se poate simti multiculturalismul din Zanzibar o insula cu locuitori de diferite origini. Urmatoarea oprire va fi la Catedrala Anglicana de la Mkunazini, construita de epicoscopul Streers in 1874, pe locul fostei piete a sclavilor. Ghidul va va arata, de asemenea, locul in care se presupune ca sclavii erau tinuti inainte de licitatie. Crucifixul Bisericii provine din pomul din Chitambo, sub care a fost ingropata inima lui Dr. Livingstone, marele explorator al Africii. Urmeaza sa vizitati Muzeele Nationale din Zanzibar denumite si Muzeele Memoriale de Pace.

! No longer available


Dupa amiaza free time pentru plaja si baie, dar si pentru pregatirea bagajului pentru urmatoarea zi, cand se pleaca in Parcul National Mikumi

26 septembrie Check out hotel, o sa mutam bagajele mari la Zanzibar, in hotelul in care o sa stam ultimele doua zile. Cu bagajele pregatite pentru safari, la ora 09.30 ne imbarcam in avion, iar la orele 12.00 o sa ajungem la masa de pranz.  Dupa masa de pranz se pleaca i observarea animalelor. Ce putem intalni: elefant, leu, caine salbatic, zebre, hiena, bivol, hipopotam etc De asemenea peste 300 de specii de pasari au fost observate in acest parc. La intoarcere cina.

27 septembrie Mic dejun urmat de safari atat dimineata cat si dupa-amiaza in Parcul National Mikumi. Pranzul este gen picnic, nu ne putem intoarce la pensiune la amiaza pt ca trebuie sa mai platim o data taxa de intrare si pierdem timp pretios. La intoarcere cina.

28 septembrie Micul dejun apoi veti avea timp liber inainte de plecarea la aeroport. Parasim parcul Mikumi si ne indreptam spre aeroport. Decolam din Mikumi la 15:10 si aterizam in Zanzibar la ora 17:00. La aeroport ne asteapta transferul la hotel. Am ales pentru ultimele doua zile un hotel la ocean, dar in acelasi timp in oras, pentru a-l putea explora mai amanuntit.

29 septembrie Free time

30 septembrie. Este ziua de plecare. Zburam cu Turkish Airlines. Zanzibar, aeroport Zanzibar Intl TK567 decolare ora 4.10 - aterizeaza 30 septembrie ora 12.55 Istanbul, (Ataturk) (+) Terminal: I - International Terminal   
CONEXIUNE:
30 September 18:45  Istanbul, (Ataturk) (+) Terminal: I TK1045 Decolare ora 18.45 - aterizare Bucuresti 30 September ora 20:05

Excursie optionala Parcul National Mikumi

! No longer available


Tarif: 850 EUR

Se achita cu 4 luni inainte de plecare grup

Servicii incluse:
- zbor din Zanzibar si retur
- toate taxele de intrare
- transferurile de sosire si de plecare
- cazare cu pensiune completa
- serviciul unui ghid de vorbitor de limba engleza
- transport cu un vehicul excelent de 4x4 reconstruit pentru safari pentru vizionare
- diurna soferului, indemnizatiile si taxele de parcare pentru vehicul si sofer
- fara limita de kilometri
- program conform itinerariului
- sticla complementara de apa zilnic
- taxele guvernamentale

Nu sunt incluse:
- extra consum: bauturi, telefon, spalatorie etc.
- taxa de plecare
- tips pentru soferi (foarte recomandat)
- viza, asigurare de calatorie

! No longer available


! No longer available


Precizari Este o excursie pentru persoane active, iubitoare de natura exotica, dispuse la efort si in special la un anumit grad de disconfort, pentru ca tin sa precizez si sa ne intelegem de la inceput: calatorim in Africa, nu intr-o zona civilizata din Europa. Daca sunteti o persoana mai putin activa, comoda, care nu este dispusa la efort fizic, va spun de acum, ca o sa va creati disconfort nu doar personal ci si grupului si insotitorului de grup. Asa ca ganditi-va bine la inscriere daca este excursia potrivita. Oricum la aceasta excursie, mai mult decat in altele se va face o selectie, o filtrare a celor inscrisi, tin sa ma asigur personal, discutand cu fiecare in parte ca s-au inteles toate conditiile.

Alt lucru care tin sa-l precizez este ca nu sunt ghidul grupului, ci insotitor de grup. Si pentru mine prezenta in acele locuri este o premiera. Am afectat mult timp studiind Zanzibarul, cunosc o multime de lucruri legate de acel loc, avem un contact foarte bun, o agentie locala serioasa si experimentata cu care am avut intalniri personale in Europa, dar fiind pentru prima oara acolo pot aparea si anumite mici disfunctionalitati. Am experienta sa trec usor peste, dar depinde si de cei din grup cum stiu sa atenueze asa ceva sau sa amplifice. Ce va pot spune este ca am sa fac tot posibilul sa va simtiti in siguranta, sa aveti un grad de confort cat mai mare posibil pentru Tanzania, sa vedeti cat mai multe si mai interesante lucruri.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Hotelul este deja nominalizat, va puteti informa pe internet despre el, aveti ocazia de a studia feed-back-urile.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.

Despre Zanzibar

Zanzibar este un arhipelag de langa coasta de est africana, fiind alcatuit din insula principala cu acelasi nume (Zanzibar sau Unguja se citeste Unguudsa) avand suprafata de 1.658 km˛ si in nord insula Pemba cu 984 km˛.

Zanzibar este un teritoriu autonom ce apartine de Tanzania fiind compusa din Tanganika si Zanzibar. Capitala a preluat denumirea insulei principale - Zanzibar City fiind renumita pentru orasul vechi, Stone Town.

Daca am amintit de localitati, sa vedem in continuare care sunt cele principale:

Stone Town - capitala, un oras vibrant si incantatoar

Nungwi - amplasa in nordul al insulei. Foarte popular pentru cei care iubesc inotul in ocean pentru ca este posibil chiar si la reflux. Un loc aglomerat de turisti in plin sezon

Kendwa - la cativa km sud de Nungwi, de asemenea, foarte popular cu turistii.

Matemwe - un mic sat traditional din nord-est.

Paje - poate cel mai activ ca turism, sat din Zanzibar - se afla pe coasta de sud-est cunoscut pentru conditii excelente de kiteboarding, scufundari, o plaja uimitoare si restaurante excelente.

Jambiani - un mic sat de pescari pe coasta de sud-est, la 10 km sud de Paje, cu numeroase pensiuni mici si hoteluri si de asemenea restaurante - o optiune mai linistita decat Paje

Michamvi - cel mai indepartat sat de pe coasta de sud-est, cunoscut pentru plaja cu apus de soare si cel mai tare bar din Zanzibar, plaja Kae.

Makunduchi: la varful de sud-est al insulei. La 70 km de orasul Stone Town. Are propriul spital, curtea magistratilor, scoala secundara. Satul este renumit pentru festivalul "Mwaka Kogwa" care se tine in iulie. Plajele sunt la o distanta mica de sat si sunt linistite, sunt potrivite pentru cei care adora locurile mai pustii...

Kizimkazi: sat mic de pescari renumit pentru tururile de Dolphin. Cea mai antica moschee din Africa se gaseste in Kizimkazi Dimbani.

Populatia insulei numara in jur de un milion de locuitori, fiind alcatuita din africani, indieni, persi si arabi. Majoritatea este musulmana iar limba oficiala este kisuaheli sau swahili, o limba din familia bantu (orginara din regiunea Congo) foarte raspandita in Africa de est. Mai exista o minoritate de cca 10 000 de Kharidjiten (popor cu care au fost conflicte la alegerea califului).

Istoria Primii care au sosit pe insula au fost negustorii arabi prin secolul VIII, ei denumind coasta insulei bar des zandj (coasta omului negru), prin arabi extinzandu-se si religia islamului pe insula. Datorita necesitatii de comunicare a negustorilor arabi si locuitorii insulei ia nastere o limba noua suaheli (sahil = arab: coasta), care este un amestec dintre limba araba si o limba africana, la care se adauga ulterior fragmente din limba engleza.

La sosirea lui Vasco da Gama (28 ianuarie 1499) existau deja asezari arabe pe insula, ca si relatii comerciale cu India. In 1503 sosesc portughezii care intemeiaza un centru comercial pe insula, distrugand relatiile comerciale musulmane.

La sfarsitul secolului XVII portughezii pierd controlul asupra regiunii, in Zanzibar infiintandu-se un sultanat cu centrul in Oman. Comertul decade si apare comertul cu sclavi care dureaza mai multe secole, Zanzibarul si Madagascarul numarandu-se printre centrele importante a comertului cu sclavi si fildes din Oceanul Indian.

Din 1818 incep sa se cultive masiv mirodenii (cuisoare) sub dominatie musulmana care continua comertul cu sclavi si arme de foc. Din 1698 dinastia din Oman construieste masiv aici, fortificand zona si aduce din nou dominatia araba.

La inceputul secolului XIX tranzactia cu sclavi atinge cifre intre 6 000 si 10 000 de sclavi vanduti pe an ce reprezenta 75 % din numarul de locuitori ai insulei. Pana in 1870 sultanatul din Zanzibar s-a extins pana la Lacul Tanganyika iar dupa moartea lui Sayyid Sa‘ids (1856), sultanatul va fi impartit.

In 1886 o delegatie germano-engleza stabileste granitele Zanzibarului pe continentul african. Sultanatul din Zanzibar devine tot mai mic si in 1890 insula Zanzibar si Perma devin protectorat britanic.

La 10 decembrie 1963 are loc declaratia de independenta a Zanzibarului eliberat de sub colonialismul britanic, ulterior urmand o revolutie ce a dus la desfiintarea sultanatului. Dupa revolutia din 1964 Sheikh Abeid Amani Karume este ales ca presedinte al statului . El este omorat prin atentatul de la 7 aprilie 1972. Urmasul sau este Aboud Jumbe Mwinyi. Din anul 2000 presedintele Zanzibarului este fiul lui Karume Amani Abeid Karume.

Clima
Zanzibar este o destinatie ideala pentru cea mai mare parte a anului, cu exceptia lunilor aprilie si mai, care sunt ploioase. Ploi mai pot aparea in noiembrie, dar au o durata foarte scurta.

Caldura verii este adesea domolita de vanturile sezoniere, care da nastere la briza placuta a marii, mai ales pe coasta de est si de nord. Fiind aproape de Ecuator, clima este calduroasa pe tot parcursul anului. Zanzibar are o medie de 7-8 ore de soare pe zi. Temperaturile pe perioada zilei variaza intre 26 si 30 de grade.

Vara – Noiembrie poate fi o luna calduroasa, si pot aparea ploi si umiditate crescuta in lunile noiembrie, mai si iunie
Iarna – cald din iunie pana in octombrie si cu ploi in luna iunie
Recomandat – din decembrie pana in martie si in periaoda iulie – octombrie

Forecast pentru luna in care o sa mergem noi in Zanzibar:

Temperatura medie 25°C

Temoeratura maxima: 27°C

Temperatura minima: 22°C

Ore de soare in medie pe zi: 10 ore

Medie de zile de ploaie pe luna: 8

Temperatura apei oceanului: 26°C

Informatii utile

Pe langa limba oficiala Kiswahili, cea engleza si cea araba sunt de asemenea foarte raspandite. Alte limbi europene precum fraceza sau italiana sunt cunoscute in zonele turistice

Sistemul de electricitate este de 220-240 V

Fiind o tara cu o populatie predominant musulmana, codul vestimentar este foarte important, atat femeile cat si barbatii trebuind sa se imbrace adecvat atunci cand nu sunt pe plaja. Costumul de baie este acceptat fara probleme pe plaja, dar scaldatul nud sau topless nu este tolerat

Cand va aflati in sate sau in oras nu purtati costum de baie, deoarece poate fi considerat ofensator. Incercati sa purtati haine lejere dar nu transparente in public

Oamenii din Zanzibar sunt foarte primitori si prietenosi, dar cereti-le permisiunea inainte de a-i fotografia. Este o situatie generala, va atrag atentia in mod special la acest lucru si va fac recomandarea sa nu va expuneti nicaieri in lume facand fotografii de aproape, incluzand oameni, fara acordul lor.

Consumul de alcool in zonele publicite nu este permis, cu exceptia hotelurilor, barurilor sau a zonelor turistice.

Afisarea de afectiuni in public, cum ar fi sarutul, este considerat ofensator...

Respectati obiceiurile locale. Moscheile sunt locuri sacre iar intrarea este interzisa pentru non-musulmani, cu exceptia cazului daca sunteti insotit de o persoana de aceasta credinta care va poate conduce in interiorul lor. Acestea nu pot fi vizitate in timpul slujbelor, care sunt de 5 ori pe zi.

Atunci cand oferiti sau primiti lucruri incercati sa o faceti cu mana dreapta.

Unitatea de moneda din Zanzibar este Shilingul Tanzanian ( TSH) ( 1USD= 1400TSH aproximativ). Cel mai bun curs il puteti obtine in contrapartida pentru USD. Dolarii americani ( USD) sau cecurile de calatorie sunt acceptate in multe locuri din jurul orasului

Cardurile de credite sunt foarte putin folosite in Zanzibar, si chiar daca gasiti locuri unde sa fie acceptate, sa fiti atenti la faptul ca orice tranzactie cu un card de credit are o taxa suplimentara de 5%-10% .

Preturile din piete sunt negociabile, dar cele din hoteluri si restaurante nu

Toti vizitatorii trebuie sa aibe un pasaport valid si viza pentru a intra in Tanzania. Detaliez mai mult aici, cu recomandarea MAE:

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Republica Unita Tanzania nu au nevoie de viza pentru o perioada de 90 de zile.

Totodata, pentru a putea intra pe teritoriul Republicii Unite Tanzania, cetatenii romani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
 - sa detina un pasaport valabil pentru o perioada de minim sase luni de la data intrarii in tara;
-  pasaportul sa contina minim o fila libera;
-  sa prezinte dovada cazarii;
-  sa faca dovada detinerii de resurse financiare (ex: extras de cont, carte de credit, cec-uri de calatorie etc.) ;
bilet de intoarcere.

Ce vaccinuri si medicamente sunt obligatorii

Cu 30 de zile inainte de plecarea in calatorie se face vaccin impotriva febrei galbene. In Bucuresti recomandare la clinica medicala Regina Maria, sau la Victor Babes si costa intre 150-300 RON, in functie de clinica unde il veti face. Este bine sa aveti si vaccinul impotriva hepatitei A si B, asta in situatia in care nu aveti deja. Discutati cu medicul vostru de familie daca nu va mai amintiti... Mai trebuie sa aveti la voi pastile anti-malarie – costa in jur de 10 RON. Eloquine (acestea se iau unul pe saptamana) sau  Malarone (acesta se ia cate o pastila in fiecare zi). Recomandarea este pentru gel dezinfectant pe care sa-l folositi intotdeauna inainte de masa, pentru a va curata mainile. Sa nu beti niciodata in Tanzania apa daca nu este imbuteliata.

Curiozitati despre Zanzibar:

Zanzibar este cel mai mare producator de cuisoare din lume, iar istoria ei a fost puternic influentata de acest lucru.

Plajele din Zanzibar sunt marginite in abundenta de palmieri de nuci de cocos. Spre deosebire de turisti, localnicii vad in acesti copaci mai mult decat aspectul estetic. Ei folosesc copacii la unei varietati mari de lucruri precum materiale de tesut, materiale de constructii, mancare sau bautura

Regretatul Freddie Mercury, solistul trupei Queen, s-a nascut in Zanzibar la 5 septembrie 1946. Tatal lui a fost contabil si a lucrat pentru guvernul britanic in Casa Minunilor.

Maimutele rosii columbus pot fi gasite numai in Zanzibar,cu precadere in padurea Jozani

Zanzibar a detinut prima locomotiva cu aburi din Africa de Est, fiind folosita de catre sultan pentru a circula in imprejurimile palatului in anul 1880.

Stone Town a fost inclus de catre ONU in patrimoniul mondial

Cel mai scurt razboi din istorie a fost dus in Zanzibar in 1896. Dupa moartea sultanului Hamid bin Thuwaini pe 25 august, un uzurpator a ocupat palatul si s-a proclamat conducator. I s-a cerut Marinei  Roiale Engleze sa il evacueza. La fix orele 9, trei nave de razboi au deschis focul timp de 45 de minute, transformand palatul intr-un moloz si gonind uzurpatorul. Acest bombardament poate fi considerat “Cel mai scurt razboi din istorie” , asa cum apare si in Cartea Guinness.

La ultima numaratoare au existat 560 de usi sculptate in Zanzibar. Cele mai vechi usi descoperite in Zanzibar dateaza din anul 1694.

Pe parcurs, am sa postez aici, din timp tot ce cred ca este necesar sa stiti si sa fiti pregatiti. Imbracaminte, bagaje, buget estimat pt parnzuri si cine.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Zanzibar si Parcul National Mikumi (Tanzania) 19 - 30 septembrie 2018
« Răspuns #1 : Luni, 20 Noiembrie 2017, 11:56 »
Am finalizat organizarea acestei excursii, este postata acum si pe site, locurile fiind rezervabile. Inscrierile se pot face aici: http://www.singlescamp.ro/eveniment/zanzibar-si-parcul-national-mikumi-tanzania-19-30-septembrie-2018/

Noi o sa fim plecati din tara pana in 6 decembrie, pana vin nu se pune problema de rezervare ci doar de inscriere. Tin mult sa discut cu fiecare inscris in parte, sa ma conving ca a inteles tot ce tine de organizare, de locurile in care mergem, despre excursiile optionale. Pana atunci va recomand sa parcurgeti cu atentie ceea ce am scris, sa verificati daca aveti liber in acea perioada, daca va incadrati in buget si sa va decideti. Dupa toate probabilitatile aceasta excursie nu va mai ramane deschisa pentru rezervari pentru ca nu suntem siguri ca putem asigura aceleasi zboruri si pt cei care se inscriu ulterior.

Se va proceda in felul urmator: pana la 6 decembrie va puteti gandi si inscrie. Intre 6 - 10 decembrie o sa discut cu fiecare inscris in parte, intre 10 - 15 decemrie trebuie facuta o prima plata, pt a rezerva zborul. Este foarte important.

Urmeaza apoi ca cei inscrisi sa se decida in 2-3 luni asupra caror excursii optionale se opresc, iar apoi sa faca si plata acestora, pentru a ne da si noua posibilitatea achitarii serviciilor de one day trip.

Offline oti

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 208
Re: Zanzibar si Parcul National Mikumi (Tanzania) 19 - 30 septembrie 2018
« Răspuns #2 : Luni, 20 Noiembrie 2017, 16:52 »
EU M-AM INSCRIS.  *|* *|* paine si apa pana in septembrie..... dar meritaaaaa!!!!!!! :yeah: :yeah:
Pasul indispensabil pentru a obtine lucrurile pe care ti le doresti in viata este acesta: hotaraste-te ce vrei.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Zanzibar si Parcul National Mikumi (Tanzania) 19 - 30 septembrie 2018
« Răspuns #3 : Miercuri, 21 Februarie 2018, 05:33 »
Locurile anuntate au fost ocupate, dar in conditiile in care mai sunt doritori, pana la data de 2 martie mai avem posibilitatea extinderii grupului cu 2 - 4 persoane. Nu mai mult. Deci daca sunteti decisi sa participati ACUM este momentul sa va inscrieti.

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Zanzibar si Parcul National Mikumi (Tanzania) 19 - 30 septembrie 2018
« Răspuns #4 : Luni, 16 Aprilie 2018, 15:18 »
Nu mai sunt locuri.

Offline ligia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 45
Re: Zanzibar si Parcul National Mikumi (Tanzania) 19 - 30 septembrie 2018
« Răspuns #5 : Duminică, 03 Iunie 2018, 08:04 »
Ce se aude cu excursiile optionale ? Cand le platim ?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Zanzibar si Parcul National Mikumi (Tanzania) 19 - 30 septembrie 2018
« Răspuns #6 : Duminică, 03 Iunie 2018, 11:26 »
Totul este deja rezervat si setat pt optionale. Cand ma intorc din Cinque Terre veti primi informatiile necesare platii excursiilor optionale.

Offline ligia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 45
Re: Zanzibar si Parcul National Mikumi (Tanzania) 19 - 30 septembrie 2018
« Răspuns #7 : Luni, 04 Iunie 2018, 08:55 »
Multumesc ! Vreau sa scap de bani 😄!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Am promis ca revin in intervalul dintre sosirea din Cinque Terre si plecarea in Madeira. O fac, dar fara lucruri prea concrete. Noi am facut pre-rezervari la Mikumi, pentru optionalele prezentate, toate sunt setate la agentia partenera. Urmeaza insa sa primim toate confirmarile de tarife. Chiar daca sunt in Madeira, am sa postez aici tot ce aveti nevoie pt rezervarea optionalelor, urmand sa primiti din agentie un chestionar pentru bifarea optiunilor.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Zanzibar si Parcul National Mikumi (Tanzania) 19 - 30 septembrie 2018
« Răspuns #9 : Duminică, 24 Iunie 2018, 11:56 »
Am transmis acum chestionarul, am rugamintea sa-mi transmiteti optiunile voastre. Tin ca in cele 7 zile cat sunt in tara sa finalizez problema optionalelor la aceasta excursie. O duminica frumoasa!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Zanzibar si Parcul National Mikumi (Tanzania) 19 - 30 septembrie 2018
« Răspuns #10 : Miercuri, 27 Iunie 2018, 10:25 »
Am primit raspunsurile tuturor, urmeaza sa primiti din agentie facturile pentru optionale. Am rugamintea sa efectuati plata, pentru a putea la randul nostru sa achitam colaboratorilor. Doar plata garanteaza rezervarea!

Mai jos, pentru ca am primit un mesaj prin care mi se solicita sfatul si recomandarea pentru echimpament, va transmit cateva "must have":

Pantofi trekkings. Pentru ca multi nu stiu spre ce sa se orienteze, va recomand pentru urmatorii 5-10 ani o pereche de Merrell, cu fata din piele, cu talpa vibram. Ii gasiti aici: https://www.epantofi.ro/merrell.html. Sunt foarte comozi, rezistenti si daca aplicati periodic pe ei un spray pentru impermeabilizare si contra prafului, ii purtati pana va saturati de ei. Nu va recomand cei pe care ii gasiti in magazine nespecializate, gen Lidl, Auchan, etc, pentru ca nu au nici o calitate din ceea ce se cere unui astfel de pantof: sa amortizeze socurile, sa tina piciorul in echilibru, sa nu alunecati etc. Va recomand sa aveti 2 perechi de inacaltari , cealalta poate fi eventual gen deschis, sanda trekkings. Gasiti modele tot pe link-ul pe care l-am oferit mai sus.

Pantoful trebuie luat ceva mai mare, asta pt ca intotdeauna se poarta cu ciorap gros, de munte. Nu cu sosete, nu cu supraelastice etc.

Nu faceti greaseala maxima sa veniti cu pantofi noi, nefolositi, sau sa nu va taiati unghiile de la picioare cat mai scurt! In general cand este vorba de mers pe jos, teren accidentat, greutatea corpului pleaca spre fata la coborare si daca nu aveti o tehnica corecta varful piciorului va lovi de sute si sute de ori partea din fata a pantofului care la trekkersi este mai dura. O sa traiti un cosmar...asa ca luati in seama aceasta recomandare.

Pantaloni elastici, lungi si scurti. Gasiti la raionul echipament de drumetii de la Decathlon. Piciorul respira in ei, sunt dintr-un material care asigura evaporarea, puteti face miscari destul de ample, sunt comozi. Nu veniti imbracati in pantaloni stramti gen blugi, in care va incalziti groaznic, plus ca va limiteaza miscarile.

Tricouri termice. Termic nu inseamna gros, nici ca tine caldura, ci ca asigura o evaporare a transpiratiei. Sunt facute dintr-un material sintetic, dar nu de genul acela supraelastic ce da iritatii, ci este soft, placut la atingere. Inevitabil o sa transpirati si daca nu aveti astfel de haine, o sa umblati ore intregi uzi si in disconfortul mirosului. In nici un caz tricouri de bumbac! Sunt placute la atingere, par potrivite, dar trebuie stiut ca acestea absorb transpiratia si nu o elimina.

Bluza termica cu gluga, gasiti astfel de imbracanite de asemenea la Decathlon. Este potrivita una care sa aiba si protectie contra umezelii, multe au efect lotus si nu lasa apa sa patrunda prin tesatura.

Pelerina - oriunde si oricand! Una mare sub care sa va intre si rucsacul, nu din cele de unica folosinta! Gasiti la Decathlon.

Rucsac de 20 - 30 litri. In Parcul national Mikumi calatorim intr-un avion de 13 locuri. Va inchipuiti ca nu exista loc de larg de bagaje, gen cala ca la avioanele mari, avem posibilitatea a aceva limitat de greutate si volum. Un rcsac este ideal. Va incap schimburi, toaleta intima, pelerina, frontala, rezervor de apa, tricouri, ceea ce aveti nevoie pentru 2 nopti.

O lampa frontala. Oricand si oriunde un astfel de accesoriu isi poate gasi utilitatea, mai ales intr-o zona mai putin citadina...

Rezervor de apa de aluminiu. Se gasesc in Decathlon. Le umplem cand si unde avem posibilitatea.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Zanzibar si Parcul National Mikumi (Tanzania) 19 - 30 septembrie 2018
« Răspuns #11 : Miercuri, 15 August 2018, 19:33 »
Revin pe acest topic, cu cateva informatii referitoare la tratamentele de imunologie indicate de medic:

- v-am informat ca pentru Tanzania este recomandata vaccinarea la unul dintre centrele specializate. Pentru a avea efect trebuie facuta cu minim 14 zile inainte de plecare, maxim 30 de zile

- contra malariei exista o medicamentatie profilactica:
Eloquine (Mefloquine) - incepe cu 7-10 zile inainte de intrarea in zona de risc, continua pe toata durata sederii si inca 3-4 saptamani dupa iesirea din zona. Se administreaza cate o tableta pe saptamana, in aceiasi zi.
Sau Malarone, care se adminstreaza cu incepere 1-2 zile inainte de intrarea in zona de risc, in fiecare zi, la aceiasi ora, toata perioada de sedere + inca 5-7 zile de la iesire.

Tineti cont de recomandari, paza buna trece primejdia rea...Cazurile de imbolnavire sunt foarte rare, majoritatea lumii merge nevaccinata acolo, dar parerea mea este sa procedati la fel ca mine: vaccinati-va si luati medicamentele contra malariei. Asa veti avea un gand eliberat de ce s-ar putea intampla daca...

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Zanzibar si Parcul National Mikumi (Tanzania) 19 - 30 septembrie 2018
« Răspuns #12 : Luni, 10 Septembrie 2018, 10:21 »
Am revenit, sunt vaccinat, peste cateva zile urmeaza sa iau si medicamentele impotriva malariei.  In 2 zile incepem discutiile aici, urmeaza sa va dau informatii si mai multe detalii despre destinatie.

Raspund si aici la intrebarea care s-a pus in agentie: in data de 26 septembrie intreg grupul (indiferent daca pleaca sau nu pe continent) va avea check out-ul de la hotel si transfer la Tausi Palace Zanzibar City 4*. Sunteti 2 persoane care nu participati la safari in Mikumi, urmeaza sa ramaneti la acest hotel pe perioada  cand ceilalti, impreuna cu mine vom fi plecati. Regruparea va avea loc la acest hotel, la care suntem si noi cazati, atunci cand revenim.

Avand in vedere ca cele doua participante au un program identic, vor fi cazate impreuna.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Zanzibar si Parcul National Mikumi (Tanzania) 19 - 30 septembrie 2018
« Răspuns #13 : Miercuri, 12 Septembrie 2018, 13:18 »
De astazi am inceput sa iau si medicamentele contra malariei. Voi ati inceput? V-ati vaccinat?

Pana una alta, hai sa vedem cum e vremea, pt a stii cum sa ne imbracam.

Pentru excursie am ales perioadele recomandate de calatorie:

In Zanzibar caldura este suportabila datorita brizei marine, mai ales pe coastele de nord si de est (acolo unde o sa stam noi). Ploi pot aparea in luna noiembrie, dar sunt de scurta durata. Ploile de durata mai lunga apar in perioada cuprinsa intre lunile aprilie si iunie, atunci cand mai toate hotelurile sunt inchise.

Pe continent, Tanzania are doua sezoane ploioase:
-Masika sau ploile lungi, abundente, in perioada martie - mai, cand precipitatiile cad aproape in fiecare zi
-Mvuli sau ploile scurte, usoare, in perioada noiembrie, decembrie si, uneori, ianuarie.

Ca prognoza meteo, in Zanzibar, temperaturile au sa fie constante, 23 - 28 de grade, cu soare, nori si uneori probabil si cate o ploicica...Care sper sa nu se tranforme in ploaie...

Pe continent, acolo unde este important pentru a avea un safari cat mai reusit, temperaturile sunt:
- noaptea - minim 17 grade
- ziua - maxim 30 de grade
Soare, cu ceva nor. Dar acolo nu se stie niciodata cum apare un nor gata sa se scuture, asa ca NU UITATI PELERINELE, cat mai bune, nu de unica folosinta.

Majoritatea locuitorilor din Tanzania sunt musulmani – adică în proporție de 98%. Deci sfatul este, ca pentru orice altă țară musulmană, să va îmbracati adecvat.

La capitolul recomandari, tineti cont de sfatul meu sa aveti pantofi trekking, cat mai bine sa fie impermeabili. Daca nu sunt din productie, exista posibilitatea de a-i impregna cu spray. Se gaseste la Hervis, la Deichmann, la orice magazin de sport sau pantofi care se respecta.

Luati-va lotiuni de soare, ceva in caz ca va ardeti, apoi medicamente...

Tricouri cat mai putin din bumbac, luati cu voi din cele in care transpiratia se evapora, nu se impregneaza. Gasiti la magazine sport. Pantaloni scurti dar cu ciorapi lungi care sa va protejeze piciorul, sau pantaloni lungi elastici.

Costume de baie, slapi...

Nu uitati de rucsac, in care sa puteti lua cu voi cele necesare la transferul pe continent, pt zilele de safari.

La ce sa va asteptati cand ajungeti acolo:

Aeroportul, daca poate fi numit asa, este unul dintre cele mai primitive pe care ati aterizat vreodata... Vom avea controale inclusiv la bagajele de cala, formulare de completat pentru viză (care pentru români nu costă nimic), vom fi amprentati, fotografiati șamd. Luati cu voi in bagajul de mana un pix, cu care sa puteti completa individual formularele.

Viza. Pentru a putea intra pe teritoriul Republicii Unite Tanzania, cetăţenii români trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

- să deţină un paşaport valabil pentru o perioadă de minim şase luni de la data intrării în ţară;
- paşaportul să conţină minim o filă liberă;
- să prezinte dovada cazării;
- să facă dovada deţinerii de resurse financiare (ex: extras de cont, carte de credit, cec-uri de călătorie etc.) ;
- bilet de întoarcere.

Va rog sa tineti cont de recomandarile facute de MAE:
- evitarea ieşirilor în oraş după lăsarea serii;
- folosirea bulevardelor principale şi evitarea în totalitate a străzilor lăturalnice sau neluminate;
- evitaţi pe cât posibil transportul în comun (acesta fiind ţinta principală a atacurilor armate) şi folosiţi companiile de taxiuri recomandate de către hoteluri;
- nu deţineţi sume mari de bani asupra dumneavoastră, păstraţi doar minimul necesar;
- nu expuneţi bijuterii scumpe sau alte obiecte de valoare;
- vă recomandăm insistent vaccinarea împotriva febrei galbene (şi deţinerea Carnetului Galben de Vaccinări împotriva FB) precum şi împotriva febrei tifoide, hepatitei A&B, difteriei şi poliomielitei.

Cu cine o sa intercationam acolo. Bastinatii se numesc zanzibarieni, însă aici gasiti si continentali, stabiliti aici în căutarea unei vieți mai bune și mai prospere, ținând cont de turismul în plină dezvoltare. Populația insulei este un amestec de africani, indieni, perși, arabi.

Limba oficială este swahili, care sună foarte frumos și este destul de ușor să prinzi câteva cuvinte: Jambo (salut) sau Pole-pole (încet-încet). Destul de multi stiu limba engleza, astfel incat vom putea interactiona usor cu ei.

Moneda națională este șilingul, dar se poate plăti mai peste tot și în dolari. Se poate plăti și cu cardul la unele restaurante sau hoteluri, dar țineti minte că, la totalul tranzacției, se adaugă un comision de 5%. Dacă rămâneti fără cash, există DOAR 4 bancomate, toate în Stone Town.

Ce mancam, cat costa
În Zanzibar se cultivă multe condimente: ghimbir, scorțișoară, cuișoare, cardamon și multe altele. Toate acestea, împreună cu influențele culinare lăsate în urmă de popoarele ce au cotropit insula de-a lungul timpului, fac din Zanzibar un veritabil paradis culinar. Mâncarea este delicioasă, având arome exotice, orientale sau indiene, dar și prețurile sunt pe măsură. Un alt element de surpriză este faptul că, de multe ori, porțiile sunt mult mai mici față de cum suntem noi obișnuiți.

Incearcati preparatele africane ugali, indiene chapatti, curry-urile swahili si manancati din plin fructe de mare. Apoi specialitati locale, precum curry si urojo de caracatita – o supa pe baza de turmeric si nuca de cocos, cu bucatele de carne prajita si cartofi picanti,

O cină costa până la 15 dolari de persoană. Excepție face numai capitala insulei, Stone Town, unde poți mânca lejer și cu 5-6 dolari de persoană în anumite restaurante.

La restaurant, poate dura până la două ore să-ți fie adusă comanda, dar încearcati să intrati în ritmul de acolo si mai ales nu va suparati.  Zanzibarienii nu se grăbesc și nici nu cunosc ritmul alert. De multe ori, ei încearcă din răsputeri să mulțumească turiștii, dar turiștii aleg calea cea mai la îndemână, aceea de a o lua personal. Lucrurile se pot rezolva foarte ușor, cel puțin în ce privește mâncarea. Nu aștepta să ți se facă foame ca să comanzi ci ia-ți o marjă de cel puțin o oră, astfel încât masa să fie gata la timp.

La micul dejun vom fi serviti cu oua… albe. Albe, chiar daca ele au si galbenus. Nu va speriati, nu e nimic in neregula cu ele, doar ca aici galbenusurile nu sunt...galbene ci...albe.. Ouale nu au un gust diferit, doar ca gainile se hranesc cu o cereala (sorgum) care le face sa produca doar oua monocrome.

Este o insula saraca, bogata, cum e Zanzibarul?
Este o insula extrem de săracă, însă foarte scumpă. Turismul este înfloritor, iar prețurile la hoteluri și la serviciile turistice sunt foarte mari. Dar localnicii trăiesc într-o sărăcie lucie. Se pare ca sunt multumiti sau chiar fericiti in lumea lor si sunt prea comozi sa faca schimbari si sa munceasca pt avere.

Intr-o astfel de tara saraca si musulmana pe de-asupra, nu va etalati bijuteriile de aur sau orice alte obiecte luxoase...

Ora in Zanzibar: UTC+3 hours, adica identica cu cea a Bucurestiului. NU va trebui sa schimbam ceasurile! Dar...in cultura swahili, oamenii tin socoteala timpului incepand cu rasaritul soarelui si nu cu miezul noptii, ceea ce inseamna ca la ei ora 7 a.m. este ora 1 dimineata, in vreme ce 7 p.m. este 1 la pranz (asta fiindca rasaritul si apusul se petrec relativ constant la aceeasi ora, datorita apropierii de Ecuator)...

Revin curand!  :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Zanzibar si Parcul National Mikumi (Tanzania) 19 - 30 septembrie 2018
« Răspuns #14 : Miercuri, 12 Septembrie 2018, 15:22 »
Am primit din agentie biletele de zbor, cu orele confirmate. Sunt afisate pe forum in mesajul principal, le repet si aici:

ZBORURI:

19 septembrie Bucuresti, aeroport Henri Coanda  TK1044 Turkish Airlines Decolare ora 10.00 am - aterizare Istanbul ora 11:25 am  Istanbul pe Terminal I - International, Aeroport Ataturk

CONEXIUNE:

19 septembrie Istanbul TK 567 aeroport Ataturk Terminal: I - International Terminal Decolare ora 19.50 - aterizare 20 September ora 03:15 am in Zanzibar, (Zanzibar Intl)


Retur:

30 September Zanzibar, aeroport Zanzibar Intl TK567 decolare ora 4.10 - aterizeaza 30 septembrie ora 12.55 Istanbul, (Ataturk) (+) Terminal: I - International Terminal   

CONEXIUNE:

30 September 18:45  Istanbul, (Ataturk) (+) Terminal: I TK1045 Decolare ora 18.45 - aterizare Bucuresti 30 September ora 20:05


 :oops: Referitor la bagajul de cala. Am primit permisiunea de a avea cu noi pana la 40 de kg bagaj de cala, dar nu mai mult de 32 kg/bagaj. Aceasta inseamna posibilitatea de a avea 2 bagaje, care insumate sa fie 40 kg. Dar subliniez, un bagaj sa nu fie mai greu de 32 de kg.

Tineti insa cont sa le puteti manevra singuri, acolo nu prea are cine sa ne ajute...