Autor Subiect: Apuseni. Tara motilor 28 aprilie - 2 mai 2018  (Citit de 53800 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Apuseni. Tara motilor 28 aprilie - 2 mai 2018
« : Joi, 14 Decembrie 2017, 14:29 »
 INFORMATII TRANSPORT

Traseu : Bucuresti - Pitesti  - Ramnicu Valcea - Sibiu - Alba Iulia - Garda de Sus.

Plecare din Bucuresti  28.04.2018, ora 06:00, statia MOL Pacii

Nr. microbuz:  B 589 NEW

Nume si nr tel sofer: BOGDAN 0756 070 783.

Pentru conexiuni la traseu, sunati soferul si stabiliti locul de imbarcare si ora.


Insotitor de grup: IULIAN PANESCU 0726 687 656.



Tarif* cu transport inclus:
urcare din Bucuresti, Pitesti: 750 lei
urcare din Valcea, Sibiu: 700 lei
Tarif fara transport inclus (pentru cei din afara zonei de conexiune cu miniautocarul si care vor ajunge singuri la destinatie): 680 lei

Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/apuseni-tara-motilor-28-aprilie-2-mai-2018/

Cazarile au sa se faca in ordinea achitarii avansurilor la 2 pensiuni: Pensiunea Danciu 3* Garda de Sus si la inca una foarte apropiata
Plecare: 28 aprilie 2018
Sosire: 2 mai 2018

Servicii incluse in tarif:
• cazare in camera dubla, mic dejun inclus - 4 nopti
• insotitor de grup pe toata perioada excursiei
• transport* pe ruta Bucuresti - Pitesti - Valcea - Sibiu - Alba Iulia - Garda de Sus si retur. Dupa efectuarea ultimei plati, va rog sa va inscrieti pe lista de transport deschisa pe acest topic.

Servicii care nu sunt incluse in tarif:
• asigurare medicala
• intrare la obiective (Poarta lui Ionele si Pestera Scarisoara)
• pranzuri si cine

Grup: 29 persoane
Insotitor de grup: Iulian Panescu 0726 687 656 

Programul excursiei
28 aprilie 2018 Cei care au transport inclus si pleaca din Bucuresti: intalnirea in 28 aprilie ora 6.00 statia de benzina Mol Pacii. Va rugam sa nu intarziati, luati-va toate masurile sa ajungeti la timp, pentru ca autocarul nu va astepta. La Pitesti va opri in jur de ora 7.30, la benzinaria Petrom, Bulevardul Nicolae B?lcescu 133 (iesirea spre Bascov), la Rm Valcea va ajunge in jur de ora 9.00 (urcare statia Petrom Calea lui Traian 269, iesirea spre Calimanesti) iar la Sibiu in jur de ora 11.00 - 11.30, statia va fi OMW Aeroport (Str. Alba Iulia 114). La Garda veti ajunge in jur de ora 14.30.
Pe traseul miniautocarului se vor face pauze doar pentru cafea, suc, toaleta, in timpul legal de oprire al soferului. Nu vom opri pentru servirea pranzului. De aceea va rog sa aveti cu voi sandviciuri si apa.
Dupa check in la pensiuni, 30 minute refresh, schimbarea in haine de drumetie si porniti intr-o plimbare pe Cheile Ordancusei. Nu aveti nevoie de rucsac sau nu stiu ce echipament. Sa aveti ghete, sa fiti imbracati cf temperaturii si ceva de ploaie...2 ore de plimbare pe soseaua betonata care parcurge cheile, vizitatam pestera carstica Poarta lui Ionele (va recomand sa aveti lantera sau frontala cu voi - pestera nu are sistem de iluminare) si revenim la pensiune. Luam cina, ne retragem apoi intr-o sala in care vom fi doar noi... Petrecere, cu muzica, dans si voie buna!  *|* :dance:

29 aprilie Mic dejun si al 9.45 plecam spre Ghetarul Scarisoara,traversand de data aceasta Cheile Ordancusei cu miniautocarul. O sa avem 2-3 opriri pana acolo, sunt cateva locuri cu panorame superbe si vreau sa intram si intr-o gospodarie in catunul Ocoalele. Sa bem lapte proaspat, branza, un unt de casa...
La Ghetar ne oprim, vizitam pestera (pret 11 RON), apoi coboram pana la Dobra Nicusor, cioplitor, viorist si ...de toate. Va puteti alege din produsele lui...E o plimbare prin padure de cca 30 minute, coboram apoi la Garda Seaca pe triunghiul rosu, pana la magazinul mixt. Acolo ne va astepta microbuzul. Mergem inapoi spre ghetar, pana la Pensiunea Scarisoara. Ne asteapta un pranz cu palinca, gustari, balmos si placinte pe lespede. Costa 35 - 40 RON/persoana.
La intoarcere Izbucul Cotetul Dobrestilor.
Seara cina si petrecere...

30 aprilie Dupa micul dejun servit cu incepere ora 8.30 ne imbarcam in microbuze si luam directia Arieseni. Prima oprire la Vanvucesti, pt o drumetie de doua ore dus si intors la Cascada Varciorog. Ne imbarcam din nou si mergem la Groapa Ruginoasa. Plecarea pe traseu, la un km dupa Pensiunea Castel Arieseni. Drumul dureaza cca 50 minute la urcare, ceva mai putin la coborare...
Masa o servim tip sandvici undeva pe munte.
Seara masa, petrecere si sa incercam, vedem, ne iese o surpriza? Ne ajuta din nou tulnicareasa? 

1 Mai O sa fie o zi in care calatoriti cu autocarul. Ajungeti in satul Incesti, la intrarea in comuna Avram Iancu, unde se afla Casa Memoriala a marelui conducator al motilor, la Cascada Pisoaia, Dealul cu melci, apoi va intoarceti la pensiune. Relaxare si voie buna...Cateva dintre obiectivele pe care o sa le vedeti sunt descrise aici: http://www.tuktuk.ro/2014/08/10-locuri-de-vazut-apuseni/

2 Mai Se pleaca dupa micul dejun la ora 9.00. Cu bagajele in microbuz, spre Alba Iulia, unde se viziteaza Cetatea, biserica unde este inmormantat Iancu de Hunedoara, Catedrala Unirii...Se ajunge in Bucuresti in jur de 21.00.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile.   
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR aici pe topicul deschis pe forum. O sa gasiti detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.
Inscrierile in excursie se fac pe site-ul http://www.singlescamp.ro]www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email de la agentia Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. Contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. Va recomandam ca inainte de a face plata avansului sa va mai asigurati o data daca aveti liber in perioada excursiei si de asemenea sa parcurgeti Conditiile de renuntare la o actiune http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Profil: se adreseaza persoanelor active, carora le place si inteleg muntele. Traseele sunt mediu spre usoare, dar este posibil sa mai dam si de un pic de zapada si asta presupune un efort suplimentar. La inscriere va rog sa tineti cont de aceasta recomandare. De asemenea tin si fac sublinierea ca excursia se potriveste celor care iubesc simplitatea vietii de la tara, care vor sa inteleaga cum s-a trait izolat, care vor sa vada cum arata un catun. Nu o recomand celor care vad in astfel de excursii doar partea idilica, uitand ca mai trebuie si un pic de efort fizic, sa mai accepte si un pic de disconfort dat de distanta, de programul incarcat si poate si de vreme. Apusenii sunt munti umezi, chiar si in lunile de vara ploua destul de mult acolo.
Si tot despre profil: urmarim ca oamenii sa se cunoasca, sa comunice...…De aceea oferim un cadru gandit si organizat special pt a face cat mai confortabila interactiunea. Insist pt un profil al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi. Persoane cu rabdare.
Echipament Pt drumetia montana este nevoie de echipament specific: gheata de munte, pantalon mai gros dar elastic, bluze de diferite grosimi care sa retina temperatura corpului. Rucsac, caciulita, ochelari de soare, bete trekking. Lanterna sau frontala pt pesteri. Traseele pe care urmeaza sa le parcurgeti vor fi mult mai usoare daca aveti echipament potrivit si adaptat.
Vreme: Este posibil asa cum am explicat sa dam si de zapada. Pentru 2017 am mutat excursia cu 2 saptamani fata de programul din ultimii ani, cu siguranta o sa fie mai cald si se reduc considerabil sansele sa ne ninga chiar si sus. Dar suntem la munte, nu se stie niciodata. Iar prognoze nu se pot face: intr-un an a fost cald de am facut picnic, in altul a fost nevoie asa cum vedeti in poze sa strabatem nameti...Trebuie sa veniti echipati corect pentru munte, sa aveti buna dispozitie sa vedeti, sa vzitati si evident sa aveti in vedere ca faceti parte dintr-un grup care are reguli. Indrumatorul de grup este o persoana cu multa experienta pe munte, este ghid montan, o sa va dea toata asistenta necesara, este insa nevoie sa ascultati recomandarile... :)
 
O sa parcurgem zona de catune din Apuseni de Alba, din fericire drumurile s-au modernizat acolo si fac acum posibila deplasarea cu microbuzul. Trebuie sa stiti ca satele sau comunele din Apuseni sunt formate din mai multe catune, adica din mici asezari de 6-10 case. Casele mocanesti sunt imprastiate pe munti, de multe ori pentru a ajunge la vecin poti "manca o paine". Va fi pt cei care merg acolo o adevarata intoarcere in timp...Ultimii locuitori mocani sunt oameni de isprava si foarte primitori. Urmeaza sa le calcam pragul si sa vedem cum se traia odata. 
Am ales aceiasi perioada ca in 2017, dar ceva mai tarzie decat in 2014, 2015 si 2016 in special pentru spectacolul de culoare oferit de braduse si ghiocei care acopera toate plaiurile.

Cateva imagini din anii trecuti:




















































Si aici cand mergeam mai devreme... :) in Apuseni.

































Aici puteti citi mai multe despre excursiile din fiecare an, gasiti feed-back-uri, fotografii:

2014 http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1775.0.html

2015 http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2041.0.html

2016 http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2195.0.html

2017: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2408.0.html

Offline Mimi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 378
Re: Apuseni. Tara motilor 28 aprilie - 2 mai 2018
« Răspuns #1 : Joi, 14 Decembrie 2017, 20:21 »
 S-au deschis inscrierile ?

Offline ave caesar

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Apuseni. Tara motilor 28 aprilie - 2 mai 2018
« Răspuns #2 : Joi, 14 Decembrie 2017, 21:17 »
Probabil se vor deschide inscrierile foarte curand.
Eu ma inscriu, pot fi trecut pe lista.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Apuseni. Tara motilor 28 aprilie - 2 mai 2018
« Răspuns #3 : Vineri, 15 Decembrie 2017, 04:16 »
Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/apuseni-tara-motilor-28-aprilie-2-mai-2018/


Mimi, ave caesar, daca e pus link-ul pe site si formularul de rezervare e activ, inseamna ca s-au deschis si rezervarile  :thumbup:
 :kissing:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Mimi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 378
Re: Apuseni. Tara motilor 28 aprilie - 2 mai 2018
« Răspuns #4 : Vineri, 15 Decembrie 2017, 05:46 »
 Multumesc , Wonderland . Chiar nu am vazut link-ul.

Offline Mimi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 378
Re: Apuseni. Tara motilor 28 aprilie - 2 mai 2018
« Răspuns #5 : Sâmbătă, 16 Decembrie 2017, 18:23 »
 Am spart gheata , m-am inscris ! Cine este urmatorul ?

Offline oviarad

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 417
  • barbat serios gasit prieteni, cine i-a pierdut :)
Re: Apuseni. Tara motilor 28 aprilie - 2 mai 2018
« Răspuns #6 : Vineri, 26 Ianuarie 2018, 08:47 »
Se pare ca eu sunt urmatorul  :thumbup:
Va dainui doar ce-am iubit cu-adevarat , cenusa-i restul

Offline Mimi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 378
Re: Apuseni. Tara motilor 28 aprilie - 2 mai 2018
« Răspuns #7 : Vineri, 26 Ianuarie 2018, 17:25 »
 Bine ai venit , Ovi ! Abia astept sa ne cunoastem . Ceilalti , unde sunteti , acum vine Aprilie !
Haideti sa incropim un dialog aici pe forum! :)

Offline oviarad

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 417
  • barbat serios gasit prieteni, cine i-a pierdut :)
Re: Apuseni. Tara motilor 28 aprilie - 2 mai 2018
« Răspuns #8 : Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018, 08:26 »
vad ca meniul va fi la alegere ,,,,,,,,,,,,,ei bine ca o cerere speciala , vreau intr-o seara un pic de balmos  si/sau intinsoare ,,,,,,,,,,,uff ce dor mi-e
Va dainui doar ce-am iubit cu-adevarat , cenusa-i restul

Offline echilibru

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 38
Re: Apuseni. Tara motilor 28 aprilie - 2 mai 2018
« Răspuns #9 : Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018, 09:16 »
As dori sa vin si eu. Singura problema este ca trebuie sa ajung la intoarcere in Bucuresti mai devreme, pana la orele 19,00, ca sa prind alta legatura spre casa.A doua zi incep munca...la prima ora( bugetar:)).Daca este cineva cu masina personala care se intoarce in Bucuresti pe la aceasta ora, rog mult sa ma anunte.Multumesc, zile frumoase va doresc!

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Apuseni. Tara motilor 28 aprilie - 2 mai 2018
« Răspuns #10 : Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018, 09:47 »
echilibru, daca astepti raspunsul la intrebarea ta, foarte probabil nu vei mai gasi locuri in excursie.
Nu mai bine iti aranjezi o zi libera? Zic si io!
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline oviarad

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 417
  • barbat serios gasit prieteni, cine i-a pierdut :)
Re: Apuseni. Tara motilor 28 aprilie - 2 mai 2018
« Răspuns #11 : Marți, 06 Februarie 2018, 18:30 »
Mimi se pare ca va fi o vacanta in doi  ;)
Va dainui doar ce-am iubit cu-adevarat , cenusa-i restul

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Apuseni. Tara motilor 28 aprilie - 2 mai 2018
« Răspuns #12 : Marți, 06 Februarie 2018, 19:16 »
 :oops: Curand o sa spunem si aici stop...nu mai sunt disponibilitati de locuri!

Offline oviarad

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 417
  • barbat serios gasit prieteni, cine i-a pierdut :)
Re: Apuseni. Tara motilor 28 aprilie - 2 mai 2018
« Răspuns #13 : Marți, 06 Februarie 2018, 19:34 »
 :oops: si eu care credeam ca o sa schimb camera in fiecare  noapte  :D
Mai bine insa , ca se umple , abia astept sa cunosc persoanele din grup , desi nu stiu cine va fi , din ce am citit pe forum ,sigur sunt persoane de calitate , cu care voi petrece un semiconcediu interesant si distractiv. 
Va dainui doar ce-am iubit cu-adevarat , cenusa-i restul

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Apuseni. Tara motilor 28 aprilie - 2 mai 2018
« Răspuns #14 : Marți, 06 Februarie 2018, 20:20 »
oviarad, iar eu. Ce sa-i faci lumea se inscrie...in liniste.
Important e ca tu numai concluzii valoroase si pentru alti tragi:
- pe aici tre sa te temi ca n-apuci un loc, nu ca te dai dea dura prin camere goale
- persoanele-s de calitate, da, ce s-ai faci, a tunat zeul singlesilor si ne-a adunat.

Oare o sa aveti zapada in aprilie, pe munte? ::)
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.