Autor Subiect: Fascinantele Chei ale Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 10 - 13 mai  (Citit de 35844 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
INFORMATII TRANSPORT

Traseu : Bucuresti - Pitesti - Slatina - Craiova - Strehaia - Drobeta Turnu Severin - Orsova - Moldova Noua - Sasca Romana

Plecare  din Bucuresti la ora 07:00 MOL PACII
Nr. microbuz:  B 284 NEW
Nume si nr tel sofer: BOGDAN CRISTICA 0753 878 454.

Pentru conexiuni la traseu, sunati soferul si stabiliti locul de imbarcare si ora.



TRASEU    Sibiu – Orastie – Hateg -  Caransebes - Resita - Oravita – Sasca Romana

Plecare  din Sibiu la ora 09:00 PIATA GARII
Nr Microbuz: SB - 37 - MRI

Nr. tel sofer:  0744/127803





Tarif:  500 lei/ persoana - cazare in camera DBL

Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/fascinantele-chei-ale-nerei-si-cascada-beusnita-drumetie-si-rafting-10-13-mai-2018/

Plecare: 10 mai 2018
Sosire:   13 mai 2018
Cazare: 3 nopti la Pensiunea Cheile Nerei 3* Sasca Romana

Numar de locuri: 52

Servicii incluse:
     • cazare 3 nopti la pensiune 3*, mic dejun inclus
     • 3 cine
     • insotitor de grup pe toata perioada excursiei
     • 2 ghizi montani

Insotitor de grup: Augustin Ciuca 0751/361009

Servicii care nu sunt incluse:
     • asigurare medicala
     • asigurare storno
     • pranzuri
     • intrarea in Rezervatia Cheile Nerei - Beusnita 5 lei
     • ghidaj, barci, veste pentru rafting. Tarif: 115 lei/persoana – intregul traseu al Cheilor Nerei – 22 km.
     • transport pana la destinatie. Vor fi organizate plecari din:

Bucuresti Traseu: Bucuresti - Pitesti - Slatina - Craiova - Strehaia - Drobeta Turnu Severin - Orsova - Moldova Noua - Sasca Romana. Returul pe "Clisura", soseaua care urmareste Dunarea pana la Cazanele Mari, apoi continua ca si la sosire, pana inapoi in Bucuresti. Transportul nu este inclus in pretul excursiei si se achita cf km parcursi, costurilor sofer impartite la numarul de persoane inscrise la acest transport. Transport miniaucar 30 locuri + cazare si diurna sofer = 5.500 lei. Daca toate locurile se vor ocupa, cu plecare din Bucuresti, tariful/persoana este 5.500/30 = 183 lei (dus - intors). Mentiune: se va achita cota parte din costul de transport, functie de kilometri parcursi de fiecare (cel care urca din Craiova de exemplu, nu va plati acelasi tarif ca cel din Bucuresti)

Sibiu Traseul va fi: Sibiu – Orastie – Hateg – Caransebes – Resita - Oravita – Sasca Romana si retur pe acelasi traseu.
Transportul nu este inclus in pretul excursiei si se achita cf km parcursi, costurilor sofer impartite la numarul de persoane inscrise la acest transport. Transport microbuz 20 locuri + cazare si diurna sofer = 3.200 lei. Daca toate locurile se vor ocupa, cu plecare din Sibiu, tariful/persoana este 3.200/20 = 160 lei (dus - intors). Mentiune: se va achita cota parte din costul de transport, functie de kilometri parcursi de fiecare (cel care urca din Orastie de exemplu, nu va plati acelasi tarif ca cel din Sibiu)
    
Inscrierea la transport se face DOAR pe forum, nu sunand in agentie, nu trimitand Email-uri. Cu 30 de zile inainte de excursie se vor deschide 2 liste una pentru Bucuresti si una pentru Sibiu, in care va veti inscrie, individual (nu adaugati de altcineva). Inscrierea se face prin preluarea cu copy/paste a ULTIMEI LISTE (altfel ii lasam pe unii inscrisi pe dinafara) si adaugarea numelui si a initialei prenumelui, precum si a locului de urcare (conexiune). Evident ca pentru a putea posta pe forum, este nevoie sa aveti cont de utilizator, ceea ce v-am recomandat la momentul inscrierii in grupul nostru sa faceti suplimentar.

Cine nu foloseste transportul organizat, sau isi va organiza singur deplasarea la capete de traseu, sau va achita 50 lei suplimentar.

Tarifele de transport se vor achita insotitorului de grup, in prima seara, urmand ca aceasta sa achite insumat cele doua transporturi de la Bucuresti si de la Sibiu.

Program:
10 mai Pentru cei din Bucuresti: se pleaca la ora 7.00 din statia de benzina MOL PACII (Bulevardul Iuliu Maniu) linga statia de metrou, si se ajunge dupa cca 9-10 ore, adica la 17.00, la Sasca Montana. Va rog nu intarziati pentru ca traseul este lung, nerabdarea mare si nu vreau sa tinem oameni in masina pentru ca cineva nu stie sa-si organizeze plecarea la timp. Oricum trebuie stiut ca nu vom astepta...

Cei din Sibiu o sa plece spre Sasca Montana la ora 9.00 din Piata Garii (parcare, in fata Bisericutei). La fel ca si in cazul Bucurestiului, va recomand sa nu intarziati pentru ca microbuzul nu asteapta. Ne asteapta drum lung si nimeni nu este dispus sa astepte intarziatii.

Pentru conexiuni la traseele de transport, este nevoie sa contactati soferii, a caror numere o sa apara pe forum cu 1-3 zile inainte de plecare, pentru a stabili locul si ora de intalnire. Prin inscrierea pe forum ei vor sti ca din acea localitate are pe cineva de luat, doar ca trebuie sa va intelegeti asupra locului, iar el sa va transmita ora prognozata.

Seara cina la pensiune, meniu de grup. Ghizii au sa va explice traseele locurile prin care veti trece, particularitatile. Si un pic de party...

11 mai Grupul are in jur de 50 de participanti, iar aproape toti ati optat pentru rafting. Pentru ca grupul de "canotori" este prea mare pentru a fi indrumat, urmarit si monitorizat este nevoie sa impartim grupul in doua. Grupul 1, compus din 25 de persoane, va fi preluat de gazda de la pensiune, care este totodata initiatorul si organizatorul activitatii de rafting pe Cheile Nerei. O sa primiti tot instructajul necesar, totul se desfasoara cu maxima responsabilitate. O sa fiti transportati pana la capat de traseu, la Sopotul Nou, impartiti apoi pe mici echipaje si veti cobori pe Nera spre Sasca Romana. Este o actiune inedita, foarte interesanta si care va permite sa vedeti intregul traseu de 22 kilometri ai Cheilor Nerei (intre Sopotul Nou si Sasca Romana). Totul se desfasoara in deplina siguranta, fiecare barca are un conducator experimentat, astfel incat singura voastra grija este sa va bucurati de superbele peisaje. Va recomand sa cititi acest articol, este detaliat si informativ despre cum decurge o excursie pe apa. Aveti si fotografii si filme si impresii: http://travelbadgers.com/rafting-nera/.

La intoarcere o sa fiti preluati si adusi cu microbuzul la pensiune. Pe drum veti avea mai multe opriri, astfel incat sa va bucurati de peisaje, de locurile prin care treceti. O sa ajungeti si La Scaune, dar in special la Ochiul Dracului, un loc care-mi place mie tare mult. Din pacate a trecut ceva vreme decand nu l-am mai vazut... :-[ Cateva lucruri despre raul pe care o sa-l parcurgeti partial: Nera izvorăște din Munții Semenic, în estul Banatului, la sud de orașul Reșița, în teritoriul comunei Prigor județul Caraș-Severin, fiind formată la confluența a două brațe Nergana și Nerganița. Curge drept spre sud de la vârful Piatra Goznei, de unde izvorăște. La satul Borlovenii Vechi, se întoarce către sud-vest, primind ca afluent principal pe Prigor apoi pe Rudăria, și trecând pe lângă numeroase sate, printre care Patas, Prilipeț, Dalboșeț și Moceriș, până ce ajunge la Șopotu Nou unde se întoarce către nord-vest, intrând în Cheile Nerei. Trece apoi pe lângă satele Sasca Română, Sasca Montană, Slatina-Nera, Bogodint și Naidăș de unde devine râu de graniță între România și Serbia, pentru 21,9 km.

Ceilalti 25, pregatiti de drumetie, cu echipament montan, obligatoriu gheata, rucsac, pelerina, frontala (treceti prin tuneluri neiluminate), papuci de apa, impreuna cu insotitorul de grup si ghidul montan o sa urmari un traseu de cca 3 km pana ajungeti la Podul Beiului, acolo unde iese Nera din chei. Treceti prin fanete, livezi, traversati Nera pe o punte suspendata si o sa incepeti apoi sa urcati pana la nivelul balcoanelor panoramice. De acolo pana la Podul Beiului traversati o zona foarte interesanta, un traseu parte sapat in stanca sub forma de tuneluri. Nu va abateti de la traseu, ramaneti in monom, este o zona in care exista vipere. Cei doi conducatori de grup sunt experimentati, stiu ce trebuie facut pentru a le alunga de pe poteca, nu are de ce sa va fie teama, decat daca parasiti perimetrul creat de ei.

De la Podul Beiului veti merge cca 6 km pe un drum forestier care serpuieste pe malul Beiului, cu o oprire la Cascada "La Vaioaga". Un loc exceptional de fotografiat, cine are aparate performante poate scoate niste efecte de curgere a apei grozave acolo. Drumul este plan, nu este decat efortul mersului, nimic mai mult. La capatul acestui drum se afla un camping si Pastravaria. Prin dreapta gardului care o protejeaza, se face o poteca ce urca usor deasupra bazinelor si va conduce printr-o poiana apoi prin padure pana la intersectia a doua vai: Beiul si Beusnita. Beusnita inainte de varsare este spectaculoasa. Depozitele de calciu au format mici adancituri, ochiuri de apa, un fenomen, pentru care in Jamaica am platit pentru a-l parcurge, 15 USD. Aici e gratis. Descaltati-va, luati pantofii de apa si balaciti-va in apa limpede, trecand cu atentie pe marginile acestor mici bazine. Stiu ca e un pic rece apa, dar va obisnuiti repede... :)

Imediat in apropiere, langa pod este minunata lacrima, Ochiul Beiului. Fotografiati-l din mai multe unghiuri pentru a incerca mai multe efecte de lumina. Incercati si un filtru de culoare mai intensa, il aveti la telefoane. Ochiul Beiului este situat în mijlocul unei frumoase păduri virgine, printre ultimele din Europa, la limita Munţilor Aninei cu Munţii Locvei, un loc unde se aude doar ciripitul păsărelelor şi clipocitul apei. Daca nu aveti ghinionul altor turisti...Cu o suprafaţă de mai puţin de 300 mp şi o adâncime de aproape 4 metri, lacul de provenienţă carstică nu îngheaţă niciodată, nici măcar iarna. Şi asta datorită izvorului care împrospătează mereu apa şi face ca ea să aibă o temperatură constantă de 5-6 grade pe tot parcursul anului. Aici îşi petrec iarna raţele sălbatice, stârcii cenuşii şi alte păsări migratoare, care nu îşi mai continuă călătoria către ţările calde. Tradiţia spune că lacul ascunde multe mistere, care sunt alimentate mereu de lacrimile unui bei, de unde şi numele. Se spune că aceste locuri din Banat au fost stăpânite de un paşă, care avea un fiu de o frumuseţe rară, cu ochii albaştri şi expresivi, încât dacă te uitai, pur şi simplu te pierdeai. Acesta obişnuia să meargă la vânătoare în pădurile seculare. Într-o zi el s-a întâlnit cu o frumoasă fată de cioban, care era cu oile la păscut şi de îndată ce privirile li s-au intersectat, s-au îndrăgostit pe loc unul de celălalt. Se spune că atunci când tatăl beiului a aflat că fiul său iubeşte o fată de valah, a trimis un călău să o omoare. Tânărul a găsit-o pe fată fără suflare în locul unde acum este izvorul Beuşniţei şi s-a luptat cu călăul pe care în cele din urmă l-a ucis, cu preţul pierderii unui ochi. Din lacrimile ochiului pierdut s-a format lacul ce-i poartă astăzi numele. Sfârşit de durere, beiul şi-a înfipt jungherul în inimă şi s-a aruncat în lac. Se spune că fata s-a transformat în râu – Beuşniţa, iar din lacrimile şi jertfa beiului a luat fiinţă lacul turcoaz şi cristalin precum ochii şi sufletul lui.

De acolo va continuati drumul inca 300 m pana la Cascada Beusnita. Cascada Beuşniţa reprezintă un fenomen unic, un adevărat monument al naturii şi un obiectiv de însemnată valoare turistică, geologică si peisagistică. Are 15 m, iar în zilele senine, când razele soarelui străbat până la apele învolburate ale vaii, cascada pare înconjurată de zeci de curcubeie. Apa cade peste stânci, printre perne de muşchi, ca o pânză diafană şi acoperă micile grote care se văd în spatele şuviţelor de apă. Când debitele sunt mari, îndeosebi primăvara, efectul fonic este uluitor. Mai jos depunerile de calcar dizolvat care au luat cu ele muschi, gaze, tot ce au prins in cale au format mici bariere de travertin, o adevarata comoara geologica.

Cat faceti din pensiune pana la Cascada Beusnita? Pai mergand lejer, in cca o ora si jumatate ajungeti la Podul Beiului, iar de acolo pana la Ochiul Beiului cu povesti si opriri pentru fotografii, sa zicem 2 ore si jumatate. De la Ochiul Beiului pana la Cascada Beusnita inca o jumatate de ora, este chiar un indicator acolo. Deci hai sa zicem, cu totul dus si intors, vreo 9 ore. E bine sa porniti de dimineata, pentru a avea timp de hahaiala, sa nu fie nevoie sa grabiti de loc pasul. Este o minunata plimbare, aveti prilejul sa povestiti, sa schimbati impresii, sa va cunoasteti.

Deci in jur de 17.00 - 18.00 toata lumea o sa ajunga inapoi la pensiune si cei care au fost la rafting si cei care au fost la Cascada Beusnita. Un refresh, cina si ...socializare! Cu dans evident! 

12 mai Este simplu: cei care au fost la rafting merg cu Gusti la Beusnita si cei care au fost in drumetie merg la rafting. Seara acelasi program... :)

13 mai - ultima zi! In jur de ora 9.00 se pleaca spre casa, fiecare pe traseul lui. In drum opriri pt masa, pt obiective de traseu. Cei care vin din Bucuresti se intorc pe Defileul Dunarii, avand astfel ocazia sa vada in mers Cazanele Mari, Cazanele Mici, Manastirea Mraconia, Chipul lui Decebal, Hidrocentrala Portile de Fier I....Cei care merg spre Sibiu, viziteaza Sarmizegetuza Regia si Biserica de la Densus, o capodopera bizantina.

Gusti va lua legatura, pentru voi cei care mergeti spre Bucuresti, cu un barcagiu. Puteti alege o plimbare cu barca in zona dintre Cazane, este foarte frumos acolo. Stiu ca sunt printre voi doritori de a ajunge la Bigar, dar va spun la modul cel mai cinstit cu putinta ca nu merita efortul, drumul ocolit si extrem de prost sa vedeti o...dezamagire. Fotografiat din anumite unghiuri, clopotul cascadei apare ca spectaculos, dar este o iluzie optica. In realitate este foarte departe de publicitatea care i se face. Mult mai mult aveti de vazut si de castigat oprind la Mraconia si Statuia lui Decebal.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile.   
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR aici pe forum. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email ce contine datele agentiei Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.  Acest mesaj de rezervare de la agentie contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. Va recomand ca inainte de achita avansul sa verificati inca o data daca aveti liber in perioada de desfasurare a excursiei. De asemenea sa parcurgeti Conditiile de renuntare la o excursie: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/
Rezervarile se fac in ordinea de plata a avansurilor, nu a inscrierii.

Aceasta actiune se adreseaza profilului de persoana mai activa. Nu este recomandata persoanelor deloc antrenate, care au probleme de sanatate si care nu pot pastra un ritm de mers constant pe o distanta de cca 15 km. Urmarim ca oamenii sa se cunoasca, sa comunice...…De aceea oferim un cadru gandit si organizat special pt a face cat mai confortabila interactiunea. Insist pt un profil al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi. Persoane cu rabdare.

:oops:Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la ea va trebui sa cititi explicatiile si detaliile de mai jos:
Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea incercam sa va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.
Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are cat de cat pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort sa le poata parcurge relativ usor.
Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atiinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, nu ne cataram pe stanci, sunt de fapt plimbari montane care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.
Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!
Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti in cele mai multe cazuri de 2 persoane: un ghid montan calificat si un insotitor de grup la fel specializat in actiuni montane. Daca nu sunteti familiari cu tehnicile de mers pe munte, leader-ul de grup/ghidul montan, va vor oferi suportul necesar. Deci nu va faceti nici o grija ca „veti suferi”, ca veti fi coada grupului, ca veti ramane in munte.
In acelasi timp insa trebuie sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort in spatiu izolat de 3 - 8 ore, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. I-ati tine pe ceilalti in loc, a-ti crea probleme insotitorului de grup si ghidului.
Nu pot sa dau celor care nu au fost niciodata pe munte o masura a efortului pe care urmeaza sa-l depuna. Ceea ce mie mi se pare foarte usor unora le poate parea foarte greu. Ceea ce consider eu ca este foarte facil, altii pot cataloga drept dificil. Este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre traseele care urmeaza sa fie facute, sa cititi la fiecare diferenta de nivel si lungimea. In medie alegem trasee de cca 7 km si diferente de nivel care nu depasesc decat rar 500 m. Adica trasee care se incadreaza ca grad de efort la submediu.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti, de cele mai multe ori de persoane din Salvamont. Grupurile sunt mici intre 9  si maxim 30 persoane astfel ca 2 persoane pot supraveghea indeaproape totul.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-o drumetie montana si de asemenea de semnarea „Responsabilitatii personale” un document care arata ca ati luat la cunostiinta regulile, le-ati inteles si ca orice decurge din nerespectarea lor, de asemenea din lucruri ce nu tin de noi ca organizatori si ghizi nu vor putea fi puse in responsabilitatea noastra. Regulile si explicatiile le puteti consulata aici: http://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/ iar documentul pe care o sa-l semnati il gasiti aici: http://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/
Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane, de aceea va rog sa cititi si ceea ce am scris particular despre specificitatea acestei actiuni.
Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele din zilele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sint poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
–   rucsac dimensionat la drumetia la care participati
–   bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna.
–   daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
–   imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
–   pentru sezonul cu zapada nu uitati de parazapezi si crampoane
–   bete de drumetie, sau bete de schi, sint recomandate in mod special, mai ales pentru portiunile dificile. Aceste bete pot fi si telescopice.
–   haine de ploaie: geaca si pantaloni impermeabili.
–   fiecare lucru ce este pus in rucsac trebuie sa fie pun intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile pot fi ude.
–   lampa frontala sau minim lanterna
–   nu trebuie sa va lipseasca din rucsac ochelarii si crema de soare.
–   rezervor de apa plin ( 1-2 l)
–   medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
- la aceasta excursie in mod special, pantofi de plaja cu bereta la spate, sau inchisi de plastic. Se traverseaza apa.

Deasemenea, in caz ca suferiti de o boala este 100% recomandat sa va consultati medicul inainte de a parcurge vreun traseu montan! Neinformand liderul de tura sau ghidului montan ca suferiti de vreo boala, va asumati intregul risc ce decurge din acest lucru.
Retineti ca veti petrece intre 3 si 8 ore/zi mergand in zone montane, in care vremea este cateodata greu de prognozat. Din aceasta cauza este recomandat sa fiti bine echipati pentru programele/turele montane/drumetiile la care participati. Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta.

Mancare: Alimentatia este foarte importanta pe munte, de aceea dati o atentie deosebita acestui aspect si aveti de grija ce mancati si in ce cantatitati. Mesele de dimineata se vor servi la cabane sau pensiuni, in functie de program. Mesele de pranz au in componenta sandwisch-uri, pe care vi le pregatiti fiecare, mai ales in zilele de drumetie. Sa aveti cu voi produse dulci si energizante gen batoane cu ciocolata. Mesele de seara se vor servi la cabane/pensiuni. Va rugam ca in situatia in care sunteti vegetarieni sau aveti o anumita dieta sa aveti la d-voastra o cantitate de alimente. Este posibil ca in locurile izolate in care servim masa sa nu vi se poata asigura feluri de mancare care sa se incadreze in dieta. Nu intra in responsabilitatea ghidului si nici a agentiei rezolvarea unor astfel de situatii.

Surse de apa: In general apa de izvor din muntii Romaniei este potabila, dar asa cum recomandam este bine sa aveti cu dvs apa sau pastile de curatare/dezinfectare a apei, pentru a evita orice neplaceri.Pe traseu o sa intalniti izvoare, dar daca va stiti sensibili e bine sa consumati cu pastile de curatare.

Vremea: Cateodata din cauza conditiilor meteorologice, si pentru securitatea dvs. va fi necesara schimbarea partiala sau in intregime a traseului ce urmeaza a fi parcurs. Aceste schimbari se vor face de comun acord, cu explicarea tuturor variantelor, dar ghidul va fi cel care va lua hotararea finala.

Traseul Cheilor Nerei este unul simplu, fara prea multe coborasuri sau urcusuri, se pastreaza practic poteca care insoteste firul apei. Exista cateva balcoane de trecere, dar pt o persoana care a mai fost la munte nu reprezinta nici un obstacol, nici o problema. Cei care insa au probleme de vertij, desi distanta pana jos la luciul apei este mica (cca 5 m), este indicat sa se gandeasca...de doua ori inainte de a se inscrie. Avem si cateva coborari pe treapta de stanca, fara grad de risc, dar unde este nevoie de un pic de concentrare si evident de conditia fizica necesara pt un astfel de traseu asigurat cu cablu. Distantele de coborare sunt scurte, cel mult 10m, iar asigurarea cu cablu vine mult in ajutor. Cheile Nerei sunt parcurse si de persoane cu varste de peste 60 de ani, dar care evident au conditie fizica intretinuta prin excercitii. Deci nu reprezinta o problema pt persoane tinere.
Problema Cheilor Nerei este rezistenta la anduranta, acolo nu se pune problema de capacitate de efort de urcare, pt ca nu este cazul. Dealurile din jur, nu au mai mult de 600 m si in nici un punct nu le urcam pana in varf.
Ca un mare ajutor, microbuzele va vor duce la capat de traseu si va vor astepta la celalalt capat, scutind astfel de un efort inutil si de ore bune de mers.

Mentiune speciala. Pensiunea Cheile Nerei ofera servicii ok pt tariful pe care-l solicita. Conditiile de cazare sunt bune, s-a instalat si climatizare, mancarea a fost laudata de toata lumea anii trecuti. Ofera intimitate, loc pt party, deci toate conditiile, repet pt ceea ce platim. Ce am mai intampinat acolo uneori este problema calitatii prosoapelor. Nu am cum sa va spun daca s-a remediat sau nu, asa ca profilactic va recomand sa aveti cu voi (masina duce... :)) 2 prosoape (unul mare pt baie si unul mai mic pt fata). Nu este profesionist ce fac, dar consider mai important sa fiti informati decat sa nu spun nimic in speranta ca lucrurile s-au pus la punct acolo....

Despre zona Zona este de un pitoresc si un farmec aparte. Si este atat de particulara si personala, incat ai senzatia ca pasesti pe un taram nou, nemaintalnit. Sunt atatea lucruri de vazut si admirat acolo, incat poti sa-ti petreci o saptamna ratacind pe potecile parcului, vizitand cascade, pesteri, tuneluri sapate in stanca si bucurandu-te de peisaje de vis. Combinatia perfecta intre roca de calcar si o vegetatie mediteraneana bogata, intre apa de rau de munte si stancarie acoperita de muschi, iti creeaza un sentiment si un efect de placere vizuala de neexplicat. Culoarea ireala a Ochiului Beiului, lacrima verzui - albastra a ofiterului otoman care si-a vazut iubita romanca moarta, pastravii curcubeu ce se joaca in apele limpezi si repezi, racoarea potecilor umbrite, zgomotul cascadelor, iti influenteaza atat de mult starea, incat te simti levitand in frumos.

Fotografii facute de Embo in 2015:









Si de mine in 2014:

















Si de alti pasionati de fotografie si de locurile acelea minunate:





























Feed - back-uri si imagini din excursiile de anii trecuti:

2017: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2421.0.html

2016: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2205.0.html

2015: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2118.135.html

2014: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1737.0.html

2013: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1423.0.html

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224

Offline Balaita Violeta

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
Uraaaaa ! Am facut rezervare, platesc integral, vreauuuuuuuu aceasta minivacanta  !!!!!!! De cand o astept !!!!!

Offline Balaita Violeta

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
Buna seara! Am depus avansul ! :)

Offline Voicu Mihaela Dana

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
  • Nu uita sa zambesti!
Re: Fascinantele Chei ale Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 10 - 13 mai
« Răspuns #4 : Duminică, 28 Ianuarie 2018, 17:43 »
Buna seara! Unde pot vedea cate persoane s-au inscris si cine face parte din grup?
Mihaela V.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Fascinantele Chei ale Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 10 - 13 mai
« Răspuns #5 : Duminică, 28 Ianuarie 2018, 17:57 »
Nicaieri :)  ;D
Cand se va anunta "Nu mai sunt locuri", vom sti ca s-au inscris 52 de persoane.

Cine face parte din grup - poti afla doar daca tu si ceilalti incercati  sa va cunoasteti aici, postand, socializand, discutand despre pregatiri, sau despre ce va facut sa alegeti aceasta excursie, ce asteptari aveti...orice doriti si credeti ca va ajuta sa va cunoasteti si sa va "imprieteniti" in mediul virtual, sa va faceti o idee despre cei cu care veti porni in aventura in care v-ati inscris.  :angel: :thumbup: :strong:

Aaaa, este totusi o posibilitate de a vedea o lista cu numele celor inscrsi: cu o luna inainte de plecare, cand vor incepe sa se faca listele de transport, pe forum. Dar va fi o lista de prenume cu locul imbarcarii... ::)
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: Fascinantele Chei ale Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 10 - 13 mai
« Răspuns #6 : Duminică, 28 Ianuarie 2018, 18:07 »
Anuntul ca " nu mai sunt locuri" va veni atat de repede incat o sa iti para rau ca nu te-ai înscris mai repede :)

Offline Voicu Mihaela Dana

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
  • Nu uita sa zambesti!
Re: Fascinantele Chei ale Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 10 - 13 mai
« Răspuns #7 : Duminică, 28 Ianuarie 2018, 22:06 »
Ok. Am inteles. Multumesc mult. Seara faina!
Mihaela V.

Offline Flo_rin

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 60
M-am inscris.

Offline Flo_rin

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 60
Am achitat integral.
De-abia astept.

Offline Edith

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 177
Re: Fascinantele Chei ale Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 10 - 13 mai
« Răspuns #10 : Duminică, 04 Februarie 2018, 10:05 »
O zi  splendida sa aveti !

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Fascinantele Chei ale Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 10 - 13 mai
« Răspuns #11 : Marți, 06 Februarie 2018, 19:46 »
Am aflat din agentie ca numarul de inscrisi depaseste numarul de locuri. Tin sa reamintesc, pt ca nu doresc sa vad pe nimeni suparat: locurile se vor ocupa in ordinea platii avansului.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Fascinantele Chei ale Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 10 - 13 mai
« Răspuns #12 : Marți, 06 Februarie 2018, 20:21 »
Anuntul ca " nu mai sunt locuri" va veni atat de repede incat o sa iti para rau ca nu te-ai înscris mai repede :)

Adda, mare dreptate ai avut!  ;)
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: Fascinantele Chei ale Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 10 - 13 mai
« Răspuns #13 : Marți, 06 Februarie 2018, 21:23 »
 ;D se pare ca da . E o zona frumoasa si cred ca multi îsi doresc sa mearga. 

Offline Tania55

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 363
  • Tineretea = puterea de adaptabilitate
Re: Fascinantele Chei ale Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting 10 - 13 mai
« Răspuns #14 : Miercuri, 07 Februarie 2018, 14:50 »
Cred ca ar trebui sa se organizeze o excursie si in iulie (in aceeasi perioada ca si in anii trecuti) dar, fara rafting, pentru ca atunci nu mai este atata apa pe Nera, in schimb se poate face baie in piscina pensiunii   ;)
Am propus si eu (pentru ca sunt din zona asta frumoasa) ... nu trebuie sa tii cont de propunerea mea, Gigi !   
    :)