Autor Subiect: Maramures in haine de Rusalii. Traditie, istorie, drumetii 24-28 mai 2018  (Citit de 31563 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Dupa cum am specificat anterior, am actualizat listele de transport pe fiecare traseu in parte.
Fiecare participant trebuie sa fie sigur ca a verificat pe ce lista este inscris, pentru a stii exact unde este intalnirea.
Urmeaza sa transmitem si datele si numarul de telefon  al soferilor.


TRASEUL 1    Bucuresti – Pitesti - Rm Valcea – Sibiu – Alba – Turda – Cluj – Sacel
Plecare  din Bucuresti la ora 06:00 MOL PACII



BOGDAN - 0753/878454
Nr. masina : B - 484 - NEW
[/size]

1. Roxana O.
2. Elena M.
3. Florentina T.
4. Creteanu Simona
5. Verona Lisi P.
6. Roxana S.
7. Mirela M.
8. Laurentia B.
9. Ani D.
10. Victoria P.
11. Marcela Cornelia R. (Sibiu)
12. Melania O. (Sibiu)
13. Tica Eliada D. (Sibiu)
14. Cristina P. (Pitesti)
15. Paul R. (Cluj)
16. Armand C. (Rm. Valcea)
17. Dariana Gabriela F. ( Alba Iulia )
18. Laurentiu N.

TRASEUL 2 - Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Sighisoara - Tg Mures - Sacel 
Plecare  din Bucuresti la ora 6.00 Statia Petrom Aurel Vlaicu


VIOREL - 0763/675739
Nr. masina : B - 340 - NEW


1. Emanuel G.
2. Gabriel U.
3. Simona Capraru
4. Ariadna Iulia B.
5. Cornelia I.
6. Gabriela M.
7. Ileana N.
8. Anca R.
9. Marta H.
10. Georgeta Liliana O.
11. Liliana Felicia N.
12. Imola T.
13. Tania S. (Ploiesti)
14. Simona A. (Brasov)
15. Georgica L. (Brasov)
16. Teodora P. (Ploiesti)
17. Dan M. ( Sighisoara)




Tarif: 795 RON/ persoana cazare in camera dubla

Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/maramures-haine-de-rusalii-traditie-istorie-drumetii-24-28-mai-2018/

Check in: 24 mai 2018
Check out:  28 mai 2018
Cazare: 4 nopti

Servicii incluse:
     • cazare 4 nopti Pensiunea Lacramioara 3* Sacel
     • mic dejun inclus 4 zile
     • 4 cine cu 3 feluri de mancare (antreu, fel de baza, desert)
     • acces gratuit la piscina interioara incalzita si ciubarele cu apa sarata
     • insotitor de grup pe toata perioada excursiei
     • ghid local
     • transport zonal

Servicii care nu sunt incluse:
     • asigurare medicala
     • asigurare storno
     • pranzuri
     • intrari la obiective, mocanita
     • transport pana la destinatie.

Am organizat 3 trasee la care va puteti conecta pentru a ajunge la destinatie:

Miniautocar cu plecare din Bucuresti pe ruta: Pitesti – Rm Valcea – Sibiu – Alba – Iulia – Turda – Cluj Napoca - Sacel Plecare ora 6.00 Bucuresti, statia de benzina Mol Pacii Bulevardul Iuliu Maniu nr 194.

Microbuz cu plecare din Bucuresti pe ruta: Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Sighisoara - Tg Mures - Sacel  Plecare ora 6.00 Statia Petrom Aurel Vlaicu  vis a vis de stafia de metrou Aurel Vlaicu
               
Minibus cu plecare din Iasi pe ruta: Tg Frumos – Gura Humorului – Campulung Moldovenesc – Borsa – Sacel                   
Cei care au sa urce pe traseu, folosind conexiunea la una dintre cele doua rute, vor achita proportional cu km parcursi.

Inscrierea la transport se va face aici pe forum, dupa plata avansului, pe listele pe care le deschidem imediat dupa lansarea excursieiPlata transportului se va face in contul agentiei la ultima rata a excursiei. Cei care au sa urce pe traseu, folosind conexiunea la una dintre cele doua rute, vor achita proportional cu km parcursi.
Plecari din Bucuresti = 180 lei
Plecari din Pitesti, Ploiesti, Iasi, Tg Frumos = 140 lei
Plecari din Valcea, Sibiu, Brasov = 120 lei
Plecari din Alba Iulia, Turda, Cluj, Tg Mures = 100 lei

Locuri disponibile: 45
Insotitor de grup: Lidia Mandache - tel: 0743 122 214.



Mentiune in ceea ce priveste perioada in care se desfasoara aceasta excursie. Am considerat ziua libera atribuita de Guvernul Romaniei pentru Sarbatoarea Rusaliilor (luni 28 mai), legand-o de week-end. Asa ca din cele 5 zile de excursie, 3 sunt libere (sambata, duminica si luni) 

Program:
Ziua 1 24 mai . Ora 5.45 - intalnire pentru imbarcarea in miniautocar respectiv microbuz. Atentie locurile de plecare a miniautocarului, respectiv a microbuzului, din Bucuresti sunt diferite, statia de benzina Mol Pacii Bulevardul Iuliu Maniu nr 194, respectiv Statia Aurel Vlaicu Plecare din Bucuresti ora 6.00.
Traseu miniautocar: Bucuresti - Pitesti – Rm Valcea – Sibiu (ora 9.00 - 9.30 Parcarea Hotel Ibis) – Alba – Iulia – Turda – Cluj Napoca - Sacel.
Traseu microbuz: Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Tg Mures  - Sacel
Cu 1 - 3 zile inainte de plecare, se va comunica numarul masinii, numele soferului si numarul de telefon. Cei care se conecteaza la traseu, va fi nevoie sa contacteze soferul pentru stabilirea orei si locului de intalnire. Atunci cand ne apropiem de eveniment o sa afisam o lista cu orele aproximative de conexiune la traseu. Mentiune: pe parcursul drumului grupul nu va fi insotit, cu Lidia urmeaza sa va intalniti la Sacel, la pensiune.
Din Iasi plecarea este 07.00 din Parcare Billa, zona Garii Pentru persoanele care urca de pe traseu, nr meu de telefon de contact este al insotitorului de grup, care va pleca de acolo: 0743 122214
Programare la mocanita! si cina! Informatii din partea insotitorului de grup, socializare, un pic de muzica, in aceasta prima seara nu ne putem intinde prea mult pentru ca a doua zi trezirea este de...Bootcamp... :)

Ziua 2 25 mai Trezirea la ora 6.30, la 7.00 micul dejun, iar la 7.45 se pleaca in grup, cu mijloacele de transport cu care ati venit apre Viseul de sus. Din gara Viseu de sus: mocanita – plecare ora 9.00, la cca 14.30 se ajunge inapoi in gara. La Paltinu este organizat un grill pentru turisti, se poate comanda cotlet, carnati, piept de pui, cafea, bere, apa, colo etc. La revenirea in gara Viseu aveti 10 minute pauza pentru toaleta si plecam spre Borsa, trebuie sa ne grabim pt a prinde programul de telescaun. Sunt 30 km pana acolo, la 15.45 ajungem. Urcam cu telecabina, De la 16.00 – 17.15 Cascada Cailor, cborarea pe jos, apoi imbarcarea in microbuze si ne intoarcem la pensiune. Piscina, ciubare....Cina ora 20.00

Ziua 3 26 mai . Mic dejun ora 8.00, la 9.00 ne imbarcam in microbuz. Plecam spre Sighetul Marmatiei. Prima oprire: Biserica din Bogdan Voda (parintele locuieste chiar langa), aflata in patrimoniu UNESCO, apoi tot un lacas de cult, de data aceasta mult mai noi - vizitam Manastirea Barsana apoi intram la nea Toader Barsan, vizitam atelierul de cioplit porti. In jur de 11.30 se pleaca spre la Sapanta. Sunt 40 km (cca 45 minute). Intre Sighetul Marmatiei si Sapanta se vede Tisa si imediat peste este Ucraina. La Sapanta mergem intai la casa memorial Stan Ion Patras (nr 445), inainte de biserica si la stanga, apoi vizitam cimitirul, iar la iesire free time pt bazar, o cafea, o placinta. Dupa imbarcare, foarte aproape un alt lacas de cult – cea mai intalta biserica de lemn din tara - Sapanta Peri, vizitam biserica, apoi mergem la Sighet. La alegere Memorialul sau Muzeului Satului Maramuresean. Dupa vizitare inapoi la pensiune, ne bucuram de piscina si de saramura din ciubere....In jur de 20.00 cina si party! 

Ziua 4 27 mai Echipament de munte, sandviciuri, apa, la ora 9.00 se pleaca la Pasul Gutai (Hanul Pintea Viteazu). La ora 10.00 se intra pe traseu. Hanul Pintea – Creasta Cocosului dus 3 ore, intors 2 ore, total 5 ore,  la 15.00 suntem imbarcati. Prima oprire pentru masa la Breb, satul in care are printul Charles casa. Dupa masa vizitam zona de vatra, acolo unde au ramas mai multe case vechi maramuresene. Ne oprim apoi in satul Sarbi, comuna Budesti la nea Opris Gheorghe, apoi la clopar, la Borodi Vasile si Ileana (in spatele casei lui Opris) si in final la opincar (in capul satului Sarbi, spre Surdesti). La revenire piscina, ciubere si la ora 20.00 cina.

Ziua 5 28 mai Mic dejun si la ora 9.00 este plecarea spre casa

Nota. Acest program este flexibil si functie de vreme, de unele considerente si motive locale, permite interschimbari.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile.   

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe forum. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email ce contine datele agentiei Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.  Acest mesaj de rezervare de la agentie contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. Va recomand ca inainte de achita avansul sa verificati inca o data daca aveti liber in perioada de desfasurare a excursiei. De asemenea sa parcurgeti Conditiile de renuntare la o excursie: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/
Rezervarile se fac in ordinea de plata a avansurilor, nu a inscrierii.

Tip actiune: aceasta actiune se adreseaza iubitorilor de traditii, de obiceiuri, a mestesugurilor noastre. Maramuresul, Bucovina si Tara Motilor au ramas singurele insule...si incet incet si acestea sunt asfixiate din pacate de kitch...Recomandarea mea este sa le vizitati pana mai aveti ce....Pana mai sunt mestesugari autentici, pana mai puteti avea o imagine despre cum arata tara asta acum 100 de ani, ce fel de oameni o locuiau...Este o excursie complexa, are si drumetie, are si obiective culturale, isorice, religioase, are si o latura care vizeaza intalnirea cu traditiile populare.

Profil participantne adresam doar persoanelor single, participarea este exclusiva singles. Persoane agreabile, comunicative, sociabile care inteleg ce inseamna un grup. Fara prea multe tabieturi, fara egoisme (eu vreau sa stau in fata, eu imi aleg camera etc), fara tendinte de impunere a unor dorinte personale (eu vreau acolo, dar de ce nu mergem si la...). Programul este comunicat se stie unde se sta, cu ce se merge, ce se viziteaza, acolo nu mai discutam de aceste aspecte, se considera insusite.
Pentru a ajunge pe Creasta Cocosului trebuie sa aveti si un pic de conditie fizica, sunt vreo 5 ore de mers pe munte....Daca credeti ca nu faceti fata, aveti optiunea de a ramane la masini, acestea urmand sa se retraga si sa astepte grupul de drumeti in Breb, acolo unde veti lua pranzul. Breb este un sat autentic, chiar printul Charles are o proprietate acolo, puteti vedea case din lemn in arhitectura veche, de cateva sute de ani.
Ziua de drumetie impune echipament montan, traseul este submediu, dar necesita ghete tip trekking sau de munte, un rucsac mic si evident conditie fizica. Diferenta de nivel dintre Pasul Gutai si Creasta Cocosului este de 500 m pe o lungime de 4 km, deci o panta lina, mai accentuata doar pe ultima portiune din Rezervatie.

Echipament. Chiar daca nu este o actiune 100% montana, pt ca avem 2 jumatati de zi de drumetie, este nevoie de un echipament adecvat:
- rucsac 20 - 40l
- bocanci de munte preferabili cu talpa vibram .
- sapca, bereta, bandana sau palarie
- tricouri pe cat posibil din material termic
- pantaloni de munte, nu blugi, sau pantalon stransi
- bluza tip polar
- bluza termica cu gluga, in caz ca timpul este mai rece
- pelerina. Aici este o discutie, pelerina este buna pt momente mai statice sau trasee usoare si scurte, daca insa traseul este lung este de preferat sa aveti o pereche de pantaloni impermeabili care se trag peste cei normali si o geaca speciala pt ploaie. Uitati-va la eticheta sa aveti garantia ca rezista la 30.000 mm coloana de apa minim. Ceea ce vi se pare un foita prin care nu trece apa de cele mai multe ori este doar o protectie contra vantului si a unei ploi usoare si scurte. Daca ploua intens, nu e buna de nimic...


Cu Mocanita pe Valea Vaserului


Creasta Cocosului

Fotografii, postari, feed-back-uri din anii trecuti:
2011 http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,646.0.html
2012 http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1199.0.html
2013 http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1424.0.html
2014 http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1729.0.html
2015
http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2045.0.html
2016 http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2237.0.html
2017 http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2424.0.html

Si cateva poze de atunci:







Mai jos locatia in care veti fi cazati:



















































Offline Roxana79us

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
Re: Maramures in haine de Rusalii. Traditie, istorie, drumetii 24-28 mai 2018
« Răspuns #1 : Miercuri, 27 Decembrie 2017, 00:06 »
Buna ziua tuturor,
Ma bucur sa particip la a doua excursie cu singlescamp si deabia astept sa va cunosc pe toti cei ce veti fi prezenti.
Cu bucurie, Roxana  :kissing:

Offline Cristina24

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
Re: Maramures in haine de Rusalii. Traditie, istorie, drumetii 24-28 mai 2018
« Răspuns #2 : Marți, 23 Ianuarie 2018, 00:13 »
Buna ROxana.
si eu sunt noua. la mine e chiar prima  inscriere. SPer ca vremea va tine cu mine!

Offline Bon Voyage - interne

  • Global Moderator
  • Jr. Member
  • *****
  • Mesaje postate: 90
Re: Maramures in haine de Rusalii. Traditie, istorie, drumetii 24-28 mai 2018
« Răspuns #3 : Marți, 27 Februarie 2018, 11:42 »
Deschidem liste de transport dupa cum urmeaza:

Miniautocar cu plecare din Bucuresti pe ruta: Pitesti – Rm Valcea – Sibiu – Alba – Iulia – Turda – Cluj Napoca – Dej – Nasaud – Sacel:
1.   

Minibus cu plecare din Iasi pe ruta: Tg Frumos – Gura Humorului – Campulung Moldovenesc – Borsa – Sacel      ( ATENTIE 6 LOCURI )
1.

Offline Gina 20

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
Re: Maramures in haine de Rusalii. Traditie, istorie, drumetii 24-28 mai 2018
« Răspuns #4 : Marți, 27 Februarie 2018, 18:34 »

Minibus cu plecare din Iasi pe ruta: Tg Frumos – Gura Humorului – Campulung Moldovenesc – Borsa – Sacel
1. Tarc?u Gina  - Iasi

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Maramures in haine de Rusalii. Traditie, istorie, drumetii 24-28 mai 2018
« Răspuns #5 : Miercuri, 28 Februarie 2018, 03:54 »
Bine ai venit Gina 20. Am adus aici si mesajul tau de salut si prezentare, gasit pe la... intrebari
Buna,
Sunt Gina, sunt nou înscrisa în comunitate si abia astept sa particip la prima excursie, Maramures în haine de Rusalii in perioada 24-28 mai. Sunt o persoana activa, îmi plac drumetiile, traseele montane... Abia astept.


Pentru toti cei care urmeaza sa va inscrieti pe listele deschide de Bon Voyage -interne: luati ambele liste cu copy-paste, chiar daca va inscrieti doar pe una. Cam asa:

Miniautocar cu plecare din Bucuresti pe ruta: Pitesti – Rm Valcea – Sibiu – Alba – Iulia – Turda – Cluj Napoca – Dej – Nasaud – Sacel:
1.   

Minibus cu plecare din Iasi pe ruta: Tg Frumos – Gura Humorului – Campulung Moldovenesc – Borsa – Sacel     ( ATENTIE 6 LOCURI )
1. Gina T (Iasi)

Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline costi31

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 604
Re: Maramures in haine de Rusalii. Traditie, istorie, drumetii 24-28 mai 2018
« Răspuns #6 : Vineri, 02 Martie 2018, 13:07 »
Miniautocar cu plecare din Bucuresti pe ruta: Pitesti – Rm Valcea – Sibiu – Alba – Iulia – Turda – Cluj Napoca – Dej – Nasaud – Sacel:
1.   

Minibus cu plecare din Iasi pe ruta: Tg Frumos – Gura Humorului – Campulung Moldovenesc – Borsa – Sacel     ( ATENTIE 6 LOCURI )
1. Gina T (Iasi) 2. Costi A. (Tg. Frumos)

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Maramures in haine de Rusalii. Traditie, istorie, drumetii 24-28 mai 2018
« Răspuns #7 : Vineri, 02 Martie 2018, 13:20 »
Bine ai venit, Costi!
Pentru toti cei care urmeaza sa va inscrieti pe listele deschide de Bon Voyage -interne:luati ambele liste cu copy-paste, chiar daca va inscrieti doar pe una. Cam asa:

Miniautocar cu plecare din Bucuresti pe ruta: Pitesti – Rm Valcea – Sibiu – Alba – Iulia – Turda – Cluj Napoca – Dej – Nasaud – Sacel:
1.   

Minibus cu plecare din Iasi pe ruta: Tg Frumos – Gura Humorului – Campulung Moldovenesc – Borsa – Sacel     ( ATENTIE 6 LOCURI )
1. Gina T (Iasi)
2. Costi A (Tg. Frumos)
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline costi31

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 604
Re: Maramures in haine de Rusalii. Traditie, istorie, drumetii 24-28 mai 2018
« Răspuns #8 : Vineri, 02 Martie 2018, 13:29 »
Multumesc Wonderland ! cred ca acum este postat corect in lista transport  :thumbup:

Offline crispop

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
Re: Maramures in haine de Rusalii. Traditie, istorie, drumetii 24-28 mai 2018
« Răspuns #9 : Duminică, 04 Martie 2018, 09:26 »
Miniautocar cu plecare din Bucuresti pe ruta: Pitesti – Rm Valcea – Sibiu – Alba – Iulia – Turda – Cluj Napoca – Dej – Nasaud – Sacel:
1. Cristina P (Craiova)

Minibus cu plecare din Iasi pe ruta: Tg Frumos – Gura Humorului – Campulung Moldovenesc – Borsa – Sacel     ( ATENTIE 6 LOCURI )
1. Gina T (Iasi)
2. Costi A (Tg. Frumos)

Offline roxanas

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 78
Re: Maramures in haine de Rusalii. Traditie, istorie, drumetii 24-28 mai 2018
« Răspuns #10 : Duminică, 04 Martie 2018, 11:58 »

Miniautocar cu plecare din Bucuresti pe ruta: Pitesti – Rm Valcea – Sibiu – Alba – Iulia – Turda – Cluj Napoca – Dej – Nasaud – Sacel:
1. Cristina P (Craiova)
2. Roxana S (Bucuresti)

Minibus cu plecare din Iasi pe ruta: Tg Frumos – Gura Humorului – Campulung Moldovenesc – Borsa – Sacel     ( ATENTIE 6 LOCURI )
1. Gina T (Iasi)
2. Costi A (Tg. Frumos)

Offline liliana59

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
Re: Maramures in haine de Rusalii. Traditie, istorie, drumetii 24-28 mai 2018
« Răspuns #11 : Duminică, 04 Martie 2018, 15:28 »
Miniautocar cu plecare din Bucuresti pe ruta: Pitesti – Rm Valcea – Sibiu – Alba – Iulia – Turda – Cluj Napoca – Dej – Nasaud – Sacel:
1. Cristina P (Craiova)
2. Roxana S (Bucuresti)
3. Liliana O. Bucuresti

Offline Gabi p

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 232
Re: Maramures in haine de Rusalii. Traditie, istorie, drumetii 24-28 mai 2018
« Răspuns #12 : Duminică, 04 Martie 2018, 15:39 »
Liliana trebuia sa preiei ambele liste, te-am ajutat eu.... :)

Miniautocar cu plecare din Bucuresti pe ruta: Pitesti – Rm Valcea – Sibiu – Alba – Iulia – Turda – Cluj Napoca – Dej – Nasaud – Sacel:
1. Cristina P (Craiova)
2. Roxana S (Bucuresti)
3. Liliana O. Bucuresti

Minibus cu plecare din Iasi pe ruta: Tg Frumos – Gura Humorului – Campulung Moldovenesc – Borsa – Sacel     ( ATENTIE 6 LOCURI )
1. Gina T (Iasi)
2. Costi A (Tg. Frumos)
"MUNTELE ne ofera tot ceea ce putem cere vietii: spatiu, maretie, liniste, asprime, frumusete, prietenie." Ionel Coman

Offline liliana59

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
Re: Maramures in haine de Rusalii. Traditie, istorie, drumetii 24-28 mai 2018
« Răspuns #13 : Marți, 06 Martie 2018, 00:36 »
Multumesc de ajutor, nu am stiut!

Paul1212

  • Vizitator
Re: Maramures in haine de Rusalii. Traditie, istorie, drumetii 24-28 mai 2018
« Răspuns #14 : Marți, 06 Martie 2018, 14:15 »
Salutare as dori sa ma inscriu la excursia  din Maramure? de Rusalii  ;D