Autor Subiect: Magic si misterios: Taroudant  (Citit de 1173 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 10879
Magic si misterios: Taroudant
« : Miercuri, 03 Ianuarie 2018, 20:02 »
Marocul imi apare si cred ca asta se va intampla mereu cat voi ajunge acolo, ca un pamant magic, un taram majestuos, fermecat, misterios, framantat in maini de Atlas. Rosul acela infierbantat de soare, palmierii insetati sorbind din oaze, dromaderii in apus, berberi in haine lungi, de azur.As privi la nesfarsit spectacolul de culori din medine, in balsam de floare de portocal si aroma de santal. Da, sunt indragostit iremediabil de Maroc...Unul dintre locurile pe care le vizez este cetatea Taroudant...Am vazut-o din departare, admirandu-i silueta mistica a zidurilor, adapostite dupa palmieri giganti. Am privit lipit de geamul autocarului pana am ajuns mai aproape, mai aproape.Cand am ajuns in fata am inchis ochii si m-am intors cu sute de ani in urma...M-am alaturat caravanei de camile si am patruns prin Bab el-Kasbah...

O ingramadire de case din lut, o imensa planseta pe care copiii de urias s-au jucat cu plastelina...Si portile acelea minunate...Prin care treci in alta lume. Un furnicar de oameni, de catari...Negustori, copii de paravalie, tipandu-si marfa...Miei intregi atarnand in carlige, uscandu-se in bataia vantului. Jilabe ce se confuda cu zidurile.

Bine ascuns in Valea Souss, strajuit de varfurile acoperite de zapada ale Atlasului Inalt. In jur livezi imense de pomi. Taroudant – cetatea enigmatica.Am alunecat pe langa portile minunate, asteptand sa se deschida, macar una. Desi nu stiu daca vroiam sa trec inapoi, in timpul din care am plecat. De multe ori ma gandesc ca locul meu, sau poate o alta viata, ma leaga de acea istorie, de acel taram.