Autor Subiect: 6 zile la Istanbul. Pe urmele lui Suleyman Magnificul 27 aprilie - 2 mai  (Citit de 21887 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Pentru minivacanta de 1 Mai, o excursie la Istanbul!

In prefata acestei excursii Daniela, insotitorul de grupa scris cateva articole ce au legatura cu aceasta excursie:

Pe urmele Magnificului Sultan Suleyman http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2606.0.html

Povestea cuplului Rustem Pasa si a sultanei Mihrimah (fiica sultanului Suleyman) http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2609.0.html

Legenda lalelei: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2610.0.html

Tarif: 420 EUR

Rezervari http://www.singlescamp.ro/eveniment/6-zile-la-istanbul-pe-urmele-lui-suleyman-magnificul-27-aprilie-2-mai-2018/

Orar de zbor  :

27.04.2018
> PC362 - Bucuresti 12:05 - Istanbul 13:30

02.05.2018
> PC361   - Istanbul 10:00 - Bucuresti 11:25

Bagaj cala - 20 kg.
Bagaj mana - 8 kg.


Plecare: 27 aprilie 2018
Sosire:  2 mai 2018
Cazare: Hotel Amara Oldcity Istanbul 3* http://www.amaraoldcity.com/ Veti sta in inima Istanbulului!

Servicii incluse:
• zbor Bucuresti - Istanbul si retur, cu Pegasus
• 5 nopti hotel 3* mic dejun inclus
• insotitor de grup - pe toata perioada excursiei
• ghid local 2 zile
• transfer aeroport - hotel si hotel - aeroport

Nu sunt incluse:
• asigurare medicala
• asigurare storno
• intrari la obiective
• mesele de pranz si cina
• entertainment local (optional). Seara turceasca = 45 EUR; Dervisii zburatori = 15 EUR
• transport local (tramvai, autobuz, vaporas, vapor)

Grup: 24 persoane

Insotitor de grup: Daniela Dimitrescu 0721 428 014  Daniela este vorbitor de limba turca, foarte bun cunoscator al culturii, obiceiurilor, istoriei, ceea ce va ajuta foarte mult grupul.

Programul excursiei

Ziua 1  vineri – 27.04.2018 ora 9.00. Intalnire cu insotitorul de grup, pe aeroportul Henri Coanda, Plecari Internationale, in fata Cafenelei Lavazza (in coltul din partea dreapta a salii, in sensul de intrare). Pregatiti pasaportul (cu valabilitate minim 6 luni), restul de documente pentru calatorie, bilete de avion, vouchere hotel, asigurari medicale, vor fi aduse de insotitorul de grup. Recomandarea noastra este sa va luati toate masurile de precautie, pentru a nu intarzia la ora de intalnire. Dupa acea ora intreg grupul se deplaseaza la check in, nu mai ramane nimeni din partea Singles Camp sau agentia Bon Voyage sa astepte pe cei intarziati. In situatia in care veti intarzia, va fi nevoie sa va descurcati singuri, prezentandu-va la poarta de check in pentru Pegasus. Daca intarzierea este mai mare si nu mai prindeti avionul, responsabilitatea va apartine in totalitate, nici agentia, nici insotitorul de grup nu pot fi considerati vinovati. Va fi nevoie sa va descurcati singuri, pt alt zbor si de asemenea sa va rezolvati transferul la hotel, de pe aeroportul din Istanbul.

Se zboara cu compania Pegasus. Ajungeti repede, intr-o ora si jumatate aterizati la Istanbul. De acolo veti fi preluati si transferati la hotel, Check in, refresh, intalnirea in holul hotelului pentru intalnirea cu insotitorul de grup. apoi plecare spre vizitare:
Hagia Sofia –  cost 40 YTL ( biletele se vor cumpara online, adaugandu-se acolo taxa de audioghid)
Strada Soguk Cesme – Strada cu apa rece, cu case construite in stil ottoman vechi;
Mormintele sultanilor si Baile Roxelanei
Hipodromul; este o piata se viziteaza liber
Fantana Imparatului Wilhelm al II –lea,
Obeliscul egiptean adus de Imparatul Bizantului Theodosius I,
Coloana serpuita - adusa de Constantin cel Mare din Grecia,
Coloana zidita, construita de Imparatul Constantin al VII lea, are 32 m.
Muzeul  Artei turcesti si  Islamice – pret intrare 25 YTL ( cca 5,50 euro).- exterior, deoarece e timpul scurt (Se poate fizita in ultima zi in free time). Muzeul Artei turcesti si Islamice din Istanbul este pozitionat langa Hipodrom, vis – a –vis de Moscheea Albastra.Contine obiecte  din secolele XIV-XX dar si din perioada selciqizilor  (sec.XI-XIII) : carpete turcesti, portelanuri, sticla, caligrafii, articole de mobilier. Cladirea muzeului este de fapt fostul Palat al lui Ibrahim Pasa, cel pe care I l-a facut cadou sultanul Suleyman marelui vizir , prieten si confident cu ocazia casatoriei lui cu sora Sultanului.
Moscheea Albastra (Sultanahmet) – vizita gratis , deschisa; Strada Soguk Cesme – Strada cu apa rece, cu case construite in stil ottoman vechi;
Bazilica cisterna- sau Palatul scufundat. Intrarea 20 YTL. Palatul scufundat, este un spatiu subteran fabulous, construit de imparatul Constantin ca rezervor de colectare a apei,potabile, avand o capacit. De 80 mil.litri apa, cu 9800m.Turistii coboara sub oras pt a admira coloanele de marmura, scufundate  in panza de apa prin care misuna pesti, de la unii mici, la unii impresionant de mari.Dateaza din sec VI d Hr.Lumina difuza si muzica creaza un effect fantastic.Bazilica are 336 coloane, 98 in sstil corintic  iar restul in stil doric.Coloanele au 9 m inaltime si sunt dispuse pe 12 randuri a 28 de coloane.Una din coloane are capul meduzei Gorgona impresionant de mare dar mai ales impresioneaza pt ca este dispus invers.

Ziua 2 – sambata 28.04.2018
Dupa micul dejun, cca trei ore de vizita la Dolmabahce Saray pret intrare 60 YTL (parte publica + private harem).
Palatul Dolmabahce din Istanbul se gaseste pe malul European al Bosforului, simbol al orasului construit in sec XIX, urias, somptuos, a fost cel mai mare palat imperial ottoman. Are 285 camere, 43 saloane de receptive.este dotat cu candelambre de Bohemia, cantarind 4 tone. Are 2 parti Selamlik (zona publica unde erau intampinate oficialitatile imperiului, ambasadori, diplomati si vizitatori de seama) si Haremlik ( partea cu haremul unde locuia familia Sultanului).Ataturk moare si el in acest palat in 1938, de atunci toate ceasurile din palat au fost oprite la ora 9,05 ora mortii lui.Se vede si camera in care a murit.
Deplasare de la Palat cu funicularul (pret bilet tramvai 3 YTL), pe dealul Galata sa vedem Turnul Galata
Turnul Galata - pret 25 YTL. Se urca cu liftul pana la etaj 7 si de acolo se vede panorama Bosforului, Podurile Galata si Ataturk, Sfanta Sofia, palatal Topkapi si Moscheea Albastra.
Turnul Galata a fost construit din lemn în anul 528 ca ?i far de c?tre un împarat bizantin. În anul 1348 a fost reconstruit din piatra de catre genovezii care cucerisera zona. Acesta facea parte dintr-un zid de aparare ?i purta numele de “Turnul lui Iisus”. În timpul domina?iei otomane (din 1453) a avut mai multe întrebuintari: donjon, foisor de foc, depozit, far, temnita, punct de observare a incendiilor etc. Turnul are o înaltime de aprox. 67 m iar zidurile au o grosime de 3,75 m, diametrul exterior fiind la baza de 16,45 m, iar în interior de 8,95 m.
Apoi vizitam pe jos Bulevardul Istiklal, foarte modern, cu multe magazine si cofetarii, restaurant, firme cunoscute, pana in Piata Taksim. Dar pana acolo vizitam Liceul Galatasaray, primul liceu din Istanbul, francez. In curte are o alee cu statuile sultanilor care au studiat la acest liceu. Urmeaza Cicek Pasaji (Pasajul florilor) foarte vechi cu taverne si berarii.
Pranzul pe acest traseu, se mananca excelent aici.
Vedem tramvaiul romantic, un tramvai vechi format dintr-un singur vagon care merge de-a lungul acestui boulevard. Gasim si un metro vechi din sec. XIX care merge doar o statie dar foarte interesanta.
Daca ramane timp revenim la Eminonu cu tramvaiul (3 YTL biletul) si vedem Bazarul Egiptean al Mirodeniilor sau/si Moscheea Yeni Camii (cu porumbei).

Ziua 3 – duminica 29.04.2018
Vizitam pietonal:
Moscheea Suleymaniye – mormantul Sultanului Suleyman,a  sotiei lui Hurrem , a fiicei Mihrimah si a arhitectului Sinan
Moscheea Rustem Pasa – ginerele Sultanului si Mare Vizir, moschee comandata de el;
Vom vizita si Gara Sirkeci, care are un restaurant de epoca Orient Express pe peronul nr 2.
Dupa amiaza free time, se pot vizita muzee, face shopping, impachetari de cumparaturi... ;D Daniela are pentru voi urmatoarele propuneri din care sa alegeti unde doriti sa mergeti: Forum Mall. O sa aveti acolo posibilitatea sa faceti si alt tip de cumparaturi, din mall, tot acolo aveti restaurante si de asemenea 2 locuri interesante de vizitare: Acvariul care este mai mare decat cel din Barcelona si un muzweu inedit, Ice Museum.

Ziua 4 – luni 30.04.2018
Palatul Topkapi + Harem – locul unde a trait sultanul si familia sa;
Bilet 40 YTL + 25 YTL Harem + 20 YTL Sf Irina = 85 YTL ( 1 euro= 4,54 YTL)- 18,72 euro. Biletele se vor cumpara online.
Timp liber Kapali Carsi (Bazarul Acoperit) pentru cumparaturi si vizite.
Aici va sfatuim sa fiti precauti la cumparaturi, deoarece este o zona foarta turistica, vin multi americani si alti "bogati" si de aceea totul este foarte scump. Aveti de unde face cumparaturi mai ieftine, in urmatoarea zi de exemplu vom vizita cea mai mare piata deschisa din Istanbul istorica, Piata de marti de la Kadikoy. Acolo se vinde orice, alimente, haine, sticlarie, cadouri, incaltaminte, mancare, pe o suprafata foarte mare.
Seara spectacol cu Dervisii rotitori.

Ziua 5 – marti 01.05.2018 Vizita Piata istorica de marti din Kadikoy, cea mai mare piata populara din Istanbul. Aici veti avea ocazia sa intrati intr-o cafenea, care in zilele de marti nu pot intra decat si decat femeile. Putem bea o cafeluta turceasca aici.
Se gasesc tot felul de marfuri accesibile: de la ac pana la tractor; haine, perdele, sticlarie, cadouri, incaltaminte, haine de tot felul, costume de ginere, de baie, de nunta, intr-un cuvant...bazar, nu altceva. :)
Aici musai sa mancam gozleme. Ce sunt astea? O sa vedeti si o sa gustati, pana atunci va spun doar ca sunt niste clatite coapte pe tabla, umplute cu branza si marar, sau cu spanac sau carne si se mananca fierbinti cu iaurt sarat (ayran).
Amiaza o sa ne prinda aici, deci numai bine de gustat ceva...
La piata se merge cu vaporasul, de la Eminonu si mai departe cu un microbuz.
Daca am facut multe cumparaturi, revenim la hotel si apoi din nou cu vaporasul, pentru a ajunge la Uskudar, sa vedem Moscheea printesei Mihrimah, cea din cuplul Rustem Pasa si Mihrimah.
De aici luam vaporul de pe Linia Halic (Cornul de Aur) si mergem cam o ora pana in Eyup. Este o plimbare care cu siguranta va va face placere.
Din Eyup luam telegondola si mergem sa vedem pe inserate cafeneaua Pierre Loti.
Cafeneaua Pierre Loti. Ce cauta o cafenea cu nume frantuzesc intr-un cartier din Istanbul? In timpul sederii sale din 1876, ofiterul de marina si romancierul francez Julien Viaud pe numele sau, avand pseudonym Pierre Loti, s-a indragostit de o fata de 18 ani Aziyade, care facea parte dintr-un harem, a fost iubirea vietii lui, purtand pana in ziua mortii lui, un inel cu numele ei. Cafeneaua este intr-un cimitir, cu o panorama superba asupra Cornului de Aur. In timpul petrecut in oras, Pierre Loti a frecventat o cafenea aflata in cartierul Eyup, care a luat apoi numele sau.Panorama imparte orasul Istanbul in doua: orasul nou si vechi.
Cina la un restaurant din fata moscheii Eyup.
La intoarcere luam autobuzul 99A, (3 YTL), 12 statii. Din mers mai vedem si alta fata a Istanbulului.

Ziua 6 - 2 mai 2018. Transfer la aeroport, iar la ora 10.00 decolam spre Bucuresti. Cu o multime de amintiri si ...cadouri... ::)

Nota: Toate obiectivele prezentate vor fi parcurse si vizitate, este insa posibil, ca programul sa sufere mici modificari, determinate de circulatia din Istanbul si de orele de vizitare. Insotitorul de grup va comunica zilnic, in cadrul unui briefing matinal ceea ce urmeaza sa se viziteze, care este programul de mese si de entertainment si va va face o scurta descriere a fiecarui loc care urmeaza sa-l parcurgeti.

Pentru ca Istanbul inseamna si shopping si sunt sigur ca ne veti intreba ce si cand, anticipez si va raspund:

O a aveti doua zile cu program combinat, vizite culturale si shopping: in prima o sa aveti 4 ore free time in Marele bazar, iar marti de la 9.00 -14.00 o sa mergem la Marele Bazar istoric Kadikoy (piata de marti) unde sunt zeci de km patrati de spatiu de vanzare si unde gasiti orice marfa la care va ganditi. Important la pret corect, nu turistic. Acolo se poate si manca, plimba, bea o cafeluta turceasca.

Istanbul, in fotografii...








Palatul Dolmabahce



Hagia Sofia


Moscheea Albastra


Moschea Yeni Cami



Moschea Suleyman



Moscheea Rustem Pasa


Turnul Galata


Bulevardul Istiklal


Podul Galata


Primul pod construit peste Bosfor


Cornul de aur


Gara Sirkeci


Fantana Germana


Obeliscul egiptean


Coloana serpuita, iar in planul secundar Obeliscul egiptean


Pe terasa cafenei Pierre Loti


Dervisii zburatori


Traditii turcesti


Gozleme

Shopping in bazare:









Precizari Este o excursie friendly, tinem ca in acest tip de iesiri lumea sa viziteze, sa socializeze, sa se distreze. Nu este o actiune 100% turistica, asa cum se organizeaza in agentii, are si o componenta de interactiune intre participanti, care dorim noi, sa determine viitoare relatii de prietenie, sau si doar de comunicare. De aceea insistam pt un profil mediu al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi, activ incat sa nu aiba probleme de mers. Persoane cu rabdare, cu intelegere (nu doar ”eu vreau sa stau in fata”, „mi-e rau si nu am cum sa stau in spate” „eu imi aleg camera”, „eu vreau alt program”, „eu o iau in fata”, „nu-mi place in grup” etc), cu dorinta de a vedea lucruri noi. Nu este o excursie  de relaxare prin tolaneala ci una de vizitare.

Nu se poate oferi un program de vizitare alternativ. Pt ca atmosfera sa fie una placuta, nu trebuie sa existe intarzieri la intalnirile pt program. Intarzierea la intalnire inseamna a abuza de timpul celorlalti si nu e corect.

De recomandat ca bagajul sa contina doar lucrurile strict necesare, doar cele esentiale unei astfel de calatorii, dar din care sa nu lipseasca ceva pt ploaie (pelerina, umbrela), pantofi sport pentru ca aveti de mers pe jos, imbracaminte comoda in care sa va miscati lejer. Pt excursiile pietonale va recomand un mic rucsac in care sa depozitati eventualele cumparaturi, sa aveti o sticla cu apa, un baton de ciocolata. Bagajul de cala ideal este un troler, cele mai bune sunt spinner (cu 4 role peridoc). In cazul acesta cand excursia are si o componenta de shopping, e bine ca troller-ul sa fie supradimensionat ca volum (nu ca greutate). Spatiul ramas liber la dus, se poate folosi la transportul cumparaturilor la intors.

Hotelul este nominalizat, aveti link-ul catre site, studiati-l, cititi pe portalurile de feed-back review-urile. Noi l-am ales pentru ca este optim pe categoria noastra de buget si pentru ca este foarte central si apropiat de statiile mijloacelor de transport in comun. Are feed-back-uri in clasa foarte bine.

Transport Dupa cate remarcati din program, in afara de transferurile legate de aeroport, nu exista un autocar sau un microbuz pe perioada excursiei cu care sa ne deplasam local. Calatoriile se vor face cu mijloace de transport in comun, 90% pe apa, avand in acest fel posibilitatea de a vedea Bosforul, obiectivele de pe mal. Este mult mai ieftin si mai pitoresc decat daca am fi inchiriat un transport dedicat.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

 La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 





Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Excursie la Istanbul. Pe urmele lui Suleyman Magnificul 27 aprilie - 2 mai
« Răspuns #1 : Duminică, 07 Ianuarie 2018, 13:58 »
Istanbul, un oras plin de culoare. Urias si magnific.


































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226

Offline Rentzi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: 6 zile la Istanbul. Pe urmele lui Suleyman Magnificul 27 aprilie - 2 mai
« Răspuns #3 : Joi, 11 Ianuarie 2018, 18:58 »
Am o intrebare: cum este cu minivacanta de 1 Mai in Turcia, mai specific in Istambul? Au si ei "n" zile libere cu majoritatea institutiilor inchise, inclusiv muzee?  :slap:

Offline cris_gl

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 91
Re: 6 zile la Istanbul. Pe urmele lui Suleyman Magnificul 27 aprilie - 2 mai
« Răspuns #4 : Joi, 11 Ianuarie 2018, 19:28 »
   Nuuu.... ei au deschis de 1 Mai , in accea perioada au si ei o sarbatoare ( nu stiu exact care)  si sunt deschise toate obiectivele, pietele, absolut tot . Este perioada in care si localnicii au timp liber si profita de zile libere pentru relaxare. Pentru cine doreste un haman  in centru , linga Sf Sofia , chiar trebuie rezervare pentru ca sunt foarte multi turisti  doritori .
        Oricum turcii stiu sa ia banii turistilor si in zile de sarbatoare .

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: 6 zile la Istanbul. Pe urmele lui Suleyman Magnificul 27 aprilie - 2 mai
« Răspuns #5 : Joi, 11 Ianuarie 2018, 20:24 »

   Asa este, de 1 mai, si localnicii turci , unii dintre ei, cei care lucreaza angajati la firme, unii sunt liberi si inca in majoritatea familiior, numai barbatii lucreaza. De aceea e de datoria barbatilor sa scoata la plimbare familia. Pe langa asta, ziua de 1 Mai cade marti, unde noi avem programata vizita la cel mai mare bazar popular din Istanbul, o piata istorica, cu mii de tarabe si locuri de relax, cafea, mancare si apoi seara avem urcare cu telegondola pe un deal care invita la a savura privelistea Cornului de Aur de la inaltime,  band o cafeluta turceasca si  povestind intre noi. Nu intamplator am organizat vizita  de pe  culme  seara..Apoi cafeneaua este celebra datorita scriitorului si ofiterului de marina Pierre Loti care s-a indragostit de o frumoasa turcoaica la acea vreme, si a purtat toata viata un inel cu numele ei.Nu s-au casatorit bineinteles, faptul ca proveneau din lumi diferite, i-a impiedicat.
  Interesant ca aceasta cafenea are mese dispuse si intr-un cimitir, dar e inedit, deloc infricosat.
Mai mult suntem in apropierea moscheii Eyup, care are  piateta in fata foarte animata.
  De asemenea turcii pun accent pe sarbatorile religioase si de aceea unele muzee sunt inchise in prima zi de Ramazan si de Kurban Bayram ( Sarbatoarea sacrificiului). Anul acesta cele doua sunt dupa data excuriei noastre, s-a verificat.
  Ma voi stradui sa fac participantilor la excursie, zile de neuitat ( in sens pozititiiiivvv :)

Offline Nadia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 47
Re: 6 zile la Istanbul. Pe urmele lui Suleyman Magnificul 27 aprilie - 2 mai
« Răspuns #6 : Marți, 30 Ianuarie 2018, 21:46 »
 :rtfm:Buna seara,
Azi am dorit sa ma inscriu la excursia de la Istanbul si numai sunt locuri.  Va doresc din suflet tuturor participantilor o excursie frumoasa dar daca exista o renuntare, eu voi sta in asteptare si va rog  sa ma contactati.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: 6 zile la Istanbul. Pe urmele lui Suleyman Magnificul 27 aprilie - 2 mai
« Răspuns #7 : Miercuri, 31 Ianuarie 2018, 06:58 »
Nadia, imi pare rau, poate parea rigid si putin motivat, dar exista un regulament aici, comunicat si acceptat de toti cei care isi fac cont pe forum: detaliile legate de identitate (nume, adresa de telefon, numar de telefon) nu este permis a fi postate decat in situatii de grupaj sau de renuntare la o excursie. Iti inteleg dorinta de a ajunge acolo, dar nu vreau sa creez precedent. Pentru a urmari "in time" eventualele renuntari, aboneaza-te cu tasta notify pe care o gasesti deasupra zonei de postare. In acest fel vei primi in mod automat postarile de aici. Printre care pot fi renuntari. Aceasta este facilitatea pe care soft-ul si noi o oferim celor care nu au mai prins locuri intr-o excursie.

Ce pot sa-ti spun in acest moment este ca Samiza incearca suplimentarea cu inca 4 locuri. Pentru cele 4 locuri exista inscrieri, dar nu intotdeauna acestea se confirma prin plata avansului si deci rezervare. Daca se reuseste suplimentarea biletelor de avion (pt hotel avem confirmarea a 4 locuri - ultimele pe care le mai aveau), exista sanse...

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: 6 zile la Istanbul. Pe urmele lui Suleyman Magnificul 27 aprilie - 2 mai
« Răspuns #8 : Miercuri, 31 Ianuarie 2018, 11:50 »
Draga Nadia
Se pare ca cineva nu v-a mai putea merge(Dumitrita) poti solicita la agentie acest loc. Uite , norocul tau!
Cu drag

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: 6 zile la Istanbul. Pe urmele lui Suleyman Magnificul 27 aprilie - 2 mai
« Răspuns #9 : Miercuri, 31 Ianuarie 2018, 11:57 »
Daca Dumitrita a platit deja, trebuie sa-si dea datele aici, apoi sa faca schimbul financiar cu Nadia si sa anunte agentia de ocuparea locului altcuiva. Asta este procedura, nu prin agentie.

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: 6 zile la Istanbul. Pe urmele lui Suleyman Magnificul 27 aprilie - 2 mai
« Răspuns #10 : Miercuri, 31 Ianuarie 2018, 12:00 »

      Buna tuturor
      Sunt Daniela Dimitrescu, insotitorul vostru de grup pentru excursia de 1 Mai Istanbul.Ma bucur foarte mult ca v-ati inscris la aceasta excursie si ca locurile sunt complet ocupate. Va multumesc  si va invit sa tinem legatura aici, unde voi posta detalii legate de excursie.Avem un program bogat si  vreau sa va expun din timp detalii despre : cum schimbam banii,  cum folosim Istanbulkart  un card pentru transportul in comun si toaleta  :)
       Vom vorbi si despre biletele la muzeele din program.
       As vrea sa va expun si cateva ponturi de conduita, deoarece chiar daca Turcia este o tara moderna, unii comercianti sunt "de moda veche" si sunt insistenti.
       Suntem in contact. Si cum spune dl de la Kanal D "Aveti grija de dvs". Aceasta este de fapt o expresie turceasca "Kendinize iyi bakiniz!", pe care turcii o folosesc destul de des atunci cand doresc sa arate ca le pasa de cineva.
        Sper ca entuziasmul meu sa vi-l transmit si voua si sa avem impreuna o vacanta minunata. Vremea si ea ne va ajuta, caci  primavara la Istanbul este superba. Trecem usor razant insa ca data pe langa festivalul lalelelor. Poate le mai prindem in Gulhane park care este in drumul nostru.
          va urez toate cele bune.Daniela

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: 6 zile la Istanbul. Pe urmele lui Suleyman Magnificul 27 aprilie - 2 mai
« Răspuns #11 : Miercuri, 31 Ianuarie 2018, 12:01 »
Dumitrita nu a platit.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: 6 zile la Istanbul. Pe urmele lui Suleyman Magnificul 27 aprilie - 2 mai
« Răspuns #12 : Miercuri, 31 Ianuarie 2018, 12:16 »
Atunci locul ei era deja in evidenta agentiei ca "neocupat" si oferit spre rezervare.

Offline PGabriela

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 273
Re: 6 zile la Istanbul. Pe urmele lui Suleyman Magnificul 27 aprilie - 2 mai
« Răspuns #13 : Miercuri, 31 Ianuarie 2018, 19:07 »
Buna seara, d-na Daniela. Am participat in 2016 la actiunea cu Goeleta prin Turcia.
A fost DE VIS !!!!! 
Speram sa ajung inca o data in Turcia, dar nu credeam ca asa iute.
Mi-am facut rezervare ca de obicei la pensiunea Otopeni, ajung cu o zi inainte de plecare.
Am sa urmaresc detaliile pe site.

Offline Nadia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 47
Re: 6 zile la Istanbul. Pe urmele lui Suleyman Magnificul 27 aprilie - 2 mai
« Răspuns #14 : Vineri, 02 Februarie 2018, 19:43 »
Hello,
Va multumesc  pentru ca pot merge in aceasta excursie.
In rest totul depinde de noi, sa gandim pozitiv, sa  vedem frumusetea vietii si sa  '' apasam butonul veselie  ". Cei care au fost  in excursie la  Crama de la Azuga stiu despre ce vorbesc.
Va doresc o seara frumoasa tuturor.