Autor Subiect: Tailanda, plaja, insule, fun 20 - 30 ianuarie 2019  (Citit de 27068 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Tailanda, plaja, insule, fun 20 - 30 ianuarie 2019
« : Duminică, 14 Ianuarie 2018, 12:32 »
Nu mai sunt locuri disponibile.

Tarif: 1500 EUR/persoana, cazare in camera dubla

Rezervari [/color] http://www.singlescamp.ro/eveniment/tailanda-plaja-insule-distractie-20-30-ianuarie-2019/

Plecare: 19 ianuarie 2019 (vom ajunge in 20 ianuarie la Bangkok)
Sosire:  31 ianuarie 2019  (veti parasi Patong Beach in data de 30 ianuarie)

Cazare
20/23 ianuarie 2019: Bangkok: Bangkok Centre Hotel 4* http://www.bangkokcentrehotel.com/
23/30 ianuarie 2019 Patong Beach: Baumanburi Hotel 4* http://www.baumanburi.com/

Servicii incluse:
- zbor Bucuresti - Bangkok cu escala
- zbor Bangkok - Phuket
- zbor Phuket - Bucuresti cu escale
- 10 nopti hotel 4* mic dejun inclus
- transfer aeroport - hotel si hotel - aeroport Bangkok
- transfer aeroport - hotel si hotel - aeroport Phuket (35 km)
- insotitor de grup - pe toata perioada excursiei. Nota: intalnirea va avea loc pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti, o sa calatorim impreuna pana la Bangkok, o sa va asist la obtinerea vizei de intrare in Tailanda. La intoarcere, o sa va conduc din Patong Beach pana la aeroportul din Phuket, acolo va asist pana la iesirea din zona de verificare politie frontiera si vama, apoi vom zbura impreuna pana la Bangkok. De aici insa veti calatori pana in Bucuresti (cu o escala) singuri, fara insotitor de grup. Din Bangkok eu plec mai departe catre Vietnam, pentru a intimpina grupul care a rezervat excursia Vietnam Cambodgia de la inceputul lunii februarie.

Nu sunt incluse:
- asigurare medicala
- asigurare storno
- taxa de viza* Cititi ceea ce am scris despre ce trebuie sa aveti pregatit, Costa aproximativ 55 EUR.
- intrari la obiective + ghizi locali de obiectiv
- mesele de pranz si cina
- transport local pe apa, in Bangkok
- excursii optionale** vezi descrierea fiecarei dintre acestea

Grup: 28 persoane +insotitor

Insotitor de grup: Gigi Cindea 0040 745 106501

Program

Ziua 1. 19.01.2019 Ora 9.45 am. Intalnire pe Aerportul Henri Coanda, Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza. Check in si imbarcare. Zbor Quatar Airways QR 222: 19JAN BUCHAREST OTP      - DOHA DOH   decolare 12:05 aterizare 17:50 (ora locala). Va rugam sa va luati toate masurile de siguranta pentru a va asigura ca ajungeti la timp. Dupa ora 11.00 nu o sa mai gasiti pe nimeni din partea agentiei la locul de intalnire, insotitorul de grup si delegatul Bon Voyage va trece cu grupul in zona de imbarcare. In situatia in care intarziati, va fi nevoie sa va descurcati singuri cu check in-ul, iar daca intarzierea este mai mare si nu mai prindeti avionul, sa va luati un nou bilet de zbor. Agentia nu-si asuma riscurile si problemele ce decurg din neprezentarea unui participant din grup, la ora anuntata.

Pentru ca orarul poate suferi modificari va rugam sa consultati periodic forumul pentru a va asigura ca nu s-a schimbat nimic. Anuntarea  se va face doar aici, nu pe Email sau telefonic.

Din Doha, avem conexiune, zbor Quatar Airways QR 830: 19JAN DOHA DOH - BANGKOK BKK  decolare ora 20:20 aterizare 20JAN ora 06:55 (ora locala).

Ziua 2 20.01.2019 Regruparea si intalnirea grupului se va face la banda de preluare a bagajelor. De acolo iesim impreuna pt imbarcarea in microbuzul care ne va duce la hotel. Pentru ca este prea devreme pentru check in, o sa lasam bagajele si o sa incepem programul de vizitare a Bangkok-ului, urmand ca la ora 15.00 sa revenim si sa luam in primire camerele. De la 15.00 - 19.00 freetime si odihna. La 19.00 iesim sa vedem orasul seara, mergem pe Khao San.

Ziua 3 21.01.2019 Intalnirea cu ghidul. Transfer in port, de unde cu o ambarcatiune de linie, cu abonament de zi plecam spre zona istorica. Vizitam temple, palatul regal, piete, zone inedite. La intoarcere ramanem in zona comerciala, pentru shopping.

Ziua 4. 22.01.2019 Dupa micul dejun luam taxi si ne deplasam la una dintre pietele plutitoare. Acolo vom parcurge cu o ambarcatiune unul dintre bratele vechi ale raului, pentru a vedea locuintele lacustre, culturile de bannanieri, papaya si mango. La intoarcere mancam la piata plutitoare. Dupa amiaza free time, iar seara iesim in zona centrala.

Ziua 5. 23.01. 2019 Mic dejun, transfer la aeroport si zbor la Phuket. 23JAN BANGKOK BKK  - PHUKET HKT  PG   275 10:00 11:25.  Check in hotel si free time plaja, baie. Seara iesim in zona "fierbinte" a orasului.

Zilele 6 - 12. 24.01 - 30.01.2019. Program de plaja si baie combinat cu vizitarea de insule, trekking cu elefanti, seri de cabaret.

Ziua 13. 30.01. 2019. Check out, transfer la aeroport, zbor spre casa. 30JAN PHUKET HKT  - DOHA DOH  QR  843 08:15 12:05 si conexiune 30JAN DOHA DOH - BUCHAREST OTP    QR   219 16:00 20:15  (ora locala).   
Mentiune si precizare: insotitorul de grup nu va conduce grupul spre casa, din Phuket urmeaza sa plece spre Vietnam pentru intalnirea cu grupul Singles Camp care participa la acea excursie. 

Viza se obtine pe loc, pe aeroportul din Bangkok.  Nu se elibereaza decat pentru maximum 15 zile. Obtinerea dureaza minim 30 minute, functie de cat este de aglomerat. Aveti nevoie de:
-          Pasaport valabil minim 6 luni de la data intrarii
-          Fotografie 4 x 6. Este absolut obligatoriu sa o aveti la voi! Exista companii de zbor si aeroporturi care nu permit la conexiune urcarea la bord daca nu prezentati fotografia
-          Formular completat in avion (primit de la steward)
-          Formular completat pe aeroport (sa aveti cu voi, fiecare cate un pix pentru a nu mari timpul de asteptare a grupului)
-          Bilet de avion dus (nu aruncati boarding ticket-ul cu care ati calatorit pana la Bangkok)
-          Bilet de avion pentru intoarcere (primit de la agentia Bon Voyage pe Email, trebuie sa-l aveti listat cu voi)
-          Dovada cazarii – hotelurile in care veti fi cazati la Bangkok si la Phucket (voucher primit de la agentie)
-          2000 de BHT (pe care sau ii procurati din Romania, inainte de plecarea in vacanta, sau ii schimbati pe aeroport). Cursul la casele de schimb este aproximativ  1 EUR = 37.5 BHT
-          200 BHT (taxa de urgent in aeroport) – daca este multa lume la rand, pentru a obtine mai repede viza, se achita un comision.
Cum se desfasoara procesul de acordare al vizei, pe aeroportul din Bangkok:
-          La coborarea din avion, vom fi ghidati prin indicatoare spre zona de „Imigration”. Va trag atentia ca trebuie sa ne grabim, folositi toaleta de pe avion, cand coboram ne indreptam cu totii, compact spre zona de viza. Bagajele le ridicam doar dupa zona de obtinere a vizei!!!
-          Acolo se completeaza (suplimentar celui primit pe avion) un formular
-          Se ataseaza poza la acesta (exista inainte de instalarea la coada pentru viza, o persoana care capseaza cele doua)
-          Va asezati la rand si se asteapta pana la ghiseu; va recomand rabdare si calm, daca va manifestati intr-un fel nepotrivit puteti fi respinsi la viza, cu interdictie. Nu uitati, sunteti in Asia, nu in Europa!
-          La ghiseu prezentati: pasaportul, cele doua formulare completate, boarding ticket-ul cu care ati calatorit, biletul de avion de intoarcere, vouchere rezervare hoteliera
-          Se face verificarea si daca totul este in regula, achitati taxa de viza si eventual cea de urgenta
-          De la ghiseul de prezentarea a documentelor se mai fac cativa pasi, pana inainte de birourile de politie frontiera; acolo se asteapta, cu numarul de inregistrare primit in mana, pana cand vi se striga numarul.
-          Cu numarul primit la ghiseu, primiti pasaportul cu viza.
-          MAXIMA ATENTIE:  PASTRATI FORMULARUL DE IESIRE PE CARE IL PRIMITI PE AEROPORT. CONTINE UN COD DE BARE FARA DE CARE NU VA PUTETI FACE CKECK IN-UL LA HOTEL SI NU PUTETI IESI DIN TAILANDA
-          Cu pasaportul in mana, intrati la ghiseul imediat apropiat, cel de politie frontiera. Vi se verifica viza si intrati apoi direct in zona de preluare bagaje
-          Preluati de pe banda bagajul si asteptati tot grupul, iesim apoi impreuna, pentru a fi transferati la hotel.

Recomandari:
-          Este nevoie sa aveti bani cash la voi, sunt mai multe banci romanesti care nu va asigura preluare de numerar din bancomate. Interesati-va inainte de plecare la banca unde aveti cardul, daca puteti face acest tip de tranzactie in Tailanda
-          Pentru ca aveti sume numerar importante la voi, va sfatuiesc sa nu tineti banii impreuna, astfel incat sa evitati o paguba mare in cazul furtului sau pierderii
-          Nu lasati banii in camera de hotel decat in seif; nici un hotel din lume, nu va garanteaza siguranta banilor lasati in camera in alt loc decat in seif
-          Luati cu voi un portmoneu cu snur, astfel incat sa-l pastrati prins la gat
-          Nu luati cu voi pasaportul la plaja, la cumparaturi etc. Aveti nevoie de el doar la check in si la schimbul valutar. In nici un caz nu-l tineti langa bani si expus! Lasati pasaportul in camera! 
-          Daca aveti masca si tub pe snorkeling, de calitate, luati-le cu voi! Aveti ce vedea si aici nu gasiti sau primiti decat fake-uri, in care nu puteti respira, vedea etc...Cele mai bune sunt cele cu supapa, sa nu va intre apa de la valuri in tub si sa trageti apa in loc de aer...
-          Nu luati prosoape in bagaje. Primiti de la hotel.
 
Cat costa mancarea:
Street food
Exista o multime de tarabe fixe sau mobile care ofera mancare thai gatita pe loc, in fata voastra, in cele mai multe locuri curat si fara risc. Tariful este cca 100 BHT. Puteti consuma in asociere cu legume, fructe, si paste: fructe de mare, peste, pui, vita, porc. Mnacarea preparata street food este foarte gustoasa, o recomand celei facuta in restaurant, care este semipreparata. Depinde insa cat sunteti de pretentiosi, dar ma gandesc ca daca ati ales o vacanta in Asia aveti un grad de toleranta si intelegere la multe lucruri
Restaurant
Daca vreti sa mancati peste de un anumit fel, homari, scoici, atunci va recomand restaurantul. Este mai sigur pentru acest tip de mancaruri. Doar ca trebuie sa stiti ca aproape totul se calculeaza la 100 g, deci inainte de accepta prepararea unui peste, rugati ospatarul sa-l cantareasca si sa va spuna pretul. Altfel va puteti trezi cu note de plata mari...
Bauturi
Nu consumati apa de la robinet, sub nici o forma! Nici acolo unde scrie ca e potabila! Sa aveti la voi in rucsacelul de calatorie zilnica o sticla de 0.5 l apa. Este in general ieftina, daca este cumparata din magazin si nu de la tarabe sau baruri
Bauturile alcoolice sunt permise la vanzarea aproape in orice loc, tailandezii sunt budisti, nu musulmani, in cea mai mare majoritate. Dar exista un intreval orar: 14.00 – 17.00 in care magazinele nu au voie sa comercializeze bauturi alcoolice.
Gasiti:
bere (costa in magazin cca 60 BHT, iar in local 70 – 250 BHT), atat locala (Chang este excelenta!), cat si marci internationale (Heineken, Miller etc)
vin (este foarte scump – cca 700 BHT o sticla in magazin si cca 150 BHT un pahar de 150 ml in restaurant)
whiskey incepand de la 500 BHT sticla de 0.5 l „100 Pipers”, pana la 1800 BHT sticla de 1 l de Jameson
coctailuri. Sunt excelente pt ca au ananas, cocos proaspat. Costa 100 – 250 BHT
Masaj:
250 - 350 BHT ora de foot massage, thai massage
 
Obiective Bangkok:
Deplasarea se va face pe rau, cu Bangkok Chao Phraya Express Boat. Are peroane dedicate, doar ei pleaca de acolo. Costa 50 BHT/tura sau 180 BHT/zi cu multiple urcari

Palatul Regal - este nevoie sa fiti imbracati decent, pantalon lung atat barbatii cat si femeile, umerii acoperiti la femei; altfel este nevoie sa va cumparati de acolo pantaloni sau esarfe (costa 200 BHT) sau sa inchiriati (costa 100 BHT – dar nu au marimi potrivite). Nu o sa avem timp pentru astfel de operatiuni, astfel incat va recomand ca daca doriti sa intrati cu grupul, conformati-va si veniti imbracati asa cum am recomandat.
Timp de vizitare: 3 ore + coada la bilete
Biletul costa 500 Baht = cca 15 EUR

Wat Arun
Timp de vizitare: cca 2 ore
Costa: 50 Baht cca 2 EUR

Wat Pho
Timp de vizitare: cca 2 ore
Costa: 100 Baht = cca 4 EUR

Pentru vizitarea acestor obiective o sa luam un ghid local, ne va costa pe intreg grupul in jur de 50 EUR. Impartind la 16 inseamna nu mai mult de 5 EUR/persoana

Piata plutitoare Taling Chan Floating Market. De la hotel de deplasam pana la parcarea acestei piete (taxi si impartim costurile cca 90 BHT/persoana pe un sens). De acolo vom traversa, fara sa ne oprim, piata terestra, pentru a lua o ambarcatiune de tip local. Timp de o ora vom fi plimbati pe canalul locuit, putand admira casele lacustre, livezile de bananieri, de papaya si mango. O sa oprim cateva minute barca  pentru a hrani pestii (sunt o multime pe canal), apoi la un templu vom cobori pe uscat.

Deplasarea de la hotel – Tailing costa cu taxi cca 90 BHT/persoana
Excursia pe canal costa: 70 BHT
Dupa excursia pe apa, poze, free time: 1 ora.

Strada Khaosan:  seara cu taxi, dus si intors. Cca 3 ore
-          Street food
-          Masaj la picioare
-          Cumparaturi
 
Patong Beach
Hotelul este ideal amplasat pt cumparaturi, plimbare, plaja, viata de noapte
Din aeroport pana la Patong vom merge cu microbuzul, vom fi asteptati in aeroport. Transfer de la aeroport – hotel in jur de 60 minute.

In fiecare zi, cu una de pauza, o sa existe o excursie optionala:

Phi - Phi Islands. Tarif 2000 BHT. De la Patong se face cca 45 minute cu microbuzul care ne ia de la hotel, pana in port. Ambarcatiunile au 25 - 50 locuri, sunt salupe de viteza, au avantajul ca ajungem repede, dezavantajul ca in mers nu se poate decat admira, nu face si poze. Cu o ambarcatiune lenta castigam in peisajele din trecere dar nu vedem nici 1/3 din ceea ce se viziteaza cu o barca de viteza. Perfect pt baie, snorkeling. Gasiti aici descrierea excursiei: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2676.0.html

James Bond. Tarif 2000 BHT. 70-80 minute cu microbuzul, dar putin cu barca, ramanem in zona de golf. Exceptionala, o recomand in mod deosebit. Nu sunt valuri, se merge putin si este foarte concentrata.  Gasiti aici descrierea excursiei: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2682.0.html

Simon Cabaret.  800 BHT la VIP, 700 BHT restul de locuri.

Trekking cu elefanti

Interactiune si fotografie cu tigru

Elephant Sanctuary

Cateva articole pe care le-am scris despre Tailanda:

Tailanda, taramul florilor http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2600.0.html

Bangkok-ul autentic: strada Khao San http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2572.0.html

Koh Panyee si istoria terenului sau plutitor, de fotbal http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2602.0.html

Apusuri si nopti la Phuket http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2603.0.html

Ce inseamna "backpackers"? http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2571.0.html

Hotelurile in care veti fi cazati.

La Bangkok:



















Hotel Phuket, Patong Beach:























Locuri pe care o sa le vedeti.

Bangkok:



























[/color]

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Tailanda, plaja, insule, fun 20 - 30 ianuarie 2019
« Răspuns #1 : Duminică, 11 Februarie 2018, 14:44 »
In excursiile din Phuket:





































Apusurile acestea o sa le vedeti, seara de seara la Patong...Locul din care sunt facute fotografiile se afla la 300 m de hotel...
















Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Tailanda, plaja, insule, fun 20 - 30 ianuarie 2019
« Răspuns #2 : Marți, 13 Martie 2018, 13:33 »
Am deschis rezervarile pentru aceasta excursie. Inscrierile se pot face aici: http://www.singlescamp.ro/eveniment/tailanda-plaja-insule-distractie-20-30-ianuarie-2019/

Prioritate au cei 10 care deja au transmis optiunea lor de participare.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Tailanda, plaja, insule, fun 20 - 30 ianuarie 2019
« Răspuns #3 : Miercuri, 14 Martie 2018, 08:31 »
Wow, ieri am deschis rezervarile si astazi vad ca inscrierile au ajuns la 14! Daca toate se confirma prin plata avansului, mai unt doar 4 disponibile. Asa cum am spus vreau ca acest grup sa fie mediu ca marime, sa existe maxim de flexibilitate. Deci nu vom mari numarul de locuri peste cele anuntate.

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Tailanda, plaja, insule, fun 20 - 30 ianuarie 2019
« Răspuns #4 : Vineri, 16 Martie 2018, 13:26 »
16.03.2018

Mai avem un singur loc, intr-o camera dubla, la femei.

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Tailanda, plaja, insule, fun 20 - 30 ianuarie 2019
« Răspuns #5 : Luni, 19 Martie 2018, 13:31 »
19.03.2018

Nu mai sunt locuri.

Offline elenacimpeanu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Tailanda, plaja, insule, fun 20 - 30 ianuarie 2019
« Răspuns #6 : Vineri, 17 August 2018, 18:32 »
Buna ziua,

Din motive personale renunt la locul meu in aceasta excursie. Cine vrea sa-mi ia locul sa ma sune la numarul de tel: 0723.211.509.

Tatiana

  • Vizitator
Re: Tailanda, plaja, insule, fun 20 - 30 ianuarie 2019
« Răspuns #7 : Luni, 17 Septembrie 2018, 11:58 »
Sunt intersata sa preiau locul liber! (0729038845)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Tailanda, plaja, insule, fun 20 - 30 ianuarie 2019
« Răspuns #8 : Marți, 30 Octombrie 2018, 13:15 »
Sunt mai putin de 3 luni pana la aceasta excursie, este timpul deciziei pentru excursiile optionale. O sa va transmit un Email, dupa ce primesc si tarifele excursiilor din Patong Beach. Incep acum cu prezentarea programului cu ce urmeaza sa organizam in Bangkok. Grupul s-a marit, am ajuns la 28 persoane, asa ca am decis pentru a ne fi mai usor in deplasare, sa renunt la grupajele pe taxi si sa inchiriez un autocar. Pe parcursul vizitelor vom avea de asemenea cu noi un ghid local, vorbitor de limba engleza, care va acoperi si partea de ghidaj de obiectiv.

20 ianuarie. Dupa zborul Quatar Airways QR 830: 19JAN DOHA DOH - BANGKOK BKK  la 06:55 AM ora locala a Tailandei o sa aterizam la Bangkok. O sa aiba loc transferul la hotel, o sa lasam bagajele acolo pentru ca este prea devreme pentru check in si pentru cei care doresc o prima explorare a capitalei, am organizat un program, cu vizitari interioare, pe care l-am numit "Temples Tour&Piata Florilor".

Descrierea programului si a obiectivelor: Imbarcare in autocar, intalnire cu ghidul local. Transfer la Wat Trimit, templul lui Buddha de aur. Buddha de Aur, intitulat oficial Phra Phuttha Maha Suwan Patimakon, este cea mai mare statuie din aur solid din lume. Acesta este adapostita în templul Wat Traimit. În 1954, la Templu a fost adugata o nouă clădire Viharn cu rolul de a găzdui statuia, care a fost mutată în noua sa locație la 25 mai 1955. Există mai multe fapte si povesti legate de incercarea de a ridica si transporta uriasa statuie, pe care o sa le aflati de la ghid...Urmeaza o plimbare prin cartierul chinezesc, China Town apoi o sa admiram minunatele culori din Piata Florilor.

Din acel loc o sa pornim din nou cu autocarul, spre insula Rattakosin. Ajungem mai intai la digul Tha Tien, de unde o sa traversam cu barca râul Chao Phraya. Vizitam Wat Arun, Templul Zorilor. Este un templu budist (wat) din districtul Bangkok Yai din Bangkok, Thailanda, pe malul Thonburiwest al râului Chao Phraya. Numit după Aruna, Dumnezeul indian al zorilor, Wat Arun este considerat unul dintre cele mai cunoscute repere din Thailanda. A devenit foarte cunoscut dupa ce a fost descris in romanul scriitorului japonez Yukio Mishima. Templul este numit așa pentru că prima lumină a dimineții reflectă de pe suprafața templului cu iridescență perlată. Mănăstirea a functionat inca din vremea in care Ayutthaya era capitala Thailandei. La acel moment purta numele de Wat Mokok, dupa locul in care era situat: Tumbol Bangmakok. Cuvântul Bangmakok, inseamna "Satul Maslinei".

Trecem înapoi raul, pentru o scurtă plimbare ce traverseaza piața și conduce la Wat Pho. Acesta este un templu budist situat în districtul Rattanakosin, adiacent Grand Palace. Templul este cunoscut și ca locul de naștere al masajului tradițional thailandez.

Dupa vizitarea acestui templu o sa ne imbarcam in autocar si o sa fim transferati la hotel.

In timpul acestui tur o sa avem o pauza pentru a servi pranzul. Ghidul ne va propune si cine doreste sa ia masa in grup se poate inscrie si achita direct acolo.

Tariful acestui tur este de 12 EUR si are incluse in servicii:
- transferuri cu autocarul de la hotel spre obiective, intre vizite si inapoi la hotel
- ghid local, prezentare generala si de obiectiv
- taxele de intrare la temple
- traversarile cu barca
Nu include:
- pranzul

21 ianuarie. Floating Market - Piata Plutitoare.
Descrierea programului si a obiectivelor
Dupa micul dejun la ora 8.30 plecam spre cea mai vestita piata plutitoare: Damneon Saduak. Avem 80 km pana acolo. O sa fim tranportati cu autocarul si o sa fim insotiti de ghidul local, vorbitor de limba engleza. 
Piața plutitoare este în mod obișnuit aglomerată de sute de vânzători și de cumpărători sositi acolo cu barcile lor mici cu vâsle, pentru a-si vinde/cumpara sau schimba produsele. Ceea ce se comercializeaza sunt în special alimente, fructe și legume care au fost aduse în cea mai mare parte din propriile lor livezi.
O sa avem acolo ocazia sa vedem si Spectacolul de crocodili, cel cu elefanti. Crocodilii se lupta intre ei, pe cand elefantii danseaza, joaca fotbal, participa la turnirul "Yutha Hathi", o mare scenă de luptă regală.
O sa vizitam de asemenea si Grădină de trandafiri, un loc in care zilnic peste 150 de artiști interpretează dansuri, ceremonii si ritualuri, fac demonstratii de arte marțiale thailandeze Se pot vedea acolo Ceremonia de nunta thailandeză, Monkhood, Dance Nest, Dansul din nord-est, Dansul de bambus, Kala Dance, Dance Yoey.
Este o excursie de o zi, spre seara doar o sa ajungem la hotel. Pe parcursul zilei, la recomandarea ghidului o sa puteti gusta mai multe preparate tailandeze.
Tariful acestui tur este 35 EUR si are incluse urmatoarele servicii:
- transport cu autocarul dus si intors
- ghid local in engleza
- intrari la spectacole: Crocodile Show, Elephant Show, Rose Garden
Nu include:
- plimbare cu barca in Piata Plutitoare
- pranz

22 ianuarie O sa fie o zi mai usoara, nu atat de plina ca celelalte. Vom avea program organizat doar in prima parte a zilei, urmand ca dupa amiaza sa va ramana pentru shopping.
Descrierea programului si a obiectivelor
La ora 9.00, dupa micul dejun ne imbarcam in autocar si mergem sa vizitați templul Grand Palace și Templul Buddha
Nici o vizită în Bangkok nu ar fi completă fără, Grand Palace, cel mai faimos punct de reper al orașului. Construit în 1782 - și timp de 150 de ani, a fost casa regelui Thai, curtea regală și sediul administrativ al guvernului. În interiorul zidurilor sale existau și ministerul de război din Thailanda, departamentele de stat și chiar monetaria. Astăzi, complexul este inima spirituală a Regatului Thailandez.
Dupa vizita vom vizita Amulet Market, Sanam Luang dupa care este program liber.
Tariful acestei excursii este 18 EUR si include ca servicii:
- transfer de la hotel si inapoi, intre obiective
- ghid de obiectiv si de zi, vorbitor de limba engleza.
- taxa intrare la Palat
Nu include:
- pranz


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Tailanda, plaja, insule, fun 20 - 30 ianuarie 2019
« Răspuns #9 : Marți, 30 Octombrie 2018, 17:20 »
Va scriu acum despre excursiile optionale din Phuket.

25 ianuarie Excursie pe apa: Phi Phi + Maya + Khai Islands by Speedboat 40 EUR
Insulele Phi Phi este un must see in Tailanda. necesitate pentru prima dată. Un tur al insulei Phi Phi este cea mai populara excursie din regiune. Arhipelagul  Phi Phi Islands se afla situat la 40 km sud-est de Phuket si este format din șase insule. Cele mai importante sunt Phi Phi Don, pe care se afla o asezare foarte pitoreasca și Phi Phi Leh, unde atractia principala este Bay Maya, cadrul filmului "The Beach". Insulele Phi Phi sunt renumite pentru stâncile calcaroase care se ridică din apele de smarald, pentru plajele din nisip fin alb și pentru numeroasele recifuri de corali ce ofera sansa unor activitati de explorare subacvatica. Vom vedea Golful Maya, Golful Loh Samah, Pileh Cove, Peștera Viking și Plaja Maimutelor.
Program:
07.00-08.00 Pick-up de la hotel
08.30 Plecare spre Phi Phi Islands cu speedboat
Sightseeing Maya Bay
Inot si snorkeling la Loh Samah Bay si Pileh Lagoon
Sightseeing Viking Cave si Monkey Beach (putin probabil sa ne lase pe insula acolo unde sunt maimutele, in ultima vreme este interzisa interactiunea cu aceste simpatice animale; o sa ne bucuram insa sa le vedem din apropiere)
Pranz la Ton Sai Bay
Vizitam Khai Nok sau Khai Yai Island pentru o baie si cine doreste snorkeling
16.30-17.30 Vom ajunge la doc si de acolo vom fi transferati la hotel.
Excursia include:
- transfer dus si intors cu microbuzul
- croaziera cu salupa de viteza
- ghid in limba engleza
- pranz
- echipament snorkeling
- asigurare
Nu sunt incluse:
- taxa de parc national: 400 THB, urmand sa fie platita individual la doc
Aveti nevoie cu voi:
- prosp
- costum de baie
- lotiune de soare
- ochelari de soare
- slapi
- camera (de preferat subacvatica)

! No longer available


26 ianuarie Simon Cabaret Loc standard = 18 EUR, VIP Seat = 22 EUR.
Este un spectacol unic in lume, este un show in care toti cei care danseaza au fost sau sunt lady-boy. Daca va inchipuiti ca e doar ceva inedit prin participare va inselati, este un adevarat spectacol artistic, cu un program fantastic, costume, coregrafie.

! No longer available


27 ianuarie Excursie pe apa James Bond, Panyee Island Tarif = 45 EUR
Exploram golful Phang Nga navigand pe o salupa de viteza. Vederi panoramice ale inaltimilor de calcar, a insulelor Panak și Hong.
Vizita la  Koh Tapu cunoscuta ca insula James Bond), la peștera Tamlot si extrem de pitoresc la satul musulman Koh Panyi.
Program:
08.00 - 09.00 Preluare de la hotel si transfer pana la docuri
Imbarcare in salupe si plecare in larg
11.00 - 12.30 Oprire la Panak Island sau Hong Island pentru canoeing. Admirat padurea de mangrove
Pranz pe Panyee Island si vizitarea unui sat lacustru de "tigani ai marii".
14.00 -14.30   Vizitare James Bond Island si Khao Ping Gan Island
15.00  Ajungem la Koh Naka, timp pentru baie, plaja pe nisipul fin.
16.30 Inapoi la docuri
17.30 -18:00   Ajungem inapoi la hotel
Aveti nevoie cu voi:
- prosp
- costum de baie
- lotiune de soare
- ochelari de soare
- slapi
- camera (de preferat subacvatica)

! No longer available


28 January Trekking with Elephants Tarif pentru 45 Min = 16 EUR 
O experienta inedita. Daca ati calarit pe cal, daca ati mers cu camila acum aveti ocazia sa faceti o plimbare sus pe elefant.
Turul include:
- transfer
- taxa de intrare
- asigurare
- apa
Sa aveti cu voi:
- ochelari de soare
- lotiune de soare
- camera
- bani marunti pt tips

! No longer available


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Tailanda, plaja, insule, fun 20 - 30 ianuarie 2019
« Răspuns #10 : Miercuri, 31 Octombrie 2018, 10:23 »
Am rugat partenerii nostri din Tailanda sa-mi transmita si oferta de pranz si cine mai speciale ce pot fi luate in timpul sederii noastre in Bangkok.
Le puteti consulta mai jos:

Pranz la Baiyoke sky Tarif 33 USD
International Buffet at Bangkok Sky Restaurant. This seafood buffet experience comes with one of the best views in Bangkok. Occupying the 76th and 78th floors of towering Baiyoke Sky Hotel, Bangkok Sky delights you with an extensive assortment of seafood – river lobster, prawns, shrimp, squid, scallops, clams, crab and fish – prepared as a salad, spicy soup, stir-fried in curry paste, tempura and Teppanyaki style, or sprinkled with salt and steamed to mouthwatering perfection. Enjoy your favourite selections with unlimited soft drinks for lunch and dinner, with the added benefit of complimentary access to the Observation Deck on the 77th floor and Revolving View Point on the 84th floor (free admission). At these heights, the view of downtown Bangkok and beyond are simply unbeatable.

Siam Niramit show with buffet dinner Tarif: 53 USD
This must-see spectacular show is performed on the gigantic stage listed in the Guinness World Records! The show features over 100 performers, lavish costumes and stunning set designs. Enhanced special effects and the world's most advanced technology are used to produce a very realistic, stimulating and inspiring experience.

Calypso cabaret show + dinner Tarif: 50 USD
Bangkok has a seedy underbelly. This underbelly has been commercialized for the tourists’ sake with varying degrees of success. There’s the seedy, seedy underbelly (like sex tourism and some forms of medical tourism) and then there’s just the tourist seedy underbelly– a pleasantly permissive but not actually offensive experience. The Calypso Cabaret at the Asia Hotel falls nicely into that category– an hour and a half of good, clean entertainment courtesy of some of Bangkok’s finest lady-men. There was lots of really bad lip synching to Japanese, Korean, and American songs. The only one I was familiar with was the Sammy Davis Jr version of “Lady is a Tramp”. The sound system was pretty god awful, I barely escaped with my eardrums after a piercing scream from a male bridezilla.

Dinner cruise Chao Phaya Princess Tarif: 50 USD
Dine on a stylish luxurious cruise. View the historical landmarks on a river cruise along the Chao Phraya River and experience the beautiful night sceneries with a romantic atmosphere on our dinner cruise in the middle of Bangkok.

Dinner at Baiyoke sky restaurant Tarif: 39 USD
International Buffet at Bangkok Sky Restaurant. This seafood buffet experience comes with one of the best views in Bangkok. Occupying the 76th and 78th floors of towering Baiyoke Sky Hotel, Bangkok Sky delights you with an extensive assortment of seafood – river lobster, prawns, shrimp, squid, scallops, clams, crab and fish – prepared as a salad, spicy soup, stir-fried in curry paste, tempura and Teppanyaki style, or sprinkled with salt and steamed to mouthwatering perfection. Enjoy your favourite selections with unlimited soft drinks for lunch and dinner, with the added benefit of complimentary access to the Observation Deck on the 77th floor and Revolving View Point on the 84th floor (free admission). At these heights, the view of downtown Bangkok and beyond are simply unbeatable.

       

Offline Misona

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 290
Re: Tailanda, plaja, insule, fun 20 - 30 ianuarie 2019
« Răspuns #11 : Miercuri, 07 Noiembrie 2018, 14:00 »
Avem noroc!

In decembrie 2018 si ianuarie 2019, guvernul thailandez a scos taxele de viza de 2000 BAHT :)

https://www.bangkokpost.com/news/general/1571114/govt-hopes-21-country-visa-fee-waiver-will-boost-arrivals-by-30-

Sa ne vedem cu bine !
Viata e ca o piesa de teatru - nu conteaza cat de mult dureaza, ci cum se desfasoara. (Seneca)

Offline iana

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 177
Re: Tailanda, plaja, insule, fun 20 - 30 ianuarie 2019
« Răspuns #12 : Miercuri, 12 Decembrie 2018, 12:28 »
Din pacate nu mai pot merge in excursia din Thailanda. Daca cineva doreste sa preia locul meu, rog a anunta Agentia Bon Voyage sau pe mine (0747499996)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Tailanda, plaja, insule, fun 20 - 30 ianuarie 2019
« Răspuns #13 : Joi, 20 Decembrie 2018, 10:23 »
Mai avem doar o luna pana la plecarea in Tailanda si as dori sa recapitulam impreuna tot ce tine de aceasta excursie. Incepem cu vremea, pentru a sti ce sa punem in bagaje...

La ce temperatura ne asteptam in perioada in care o sa fim noi in Bangkok si Pucket? Prognoza este pentru un minim de 20 de grade si un maxim de 30 de grade Celsius, pe alocuri un pic mai ridicat. La precipitatii arata zero, dar pot fi shower rains, dusurile acelea puternice, care apar din senin si dispar la fel de repede. Oricum nu va asteptati la un cer perfect senin, in Tailanda nu o sa vedeti foarte rar asa ceva. Datorita umiditatii mari, se formeaza o perdea permanenta de nori, miscata de ici-colo.

Deci trebuie sa aveti o imbracaminte lejera, in care sa nu va supraincalziti. Va recomand pantalon scurt la barbati (cu exceptia zilelor cand vizitam temple si in special Palatul Regal), rochii la femei, tricouri usoare si cat mai multe in bagaje. Incaltaminte cat mai comoda, in care sa puteti parcurge cu usurinta distante mai lungi, in care sa va simtiti lejer, sa nu transpirati...Tineti cont ca o sa intram si in zone care nu sunt asfaltate, luati in calcul si asta, pentru ca acolo exista riscul de a face entorse, sa alunecati.

Luati cu voi un troler, ceva pe care il puteti deplasa usor, pentru ca pe anumite portiuni nu are cine sa va ajute. Neaparat langa un rucsacel pe care sa-l folositi acolo in excursiile zilnice. Sa va incapa ceva de schimb pentru costumul de baie, un prosop, lotiunea de soare, apa.

Important! Referitor la greutatea admisa pe liniile aeriene cu care vom zbura. Suntem in doua situatii:

- cei care merg DOAR in Tailanda. Bagaj de cala maxim admis in mod gratuit: 30 kg. Bagaj de cabina: 8 kg (care trebuie sa se incadreze in dimensiunile standard)

- cei care merg legat Tailanda - Vietnam. Exista un zbor de la Phuket la Siam Rep la care bagajul de cala este limitat la 20 kg. De aceea vom putea avea cu noi (suntem 4 persoane in aceasta situatie) DOAR 20 kg gratuit. Plus un bagaj de cabina de 8 kg.

La noi o sa apara problema hainelor pe care trebuie sa le avem in bagaje, avand in vedere ca stam in total 3 saptamani. Solutia este foarte simpla: in Phuket sunt o multime de spalatorii si calcatorii, asa ca ne vom da hainele la una dintre ele, cea mai apropiata. Nu va ganditi ca puteti spala acolo, pentru ca acolo, din cauza umiditatii, hainele NU se usca. Trebuie ca dupa spalare sa fie uscate mecanic. Deci luam cu noi doar strictul necesar si schimburi doar pentru 14 zile, nu mai mult....Din experienta hainele de vara se incadreaza foarte bine in aceasta greutate.

Majoritatea dintre voi nu au mai fost expusi in ultima perioada la soare, deci nu aveti pielea obisnuita cu razele calde. Acolo sa nu va lasati pacaliti ca sunt nori, soarele arde si prin ei...Protejati-va in fiecare zi si purtati cu voi in rucsacel un tub cu crema...

Daca discutam de protectii, atunci trebuie sa va aduc aminte sa nu uitati sa puneti in bagaje o sapca sau palarioara si ochelari de soare.

Si profilactic medicamente: in primul rand cele pe care le luati frecvent si apoi: pentru dureri de cap/gat /raceala: fiecare are preferatul lui: Nurofen, Eferalgan, aspirina, Fervex. Ceva pentru durere de gat – Strepsils sau orice altceva.
Antibiotic: exista antibiotice specializate pentru anumite tipuri de infectii, dar nu puteti avea toata farmacia dupa voi, asa ca discutati cu medicul de familie sa va prescrie (pt a putea cumpara) ceva mai general. Diaree: schimbati climatul, nu stiti cum reactionati la mancarurile de acolo, la tot felul de factori, asa ca neaparat ceva dintre – Saprosan, Imodium, Smecta, luati si voi ce stiti ca va face bine sau ce va recomanda farmacistul. Daca aveti probleme inverse, de constipatie, luati-va medicamentele favorite.
Dureri / aciditate gastrica: cine stie ce mancati si o sa va doara stomacul sau o sa simtiti arsuri. No-spa (pentru dureri) si Dicarbocalm (pentru arsuri). Dureri de muschi: daca va duceti sa vedeti locuri, cel mai probabil veti depune un efort mai mare decat acasa, asa ca e posibil sa aveti probleme cu durerile de picioare, mai ales dupa primele zile. Va recomand in mod deosebit aspirina, este excelenta pentru a preintampina febra musculara.
Zgarieturi si intepaturi de insecta: in mod cert, daca va duceti in zone cu probleme cu tot soiul de insecte, trebuie sa va luati spray anti-tantari si anti-alte vietati. Pentru tantari, cel mai bine este sa luati spray cu o valoare DEET egala sau mai mare de 50. Toate sprayurile din supermarketuri si farmacii au in general un DEET maxim de 30, care e destul, dar nu cand mergi in zone cu malarie sau cu alte boli. In Romania, nu am gasit spray cu DEET 50 decat la magazinul Himalaya din spate de la Cocor… dar puteti gasi probabil si pe net, si la alte magazine specializate in calatorii. De asemenea, in caz ca vreun tantar a trecut de „barajul” spray-ului, sa aveti creme, pentru a nu va scarpina non-stop :).
Creme antibacteriene: va taiati, va juliti, ca sa evitati o infectie bacteriana
Stiu ca pare o farmacie ceva mai mica ceea ce am enumerat eu aici. Si ca mergeti undeva la capatul Pamantului unde nu exista medicamente. Exista farmacii si chiar bine dotate, exista si puncte de prim ajutor, chiar si pe insulite am vazut puncte mobile. Deci aveti de unde sa cumparati, dar nu stii cand incepe durerea si este bine sa fi pregatit...
Considerati ca ceea ce am scris este doar o recomandare. Este ceea ce iau eu in trusa mea, dar nu sunt medic si nici farmacist, asa ca nu pot sa generalizez si pentru altii.

La capitolul, luat cu voi: PASAPORT cu valabilitate minim 6 luni de la data intrarii in Tailanda. Verificati inca o data acest document, inca mai e timp sa faceti unul nou!

Tot de luat cu voi:

- bani cash
- card


Hai sa vedem cati bani cash...

Pai in primul rand banii pentru optionalele din Pucket (cele din Bangkok sunt deja, asa am inteles, achitate in agentie): fiecare stie la ce s-a inscris, deci se poate face usor calculul. Maxim, dupa calculul meu este 123 EUR.

Apoi bani pentru mancare: avem in total 10 zile x 2 mese/zi = 20 mese. Doua pranzuri le avem incluse la optionale, deci in jur de 18 mese. Cat costa aceste 18 mese? Dpinde de fiecare, cat mananca, ce alege, unde alege. Un street food (preferatul meu, nu costa mai mult de 7-8 EUR si mi se pare suficient, la un restaurant bun insa platim 15 EUR pt o masa). Nu stiu ca sa va spun, luati in calcul 320 EUR. Poate alegeti sa mergeti si la una dintre mesele speciale acolo...

Bauturi alcoolice si racoritoare. Despre bautura in bagajul de cala nu va pot vreun sfat, nu am vazut cum se face controlul in spate si daca se face. In unele tari bagajele de cala sunt scanate in spate, in zona de triaj, altele intra direct pe banda. Parerea mea este sa nu va incurcati cu bautura in bagajul de cala. Nu stiu cum reactioneaza autoritatile de acolo...Cel mai simplu si permis este sa luati ceva din aeroport la conexiune, cu grija sa fie sigilat in punga speciala si cu bonul inauntru. Acolo, in magazin gasiti (dar nu pe parcursul intregii zile) bauturi alcoolice, la preturi cu ceva mai mari decat in Europa. In restaurante si baruri in schimb bauturile sunt scumpe...Whiskey incepand de la 500 BHT sticla de 0.5 l „100 Pipers”, pana la 1800 BHT sticla de 1 l de Jameson De exemplu la bere. Am vazut minim 60 BHT (2 EUR) si maxim 250 BHT (9 EUR), media este cam 90 BHT (3 EUR). Vinul este foarte scump – cca 700 BHT (23 EUR) o sticla in magazin si cca 150 BHT (5 EUR)un pahar de 150 ml in restaurant.
Coctailurile sunt excelente pt ca au ananas si cocos proaspat. Costa 100 – 250 BHT (4 - 8 EUR).

Apa intra si ea la bauturi... :) Cum nu puteti consuma apa de acolo, faceti calculul a 2 litri pe zi. Nu costa mult daca o cumparati de la magazin, in schimb la chioscuri si restaurante este in jur de 1 EUR/0.5 litri.

In Tailanda cu siguranta ca nu o sa rezistati ofertei de fructe. Sunt atat de multe sortimente, atat de apetisante incat cu siguranta ca minim 100 BHT/zi o sa cheltuiti cu acest produs de impuls.

La capitolul cheltuieli luati in calcul masajul. Nu o sa rezistati sa treceti pe acolo fara sa incercati placerea masajului tailandez sau a celui la picioare. Costul unei ore depinde de zona: in cele mai putin frecventate de turisti este in jur de 200 - 250 BHT/ora, am vazut insa ca acolo unde sunt multi turisti ajunge chiar si peste 300 BHT/ora. Un street foot-massage 1/2 ore = 100 BHT, cam atat am platit eu...Zi de zi, chiar si de doua ori, atat de mult imi placea...

Referitor la ce bani sa luati cu voi. Raspunsul este EURO sau USD, eu inclin sa recomand mai bine EURO, cursul a fost mai bun anul trecut. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca bancnotele trebuie sa fie in stare buna, sa nu fie rupte, degradate sau marcate/inscrise. Si atentie la USD, nu doar in Tailanda: bancnotele trebuie sa fie din seria noua. Am intampinat probleme mari in Tanzania de exemplu, bancnotele vechi aveau alta rata de schimb...Si apropo de conversie:

1 EUR = 35 BHT

1 USD = 30 USD

Nota: eu am facut calculul de schimb la 1 EUR = 30 BHT, am luat grosso modo.

Acum cash sau card: eu zic sa va luati cash si doar ca si siguranta card. Am vazut ca multe banci nu platesc, acolo, trebuie sa vedeti la banca la acre aveti cont daca puteti retrage bani cu cardul.

Referitor la viza, aceasta se obtine pe loc, pe aeroportul din Bangkok.  Nu se elibereaza decat pentru maximum 15 zile. Obtinerea dureaza minim 30 minute, functie de cat este de aglomerat. Aveti nevoie de:
-          Pasaport valabil minim 6 luni de la data intrarii
-          Fotografie 4 x 6 cm . Este absolut obligatoriu sa o aveti la voi! Exista companii de zbor si aeroporturi care nu permit la conexiune urcarea la bord daca nu prezentati fotografia!
-          Formular completat in avion (primit de la steward)
-          Formular completat pe aeroport (sa aveti cu voi, fiecare cate un pix pentru a nu mari timpul de asteptare a grupului)
-          Bilet de avion dus (nu aruncati la coborare boarding ticket-ul cu care ati calatorit pana la Bangkok)
-          Bilet de avion pentru intoarcere (am sa le aduc si o sa vi le distribui fiecaruia)
-          Dovada cazarii – hotelurile in care veti fi cazati la Bangkok si la Phucket (voucher primit de la agentie - am sa le aduc eu in aeroport si am sa le impart fiecaruia)
-          2000 de BHT (pe care sau ii procurati din Romania, inainte de plecarea in vacanta, sau ii schimbati pe aeroport). Cursul la casele de schimb este aproximativ  1 EUR = 37.5 BHT. Se pare insa ca com avea noroc si nu vom plati. In dorinta de a incuraja turismul, autoritatile au decis ca in luna ianuarie sa nu se achite aceasta taxa.
-          200 BHT (taxa de urgent in aeroport) – daca este multa lume la rand, pentru a obtine mai repede viza, se achita un comision.
Cum se desfasoara procesul de acordare al vizei, pe aeroportul din Bangkok:
-          La coborarea din avion, vom fi ghidati prin indicatoare spre zona de „Imigration”. Va trag atentia ca trebuie sa ne grabim, folositi toaleta de pe avion, cand coboram ne indreptam cu totii, compact spre zona de viza. Bagajele le ridicam doar dupa zona de obtinere a vizei!!!
-          Acolo se completeaza (suplimentar celui primit pe avion) un formular
-          Se ataseaza poza la acesta (exista inainte de instalarea la coada pentru viza, o persoana care capseaza cele doua)
-          Va asezati la rand si se asteapta pana la ghiseu; va recomand rabdare si calm, daca va manifestati intr-un fel nepotrivit puteti fi respinsi la viza, cu interdictie. Nu uitati, sunteti in Asia, nu in Europa!
-          La ghiseu prezentati: pasaportul, cele doua formulare completate, boarding ticket-ul cu care ati calatorit, biletul de avion de intoarcere, vouchere rezervare hoteliera
-          Se face verificarea si daca totul este in regula, achitati taxa de viza si eventual cea de urgenta
-          De la ghiseul de prezentarea a documentelor se mai fac cativa pasi, pana inainte de birourile de politie frontiera; acolo se asteapta, cu numarul de inregistrare primit in mana, pana cand vi se striga numarul.
-          Cu numarul primit la ghiseu, primiti pasaportul cu viza.
-          MAXIMA ATENTIE:  PASTRATI FORMULARUL DE IESIRE PE CARE IL PRIMITI PE AEROPORT. CONTINE UN COD DE BARE FARA DE CARE NU VA PUTETI FACE CKECK IN-UL LA HOTEL SI NU PUTETI IESI DIN TAILANDA
-          Cu pasaportul in mana, intrati la ghiseul imediat apropiat, cel de politie frontiera. Vi se verifica viza si intrati apoi direct in zona de preluare bagaje
-          O sa iesim apoi in zona de preluare a bagajelor, acolo unde ne vom si regrupa pentru iesirea din aeroport.

Alte recomandari:
-          Pentru ca aveti sume numerar importante la voi, va sfatuiesc sa nu tineti banii impreuna, astfel incat sa evitati o paguba mare in cazul furtului sau pierderii
-          Nu lasati banii in camera de hotel decat in seif; nici un hotel din lume, nu va garanteaza siguranta banilor lasati in camera in alt loc decat in seif
-          Luati cu voi un portmoneu cu snur, astfel incat sa-l pastrati prins la gat
-          Nu luati cu voi pasaportul la plaja, la cumparaturi etc. Aveti nevoie de el doar la check in si la schimbul valutar. In nici un caz nu-l tineti langa bani si expus! Lasati pasaportul in camera, in seif! 
-          Daca aveti masca si tub pe snorkeling, de calitate, luati-le cu voi! Aveti ce vedea si aici nu gasiti sau primiti decat fake-uri, in care nu puteti respira, vedea etc...Cele mai bune sunt cele cu supapa, sa nu va intre apa de la valuri in tub si sa trageti apa in loc de aer...
-          Nu luati prosoape in bagaje. Primiti de la hotel.

Despre check in: asezarea pe camere o s-o fac la solicitarea voastra, este primul criteriu, apoi daca mai raman persoane care nu stiu cu cine o sa stea o sa fie repartizate cu incercarea noastra de a fi compatibile impreuna.

Despre program: foarte important este sa veniti la timp, la ora anuntata. Daca intarziati este pe raspunderea voastra. In excursiile optionale nu putem intarzia tot grupul, sa tinem microbuzul sau barca dupa cineva. Pierdeti excursia si nu avem posibilitatea sa recuperam pentru voi banii pe care i-ati achitat. In Bangkok este usor sa va pierdeti daca nu stati langa grup. Tineti aproape de ceilalti, in agloemeratie inca nu s-a inventat un mijloc de a supraveghea numeric grupul. Daca v-ati pierdut, va trebui sa va descurcati singuri pt a ne reintalni sau a ajunge la hotel. O sa mergem incet, o sa facem opriri, o sa anuntam punctele de vizitare, asa ca nu exista motive de a va pierde. Doar daca iesiti din grup, intrati in magazine, nu tineti cont de recomandarea de a sta impreuna cu ceilalti.

Atmosfera de grup. Dorim sa fie una ca intre prieteni, scriem asta stiu, de fiecare data. Ganditi-va la cei din jur, fiecare a achitat multi bani, in speranta ca vor avea o vacanta minunata. Daca nu intelegeti asta si o sa va mentineti tabieturi care pot sacai, daca aveti mereu comentarii, daca nu sunteti toleranti cu persoana din camera, o sa stricati vacanta celorlalti. Asa ca va rog mult lasati acasa orice obicei care poate supara pe ceilalti, lasati orice ar putea influenta negativ atmosfera de grup. Haideti cu un gand frumos, cu zambetul pe buze, sa ne distram cu totii, sa ne simtim bine, sa ne intoarcem cu amintiri minunate!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Tailanda, plaja, insule, fun 20 - 30 ianuarie 2019
« Răspuns #14 : Vineri, 04 Ianuarie 2019, 12:28 »
Mai sunt doar 2 saptamani si ne indreptam spre Tailanda! Sunt convins ca deja sunteti cu gandul acolo...Sa stiti ca si eu...Deja am deschis troler-ul si am inceput sa asez cate ceva... :)

Pe linia aceasta dreapta o sa fiu in contact permanent cu voi, daca aveti ceva sa ma intrebati sau care nu va este clar, va rog sa-mi adresati aici intrebarile. Nu telefonic, nu Email, aici este locul de comunicare.

Va scriu acum pentru ca vreau sa va prezint doua dintre cinele pe care le putem lua optional la Bangkok. Le-am afisat aici, asa cum le-am primit de la agentia partenera, acum va spun ce am selectionat ca posibile:

Siam Niramit. Spectacol si cina tip bufet.
Tarif: 53 USD
Spectacolul are loc pe o scena gigantică care se afla in Guinness World Records! Include peste 100 de artiști, costume de lux și design uimitor. Efecte speciale, cea mai avansată tehnologie din lume sunt folosite pentru a oferi o experiență extraordinara.

Aici puteti vedea o galerie de imagini: http://siamniramitbangkok.com/gallery/

Cina la restaurantul Baiyoke sky
Tarif: 39 USD
Bufet internațional de fructe de mare la restaurantul Sky Bangkok, amplasat la etajele 76 si 78 ale hotelului cu acelasi nume. Homar, creveți, creveți, calmar, scoici, scoici, crab și pește - preparate tip salată, prăjite în pastă de curry, tempura și în stil Teppanyaki. Băuturi răcoritoare nelimitat si acces gratuit la zona de panorama de la etajul 77 și la etajul 84.









Ambele optiuni sunt pentru aceiasi seara, 22.01, singura in care putem avea aceste programe optionale.

In prima seara, in 20.01, o sa facem o lista cu alegerile voastre, strangem banii si achitam ghidului. Sper ca se intelege ca nu pot fi in ambele locuri in acelasi timp... ::) Pentru a nu influenta alegerea voastra, nu am sa spun in care o sa merg... ??? :) Sper ca ma intelegeti...

Ce doresc este sa va uitati pana atunci si sa va decideti daca doriti sa mergeti sau nu si dac da, la care dintre cele doua.

NU UITATI SA VA FACETI FOTOGRAFII!