Autor Subiect: Balcik, Castelul si Marea 9 - 10 iunie 2018  (Citit de 10890 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Rentzi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Balcik, Castelul si Marea 9 - 10 iunie 2018
« Răspuns #30 : Joi, 14 Iunie 2018, 03:32 »
La sfarsitul saptamanii trecute am fost 2 zile in excursie la Balcik. De fapt am fost in vizita la domeniul si castelul Reginei Maria si la lene relaxare in Balcik.
Totul a inceput la 07:00 in fata intrarii in parcul Tineretului de unde a purces cu hotarare pe A2 spre Bulgaria. La scurt timp am intrat in prima faza a somnului intrerupt de dimineata. Dupa o mica oprire la o benzinarie a urmat faza a doua pana in vama. La scurt timp dupa intrarea in Bulgaria ne-am oprit sa admiram campuri frumoase pline de de lavanda, asezonate cu cirese (foarte bune) din ciresii de pe marginea soselei, pe care nu ii culegea nimeni. A urmat faza a treia a somnului pana la Balcik, unde ajunsi la hotel ne-am cazat si am pornit hotarati spre castel. In scurt timp hotararea din noi s-a diminuat datorita caldurii si a umiditatii de 80%... In plus drumul spre castel cobora printre mici dughene cu suveniruri, cosmetice pe baza de ulei de trandafirii si INGHETATA (fooaaarteee buunaaa). In final Daniela a reusit sa ne adune si sa ne puna pe drumul cel bun... Am descoperit o inovatie a bulgarilor si anume plata a doua bilete diferite la doua gherete diferite pentru ca partea de gradina si cea de castel apartin de ministere diferite.  :o
Ajunsi in cele din urma in curtea castelului, in fapt un intreg domeniu dupa tiparul celor englezesti, cu spatii ample, multa iarba (gazon), copaci semeti si umbrosi, dintre care rasareau pe rand vilele in stil clasic bulgar (as zice bulgaro-turcesc) cu etaj de lemn iesit usor in afara. Tot acest peisaj fiind completat de o gradina si sera cu cactusi plus doua parauri si doua cascade in zona castelului reginei. Tot domeniul este in panta pe terase, cel mai de jos la nivelul marii, unde este castelul reginei, fiind accesibil doar pe trepte. Castelul este in fapt un conac boieresc in stil bulgar, ceva mai mare si cu un minaret atatasat. Totul este simplu, in stil minimalist (cel putin acum) cu spatii ample si mult alb. Toata zona de la nivelul marii este o promenada pe care se afla jilturi de piatra din care se poate admira marea. Zona este plina de trandafiri, o anumita portiune fiind chiar o gradina de trandafiri, de la albi, la mai multe nuante de galben si o mare paleta de la roz pana la rosu inchis catifelat. In zona tocmai avea loc o casatorie, la un chiosc din zona gradinii de trandafiri fiind amenajat un bufet (la care nu am avut acces) cu un duet de harfa si clarinet (o minunatie), iar in fata bisericutei/capela (pe care am descoperit-o printe copaci) se afla o masa cu toate cele necesare casatoriei...
In cele din urma am pornit catre centru trecand in sens invers pe straduta cu suveniruri si INGHETATA si ne-am oprit la o terasa unde am mancat si la care am vazut o Simona Halep castigand la Roland Garos. Multumita unuia din participanti am sarbatorit evenimentul cu sampanie!
Dupa masa am facut cativa pasi (in jos si in sus) catre centrul localitatii unde avea loc un festival de cantece corale. Frumos, dar am ajuns la sfarsitul festivalului. Apoi o parte au mers pe faleza la o plimbare, altii am mers catre hotel. Seara am incheiat-o pasnic la un pahar de vorba in gradina hotelului.
A doua zi dupa micul dejun, o parte au mers la baie si plaja la malul marii, o alta parte la plimbare si cumparaturi, iar o alta parte am ramas la piscina hotelului. Dupa masa ne-am mai relaxat putin apoi am pornit spre casa, incheind astfel un sfarsit de saptamana foarte placut si relaxant.
In plus trebuie mentionata contributia Danielei la organizarea excursiei precum si informatiile si povestirile ei care ne-au insotit tot timpul.
Urmeaza cateva fotografii mai sugestive: