Autor Subiect: Despre nemti si castelele Germaniei  (Citit de 4054 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Despre nemti si castelele Germaniei
« : Miercuri, 24 Ianuarie 2018, 14:24 »
Imi place Germania si ii respect pe nemti. Respect rigoarea lor, punctualitatea, ordinea, calmul, modul responsabil in care trateaza orice problema. Ma delecteaza sa trec pe strazi privindu-le casele si gradinile ingrijite. Totul e pus la locul lui, intr-o ordine estetica, placuta. Nu stiu daca asta inseamna filogerman, dar daca asa se numeste forma aceasta de respect si admiratie, da, probabil sunt filogerman.

Am avut sansa si posibilitatea sa calatoresc prin toata Germania, am cunoscut o multime de oameni acolo. Am facut afaceri, am vizitat, m-am distrat. Am avut doar experiente bune, nimic nu m-a suparat, nu m-a deranjat. Cu toate rigorile, nu m-am simtit incorsetat, ci culmea, protejat. Am realizat ca toate regulile lor sunt facute pentru a te simti in siguranta, pentru a evita sa fi deranjat de ceva.

Din pacate ceea ce vad si intalnesc acolo nu mai este Germania pe care am cunoscut-o acum aproape 30 de ani. Au navalit oameni din toate colturile lumii, atrasi de eldorado-ul industrial, de protectia sociala, de chilipiruri...S-a transformat intr-o oala in care continutul pus la fiert nu mai respecta reteta...

Ceea ce a ramas insa german, mai putin atins de "globalizare" este zona rurala si cea a micilor orase. Acolo parca nu s-a navalit chiar atat de mult si s-a pastrat spiritul acela de ordine germana. Stiu, unii ii spun inflexibilitate...Am mai auzit pe unii numindu-i robotei, iar tara in care traiesc au etichetat-o ca anosta. Industriala, programata, cu o mie de reguli...Da, intradevar din perspectiva lenesilor, a celor carora nu le place ordinea, respectarea regulilor de bun simt, la care punctualitate inseamna in cel mai fericit caz "sfertul academic", iar ordine garduri din fier forjat pline de briz-brizuri. in spatele carora nu conteaza unde si cum stau lucrurile curtii, Germania este o tara nesuferita, iar nemtii un popor de fixisti. Le respect parerea, este a lor, toleranta inseamna a accepta punctul de vedere si optiunea fiecaruia. Si eu spun ca sunt o persoana care intelege multe...Stiu si de unde vine aceasta atitudine si sunt convins ca nu se poate schimba nimic in perceptia lor. Este nevoie de un salt de 200 de ani, ori nimeni nu poate sari atat... ::)

Ceea ce am pregatit sa va arat astazi, sunt cateva din "uratenile" Germaniei. Care s-au conceput si construit singure, pentru ca nemtii nu sunt in stare de asa ceva... ;D ;D ;D



Castelul Neuschwanstein, Bavaria
Amplasat intr-un loc feeric, langa lacurile Schwansee si Alpsee este probabil cel mai faimos castel din Germania. Situat in apropiere de Füssen, in sud-vestul Bavariei, cetatea de basm construita de nebunul rege Ludwig al II-lea, l-a inspirat pe Walt Disney, atunci cand a creat "castelul frumoasei adormite". Constructia a inceput in 1869, dar nefericitul rege nuu a a juns sa se bucure de "opera" lui, cuibul de dragoste pe care si-l dorea impartit cu veneratul, prietenul si iubitul sau Richard Wagner. Inec accidental sau asasinat, nu o sa se stie niciodata. Trupul lui a fost gasit neinsufletit in apele Lacului Starnberg.



Bellevue Palace, Berlin Se afla pe maul raului Spree si in timp ce multe castele si palate sunt azi doar atractii turistice, Bellevue continua sa fie folosit. Este resedinta oficiala a presedintelui Germaniei, incepand cu 1994. Este un fel de Casa Alba a Germaniei, doar ca acolo presedintele are un rol doar onorific. Pentru siguranta presedintelui nu sunt permise zboruri deasupra castelului, iar ca semn ca acesta este plecat, drapelul se coborara pana la intoarcerea lui.



Castelul Heidelberg, Baden-Württemberg
O constructie impresionanta de caramida acoperita cu iedera, Castelul Heidelberg este una dintre atractiile de varf pentru vizitatorii zonei Baden-Württemberg. Cu ajutorul funicularului se urca pana la poarta spre Königstuhl (scaunul regelui), un loc ce ofera o minunata priveliste asupra orasului vechi si a zonei inconjuratoare. De-a lungul secolelor Castelul Heidelberg a fost o muza pentru autori si poeti printre care Victor Hugo si Mark Twain.



Castelul Hohenzollern, Baden-Württemberg se afla inca in proprietate privata a descendentilor liniei regale a Germaniei. A fost construit in secolul al XI-lea, dara a suferit multe remodelari si interventii de-a lungul secolelor. Cocotat pe varful muntelui Hohenzollern la 855 de metri deasupra nivelului marii, asigura o panorama de vis. Construit strategic, cu turnuri si fortificatii, castelul este acum doar o resedinta. Una de lux, dar tot locuinta ar trebui sa-i spunem...



Castelul Wartburg, Turingia
Aproape 1000 de ani de istorie, o multime de lucruri vazute de mareata constructie. Castelul Wartburg, are panorama la orasul Eisenach din Turingia. Faimos, a jucat un rol crucial in dezvoltarea crestinismului in Germania in secolul al XVI-lea. Calugarul Martin Luther a petrecut aici un scurt timp, protejat fiind, departe de dusmania catolicilor. In 10 saptamani a tradus in germana Noul Testament grec. In 1999, castelul a fost numit sit de patrimoniu mondial UNESCO.



Castelul Schwerin, Mecklenburg-Pomerania
Castelul Schwerin este frumos si practic, caracteristic pentru orice este german. Cladirea elaborat armonizata arhitectural gazduieste parlamentul de stat din Mecklenburg - Pomerania incepand cu 1990. Castelul Schwerin este un soi de complex urias, amplasat foarte particular -
 pe o insula dintre Burgsee si Lacul Schwerin. Daca ajungeti pe acolo sa va feriti de legendarul Petermännchen, un mic paznic fantomatic care se spune ca se aude razand prin sali, pe seama celor pe care ii intalneste.



Palatul Sanssouci, Brandenburg
O scurta calatorie cu S-Bahn (adica un soi de metrou de suprafata) va duce la castelul "Fara griji"... :) asa cum s-ar traduce din franceza numele sau...A fost construit la Potsdam de catre Frederick cel Mare la mijlocul anilor 1700, in dorinta lui de a sta ferit de viata stresanta de la oras. Situat pe un platou, castelul construit in cel mai autentic stil rococo, cu tot felul de aurarii si virgulite, are o vedere splendida spre parcuri si gradini intinse, unde se cultiva vita de vie, smochine si prune. In 1990, palatul a fost numit sit al patrimoniului mondial UNESCO.



Castelul din Eltz, Renania-Palatinat
Castelul Eltz, o fortareata medievala robusta, construita in 1157, nu a fost niciodata distrusa. La mijlocul anilor 1200,  castelul a fost impartit intre cele trei linii de mostenitori din Eltz, ai caror descendenti mai detin si astazi castelul. Proiectat simetric si armonios cu imprejurimile sale, castelul este strajuit de turnuri de cetate aflate la 70 de metri deasupra raului Eltz.



Castelul Löwenburg, Hesse
Impresionantul castel din Löwenburg se afla in mijlocul parcului Wilhelmshöhe Berg din Hesse si imita o cetate medievala. Nu este atat de vechi cum pare, Löwenburg a fost construit tarziu, in jurul anului 1800. Este foarte fantezist amplasat pe niste ruine artificiale, create pentru a da senzatia de foarte vechi. Parcul care il inconjoara este cel mai mare din Europa. In varful unuia dintre dealurile parcului se afla o statuie impresionanta a lui Hercules, unde urca si apoi coboara apa, printr-un sistem ingenios.



Albrechtsburg, Saxonia
Castelul Albrechtsburg, se afla in estul Saxoniei si a fost comandat in 1470 de catre conducatorii comunali Ernest si Albert Wettin. Constructia perimetrala ascunde doua curti uriase care mult timp au stat goale, pana cand Johann Friedrich Boettger a realizat pentru prima oara in Europa, portelan. Atunci, printr-un decret regal s-a infiintat o fabrica de portelan, in 1710. Fabrica a functionat acolo pana la relocarea ei in 1863.

Cam asta au facut nemtii. Iertati fie, ca nu au putut mai mult... :) :)