Autor Subiect: Drumetii montane in Masivul Cozia si Muntele Basarab 18 - 20 mai 2018  (Citit de 20231 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13253
Drumetii montane in Masivul Cozia si Muntele Basarab 18 - 20 mai 2018
« : Sâmbătă, 03 Februarie 2018, 07:39 »
Avand in vedere ca nu exista transport organizat, va rugam sa comunicati prin e-mail agentiei cu ce mijloc de transport veti ajunge la pensiune.
Intalnirea cu ghidul va fi la pensiune ora 12, asigurati-va ca ajungeti la timp pentru a nu rata primul traseu.





Tarif: 320 lei/ persoana - cazare in camera DBL

Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/drumetii-montane-masivul-cozia-si-muntele-basarab-18-20-mai-2018/

Check in  18 mai 2018
Check out:   20 mai 2018
Cazare: 2 nopti la Pensiunea Iasmina Caciulata 3* http://www.pensiuneaiasmina.ro/

Numar de locuri: 20

Servicii incluse:
     • cazare 2 nopti la pensiune 3* (micul dejun nu este inclus, locatia nu are restaurant ci o sala de mese; grupul are exclusiv la dispozitie o bucatarie utilata in care se poate pregati in comun atat micul dejun cat si pachetele pentru munte).
     • transport zonal
     • insotitor de grup pe toata perioada excursiei
     • ghid montan atestat

Nu sunt incluse in tarif:
     • transport pana la destinatie
     • transport local pensiune - cap de traseu
     • mese: mic dejun, pranz si cina
   
Insotitor de grup: Iulian Panescu 0726 687 656

ATENTIE: aceasta este o actiune montana care necesita pregatire fizica, rezstenta la efort, experienta pe potecile montane, echipament complet. Sa nu se inteleaga alpinism, nu o sa se mearga la coarda, cu echipament de escalada. Traseele se desfasoara de-a lungul unor poteci sigure, care nu implica traversari de stanci sau obstacole. Singura problema este ca traseele ce urca spre cabana Cozia au o diferenta de nivel relativ mare, de peste 1000 m, asta impunand o anumita conditie fizica.

O sa aveti cu voi un ghid montan profesionist si atestat, cu experienta, in persoana lui Iulian Panescu. Conteaza foarte mult sa fi condus, indrumat si monitorizat de cineva care stie ce inseamna responsabilitatea montana.

Programul de plecare in ture va fi, impreuna cu detaliile necesare, va fi comunicat de insotitorul de grup, la pensiune. Vineri 18 mai trebuie sa va prezentati la intalnirea cu Iulian Panescu, pentru check in si apoi imediat echipati pentru plecarea pe traseul T2, pan cel tarziu la ora 12.00. Daca sositi dupa aceasta ora, o sa fiti cazati de receptia pensiunii, dar nu veti mai putea participa la tura, intreg grupul va pleca la ora 13.30 spre capul de traseu.

O sa aveti 2 trasee montane, pe care le descriu mai jos.

T1 Varful Cozia urcare si coborare in aceiasi zi – total 10 ore. Puncte de traseu: Manastirea Turnu (310 m), Curmatura „La Troita” (700 m), Manastirea Stanisoara (720m),  Cabana Cozia (1573 m). Total diferenta de nivel 1260 m.

Plecarea va fi dis de dimineata, pentru a avea timp de zi suficient la intoarcere. De la pensiunea de la care sunteti cazati o sa mergeti pe jos, pana la Manastirea Turnu (sunt cca 3 km). Este posibil insa ca insotitorul de grup sa opteze pentru un grupaj pe taxiuri, a caror costuri se vor imparti intre voi.

Manastirea Turnu este punctul de plecare. Fara sa pierdem multa vreme, alimentam cu apa de la izvorul manastirii  si incepem sa urcam pe marcaj banda rosie spre Manastirea Stanisoara, cel mai important reper de pe traseu. Dupa 45 de minute de mers lejer se ajunge la intersectia cu traseele banda albastra si banda galbena ce urca si ele din Valea Oltului. De aici continuam, facand abstractie de marcajul banda rosie, pe care am urcat pana la acest punct dar care dupa o scurta bucata de drum va face stanga spre Muchia Turneanu. Dupa inca o ora de mers pe poteca ce urmeaza curba de nivel ajungem la Manastirea Stanisoara. Un scurt popas acolo, dupa care incepe partea cea mai solicitanta a traseului.

Poteca urca in serpentine si dupa aproximativ jumatate de ora ajungem la un punct de belvedere pe partea stanga a traseului. In continuare panta devine din ce in ce mai accentuata dar poteca este evidenta si nu pune probleme.

Dupa inca 2 ore ajungem la alt punct de panorama extrem de spectaculos, pe partea dreapta a potecii de unde se poate admira Oltul pana departe, in zona de campie. Continuam traseul si in scurt timp vom intalni o portiune mai abrupta insa asigurata cu cabluri. Dupa inca aproximativ o ora iesim in drumul de pe culme, forestier, care leaga rutier valea Oltului de cabana Cozia.

Pauza la restaurantul cabanei de cca o ora pentru masa de pranz...apoi coboram.
Urmam marcajele banda rosie si triunghi rosu spre Muchia Turneanu, o culme lunga cu privelisti frumoase spre nordul vaii Oltului. In partea inferioara a culmii, inainte de intrarea in padure veti gasi pe partea stanga un nou refugiu din lemn, foarte bine intretinut, foarte util pentru odihna sau adapost in caz de vreme rea.

In coborare o sa intalniti  in zona superioara ghintura, posibil si gentiana, apoi in mai multe poieni o feeria mov a irisilor uriasi. Luna mai este ideala pentru a urca pe Cozia, este perioada in care infloresc o multime de plante, printre care si unica, laleaua salbatica.

Inainte sa intram in padure traseul se bifurca marcajul banda rosie coborand in partea stanga insa noi continuam pe marcaj triunghi rosu. Poteca incepe sa coboare din ce in ce mai abrupt, marcajul pe unele portiuni este rar dar nu zonele respective nu pun probleme de orientare.

Intrarea pe o poteca larga, unde intalnim si o troita pe partea stanga este semn ca ne apropiem de manastirea Turnu. In 20 de minute ajungem in spatele manastirii, acolo de unde am plecat dimineata. Deplasarea la pensiune ar fi ideal sa se desfasoare la fel ca la venire, cu taxiuri. Toata lumea o sa fie obosita si prefera sa evite o marsaluiala de 3 km pe asfalt.

Traseul, cu marcaje si timpi:
Manastirea Turnu – Intersectia “La Troita”  Marcaj Banda Rosie 45 minute
Intersectia “La Troita” – Manastirea Stanisoara Banda Albastra/Banda Galbena 1 ora
Manastirea Stanisoara – Cabana Cozia Banda Albastra 3,5 ore
Cabana Cozia – Manastirea Turnu (prin Muchia Turneanu) – Banda Rosie 3,5 ore

Surse de apa - izvoare: la Manastirile Turnu si Stanisoara si la cabana Cozia.

T2. Muntele lui Basarab. Este un traseu inedit, mai putin cunoscut si batut, desi este foarte accesibil, avand punctul de plecare la doar doi pasi de un loc in care cu siguranta ati oprit de multe ori: Benzinaria OMV de la Barajul Turnu.

Este un traseu usor care nu dureaza mai mult de 4 – 5 ore. Varful Basarab are 880 de metri, iar plecare este de la 340 m, o diferenta de nivel de doar 540 m. Dar care ofera multe lucruri minunate: acolo se afla cea mai mare turma de capre negre, sunt cca 100, pe un areal destul de restrans, deci aveti sanse mari, daca urcati in liniste si fara ...parfum, sa le vedeti.

Varful ofera o panorama extraordinara asupra Defileului Oltului, apoi spre cel mai inalt varf din Capatanii, Naretu, de asemenea spre crestele din muntii Lotrului , vf. Sterpu, vf. Floarei, toti peste 2000 metri. Daca sunt conditii bune de vizibilitate, in departare la cca 40 km se vad si crestele din Buila-Vanturarita.

Nu o sa traversati muchea Muntelui Basarab, pentru asta este nevoie de echipament de escalada si pregatire corespunzatoare. O sa urcati printr-o zona accesibila, pana la o zona de panorama partiala. Pentru a intelege ce inseamna acel munte priviti acest montaj, cu mentiunea si sublinierea ca nu veti urma traseul pe care il prezinta „Ratoiul”...

! No longer available


:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile.   
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR aici pe forum. O sa gasiti detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email ce contine datele agentiei Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.  Acest mesaj de rezervare de la agentie contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. Va recomand ca inainte de achita avansul sa verificati inca o data daca aveti liber in perioada de desfasurare a excursiei. De asemenea sa parcurgeti Conditiile de renuntare la o excursie: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/
Rezervarile se fac in ordinea de plata a avansurilor, nu a inscrierii.

Aceasta actiune se adreseaza profilului de persoana mai activa. Nu este recomandata persoanelor deloc antrenate, care au probleme de sanatate si care nu pot pastra un ritm de mers constant pe munte. De asemenea specificam ca urmarim ca oamenii sa se cunoasca, sa comunice...…De aceea oferim un cadru gandit si organizat special pt a face cat mai confortabila interactiunea. Insistam pt un profil al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi. Persoane cu rabdare si intelegere.

:oops:Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la ea va trebui sa cititi explicatiile si detaliile de mai jos:
Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea incercam sa va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort sa le poata parcurge relativ usor.

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, nu ne cataram pe stanci, sunt de fapt plimbari montane care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!
Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti in cele mai multe cazuri de 2 persoane: un ghid montan calificat si un insotitor de grup la fel specializat in actiuni montane. Daca nu sunteti familiari cu tehnicile de mers pe munte, leader-ul de grup/ghidul montan, va vor oferi suportul necesar. Deci nu va faceti nici o grija ca „veti suferi”, ca veti fi coada grupului, ca veti ramane in munte.

In acelasi timp insa trebuie sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort in spatiu izolat de 3 - 8 ore, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. I-ati tine pe ceilalti in loc, a-ti crea probleme insotitorului de grup si ghidului.

Nu pot sa dau celor care nu au fost niciodata pe munte o masura a efortului pe care urmeaza sa-l depuna. Ceea ce mie mi se pare foarte usor unora le poate parea foarte greu. Ceea ce consider eu ca este foarte facil, altii pot cataloga drept dificil. Este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre traseele care urmeaza sa fie facute, sa cititi la fiecare diferenta de nivel si lungimea. In medie alegem trasee de cca 7 km si diferente de nivel care nu depasesc decat rar 500 m. Adica trasee care se incadreaza ca grad de efort la submediu.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de ghid montan atestat si profesionist.

Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-o drumetie montana si de asemenea de semnarea „Responsabilitatii personale” un document care arata ca ati luat la cunostiinta regulile, le-ati inteles si ca orice decurge din nerespectarea lor, de asemenea din lucruri ce nu tin de noi ca organizatori si ghizi nu vor putea fi puse in responsabilitatea noastra. Regulile si explicatiile le puteti consulata aici: http://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/ iar documentul pe care o sa-l semnati il gasiti aici: http://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/
Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane, de aceea va rog sa cititi si ceea ce am scris particular despre specificitatea acestei actiuni.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca turele se desfasoara pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele din zilele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sint poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
–   rucsac dimensionat la drumetia la care participati
–   bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna.
–   daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
–   imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
–   pentru ca este sezon cu zapada nu uitati de parazapezi. Recomandam sa aveti la voi si o pereche de crampoane.
–   bete de drumetie, sau bete de schi, sint recomandate in mod special, mai ales pentru portiunile dificile. Aceste bete pot fi si telescopice.
–   haine de ploaie: geaca si pantaloni impermeabili.
–   fiecare lucru ce este pus in rucsac trebuie sa fie asezat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile pot fi ude.
–   lampa frontala sau minim lanterna
–   nu trebuie sa va lipseasca din rucsac ochelarii si crema de soare.
–   rezervor de apa plin ( 1-2 l)
–   medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin

Deasemenea, in caz ca suferiti de o boala este 100% recomandat sa va consultati medicul inainte de a parcurge vreun traseu montan! Neinformand liderul de tura sau ghidului montan ca suferiti de vreo boala, va asumati intregul risc ce decurge din acest lucru.
Retineti ca veti petrece intre 5 si 10 ore/zi mergand in zone montane, in care vremea este cateodata greu de prognozat. Din aceasta cauza este recomandat sa fiti bine echipati pentru programele/turele montane/drumetiile la care participati. Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta.

Mancare: Alimentatia este foarte importanta pe munte, de aceea dati o atentie deosebita acestui aspect si aveti de grija ce mancati si in ce cantatitati. Mesele de dimineata se vor servi la cabane sau pensiuni, in functie de program. Mesele de pranz au in componenta sandwisch-uri, pe care vi le pregatiti fiecare, mai ales in zilele de drumetie. Sa aveti cu voi produse dulci si energizante gen batoane cu ciocolata. Mesele de seara se vor servi la cabane/pensiuni. Va rugam ca in situatia in care sunteti vegetarieni sau aveti o anumita dieta sa aveti la d-voastra o cantitate de alimente. Este posibil ca in locurile izolate in care servim masa sa nu vi se poata asigura feluri de mancare care sa se incadreze in dieta. Nu intra in responsabilitatea ghidului si nici a agentiei rezolvarea unor astfel de situatii.

Vremea: Uneori, din cauza conditiilor meteorologice, si pentru securitatea dvs. va fi necesara schimbarea partiala sau in intregime a traseului ce urmeaza a fi parcurs. Aceste schimbari se vor face de comun acord, cu explicarea tuturor variantelor, dar ghidul va fi cel care va lua hotararea finala.

Iulian Panescu si George Serban, ghizii montani care o sa va indrume pe potecile muntilor, in diferite ipostaze:












Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13253
Re: Drumetii montane in Masivul Cozia si Muntele Basarab 18 - 20 mai 2018
« Răspuns #1 : Marți, 06 Februarie 2018, 13:22 »
Rezervarile sunt deschise. Locuri limitate la nivelul locatiei in care se va sta! Inscrierile se faci aici: http://www.singlescamp.ro/eveniment/drumetii-montane-masivul-cozia-si-muntele-basarab-18-20-mai-2018/

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1504
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Drumetii montane in Masivul Cozia si Muntele Basarab 18 - 20 mai 2018
« Răspuns #2 : Marți, 06 Februarie 2018, 15:17 »
Ce idee grozava, Gigi!
Si pe ceata si ploaie mi s-a parut minunata Cozia, nu degeaba se spune ca padurea din masivul Cozia este una dintre cele mai frumoase de la noi din tara.
Va arat cateva poze din toamna, noi am urcat la fel, de la manastirea Turnu la manastirea Stanisoara si apoi la cabana Cozia unde am ramas peste noapte. Pe varful Cozia am prins ceata si nu am reusit sa vedem mai nimic dar a doua zi am avut noroc de soare si niste peisaje incredibile pe muchia Turneanu.


Manastirea Stanisoara






Calimanesti - Caciulata


Offline Flo_rin

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 60
Re: Drumetii montane in Masivul Cozia si Muntele Basarab 18 - 20 mai 2018
« Răspuns #3 : Marți, 06 Februarie 2018, 15:21 »
Salutare tuturor.
M-am inscris si am achitat. Zi frumoasa.

Offline Flo_rin

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 60
Re: Drumetii montane in Masivul Cozia si Muntele Basarab 18 - 20 mai 2018
« Răspuns #4 : Joi, 08 Februarie 2018, 22:33 »
Am urcat la Man. Stanisoara acum 17 ani. Am intrat pe traseu undeva pe langa ruinele castrului roman. Era prin iulie - august si imi aduc aminte ca am petrecut mai mult de o ora culegand mure. Mure mari ca acolo nu am mai intalnit niciunde apoi, erau aproape cat corcodusele. Apoi am urcat pe poteca prin padurea de foioase iar mai tarziu au aparut si coniferele. In unele locuri poteca serpuieste pe marginea muntelui creand senzatia plimbarii intre 2 lumi. Peisaje pitoresti, extraordinare, este imposibil sa nu va placa. Am intalnit salamandre, mici, de un negru lucios cu pete galbene la fel de lucioase. Intr-un final am ajuns la Manastire. Am vrut sa o vizitam dar nu am indraznit, la intrare era un anunt cu rugamintea intrarii cu tinuta decenta iar noi eram in pantaloni scurti. Motiv pt care am facut cale intoarsa dar pt ca doream sa vedem si alte trasee am ales drumul auto. Nu a fost la fel de spectaculos precum poteca dintre lumi dar am avut sansa sa admiram barajul care asigura apa potabila pt statiuni. Daca nu ma insel ne-a luat cam 4-5h dus si vreo 3-4 la intors dar intrucat nu ne grabeam am pierdut mult timp admirand peisajele si facand fotografii. Recomand cu caldura aceasta excursie, eu am pornit notificarile ca sa fiu sigur ca prind loc.

Offline Flo_rin

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 60
Re: Drumetii montane in Masivul Cozia si Muntele Basarab 18 - 20 mai 2018
« Răspuns #5 : Joi, 08 Februarie 2018, 22:36 »
Am vrut sa atrag atentia (si am uitat) asupra tinutei decente pentru intrarea in Manastire. Si este valabil si pentru Manadtirea Turnu. Seara placuta.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Drumetii montane in Masivul Cozia si Muntele Basarab 18 - 20 mai 2018
« Răspuns #6 : Vineri, 09 Februarie 2018, 06:39 »
Flo_rin, pantalonii scurti sunt exclusi si din echipamentul recomandat pentru drumetiile montane SCT  :angel:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13253
Re: Drumetii montane in Masivul Cozia si Muntele Basarab 18 - 20 mai 2018
« Răspuns #7 : Vineri, 09 Februarie 2018, 06:50 »
Asa este Florin, Cozia are o flora fantastica. Unica! Multe din copacii si florile care cresc acolo au caracteristici endemice. Varietatea este mare si asta este proprie padurii virgine, sau dacice. Gasim mosdrean, soc, ulm, fag, carpen, arin, pin silvrestru, dar si o specie extraordinara derivata din acesta, un soi de bonsai al coniferelor. Unul o sa-l vedeti la un punct de panorama, dupa cca o ora de urcare. Sus dati de brad, din pacate insa sunt portiuni afectate, nu de om ci tot de natura...In Parcul National Cozia sunt cateva exemplare de zambru, un stramos al coniferelor. Nu stiu insa nici unul in zona in care mergeti. Exemplarele care imi revin mereu in minte sunt cele din valea Stanisoarei din Retezat. Sunt superbi! Adevarati zimbrii!

Offline relami

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
Re: Drumetii montane in Masivul Cozia si Muntele Basarab 18 - 20 mai 2018
« Răspuns #8 : Luni, 19 Februarie 2018, 10:53 »
Buna ziua. Am achitat si eu avansul...dar tot am o nelamurire: am inteles ca transportul nu este inclus in pret, dar ne putem totusi organiza cumva?
Sometimes you get the best light from a burning bridge

Offline Flo_rin

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 60
Re: Drumetii montane in Masivul Cozia si Muntele Basarab 18 - 20 mai 2018
« Răspuns #9 : Luni, 19 Februarie 2018, 10:59 »
Salutare tuturor,
Relami, este buna intrebarea ta, cu siguranta ne putem organiza, am vazut ca sunt permise acest tip de grupari. Singura mea nel?murire este legata de modul in care o vom face dar banuiesc ca este vorba de liste .... Sa asteptam un r?spuns oficial ca sa nu facem vreo gafa ...

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Drumetii montane in Masivul Cozia si Muntele Basarab 18 - 20 mai 2018
« Răspuns #10 : Luni, 19 Februarie 2018, 11:20 »
grupajele si listele de transport sunt doua lucruri diferite :)

Grupajele se fac pe masini personale, la initiativa unuia dintre participanti, cu impartirea costurilor.
Adica, daca cineva intentioneaza sa ajunga cu masina face anuntul: de unde pleaca, traseul, cate locuri are disponibile (sa incapa si pasagerii si bagajele :) ) si, ca exceptie, dupa ce primeste cereri, mai aproape de data plecarii poate lasa un numar de telefon sau o adresa de email pentru organizare.

De asemenea se pot face si grupaje pentru calatoria in comun cu trenul, autocare de linie etc. Cei cu initiativa anunta de unde sunt si exploreaza disponibilitatea celorlalti inscrisi. Daca "se gasesc" pe forum - pot sa-si stabileasca aici cum se vad la gara/autogara :)

Listele de transport le deschid organizatorii (Gigi sau agentia) - in situatia in care s-a solicitat ajutor pentru transport organizat, cu cost suplimentar. Se organizeaza pentru un numar minim de persoane dintr-o zona. De obicei din Bucuresti si imprejurimi. Dar acum, din ce in ce mai mult se pare ca participantii vin din zone diferite si e greu sa se asigure numarul minim dintr-o singura zona.

Cam asa!. Sigur va mai spune Gigi.  :)

Oricum, e bine sa comunicati pe forum, sa va anuntati participarea, sa spuneti de unde sunteti. Asa va faceti o idee si va puteti organiza.
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline relami

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
Re: Drumetii montane in Masivul Cozia si Muntele Basarab 18 - 20 mai 2018
« Răspuns #11 : Luni, 19 Februarie 2018, 11:38 »
Eu sunt din Bucuresti si sunt absolut croita sa merg: cu trenul, cu microbuzul, cu racheta, never mind, dar mi-ar placea sa nu plec singura de nebuna, ci in gasca. Autoturism personal nu am, asa ca mi-ar placea s? m? alatur celor care pleaca din Bucuresti cu alte mijloace.
Sometimes you get the best light from a burning bridge

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Drumetii montane in Masivul Cozia si Muntele Basarab 18 - 20 mai 2018
« Răspuns #12 : Luni, 19 Februarie 2018, 12:33 »
Am uitat ceva: Daca se anunta intentia de organizare trasnport se descurajeaza ofertele de grupaje.
(de unde stiu? De pe forum.  :giggle:)

Relami, sigur va aparea cineva. Ma uit ca marimea grupului e... mica. Pentru 20 de persoane care sigur vin din toate directiile, inteleg mai bine de ce Gigi nici n-a pomenit de posibilitatea organizarii transportului.

Deci, cred ca anunturile de genul celui facut de tine e singura  optiune.
Succes! Sigur va fi bine!
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Flo_rin

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 60
Re: Drumetii montane in Masivul Cozia si Muntele Basarab 18 - 20 mai 2018
« Răspuns #13 : Luni, 19 Februarie 2018, 12:50 »
Relami, nu-ti fa griji pt transport. Pentru tine si inca alte 2 persoane, transportul il asigur eu. Eu plecand tot Bucuresti.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Drumetii montane in Masivul Cozia si Muntele Basarab 18 - 20 mai 2018
« Răspuns #14 : Luni, 19 Februarie 2018, 12:57 »
 :applause: Ati vazut, important e sa comunicati si repede aflati si rezolvati.
Flo_rin, alte 2 persoane interesate sau locurile sunt deja...adjudecate?
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.