Autor Subiect: Tailanda. Excursie de vizitare insulele Phi Phi  (Citit de 4387 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Tailanda. Excursie de vizitare insulele Phi Phi
« : Duminică, 18 Februarie 2018, 10:25 »
Insulele Phi Phi sunt unele dintre cele mai frumoase din Asia de Sud-Est, un adevarat paradis tropical, ascuns in apele calde al Marii Andaman. Nu e greu de ajuns la ele: 45 de minute cu salupa rapida sau 90 de minute cu ferry, plecand de la Phuket sau Krabi.
In arhipelagul Phi Phi exista sase insule, protejate acum prin includerea in Parcul National Koh Phi Phi, in special datorita abundentei de corali si a unei vieti marine uimitoare. De formatiune calcaroasa, aceste insule au fost modelate intr-un mod impresionant de armonios si placut de apa si vant.  Munti si stanci pline de vegetatie , pesteri carstice , plaje lungi de nisip alb.

Phi Phi reprezinta visul tropical a fiecarui om care se gandeste la asa ceva: apa turcoaz, palmieri eleganti si vegetatie luxurianta. Impactul emotional, atunci cand ajungi cu barca pe tarmul uneia dintre insule este fantastic. Nu stii ce sa faci mai intai, sa te arunci in apa acea de smarald, sa te tavalesti in nisipul alb si fin al plajelor, sa fotografiezi, sa te plimbi in padurea exotica? Sunt uimitor de frumoase!

O excursie in Tailanda, fara sa ajungi pe aceste insule, este ca atunci cand ai vizita Andaluzia fara Alhambra. Sunt un “must view”!
Dintre cele 6 insule ale arhipelagului, doua sunt mai mari si mai importante: Phi Phi Don, pe care sunt construite cateva hoteluri, in jurul carora s-a dezvoltat un mic orasel boem si Phi Phi Leh, nelocuita, acolo unde poate fi vazuta celebra plaja Maya, cadrul filmului “The Beach”.
Un tur al acestor insule se opreste de regula la 3, maxim 4 dintre insulele arhipelagului. Se viziteaza golful Loh Samah, pesterile Pileh si Viking si de asemenea o plaja pe care de multe ori pot fi vazute maimute: Plaja Monkey.

Ceea ce va propun eu este sa luam un tur pe care il facem cu salupa rapida (3 motoare, capacitate cca 30 de persoane), a carui program il prezint mai jos. Nu inainte de a va spune ca este posibil sa se viziteze insulele si cu o nava mai mare, panoramica de pe care se pot vedea mai bine insulele, dar care se deplaseaza mai incet si nu opreste in atat de multe locuri asa cum o sa facem noi. Dezavantajul salupei rapide este ca pe drum nu vezi decat foarte putin, vederea iti este obturata de carena adanca, iar in partea superioara de parasolar. Aceste ambarcatiuni sunt confortabile atat cat este necesar pentru un drum relativ scurt, fiecare primeste cate o vesta de salvare pe care o va purta majoritatea drumului, inclusiv la snorkelling. Pentru fiecare persoana exista un loc, 6-8 de pe mijloc sunt individuale, restul pe banchete.
 
Un astfel de tur este oferit de agentiile volante din oras la cca 3500 Baht, dar in final se ajunge la cca 1800 – 1900 BHT, adica 60 – 70 EUR. Cam aici ne vom situa si noi ca tarif de grup.
 
07.00-08.00 Pick-up de la hotel. Suntem preluati de la hotelul la care stam cu mici microbuze de 8 – 18 locuri, care se strecoara usor pe stradutele aglomerate.
08.30   Dupa un drum de cca 45 de minute ajungem in portul in care se face plecarea spre Phi Phi. Se face un instructaj, vi se va explica programul si in special sa nu intarziati pentru ca barcile nu asteapta si va trebui sa va descurcati singuri sa ajungeti inapoi in port.
09.30   Primul punct Maya Bay, acolo unde va spuneam ca s-a filmat "The Beach". O sa avem o pauza destul de mare acolo, pentru baie, plimbare in padurea tropicala, fotografii.
Plecam apoi mai departe si oprim intr-un loc fantastic, Loh Samah Bay si la Pileh Lagoon. Snorkelling si inot „insotiti” de pesti multicolori...
Ultimul punct inainte de pranz: pestera Viking si plaja Monkey.
12.00   O sa ne bucuram de un pranz generos, intr-un restaurant de malul marii, la Ton Sai Bay.
13.30   Dupa pranz o sa vizitam insula Khai Nok sau Khai Yai, unde la fel o sa avem o pauza de baie si plaja
16.30-17.30 Ajungem inapoi in port si o sa fim transferati la hotel.

Nota: programul se poate modifica functie de conditiile atmosferice.

Servicii incluse:
•   Transport cu microbuzul, dus si intors hotel – port
•   Taxa de intrare in Parcul National
•   Transport pe apa cu barca de viteza, ce include asigurare
•   Ghid vorbitor de engleza
•   Pranz
•   Masca, tun snorkel si vesta de salvare   

Ce trebuie sa aveti cu voi:
•   Prosop de baie
•   Costum de baie
•   Slapi, recomandabil din aceia intregi, cu protectie la talpa
•   Ochelari de soare
•   Lotiune de plaja impotriva razelor solare
•   Eu va recomand sa aveti propriul echipament de snorkeling. Faceti o investite, in tara, comandati pe net unii profi (costa in jur de 200 lei) si va veti bucura de peisajul subacvatic. Din proprie experienta va spun ca ceea ce ofera firmele de acolo sunt de proasta calitate, nu etanseaza, intra apa in tub si mai mult va chinuiti decat va bucurati...

Harti:





Imagini:

Speed boat:





Maya Bay:





Viking Cave:



Monkey Beach: