Autor Subiect: Tailanda. Excursie de vizitare insula James Bond  (Citit de 4768 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Tailanda. Excursie de vizitare insula James Bond
« : Joi, 22 Februarie 2018, 14:36 »
Insula James Bond a devenit faimoasa, intrand in topul obiectivelor turistice din lume, dupa ce aici s-a filmat una dintre peliculele James Bond, „Man with the Golden Gun”. Se afla in golful Phang Nga, la cca 30 minute de mers cu barca rapida, de Pucket.

Drumul pe apa, pana la insula, seamana cu un decor construit. Stanci calcaroase de cele mai ciudate forme, iesite dintr-o apa verde ca smaraldul, ce creaza o padure de insulite. Trecand printre ele ai sentimentul unic ca esti un fericit al soartei ca ai ocazia sa vezi ceva atat de spectaculos. Coplesitor, cu siguranta ca nu veti uita niciodata aceasta experienta.



Pe o suprafata de cca 400 kmp se afla cca 100 de astfel de insule, care nu seamna deloc intre ele. Natura a fost atata fantezie incat a reusit sa creeze unicate, forme de o armonie incredibila. Insula James Bond, este unul dintre aceste exemple. Si poate ar fi ramas mai putin cunoscuta daca un scenarist indragostit de Tailanda nu ar fi deci in 1974 sa introduca scene filmate aici.

Din fericire, aceasta insula, la fel ca multe altele, se afla sub protectia parcului national si, in consecinta, ambarcatiunile nu au permisiunea sa se apropie de stanca, datorita echilibrului precar in care aceasta sta: baza este erodata, fiind mai subtire decat partea superioara fiind mai de insula din cauza pozitiei sale precare - mare in partea superioara si relativ subtire in partea de jos.



Pentru a vedea acel ac stancos te poti apropia in ambarcatiuni foarte usoare sau o poti admira de pe plaja din Koh Ping Ghan. Daca ajungeti acolo nu va limitati sa faceti fotografii doar spre sanca ac, ci treceti si in spatele tarabelor pentru a vedea alt loc absolut fantastic. Inca un lucru pe care natura l-a modelat cu magia ei. Este acolo o stanca  foarte inclinata, ce a alunecat din stanca mama, lasand loc pentru a patrunde in interior.



Nu departe de James Bond se afla un alt loc extraordinar: fermacatoarea insula Panyee, locul in care si-au gasit adapostul pescarii indonezieni.



Un sat de pescari musulmani, ridicat pe barne de lemn, 300 de case lacustre, cu stradute din lemn, magazine si restaurante.  Am scris despre acest loc, gasiti aici descrierea pe care am facut-o: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2602.0.html

Agentiile turistice ofera vizitarea Insulei James Bond in tot felul de combinatii si cu tot felul de ambarcatiuni. Eu sunt fan al celor de viteza, chiar daca nu au confortul unei nave mai mari, au intimitate si mai ales ofera o economie mare de timp. Ambarcatiunile mari nu se pot apropia prea mult de mal, iar pentru ajunge pe plaja trebuie facute transferuri cu canoe. tot felul de combinatii. O excursie cu program echilibrat este cea pe care v-o prezint mai jos, atinge mai multe obiective, fara insa sa fie „pe fuga”.

De-a lungul golfului, asa mai in viteza va veti bucura de vederi panoramice ale insulelor, va veti face o ideea despre fauna si flora de pe Insula Panak si veti explora una dintre pesterile calcaroase de pe insula Hong, cel mai probabil Ice Cream Cave.





Programul excursiei

08.00 - 09.00 Preluare de la hotel cu microbuzele si transfer in port

9.45 ajungem in port, unde o sa fim dirijati direct de pe plaja in ambarcatiuni

11.00 - 12.30 O oprire la o insula de pe Insula Hong, apoi transfer in canoe (cate 3 persoane) si canoieing intr-un loc paradisiac. Un golf ascuns privirilor, unloc in care pescarii se refugiaza cand este ploaie sau vant. Fiecare canoe are cate un localnic care vasleste si indreapta ambarcatiunea spre apa mica din golf.



Acolo, dupa ce intrati intr-un tunel stancos sapat de ape, veti fi lasati sa va plimbati pe micuta plaja a golfului. Am gasit acolo corali de un albastru ireal, ceva ce v-am aratat si voua pe pagina noastra de facebook. Trecem apoi pe langa padurea de mangrove si ne indreptam spre insula

12.30 – 13.30 Veti lua pranzul tip bufet si daca va grabiti un pic aveti parte si de o plimbare pe strazile din lemn lacustre. Faceti abstractie de ce se vede jos, de saracie, de modul in care traiesc acei oameni si bucurati-va de pitorescul locului. Scoala, moscheea, cateva case sunt cu adevarat minunate.

14.00 -14.30 Vizitam James Bond si  Khao Ping Gan.

15.00 Vreme de o ora o sa poposim pe micuta insula Koh Naka, pentru o plimbare pe plaja plina de corali si aruncati la mal de tsunami-ul din 2011, pentru a inota in apa ca smaraldul, pentru a savura o bere sau un coctail la una dintre terasele de pe malul marii.





16.30 Pentru ca apa este in reflux, nu vom mai putea ajunge cu barcile pe plaja de pe care am plecat, asa ca vom fi trasi la un ponton. De unde puteti veni pe jos – fara sa platiti nimic, sau sa luati un vehicul „trenulet” care va duce pana la microbuz.

17.30 -18:00   Imbarcarea in microbuze si transfer la hotel. Ajungem la fix pentru un apus de soare fantastic...
Nota: programul se poate modifica functie de conditiile atmosferice.

Servicii incluse:
•   Transport cu microbuzul, dus si intors hotel – port
•   Taxa de intrare in Parcul National
•   Transport pe apa cu barca de viteza, ce include asigurare
•   Ghid vorbitor de engleza
•   Pranz
•   vesta de salvare   

Ce trebuie sa aveti cu voi:
•   Prosop de baie
•   Costum de baie
•   Slapi, recomandabil din aceia intregi, cu protectie la talpa
•   Ochelari de soare
•   Lotiune de plaja impotriva razelor solare

O astfel de excursie costa in jur de 1800 BHT (agentiile de acolo cer in jur de 3000 BHT)


Offline Iustin

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 183
Re: Tailanda. Excursie de vizitare insula James Bond
« Răspuns #1 : Joi, 22 Februarie 2018, 21:02 »
Un link la calendar se poate?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Tailanda. Excursie de vizitare insula James Bond
« Răspuns #2 : Vineri, 23 Februarie 2018, 06:26 »
Nu stiu la ce te referi, la perioada in care se va tine excursia? Daca aceasta ma intrebai, atunci aici este descrisa excursia: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2630.0.html

O mentiune, asa cum scris si acolo, inca nu este lansata. Va aparea curand pe site, imediat ce se deschid rezervarile pentru zborurile ianuarie 2019. Cel mai probabil in 20 martie va aparea orarul de zbor, cam cu 11 luni inainte se face asta. La intoarcerea mea din Cuba o sa ma ocup de lansarea pe site a acestei excursii.