Autor Subiect: Vietnam - Cambodgia 30 ianuarie - 10 februarie 2019  (Citit de 27311 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Vietnam - Cambodgia 30 ianuarie - 10 februarie 2019
« Răspuns #45 : Sâmbătă, 23 Februarie 2019, 19:16 »
Am oprit din nou intr-un loc unde erau la vanzare tot felul de statuiete, iar in interior matase...Eu am fost atras de ce era afara, niste minunatii de bonsai...






















Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Vietnam - Cambodgia 30 ianuarie - 10 februarie 2019
« Răspuns #46 : Duminică, 24 Februarie 2019, 11:27 »
Am ajuns cu totii la hotel si pentru ca urma o seara de relaxare, cu program liber, fiecare si-a ales ce sa faca. Eu dupa ce mi-am tras sufletul un pic in camera, am luat-o usor la picior spre zona centrala. Vroiam sa vizitez, sa mananc ceva si nu in ultimul rand sa-mi cumpar un tricou...Stocul din bagaj ajunsese la...unu.  ??? :-[

Am trecut pe langa Opera,



si am ajuns pe o strada centrala extrem de aglomerata. Am descoperit ca majoritatea celor care treceau pe acolo intrau la "Fabrica de inghetata" un spatiu imens unde se vindea o multime de sortimente...Am inteles ca era tare buna, dar cum eu nu ma omor dupa inghetata, nu va pot confirma... :)











Curand am ajuns la lac. Era locul de care ne povestise ghidul cu doua seri inainte...Si intradevar, asa cum l-a laudat, era tare frumos acolo. O multime de lume, de copii, se plimbau, mancau, se jucau...









Am trecut si pe langa sediul Primului Ministru:





Ultimul punct a fost Templul de pe lac, am facut acolo cateva fotografii celebrului pod rosu, apoi am intrat in zona comerciala.



Erau acolo o multime de produse sportive de firma, evident piratate, tricouri, geci, incaltaminte, rucsacuri. Ceea ce m-a nedumerit a fost calitatea. Mi-am cumparat 2 tricouri de acolo (cu 3 numere mai mari decat in Europa, pentru ca acolo au totala alte masuri) si am remarcat si atunci si dupa ce le-am purtat de doua ori pe fiecare, calitatea foarte buna...Sa fie cam acelasi lucru? Produse scapate de pe banda de loan? Sau chiar sunt facute foarte bine? Nu pot sa va raspund, o sa vedeti cu ochii vostri daca ajungeti acolo...

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Vietnam - Cambodgia 30 ianuarie - 10 februarie 2019
« Răspuns #47 : Duminică, 24 Februarie 2019, 11:39 »
Si am ajuns si la ultima zi de excursie...Imi parea tare rau sa ma despart de acele locuri, pe care le-am indragit si pe care imi doresc mult sa le revad. Asa ca intors acasa am si scris partenerilor ca vreau sa mergem, indicand si perioada: un pic diferita, pentru ca Anul Nou este mai devreme in 2020 si am tinut mult sa va duc si urmatorul grup tot de Tet. Prea e frumos si interesant!

Ghidul ne astepta gata de a ne a arata Hanoi-ul...Urma sa descoperim capitala Nordului si totodata a Vietnamului.

Primul lucru care se viziteaza in Hanoi este Mausoleul lui Ho Chi Minh. Noi n-am facut insa asa, pentru ca dimineata se creaza cozi interminabile si am decis sa nu intram inauntru, nu am vazut niciunul rostul. Asa ca ne-am indreptat spre un loc tare frumos: Muzeul de Etnografie.

La intrare erau niste trupe de dansatori, lumea era acolo adunata sa vada ceva din obiceiurile lor





Am intrat apoi in cladire. Muzeul, zona de indoor nu e asa mare, dar mi s-a parut foarte bine structurat si in special concentrat. Din cativa pasi intelegi traditiile lor, istoria, modul de trai, grupurile etnice care traiesc in Vietnam. Am inteles ca sunt 54, dintre care cei mai multi, peste 70% sunt viet.

Afara, in curtea interioara era o mare de oameni. Unii mancau, unii vizitau casutele, altii doar se plimbau.























Am zabovit un pic mai mult in Muzeul Etnografic pentru ca am tinut sa vedem o reprezentatie de teatru de papusi pe apa. Am si filmat ceva, puteti urmari mai jos:

www.youtube.com/watch?v=QFke3QXp4Fc

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Vietnam - Cambodgia 30 ianuarie - 10 februarie 2019
« Răspuns #48 : Duminică, 24 Februarie 2019, 11:50 »
Ne-am indreptat apoi catre restaurantul in care urma sa luam pranzul. Acolo ne astepta directoarea de vanzari de la agentia colaboratoare. Foarte simpatica, la fel cum o cunoscusem cu 2 ani in urma, in Europa. Extrem de atenta, a venit cu cate un mic cadou pentru fiecare participant la tur. Mi s-a parut un gest minunat, plin de atentie, recunostinta si respect fata de niste oameni care au venit sa-i cunoasca tara.

M-am fotografiat impreuna cu ea. Eram intr-un tricou cu Vietnam, culoarea drapelului lor si steaua - stema nationala. Pentru a-mi arata la randul meu respectul pentru acel popor atat de ospitalier.



Am ramas la povesti cu Thu, savurand o cafea la cafeneaua apropiata...asta in timp de grupul era in restaurant, la masa de pranz...M-a captivat cu povestile ei, cu ceea ce stia despre zona de Asia in care traieste. M-a convins sa mergem si in Filipine, asa ca anul viitor o sa avem in calendarul de excursii Filipine + Taiwan.

Am repornit apoi in vizita, am ajuns mai intai la un templu inchinat filozofului chinez Confucius.



Daca in Sud pomul de Anul Nou este piersicul cu flori galbene, aici in Nord este ciresul cu flori roz:



Fara explicatiile ghidului, ceea ce parcurgi pare interesant doar sub aspectul arhitecturii, culorilor, sculpturilor si picturilor. Am avut si la Hanoi noroc de un ghid fain care ne-a explicat o multime de lucruri...


















Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Vietnam - Cambodgia 30 ianuarie - 10 februarie 2019
« Răspuns #49 : Duminică, 24 Februarie 2019, 12:35 »
Ultima parte a zilei a fost dedicata lui Ho Chi Minh. Conducatorul lor, cel care a instrumentat lupta impotriva dominatiei franceze, cel care a condus de aici din Hanoi razboiul cu Sudul si americanii.

Ni se povestea ca era un om foarte modest, ca nu a vrut sa stea in resedinta de lux pregatita, ci a preferat sa locuiasca si sa lucreze in aceiasi incinta dar intr-o cladire mica, unde avea un dormitor si un birou.

I-am vazut si mausoleul, am ajuns chiar si la un templu...



Mausoluel lui Ho Chi Minh, iar cu galben cladirea care ii fusese pregatita...





















Aici lucra in timpul razboiului. Daca se anunta bombarcadement cobora imediat intr-un buncar.





La final ghidul ne-a invitat, din banutii lui, la o cafea cu oua, specialitate in Hanoi. Delicioasa!





Ultimele imagini, drumul pana la restaurantul la care am luat cina si cateva din felurile de mancare care ne-au fost servite:

























In final un filmulet cu strazile din Hanoi, Saigon, Can Thao...Asa aratau in perioada  Tet-ului:

www.youtube.com/watch?v=7YfghWinvB0&t=7s


Aceasta a fost povestea excursiei noastre in Cambodgia - Vietnam 2019. Anul viitor o s-o repetam, apare acum pe forum cu o mare parte din detalii:

http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2908.0.html

Am incalecat pe-o sa, si v-am spus povestea asa! Pe curand Vietnam! Pe curand Cambodgia!

Offline miharusu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Vietnam - Cambodgia 30 ianuarie - 10 februarie 2019
« Răspuns #50 : Duminică, 01 Martie 2020, 19:25 »
A fost o experiența emoțională, senzorială si turistica totodata, a fost MINUNAT! MUST!