Autor Subiect: Vara cu plaja si distractie: Varna - Nessebar - Balcik 23 - 26 august 2018  (Citit de 13165 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Alecsandru

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Poate cineva sa imi zica cati bani de buzunar trebuie sa am? :D
Depinde de fiecare cat cheltuie. Eu imi iau cam 200 leva la mine.  Sunt case de schimb valutar in Bucuresti unde au leva. Daca mi se termina platesc cu cardul sau mai schimb pe plan local.

Offline Voicu Mihaela Dana

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
  • Nu uita sa zambesti!
Ok. Mulțumesc mult. :)
Mihaela V.

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Vara cu plaja si distractie: Varna - Nessebar - Balcik 23 - 26 august 2018
« Răspuns #17 : Vineri, 27 Iulie 2018, 19:55 »
  Buna tuturor
  Se apropie vacanta noastra de vara! Deoarece este o vacanta scurta, fiecare va face tot ce stie  mai bine pentru a crea si intretine atmosfera de veselie.Eu ii voi da tonul.
  Varna este de fapt o destinatie pentru oameni pozitivi. Fiind aproape de Romania si fiind un oras foarte cosmopolit, vom avea sansa de a ne simti la fel de bine ca pe alte plaje din lume.Ne vom bucura de briza marii, vom explora orasul, ne vom plimba pe malul marii si ne vom afunda picioarele in nisipul fin, chiar si seara la discoteca pe nisip/pe plaja.
   Excursia la Nessebar  este optionala si nu cred sa fie cineva care sa nu-si doreasca sa  simta aerul  de vechime, de medieval al Nessebarului, sa descopere stradute pietruite cu cafenele si siruri  de muscate si alte flori, amestecul de negru, rosu, alb, cum numai aici poti vedea.
   Noi ne-am intors de curand din Lovech, unde am avut numai o singura zi de plaja la piscina, ceea ce m-a facut nerabdatoare sa petrec  mai mult la mare.
   Ultima zi va fi cred de neuitat, deoarece vom avea ocazia sa revedem Castelul Reginei Maria si va voi povesti viata acesteia, multe lucruri interesante. Cap Caliacra este un promontoriu spectaculos, cu a carui vizita se va incheia excursia noastra.
    Sunt curioasa sa cunosc grupul.

   Relativ la aspectul banilor, este indicat sa avem la noi  euro, vom putea  schimba si la vama de intrare in Bulgaria, daca vom trece pe la Vama Veche, sau in Varna, la casele de schimb valutar. Fiind o destinatie de vacanta vom gasi case de schimb valutar, si bancomate pentru retrageri de numerar. Pentru dinamica grupului, este bine sa schimbam in prima zi bani, astfel incat sa nu mai pierdem vremea, sa tinem grupul pe loc pt ca nu mai avem, sau sa schimbam in free time.
  La intrarea in Bulgaria sau la prima casa de schimb valutar vor schimba bani, din euro in leva ( 1 euro = 1,92 leva cca ).Vom decide cu soferul, functie de trafic, daca vom iesi prin vama Negru Voda sau Vama Veche. Sa speram ca fiind joi plecarea am putea traversa statiunile.
 Varna va fi mai scumpa decat Lovech sau Veliko Tarnovo, asa cum Neptun e mai scump decat Valenii de Munte sau chiar Brasov.
 Apreciez ca o masa cu fel principal, salata, ciorba, eventual bere poate costa in jur de 20 leva. Berea costa pe plaja in jur de 2-4 leva si 1- 2 leva la supermarket.As zice un minim pe zi de 30 leva x 4 zile = 120/150 leva.Fara suveniruri. 1 leva= 2,50 lei.Sigura ca fiecare poate economisi, servi fast food, etc. Apoi va mai fi inghetata, suveniruri, etc.
    Aveti in vedere intrarile la obiective, daca doriti sa vizitati in Varna, in free time. In Nessebar se va face un tur si apoi free time. In schimb la Balcik la Castelul Reginei Maria intrarea este 14 leva ( 8+6) inclusiv gradinile, iar la cap Caliacra, intrarea este 3 leva.
      Va urez  toate cele bune!
   Daniela
   
     

Offline Angela T

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
Buna tuturor!
M-am înscris si eu in aceasta iesire. Cine mai vine?   :coolsmiley:

Offline Fluturas88

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
Re: Vara cu plaja si distractie: Varna - Nessebar - Balcik 23 - 26 august 2018
« Răspuns #19 : Marți, 31 Iulie 2018, 07:55 »
Si eu vin,abia ast excursia:)

Offline Auras

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
revelion 2019
« Răspuns #20 : Vineri, 10 August 2018, 11:56 »
Buna ziua.
Pot plati din acelasi cont rezervarea pt excursia revelin 2019 pt prietena mea care nu este in localitate si sa trec numele si restul datelor?
Multumesc

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Raspuns pt Auras: Varna - Nessebar - Balcik 23 - 26 august 2018
« Răspuns #21 : Duminică, 12 August 2018, 07:08 »
Bună, Auraș! Incerc sa raspund succint, cu câteva reguli pe care e bine să le știe fiecare membru, de la început:
1. Fiecare persoană înscrisă trebuie să să-și facă rezervarea personal;
2. Pentru că schimbul de informații și comunicarea detaliilor ce țin de organizare se fac pe forum, fiecare membru își face cont pe forum și să posteze personal întrebări sau alte mesaje;
3. Titlul fiecărui topic de pe forum indică subiectul de discuție specific. Dacă postăm întrebări despre Revelion la oricare dintre excursii sau la alte subiecte, riscăm să nu primim niciun răspuns. Dacă nu găsim niciun topic potrivit, putem posta la Chat, aici putem discuta despre orice (aproape orice)
4. Nu schimbăm titlul unui topic decât dacă vrem să atragem atenția cuiva în mod special, cu o postare care are legătură cu acțiunea respectivă, în situația în care se cere un răspuns urgent.
5. Intrebările care țin de plată, cel mai bine le adresăm direct agenției, pe email. Asta dacă avem o situație pentru care nu găsim răspuns pe forum, așa cum e și întrebarea ta.


Sper ca aceste mențiuni să fie de folos tuturor celor noi!
Succes și voie bună!
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Vara cu plaja si distractie: Varna - Nessebar - Balcik 23 - 26 august 2018
« Răspuns #22 : Marți, 14 August 2018, 14:09 »
Multumesc draga Wonderland
  Ma gandesc sa fac o prezentare pe Povestile de calatorie ale Danielei, a sistemului de lucru forum/ Sngles camp. Am mare bataie de cap cu persoanele nou intrate, unora li se pare greu, calculator, ma rog. As vrea sa-i fac sa inteleaga diferenta dintre conceptul Singles camp si orice alta agentie de turism.
   Exemplu este ca ghidul da informatii succinte si despre ce nu este inclus in pret, asta e un ajutor. La alte agentii, oamenii cunosc ghidul doar la usa autocarului/ avionului.
    Apoi, omul poate face 2-3 - 4 excursii pe an. Restul anului poate ramane in contact cu noii prieteni din Singles camp si eventual sa se inscrie in comun la ce le place.
    Ma bazez pentru un mic ajutor de la tine, in privat ?
    Oricum, cu aceasta ocazie, incerc sa explic tuturor noilor intrati ca Singles camp este un concept de socializare prin turism, ca oamenii vor ramane aproape, vor remane prieteni, vor dori sa continue cu Singles camp, din doua mari motive: se vor simti apartinatori unui grup de prieteni si vor avea ocazia sa vada locuri noi in lume, echipa de coordonare fiind in vesnica cautare de ataractii noi, de zone frumoase.
   O alta trasatura unica a Singles camp, cred, este dragostea cu care dorim sa aratam si altora locuri frumoase! Noi le stim, dar e pacat sa nu le vada si altii. Ca sa le aratam, pregatim in spate avion, hotel, rezervari, cu efort. Apoi pregatim lectii efective de istorie, geografie si literatura. Plus limbi straine.
   Eu una am asteptari de la oameni pe masura eforului depus si a dragostei manifestate. Nu pot fi toti indiferenti.
    Apoi, faptul ca nu scriu nimic la returul din excursii, ma intraisteaza fantastic. NU merita excursia amintiti chiar nimic ?Ca nu au timp. Dar sa se inscrie cum au timp ?
      As vrea sa fac o descrire ampla a modului de functionare al forum Singls camp, sa priceapa toti si mai  mult, noii intrati, care nu scriu absolut nimic.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Vara cu plaja si distractie: Varna - Nessebar - Balcik 23 - 26 august 2018
« Răspuns #23 : Marți, 14 August 2018, 19:51 »
    Ma bazez pentru un mic ajutor de la tine, in privat ?
 
Daca e ceva ce stiu si pot, cu mare drag! Eu nu am pagina de FB, nici whatsapp. (asta asa ca sa-i oripilez pe cei care nu pot fara. >:D), dar ma descurc foarte bine la calculator :) De fapt, administrez o pagina de Fb a organizatiei in care lucrez. Pot sa te contactez de acolo sau il poti ruga pe Gigi sa-ti dea adresa mea de email.

Nu vreau sa te descurajez,dar parerea mea e ca informatiile sunt destul de clar prezentate deja. Poate doar un desen, o harta a forumului ar mai putea aduce un plus fata de ceea ce exista deja.  :crazy2:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Vara cu plaja si distractie: Varna - Nessebar - Balcik 23 - 26 august 2018
« Răspuns #24 : Miercuri, 22 August 2018, 10:50 »
     Buna grupului meu de excursie Varna - Nessebar - Balcik.
     Sunt nerabdatoare sa-i cunosc pe cei noi si sa-i reintalnesc pe cei vechi. Se pare ca distractia este asigurata, vine si dragul nostru prieten Dan de la Sighisoara.
     Mai mult, avem un sofer tanar, care a mers de multe ori cu grupuri Singles camp.
     Doresc sa va reamintesc ca diferenta dintre Singles camp si agentiile de turism, este in primul rand interesul fata de participanti, dorinta ca ei sa fie fericiti, sa socializeze intre ei, sa creeze prietenii si sa sa adere cu drag la acest grup, revenind pentru a se intalni cu prietenii.
     De asemenea ghidul este parte din grup, sufletul grupului.
     Cred ca aceasta excursie va fi foarte vesela si cu multa distractie.
     Grupul este de 28 de persoane plus ghid si sofer. Cu aceasta ocazie as vrea sa va rog sa aveti bagaj destul de mic, deoarece suntem multi si nu este mult loc de bagaje. Oricum, baza este costumul de baie. Discoteca pe plaja rochita, short ceva !!!! Va aminteste cumva de Lambada? Ma rog, bagaj mic este de preferat. Vom avea toate zilele o maxima de 29 C asta inseamna nu foarte cald, briza si atmosfera frumoasa!
      Este binevenita si initiativa de a aduce cu voi un stick cu muzica care va place, le vom incerca pe toate.
        Maine dimineata la 6,45 va astept la intrarea din Parcul Tineretului cea de vis a vis de Colegiul National Ghe Sincai.
  Cu drag, ghida voastra, Daniela.


Offline Angela T

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
Re: Vara cu plaja si distractie: Varna - Nessebar - Balcik 23 - 26 august 2018
« Răspuns #25 : Miercuri, 22 August 2018, 11:58 »
Va fi o atmosferă plăcută mai ales ca vine si Dan de la Sighisoara cu noi. L-am întâlnit acolo in costumația medievală , la Varna se va transpune în costumație de plaja.  *|*

Offline Angela T

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
După cum scriam mai sus referitor la atmosfera plăcută, asa a si fost. A fost o iesire de relaxare cu mult timp liber in care fiecare a ales să facă tot ceea ce si-a dorit in functie de stare si afinitățile cu anumite persoane. Mie imi plac ieșirile cu multe activități de grup(cu rucsacul în spate și bocanci) pentru exista o tangență mai mare cu întreg grupul, însă aceasta iesire a reprezentat un moment de relaxare si socializare in grupuri mai mici sau cu tot grupul in autocar. Mi-au placut excursiile la Nessebar si Sunny Beach, elementele de surpriză cand s-au anulat cursele cu vaporasul de la Sunny Beach spre Nessebar din cauza valurilor puternice si am fost nevoiți să ne întoarcem în grupaje cu taxi/autocar,  hotelul a fost foarte frumos. Nu Mi-au placut momentele penibile in care anumiți participanti s-au eschivat de la plata notelor de plata/ parcări...etc. cred ca mai indicat ar fi sa se specifice intr-o nota separata ca mai pot surveni si alte cheltuieli nepersonale obligatorii (plata parcări...etc) si o clarificare a costurilor unor excursii opționale ca cea spre Nessebar in care s-a specificat un cost estimativ de 200euro la 20 de participanți, iar colectarea banilor a fost rotunjita la 50lei/pax la un grup de 28 de persoane.  Personal, nu am nicio problemă, însă s-a ridicat aceasta nelamurire la nivel de grupulete si de aici refuzul unor participanți de a contribui la plata parcării in stațiunea Nessebar, colectare a banilor fiind delegata unui participant din grup.
În final, pot spune ca cel mai mult mi-a plăcut experienta si trăirea momentului( deși la Balcik am mai fost, am revăzut cu alți ochi peisajul) si o sa mai vin cu placere si in alte iesiri de acest gen.

Offline Angela T

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
Am uitat sa mentionez ca mi-a plăcut de Daniela si sa-i multumesc pentru recomandările in materie culinară si povestile din autocar. La același nivel de mulțumire îl plasez si pe Bogdan, care ne-a dus si adus in conditii de siguranta.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Intervin aici nu pt o justificare, nu pt a explica diferenta de suma pentru excursia optionala la Nessebar (estimarea era de cca 10 EUR, au fost in final 50 lei), nici de ce s-au strans cate 2 leva/persoana (cca 5 lei) pt parcarea microbuzului la acest element suplimentar de program. Ci pentru a-mi arata dezamagirea pentru gesturi si interpretari ce tin de neimplicarea unora si macar de a incerca sa inteleaga anumite lucruri.

Au fost atatea situatii in care transportul ce nu tinea de excursie a fost prelungit cu kilometri buni pentru ca grupul sa se bucure de un traseu mai larg. Niciodata nu am revenit la sumele stranse sa spun "mai trebuie atat pt depasirea de km"....Au fost atatea situatii in care am renegociat tarife de intrare si am reusit sa salvam din banii care urmau sa fie cheltuiti de fiecare. N-am asteptat nici multumiri, nici macar recunostiinta pentru efort, am considerat ca e firesc sa facem asta, atata timp cat exista sanse. Au fost atatea situatii in care am introdus elemente noi in program, pentru care nimeni vreodata nu a fost nevoie sa scoata un ban in plus...Am adaugat expertiza noastra, efortul, tot ce am crezut, stiut si putut astfel incat sa oferim cat mai mult...Si uite reactii...?!? Sa creada cineva ca eu sau agentia, adunam cativa banuti suplimentar...? Pai genul asta de oameni parem ca suntem? Sunt absolut socat!

Probabil ca traiesc eu intr-un fel de vis, unul unde toata lumea este corecta, intelegatoare si are respectul a ceea ce fac ceilalti. Pentru ca atunci cand vad ca trebuie sa-i explici cuiva, pe care-l consideri prieten (pt ca asta este ideea pe care se bazeaza Singles Camp), ca a platit exact cat trebuia, ca este justificat fiecare banut, traiesti starea aceea neplacuta si nemeritata de suspiciune... 

Nu am tratat niciodata la milimetru ceea ce se intampla la optionale, la lucruri mai greu dimensionabile, pentru ca am crezut ca fiind un om onesc si corect, lumea are incredere in tot ceea ce fac. Nu tot ceea ce se intampla poate fi masurat dinainte, iar predictibilitate exista intr-o anumita limita. Mica, se vede si aici, este vorba de doar cativa lei. Am scris estimativ cat costa transportul cu un microbuz de 20 pers, la care este de inteles ca se adauga si alte costuri ce tin de parcare sau uneori chiar de o taxa de drum. Orice om rational intelege asta, nu trebuie scris pe site un intreg roman...

Eram in Azore e timpul excursiei voastre si primisem de la mai multi participanti niste feed-back-uri foarte bune...M-am bucurat tare mult...Acum insa ce sa zic...


Offline Angelik

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Re: Vara cu plaja si distractie: Varna - Nessebar - Balcik 23 - 26 august 2018
« Răspuns #29 : Marți, 28 August 2018, 23:43 »
Buna tuturor celor care au fost la Nessebar-Balcik,
Excursia a fost frumoasa, cu multe momente cand am ras cu lacrimi, cu plimbari (in grupulete mai mici sau mai mari), cu cantece si dans chiar si in microbus.
Mi-a placut mult Nessebar si Balcik si o sa revin cu placere acolo, sa le revad.
Cazarea in hotel Golden Tulip a fost de nota 10 .
Nu mi-a placut in schimb : organizarea excursiei ; lipsa informatiilor – de exemplu, cum se ajunge la Baile Romane din Varna si orarul de vizitare a acestora ; ora tarzie de plecare in excursii si spre tara cu vizitarea Balcik –ului si Cap Kaliakra (9,30).
Cel mai tare a deranjat eschivarea ghidului de la strangerea banilor pentru taxa de parcare, lasand treaba asta in grija unei fete participante la excursie.
De asemenea , nerespectarea orei de intalnire la microbus, pentru plecarea din Balcik, chiar de catre ghid .
Dar , trecand peste toate astea, …. A fost frumos.
Cu aceasta ocazie ii multumesc si eu lui Bogdan pentru ca ne-a dus si adus in siguranta, in Bulgaria si  acasa.