Autor Subiect: Natura fantastica si o multime de surprize! 31 august - 2 septembrie 2018  (Citit de 23314 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
24.08.2018
Nu mai sunt locuri disponibile.


Tarif: 350 lei

Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/natura-fantastica-si-o-multime-de-surprize-31-august-2-septembrie/


INFORMATII TRANSPORT:

Plecare 31.08.2018 ora 10.00 BRAŞOV Benzinaria OMV,  Bulevardul Gării 7A
Nume sofer: Lucian Potlogea
Nr de telefon: 0756/068840
Nr masina: BV-75-DPX


Servicii incluse:
•   cazare 2 nopti la Pensiunea Elcomex Baile Tusnad 3*
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei
•   transport pana la destinatie, cu plecare din Brasov
•   transport zonal

In tarif nu sunt incluse:
•     asigurare medicala
•     intrari la obiective
•     mic dejunuri, pranzuri si cine*

* Locatia nu are restaurant, dar este dotata cu bucatarie functionala, grill, vesela. Va recomand ca impreuna cu insotitorul de grup sa cumparati in comun ceea ce este necesar pt pregatirea micului dejun si a cinei (grill intr-o seara, ceva la alegerea voastra in cea de-a doua). Este un excelent prilej de socializare, de comunicare.

Locuri disponibile: 24

Insotitor de grup: Diana Lupu 0720 048.744
Rugamintea este sa folositi acest numar doar in cazuri exceptionale, nu pentru a solicita informatii (pe care le gasiti aici citind cu atentie).

Program

Vineri 31 august  Este o excursie cu plecare din Brasov. Intalnire si imbarcare: ora 10.00 BRAŞOV Benzinaria OMV,  Bulevardul Gării 7A,  la 3 minute de mers pe jos de Gara Braşov. Recomandam:
Conexiune din Bucuresti, Gara de Nord: IR 1631 07:00 - 9:35 Brasov sau Sibiu IR 473 06:43 -  9:26 Brasov
Masinile personale se pot lăsa in parcarea gratuita de la Sala Sporturilor - Bulevardul Gării 9, la 3 minute de mers pe jos de benzinaria OMV

Primul obiectiv: Biserica fortificata Viscri si satul cu acelasi nume. Chiar daca nu este una de dimensiuni mari si nici nu are o valoare arhitectonica deosebita, este foarte importanta pentru ca dezvaluie modul de viata si tenacitatea locuitorilor acestui satuc parca uitat de lume,  Satul este de un pitoresc aparte, nu degeaba printul Charles si-a achizitionat o casa de vacanta aici.

Urmeaza un pranz de grup, insotitorul de grup va va anunta din vreme pe forum despre meniu si tarif. Masa se va lua la o pensiune din localitate.

Mergem mai departe si ajungem la Cetatea Rupea. Programul de vizitare al Cetatii Taraneasti de la Rupea. Cetatea Rupea ridicata pe Dealul Cohalmului este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul Romaniei, primele semne de asezari omenesti datand din paleotic si neoliticul timpuriu (5.500-3.500 i.H.). Prima atestare documentara dateaza din anul 1324 cand sasii rasculati impotriva regelui Carol Robert, al Ungariei s-au refugiat in interiorul cetatii, Castrum Kuholm. Numele de Kuholom face referire la roca pe care a fost ridicata: bazaltul. Documente din secolul al XV-lea mentioneaza cetatea ca fiind un important centru comercial si mestesugaresc, cu 12 bresle. Cetatea a servit de-a lungul timpului ca fortificatie dar si refugiu pentru populatia ce locuia dealurile si valea din imprejurimi, asezarea ei fiind strategica: la imbinarea drumurilor ce faceau legatura intre Transilvania, Moldova si tara Romaneasca prin pasurile sud-estice.

Tariful de vizitare, nu este inclus in cel de excursie si costa: 10 lei adulţi, 8 lei pt grupuri
 
După cetate, o scurtă oprire in centru pentru cumpărături – este un Profi de unde ne putem aproviziona pentru micul dejun / cina

De la Rupea mergem la pensiune, cu un scurt popas la izvorul de apa minerală din Biborţeni. Ajungem pentru cazare in jur de ora 19.00, aceasta daca toate lucruri se desfasoara fara sa fie afectate de trafic, de intarzieri etc.

Va asteapta o seara de preparare impreuna a cinei..., muzica si poate si ceva dans...ce ziceti?

Sambata 1 septembrie Pregatiti impreuna micul dejun, apoi imbarcarea in miniautocar si urmeaza sa plecati o zi lunga de calatorie si vizitare. Doar seara o sa va intoarceti la pensiune.

Primul obiectiv al zilei: gorunul Carpatilor de la Mercheaşa. Din locul in care va lasa masina, aveti de mers cca 10 minute pe jos, o binevenita plimbare. Urmati apoi directua Homorod - Rupea Gara si in cca o jumatate de ora ajungeti cu microbuzul la Racos, unde vom vizita trei obiective mai putin cunoscute:

Vulcanul stins de la Racos. A inregistrat ultimele activitati vulcanice acum vreo 10.000 de ani, desi totul in jur pare ca mocneste inca. Pietrele au diferite nuante maro, rosiatice si negre, este vorba de tuf vulcanic, asa cum am vazut in excursiile noastre din Islanda, Norvegia, Italia. O perioada s-a exploatat zgura din craterul vulcanului, insa in prezent este zona naturala protejata.

Coloanele de bazalt reprezinta unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Transilvania, un adevarat spectacol natural, complexul fiind declarat in 1962 rezervatie naturala de tip geologic cu o suprafata totala de 2,5 hectare. Coloanele au o inaltime cuprinsa intre 10 si 15 metri si s-au format ca urmare a racirii rapide a lavei vulcanice. Practic, scurgerile de lava au format trei praguri distincte: baza ce contine coloane scurte, pana la 2 metri, cu sectiuni hexagonale de 40-60 de cm, mijlocul include coloane lungi si mai groase, iar deasupra exista un orizont cu scorii bazaltice si piroclastite.

Daca despre coloane s-a mai vorbit si se mai vorbeste, o adevarata ,,minune” de care parca nimeni nu a auzit este Lacul de smarald, aflat la niciun kilometru distanta. Are o culoare care se aseamana cu un smarald slefuit, iar altitudinea de la care il privesti, aflat fiind intr-o formatiune ce seamana a vulcan stravechi, te face sa iti inchipui ca prin el poti patrunde in alta lume.

www.youtube.com/watch?v=3vyPA20NwgM#


Nu departe veti vizita Castelul medieval Sukosd Bethlen - desi se fac lucrari, desi nu sunt finalizate, este interesant de vazut. A fost atestat în anul 1624 si a apartinut familiei de origine secuiasca Sukosd.

Masa de pranz o s-o luati la pachet gen picnic.

Drumul de intoarcere dureaza cca 2 ore, in jur de 19.00 ajungeti la pensiune, la Băile Tuşnad   

Duminica 2 septembrie

Plecam de dimineata echipati de drumetie: incaltaminte cu talpa aderenta, impermeabila. Băile Tuşnad -  Bixad  -  Biborţeni  - Baraolt –  Vârghiş - Cheile Vârghişului   

Vizitam doua pesteri, Sura Cailor si Meresti (Orban Balasz). Pesterile nu sunt amenajate, vom intra doar in galeriile principale, recomandam lanterna frontala.

O sa ne intoarcem in Braşov seara, în jur de 18.30 suficient pentru a prinde legaturile tren spre Bucuresti si Brasov:
IR 1646 19:09 - 21:42 Bucuresti Nord
IR 1928 19:37 - 22:42 Sibiu
           
Pe parcursul a celor 3 zile va asteapta o multime de surprize! Locuri inedite, exceptionale, desi putin cunoscute. Este bonusul ghidului, foarte bun cunoscator al zonei. Pentru protejarea programelor noastre si efectul de surpriza, o sa aflati doar acolo despre ce este vorba.

Echipament obligatoriu
-   pentru drumetie – gheata de munte (nu urbana) / adidas tip trail (talpa aderenta), pantalon lung, bluze termice, pelerina usoara de ploaie, sapca, rucsac mic.
-   imbracaminte, incaltaminte lejera pentru restul timpului

Tip excursie. Este o excursie in care veti vizita, va veti relaxa in plimbare, va veti distra. Programul este unul dens si interactiv, astfel incat sa va puteti cunoaste, sa puteti socializa. Este o iesire deschisa tuturor membrilor Singles Camp, noi sau vechi. 

Profil participant: mai activ, avand in vedere ca avem incluse si scurte drumetii.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile.   

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR aici pe topicul deschis pe forum. O sa gasiti detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email ce contine datele agentiei Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.  Acest mesaj de rezervare de la agentie contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. Va recomand ca inainte de achita avansul sa verificati inca o data daca aveti liber in perioada de desfasurare a excursiei. De asemenea sa parcurgeti Conditiile de renuntare la o excursie: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/ Rezervarile se fac in ordinea de plata a avansurilor, nu a inscrierii.



Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Natura fantastica si o multime de surprize! 31 august - 2 septembrie 2018
« Răspuns #1 : Duminică, 15 Iulie 2018, 15:08 »
Am sa incerc sa va dezvalui cate putin despre obiectivele propuse in aceasta excursie, putin cunoscute dar extraordinar de spectaculoase.
Voi incepe cu Cheile Varghisului, una din cele mai impresionante rezervatii speologice si carstice din Romania, un loc care pe mine m-a fascinat si unde revin constant cand simt nevoia sa evadez in natura si sa ma bucur in liniste de peisaje salbatice.

Este un loc mirific, o vale splendida plina de grote sapate in calcarele Muntilor Persani. Cheile se intind de-a lungul unui defileu carstic spectaculos, format prin eroziunea calcarului de către apa raului Varghis care izvoraste din muntii Harghita.
Traseul nu este lung, aproximativ 4 km si este bine intretinut, cu podete si scari suspendate care faciliteaza accesul in pesterile care se pot vizita. In chei se gasesc mai mult de 50 de pesteri dar doar doua sunt usor accesibile, cele mai multe putand fi explorate doar de specialisti cu echipament adecvat.
Pe pajistile aparute pe stancile calcaroase cresc specii rare de flori, 44 dintre acestea fiind declarate periclitate sau protejate la nivel european.

Cheile pot fi parcurse usor de catre orice persoana cu o minima conditie fizica, cine nu doreste sa urce la pesteri poate urma doar poteca prin padure dar privelistea de sus este grozava.
Mai multe nu va spun, va mai arat doar niste poze si un filmulet care a surprins foarte bine aceasta zona unica prin varietate si frumusete.


<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/UibdoPX89_w?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>






























Offline Rodica_I

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 861
Re: Natura fantastica si o multime de surprize! 31 august - 2 septembrie 2018
« Răspuns #2 : Miercuri, 18 Iulie 2018, 14:14 »
Superbe imagini, interesanta actiune si daca am cititi eu bine suntem singuri in pensiune, deci sa te ti pantofiari de dans  :dance: :dance:
Interesanta si experienta cu trenul  ;)
Din C-ta se baga cineva?

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Natura fantastica si o multime de surprize! 31 august - 2 septembrie 2018
« Răspuns #3 : Miercuri, 18 Iulie 2018, 16:40 »
Rodica, da, pensiunea a fost rezervata doar pentru grupul nostru, tocmai pentru a ne putea desfasura in voie… :thumbup: :dance: *|*

Am sa va spun acum cate ceva despre Viscri, sau satul printului Charles cum este cunoscut acum, o asezare saseasca traditionala care face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Micuta localitate a devenit vedeta in intreaga lume dupa ce printul Charles de Wales si-a cumparat o casa aici, la sfarsitul anilor 90. Au urmat apoi alte achizitii in diverse parti ale Transilvaniei dar Viscri a ramas satul sau de suflet unde revine an de an.

Ce l-a atras aici, de ce este acest sat atat de special, am aflat dupa ce am colindat buna parte din satele sasesti din Transilvania. Dar, primul hop pe care trebuie sa il treci pentru a ajunge in acest colt de rai este drumul care leaga satul de soseaua principala care duce la Sighisoara. Sa vii cu masina mica pe acest drum de tara este intr-adevar o aventura desi acesta este, probabil, unul din motivele pentru care Viscri a reusit sa isi pastreze aspectul traditional, neatins de „realizarile” moderne ale civilizatiei.

Insa, odata ce intri in sat ai senzatia ca pasesti pe un taram de poveste. Intotdeauna m-au fascinat casutele colorate de aici cu obloane de lemn si perdele imaculate la geam.
Traficul auto este inexistent in sat, masinile se lasa pe drumul principal si de aici incolo intalnesti pe strada doar oratanii umbland libere pe ulite, pisici somnoroase dormind la fereastra sau caluti inhamati la cate o caruta. Turistii curiosi, in mare parte straini, casca gura uimiti, totul este in buna randuiala, nici un coltisor nu este lasat  la intamplare. Atentia la detalii, bunul gust si indemanarea cu care este pus in valoare fiecare lucru face diferenta fata de alte localitati.
Cand ajungi la Viscri ai sentimentul ca ai facut o calatorie in timp, pare ca timpul a stat pe loc. Eu am umblat si pe stradute mai dosnice, am mers chiar si la atelierul de caramida din padurea de langa sat si am dat peste tot de aceeasi ordine si disciplina.

Cetatea este in stare buna, sunt multe cotloane frumos amenajate cu diverse expozitii si partea cea mai buna este ca se poate urca si in turn. Privelistea de sus este grozava, poti da roata pe terasa exact ca la turnul din Sighisoara.
Daca ai ostenit de atata plimbare iti poti trage sufletul in gospodariile localnicilor dornici sa te omeneasca ca pe unul de-al casei. Mancarea savurata aici la tara are alt gust, arome pe care nu le mai gasim la oras.

 Va las acum sa priviti fotografiile pe care le-am facut in Viscri acum cateva saptamani, printre ele am strecurat si casa printului Charles...
















































Offline Angela T

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
Re: Natura fantastica si o multime de surprize! 31 august - 2 septembrie 2018
« Răspuns #4 : Miercuri, 18 Iulie 2018, 18:28 »
Și eu m-am înscris. Sunt din București.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Bravo Angela T! Asteptam sa vedem cu cine mai mergi in aceasta excursie, hai sa incercam sa scriem aici, sa povestim inainte de ajunge la pensiune!

Offline Rodica_I

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 861
Hei, poate ne adunam de o masina din Bucuresti   ::)

Offline Angela T

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
Mai aduc o doamnă activa cu mine. :dance:
E mama. Pot sa o înscriu? Are mancarimi in călcâie si cand a vazut programul si activitățile si surprizele abia așteaptă. Are 55 de ani si, dupa evaluarea mea, se încadrează tipologiei de om promovat de acest grup.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Angela, desigur, o primim cu drag  *|* :thumbup:  Varsta nu conteaza, atitudinea si starea de spirit, da  ;)
Presimt ca va fi un grup grozav  :dance:

Offline Rodica_I

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 861
Buna dimineata,
Aaaaa Angela ce faci, aici varsta nu conteaza ...si asa cum zice si Diana importanta este "atitudinea si starea de spirit"!

Deci suntem deja 3 care am putea din Bucuresti  ::) ::)
Cred ca si Oltenia poate urca din Bucuresti, chiar stiu cateva persoane minunate care stiu sa se distreze  ;)  ....

Offline Angela T

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
Re: Natura fantastica si o multime de surprize! 31 august - 2 septembrie 2018
« Răspuns #10 : Vineri, 20 Iulie 2018, 10:10 »
Salutări! Multumesc pentru primire! Abia astept sa plec in Vatra Dornei din perioada 26-29 si m-am gandit ca nu ar mai strica o iesire pe vara asta. Am mai fost si anul trecut in Sighișoara si mi-a placut mult. Am pendulat intre 2 iesiri din august, dar pozele Dianei m-au convins sa o aleg pe aceasta.  *|*

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Natura fantastica si o multime de surprize! 31 august - 2 septembrie 2018
« Răspuns #11 : Vineri, 20 Iulie 2018, 12:25 »
Angela, iti inteleg dilema. Avem o tara incredibil de frumoasa, mereu surprinzatoare, concurand cu succes obiective renumite din afara. Si cate alte locuri asteapta sa fie descoperite sau puse in valoare, asta pana nu e prea tarziu.

Viscri a avut noroc cu printul Charles, apoi exemplul sau a fost preluat si in alte localitati sasesti, a aparut festivalul Haferland si alte evenimente la nivel local care incearca sa salveze ce se mai poate – multe biserici fortificate sunt in stare avansata de degradare.

Mercheasa e un sat parca uitat de lume, una din cele mai izolate localitati din judetul Brasov, fara cale ferata si autobuz zilnic. Natura, obiceiurile si mestesugurile au ramas neschimbate fata de secolul trecut. Dar, cel mai mult, localnicii se mandresc cu gorunul batran de la marginea satului. In varsta de 900 de ani, a fost martorul intemeierii Transilvaniei si stie toate povestile locului :) Este intr-adevar, impresionant, si nu doar prin dimensiuni – e nevoie de cel putin 8 persoane ca sa poata sa il cuprinda – dar transmite o energie speciala acest copac. Sa tot stai la umbra lui si sa te bucuri in liniste de privelistea din jur.
Acum stejarul este protejat, are chiar si o zi a lui cand se organizeaza o competitie de alergat.
Cand vom ajunge noi va fi liniste, uitati cateva fotografii din vara aceasta.











Offline Angela T

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
Re: Natura fantastica si o multime de surprize! 31 august - 2 septembrie 2018
« Răspuns #12 : Vineri, 20 Iulie 2018, 12:55 »
Minunat! Incep sa ma felicit pentru alegerea făcută. Diana, ușor ușor ne dezvălui din surprize si sper sa mai ramana multe alte elemente de surpriză plăcute de-a lungul ieșirii acesteia.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Natura fantastica si o multime de surprize! 31 august - 2 septembrie 2018
« Răspuns #13 : Vineri, 20 Iulie 2018, 14:16 »
Sigur, Angela, acestea sunt doar obiectivele principale si care nu erau prezentate in fotografii. Si inca o precizare, in toate aceste locuri au fost si parintii mei, care au putin mai multi ani decat mama ta...

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Natura fantastica si o multime de surprize! 31 august - 2 septembrie 2018
« Răspuns #14 : Miercuri, 25 Iulie 2018, 10:29 »
Munţii Perşani