Autor Subiect: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 6 - 14 septembrie 2019  (Citit de 23025 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Islanda. In cautarea aurorei boreale. 6 - 14 septembrie 2019
« : Miercuri, 18 Iulie 2018, 08:09 »
Nu mai sunt locuri.

Tarif: 1990 EUR/persoana  cazare in camera dubla (poate fi twin, dar exista situatii in care locatia nu poate oferi decat posibilitatea unui pat dublu king size)

Avansul care confirma rezervarea locului, este de 600 EUR/persoana.

Rezervari https://www.singlescamp.ro/eveniment/islanda-cautarea-aurorei-boreale-6-14-septembrie-2019/

Plecare: 6 septembrie 2019
Sosire:  14 septembrie 2019

Zboruri Lufthansa

06SEP BUCHAREST OTP      - FRANKFURT FRA    LH  1421 18:30 19:55   si conexiune   
06SEP FRANKFURT FRA    1 - REYKJAVIK KEF    LH   868 21:50 23:30     


Retur:
14SEP REYKJAVIK KEF      - FRANKFURT FRA    LH   857 13:55 19:25     
14SEP FRANKFURT FRA   - BUCHAREST OTP    LH  1422 20:35 23:50   


Bagaj cala:23 kg
Bagaj mana :8 kg


Cazari:
6/7 septembrie   Airport Hotel Aurora Star 3* Keflavik
7/8 septembrie   Úthlíd Cottages - fara mic dejun
8/9 septembrie  Hotel Katla Hofdabrekka
9/10 septembrie  Hotel Edda Höfn
10/11 septembrie Guesthouse Storu-Laugar
11/12 septembrie  Dæli Guesthouse Víðidalstunga
12/13 septembrie  Icelandair Hotel Hamar 
13/14 septembrie zona Kevlavik airport

Servicii incluse:
••    transport avion Bucuresti - Kavlavik toate taxele si bagaj de cala incluse: 20kg. Cititi va rog cu atentie cerinta NOASTRA referitoare la bagaj
•   • 8 nopti de cazare
•   • 7 mic dejun tip bufet
••    circuit Islanda, cu microbuz 19 persoane, conform programului anuntat
•   • insotitor de grup din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
••   asigurarea medicala
••   taxa de oras la hoteluri
•   •intrari obiective

Grup 16 + 1 insotitor de grup din partea Singles Camp Lidia Mandache 0040 743 122214
Biletele de avion si asigurarile (pentru cei care au optat) se vor afla la insotitorul de grup.

Important pentru cei care doresc sa participe la actiunile noastre. Cititi va rog, dand CLICK pe acest link: https://bit.ly/2La4tA2

Program excursie

06.09 Intalnire cu insotitorul de grup la ora 16.15 pe aeroportul Henri Coanda, Bucuresti, Plecari Internationale, in fata Cafenelei Lavazza. Zbor Lufthansa LH 1421 18:30 BUCHAREST OTP      - FRANKFURT FRA  19:55   si conexiune  LH 868 21:50 FRANKFURT FRA   - REYKJAVIK KEF  23:30. Urmariti acest topic de forum, pentru eventualitatea unei modificari de zbor. Singurul loc in care se fac anunturile, se dau informatiile si detaliile este acest topic. Nu dam telefon din agentie, nu transmitem Email-uri si avem rugamintea sa nu sunati in agentie sau insotitorul de grup, pentru probleme pe care le gasiti specificate aici. Telefoanele sunt afisate si pot fi apelate doar in situatii exceptionale..

Avem recomandarea sa va luati toate masurile de siguranta pentru a va asigura ca veti ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorii de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati insotitorul de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul. Dar va pot spune inca de acum, ca zborurile spre capitala Islandei sunt rare si daca gasiti un bilet, pretul acestuia (DOAR) dus este de peste 500 EUR. De aceea subliniez inca o data sa faceti in asa fel incat sa ajungeti la timp la aeroport.

La servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente. Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu cca 2 ore inainte de decolare, pentru a putea solicita la ghiseu, un loc care sa va convina. Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului la Keflavik insotitorii de grup nu mai au responsabilitati. Fiecare isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata (care poate fi modificata, de aceea trebuie urmarit afisajul aeroportului) pentru boarding. Atat in Bucuresti cat si la conexiunea care va avea loc la Frankfurt. Reintalnirea grupului se face la Kevlavik, la linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti singuri din aeroport, sau la tigara. Hotelul este foarte aproape de aeroport, la mai putin de 5 minute de mers pe jos, asa ca o sa faceti acest drum pietonal.

07.09 Mic dejun si la 9.00 plecam in vizitarea insulei. Trecem pe langa Reykjavik, dar nu oprim (o sa-l vizitam la intoarcere apoi ajungem la Ţingvellir National Park 40 (in partea superioara a lacului) pentru a vedea falia dintre cele doua placi tectonice continentale. O sa aveti un traseu de drumetie, va fi nevoie deci sa fiti incaltati si imbracati corespunzator. Plimbarea aceasta in natura va dura in jur de 2 ore. Urmeaza sa vedeti un vulcan in a carui crater stins s-a format un lac minunat,  Keriđ Crater Lake. Este nevoie sa fiti pregatiti de vant si de o plimbare de cca 45 minute pe buza craterului; trekking in picioare!
Urmeaza Haukadalur pentru doua faimoase geisere: Geysir and Strokkur. In drum lasam bagajele la Uthlid Cottages si servim masa la un restaurant din fata geiserelor. Continuam apoi cu impresionanta cascada Gullfoss ( unde aveti nevoie de pelerina, pantofi impermeabili!). Ne intoarcem apoi la cazare luam cina din pachet si ne pregatim de o noapte, oare cu aurora?  ::) Sa fiti pregatiti, nu ajungem mai repede de ora 18.00... Total zi: 218 km, cca 3 ore si jumatate de mers cu masina.

Harta traseului zilei:


08.09   Ora 9.00 plecam pe ruta:
Uthlid Cottages –  Selfoss  -  cascada Seljalandsfoss - cascada Skogafoss
Skogafoss –  Dyrhólaey Cliff ,  Vík – de acolo se poate admira ghetarul
Pana la Vik, pe partea stanga a drumului  se afla vulcanul Eyjafjallajokull cel care  a aruncat cenusa si a perturbat traficul aerian in 2011.
Continuam pregatiti de o plimbare pre niste panorame de vis: Dyrhólaey Cliffs  - Reynisdrangar Cliffs
Reynisdrangar Cliffs - Vik i Myrdal  si poposim pentru o ora si jumatate pe plaja neagra.
Innoptam foarte aproape de Vik i Myrdal. Total zi 178 km cca 3 ore de mers cu masina.

Harta traseului zilei:


09.09 Micul dejun si la ora 9.00 plecam spre Jökulsárlón, continuandu-ne calatoria de-a lungul coastei sudice a Islandei. Ajungem intai la Kirkjubæjarklaustur, un mic sat cunoscut pentru cel mai înalt arbore din Islanda, un molid sitka cu o înălțime de 25,2 m. Inainte de sat, deviat de la drumul principal, mergend pe un drum mai...rau, sunt niste chei superbe, se poate face o drumetie de-a lungul lor. Se numesc  Fjadrargljufur Canyon.  Traversam apoi Parcul National Skaftafell, o zona de morene si de intensa activitate de eroziune si ajungem la Vatnajökull glacier. La un moment dat, pe stanga este o optiune de ajunge pe un drum neasfaltat la ghetar!!!!!!!!. Este semnalizat cu rosu in chenar. Facem cca 10 minute pana acolo. Ne putem apropia la cativa metri. Este exceptional.
De pe drumul principal, o abatere la Hof, acolo unde este si un mic hotel, dar nu pentru el mergem ci pentru o biserica pitoreasca, acoperita cu iarba.
Urmeaza apoi un lac glaciar, format din topirea ghetarilor: Fjallsárlón. Intr-o plimbare de 45 de minute, dus si intors ajungem acolo, admiram fotografiem si ne intoarcem la masina, pentru ca ne asteapta cele mai frumoase locuri din Islanda: laguna Jökulsárlón si Plaja cu diamante.
Jökulsárlón este un mare lac glaciar aflat la marginea Parcului National Vatnajökull. Situat la marginea ghetarului Breiđamerkurjökull, s-a dezvoltat sub forma unui lac ce se indeparteaza de tarmul Oceanului Atlantic. Lacul a tot crescut de la ultima glaciatiune, aflandu-se acum acum la 1,5 km.  Este considerat, mai recent cel mai adanc lac din Islanda cu peste 248 de metri. Din 1970 a crescut de 4 ori. Este considerat ca fiind una dintre minunile naturale ale Islandei. Pe el plutesc bucati de gheata, care dau impresia unei procesiuni fantomatice de aisberguri albastre luminoase. Pe tarm se gasesc o multime de foci, asa ca vom avea de ce sa ne bucuram si sa fotografiem!
Avem 3 opriri pt Jökulsárlón: una undeva la jumatate, intram printre niste stanci si ne plimbam pe malul lui, apoi inainte de podul de peste rau, in parcarea de pe stanga, apoi la Diamond Beach – plaja cu gheata.
Continuam: Jökulsárlón  - Höfn  70 km. Este un mic sat portuar vestit pentru faptul ca de aici pleaca in Europa langustele. Localul la care am mancat in vara este foarte vestit. Recomand pizza cu homar (cca 30 EUR). Ramanem peste noapte in acest orasel, prilej de plimbare si ...alimentare, pentru ca aici gasiti mai multe magazine. Total zi 285 km cca 4 ore si jumatate de mers cu masina.

Harta traseului zilei:


10.09 De la Hofn mergem doar pe tarm, pana la Os apoi mai departe prin fiordurile estice, niste locuri fantastice, o sa vedeti...Apoi din Reyðarfjörður, intram spre interiorul insulei si ajungem in orasul Egilsstadir (lacul cu monstru). Un video viral pe internet, care indica vietatea necunoscuta din lac:

Egilsstadir - Námaskarđ aria geotermala  Namafjall, este cu mult peste ceea ce va puteti inchipui ca poate sa arate Pamantul.
Námaskarđ - Dimmuborgir (Dark Cities) cu cele mai spectaculoase formatiuni stancoase pe care le-am vazut undeva. Langa un lac de un albastru ireal! Sunt convins ca o sa se faca sute de fotografii acolo...
Pentru cazare ne oprim la o pensiune, Guesthouse Storu-Laugar, nu departe de fabulosul lac Myvatn. Este cea mai lunga zi, avem de mers cu masina mai mult de 6 ore, e adevarat cu multe opriri...Parcurgem mai bine de 468 km.

Harta traseului zilei:


11.09. Micul dejun si la 9.00 pornim. Facem mai intai o plimbare pe langa o cascada superba Gođafoss, vizitam apoi Akureyri (capitala nordului).  Urmeaza un drum pitoresc si plin de panorame fantastice, pana la Víðidalstunga. Total 250 km, cca 3 ore si jumatate cu masina.

Harta traseului zilei:


12.09 Din Vidhidalstunga spre Hvammstang la Centrul de studiere a focilor (8 EUR), unde se prezinta printre multe exponate, foci si pasari impaiate, un filmulet exceptional despre viata acestor simpatice vietuitoare marine. Tot acolo o sa vizitam un producator loca de produse din lana. Continuam: Grábrók Volcano (dintr-o parcare urcam niste trepte si vedem un crater vulcanic) si poposim in Borgames, pentru ca daca suntem in Islanda trebuie sa stim ce este cu celebrele lor saga. Iar acolo este centrul de expozitii despre aceste legende istorice ce au inspirat multe peneluri. O zi cu doar 141 km.

Harta traseului zilei:


13.09. Din Borgames plecam sa vizitam intr-un tur pietonal capitala Islandei, Reykjavik. Ne alaturam unui grup mai mare, este un ghidaj care se numeste free, dar nu e chiar asa...La sfarsitul plimbarii ghidate, fiecare lasa in jur de 10 USD celui care a dat explicatiile. Dupa walking tour o sa aveti free time pentru masa si cumparaturi, souveniruri. De acolo, spre seara mergem la hotelul pe care il cunoasteti de la sosire, cel de langa aeroport. Total 125 km, cca 2 ore cu masina.

Harta traseului zilei:


14.09 Mic dejun, free time, o plimbare prin orasel, apoi la 13:55 avem zborul spre casa: LH   857 REYKJAVIK KEF     - FRANKFURT FRA  19:25  si conexiune  LH 1422 20:30 FRANKFURT FRA    1 - BUCHAREST OTP  23:45 

Explicatii, recomandari, precizari

Este a patra oara cand organizam o excursie in Islanda, am avut in 2017 una de vara http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2345.0.html si una de toamna, la fel ca aceasta, pentru aurora boreala: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2369.0.html Puteti citi despre fiecare, feed-back-uri ale participantilor, dand click pe link-uri.
De asemenea in 2018 am avut o excursie in Islanda: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2542.0.html

Trebuie sa incep in a va spune ca perioada aleasa este unica din timpul anului in care ca forecast meteorologic se poate vizita in confort, fara a tremura, si de asemenea exista sanse destul de bune de a vedea aurora boreala. Din capul locului trebuie precizat ca nu are intensitatea celei de iarna, dar trebuie considerat ca acel sezon face imposibila vizitarea multora dintre obiective. La fel nu VREAU SA LUATI CA PROMISIUNE CA O SA VEDEM AURORA BOREALA. NIMENI IN LUMEA ASTA NU POATE GARANTA. Totul depinde de activitate, de nori, de pozitia geografica. Am ales locatii foarte bine amplasate pentru a vedea spectacolul de pe cer, in plus am tinut cont sa fie mai izolate, pt ca ofera opacitate, absolut necesara vizionarii

Toamna este un sezon exceptional ca pastel, o sa vedeti moo de nuante revarsate peste tot, mult mai spectaculos decat vara. Am ales anul acesta un program cu mai multe nopti de cazare, ceea ce a dat posibilitatea atingerii unor noi puncte de pe insula. De data aceasta urmeaza sa vedem in plus fata de celelalte excursii, pe langa spectaculoasele fiorduri estice si pe cele din nord. Aveti astfel posibilitatea sa vedeti TOT ce este mai interesant si mai important in Islanda, incepand si intorcandu-ne la Reykjavik, intr-un cerc si cateva diagonale,  Am cautat si organizat cele mai bune cazari pentru bugetul pe care l-am propus acestei excursii. Am evitat cazarea in locatii cu bai comune impreuna cu alti turisti, pentru ca trebuie sa mentionez, 90% din locatiile din Islanda ofera acest tip de camere, cu share bathroom. Am rezervat pe cat a fost posibil camere cu 2 paturi pt a va oferi cat se poate de mult confort. Am impartit traseul astfel incat sa nu facem multi km pe zi si sa ne putem opri si bucura de peisaje. Tot ce este posibil pentru o calatorie in care sa va bucurati de frumusetea de neasemuit a Islandei.

Acum ce asteptam noi, organizatorii si insotitorul de grup de la cei care doresc sa ia parte la aceasta excursie. In primul rand ca trebuie sa inteleaga unde merg, ca Islanda nu este o destinatie de shopping, de plimbare prin parc, de plaja, de vizitare urbana. Ca efortul persoanei care insoteste si are responsabilitatea grupului  este foarte mare. Are nevoie de concentrare, de atentie, nu-si poate permite sa-si iroseasca energia cu lucruri ce nu tin de noi si de serviciile pe care le-am promis grupului. Trebuie inteles de toata lumea ca nu suntem de vina ca nu ati citit si inteles corect toate explicatiile noastre referitoare la excursie. Ca nu o sa aveti echipamentul pe care l-am trecut ca recomandare. Ca oricat ne-am dori ca vremea sa fie buna, putem sa dam de ploaie, de vant. Nu putem sa fim de vina pentru asta, nici pt faptul ca trebuie sa respectam programul orice ar fi...Apoi ca am planuit aceasta excursie ca una cu prieteni cu care poti calatori si te bucura. O  sa fim 9 zile non stop impreuna, o sa mancam, o sa calatorim, o sa drumetim impreuna... Asta impune, pentru ca atmosfera sa fie placuta, armonie si maxim de toleranta, acceptare si intelegere. Trebuie sa intelegeti ca o sa stam si in hoteluri, dar si in pensiuni si in casute, locuri cu grade de confort diferite. Asta ofera in acest moment Islanda, nu peste tot exista resorturi, nu peste tot exista locatii premium cu confort maxim. Toate sunt mentionate, am facut rezervarea cu peste un an inainte!!! da, va rog sa ma credeti ca asa ceva nu mai gasesti disponibil cu doar 3-4 luni inainte. Va rog sa le studiati feed-back-urile si daca vi se par ok, sa va inscrieti. Acolo nu vrem sa avem discutii referitoare la ceva ce a fost comunicat si s-a putut verifica.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 

Bagajul:oops: Foarte important!!! trebuie sa fie cat mai economic si judicios ales. Adica sa aiba dimensiunile si greutatea care sa va permita sa-l transportati comod si usor, singuri (acolo nu are cine sa va ajute), pe distante de 100 - 200 metri, posibil sa-l si urcati la etaj, fara lift. In Islanda locatiile sunt construite avand client tinta persoanele active, ori acestea nu au probleme ca nu gasesc un ascensor la hotel, sau ca trebuie sa-si duca bagajul cateva sute de metri. Ganditi-va ca in fiecare din cele 8 zile dati jos din microbuz bagajul si-l duceti in camera... ??? Dar in acelasi timp bagajul trebuie sa fie suficient de voluminos incat sa va incapa echipamentul si mancarea. ::)

Buget personal
Suntem convinsi ca o sa ne intrebati referitor la cheltuielile pe care le mai aveti de facut in plus fata de costul excursiei... Islanda este o destinatie foarte scumpa, tarifele acolo la mancare, la transport, la tot absolut sunt mult mai mari decat in alta tara europeana. Chiar si decat in Norvegia, Suedia, Danemarca sau Elvetia...De aceea va scriem de acum, sa va pregatiti excursia din timp...

Intrari la obiective: Vulcanul Keriđ Crater Lake (cca 4 EUR), Centrul de studiere a focilor (8 EUR)

Cel mai mare cost in Islanda este cu mancarea. Daca ar fi sa mananci de doua ori pe zi, pe saturate la restaurant, inseamna minim 80 EUR/zi. Este si foarte scump, este si foarte greu organizatoric sa reglezi sa ajungi la pranz intr-o zona locuita in care exista restaurant. Mai mult, nici nu avem foarte mult timp sa stam undeva sa asteptam pregatirea mancarii. Sunt 2 locuri in care stiu sigur ca e mai ieftin si ok: la Geysir unde va recomand supa de peste (cca 12 EUR) si la Hofn, o sa va duc la un restaurant unde se mananca cea mai delicioasa pizza cu homar (cca 15 EUR). Avand in vedere ca avem si doua dimineti fara mic dejun (se poate lua in apropierea locatiei dar costa in jur de 20 EUR) va recomand sa procedati la fel ca toate celelalte grupuri pe care l-am avut in Islanda pana acum: sa veniti aprovizionati cu hrana rece conservata. Magazinele alimentare sunt si ele foarte scumpe in Islanda, deci nu e o afacere sa nu mananci la restaurant, dar sa-ti cumperi din magazin. Deci trebuie sa vii cu mancarea in bagaj. Ce este usor de transportat si nealterabil:
- salam de Sibiu (eu am intotdeauna cate doua bucati de cate 600 g)
- pateu de ficat de gasca, de curcan, de porc - luati cat mai variat si evident in ambalaj de folie alu, nu in conserva metalica (eu am avut 8 bucati)
- branza topita (au am avut 2 cutii)
- cascaval feliat in amabalaje vidate, separat (am avut 4 tiple)
- supe instant (avem in mai multe locuri posibilitatea preagatirii, vase, tor ce este nevoie)
- cafea plic sau borcan, ceai, zahar - peste tot in camere vom avea incalzitor de apa.

Este posibil dintre voi sa mai fie mai "mofturosi" cu mancarea...Trebuie sa stiti din start ca va trebui sa va adaptati la grup. Nu avem cum opri opri pentru 1-2 persoane care nu pot manca ceva rece,  sa-i facem pe ceialalti sa astepte si sa piarda timp pretios. Deci sa fim foarte intelesi va rugam de la inceput: pranzurile cu exceptia a 3 zile, vor fi din mers, sandvciurile pe care vi le-ati facut de seara (nu la micul dejun la restaurant.  :-[)  Pt cine va fi altceva, o sa avem timpul si locul in care sa servim masa asa ca nu va faceti griji...Dar cinstit sa fiu eu am preferat in general sa iau cina tot in sala de mese. Acolo se adunau toti, mai povesteam, mancam impreuna, era tare fain...

Deci daca plecati pregatiti cu ce va trebuie la voi, nu sunteti "gingasi", veti mai avea acolo nevoie doar de paine si legume, plus sa spunem in total 5-6 mese. Total estimez la 120 EUR. O sa mai fie si impulsul, o cafea pe drum, o inghetata, o prajitura, hai sa zicem inca 30 EUR. Deci 150 EUR.

Acesta este un minim, dar unul foarte aproape de realitate, va spun ca eu nu am depasit aceasta suma...Evident insa ca daca doriti mai multe mese calde, nu sunteti pregatiti cu mancare, cumparati souveniruri, sau chiar faceti shopping atunci suma aceasta creste... :)

Sper ca va fost de folos estimarea mea de buget.

Daca doriti ca serile sa fie un pic mai vesele puneti ceva de baut in bagaj, acolo trebuie sa stiti ca in primul rand nu se gaseste, iar acolo unde se comercializeaza este foarte scump. Puteti lua si din free shop-ul de iesire din aeroport, este printre singurele pe care le stiu asezate in acest fel.

Daca aveti intrebari adresati-le aici, este posibil sa ajute si alti participanti. Pentru a comunica cu noi asigurati-va ca aveti cont de user pe forum (nu doar inscriere pe site).

Cateva imagini...apoi mai revin cu altele:














































































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 6 - 14 septembrie 2019
« Răspuns #1 : Luni, 29 Octombrie 2018, 16:34 »
Am deschis rezervarile. Prioritate au cei care deja ne-au transmis deja intentiile lor de participare.

Inscrierile se pot face aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/islanda-cautarea-aurorei-boreale-6-14-septembrie-2019/

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 6 - 14 septembrie 2019
« Răspuns #2 : Miercuri, 07 Noiembrie 2018, 07:18 »
Amazing Iceland! Nici un loc de pamant nu se poate asemana cu acel taram prospat faurit...Este absolut impresionat...

! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 6 - 14 septembrie 2019
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018, 19:35 »
Nu stiu daca cineva realizeaza cu adevarat ce frumuseti salbatice sunt acolo. Ce fenomene naturale unice, ce panorame! As sta sa admir ore in sir cate ceva...Cascadele acelea uriase, campurile de lava acoperite cu muschi, chei fara egal in lume, tarmuri cu bucati de gheata, diamante pe catifeaua neagra a plajei...Lacuri de poveste, fiorduri, faleze, nu stiu cum sa descriu si cum sa explic cat de minunat este!

Participam de pe margine la un dialog despre acea destinatie in care spunea cineva, "nu merg pentru ca e frig"...Nu am putut sa fiu decat trist, nefiind in stare sa descriu locurile acelea, sa motivez sa se mearga cat insa este salbatic si neatins totul. Mi-am muscat buza, as fi dorit sa spun ca e o bucata de rai, dar am tacut...Mi-a parut apoi rau, m-am simtit vinovat ca nu am impartasit cu oamenii aceia bucuria pe care am trait-o vazand acele locuri.

Doamne, stiind ce e acolo, m-as duce si sa stiu ca mi-ar ingheta whiskiul in pahar...Dar culmea este ca nu e frig, ca nu simti sa-ti fie rece, adica hotarat lucru e chiar bine. Cand ma gandesc ca anul asta m-am bronzat, ca am dormit doua ore in iarba...Si ca anul trecut am facut insolatie...Da, nu am fost in noimebrie sau decembrie, nici in ianuarie, nici in februarie. Am mers doar in lunile calde, iulie, august, septembrie. Atunci cand se poate vizita in confort...

Deci oameni buni, nu mai stati pe ganduri, lasati frica de...frig si explorati acele meleaguri de vis! O sa fie una dintre cele mai frumoase calatorii din viata! Va asigur! Stiti ca niciodata nu incerc sa conving pe cineva, dar acum ma simt dator sa explic aceasta destinatie, poate insuficient inteleasa, poate gresit catalogata...

Priviti filmul acesta si poate ma intelegti ce vreau sa spun:

! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 6 - 14 septembrie 2019
« Răspuns #4 : Duminică, 18 Noiembrie 2018, 07:10 »
Continui sa va povestesc, prin imaginile altor indragostiti de Islanda, despre acel loc minunat:

! No longer available

Offline Irina L

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 6 - 14 septembrie 2019
« Răspuns #5 : Joi, 24 Ianuarie 2019, 09:36 »
Am o intrebare legat de asigurare. Banii pentru polita de asiguare trebuie sa-i depun cu urmatoarea rata in contul in lei al agentiei? Sau cum trebuie sa procedez? Multumesc frumos.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 6 - 14 septembrie 2019
« Răspuns #6 : Joi, 24 Ianuarie 2019, 09:45 »
Pentru tot ce tine de rezervari si asigurari trebuie adresat agentiei. Adresa de Email este office@bonvoyagesibiu.ro. Ajutam eu cu informatii, dar nu am cum sa ma conectez prea usor cu agentia. Asa cum explic in banda de informatii, sunt plecat din tara.

Offline Dana Caragea

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 6 - 14 septembrie 2019
« Răspuns #7 : Joi, 24 Ianuarie 2019, 12:54 »
Buna Irina L, daca ai platit avansul, te va contacta de la agentia de turism persoana care se ocupa cu excursiile externe si te va intreba daca doresti asigurare. Este posibil ca tu sa ai deja o asigurare de calatorie, sau poate vrei sa iti faci tu personal o asigurare sau esti de acord sa se ocupe agentia de turism de acest lucru. Dupa ce iti dai acordul, vei primi un email cu trei fisiere: contractul referitor la excursie, polita de asigurare si conditiile politei de asigurare.
In urma acestui email tu va trebui sa: 1. semnezi contractul intre tine si agentia de turism si apoi sa il scanezi si sa il trimiti semnat la firma si 2. sa platesti asigurarea si eventual sa trimiti un extras dupa plata asigurarii.
Pentru restul ratelor,  vei primi o atentionare pe email cu cateva zile inaintea fiecare rate scadente si un email cu inregistrarea platilor, dupa ce ai platit.
Si nu iti mai ramane decat sa te pregatesti pentru una dintre cele mai frumoase excursii  :smitten: :)

Offline Irina L

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 6 - 14 septembrie 2019
« Răspuns #8 : Joi, 24 Ianuarie 2019, 19:07 »
Multumesc frumos

Offline Onix

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 245
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 6 - 14 septembrie 2019
« Răspuns #9 : Duminică, 27 Ianuarie 2019, 10:40 »
Am revazut cu mare drag pozele trimise de tine, Gigi! Acel taram este cu adevarat magic, incredibil de frumos si salbatec. Chiar nu am resimtit frigul la care eram pregatita sa il gasesc acolo. Nici macar pe ghetar! Cred ca orice persoana indragostita de natura pura, ar trebui sa faca aceasta excursie, macar o data in viata. Scuze, sunt off topic dar....nu m-am putut abtine, amintirile m-au napadit precum cascadele celea tumultoare pe care le-am vazut in salbateca Islanda.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 6 - 14 septembrie 2019
« Răspuns #10 : Vineri, 15 Februarie 2019, 09:14 »
Templu naturii: Islanda. Un taram inca nemodelat de om, salbatic si in acelasi timp atat de primitor.

www.youtube.com/watch?v=F-1weFCiYBA

Offline zsoka

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 6 - 14 septembrie 2019
« Răspuns #11 : Vineri, 15 Februarie 2019, 22:54 »
 :smitten: deabea astept sa vad minunatiile acestea  :dance:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 6 - 14 septembrie 2019
« Răspuns #12 : Sâmbătă, 16 Februarie 2019, 13:16 »
Fotografiile si filmele, descrierile si povestirile, cat de mestesugite ar fi, nu pot arata nici pe departe ceea ce este acolo...Islanda este de neimaginat de frumoasa...

Offline mihaela1974

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 6 - 14 septembrie 2019
« Răspuns #13 : Luni, 18 Februarie 2019, 10:57 »
servus

am facut inscrierea. :)

pupici si salatura calde tuturor

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 6 - 14 septembrie 2019
« Răspuns #14 : Luni, 18 Februarie 2019, 12:16 »
Bine ai venit in clubul "Islanda 2019"! :flori: :)