Autor Subiect: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 10 septembrie 2019  (Citit de 12946 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
NU MAI SUNT LOCURI.

Tarif: 1270 EUR/persoana cazare in camera dubla

Avans: 400 EUR

Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/portugalia-circuit-si-sejur-la-cascais-31-august-9-septembrie-2019/

Zboruri BLUE AIR

OB 157 31 august 20.05 Bucuresti OTP - 22.45 Lisabona LIS


Retur:

10.09 OB 158 11.00 Lisabona LIS - 17.10 Bucuresti OTP


Bagaj cala :32 kg
Bagaj mana :8 kg


Plecare: 31 august
Sosire:  10 septembrie
Cazare: 10 nopti din care:
•• 31 august/2 septembrie la Lisabona: White Hotel Lisabona 3*/Evolution Hotel 4*
• 2/4 septembrie Porto: Stay Hotel Porto Centro Trindade 3*
•• 4/8 septembrie la Cascais Vila Gale Cascais 4*
•• 8/10 septembrie la Lisabona White Hotel Lisabona 3*

Servicii incluse:
•   •transport avion BLUE AIR Bucuresti Otopeni – Lisabona, toate taxele incluse, bagaj cala 32 kg si un bagaj de mana max 8 kg - dus si intors
•   transport intern cu autocar 32 de locuri Lisabona - Porto (cu opriri la Alcobaca, Fatima si Batalha) si Porto - Lisabona (Nazare si Obidos) (zilele 3, 4 si 5)
•   • cazare 10 nopti cu mic dejun inclus
••    excursie de o jumatate de zi la Cabo da Roca si Sintra
••    excursii in tur la Fatima, Bathala, Alcobaca (in drumul Lisabona - Porto) , Nazare, Obidos (opriri la traseul Porto - Cascais)
••    ghidaj in engleza walking tour - Lisabona
•   • ghidaj in engleza walking tour - Porto
••    insotitor grup pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
•   • asigurarea medicala
•   • intrarile la obiective - se achita individual, acolo unde nu se pot obtine reduceri de grup. Tarife 2018:
-   Manastirea Jeronimilor Lisabona - 10 EUR
-   Monumentul Descoperitorilor Lisabona – panorama cu lift 5 EUR (am primit reducere 3.5 EUR/pers)
-   Muzeul Calestilor Lisabona 8 EUR
-   Muzeul Fado – 3 EUR (tarif cu reducere de grup, rezervarea o so facem din agentie)
-   Manastirea Alcobaca – 6 EUR
-   Manasatirea Bathalia – 6 EUR
-   Palatul Pena Sintra  – 14 EUR
-   Croaziera pe raul Douro si degustare vin de Porto – cca 12 EUR
•   • transfer de la aeroport - hotel si de la hotel - aeroport 15 EUR/ cu auto inchiriat. Se achita insotitorului de grup
•   • taxa de oras (cca 1/EUR/zi). Se achita individual, la check out.
•   • bilet autobuz Sintra. Transfer parcarea garii - Palatul Pena si retur. 7 EUR (se achizitioneaza individual)

Grup 28 pers +  insotitor de grup.

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Gigi Cindea 0745 106501

Programul excursiei

Ziua 1. 31 august
Intalnire pe aeroportul Henri Coanda, Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza, ora 18.00. Nu este nevoie sa aveti la voi voucher, asigurari incheiate de agentie, bilete de zbor. O sa aduc eu tot ce este nevoie. Este nevoie sa aveti doar pasaportul sau CI ambele cu valabilitate 6 luni. Zbor Blue Air OB 157 cu decolare ora 20.00 Bucuresti OTP, ajungem la ora 22.40 la Lisabona LIS. 
Reintalnirea grupului se face la Lisabona, la linia de recuperare a bagajelor, urmand ca la iesire sa se desfasoare imbarcarea in autocarul pe care l-am inchiriat pentru grup. Achitarea transferului se face in prima zi de excursie, insotitorului de grup. La Lisabona urmeaza check in si...odihna.

Ziua 2. 1 septembrie Referitor la aceasta zi, va scriu acum dpdv organizatoric. Este foarte indicat si financiar si ca usurinta in a ne miscareped  acolo, sa achizitionam Lisbon Card. Include 4 obiective pe care ne intereseaza sa le vizitam in aceasta zi: Turnul Belem, Manastirea Jeronimilor, Muzeul Calestilor si Palatul Ajuda. Impreuna toate patru costa, daca am lua bilete la fata locului 25 euro. Asa cardul pentru o zi ne costa 19 euro. In care este inclus si metroul, cu care urmeaza sa ne intoarcem la hotel.

De asemenea va explic ca este o zi foarte plina, am concentrat in ea mai multe vizite interioare. Fiecare obiectiv are afectat un anumit timp de vizitare care nu poate fi depasit pentru ca nu o sa mai putem ajunge sa vizitam relaxati urmatoarele. Asa ca am sa va rog mult, sa retineti exact ora de reintalnire si sa fiti fara un minut de intarziere la locul fixat. Daca intarziati, stiti urmatorul obiectiv (conform programului), veniti singuri, direct acolo si va reconectati cu grupul.

Imediat dupa micul dejun, la ora 9:00, pregatiti de o zi intreaga de vizite si plimbare, incaltati si imbracati cat mai comod, cu un mic rucsac in care sa aveti apa si pt orice eventualitate o pelerina, ne reimbarcam in autocarul inchiriat si plecam catre Belem, cartierul in care se afla Monumentul Descoperitorilor, Turnul Belem si fara indoiala cel mai important obiectiv din Lisabona, Manastirea Jeronimilor.

Autocarul o sa ne lase in parcarea de la Turnul Belem. Admiram, fotografiem si ne asezam la coada de intrare. O sa avem la dispozitie doar 30 minute pe interior, dar este suficient. Asta daca nu se face greseala sa se incerce urcare pana sus in turn. Exista acolo o scara foarte stramta, cu...semafor si de regula se face o coada de asteptare de 15 - 20 minute. Aproape aceiasi priveliste se poate obtine de pe terasa, dar lumea este curioasa si isi pierde timpul asteptand....Nu o sa putem sta impreuna la turn, spatiile sunt stranse, iar turisti, gramada. Asa ca trebuie sa va asigurati ca maxim la ora 10:40 sunteti la autocar. Nici un minut mai tarziu, pentru ca asta inseamna minus din timpul de manastire.

La 10:45 trebuie sa fim in fata Manastirii Jeronimilor, Portalul de Sud, pentru intalnirea cu ghidul. Sper mult ca la 11:00 sa fim inauntru.  Avand in vedere ca este duminica, vom fi conditionati cu vizitarea catedralei de slujbele care se tin. Vom avea un timp scurt dar suficient (11:00 - 11:30) pentru a vizita claustrul (reflectoriu si capela) si la 11:30 intram in biserica. Avem la dispozitie 25 minute pentru a o vizita, pentru ca la 11:55 incepe slujba. Pentru a fi cat mai eficienti, dar si pentru a primi cat mai multe detalii, am organizat aceasta vizita interioara cu un ghid specializat. Trebuie sa-i achitam 4 euro/persoana in care este inclus si echipamentul cu casti. Daca ne tinem dupa el, si nu ramanem pentru fotografiere sau alte motive, pe undeva, intr-o ora va asigur ca o sa cunoasteti si sa intelegeti, veti putea admira si fotografia interiorul bisericii si a claustrului.

Regruparea dupa vizita interioara a acestei manastiri va avea loc in fata portii (portalului) de sud (este o intrare monumentala foarte frumos decorata in stil manuelin) aflata la 100 metri de intrarea principala. Tot acolo unde ne-am intalnit cu ghidul. In situatia in care cineva s-a pierdut, sper insa sa nu avem astfel de situatii in aceasta excursie, trebuie sa stiti ca ora de reintalnire va fi  12:10.

La 12:15 ne vom afla in fata Monumentului Descoperitorilor, la mozaic, pentru a primi informatiile referitoare la expansiunea Imperiului Portugaliei, in anii de aur. La 12:40 revenim in Parcul Belem si ne deplasam cu totii intr-un loc in care cam toti turistii care ajung la Lisabona merg: o patiserie care fabrica, dupa reteta veche, a manastirii, vestitele pasteis de nata. Avem mai putin de o ora la dispozitie pentru a gusta din delicioasele preparate, cele care o sa si inlocuiasca masa de pranz si o sa ne linisteasca foamea. Pentru ca asezarea la o masa inseamna sa asteptam minim 30 minute, vom fi nevoiti sa luam produsele alese din vitrina take away si sa le servim in parcul de vis a vis, in Jardim de Belem. Sunt acolo banci, e umbra, e placut. Langa parc este Muzeul Calestilor, un alt obiectiv pe care il avem pe lista de vizitare. Exista acolo o colectie extrem de interesanta de calesti, asa ca intre 13.30 si 14.20 o sa parcurgem expozitia. Urcam apoi cu autocarul la Palatul Adjuda, pe care o sa-l vizitam pe interior. Maxim la ora 15:30 trebuie sa iesim de acolo, pentru ca la 16:00 avem programata intrarea la Museu de Fado, pentru o vizita ghidata. Este ceva foarte interesant si util in intelegerea a ceea ce inseamna fado. Fiecare grup cu care merg la Lisabona trece pe acolo si toata lumea mi-a multumit pentru asta...

Dupa ce iesim de la Museu de Fado, ne relaxam dupa atatea vizite si intram in Alfama pentru a servi fiecare la alegere, ceva de mancare. Este un fel de pranzo-cina, pentru ca va fi la ora 17.00. Sunt o multime de preparate, de la peste pana la carne, aveti de unde alege. Iar preturile sunt in zona rezonabile.

Ne dam o ora de reintalnire si mergem impreuna la hotel. Probabil 19:00. Mai devreme, pentru ca suntem dupa o zi plina-plina, de umblat si pentru ca urmeaza sa ne incepem calatoria...

Ziua 3. 2 septembrie
Micul dejun o sa-l luam devreme, la ora 7.30, este o zi lunga si maxim la ora 8.30 trebuie sa plecam. Check out si la 8.20 ne intalnim la autocar. Total zi 360 km, cca 4.30 de mers cu autocarul.
Fiecare vizita are si un timp de relaxare, nu alergam intre obiective doar sa bifam. Dar ora de revenire trebuie obligatoriu respectata, altfel nu ne putem incadra in orar si nu vom putea vedea tot ce ne-am propus.
O sa vizitam 2 dintre cele 7 minuni ale Portugaliei: Manastirea Alcobaca si apoi Manastirea Bathalia.
Urmatorul obiectiv este Fatima, locul miracolului din 1917. La 16.00 plecam spre Porto
In jur de 18.30 ajungem la hotelul din Porto. Check in si iesim pt un Porto by night, ne oprim pe Ribeira, unde vom lua si cina. Revenim individual la hotel.

Ziua 4. 3 septembrie
Dupa micul dejun ne asteapta Porto... La ora 9.00 am programat intalnirea cu un ghid local, o sa avem o plimbare ghidata, de 3 ore. Obiective: Estaçăo de Săo Bento, o opera de arta, un adevarat muzeu, decorat cu azulejos, Livraria Lello, celebra librarie (se poate vizita pe interior, costa 5 EUR, acestia putand fi folositi pt a achizitiona ceva), Muzeul de Istoria Naturii, Torre de la Clerigos si Igreja Clerigos. Continuam: Igreja Misericorda, Palacio de Bolsa, apoi intram in labirintul de stradute al cartierului vechi al orasului, Ribeira do Porto. Unde cel mai probabil o sa si mancam. O sa ne petrecem dupamiaza vizitand in continuare Sé Catedral do Porto, pe care la fel o sa o vizitam pe interior, zidurile defensive Ferdinanda. Podul pe care o sa-l avem aproape mereu in raza de vizibilitate este Dom Luis I.
La ora 12.00 se termina turul. Va recomand o croaziera pe Douro 12.30 – 13.30 (merg eu sa cumpar bilete in timpul turului, cand ajungem la gara) + masa de pranz in Gaia + o degustare de vin de Porto Autocarul ne ia din Gaia, de pe faleza raului,  la 17.00. Teleférico de Gaia - Estação Cais de Gaia (Av. de Ramos Pinto). Mergem in Foz si de acolo mai departe in Matoshinio, Rua Herois de Franca, intr-un loc in care se mananca cele mai bune sardine si cea mai buna caldo verde...La 19.30 - 20.00 trebuie sa fim pe faleza de la Foz pt a prinde asfintitul. Ne lasa in sensul giratoriu, in 19.15  -  Praça de Gonçalves Zarco  si de acolo mergem pe faleza, pana la 21.00. Ne reintalnim cu soferul la 21.00 pe Avenida do Brasil 217 (Alfama Bar Foz).  Ne intoarcem la hotel. Free time.

Ziua 5. 4 septembrie
Servim micul dejun, in jur de 7.30 si la 8.30 facem check out-ul. Ne indreptam spre Cascais, locul in care o sa ramanem pt partea de sejur.
Pe drumul spre Cascais o sa avem doua opriri, una dupa 2 ore, adica atata cat dureaza  sa ajungem la Nazare.
Vizitam Nazare - unul dintre cele mai frumoase locuri de panorama asupra Oceanului Atlantic.
12.00 intalnirea la autocar, coboram in statiune sa vedem cum se conserva pestii la soare.
12.30 autocar. Nazare – drum de coasta Famalicao, stop la Sao Martinho do Porto in capatul golfului statiunii (pe drum mori de vant, cum se culeg fructe de mare, locuintele strainilor pensionati).
Tot pe coasta se trece prin Foz do Arelho (acolo in nisip sunt mariscos, este f.fain pt poze). Daca se continua drumul prin Caldas do Rainho se vad casele fotbalistilor, vedetelor, daca nu iesim direct spre Obidos.
La 14.00 ajungem  la Obidos - un oras cetate superba, pe buna dreptate considerat cel mai frumos orasel medieval din Europa. 3 ore: un drum pietonal impreuna, apoi pe ziduri, apoi masa de pranz. Gingja! La 17.00 plecam din Obidos.
La 18.00 ajungem la Cascais. Check in, refresh si iesim in oras si de acolo in plimbare pe faleza pana in Estoril (cca 4 km).

Zilele 6, 7 si 8 5 - 7 septembrie
Sunt zile complete de relaxare, plaja si baie. Se poate face baie si plaja in zona centrala, intr-unul dintre golfurile de pe faleza sau la Estoril, la Tamariz. Este alegerea fiecaruia...Iata mai jos cam tot ce se poate face mai important in Cascais:
Ce puteti face in Cascais:

    Shopping la Cascais Shopping Center (nu cel din centru). Este destul de mare, aveti ce face 4 ore acolo...Adresa:  Estrada Nacional 9, 2645-543 Alcabideche.  Cu taxi de la hotel - cca 8 euro
    Shopping in centrul statiunii. Sunt mai multe magazine cu articole din pluta, de incaltaminte, etc Langa gara si lipit de autogara, se afla un mic mall, Cascais Villa Adresa: Av. Dom Pedro i Lote 1 e 2, Edifício CascaisVilla Shopping Center, 2750-786 Cascais
   O'Neill's Irish Pub - muzica live, doar ca trebuie intrebat la cat incepe. Adresa: - Praça 5 de Outubro 14, 2750-320 Cascais,
    Club de jazz - discutat cu Maria Viana si vazut in fiecare zi ce spectacol este 10 euro + consumatia
    Plimbare pe faleza la Estoril. De la hotel pana la Estoril Tamariz sunt 4 km. De acolo cine nu mai poate are posibilitatea sa ia din strada principala un taxi. Costa 8 euro pana la hotel.
    Sintra (Monserrate si Quinta Regaleira) - full day. Cu taxi sau cu autobuzul de la mall-ul din centru. Daca sunt 4 persoane, tariful e in jur de 5-6 euro/persoana. Sunt 16 km pana acolo. Dar trebuie intrebat la receptie cat mai este tariful. In Sintra cu autobuzul local.
    In port - la etaj este un bar cu karaoke
    De vizitat farul si Casa de Santa Maria, impreuna costa 5 euro
    De vizitat Museu Condes de Castro Guimarães. Av. Rei Humberto II de Itália Parque Marechal Camona, si parcul din jurul acestuia. Este chiar langa Vila Gale.
    De gasit casa in care a stat la Cascais,in a doua perioada, Mircea Eliade: Rua de Saudade, 13.
    De gasit locul in care a stat Carol II-lea cu Lupeasca, la Estoril
    La ora 19:30 - 20:00 apusul la Boca D’Inferno. Sunt 5 minute de la Vila Gale, doar pe faleza.
    La hotel daca se prinde vineri, seara folclorica. Plata la receptie, discutat cu Rui seful de restaurant pt mese rezervate afara.
    Lisabona - cu trenul din gara din centru. Cca 45 minute. Pentru cei care vor sa vada si alte lucruri, sa faca shopping etc.
    De vizitat Circuitul de Formula 1 de la Estorile
    De vazut Casinoul Estoril, unul dintre cele mai mari din Europa. Vila „Mar y Sol" se numeste casa si se gaseste pe Rua do Alentejo 4, Estoril. Cca 15 minute de mers pe jos de la gara.

Ziua 9 8 septembrie
Check out din Cascais la 9.00, incarcam bagajele si urcam in autocar. Mergem sa vizitam Sintra. Mai intai insa, in drum, o sa vedem Cabo da Roca, cel mai vestic punct al continentului. Ajungem la 9.45, Avem o ora de plimbare acolo, la 10.45 ne reintalnim la autocar. Apoi direct la La Pena (ajungem la 11.30), parcarea autocarului urmand a se face in zona admisa, la gara. De acolo luam 434, care ne va duce pana la Vale de Lagos, de unde luam bilete si vizitam intr-un tur de 2.5 ore castelul si gradinile. Ne revedem la iesirea principala din castel, luam 434 si  coboram in centrul statiunii. Free time pt shopping si masa. Ne revedem la 18.00 in  fata Palatului National Sintra, de unde ne ia autocarul.  Vom pleca spre Lisabona, in jur de 19.00 facem check in-ul la hotel, avem apoi timp liber pentru cina.

Ziua 10 9 septembrie
La ora 9.30 dupa micul dejun pregatititi pentru vizita pietonala: incaltaminte comoda, lejera, gen sport. Tur pietonal in centrul Lisabonei. Durata: 3 ore. Pauza 15 minute la jumatatea plimbarii si prezentarii pentru cafea si toaleta. Masa se va servi individual, la alegerea fiecaruia, in zona Via Augusta sau Baixa Chado.
Urmeaza timp liber, pana la ora 19.00. Va recomand sa mergem impreuna in Oriente. Acolo puteti vedea imensul Oceanarium, puteti sa treceti cu gondola deasupra falezei fluviului, puteti vedea Turnul Vasco da Gama si puteti de asemenea sa faceti shopping in mall-ul Vasco da Gama. Seara ne reintalnim cu totii, in fata Museu de Fado si mergem la o seara de Fado. Este si ultima a excursiei.

Ziua 11 10 septembrie Luam micul dejun si la ora 8.00 ne imbarcam in autocar cu destinatia aeroport. La ora 11.00 avem zbor spre tara, la 17.10 o sa ajungem la Bucuresti.

Recomandari
Va recomandam sa veniti incaltati corespunzator unor trasee pietonale: pantofi sport, cu talpa vibram, confortabili, purtati de cateva ori pentru a nu va produce rani. Imbracamintea cat mai lejera, adaptata la vreme. Nu uitati sa aveti un rucsac de mici dimensiuni in care sa tineti permanent ceva care sa va protejeze in caz de ploaie. Atentie cum si unde tineti banii. Am facut de fiecare data cand se pleaca in excursie recomandarea ca banii sa fie tinuti in permanenta cat mai aproape de corp, pentru a simti orice incercare de furt, nu in rucsac, nu in posete care sa invite hotii de buzunare. Luati cat mai putin cash in excursie, puteti scoate oricand bani din bancomate, de asemenea puteti plati cu cardul, nu va expuneti fara rost cu sume mari de bani! Nu lasati bani in hotel, nimeni nu garanteaza pastrarea valorilor in acest fel!

Este o excursie pentru persoane mai active, care se pot deplasa cu usurinta, care inteleg ca pentru a vizita zone istorice este nevoie de deplasare pietonala. Daca sunteti o persoana mai putin activa, comoda, care nu este dispusa la efort fizic, va spun de acum, ca o sa va creati disconfort nu doar personal ci si grupului si insotitorului de grup. Asa ca ganditi-va bine la inscriere daca este excursia potrivita. Sau poate este un motiv sa incepeti o viata mai activa acasa, cu plimbari in parc, cu alergari etc Ceea ce face enorm de mult bine pentru sanatate, optimism, buna dispozitie.  :)

Reguli in autocar:
•   • nu exista locuri fixe si nici ocupare pentru tot restul excursiei. Aveti libertatea ca zilnic sa va puteti muta unde doriti.
••    la incarcarea bagajelor in cala autocarului este posibil sa fie nevoie sa ajutati fiecare la bagajul care va apartine. Nu este obligatia soferului de a incarca bagajele! De aceea si pentru comoditatea manevrarii repetate a bagajului (sunteti in circuit) va recomandam un troller de dimensiuni cat mai mici, usor si cat mai simplu manevrabil (cel mai bun este sistemul cu patru roti peridoc - spinner). Luati in calcul posibilitatea ca hotelul sa se afle in zona pietonala si accesul auto interzis. Veti fi nevoiti astfel sa va manevrati 100-200 m bagajul si daca este unul supradimensionat, greu manevrabil o sa intampinati probleme, pe care este bine sa stiti, nu avem cum sa le rezolvam.
•   • in autocar este interzis sa se urce cu cafea, sucuri desfacute, inghetata, produse care pateaza tapiteria fotoliilor
••    in autocar este interzis sa se consume orice fel de mancare: sandviciuri, fructe, dulciuri, snack-suri si altele.
••    la urcare, pentru ca este nevoie ca grupul sa fie numarat, va rugam sa va asezati imediat pe fotolii, sa nu va mai ridicati sau sa va mutati, astfel incat insotitorul de grup sa poata efectua rapid numaratoarea.
•   • nu lasati obiecte de valoare sau bani; nimeni nu este responsabil pentru astfel de valori.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Hotelurile sunt deja nominalizate, va puteti informa pe internet despre ele, aveti ocazia de a studia feed-back-urile. Anuntand cu un an inainte unde vom sta consideram ca este suficient sa aflati tot ce tine de particularitatile, calitatea si serviciile fiecaruia. Noi rezervam in marea majoritate hoteluri premium de foarte buna calitate, dar stim ca exista oameni care nici atat nu este de ajuns. Am intalnit astfel de persoane care au nevoie de VIP services sau care nu au reperele necesare pt a evalua ceva si atunci au mereu ceva de comentat. Nu ne adresam acestor doua categorii de persoane, deci daca va stiti astfel de persoane, va rugam nu va inscrieti. Creati disconfort tuturor.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 

Este o excursie pe care am organizat-o cativa ani la rand, doar in 2017 am facut o pauza.

Fotografii si feed-back-uri de la celelalte 3 excursii organizate in Portugalia:
primavara 2013: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1413.0.html
toamna 2013: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1676.0.html
vara 2014: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1727.0.html
2015: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2035.45.html
2016: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2183.0.html
2018: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2541.30.html - AICI O SA VEDETI O MULTIME DE FOTOGRAFII, PESTE 500!

Cateva imagini:


Lisabona


Porto


Apus de soare la Porto. 2 ani la rand am avut noroc sa prindem nebunia de culori ce se revarsa...Cum va fi in 2015?


Sintra, Palatul Pena


Estoril


Alcobaca


Batalha


Fatima


Cabo da Roca


Obidos


Nazare

Locatia in care stam an de an in Cascais, aceiasi in care o sa stam si in 2019:
















Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 9 septembrie 2019
« Răspuns #2 : Duminică, 18 Noiembrie 2018, 07:00 »
Multa lume percepe muzica Anei Moura si fado ca o muzica trista. Nu e intotdeauna asa si "Desfado" este cel mai bun exemplu. Pentru o dimineata frumoasa ascultati aceasta melodie:

! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 9 septembrie 2019
« Răspuns #3 : Luni, 19 Noiembrie 2018, 07:56 »
Unul dintre cele mai frumoase locuri din Portugalia, ba as putea spune cel mai minunat, este Sintra. 2 filmulete despre acest orasel al regilor:

! No longer available


! No longer available

Offline Nadia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 47
Re: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 9 septembrie 2019
« Răspuns #4 : Luni, 24 Decembrie 2018, 22:26 »
La multi ani 2019 !
Am spart gheata si m-am inscris la aceasta excursie. Cred ca impreuna  cu  grupul care se formeaza vom descoperi o tara fantastica.De la un capat la altul dl Gigi Candea ne-a deschis cate o'' portita '' spre o lume cu totul noua si deosebita. 

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 10 septembrie 2019
« Răspuns #5 : Vineri, 26 Aprilie 2019, 11:06 »
Am scris azi un articol despre Porto, unul dintre orasele pe care urmeaza sa le vizitam. Poate va face placere sa-l parcurgeti: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2935.0.html

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 10 septembrie 2019
« Răspuns #6 : Miercuri, 07 August 2019, 14:00 »
Grupul este complet, mai avem doar 3 saptamani pana la plecare, asa ca am sosit cu detaliile.

Intalnirea pe aeroport: sambata 31 august ora 18:00, aeroportul Henri Coanda, Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza. Recomandarea noastra este sa nu intarziati, sa va luati toate masurile de siguranta pentru a ajunge cu 5-15 minute mai devreme de ora anuntata. Trebuie sa stiti ca dupa ora 18:00 nu veti mai gasi nicici un reprezentant al Singles Camp sau Bon Voyage la locul de intalnire, insotitorul de grup urmand sa se deplaseze imediat dupa intalnirea grupului la ora fixata, spre zona de check in. In situatia in care intarziati, prezentati-va cu pasaportul sau CI la poarta de check in a Blue Air pentru zborul Bucuresti - Lisabona si anuntati insotitorul de grup printr-un sms dupa ce ati finalizat formalitatile. Daca intarzierea este mai mare si nu mai prindeti avionul va fi nevoie sa va descurcati singuri, pe cheltuiala proprie, pentru a ajunge la Lisabona si a va conecta cu grupul. Agentia Bon Voyage si Singles Camp nu se pot face vinovate sau raspunzatoare pentru situatia in care pierdeti avionul, datorita intarzierii sau neprezentarii documentelor de identificare precizate.

Documente necesare. Pentru a putea calatori in Portugalia si a fi imbarcati in avion, avti nevoie de CI sau pasaport valabile, asa cum se precizeaza de catre MAE: https://www.mae.ro/travel-conditions/3736

Nu este nevoie sa aveti la voi voucher, asigurari incheiate de agentie, bilete de zbor. Insotitorul de grup o sa aduca tot ce este nevoie.

Zbor Blue Air OB 157 cu decolare ora 20.00 Bucuresti OTP, ajungem la ora 22.40 la Lisabona LIS. 

Reintalnirea grupului se face la Lisabona, la linia de recuperare a bagajelor, urmand ca la iesire sa se desfasoare imbarcarea in autocarul pe care l-am inchiriat pentru grup. Achitarea transferului se face in prima zi de excursie, insotitorului de grup. Dupa cate ati citit si v-ati informat la inscriere, transferurile aeroport - hotel si hotel - aeroport nu sunt incluse in tarif. In prima zi de excursie, va rugam sa aveti pregatiti cei 15 euro pentru a achita aceste servicii insotitorului de grup.

Bagaj. Limita maxima a bagajului de cala este 32 de kilograme, ma refer acum la greutatea admisa de Blue Air. Mai aveti dreptul la inca un bagaj de mana (de cabina) in limita de dimensiune si greutate impusa de compania de zbor. Va recomand insa sa aveti cu voi un troler mai mare ca dimensiuni decat aveti volum de haine si incaltaminte pentru ca cel mai probabil o sa faceti cumparaturi si o sa aveti nevoie de spatiu. Cand va faceti bagajul ganditi-va sa aveti cu voi atata cat puteti duce. Exista doar serviciul de urcare si coborare a bagajului din autocar, nu si acela de transfer in receptie sau camera si de asemenea mai exista posibilitatea sa nu putem intra cu autocarul pana exact langa hotel. Asa ca e nevoie sa-l manipulati pe anumite distante singuri, tineti cont ca nu are cine sa va ajute. Pentru bagajul de mana va recomand sa aveti cu voi un rucsac de oras, in care sa aveti permanent o pelerina, apa, ceva de omorat foamea.

Cazare: vom ajunge la hotel in jur de ora 00.00. Imediat dupa ce vom face debarcarea din autocar insotitorul de grup va face repartizarea pe camere. Ordinea de cazare este cea alfabetica, urmand ca primii sa fie cazati cei care stiu sau au discutat pe parcurs cu cine stau in camera. Cei care nu stiu cu cine stau, o sa fie repartizati de catre insotitorul de grup. Rugamintea este ca de fiecare data, la check in sa aveti rabdare, sa nu asaltati zona de receptie, ci sa asteptati pana cand insotitorul de grup va comunica incepererea operatiunii de cazare.

Mese. In aceasta prima seara nu se pune problema de cina, este foarte tarziu, nu mai gasim nimic deschis. De aceea va recomand sa aveti la voi sandviciuri, considerand de asemenea ca pe avion nu o sa primiti de mancare decat contracost.

In celelalte zile, mesele se vor lua individual, nu in grup. Fiecare isi alege unde si ce sa manance. Insotitorul de grup face recomandarea, urmand ca alegerea sa fie a fiecaruia.

O masa costa in Portugalia 12 - 15 euro, ma refer la un fel de baza consistent sau la un meniu turistic. Puteti astfel sa va faceti un buget, cam cati bani aveti nevoie in aceasta vacanta.

Bani. Moneda Portgaliei este euro. Astfel ca va fi usor de apreciat valoarea a ceea ce doriti sa cumparati. Nu e nevoie sa aveti cash decat minim, puteti ca pe rand sa completati cu extrageri cu cardul. Luati-va masuri de protectie majore pentru banii pe care ii purtati cu voi. Nu-i lasati la indemana hotilor, tinuti in rucsac sau locuri fara control. Eu recomand ca intotdeauna banii sa fie tinuti la gat, astfel se elimina orice posibilitate de a fi furati. Trebuie sa stiti ca desi am dat aceste sfaturi de fiecare data, de doua ori persoane din grup au fost furate in Lisabona.

Imbracaminte, incaltaminte. Tineti cont ca cel mai probabil va fi cald. Urmariti prognoza meteo, o s-o postez si eu. Luati cu voi lucruri usoare, comode, incaltaminte sport, pe cat posibil. Pt zilele din Cascais, o tinuta de vara...Pentru lacasurile de cult in care intram, sa veniti imbracati corespunzator, nu ca la noi cu naframe pe cap si cu rochii pana la pamant, dar nu in maieuri, nu in tricouri fara umeri, nu in pantaloni exagerati de scurt.

Locul in autocar. In Singles Camp exista regula ca in autocar sa nu existe locuri fixe. Zilnic fiecare se poate aseza unde doreste, tinand cont sa se roteasca si pe alte locuri, sa dea posibilitatea si celorlalti sa stea mai in fata. Este ceva de bun simt si de respect intr-un grup de socializare, ca al nostru, sa oferi si celorlalti sansa sa stea in fata. Consider ca este un egoism ce nu are ce cauta in Singles Camp sa alergi sa ocupi in loc, sau sa te certi ca e al tau, sau ca "esti smecher" si lasi o bluza sau o plasa pe un loc. Va spun ca am luat masura sa exclud persoane din SC pentru o atitudine repetata de acest fel.

Ore de intalnire. In fiecare zi dimineata, cu 10 minute inainte de ora comunicata pentru intalnire, prezint pe scurt programul zilei, ora aproximativa de masa, particularitati. Iar seara, la sfarsit de program anunt ora la care ne intalnim, programul si ce e indicat sa aveti la voi. La comunicarile administrative si de program am rugamintea sa fiti atenti, sa intrerupeti discutiile intre voi, pentru ca e vorba doar de 5-10 minute nu mai mult. Este important sa receptionati corect si atent informatiile mele.

Va rog sa tineti cont ca faceti parte dintr-un grup, ca exista un program de vizitare, ca orice minut intarziat inseamna un minut pierdut de vizitare pentru fiecare din grup. Trebuie sa stiti ca tin cont de regula din turismul international, ora comunicata de intalnire este cea de plecare. Deci nu va bazati ca sun prin camere, ca asteptam pe cineva. Plecam cu cei care sunt in autocar, la ora stabilita. Nu-mi place sa stric atmosfera de grup, sa fac lumea sa astepte, sa apara comentarii si mai grav sa nu pot parcurge ceea ce am promis pentru ca plecam cu intarziere. Respectarea orei de intalnire este valabila atat dimineata la plecare cat si la reintalnirile dupa free time.

Ghidaje si explicatii in timpul excursiei. Eu am sa va fiu insotitor de grup, nu ghid, este specificat acest lucru. Cine spune ca pleaca din Romania in alta tara si acolo este ghid minte si se expune foarte mult legilor existente in fiecare loc. La iesirea din tara iti pierzi calitatea de ghid, nu mai ai voie sa dai explicatii decat limitat, in autocar, in nici un caz la obiective. Ma conformez acestora si am sa va spun tot ce stiu, am sa va raspund in masura in care pot la intrebarile pe care mi le puneti, dar doar pe autocar. La obiective doar indrum, am voie doar sa va arat traseele de vizitare individuala, nu sa dau explicatii.

Pentru cele doua orase importante: Lisabona si Porto, o sa avem ghizi locali, care pe parcursul a 3 ore o sa va arate si explice zonele mai importante din fiecare oras. Aceste prezentari o sa se faca sub forma unor tururi pietonale, in care grupul urmeaza ghidul, acesta oprindu-se si dand explicatii si detalii la fiecare obiectiv. Nu va abateti din grup, nu intrati lateral prin magazine pentru ca o sa va pierdeti si o sa va fie greu sa va reconectati la grup. Pe perioada ghidajelor eu am sa fiu cu tf pe silent, pentru a ajuta cu traduceri pe cei care nu stiu bie engleza, limba in care o sa se faca prezentarile. Va rog de asemenea si pe voi, ca in aceasta perioada de 3 ore sa avti telefonul inchis, pentru a nu perturba prezentarile si pe cei din jur. Daca nu sunteti interesati, stati de-o parte de grup, fotografiati faceti ce doriti, doar sa nu deranjati.

Buget de excursie. Cu siguranta fiecare dintre voi se gandeste cati bani sa aiba la el. Va raspund, dar nu pot foarte precis, pentru ca fiecare are un anumit stil de a cheltui. Trebuie ca in primul rand sa considerati mesele. Parerea mea este ca nu veti avea nevoie de mai mult de 30 euro/zi pentru masa. Ori 10 zile inseamna 300 euro. Apoi sunt impulsurile: apa, cafea, bere, sucuri, inghetata, prajituri etc. Un minim de 10 euro/zi, deci 100 de euro. Apoi luati in considerare serviciile neincluse:
-   Manastirea Jeronimilor Lisabona - 10 EUR
-   Monumentul Descoperitorilor Lisabona – panorama cu lift 5 EUR (am primit reducere 3.5 EUR/pers)
-   Muzeul Calestilor Lisabona 8 EUR
-   Muzeul Fado – 3 EUR (tarif cu reducere de grup, rezervarea o so facem din agentie)
-   Manastirea Alcobaca – 6 EUR
-   Manasatirea Bathalia – 6 EUR
-   Palatul Pena Sintra  – 14 EUR
-   Croaziera pe raul Douro si degustare vin de Porto – cca 12 EUR
•   • transfer de la aeroport - hotel si de la hotel - aeroport 15 EUR/ cu auto inchiriat. Se achita insotitorului de grup
•   • taxa de oras (cca 1/EUR/zi). Se achita individual, la check out.
•   • bilet autobuz Sintra. Transfer parcarea garii - Palatul Pena si retur. 7 EUR (se achizitioneaza individual)

In jur de 100 de euro. Apoi umbrela si scaun la plaja la ocean, pe 3 zile in jur de 25 de euro.

Deci sa recapitulam: 300 + 100 + 100 + 25 = 525 euro. Acesta este un minim. La acestia o sa se mai adauge: seara de fado, in jur de 35 de euro, cumparaturi, souveniruri.

Despre atmosfera de grup. Nu trebuie sa va mai spun eu, stiti voi deja foarte bine ca o mare parte din reusita unei vacante tine de persoanele cu care calatoresti. Daca sunt pozitive, armonioase, fara tabieturi, comunicative, vesele, atunci cu siguranta este fain, daca dai insa de persoane cu botul pus, incarcate de negativisme, critice, mereu puse pe a incerca sa demonstreze ce sunt ele si ce stiu sa faca, atunci e complicat, ai plecat cu cine nu trebuia. Noi facem tot efortul sa filtram cat mai bine grupurile si la plecare si la sosire, astfel incat sa ne asiguram ca nu veti (re)intalni persoane care sa va afecteze in vreun fel vacanta. Majoritatea grupurilor sunt foarte faine, sper din toata inima ca la fel sa fie si acesta!

Despre mine. Cunosc bine locurile prin care mergem, sunt pasionat de istorie si arhitectura medievala, asa ca o sa va pot povesti o multime de lucruri. Am peste 300 de grupuri Singles Camp ca insotitor de grup, asa ca stiu ce trebuie pentru a va oferi ceea ce asteptati si va doriti. Sa fiti absolut convinsi ca am sa fac tot ce stiu si pot pentru a va oferi o experienta minunata, sa veniti de acolo cu amintiri frumoase, sa va intoarceti cu prieteni si zambetul pe buze.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Am sa va transmit in cursul zilei de maine (astazi mi-am luat si eu liber, ca doar o data implinesc 58 de ani, nu-i asa? :)) un Email in care am sa va intreb in legatura cu participarea la urmatoarele vizite sau actiuni de grup:

- ziua 1 septembrie. Vizitare Turnul Belem, Manastirea Ieronimilor, Muzeul Calestilor, Palatul Adjuda. Toate aceste obiective se afla pe Lisbon Card, care costa pentru o zi 19 euro. Am explicat in programul prezentat ca este economie de bani si timp daca achizitionam online acest instrument. La acest pret se adauga ghidul de interior din Manastirea Jeronimilor si castile, in total 4 euro/persoana.

- ziua 1 septembrie. Vizitare Museu de Fado. Am facut o rezervare acolo, am obtinut si un tarif foarte bun, o sa avem si ghid. Costa 3 euro/persoana.

- ziua 9 septembrie - seara de fado. De regula mergem intr-unul dintre doua mici taverne din Alfama, depinde de cati suntem. Este locul cel mai potrivit pentru a asculta fado, pentru a simti cu adevarat aceasta muzica, intr-o ambianta nu atat de comerciala ca in cluburile mari din Lisabona. Costa in jur de 35 de euro tarif in care intra si cina si ceva de baut. Am sa va comunic ce contine masa ca meniu in 01 septembrie, pentru ca atunci o sa ma intalnesc cu proprietarii acestor taverne.

In situatia in care doriti sa participati la toate aceste vizite si actiuni, am rugamintea ca in prima zi de excursie, pe langa cei 15 euro pe care trebuie sa-i achitati pentru transferuri, sa pregatiti inca 61 de euro. Total deci 76 de euro.

Ce va mai propun: pentru a intra rapid in celelalte obiective pe care le avem in programul de excursie, propun sa adun de la inceput banii si pentru acestea, astfel incat atunci cand ajungem acolo, pana voi faceti fotografii pe exterior, eu cumpar biletele si vi le inamanez la intrarea in obiectiv, unul cate unul. Este vorba de:

-   Manastirea Alcobaca – 6 EUR
-   Manasatirea Bathalia – 6 EUR
-   Palatul Pena Sintra  – 14 EUR
-   bilet autobuz Sintra. Transfer parcarea garii - Palatul Pena si retur. 7 EUR. Explicatie: autocarele nu au voie sa urce sus in rezervatie, drumul este foarte ingust si au acces doar autobuzele municipalitatii.
---
Total daca doriti sa vizitati aceste monumente inseamna deci 33 euro.

Total general: 76 + 33 = 109 euro. in care aveti inclus tot ceea ce v-am prezentat mai sus.

Confirmarea de participare la aceste vizite si activitati se va face raspunzand in maxim 3 zile de la primirea Email-ului. Va recomand sa-mi raspundeti in termenul indicat, pentru ca o sa fac achizitiile doar pentru cei care-mi confirma participarea. Nu va asteptati sa va sun eu sau din agentie...intelegeti toate astea ca un ajutor din partea mea...Daca pana in 09.08 ora 12:00 am nu primiti Email-ul va rog sa-mi scrieti pe adresa office@singlescamp.ro si va retransmit.

Offline Nadia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 47
Re: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 10 septembrie 2019
« Răspuns #8 : Vineri, 09 August 2019, 00:51 »
 
  La multi ani  Gigi, sanatate si cele mai minunate ganduri alaturi de cei dragi.
  Gigi si Samiza sa aveti parte de tot binele din lume, pentru ca la bine se raspunde cu bine.
  Daca eu sunt tomnatica, voi sunteti in vara vietii si sa aveti parte de mult soare.

Cu toata dragostea,
Nadia

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 10 septembrie 2019
« Răspuns #9 : Vineri, 09 August 2019, 09:39 »
Multumesc Nadia!

Am transmis Email catre toti cei inscrisi, folosind adresele de Email pe care le-am primit din agentie. Daca este cineva care nu a primit Email-ul meu, va rog cat mai urgent scrieti-mi pe office@singlescamp.ro pentru a va retransmite si apoi a primi raspunsurile in timp util.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 10 septembrie 2019
« Răspuns #10 : Luni, 12 August 2019, 09:19 »
Am primit de la majoritatea dintre voi optiunile de vizitare. O sa va transmit deaseara confirmarile de primire a Email-urilor voastre, pentru a fi siguri ca le-am receptionat si ca urmeaza sa va achizitionam cardurile Lisabona. Maine dimineata urmeaza sa le cumpar online.

Mesaj pentru cei care nu mi-au transmis raspunsul. Daca doriti sa vizitati obiectivele din Lisabona, in mod special ma refer la acestea, pentru ca la restul mai putem regla acolo, este absolut nevoie sa aveti cardul Lisabona. In Lisabona nu vom avea timpul fizic necesar sa stam la cozi la bilete, dupa cum vedeti programul in prima zi este foarte strans ca ore, asta pentru a vizita cat mai multe obiective pe interior.

Eu am sa fiu plecat in Faroe si nu o sa aiba cine sa va ajute, asa ca daca nu ati reusit sa transmiteti la timp raspunsul, (pana deseara) si daca vreti sa vizitati obiectivele propuse, intrati aici si va achizitionati singuri cardul:

https://www.lisboacard.org/

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 10 septembrie 2019
« Răspuns #11 : Luni, 12 August 2019, 17:09 »
Am raspuns tuturor celor care mi-au transmis ca vor sa participe la vizitarea obiectivelor propuse, confirmand ca le-am notat optiunile. Daca stiti ca mi-ati scris si nu ati primit mesajul meu de confirmare, va rog sa ma trageti de maneca.

In momentul de fata avem 4 persoane care nu mi-au transmis optiunile de vizitare, dar mai e timp pana deseara... :) Le notez mai jos, folosind doar initiale, pentru a nu fi...acuzat ca incalc regulile forumului.  ;D

CI
PL
NL
MC

Asa cum v-am spus, deseara trag linie si maine dimineata am sa achizitionez cardurile de Lisabona, pentru cei care mi-au transmis ca doresc.

Offline HelenS

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
Re: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 10 septembrie 2019
« Răspuns #12 : Luni, 12 August 2019, 19:45 »
Buna ziua!
Eu nu am primit mail-ul de confirmare. Am transmis optiunile mele pentru toate actiunile.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 10 septembrie 2019
« Răspuns #13 : Luni, 12 August 2019, 19:53 »
HelenS, am verificat, le-am primit. Am transmis si confirmarea, o am in fata. Cine stie ce s-a intmplat de nu a ajuns in inbox. Ce conteaza este ca puteti fi linistita, optiunile sunt la mine, inregistrate in lista.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 10 septembrie 2019
« Răspuns #14 : Luni, 26 August 2019, 14:33 »
M-am intors din Faroe, sunt acum, la fel ca voi, in linie dreapta pana la inceperea excursiei. Ma uit acum la vreme, pentru ca asa te tare am simtit impactul diferentei de temperatura intre racoarea din Faroe si canicula pe care am gasit-o, fara sa ma astept, acasa in Romania...Asa ca acum verific ce ma asteapta peste tot. Si pe voi cei care o sa ma insotiti in Portugalia.

La Lisabona stam practic 3 zile din 31 august pana in 2 septembrie. Vremea atunci arata mai bine, temperaturile sunt in descestere, o sa fie intre 28 - 30 grade maxim.

In Porto vom fi intre 2 si 4 septembrie. Acolo intotdeauna este mai rece ca in alte zone din Portugalia. Vor fi maxim 26 de grade, iar noaptea minim 15 grade.

Cascais, 4-8 septembrie. Prognoza este pentru un maxim de 28 de grade, minim noaptea 18 grade.

Lisabona 8 - 10 septembrie. Prognoza maxim 28 de grade.

Peste tot fara ploi...Ceea ce este excelent, asta ne permite sa ne facem programul asa cum este stabilit. Deci nu e foarte cald, este o temperatura ok pentru a se vizita, cu conditia evident sa fiti corect imbracati si incaltati. Sa va protejati capul si pielea de soare. Sepci, creme, ochelari de soare, stiti voi toate astea...

Despre intalnirea pe aeroport. Vreau sa va spun ca am avut la Faroe o situatie de pierdut avionul, din cauza intarzierii pe aeroport. Cu tot efortul si interventia nu s-a putut rezolva nimic, trebuia sa plateasca in plus minim 550 euro. Trebuie sa stiti ca daca pierdeti un segment de zbor pierdeti tot, dus-intors. Asa ca luati masuri, asa cum am recomandat, sa ajungeti din timp la aeroport. Luati in conisderarea ca pot fi accidente pe traseu (asa cum a fost cazul acum in Faroe), pot fi fenomene naturale care sa va impiedice sau sa va intarzie sa ajungeti la aeroport. Este pacat sa pierdeti bani sa va luati alte bilete, sa va chinuiti sa va conectati cu grupul, din cauza unei astfel de situatii. Veniti cu o zi mai reped in Bucuresti, eu asa procedez de fiecare data si stau la doi pasi de aeroport. Daca e ceva pe drum si pe jos ajung cumva...

Mai sunt doar cateva zile, mare lucru cu conditia fizica nu mai puteti face, si totusi, un pic de miscare de incalzire conteaza...La fel cum foarte importanta este incaltamintea. Ceva comod, ceva cu talpa flexibila, sport...Nu in sandalute, chiar daca e cald. Transpirati si va fuge piciorul, faceti entorsa si va periclitati intreaga vacanta. Am avut in ultima vreme, desi am insistat asupra acestui aspect, mai multe astfel de accidente. Datorate in primul rand talpii neadecvate.

Daca vreti sa ma intrebati ceva, va stau la dispozitie, am sa fiu aici pana la plecare...