Autor Subiect: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 10 septembrie 2019  (Citit de 12945 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 10 septembrie 2019
« Răspuns #15 : Marți, 27 August 2019, 09:18 »
Acum cand pregateam materialele pentru excursie, am vazut ca am facut o greseala de...aritmetica. Atunci cand am insumat toate optionalele am scris: Total general: 76 + 33 = 99 euro. in care aveti inclus tot ceea ce v-am prezentat mai sus, cu rezerva ca nu cunosc tariful exact de la seara de fado, pe care nu v-o pot comunica decat acolo, dupa ce ma intalnesc si negociez cu proprietarii tavernei.

76 + 33 = 109! Asa ca am facut corectia.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 10 septembrie 2019
« Răspuns #16 : Vineri, 30 August 2019, 10:38 »
Referitor la bagajul de cala. Am facut un upgrade, aveti posibilitatea sa aveti un bagaj de cala de maxim 32 kg (inclus in tarif). Atentie insa la recomandarea mea: NU este inclus serviciul de transport bagaj autocar - camera hotel, asa ca atunci cand va faceti bagajele aveti in vedere ca greutatea sa fie maxim atat cat puteti duce in conditii de confort. Este posibil sa avem in zona pietonala de mers cu trolerele cateva sute de metri.

Va recomand cca 15 kg (cam atat are un bagaj de vara) asezate intr-un troler de mai mari dimensiuni, astfel incat sa va incapa, la revenire ceea ce cumparati de acolo. Si evident un rucsac langa, ca bagaj de mana, in care sa aveti ceea ce v-am recomandat in mesajele anterioare.

Offline Liliana Nedelcu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
Re: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 10 septembrie 2019
« Răspuns #17 : Marți, 17 Septembrie 2019, 21:36 »
Desi nu sunt o impatimita a scrisului pe forum-uri sau retele de socializare, acum, la o saptamana de la revenirea din Portugalia, voi lasa aici cateva impresii cu care m-am intors eu din excursie.
Sunt la a treia experienta cu Singles camp(dupa Varna si Maroc in 2018) si imi amintesc cat de derutata eram la prima excursie, la Varna. Atunci mi-ar fi placut sa citesc in prealabil, cateva randuri scrise de persoane care au participat la excursii, ceva menit sa ma incurajeze… Am avut noroc cu Daniela…Apropos, tot ce mi-ai povestit tu s-a dovedit ulterior a fi adevarat!
Despre Portugalia… pe scurt: o destinatie foarte  frumoasa, excursie profesionist organizata, in care se combina experienta vizitelor unor obiective turistce recunoscute cu momente de relaxare, plaje superbe, apusuri romantice si seri cu muzica si voie  buna.
Ce mi-a placut? Tot.
In mod special mi-a placut statiunea Cascais,  seara de Fado, iar o parte din  inima mea a ramas la Porto. Aici mi-ar placea cu siguranta sa revin.
In concluzie, pentru cei care au nevoie de o incurajare, Portugalia si mai ales cu Singles camp este o alegere excelenta!
Numai bine,
Liliana


Offline Nadia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 47
Re: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 10 septembrie 2019
« Răspuns #18 : Miercuri, 18 Septembrie 2019, 23:18 »
Se spune ca ultima dragoste e cea mai frumoasa, asa am descoperit si eu Portugalia, o tara minunata, istorie şi cultură: palate, castele, mănăstiri, monumente. Toate stau mărturie puterii pe care a avut-o odată Portugalia, când stăpânea jumătate din lume. Dacă eşti fan istorie, aici vei fi în elementul tău.
Lisabona,Porto, Cascais sunt orasele care  te prind in mrejele lor si incet, incet  te lasa sa le descoperi farmecul si frumusetea. In labirintul stradutelor  viu  colorate si pline de viata, in care este inevitabil sa nu te te pierzi.
In Lisabona mi-a placut Palatul Ajuda, m-a impresionat Monumentul descoperitorilor, un mic tribut  adus geniului uman, iar la  Muzeul calestilor mi-a trecut prin fata ochilor istoria tumultoasa a  Portugaliei.
In  drumul de la Lisabona la Porto  am oprit la manastirile Alcobaca Fatima si cea mai frumoasa  dupa parerea mea, Bathalia
Mi-a ramas in minte orasul Nazare cu o priveliste minunata spre Oceanul Atlantic, iar in statiune am vazut cum se conserva pestii la soare.Apoi drumul de coasta, cu mori de vant cu locuinte frumoase vopsite in alb,  ale strainilor pensionati,  insirate ca margelele intre sosea si  intinderea de apa.
Orasul Obidos confirma ca fiind cel mai  frumos oras medieval din Europa.
Orasul  Porto asezat pe malul râului Douro, la doi pași de malul Oceanului Atlantic, merită să-l descoperi pe îndelete. De cum am ajuns, am simțit că orașul are un aer asezat, mai relaxat, boem, este plin de istorie și ai ce vedea la fiecare colț. Este construit pe coline și, nu de puține ori, am rămas fără aer, străbătând, la pas, străzile pline de farmec. Dacă ar fi să fac un clasament al orașelor mele preferate din Europa, Porto ar ocupa  locul 1, la categoria “mi s-a lipit de suflet”. Orașul de pe malul Atlanticului m-a cucerit cu arhitectura gotică, cu peștele bacalhau, cu apusurile de poveste de pe podul Dom Luis, cu muzica fado și cu emblematicul vin de Porto. Orașul este legat prin şase poduri și, cel mai bun mod de a-l descoperi, cu tot ce are să-ți ofere, este croaziera  pe care am facut-o pe raul Douro,  cu un vas folosit, în anii din urmă, la transportul vinului.  Nicio călătorie la Porto nu este completă fără un pahar de vin de Porto. Am zis un pahar, da? Este un vin mai tare, fortificat, cam cu 10 grade mai mult decât un vin normal  și te amețește rapid,  seara perfectă  în Porto: fado și vin.
Cascais si plaja de la Cascais, intr-un cuvant fantastic, cu mici golfulete cu  un nisip extrem de fin, de am reusit sa-l aduc si in bagaje, cu un soare arzator si o apa a Oceanului Atlantic  limpede dar rece. Hotelul  Vila Gale Cascais 4*  a fost minunat, pe latura vestica era o piscina in mijlocul unei pajisti de un verde minunat cu o  familie de pauni care erau in largul lor, continund cu un far monument si apele Oceanului Atlantic,iar pe latura estica o padure de chiparosi se luau la intrecere cu semetia hotelului. 
Am vizitat apoi si Cabo da Roca,cel mai vestic punct al continentului si am primit un act de confirmare a trecerii mele prin acest punct de pe pamant.
Mancarea din Portugalia are un ‘’ ce ‘’ care se cere savurat.  Am inceput cu o celebra patiserie ‘’La Pasteis de Nata’’ care foloseste vechi retete ale calugarilor. Tot ce se serveste e delicios si  ti se topeste in gura. Tot acolo se pregatesc si se servesc diferite tipuri de rulade cu umpluturi, una mai gustoasa decat cealalalta. Am avut norocul unei romance care lucra la aceasta patiserie si a reusit sa ne ajute in alegerea produselor. Toate asezonate cu o bere neagra portugheza,  nu stiu ce putea fi mai minunat decat un picnic pe care l-am savurat cu totii in parcul de vis-a –vis.
Un ghid portughez dragut si plin de sarm, dupa ce ne-a plimbat pe stradutele intortocheate ale orasului  Porto, a incheiat mucalit cu descrierea unui tip de mancare portugheza, francesinha. Aceasta este un sandwich originar din Porto, facut cu paine friptura de vita, carnati, sunca, ou fiert in apa,si deasupra branza topita, iar  totul in sos de rosii cu bere, alaturi de o bere blonda portugheza, nu se poate descrie in cuvinte gustul si aroma.
Gingia este un aperitiv, dar in acelasi timp si un lichior digestiv, care se bea in cupe de ciocolata neagra sau alba. Nu se poate descrie in cuvintegustul si aroma trebuie incercat.
In Cascais, ca de alfel in toata Portugalia nu am ratat ocazia si am mancat cele mai bune sardine din lume ( chiar mai bune ca in Maroc dupa parererea mea ) si cea mai buna caldo verde.
Cele mai multe meniuri contin fructe de mare si peste, din care la mare pret sunt sardinele grill si bacalhau ( cod ).
Nu in ultimul rand am simtit sufletul portughez in seara de muzica folclorica,seara de muzica fado si in seara de jazz.
Nu am reusit sa pun toate gandurile si amintirile in ordine, dar sunt convinsa ca voi mai vizita  acest taram al apelor.


.     
 
 

Offline CRISS TINA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Re: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 10 septembrie 2019
« Răspuns #19 : Duminică, 06 Octombrie 2019, 20:52 »
 :yeah: :thumbup: :love:
Nadia  nici  ca puteai  descrie  mai  frumos...pur si  simplu  ai  atins  in mare  tot  circuitul... felicitari!!!


ma  bucur  ca  ne am  cunoscut...
Criss tina

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 10 septembrie 2019
« Răspuns #20 : Vineri, 11 Octombrie 2019, 20:07 »
Portugalia ramane Portugalia. Adica tara aceea a carei influente se simt inca puternic in multe locuri din Africa, din Asia, din America. Un mega-imperiu ce a descoperit si dominat lumea.

Un loc plin de muzicalitate: de la acordurile tanguitoare ale fado-ului pana la fascinanta fantezie a jazz-ului.

Un tablou imens pictat in cele mai neasteptate tonuri: de la cele calme si calde pana la unele incarcate de dramatism...

O tara in care se afla Porto, un oras pe care-l iubesc nu doar pentru frumusetea si farmecul sau ci si pentru ca ma identific prin el...Este mereu surprinzator, niciodata la fel...

O tara in care se afla Coimbra, Guimares, Alcobaca, Bathalia, Nazare, Obdos si ohhh da! - Cascais.

Trebuie sa va vorbesc de Batrana Doamna, cea mereu uitata, cea de multi neinteleasa, cea nemeritat clasata de unii...

Lisabona a fost leaganul Lumii Noi, a fost locul din care au plecat Bartolomeo Diaz, Vasco da Gama...Este locul in care s-a zamislit fado, Amalia Rodriguez... Aici a jucat legendarul Eusebio...Intradevar aparent este un oras care nu are prea multe ce arata, dar cand incepi sa-l descoperi, este fascinant...Alfama, Bairro Alto, Belem...Cine a fost pe acolo stie la ce ma refer...

A fost fain in Portugalia, mi-au placut mult oamenii cu care am fost acolo...Am avut o vreme foarte buna asa ca ne-am putut bucura de plimbari, de apusuri, de culori.

Va arat cateva imagini din prima zi, petrecuta la Lisabona, in zona Belem, apoi in Alfama...

Manastirea Ieronimilor, cel mai bun exemplu de arhitectura manuelina.













Monumentul Descoperitorilor:





Turnul Belem, emblematic pentru Lisabona:







Palatul Adjuda. Daca ajungeti la Lisabona, musai sa-l vizitati!































Panorame de pe inaltimea Alfamei:







Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 10 septembrie 2019
« Răspuns #21 : Duminică, 13 Octombrie 2019, 07:55 »
A urmat drumul spre Porto. Cu opriri la manastirile Alcobaca, Bathalia si la Fatima...Nu, nu era vorba de pelerinaj, ci de locuri cu valoare istorica si monumentala... :) Chiar si de Fatima se poate spune acelasi lucru, desi multi dau acesteia doar un caracter mistic, religios...In fond ceea ce s-a intamplat acolo este o istorie. Adevarata sa nu, cine poate stii? Important este ca unii oameni cred in acea intalnire, ca merg acolo cu toata speranta, ca multora le face bine calatoria si prezenta la Fatima.

Alcobaca, locul in care se odihnesc trupurile a doi indragostiti celebri in istoria Portugaliei: Pedro si Ines. Dramatica poveste au avut!









Bathalia, din punctul meu de vedere acolo se poate vedea cea mai frumoasa broderie in piatra. Se afla in Capelele Neterminate.





























Fatima:




Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 10 septembrie 2019
« Răspuns #22 : Duminică, 13 Octombrie 2019, 12:13 »
Am transmis tuturor participantilor fotografiile facute de mine. Cu intarziere, imi pare rau pt ca v-a facut sa asteptati...Din pacate de la revenirea din Portugalia am avut foarte foarte putin timp la dispozitie pt a ma ocupa de fotografii. Mi-am luat special timp in dimineata aceasta de duminica sa incarc si sa transmit tuturor fotografiile. Si celor care au fost in Portugalia si in Zanzibar si in Madrid, cu mine.

Daca nu ati primit mesajul meu Email, transmiteti un Email pe office@singlescamp.ro si va retransmit. Atentie ca link-ul este valabil doar 7 zile...si nu o sa mai am timp sa mai incarc inca o data...

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 10 septembrie 2019
« Răspuns #23 : Marți, 15 Octombrie 2019, 09:47 »
Valentina si Liana mi-au scris, mi-au confirmat ca au primit fotografiile facute de mine. In rest nu stiu nimic...Ingrid, m-ai intrebat acum vreo 2 saptamani de poze, le-am transmis sambata, le-ai primit? Asa cum scriam si pe topicul de Zanzibar si o sa scriu si pe cel de Madrid, nu astept multumiri, doamne' fereste, sper ca lumea nu asta intelege!  Fac asta din placerea de a va oferi cat mai multe amintiri...dar e destul de ciudat sa nu ai aproape nici o reactie...Nu stii ce sa crezi, oare oamenii au primit ce le-ai transmis, au reusit sa deschida... ???

Offline Nadia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 47
Re: Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 10 septembrie 2019
« Răspuns #24 : Marți, 15 Octombrie 2019, 23:10 »
Buna seara,

Amintirile raman in suflet, iar fotografiile  ne aduc aminte de un moment al vietii noastre.
Ultima dragoste e cea mai frumoasa, asa am  simtit eu, cand priveam imaginile  minunate ale excursiei din Portugalia.

Va multumesc Samiza si Gigi.

Nadia