Autor Subiect: Sicilia, Etna si insulele Eoliene. 8 - 15 iunie 2019  (Citit de 17533 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Sicilia, Etna si insulele Eoliene. 8 - 15 iunie 2019
« : Luni, 30 Iulie 2018, 14:46 »
Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/sicilia-etna-si-insulele-eoliene-8-15-iunie-2019/

Avansul, care confirma rezervarea locului, este de 400 EUR/persoana.

Discount Gold Mamber Singles Camp: 30 EUR

Plecare: 8 iunie 2019
Sosire: 15 iunie 2019

Zboruri Blue Air:

8 iunie (sambata) OB 145 14:10 Bucuresti (OTP) - 15.25 Catania (CTA)

15 iunie (sambata) OB 146 16.10 Catania (CTA) - 19:15 Bucuresti

Bagaj de cala admis = 20 kg

Cazari:
4 nopti la Hotel Park Taormina 4* 8/12 iunie
2 nopti la Hotel Aliai Sciacca 3* 12/14 iunie
1 noapte NH Catania Centro 4* 14/15 iunie

Servicii incluse:
•   •transport avion  Bucuresti Otopeni –Catania si retur, toate taxele incluse, 20 kg bagaj cala
••   transfer de la aeroport la hotel si de la hotel la aeroport
•   •cazare 7 nopti, hoteluri 3* si 4*
•   •mic dejun tip bufet
•   •circuit al Siciliei cu un microbuz 8 + 1, conform programului anuntat
•   •insotitor de grup din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
•     • asigurarea medicala
•   •taxa de oras la hoteluri (la Taormina 3.5 EUR/noapte, la Sciacca 1.5 EUR/noapte si la Catania la fel 1.5 EUR/noapte). Aceasta taxa se refera la persoana, va trebui achitata de fiecare persoana in parte la check out-ul de la hotel.
••   croaziere pe insule
•      •intrari obiective
•   •parcari altele decat cele peste noapte la hoteluri

Grup 8 participanti + insotitor de grup: Gigi Cindea 0040 745 106501

Program excursie

Ziua . Sambata 8 iunie Ora 12.00. Intalnire pe Aeroport Henri Coanda Bucuresti, Plecari Internationale, in fata Cafenelei Lavazza. Zbor Blue Air Bucuresti – Catania. Preluare microbuz din aeroport. Imbarcare cu bagaje si plecare spre Taormina. Check in si mergem s servim pranzul. Recomandarea noastra este restaurantul dinaintea statiei de funicular, dar evident ca fiecare isi poate alege locul in care-si doreste sa manance. Imediat dupa masa urcam la Castelmola pentru panorama, dar si pentru o plimbare pe stradutele micutei asezari. Cazare Taormina

Ziua 2.Duminica 9 iunie Dimineata dupa micul dejun luam microbuzele, coboram la mare si parcam pe Via Nazionale, la Parcheggio Isola Bela, langa Piazza Mazzaro. Coboram pe plaja pe la Lido Il Delfino, luam barcile si o ora ne plimbam pe apa la Grotta Azzuro si in jurul insulitei Isola Bella. Apoi ne continuam drumul spre Siracusa (insula Oggia). Total zi 240 km
Parcare Siracusa: Parcare „Della Marina”. Viale Giuseppe Mazzini nr. 12 (vis a vis de Grand Hotel)
Vizitam pietonal in cca 3 ore (inclusiv masa) insula Oggia.
Parcare Catania: Langa Giardini Pacini Via Cardinale Dusmet cu Via Jonica
In Catania – city sightseeing tour cu autobuzul galben (biletele se cumpara din Piazza del Duomo (la Elefant) – costa 5 EUR). Turul dureaza cca 45 minute.
Apoi o ora pietonal, pana in spatele fantanii de marmura, acolo unde este piata de peste. Se pot gusta niste pesti si fructe de mare la cornet acolo sunt ieftini si buni. Caracatita este pregatita fiarta, este foarte gustoasa. Ne intoarcem pentru cazare la Taormina.

Ziua 3. Luni 10 iunie. Vulcanul Etna si Cheile Alcala – 174 km
Pentru Etna: plecare cu microbuzele din Taormina, mergem pana la Zafferena (inseamna Sofran), apoi urcam pana la Rifugio Giovanni Sapienza. In drum oprim si vizitam un crater aflat aproape de sosea. Apoi luam funicularul si urcam pana la 2500 m. Costa cca 40 EUR/persoana. Sus ne pregatim pentru o mica drumetie, pana la craterul format in 2001. Dureaza cca 1.45 minute si necesita minim pantofi trekking si echipament adecvat de munte). Cei care nu doresc sa urce au doua optiuni: sa-si cumpere de la inceput un bilet combinat gondola (40 EUR) + bus (24 EUR) –total 64 EUR – si sa urce pana la un punct de panorama aflat la cca 2920 m altitudine (Torre del Filosofo) sau sa ramana in zona de statie de cablu, la restaurant. De mentionat ca nu facem urcare la crater, asta ar implica o zi intreaga, pentru ca de unde ne-ar lasa autobuzele trebuie urcat pe jos.
De la Rifugio Giovanni Sapienza mergem in directia Adrano spre Bronte apoi spre Cheile Alcantara (Gole Alcantara Parco Botanico e Geologico). Pe drum de la Etna pana la Alcantara vom intalni multe livezi de migdali. Cazare Taormina

Ziua 4.Marti 11 iunie Vizitare Insulele Eoliene. Plecam dis de dimineata la Millazzo. Imbarcarea incepe la 8.30, la 9.00 se pleaca la 10.00 se ajunge pe Lipari. Free time 3 ore. Cine doreste plimbare plecam intr-un tur pietonal. Urcam la panorama de la Catedrala, apoi coboram in celalalt port. Stradute, restaurante, magazine. La 13.00 trebuie sa fim in port. La 13.30 se ajunge pe insula Vulcano. Masa la restaurant iar la 16.45 se pleaca de pe Vulcano, la 17.30 ajungem in port. Ne imbarcam in microbuze si plecam spre Taormina. Nu intram in Messina, nu merita vizitata si este foarte aglomerata. Intram insa in Giardini Naxos si parcam undeva pe faleza, langa plaja. Lugomare Tysandros se numeste strada litorala. Inghetata, plimbare pe malul marii. Total zi 173 km. Cazare la Taormina.

Ziua 5. Miercuri 12 iunie. Check out ora 8.30, incarcam bagajele in microbuze si la 9.00 plecam spre Piazza Armerina. Langa, vizitam Vila Romana Casale. Parcarea este sigura, este mare, putem lasa bagajele in microbuze. Pana la Villa Romana Casale facem 174 km, cca 2 ore si jumatate. Dupa ce vizitam complexul cu mozaicuri plecam spre Agrigento, sa vizitam Valea Templelor. Inainte de plecare, o gustare la parcare sau sus la intrare pentru ca pana la 18.00 nu o sa avem unde lua masa. 
Lasam microbuzele in parcarea de la Porta V. De acolo luam taxi (3 EUR/persoana) si ne duce sus la Templul lui Jupiter. (daca nu luam taxi trebuie sa urcam dealul sau sa mergem cu microbuzele sus, dar parcarea este mica acolo si s-ar putea sa nu gasim locuri). Maxim 2 ore de plimbare lejera si coboram inapoi la parcare.  Ar trebui sa luam masa, dar din pacate nu sunt localuri in zona, iar Agrigento este foarte foarte aglomerat in zona centrala si nu gasim locuri de parcare.
Din Agrigento plecam spre Porto Empedocle, sa vedem Scala dei Turchi. Lasam masinile jos in parcarea de langa plaja, apoi plecam intr-o plimbare de o ora dus si intors pana la stanca alba.
Cazare la Sciacca. Total 326 km.

Ziua 6. Joi 13 iunie. Vizitare Marsala, Trapani, Erice, Palermo (parcare , Catedrala Montreale. Total 316 km Cazare la Sciacca

Ziua 7. Vineri 14 iunie Plecam spre Catania. Mergem pe autostrada de Palermo. Pe drum facem o deviere de 20 km pentru a vizita un orasel pitoresc, Cefalu’. Acolo vom lua si pranzul. Continuam spre Catania, facem in total 338 km. Daca plecam la ora 9.30, la 12.00 ajungem la Cefalu’. 3 ore pentru masa si plimbare, la 15.00 pecam spre Catania. La ora 18.00 ajungem la hotel. Free time.

Ziua 8. Sambata 15 iunie Dupa micul dejun iesim la plimbare, luam un city sightseeing tour cu autobuzul galben (biletele se cumpara din Piazza del Duomo (la Elefant) – costa 5 EUR). Turul dureaza cca 45 minute.
Apoi o ora pietonal, pana in spatele fantanii de marmura, acolo unde este piata de peste. Se pot gusta niste pesti si fructe de mare la cornet acolo sunt ieftini si buni. Caracatita este pregatita fiarta, este foarte gustoasa. Ne intoarcem pentru cazare la Taormina.  Free time, check out si plecam la aeroport. Zbor Catania – Bucuresti.

Este o excursie intr-un grup restrans de 8 persoane. Oprim ori de cate ori vedem ceva frumos. Am incercat sa organizam calatoria astfel incat distantele pe care le strabatem zilnic sa nu fie lungi, sa putem vizita in voie si lejer ceea ce intalnim frumos in drum.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, organizatorii, insotitorii de grup, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Care nu sunt genul "eu vreau acolo nu acolo", care nu au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Hotelurile sunt este deja nominalizate, va puteti informa pe internet despre ele, aveti ocazia de a studia feed-back-urile.
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 

Va recomand sa aveti ambele documente de calatorie si CI si pasaportul Tineti-le separat, in cazul in care pierdeti unul, macar sa va ramana celalalt.

Bagajul admis trebuie sa fie mic pt a incapea in microbuz (spatiul intr-unul de 8 + 1 este foarte limitat). Este acceptat un singur troller cu dimensiunea maxima: 55 x 35 x 28 cm, cca 18 kg  si un mic rucsac. Tineti va rugam cont de acest amanunt foarte important pentru ca dorim sa evitam orice situatie sensibila si neplacuta. Este nevoie sa intelegeti ca in situatia in care veniti cu un bagaj mai mare decat dimensiunile comunicate nu o sa avem loc in microbuz si veti fi nevoiti sa va descurcati intr-un mod pe care il veti gasi singuri. Va recomandam de asemenea ca pe langa bagajul de cala sa aveti un rucsac 10 - 20 l in care sa va intre pelerina, ceva de schimb, apa, sandviciuri.

Echipament recomandat: va rugam sa aveti in vedere ceea ce va sfatuim, mai bine spus considerati ca o obligativitate sa aveti in bagaje:
• incaltaminte sport, lucruri comode. Pt Etna gen trekking.
• bluze de vant
• pelerina de ploaie

Aveti de pe acum, toate informatiile necesare, rugamintea este sa intelegeti ca modul nostru de lucru este online, TOATE DETALIILE LE GASITI DOAR PE FORUM, NU TELEFONIC, NU EMAIL si din moment ce v-ati inscris si rezervat inseamna ca ati inteles si acceptat aceasta conditie. Ca nu este timp, imi pare rau nu poate fi folosita ca o scuza, parcurgerea unei informatii, ia doar 10 minute...

In final vreau sa va spun cateva lucruri despre mine...Ceea ce fac eu aici in Singles Camp este cu toata placerea si bucuria de a oferi din ceea ce stiu, in limitele a ceea ce pot, iar pricipala mea multumire este sa vad oameni veseli in jur; asta inseamna ca toata atentia si efortul meu au dat roade. Vreau ca cei care merg cu mine in excursii sa se intoarca de acolo bogati in amintiri, in noi prietenii, relaxati si deconectati. Asta este satisfactia mea, pentru asta muncesc, pentru asta plec atatea zile pe an de acasa...

Insa pentru ca o excursie sa fie reusita nu e destul sa fiu doar eu pregatit, ci si voi. Asta inseamna ca in primul rand sa cititi cu atentie tot ce tine de excursie, profilul ei, servicii incluse, cele care nu intra, programul, obiectivele. Sa urmariti forumul pentru a gasi aici informatiile, detaliile si explicatiile necesare. Si f. important de asemenea sa intelegeti profilul mediu de aici din Singles Camp: armonios, fara tabieturi excesive, cu intelegere, rabdare, comunicativ, sociabil. Cand plecati intr-o excursie cu noi sa intelegti ca faceti parte dintr-un grup, ca nu sunteti intr-o vacanta pe care v-ati pregatit-o singuri. Aici depindeti de un program, de ceilalti, trebuie sa respectati orele de intalnire, pentru ca NU ASTEPTAM. Orele de comunicare sunt cele de plecare, asigurati-va ca ajungeti cu 5 minute inainte, altfel riscati sa pierdeti programul acelei zile. Din respect pentru cei din grup si asta se intampla de 8 ani aici, mi-am asumat decizia de a nu oferi celor care intarzie, minute la dispozitie. Regula in turism este foarte clara, organizatorul nu are nici o vina si responsabilitate ce decurge din nerespectarea orelor de intalnire.

Mergem in excursii sa radem, sa ne simtim bine, nu sa ne impanam de problemele altora. Asa ca oameni buni, lasati problemele acasa, nu le aduceti cu voi si mai ales intelegeti ca este un act egoist si urat ca intr-o perioada in care cineva vrea sa se destinda, cineva sa-i vare in ureche tot felul de nemultumiri, ganduri rele etc...Puneti-va zambetul de vacanta, ganditi-va ca va fi una foarte frumoasa, ca o sa vedeti lucruri minunate!

Aici puteti vedea mai multe fotografii din excursia anterioara in Sicilia:

http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2343.45.html

Iar aici Sicilia surprinsa de altii:
























Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Sicilia, Etna si insulele Eoliene. 8 - 15 iunie 2019
« Răspuns #1 : Miercuri, 31 Octombrie 2018, 18:16 »
Rezervarile sunt deschise. Inscrierile se pot face aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/sicilia-etna-si-insulele-eoliene-8-15-iunie-2019/

Prioritate au cei care s-au inscris pe listele de pre-rezervare.

Offline doina savu

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 99
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Sicilia, Etna si insulele Eoliene. 8 - 15 iunie 2019
« Răspuns #2 : Miercuri, 31 Octombrie 2018, 20:21 »
M-am inscris! :pleasantry: :dance: :thumbup:
Doina

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Sicilia, Etna si insulele Eoliene. 8 - 15 iunie 2019
« Răspuns #3 : Vineri, 17 Mai 2019, 09:43 »
Grupul este complet, au ramas dor 3 saptamani pana la plecare, asa ca vin cu detaliile obisnuite inainte de plecarea intr-o calatorie externa.

Vremea: Prognoza meteo pentru perioada in care merge noi este: temperatura maxima 28 - 30 de grade, cea minima, noaptea, 14 - 15 grade. Asta inseamna destul de cald, aveti nevoie deci de o imbracaminte potrivita acestor temperaturi.

Bagaj. Bagajul de cala inclus in tariful de zbor este de 20 kg si mai aveti dreptul la inca un bagaj de 8 kg, cu dimensiunile impuse de compania de zbor,  dar am facut de la inceput urmatoarea precizare: Bagajul admis de mine trebuie sa fie mic pt a incapea in microbuz (spatiul intr-unul de 8 + 1 este foarte limitat). Este acceptat un singur troller cu dimensiunea maxima: 55 x 35 x 28 cm, cca 18 kg  si un mic rucsac. Tineti va rugam cont de acest amanunt foarte important pentru ca dorim sa evitam orice situatie sensibila si neplacuta. Este nevoie sa intelegeti ca in situatia in care veniti cu un bagaj mai mare decat dimensiunile comunicate nu o sa avem loc in microbuz si veti fi nevoiti sa va descurcati intr-un mod pe care il veti gasi singuri. Va recomandam de asemenea ca pe langa bagajul de cala sa aveti un rucsac 10 - 20 l in care sa va intre pelerina, ceva de schimb, apa, sandviciuri.

Imbracaminte, incaltaminte. Va rugam sa aveti in vedere ceea ce va sfatuim, mai bine spus considerati ca o obligativitate sa aveti in bagaje:
• incaltaminte sport, lucruri comode. Pt Etna gen trekking.
• bluze de vant
• pelerina de ploaie

Este o excursie de vizitare activa, avem plimbari, drumetii, vizite, ceea ce impune o imbracaminte si in special o incaltaminte potrivita, comoda si adecvata.

Inainte de a incuia usa casei in spatele vostru, verificati inca o data daca aveti documentul de identitate la voi (va recomand sa aveti in primul rand CI, dar pt orice eventualitate si pasaportul, tinute in locuri diferite)

Nu aveti nevoie de nici un document legat de participarea la aceasta excursie. Eu, ca insotitor de grup o sa am biletele de avion, rezervarile hoteliere, asigurarile medicale (cine a incheiat prin Bon Voyage). Deci nu aveti nevoie de vouchere, de facturi din agentie.

Blue Air nu ofera masa decat contra cost, iar acum cateva zile cand am calatorit cu ei, sandviciurile s-au epuizat inca de la primele fotolii...Luati cu voi ceva de astamparat foamea, pana ajungem la Taormina la restaurant. Aveti voie sa treceti cu sandviciuri, cu fructe, cu biscuiti.

Bani. Daca aveti un card cu care puteti retrage bani in strainatate, atunci bazati-va mai mult pe el. Nu luati multi cash la voi, pt ca o sa aveti permanenta lor grija. Sa-i puneti in seif la hotel, apoi sa nu-i uitati acolo, sa aveti teama sa nu vi fure in zonele aglomerate. Luati cu voi un tampon de cca 300 - 400 de euro si completati cand aveti nevoie. Cam cati sa luati la voi? Greu de spus, pentru ca fiecare are un anumit stil de cheltuit banii. Unii sunt mai largi la punga, altii sunt mai grijulii. Eu am sa va dau acum o idee de cat cheltui eu intr-o astfel de excursie.
In primul rand masa. Un pranz sau o cina, insotite de o bere, costa cca 12-15 euro. Din experienta, cu mancarea se cheltuie in jur de 30 euro/zi pounds. Mai adaugati si obiectivele optionale, croazierele pe insulele eoliene, urcarea la Etna si alte cateva intrari. In jur de 120 - 150 euro cu totul, depinde de optiuni. Deci total minim 350 de euro. Peste aceasta suma mai intervin cheltuielile de impuls, cadouri, amintiri, cumparaturi. Aici nu pot sa apreciez pentru fiecare.

Intalnirea in aeroportul Henri Coanda Otopeni, Plecari internationale, in zona din dreapta a salii, in fata cafenelei Lavazza: sambata 8 iunie ora 12.00 (cel tarziu). Va recomand 10-15 minute mai devreme, pentru ca la 12.00 ne deplasam cu totii spre serviciul de check in, apoi de security si de verificare politie de frontiera. Dupa ora comunicata nu va mai fi nimeni sa va astepte pe aeroport, va fi nevoie sa faceti singuri formalitatile de check in. Anuntati telefonic insotitorul de grup de intarziere, va prezentati la poarta Blue Air pt zborul Bucuresti - Blue Air, cu buletinul sau pasaportul si o sa primiti boarding pass-ul, apoi continuati cu security si control paspoarte. Daca intarzierea este mai mare si nu mai prindeti avionul este nevoie sa va gasiti singuri, pe cheltuiala proprie alt zbor spre Catania si sa va conectati la grup. Dar este un caz tare nefericit, de aceea va recomand sa va luati toate masurile de siguranta pentru a ajunge in jur de ora 4.45 - 5.00la locul de intalnire cu insotitorul de grup.

Zbor: Zborul de plecare: 8 iunie (sambata) 14:10 Bucuresti (OTP) - 15.25 Catania (CTA), Blue Air. Pe timpul zborului nu se serveste mancare, decat contracost. Un sandvici sau o salata costa aproximativ 6 euro.

Regrupare: linia de ridicare a bagajelor din aeroportul Catania. Va rog sa nu iesiti din aeroport, decat impreuna cu insotitorul de grup si ceilalti. Altfel pierdem timp pretios pentru a va recupera. Deci fumatori sau nerabdatori, aveti intelegerea si ramaneti in zona benzii de preluare a bagajelor.

Transfer la hotel. Din aeroport am rezervat un microbuz 8 + 1, pe care am sa-l conduc si cu care o sa calatoriti pe tot parcursul excursiei. Formalitatile de preluare dureaza in medie o ora, asa ca va fi nevoie de un pic de rabdare. Odata imbarcati in microbuz, o sa plecam spre Taormina, o sa facem apoi check in la hotel, un refresh si coboram la un local de langa teleferic unde o sa mancam.

Este o excursie intr-un grup restrans de 8 persoane. Oprim ori de cate ori vedem ceva frumos. Am incercat sa organizez calatoria astfel incat distantele pe care le strabatem zilnic sa nu fie lungi, sa putem vizita in voie si lejer ceea ce intalnim frumos in drum.

Acum pentru cei noi, cei care nu ati mai fost inca intr-o excursie cu mine, cateva reguli pe care tin sa fie respectate, la fel ca in toate grupurile pe care le-am insotit:

- respectarea orei de intalnire. Atat la check out-ul de hoteluri atunci cand plecam spre alta destinatie, cat si la obiective, am rugamintea sa-i respectati pe ceilalti si sa veniti la ora comunicata. Nu exista sfert academic, nu exista nici motivarea "nu am stiut la ce ora", nici ca "asteptam ceva si nu a venit pana acum". Trebuie sa avem intelegerea si sa respectam vacanta celorlalti, sa nu-i facem sa astepte nici macar un minut. Cei care au mai fost cu mine stiu, EU NU ASTEPT pe cei intarziati. Aceasta este regula in turismul international, ca plecarile sa se faca la orele comunicate. Asteptarile provoaca doar iritare in grup, o stare pe care mi-o doresc cel mai putin.

- locul in microbuz. Suntem o mana de oameni, nu suntem in competitie, ci intr-o vacanta in care ar trebui sa ne intoarcem prieteni. Asta inseamna lipsa egoismului, inseamna intelegere si respect pentru ceilalti. Locurile vor fi ocupate prin rotatie zilnica, sa ne intelegem de la inceput ca nu accept locuri privilegiate sau permanente. Fiecare are dreptul sa stea in fata, fiecare are dreptul sa ocupe un loc mai bun. Asa ca ne...rotim in fiecare zi. Cu exceptia mea, bineinteles... :)

- repartizarea in camere. Se va face pe rand, luand lista de sus in jos, apoi de jos in sus, pentru a oferi tuturor un loc "in fata" la cazare. Camerele nu se aleg, nu cereti ceva special, pentru ca sunt camere atribuite grupului. Eu dau cheile sau cartelele, in ordine, nu ma uit, nu intreb la receptie unde sunt cum sunt. Singura mea grija este sa ma asigur ca toata lumea are camera, ca serviciile sunt cele pe care le-a platit si comandat de noi. In ceea ce priveste colegul de camera, tineti cont ca acea persoana a asteptat poate un an de zile sa vina in aceasta vacanta si ar fi pacat sa-i afectati calatoria cu tabieturi suparatoare, cu pretentii, cu lucruri care il deranjeaza. Porniti de la ideea ca sunteti in camera cu un prieten pe care trebuie sa-l respectati.

- masa la restaurante. La fel ca in majoritatea excursiilor eu fac doar recomandari. Nu vreau si nu-mi place cand recomand ceva si lumea sa stramba. Asa ca ma feresc sa fac sugestii...Doar explic ceea ce este fiecare, ce este specific, dar ma opresc aici.

- deplasarile pietonale Este o actiune parte din ea activa, avem ceva de mers pe jos in aceasta vacanta. Sunt multe zone care nu pot fi vizitate altfel. Deci pregatiti-va de mers, folositi timpul ramas pana la plecarea in excursie pentru ceva antrenament...

- in timpul plimbarilor in orase va rog nu parasiti grupul, nu va departati de el, nu o luati in fata, nu ramaneti prea mult in urma incat sa nu ne mai vedeti. Stiu, exista persoane mai independente, care vor sa fie mai detasate, au nevoie de un spatiu mai larg de intimitate. Altele sunt marcate de ideea de selfie si nu asculta nimic din prezentari fiind preocupate doar de a-si face poze IOLA. Si asta de multe ori duce la pierderea de grup...Mai sunt magazine in drumul nostru, la fel nu parasiti grupul si sa intrati acolo. O a aveti free time si pt asta, de aceea nu riscati sa va pierdeti de grup. Nu asteptam, ar fi imposibil sa fragmentez in acest fel programul.

Daca veniti deschisi si doritori de a vedea, de a va distra este superb. O sa va simtiti grozav. Daca insa sunteti o persoana careia nu-i plac regulile de grup, care vrea mereu altceva, care are de facut comentarii, atunci e clar ca nu veti fi foarte fericiti cu noi. Lumea din grup de obicei are un efect de arici si va scoate usor, usor in afara. Nimeni nu are chef ca in vacanta sa asculte tot felul de lamentari, de plangareli, de prostii...Oamenii au nevoie sa se destinda, sa se simta bine, sa se distreze...Si nu pot in prezenta cuiva negativist...

Numarul meu de telefon este 0040 0745 106501. Pe tot parcursul calatoriei o sa fie deschis, dar nu abuzati de el. Il am doar pentru situatii de urgenta, nu pt altceva. Imi doresc sa-mi spuneti Gigi, nu sunt atat de batran, incat sa va adresati altfel...Asa mi-e mai simplu, imi sunteti mai apropiati.

Din partea mea, multi ma cunoasteti si imi stiti stilul, voi face totul pentru a vedea cat mai mult, pentru a experimenta, pentru a va bucura de calatorie. Imi doresc sa va ofer o vacanta minunata, sa veniti de acolo incarcati cu amintiri si mai bogati in prieteni. Depinde insa si de voi, cat de bine stiti sa armonizati intre voi si cu mine evident.  :)

Sa ne vedem cu bine!

V-as indica sa listati programul si hotelurile, sau mai indicat, sa le aveti salvate ca fisiere in telefon. In orice moment le puteti consulta...

Program excursie

Ziua . Sambata 8 iunie Ora 12.00. Intalnire pe Aeroport Henri Coanda Bucuresti, Plecari Internationale, in fata Cafenelei Lavazza. Zbor Blue Air Bucuresti – Catania. Preluare microbuz din aeroport. Imbarcare cu bagaje si plecare spre Taormina. Check in si mergem s servim pranzul. Recomandarea noastra este restaurantul dinaintea statiei de funicular, dar evident ca fiecare isi poate alege locul in care-si doreste sa manance. Imediat dupa masa urcam la Castelmola pentru panorama, dar si pentru o plimbare pe stradutele micutei asezari. Apoi free time. Cazare Taormina

Ziua 2. Duminica 9 iunie Dimineata dupa micul dejun, la 8.30 luam microbuzele, coboram la mare si parcam pe Via Nazionale, la Parcheggio Isola Bela, langa Piazza Mazzaro. Coboram pe plaja pe la Lido Il Delfino, luam barcile si o ora, de la 9.00 la ora 10.00 ne plimbam pe apa la Grotta Azzuro si in jurul insulitei Isola Bella. Apoi ne continuam drumul spre Siracusa (insula Ortigia). Ajungem acolo dupa cca 2 ore (avem de parcurs 120 km), in jur de 12.00. Parcare Siracusa: Parcare „Della Marina”. Viale Giuseppe Mazzini nr. 12 (vis a vis de Grand Hotel) Vizitam pietonal cca 4 ore (inclusiv masa) insula Oggia si la ora 16.00 plecam spre Taormina, unde vom ajunge in jur de ora 17.30.  Free time, va recomand parcul si amfiteatrul, sau relaxare la hotel. Total zi 240 km

Ziua 3. Luni 10 iunie. Cheile Alcala si Vulcanul Etna – 174 km. Echipament cat mai trekking, pantof, pantalon, bluze termice, sapca si protectie solara. Bluza de vant si pelerina sunt obligatorii de asemenea.
Dupa micul dejun, la ora 8:30 avem plecarea cu microbuzul din Taormina, urmand sa mergem pana la Cheile Alcantara (Gole Alcantara Parco Botanico e Geologico): Via Nazionale, 5, 98030 Motta Camastra ME, Italia. Ajungem repede, cca 40 minute, asa ca in jur de ora 9.30 vom fi acolo. O sa facem o plimbare de cca o ora si 30 minute, pornim apoi spre Zafferana Etnea, 95019 Provincia Catania, Italia. Zafferena (inseamna Sofran). Ajungem in cca o ora, deci va fi cca 12.30. Urcam pana la Rifugio Giovanni Sapienza, sunt 18 km, ii facem in urcare in cca 30 minute. Va fi deci ora 13.00 cand ajungem la Refugiu. Este acolo un hotel cu restaurant si pizzerie, primul lucru pe care o sa-l facem este sa luam o pauza de o ora pentru pranz. In drum oprim si vizitam un crater aflat aproape de sosea. Apoi luam funicularul si urcam pana la 2500 m. Costa cca 40 EUR/persoana. Sus ne pregatim pentru o mica drumetie, pana la craterul format in 2001. Dureaza cca 1.45 minute si necesita minim pantofi trekking si echipament adecvat de munte). Cei care nu doresc sa urce au doua optiuni: sa-si cumpere de la inceput un bilet combinat gondola (40 EUR) + bus (24 EUR) –total 64 EUR – si sa urce pana la un punct de panorama aflat la cca 2920 m altitudine (Torre del Filosofo) sau sa ramana in zona de statie de cablu, la restaurant. De mentionat ca nu facem urcare la crater, asta ar implica o zi intreaga, pentru ca de unde ne-ar lasa autobuzele trebuie urcat pe jos. Nu pot evalua la ce ora o sa coboram, depinde de cata lume este la urcare, cat drumetim, cum ne intoarcem. Oricum ajungem pe zi la Taormina...Pt cina si relaxare...
Cazare Taormina

Ziua 4.Marti 11 iunie Vizitare Insulele Eoliene. Plecam dis de dimineata la Millazzo. Ora 6.00 este intalnirea in receptie, coboram la parcare si la 6.10 maxim trebuie sa fim plecati deja. Varianta de drum este cea prin Messina, chiar daca este mai lunga (86 km). Daca am lua-o pe scurt, sunt doar 75 km, dar facem cu o ora si jumatate mai mult. Deci Taormina - Messina - Millazo port. Parcare pe Giorgio Rizzo. Sau  Parking Aeolian Via Giorgio Rizzo, 118 +39 347 495 5428 sau Petit Parking Adresă: Via Giorgio Rizzo, 93, 98057 Milazzo ME, Italia Telefon: +39 392 087 9653. Sau ma duce unul dintre cei care stau cu parcari la intrarea in port. Maxim la 8.00 trebuie sa ajungem in Portul Millazo, pentru a avea timp gasirea unui loc de parcare si a ajunge de acolo pana la vas.

Din Taormina pana la Milazzo facem cel putin 1 ora si jumatate. Imbarcarea incepe la 8.30, la 9.00 se pleaca la 10.00 se ajunge pe Lipari.
Free time aproximativ 3 ore. O sa ni se comunice exact ora de intoarcere la vas. Recomandarea lor este sa alegem din program: "Lipari, unde contrastul dintre albastrul mării și albul munților este absolut fabulos! Doua stânci celebre "Petra Lunga" și "Petra Menalda", Este cea mai mare și mai populată insulă a arhipelagului eolian. Recomandăm o vizită la Castelul Lipari, unde veți găsi Biserica Sf. Bartolomeu, Sfantul protector al Liparilor, sau o explorare a sitului arheologic din "Contrada Diana", cu vizitarea Muzeul Arheologic "Luigi Bernabo Brea". Daca doriti relaxare, atunci este binevenita o plimbare pe străzile pitorești înguste ale centrului istoric al orașului vă va oferi șansa de a face niște cumpărături și de a vă bucura de atmosfera tipic eoliana. Pentru a descoperi cele mai bune atracții panoramice ale insulei Lipari, vă recomandăm un tur de autobuz."

Eu persoanal va recomand o plimbare pietonala. Cine vrea s-o faca impreuna cu mine, are rabdare pentru cca 45 minute, urcam impreuna in stanga cum iesim din port, pana la panorama de la Catedrala "Basilica Concattedrale di San Bartolomeo" si Castello Lipari. Este zona fortificata, care asigura o vedere frumoasa catre port si oras. De acolo putem cobori in celalalt port. Apoi stradute, restaurante, magazine. Cel mai probabil ca la ora 13.00 trebuie sa fim in port, dar asta ni se va comunica. V arecoamand ca in free time sa va ocupati sun pic si de stomac...Plecam apoi spre Vulcano, unde ajungem in cca 15 minute. Plecarea de pe Vulcano este la 16.30, asta inseamna ca la 17.30 vom ajunge inapoi in portul de plecare. Pe Vulcano trebuie luata si masa, este cel mai potrivit loc. Sau la Lipari, asa cum v-am recomandat, ceva de omorat foamea, street food. In jur de 18.00 ne imbarcam in microbuze si plecam spre Taormina. Nu intram in Messina, nu merita vizitata si este foarte aglomerata. Intram insa in Giardini Naxos si parcam undeva pe faleza, langa plaja. Lugomare Tysandros se numeste strada litorala. Inghetata, plimbare pe malul marii, poate chiar cina. Total zi 173 km. Cazare la Taormina.

Ziua 5. Miercuri 12 iunie. Check out ora 8.30, incarcam bagajele in microbuze si la 9.00 plecam spre Piazza Armerina. Langa, vizitam Vila Romana Casale. Parcarea este sigura, este mare, putem lasa bagajele in microbuze. Pana la Villa Romana Casale facem 174 km, cca 2 ore si jumatate. Dupa ce vizitam complexul cu mozaicuri plecam spre Agrigento, sa vizitam Valea Templelor. Inainte de plecare, o gustare la parcare sau sus la intrare pentru ca pana la 18.00 nu o sa avem unde lua masa. 
La Agrigento trebuie sa ajungem inainte de 15.00. Avem programare la audioghiduri la aceasta ora. Biletele sunt cumparate, dar trebuie sa ajungem la biroul lor. Lasam microbuzele in parcarea de la Porta V. De acolo luam taxi (3 EUR/persoana) si ne duce sus la Templul lui Jupiter. (daca nu luam taxi trebuie sa urcam dealul sau sa mergem cu microbuzele sus, dar parcarea este mica acolo si s-ar putea sa nu gasim locuri). Maxim 2 ore de plimbare lejera si coboram inapoi la parcare.  Ar trebui sa luam masa, dar din pacate nu sunt localuri in zona, iar Agrigento este foarte foarte aglomerat in zona centrala si nu gasim locuri de parcare.
Din Agrigento plecam spre Porto Empedocle, sa vedem Scala dei Turchi. Lasam masinile jos in parcarea de langa plaja, apoi plecam intr-o plimbare de o ora dus si intors pana la stanca alba.
Cazare la Sciacca. Total 326 km.

Ziua 6. Joi 13 iunie. Dupa micul dejun, ora 8.00 plecam cu microbuzul, intr-un tur full day, de cca 316 km. Vizitare Marsala, Trapani, Erice si Palermo (parcare:  Piazza S. Giovanni Decollato, 3 Parking). De aici se poate explora zona centrala, cea mai importanta din Palermo: Catedrala, Palazzo dei Normanni, Capella Palatina (renumita pentru mozaicuri), Parcul Villa Bonanno, Porta Nuova etc). si Catedrala Montreale.

Din Sciacca pana in Palermo sunt 220 km, adica cca 4 ore de condus. Pe drum avem opriri la:

Marsala. Ajungem la cca 9:30. Parcare Posteggio ''Salato'' - Via Colonnello Maltese, 13, 91025 Marsala TP, Italia. Mergem apoi pietonal, prin Porta Garibaldi spre Piazza Loggia, centrul orasului. Zona este ZTL. Ramanem cca o ora acolo, cafea, plimbare, amintiri. La 10.30 parasim orasul. 

Continuam pe tarm, spre Trapani, nu pe rapida!  :oops: sa vedem salinele. Marsala - Marausa - Palma - Salinagrande. De aici mergem la Torre di Nubia, un restaurant pitoresc, foarte aproape de Muzeul Sarii. Adresa localului: Via Raisi Debbi - Nubia, 7, 91027 Nubia si al Museo del Sale: Via Chiusa, 91100 Nubia, Paceco TP. Intram apoi in oras. O jumatate de ora, fotografiem, admiram.

Trapani 12.00- avem o ora de vizitare si una de mancare. Masina ramane intr-o parcare langa mare: Piazza Vittorio Emanuele, 91100 Trapani TP. De acolo o scurta plimbare pietonala, pe Lungomare Dante Aligheri, apoi pana in centru la San Lorenzo. Plimbare si masa. La 14.00 ne reintalnim la parcare pentru a pleca mai departe.

Erice ajungem la 14.30. Parcam la Funivia (la cable car). Scriu ca au parcare pentru clienti. Biletul este 9 euro dus si intors. Luam telecabila si mergem sus pentru o plimbare si panorame. La 15.30 coboram. 

San Vito lo Capo Beach - ajungem la 16.30. Doua ore de realxare pe una dintre cele mai frumoase plaje din Italia. La 18.30 plecam spre Sciacca, la 20.30 ajungem la hotel.

Revenim in Sciacca, pe alta ruta decat cea pe care am venit, mai rapida. Ajungem la hotel in jur de ora 19.30. Free time.

Total 316 km Cazare la Sciacca

Ziua 7. Vineri 14 iunie 8.30  Plecam spre Catania. Mergem pe autostrada de Palermo. Intram mai intai sa vizitam Catedrala Monreale si Claustrul alaturat. 10.00 - 12.00, deci cca doua ore, cu o cafea si poate o mica gustare la una dintre terasele din centru. Apoi intram in Palermo pentru o plimbare pietonala in centru, de cca 2 ore, la fel ceva gustare, din pacate nu prea e timp de restaurant. La 14.00 plecam din Palermo, continuam drumul, facand o deviere de 20 km pentru a vizita un orasel pitoresc, Cefalu’. Ajungem acolo in jur de 16.00. Acolo vom lua si un fel de pranzo-cina. Vom sta in total 2 ore in Cefalu, apoi la 18.00 continuam spre Catania. Daca plecam asa cum am planificat sa parasim Cefalu, la ora 20.00 ajungem la hotel. Check in hotel si free time.

Ziua 8. Sambata 15 iunie Dupa micul dejun iesim la plimbare, luam un city sightseeing tour cu autobuzul galben (biletele se cumpara din Piazza del Duomo (la Elefant) – costa 5 EUR). Turul dureaza cca 45 minute.
Apoi o ora pietonal, pana in spatele fantanii de marmura, acolo unde este piata de peste. Se pot gusta niste pesti si fructe de mare la cornet acolo sunt ieftini si buni. Caracatita este pregatita fiarta, este foarte gustoasa. Ne intoarcem pentru cazare la Taormina.  Free time, check out si plecam la aeroport. Zbor Catania – Bucuresti.

Hoteluri

8/12 iunie Hotel Park Taormina 4* Via Bagnoli Croci 92, 98039 Taormina, Italia
Telefon: +39 0942 626261
Are un centru spa, o piscina şi o panorama frumoasă, de pe o terasa minunat decorata cu flori, la Marea Ionică, Hotelul Taormina Park este la 5 minute de mers pe jos de centrul oraşului Taormina si la 400 metri se afla amfiteatrul grecesc.
Fiecare cameră este dotată cu aer condiţionat şi mobilier din lemn de nuc. Cele mai multe au balcon şi vedere la mare, la Muntele Etna sau la parcul înconjurător.
Restaurantul Hotelului Taormina Park este specializat în bucătăria şi vinurile locale siciliene şi italiene. Mesele sunt servite pe terasa cu vedere la mare în timpul verii şi în sala de mese cu ferestre mari şi vedere la mare, în timpul iernii.
Centrul de wellness include cadă cu hidromasaj, baie turcească, saună finlandeză, băi Kneipp şi multe altele.
Hotelul se află la doar 400 de metri de amfiteatrul grecesc din Taormina.

12/14 iunie Hotel Aliai Sciacca 3* Via Gaie Di Garaffe 60, 92019 Sciacca, Italia
Telefon: +39 0925 905388
Una dintre alegerile noastre de top din Sciacca.
Hotelul Aliai este situat vizavi de portul de agrement din Sciacca și pune la dispoziție parcare gratuită. Toate camerele oferă aer condiționat, WiFi gratuit și vedere la mare.
Hotelul Aliai se află la 10 minute de mers pe jos de centrul istoric al localității Sciacca, unde se ajunge urcând o scară panoramică de aproximativ 100 de trepte.
Toate camerele au minibar, seif și o baie privată cu duș. La barul hotelului se servește un mic dejun italian care include cappuccino, ceai, croasanți și biscuiți.
 
14/15 iunie NH Catania Centro 4* Piazza Trento 13, 95129 Catania, Italia
Telefon: +39 095 316933
NH Catania Centro este un hotel elegant situat în inima oraşului Catania, la 5 minute de mers pe jos de magazinele de pe Via Etnea, iar Corso Italia se află la 4 minute pietonal.
Oferă acces gratuit la internet WiFi şi camere spaţioase. Restaurantul serveşte preparate mediteraneene.
Începând cu ora 07:00 puteţi savura un mic dejun variat tip bufet la primul etaj, într-o zonă elegantă, luminoasă.

Offline pinkpanthere

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 161
Re: Sicilia, Etna si insulele Eoliene. 8 - 15 iunie 2019
« Răspuns #4 : Vineri, 17 Mai 2019, 18:57 »
Drum bun. Have fun. Anul acesta, in perioada asta sunt implicata in altceva. Dar la anul, e cu repetir? :applause:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Sicilia, Etna si insulele Eoliene. 8 - 15 iunie 2019
« Răspuns #5 : Vineri, 17 Mai 2019, 19:51 »
Nu cred... :-[

Offline pinkpanthere

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 161
Re: Sicilia, Etna si insulele Eoliene. 8 - 15 iunie 2019
« Răspuns #6 : Sâmbătă, 25 Mai 2019, 09:42 »
Buna ziua.
Eu traiesc totusi cu speranta.
Are program excelent si perioada este foarte bine aleasa.
Si in septembrie e fain acolo.
O zi minunata.

Offline Carmensita

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
Re: Sicilia, Etna si insulele Eoliene. 8 - 15 iunie 2019
« Răspuns #7 : Duminică, 26 Mai 2019, 17:09 »
Hello everybody! Sunt gata de plecare, mulțumim Gigi pentru refresh itinerariu și restul... *|* :dance:. Presimt ca va fi foarte fain totul!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Sicilia, Etna si insulele Eoliene. 8 - 15 iunie 2019
« Răspuns #8 : Miercuri, 29 Mai 2019, 10:27 »
O sa va transmit in minutele urmatoare un Email, la care astept un raspuns in cursul zilei de azi. Maine doresc sa fac rezervarile la patru dintre obiectivele noastre. Din pacate pentru al cincilea pe care doream sa-l avem sigur, Etna, nu functioneaza rezervarea online, va fi nevoie sa stam acolo la coada pentru a ne procura biletele de intrare. Pentru seightseeing-ul din Catania, o sa cumparam acolo, pe loc bilete, pentru ca se poate negocia. De regula este un roman care vinde...

Mai sunt si alte obiective pe care le vizitam, dar la care nu este nevoie de programare si cumparare in avans de bilete. O sa strangem banii acolo si platim pe loc.

Villa Romana Casale http://www.villaromanadelcasale.it/biglietti/ 10 EUR

Catedrala Monreale: https://www.palermoviva.it/the-cathedral-of-monreale/. Pt a vizita doar Catedrala nu este nevoie de bilet, sau mai bine zis, nu era nevoie. Poate lucrurile s-au mai schimbat intre timp. Dar daca se doreste parcurgerea intregului complex, se achita 14 EURO. Vedem insa acolo ce prefera fiecare.

La urmatoarele patru este nevoie, sa facem deja rezervarile. Am luat legatura si pt plimbarea cu barca la Grota Azzuro si Isola Bella si pentru transferul cu ferry Milazzo - insula Lipari - insula Vulcano - Millazo si pt Alcantara si pt Valea Templelor.

Plimbare cu barca si vizitare Isola Bella si Grotta Azzuro. O ora, 25 EUR.

Plimbare in Parcul Cheile Alcantara: https://www.golealcantara.it/shop/escursioni/walking/ 10 EUR (pe pagina apare "de la 4 EUR" dar cand am incercat sa simulez o rezervare, apare 10 EUR. Vizitarea dureaza cca 1 ora si jumatate

Valle Templi (Valea Templelor Agrigento) cu audio ghid 15 EUR. Intrati aici sa vedeti despre ce este vorba: https://www.parcovalledeitempli.it/en/

Ferry pentru vizitare insulele Eoliene, Lipari si Vulcano. Milazzo - Lipari 20 EUR, Lipari - Vulcano 5.50 EUR, Vulcano - Milazzo 15 EUR. Total cu taxe de transfer bancar: 42 EUR.

Offline doina savu

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 99
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Sicilia, Etna si insulele Eoliene. 8 - 15 iunie 2019
« Răspuns #9 : Luni, 03 Iunie 2019, 09:39 »
Buna.
Am citit ca a erupt Etna sambata si inca arunca lava.... Gigi,ne afecteaza programul? Intreb ptr ca imbracamintea ptr munte era fix ptr urcat pe Etna. Multumesc
Doina

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Sicilia, Etna si insulele Eoliene. 8 - 15 iunie 2019
« Răspuns #10 : Luni, 03 Iunie 2019, 11:40 »
Da, stiu si urmaresc inca de acum cateva zile, de la prima eruptie. Nu am vrut insa sa creez panica la plecare, pentru ca aceste "manifestari" al Etnei sunt destul de dese. Urma sa scriu, pentru ca oricum, linistitor sau nu, ca insotitor de grup responsabil nu am voie sa duc oameni in zone de posibil pericol. Cat de mic sa fie acest risc, nu se poate asuma.

Acum e clar, ca nu mai trebuie luat echipament mai hard, ci unul mai light. Chiar daca mergem pana in apropiere, mai mult decat sigur ne limitam la Rifugio di Sapienza. Sunt sanse minime, aproape inexistente sa urcam cu telecabina, si zero sa facem drumetia. Ar fi o iresponsabilitate si pana la urma o prostie, pt ca daca este nor de cenusa, nu vezi nimic....

Pe site-ul Cable Car-ului de la Etna, sunt link-uri catre mai multe camere video. Chiar acum vad ca urca un grup spre crater, recunosc locul:

http://www.skylinewebcams.com/it/webcam/italia/sicilia/catania/vulcano-etna-sud.html

Dar cred ca sunt cercetatori, pentru ca sunt foarte bine echipati si siguri pe ei la urcare prin norul de cenusa. Nu par turisti. Turisti insa sunt in zona de coborare din telecabina, ii vad imbracati in pantaloni scurti, ceea ce este totala prostie acolo...Un profi sau cineva avizat nu urca asa...

Pe versantul nord-estic atmosfera este foarte limpede, deci eruptia este foarte restransa:

https://www.skylinewebcams.com/it/webcam/italia/sicilia/catania/vulcano-etna-crateri.html

Concluzie: NU LUATI ECHIPAMENT HARD pt excursie. Doar ceva sport. Dar nu uitati de o bluza de vant, pelerina si incaltaminte adecvata plimbarilor in natura. Dar nu mai e nevoie de gheata...

Nu uitati de costum de baie, slapi.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Sicilia, Etna si insulele Eoliene. 8 - 15 iunie 2019
« Răspuns #11 : Luni, 03 Iunie 2019, 20:40 »
Daca va uitati pe program, o sa vedeti ca au aparut cateva modificari. Am tot asezat in puzzle-ul orelor inca un obiectiv pe care daca e tim frumos este pacat sa nu-l vedeti. L-am introdus suplimentar in program, este vorba de San Vito lo Capo, printre cele mai frumoase plaje din Sicilia.

Asa ca am mutat si Catedrala Monreale si Palermo pt a doua zi...Programele se vor lungi un pic, dar zic eu ca merita...

Va arat o fotografie a plajei San Vito lo Capo:



O sa ramanem acolo doua ore de dupa-amiaza 16.30 - 18.30. Apa, m-am uitat pe prognoza o sa aiba vreo 22 de grade, nu e mult dar nici putin...Iar plaja, ce sa mai vorbim...Sa nu uitati costumele de baie!  :)

Offline doina savu

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 99
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Sicilia, Etna si insulele Eoliene. 8 - 15 iunie 2019
« Răspuns #12 : Luni, 03 Iunie 2019, 21:37 »
Super!!! Ma bucur ca reiterezi sa ne luam costume  de baie ca in prezentarea initiala a excursiei nu am vazut referire la plaja, baie si eram chiar trista... :giggle: :thumbup: :strong:np
Doina

Offline Gaby1234

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 19
Re: Sicilia, Etna si insulele Eoliene. 8 - 15 iunie 2019
« Răspuns #13 : Marți, 04 Iunie 2019, 10:57 »
Super!!!! Si eu ma bucur pentru plaja!!!!

Marilena

Offline doina savu

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 99
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Sicilia, Etna si insulele Eoliene. 8 - 15 iunie 2019
« Răspuns #14 : Vineri, 07 Iunie 2019, 17:01 »
Buna. Am o neclaritate: inteleg ca nu mai urcam pe Etna si in consecinta nu mai trebuie sa avem echipament corespunzator. In desfasurator program insa apare ca urcam si avem nevoie de incaltaminte tremking, bluza termica, etc.  Deci este sau nu nevoie de tinta de munte?
Ci vediamo domani!
Doina