Autor Subiect: Japonia, circuit de 14 zile. Minunatiile toamnei nipone. 5 - 18 noiembrie 2019  (Citit de 25659 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Alintata

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 56
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Japonia, circuit de 14 zile. Minunatiile toamnei nipone. 5 - 18 noiembrie 2019
« Răspuns #15 : Duminică, 30 Septembrie 2018, 23:41 »
Sunt si baieti! :D

Offline Jhon

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
Re: Japonia, circuit de 14 zile. Minunatiile toamnei nipone. 5 - 18 noiembrie 2019
« Răspuns #16 : Sâmbătă, 29 Decembrie 2018, 23:07 »
Mai este un loc liber cumva?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Japonia, circuit de 14 zile. Minunatiile toamnei nipone. 5 - 18 noiembrie 2019
« Răspuns #17 : Vineri, 04 Ianuarie 2019, 11:34 »
Ionut, deocamdata nu. Urmareste aici, daca apare vreo renuntare.

Offline Valentin2016

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 59
Buna dimineata si imi cer scuze, nu am intrat de o vesnicie pe acest forum,dar din intamplare, am citit o conversatie la aceasta rubrica si de doua ore nu ma pot abtine sa nu zâmbesc...Si cred ca voi zambi toata ziua.Nota 10!Natural! Esenta universului!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
 Dupa zambetele pline de mister ale lui Valentin,  ::) am revenit si eu aici, informandu-va pe cei din grup ca urmeaza ca duminica 28 iulie sa prezint aici un material mai amplu, de informare, asupra a ceea ce aveti nevoie sa stiti inainte de a pleca in excursie. Am sa ating urmatoarele subiecte:

1. Intalnirea pe aeroport, intalnirea cu insotitorul de grup specializat pe Japonia
2. Programul excursiei, posibilitatea de modificare a acestuia
3. Hotelurile in care vom fi cazati
4. Temperaturi aproximative in perioada in care mergem
5. Documente necesare pentru plecarea in calatorie. Taxa de intoarcere.
6. Un buget aproximativ
7. Ce bani folosim acolo, de unde ii luam
8. Bagaj de cala + obligatoriu, bagaj de mana. Limita de kilograme si dimensiuni
9. Recomandari despre imbracaminte, incaltaminte
10. Ce mancam, unde si cam cat costa o masa
11. Transport public, ce trebuie sa stim despre asta
12. Ce inseamna excursie activa, asa cum este catalogata si anuntata aceasta actiune
13. Cu cine stam in camera
14. Ce inseamna insotitor de grup, care este rolul lui in excursie
15. Care sunt regulile intr-o excursie de grup. Respectarea orelor de intalnire, ce poate decurge din intarzierea la program, locuri in transporturile private, insusirea a ceea ce impune Singles Camp ca reguli intr-o excursie
16. Cateva notiuni despre cultura japoneza, ce e important de stiut si inteles, sfaturi cum sa va comportati in relatia cu localnicii
17. Care este sistemul de prize folosit in Japonia. Ce trebuie sa avem la noi pentru a ne putea incarca device-urile

Daca aveti si alte subiecte pe care credeti ca este util sa le abordez, va rog transmiteti-mi aici intrebarile voastre. Este bine sa le primesc pana vineri, pentru a le putea prezenta monobloc, in acelasi material cu ceea ce am eu in vedere sa va explic.

Offline Nadia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 47
Hello,
           Visez cu ochii deschisi si pentru ca se apropie excursia pentru cei care veti pleca si nu numai, va recomand cu mult drag o carte '' Abecedarul Japoniei  '' de Moriyama Takashi, aparuta la editura Humanitas/ Colectia Nipponica.
Aceasta carte este o invitatie la calatorie in inima tarii contrastelor. Începând cu Cipangu, despre care vorbea Marco Polo acum cinci sute de ani în cartea sa Minunăţiile lumii, spectacolul vieţii japonezilor îi fascinează în mod constant pe gaijin (străini).
Japonia provoacă occidentalilor un şoc cultural profund şi durabil. Totul e derutant pe aceste tărâmuri îndepărtate, la capătul Extremului Orient. Limba este complicată, codul de politeţe, foarte stilizat şi subtil, modul de viaţă, deconcertant, iar gândirea, de nepătruns. E o ţară care nu poate fi cu uşurinţă înţeleasă de un străin. E nevoie de timp pentru a-i înţelege pe japonezi. Sau de un japonez care s-a „înstrăinat“ oarecum trăind o vreme în Occident şi a dobândit acel ascuţit simţ critic necesar întocmirii unui abecedar cu 63 de rubrici în care Japonia contemporană este decriptată cu umor, simplitate şi, uneori, impertinenţă.
Japonezul care s-a „înstrăinat“ oarecum este autorul cartii Moriyama Takashi, fost inalt functionar UNESCO la Paris, fost angajat in Franta  al firmei SONY, secretar al Pen Clubului  din Japonia si nu in ultimul rand un calator neobosit.
Va doresc lectura placuta si sunt convinsa ca nu veti fi dezamagiti
             Aceasta excursie imi aduce aminte si  de serialul produs de compania nipona NHK, care a fost difuzat la TVR 2
 (106 seriale ) in anul 2016, 2017, în colaborare cu Japan Foundation.
 ''ARIPI DE MATASE  /   CARNATION '' – Japonia, 2011, Regia: Kenji Tanaka. Cu: Machiko Ono, Chiharu Niiyama, Asami Kawasaki, Misako Yasuda.
 Primul serial japonez este  povestea reală a vieţii celei mai faimoase şi longevive creatoare de modă din Japonia, Koshino Ayako.   
 Născută în 1913, Ayako Koshino s-a impus ca designerul care a făcut trecerea de la vestimentaţia tradiţională niponă la cea vest europeană. A fost respectată nu numai pentru că cele trei fete, pe care le-a crescut singură, ca văduvă de război, care au devenit creatoare de modă recunoscute internaţional ( actualmente una lucreaza in UK, alta in USA si cea mica in Japonia ), nu numai pentru talentul în modă, dar şi pentru puterea sa extraordinară de muncă. 
       În 2006, la vârsta de 92 de ani, cu puţin timp înainte de atacul de cord care i-a luat viaţa, Ayako Koshino declara că încă se lua la întrecere cu fetele sale, Hiroko , Junko şi Michiko, în ceea ce priveşte creaţiile vestimentare.
Acest film nu este numai  despre viata unei familii ci reprezinta istoria timp de 100 de ani altfel de cum o cunoastem, cu razboaiele de cucerire ale Japoniei, cu  primul si al doilea razboi mondial, cu imparatul care anul acesta a abdicat pentru prima oara in istoria imperiului.
Va doresc o calatorie pe cinste,
Cu drag,Nadia


Offline Pisicuța

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 55
Multumim, Nadia, f.interesant. :giggle:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Japonia, circuit de 14 zile. Minunatiile toamnei nipone. 5 - 18 noiembrie 2019
« Răspuns #22 : Sâmbătă, 27 Iulie 2019, 14:41 »
Recomandari, informatii, detalii  Japonia

1.   Intalnirea pe aeroport Bucuresti, cu insotitor de grup Singles Camp (Gigi Cindea, tf 0040 745 106501): seara zilei de marti, 5 noiembrie, ora 19:00, Aeroportul  Henri Coandă Otopeni - Bucuresti, la Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza . Va recomandam sa nu intarziati la intalnirea de pe aeroport pentru ca riscati costuri suplimentare pentru achizitionarea altui zbor sau chiar pierderea excursiei. Nu ne facem responsabili pentru orice cost, orice neplacere sau disconfort ce decurge din intarzierea la ora de intalnire comunicata aici. Urmariti pe forum, pana in preziua plecarii orarul de zbor si ora de intalnire pe aeroport, pentru ca exista posibilitate modificarii de program. Trebuie sa stiti si sa va asumati ca uneori companiile de zbor modifica unilateral orarul de zbor, Singles Camp si Bon Voyage Sibiu neputand fii considerate responsabile de acest lucru. De asemenea nu putem fi responsabili de intarzieri de zboruri, de pierderea de conexiuni ulterioare. Daca intarzierile sunt mai mari decat 2 ore, se pot cere companiei de zbor despagubiri conform drepturilor pasagerilor, prezentate aici: https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_ro.htm.
Dupa verificarea listei de participanti, la 19:05 o sa ne asezam cu totii la check in-ul pentru zborul de Istanbul. Mentionam cu nu ramane nimeni in zona de intalnire comunicata pentru a indruma pe cei intarziati. Zboruri Turkish Airlines:
5 noiembrie 2019 TK 1046   București   21:15   23:50   Istanbul si conexiune:
6 noiembrie TK 52 Istanbul   02:00   19:40   Tokyo.
Conexiunea este stransa, chiar daca sunt 2 ore. Va fi nevoie sa va indreptati imediat dupa coborare spre zona de transfer international, apoi sa treceti prin zona de security si sa va prezentati la poarta de imbarcare. Grupul este prea mare si gradul de dispersie in avion de asemenea, astfel incat nu ne putem organiza pentru regrupare si deplasare in bloc catre poarta de imbarcare.
Regruparea se va face doar la Tokyo, la linia de ridicare a bagajelor.  Va rog sa nu iesiti din aeroport, decat impreuna cu insotitorul de grup si ceilalti. Altfel pierdem timp pretios sau poate ne va imposibil sa va recuperam. Deci fumatori sau nerabdatori, aveti intelegerea va rog si ramaneti in zona benzii de preluare a bagajelor.

2.   Intalnirea cu insotitorul de grup specializat pe Japonia. Pe aeroportul din Tokyo o sa fi intampinati de insotitorul de grup specializat pe Japonia. Este vorbitor de japoneza si este roman, astfel ca toate indicatiile, indrumarile, comunicarile, informarile o sa le primiti in limba romana.

3.   Programul excursiei este prezentat pe site-ul Singles Camp, fiind in prealabil realizat de agentia partenera si acceptat de organizatori. Este foarte plin, se calatoreste cu mijloace de transport privat, publice si destul de mult pe jos. Depindem de trafic, de cat de bine ne miscam, de anumite situatii care pot aparea. Insotitorul  de grup, poate ca in orice excursie, sa faca anumite schimbari de program, daca exista situatii care impun acest lucru. Ne dorim, suntem pregatiti si ne propunem sa vedeti totul, in ordinea prezentata. Dar, trebuie inteles ca nu intotdeauna lucrurile merg cum am dori noi si de aceea mai trebuie facute corectii.

4.   Hotelurile in care vom fi cazati sunt cele prezentate pe site si forum. Ce trebuie cunoscut ca specific Japoniei: dimensiunile camerelor sunt mai mici si exista destul de multe camere de fumatori, acolo fiind acceptat inca sa se fumeze in locuri publice. Pentru ca nu exista o situatie a turistilor fumatori/nefumatori, este posibil sa nimeriti in camere de fumatori, pentru ca hotelurile nu pot garanta un procent ferm de camere fumatori/nefumatori. O sa incercam acolo, prin intelegere, avand in vedere ca sunt si fumatori in grup, sa facem schimbari intre camere, dar trebuie spus si inteles din capul locului, ca nu putem garanta ca vom reusi sa oferim tuturor optiunea dorita. Acum, ce trebuie sa retineti este ca atmosfera in camerele de fumatori este foarte bine purificata, filtrata, astfel incat poate nici macar nu se simte ca s-a fumat acolo. Nu este ca in Africa de exemplu, unde persista mirosul si totul este imbacsit cu miros de fum.

5.   Cu cine stam in camera. Repartizarea pe camere se face la dorinta participantilor, cei fara optiune urmand sa fie repartizati de catre insotitorul de grup Singles Camp. O sa fiti cate doua persoane in camera, iar in cererea noastra catre hoteluri a fost sa primim si sa va putem oferi camere twin. Exista uneori insa situatia in care nu se poate oferi aceasta facilitate, astfel incat, sa va ganditi ca puteti fi cazati si in camere duble. Cum repartizam camerele: trebuie sa stiti, este o regula in Singles Camp, ca nu tinem cont de vechimea in grup, de momentul in care v-ati cazat si nici de cine sunteti. Asta cu „cine sunteti” o s-o tratam intr-un subiect ulterior. O sa avem ca insotitori de grup o lista cu participantii in zona alfabetica si fiecare o sa primeasca un numar, astfel incat sa putem verifica des si usor daca nu cumva cineva s-a pierdut. Repartizarea camerelor o sa se faca de la A-Z apoi, ziua urmatoare, de la Z-A, astfel incat nimeni sa nu fie dezavantajat in vreun fel.  Camerele vor fi repartizate in ordinea in care le primim de la hotel si am rugamintea sa nu ne solicitati cev preferential. Suntem un grup de prieteni, nu de agentie, aici a solicita ceva mai bun, inseamna un egosim fata de ceilalti.

6.   Documente necesare pentru plecarea in calatorie. Taxa de intoarcere. Veti avea nevoie de un pasaport cu valabilitate minim 6 luni de zile (calculat de la ziua de intoarcere), aceasta avand in vedere ca trecem prin conexiune prin Istanbul, iar turcii solicita acest lucru. Pe langa pasaport, avand in vedere ca o zi acest document va fi la insotitorul specializat pentru intocmirea permiselor la agentia de trenuri, de 2 copii, pe care sa le pastrati pe toata perioada excursiei. Nu se achita nimic pentru intrarea in Japonia, iar taxa de iesire, pe care am anuntat-o, de 9 USD este inclusa in tariful de zbor.

7.   Ce bani folosim acolo, de unde ii luam. Pe tot teritoriul Japoniei, platile se fac doar in yeni. Nu in euro, nu in dolari. Pentru a avea permanent aceasta moneda nationala la voi, este nevoie sa schimbati euro sau usd in yeni. Cati si unde? Va recomandam sa schimbati 500 euro (o sa vedeti imediat de ce aceasta suma) in aeroport, la sosire, sub indrumarea si supravegherea insotitorului de grup specializat.

8.   Un buget aproximativ. O masa la restaurant costa 10 – 30 euro, asta daca doriti ceva special. In mod normal, un meniu suficient si consistent nu costa mai mult de 10-12 euro. De cateva ori, o sa fim nevoiti sa mancam food street, acolo unde se servesc niste sandviciuri foarte gustoase , hranitoare si ieftine. Tot pe strada gasim automate de cafea, de apa calda, la fel foarte ieftine, astfel ca pentru mancare si impuls, nu o sa cheltuim mai mult de 300 – 350 euro. Urmeaza apoi si cumparaturile, souvenirurile, asa ca un minim de 500 de euro o sa-l cheltuiti cu siguranta. Nu mai mult, decat daca doriti sa faceti cumparaturi mai multe.  Va rugam de asemenea ca pe langa aceasta suma de 500 de euro sa mai aveti pregatiti 35 euro pentru a-i achita insotitorului de grup specializat, pentru incarcarea cartelelor pentru mijloace de transport in comun.

9.   Ce mancam si unde. In fiecare zi dimineata, inainte de plecarea de la hotel, se va face un briefing in care se vor comunica reperele principale ale zilei si ora aproximativa de masa. In afara de mesele incluse in tarif, nu o sa existe mese  organizate, de grup. Se va indica o arie in care se poate servi masa, o sa primiti recomandari, dar fiecare isi alege ce si unde manca, functie de gusturi, de buget.  Asa cum am mai explicat, exista situatii cand vom lua mancare food street, astfel incat sa economisim timp. Pentru mese, insototorul de grup va comunica o ora si un loc de reintalnire, care vor trebui respectate. Servirea intr-un restaurant se face foarte rapid, maxim 15 minute, acest amanunt fiind luat in calcul atunci cand se stabileste ora de reintalnire. Locuri in care sa mancati sunt peste tot, exista o mare ofera in acest sens. Dar ne oprim pentru a servi masa doar atunci cand este fixat in program. Nu in timpul vizitelor, nu iesind din grup, pentru ca o sa va pierdeti de grup si va fi greu sa va reintalniti cu noi. Daca suntem la capitoul restaurante, va informez ca nu toate restaurantele ofera tacamuri, majoritate au doar betisoare. Cine nu stie sa foloseasca asa ceva, e bine sa-si puna in bagaje un rand de tacamuri pe care sa-l aiba zilnic cu ei.
Pentru micul dejun nu va faceti griji, bufetul contine pe langa mancaruri japoneze si mancare internationala. Asa ca aveti ce manca, in cazul in care nu va place mancarea japoneza. Doar branza sa nu va asteptati sa primiti, pentru ca in Japonia nu se consuma acest aliment.

10.   Bagaj de cala si bagaj de cabina (de mana). Va recomandam sa aveti un bagaj de cala in limita a 15-16 kg, cu spatiu suficient pentru a se completa ca volum si ca greutate (pana la 23 kg) cu cumparaturi. Ganditi-va in primul rand la faptul ca nu exista preluare si transport in camere a bagajelor, ca sunt situatii in care trebuie sa le duceti pietonal cateva sute de metri. Luati deci atat cat puteti duce in conditii de comoditate si usurinta in manipulare.  Nu are cine sa va ajute asa ca e bine sa aveti in excursie doar strictul necesar. Mai aveti nevoie neaparata de inca un bagaj de cabina (de mana). Va recomand un rucsac de 10 -15 litri. De ce rucsac am sa va explic imediat. Avem 3 situatii in care pentru a calatori cu usurinta, trebuie sa predam bagajul de cala la receptie, urmand ca acesta sa fie transferat prin curier, pana la un hotel ulterior. In acest timp (1 noapte, respectiv 2 zile) trebuie sa avem la noi un strict necesar, care ideal este sa-l ducem in spate, nu in maini, pentru ca este mai incomod si mai greu. Este adevarat, exista si posibilitatea de caseta la gara, dar cum e full sezon, ne putem trezi ca nu sunt casete suficiente si este greu sa umbli cu un troler, fie el si de mici dimensiuni, in mana. In rucsac nu aveti nevoie de mare lucru pentru ca trebuie sa stiti ca la hotel primiti: pijama, halat, periuta si pasta de dinti, papuci de casa. Deci aveti nevoie sa tineti doar lenjerie intima si un schimb de haine si cateva lucruri din neccessair. Pe langa ce e nevoie sa aveti zilnic in bagajul de mana: ciorapi grosi, pelerina cel putin semiprofesionala, bluza termica, tacamuri (cei care nu stiu sa manance cu betisoare).

11.   Temperaturi aproximative in perioada in care mergem. Noiembrie in Japonia este ca octombrie la noi. Deci cca 12 – 15 grade maxim, 10 grade in medie. La munte chiar ceva mai scazut. Cand o sa dorimim la templu, probabil ca o sa dam de cca 8 grade.

12.   Recomandari despre imbracaminte, incaltaminte. Nu rochite, nu fustite, nu pantaloni scurti. Nu o sa aveti ce face cu asa ceva. In primul rand ciorapi grosi, Vreo 10 perechi. In multe locuri o sa fiti descaltati si podeaua este rece, asa ca e bine sa va protejati picioarele cu ciorapi grosi. De aceea spuneam de 10 perechi. In special la templu va va fi rece fara asa ceva. Luati doua perechi de incaltaminte tip trekking, in situatia in care se uda una s-o aveti pe cealalta. Talpa vibram, fata impermeabila, comozi, cu minim ½ numar mai mare sa va intre ciorapul gros, purtati. Sa nu fie noi! Toate hainele sa fie de tip termic. Nu din bumbac. Asa ocupa putin loc, sunt foarte soft, va tin cald fara sa transpirati. Deci pantalon elastic termic, tricouri termice, bluze de diferite grosimi termice. Atrag atentia in mod deosebit ca la templu va fi rece. Trebuie sa fiti bine imbracati, chiar cu caciulita in cap si cu bluze cu gluga.
Nu uitati acasa costumul de baie. Doar costumul, nu luati halat, prosop, slapi pt ca va ocupa spatiu. La terme la ei nu se poarta slapi, papuci primim, la fel halat si prosop. Termele au mare traditie aici, sunt foarte relaxante si placute, de aceeao sa mergem si noi.

13.   Ce inseamna excursie activa, asa cum este catalogata si anuntata aceasta actiune. Nu este o excursie usoara din punct de vedere fizic. Pornind cu drumul pe care il avem de facut pana acolo, continuand cu calatoriile pe care le facem cu tot felul de mijloace de transport in comun si cu mersul pe jos mai multi kilometri pe zi, toate astea inseamna si solicita efort fizic. Trebuie sa fiti in forma, sa plecati odihniti, sa incercati ca acolo sa dormiti cat mai bine. Deci atata timp cat va ramas pana la plecare, incercati ca macar in aceasta perioada sa aveti o viata activa, cu plimbari lungi pe jos, cu ceva miscare sportiva. Nu mergem acolo sa alergam maraton, nici nu trecem muntii. Dar stam multe ore pe picioare, ne deplasam mult pe jos, in mijloacele de transport nu intotdeauna gasim locuri asa ca in loc sa ne odihnim un pic, ne obosim si mai tare, tinandu-ne agatati de cate o bara....Trebuie sa stiti ca la o astfel de excursie incaltamintea si imbracamintea conteaza foarte mult. Deci tineti cont de recomandari.

14.   Ce inseamna insotitor de grup, care este rolul lui in excursie. In aceasta calatorie, data fiind complexitatea si specificul ei, o sa fie 2 insotitori de grup: unul, din partea Singles Camp a carui rol il gasiti aici: https://bit.ly/2La4tA2 si celalalt din partea agentiei colaboratoare, care este specializat pe Japonia, fiind vorbitor de limba nipona. Acest insotitor de grup NU este ghid, sa nu se faca o astfel de confuzie. Ghid agreat si licentiat poti fi doar in tara ta, nu si in alte parti. Odata trecuta granita, se pierde calitatea de ghid si devi insotitor de grup. Indrumi, dai consultata, supervizezi, dai anumite detalii, dar nu la obiective, nu pe strada. Asta fac ghizii locali. Deci nu-i cereti insotitorului de grup mai mult decat are dreptul sa va ofere in materie de informatii si rol. Cunosc insotitorul de grup, am avut o intalnire, este o femeie, foarte placuta, foarte buna cunoscatoare a locurilor pe care le parcurgem, este foarte stapana pe ea. Sunt absolut convins ca va face totul astfel incat sa fiti cat mai informati si mai bine indrumati. Depinde insa si de voi, cei din grup. Oamenii reactioneaza  la bine cu bine si la rau cu rau. Am avut de curand o experienta care mi-a (re)dovedit asta. Deci spre interesul vostru, al celorlalti din grup, incercati o atitudine cat mai corecta, cat mai placuta fata de cel care va va indruma acolo. Nu fata de mine, ci fata de ea...Am de asemenea rugamintea sa nu monopolizati ghidul. Am intalnit deseori persoane care au nu o intrebare de pus ci...o suta, irelevante, repetative, doar de amorul de a pune intrebari. Asta inseamna timp, din cel dedicat celorlalti. De asemenea daca nu aveti chef sa ascultati, daca sunteti plictisiti, dezintersati, faceti un pas in spatele celorlalti astfel incat ghidul local sau insotitorul specializat sa nu se trezeasca cu voi vorbind in fata lor, sau butonand la telefon. Ei o sa dea informatiile o data, nu o sa repete pentru ca cineva nu este atent...M-a distrat cu genul asta de atitudine o doamna acum in Scotia: nu era atenta niciodata nici la mine, nici la ghizii locali. In prima zi, chiar cand prezentam ce era important de retinut, ostentativ sau necontrolat (cine stie ce e in minte fiecaruia), la doi metri in fata, butona telefonul, fara vreun semn ca este interesata. Evident ca dupa o jumatate de ora ma intreba lucruri pe care le explicasem. Si treaba asta s-a repetat de cateva ori in excursie. De fiecare data raspunsul meu era acelasi, imperturbabil: „este asa cum am comunicat sau explicat”. Nu ma durea gura sa repet, o fac cateodata de nu stiu cate ori, dar atunci cand imi dau seama ca persoana aceea a uitat sau i-a scapat ceva. Aici insa era vorba de aroganta, de o atitudine de superioritate.  Pana la urma s-a dumirit ca nu si-a gasit personajul potrivit pentru a-i incerca rabdarea si am vazut-o regretand ca a pierdut atatea informatii...Deci trebuie inteles, rolul nostru este acela de a ne asigura ca totul este bine, ca sunteti informati, ca programul se respecta, dar nu suntem nici pt a duce bagaje, nici pentru a repeta doar ca asa vrea cineva, de a alerga si cauta pe strazi pe cei pierduti...

15.   Care sunt regulile intr-o excursie de grup. Respectarea orelor de intalnire, ce poate decurge din intarzierea la program, locuri in transporturile private, insusirea a ceea ce impune Singles Camp ca reguli intr-o excursie.
Cei vechi stiu, dar cei (mai) noi poate ca inca nu au inteles spiritul si regulile Singles Camp de aceea tin sa explic cate lucruri.
In primul rand toata lumea este egala aici: vechi sau nou in grup, barbat sau femeie, cine esti, unde lucrezi, nu conteaza. Vei fi tratat la fel ca ceilalti si vei avea intelegerea ca facand parte dintr-un grup, trebuie sa te comporti cu respect, fara egosime si tabieturi cu ceilalti. Asa ca nu incercati sa ne impresionati  nici pe noi insotitorii de grup, nici pe ceilalti cu „cine sunt eu”. Cine spune asta este de o rara penibilitate, am vazut si eu de cateva ori aceasta „prezentare” si am remarcat  reactiile celor din jur. Nu va puneti singuri in situatii jenante si nu va aruncati singuri in afara grupului. Daca este ceva de apreciat fiti siguri ca lumea observa si fara sa v-o spuna, o s-o arate. Inteligenta, cultura, educatia, pozitia sociala nu trebuie „declarate” sau ostentativ „aratate”. Ele se observa cu usurinta...Imi cer scuze de lectia de „comportament in grup” dar dupa ce am vazut destul de multe lucruri in viata, poate ca un sfat de la cineva cu multa experienta, nu strica...

Acum referitor la transport. In transporturile private regula de ocupare a locurilor este prin rotatie. Nimeni nu pune "stapanire" pe un loc si spune, gata asta e al meu. Asta se intampla doar la grupurile de agentie, unde este o cursa nebuna pe ocuparea unui loc in fata...Noi suntem intre prieteni, oameni highly educated, persoane tolerante si intelegatoare, nu avem astfel de apucaturi.

Pe autocar nu se consuma mancare, bauturi altele decat apa. Stiu si am mai intalnit persoane care nu inteleg ca asta este nu doar o regula de bun simt fata de confortul celorlalti, dar si una impusa de firmele de tranport persoane. Deci nu inghetata, nu cafea, nu sucuri, nu sandviciuri in autocar. Consumam in pauze, inainte de vizite, exista timp suficient pt asta.

Intarzierea la intalniri. Programul acestui tur este foarte dens, fiecare minut conteaza, orice moment de intarziere inseamna a scadea ceva din timpul afectat unui obiectiv. Daca cineva crede ca un grup intreg poate accepta si intelege sa astepte, sa piarda lucruri interesante doar pentru ca o persoana nu se poate incadra in orele  anuntate, va spun sigur ca se inseala. Retineti va rog ca este o chestiune de bun simt sa veniti la timp. Regula in turism este NU se asteapta intarziatii. Iar cand este vorba de mijloace de tranport publice unde avem un orar fix, rezervari, sub nici o forma nu va asteptati sa fiti asteptati. Plecam la ora comunicata, urmand ca cei intarziati sa se descurce. Fac in mod special o remarca referitoare la urcarea in mijloacele de transport publice. Acolo usile se inchid la secunda, nimeni nu asteapta ca mai e cineva in statie sau pe peron. Nu vreau sa va speriati, nici sa fiti de acum stresati ca o sa plecam si o sa ramaneti in statii pt ca nu va puteti urca foarte repede. Dar tin sa va explic ca nu putem opri autobuzul sau metroul, ca cineva a stat uitat, a facut poze si nu a reusit sa urce. Stam impreuna, in bloc si urcam. Poate nu avem locuri jos, poate ca suntem imprastiati. Vi se spune de la inceput unde coboram si trebuie sa fiti atenti la statie. Ne revedem in statia terminus.

In timpul ghidajelor va rog nu parasiti grupul, nu va departati de el, nu o luati in fata, nu ramaneti prea mult in urma incat sa nu ne mai vedeti. Stiu, exista persoane mai independente, care vor sa fie mai detasate, au nevoie de un spatiu mai larg de intimitate. Altele sunt marcate de ideea de selfie si nu asculta nimic din prezentari fiind preocupate doar de a-si face poze IOLA. Si asta de multe ori duce la pierderea de grup...Mai sunt magazine in drumul nostru, la fel nu parasiti grupul si sa intrati acolo. O a aveti free time si pt asta, de aceea nu riscati sa va pierdeti de grup. Nu asteptam, ar fi imposibil sa fragmentez in acest fel programul.

Despre atmosfera din grup. 99,99% din persoanele care vin cu noi sunt persoane care ti-e mai mare dragul sa calatoresti. Dar din pacate uneori se mai strecoara si cate unul pe care-l auzi permanent bombanind nemultumit, critic, care vrea sa etaleze te miri ce lucruri ce-i trec  prin cap, in fata celorlalti. Ati intalnit in viata si voi astfel de persoane, sunt convins...Astfel de personaje nu sunt decat penibile iar lumea incearca pe cat posibil sa le evite. Daca poate...Asa ca am rugamintea ca in situatia in care va stiti mai cusurgii, mai critici si mai putin armoniosi cu ceilalti, daca tot nu ati respectat ceea ce am indicat ca profil de participant, sa incercati macar sa va abtineti. Respectati vacanta celorlalti, lasati lumea sa se simta bine, nu-i asaltati cu tot felul de lucruri negative.

Numarul meu de telefon este 0040 0745 106501, urmeaza sa-l cunoasteti curand si pe al celeilaltie insotitoare de grup. O sa facem un grup whatsapp, acolo urmand sa comunicam ambii, toate detaliile zilnice. Nu ne sunati acolo, doar in cazuri speciale, lasati mesaj.

16.   Transport public, ce trebuie sa stim despre asta. O sa calatorim cu 3 categorii de mijloace de
Transport:
•   transport privat; acolo unde vom fi doar noi in autocar. Transportul privat este inclus in tariful de exciursie si este acelasi lucru ca si la noi. Cu respectarea a ceea ce v-am explicat anterior.
•   tren de mare viteza.  Pentru deplasarea cu trenul de mare viteza o sa primim Japan Rail Pass. Pentru aceasta, insotitoarea de grup va strange pasapoartele si se va deplasa la agentie pentru a intocmi nominal aceste permise si a rezerva locuri. Pt ca suntem in plin sezon, foarte posibil ca locurile nu o sa fie apropiate unul de celelalte. Dar nu va faceti griji, ea se va plimba, va informa, astfel incat veti cobori acolo unde trebuie. Acest permis intra in tariful de excursie, deci nu trebuie sa achitati nimic pentru el.


Permis pentru tren de mare viteza in Japonia

•   trenuri pe distante scurte intre localitati, metrou, autobuz. Transferul, calatoriile cu acest tip de mijloace de transport nu sunt incluse in tariful de excursie. Pe aeroportul din Tokyo o sa fim asteptati de insotitoarea de grup, cu cardurile incarcate cu 35 euro, suma pe care va fi nevoie sa i-o achitam in prima zi. Cu aceste carduri, avem acces prin scanare,  in statia de imbarcare, urmand ca la coborare printr-o noua scanare sa ni se retina suma aferenta mijlocului de transport si a numarului de statii. Am primit informatia ca 35 euro este suficient pentru cat avem noi de calatorit.


Card pentru mijloacele de transport in comun Japonia

17.   Care este sistemul de prize folosit in Japonia. Ce trebuie sa avem la noi pentru a ne putea
incarca device-urile. Sistemul de prize este cel american (110 V prize cu 2 pini). Aveti nevoie deci de adaptor. Si va recomand suplimentar un triplu stecher usor, astfel incat sa va puteti incarca mai multe device-uri odata. Aici puteti vedea cum arata adaptoarele si de asemenea cumpara: https://www.emag.ro/search/adaptor+priza+america

Ce trebuie sa mai stiti neaparat si sa respectati in Japonia

Referitor la mancare.
•   cand masa se serveste tip bufet, nu va luati in farfurie mai mult decat  atat cat puteti manca.
Este considerata de foarta proasta crestere sa lasati in farfurie. Deci luati doar cat puteti manca si adaugati apoi cate putin pt a fi siguri ca serviti tot din farfurie.
•   nu luati mancare din bufetul de micul dejun sa va faceti sandviciuri. Surprinsi este posibil sa fiti
pusi sa achitati o taxa .
•   nu mancati pe strada! Este interzis! Chiar si inghetata, chiar si sandviciurile. Le consumati acolo
de unde le cumparati, nu plecati cu ele. Puteti fi aspru amendati

In mijloacele de transport in comun, nu folositi telefoanele. Este strict interzis. Toata lumea butoneaza, dar fara zgomot. Asa ca scoateti si notoficarile sonore.

La templu.
•   toaletele si baile sunt pe hol, comune, dar barbati/barbati, femei/femei. Daca doriti sa faceti
dus, trebuie sa stiti ca nu puteti sa o faceti in costum de baie, sau chilot.
•   In timpul slujbei de dimineata nu se fotografiaza, nu se filmeaza, nu aveti voie sa aveti telefonul deschis, sa faca vreun zgomot. Se poate lasa cu scandal mare si cu sanctionarea individuala si a agentie si partenere
•   In schimb se poate cumpara bere, se poate fuma

Nu va asteptati sa va intelegeti cu engleza. Chiar daca sunt afisari bilingve, putina lume stie engleza in Japonia.

Inchid o saptamana acest topic, pentru a ma asigura ca toata lumea a parcurs ceea ce am scris. Daca se intreaba sau scrie inca ceva peste exista posibilitatea sa nu mai fie atat de vizibil...

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Japonia, circuit de 14 zile. Minunatiile toamnei nipone. 5 - 18 noiembrie 2019
« Răspuns #23 : Miercuri, 07 August 2019, 07:28 »
Am uitat inca un amanunt, referitor la termele japoneze: NU puteti intra in SPA-urile lor daca aveti tatuaj! Nu este permis accesul cu tatuaj.

Am redeschis subiectul, sper ca toata lume a parcurs ceea ce am prezentat aici, a inteles detaliile, recomandarile. Daca mai sunt lucruri pe care le doriti explicate, altele decat cele prezentate, scrieti-le aici si am sa incerc sa va raspund cat pot de repede.

Offline Pisicuța

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 55
Re: Japonia, circuit de 14 zile. Minunatiile toamnei nipone. 5 - 18 noiembrie 2019
« Răspuns #24 : Miercuri, 07 August 2019, 10:17 »
Mulțumim mult, Gigi. O să ne gândim, mai e timp, dacă apar alte intrebări.
Nadia, nu găsesc Abecedarul Japoniei, ai vreo idee să îmi dai unde o pot găsi, te rog?

Offline Nadia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 47
Draga prietena,

Incearca sa contactezi Editura Humanitas, dna. DIANA CONSTANTINESCU Tel: (021) 408 83 50, iar daca esti din Bucuresti poti merge direct la sediul de la Casa Presei Libere ( fosta Pta. Scanteii ), daca nu este pe stoc, poate  pe internet.
A doua varianta contacteaza  Emag pe email / tel. - Cod produs: HUM978-973-50-2582-3, poate o au pe stoc.

Cu drag si mult noroc,
Nadia

Offline Pisicuța

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 55
Nadia, mulțumesc, nici la emag nu o au, nici la Humanitas...

Offline one_che

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Buna,
    Imi permit cateva recomandari, eu nu particip la excursie.

    Roaming voce: verificati ca aveti opiunile activate. Verificati si costurile.
    Roaming date: atentie la costuri. E posibil sa fie mai ieftin sa cumparati local cartele sau sa inchiriati direct din aeroport router cu wifi si date nelimitate.
    Cartelele vandute au in marea majoritate doar conexiune de date, fara numar pe care sa fii sunat.
    Frecventele pot fi diferite, nu exista 2G. Verificati telefoanele aici: https://www.frequencycheck.com/country-compatibility/MnNRM/japan/devices 

    in Japonia, tensiunea la prize e 100 si 110V, frecvente 50 si 60 Hz. In general, aparatele pe care scrie 100-230 nu au probleme.

    Pe telefonul smart se pot instala diferite aplicatii care fac traducere din ceea ce vede camera foto. Google Traducere sau Microsoft Translator. E posibil sa fie nevoie sa descarcati si limba japoneza pentru modul offline.

     Pentru navigatie, o optiune excelenta este Google maps. Este doar in varianta online.
         Navitime e ok.

     Limba engleza: se apropie jocurile olimpice din 2020. Marea majoritate a garilor din locurile turistice au zona de informatii, cu pliante si personal care vorbeste engleza. Nu va stresati prea mult, solutii se vor gasi
     
                 
     Acomodarea la timpul de destinatie: fiecare isi cunoaste corpul. Pentru cei mai multi, e mai grea acomodarea cand mergem spre est. Pe cat posibil, treceti treptat spre timpul de destinatie cu cateva zile inainte, pentru a va bucura pe deplin de excursie.

Enjoy!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Partenerii nostri mi-au transmis intrebarea daca este cineva in grup care are vreo alergie sau intoleranta la un anumit aliment. De asemenea mi-au spus ca in situatia in care avem vegetarieni in grup, chiar daca nu au promis acest lucru si chiar daca e greu de rezolvat in conditii de meniu de grup asa ceva, au sa fac tot ce e posibil sa ofere celor care tin un meniu foarte riguros, preparate care sa se incadreze in vegetarian.

Deci, daca aveti alergie sau intoleranta la un anumit aliment, trimiteti-mi un Email pe office@singlescamp.ro, specificand la ce anume. Evident nume si prenume.

Offline Andreia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Japonia, circuit de 14 zile. Minunatiile toamnei nipone. 5 - 18 noiembrie 2019
« Răspuns #29 : Luni, 09 Septembrie 2019, 11:50 »
Multumim pentru recomandari!
Am facut calenadrul A.M.R. - pana la data de 5 NOV!
 :D