Autor Subiect: Cinque Terre si Portovenere, bijuteriile Rivierei Ligurice 27 mai - 1 iunie 2019  (Citit de 9335 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
NU MAI SUNT LOCURI.

Tarif: 850 EUR/persoana cazare in camera dubla

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/cinque-terre-si-portovenere-bijuteriile-rivierei-ligurice-27-mai-1-iunie-2019/

Avansul, care confirma rezervarea locului, este de 300 EUR/persoana.

Discount Gold Mamber Singles Camp: 20 EUR

Plecare: 27 mai 2019
Sosire: 1 iunie 2019

Cazari:
27/31 mai La Spezia - Ghironi La Spezia 4*
31 mai/1 iunie Florenta - Hotel Crocini 3*

Servicii incluse:
•   •transport avion, linie Blue Air, Bucuresti Otopeni – Florenta si retur, toate taxele si 20 kg bagaj de cala incluse
••   transfer tip shuttle aeroport Florenta - La Spezia
••   transfer tip shuttle hotel La Spezia - Florenta
•   •cazare 5 nopti, hoteluri 3* si 4*
•   •5 mic dejun tip bufet
•   •insotitor de grup din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei
••   ghid local walking tour la Florenta

Nu sunt incluse:
•  asigurarea medicala
•  •taxa de oras la hoteluri (2.5 EUR/noapte la La Spezia si 4 EUR/noapte la Florenta)
••  croaziera  Riomaggiore - Portovenere cca 15 EUR
•  taxa de intrare pe potecile Cinque Terre
•  bilete de tren pentru transfer La Spezia - Cinque Terre
•  transfer taxi hotel Florenta - aeroport (in regim share)

Zboruri Blue Air:

27 mai (luni) OB 119 12:35 Bucuresti OTP - Florenta 13:50

01 iunie (sambata) OB 120 21:35 Florenta - Bucuresti OTP 00:40

Grup 24 participanti + insotitor de grup: Lidia Mandache 0040 743 122 214

Program excursie

Ziua 1. 27 mai 2019  10:00 Intalnire cu insotitorul de grup pe Aeroportul Henri Coanda Bucuresti Otopeni, Plecari Internationale, in zona dreapta, in fata cafenelei Lavazza. Va recomandam sa va luati toate masurile de siguranta pentru a ajunge la ora de intalnire comunicata. Dupa aceasta ora nu va astepta nimeni, este nevoie sa faceti singuri check in-ul. Daca intarzierea este mai mare si se pierde zborul vina apartine exclusiv participantului, acesta asumandu-si toate consecintele si pierderile ce decurg din aceasta. Zbor Blue Air 12:35 Bucuresti OTP - Florenta 13:50. Linia aviatica ofera masa doar contracost, de aceea va recomandam sa aveti in bagajul de mana sandviciuri si ceva care sa va tina de foame pana la La Spezia. Reintalnirea grupului: linia de preluare a bagajlor. Cu insotitorul de grup impreuna o sa iesiti grupati din aeroport si veti urca in bus-ul de transfer spre La Spezia. Calatoria dureaza cca 2 ore si jumatate, o sa aveti o oauza la 1/2 drumului pentru toaleta, nu si pentru masa. De aceea va recomandam sandviciurile...
Apreciem ca in conditii normale de aterizare, de trafic, in jur de 15.30 - 16.00 o sa ajungeti la La Spezia. Numai bine pentru check in. O sa va luati in primire camerele si dupa un refresh o sa iesim la o plimbare pana in zona portului.



Folosim ocazia plimbarii pentru a lua un fel de pranz intarziat/cina. In continuare free time in centrul oraselului, este pitoresc si cu...magazine.  :)

Ziua 2. 28 mai 2019 Incepem vizitarea Cinque Terre. Mai intai ce este foarte important de inteles:  in aceste sate izolate se ajunge doar cu trenul, cu masina nu este permis. Asa ca in fiecare dimineata o sa ne deplasam la gara, intr-o plimbare de 20 minute (de la hotelul in care sunteti cazati pana la gara sunt 1.6 km), de unde luam trenul spre Cinque Terre. Va recomandam sa fiti pregatiti pentru drumetie, cu echipament adecvat, insemnand pantofi sport tip trekking, cu talpa aderenta, flexibila. Nu pantofi de oras, nici macar adidasi cu talpa neadecvata mersului in natura, ci o incaltaminte potrivita potecilor care pe alocuri pot fi si umede. Un rucsac in care sa aveti: o pelerina, in caz ca ne prinde ploaia si 0.5 l de apa. Daca va cunoasteti ca "rai de foame", puneti in rucsac si 3-4 batoane energizante. Sa aveti sapca de soare, sa fiti pregatiti si pt eventualitatea in care va fi cald. Pentru parcurgerea traseelor din Cinque Terre, pe langa echipamentul descris este necesara o conditie fizica medie si o disponibilitate la efort. Trebuie sa stiti ca Cinque Terre este o destinatie pentru persoane active.

Satele sunt legate intre ele prin poteci ce ofera privelisti de vis, trecem prin vii, prin vegetatie meridionala, se vede marea de sus, este superb. Traseele nu sunt grele, o sa le strabateti cu oarecare usurinta, asta daca aveti in picioare trekkeri, daca aveti cat de cat conditie fizica. Diferentele de nivel sunt mici, dar exista pe traseu mai multe urcari si coborari scurte.

Dupa cateva explicatii, revenim la descrierea programului. Din gara La Spezia o sa luati trenul spre Manarola. 



Ajunsi acolo o sa faceti un scurt tur al micutei dar pitoresti asezari. Ne imbarcam apoi intr-un microbuz ce face legatura cu Volastra. O sa opriti la Crama 5Terre, unde veti avea o degustare de vinuri. Printre care vestitul Sciacchetra – elixirul zeilor: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2222.0.html.

De acolo o sa urmeze un traseu de vis, prin vii, gradini, vegetatie meridionala. Traseul: Volastra - Corniglia - Vernazza cu pauza pentru vizita si o gustare la Corniglia.



Cine nu mai poate merge pe traseul de trekking (care in totalitatea lui are 7 km, Corniglia fiind la jumatate), poate cobori in gara din Corniglia si sa mearga cu trenul la Vernazza.



Acolo grupul se va reintalni, tot acolo un tur al localitatii si cina. Ne intoarcem apoi cu trenul, spre La Spezia

Ziua 3. 29 mai 2019 Dimineata, la fel ca in ziua precedenta, ne deplasam la gara, pentru a lua trenul, de data aceasta de unde am ramas ieri cu vizitarea, la Vernaza.



Ne relaxam acolo, stand si povestind la o cafea si un fresh de portocale si pornim apoi in drumetie: Vernazza - Monterosso al Mare. Lejer in 3 - 4  ore ajungeti din nou la mare.



O sa fie o dupa amiaza lejera, timp liber pentru plimbare, cumparaturi, pentru a savura acel loc minunat. Seara ne intaorcem cu trenul la La Spezia si din gara la hotel.

Ziua 4. 30 mai 2019 Trenul La Spezia - Riomaggiore, ultimul din cele 5 sate care ne-a ramas de vizitat.



Facem un tur, ne bucuram de panoramele extraordinare pe care le ofera falezele de acolo, plecam apoi intr-o croaziera cu vasul de linie, pana la Porto Venere.



Vizitam cel mai pastelat orasel pe care l-am vazut, luam masa de pranz  si traversam Golful Poetilor cu vaporasul pana la Lerici.



Plimbare si de acolo ne intoarcem in La Spezia cu vaporasul sau autobuzul, depinde de vreme, de cat ne hotaram sa haladuim pe acolo...

Ziua 5. 31 mai 2019 Dimineata dupa micul dejun, facem check out si plecam spre Florenta. Ne imbarcam in bus si parcurgem acelasi drum pe care am sosit. In jurul amiezii ajungem in capitala Renasterii.





O sa avem organizat un tur cu ghid local si o urcare la panorama orasului.





Free time pentru plimbare, cumparaturi.

Ziua 6. 1 iunie 2019 Aveti o zi intreaga la dispozitie, este timp liber, fiecare si-l organizeaza cum doreste. Hotelul este ultracentral si va puteti orienta usor, puteti ajunge la obiectivele principale in cel mai scurt timp. Unii probabil vor sa revada centrul istoric al Florentei, altii sa vada Galeriile Uffizi, altii Capela Medici, altii Galeria dell Academia, etc. Daca intentionati sa vizitati astfel de obiective trebuie sa stiti ca e nevoie de o rezervare online prealabila. Altfel nu o sa aveti posibilitatea intrarii, sunt extrem de aglomerate si numarul de turisti/zi, limitat. 

Aici se face rezevarea si plata pentru Galeriile Uffizi: https://www.uffiziticket.it/?gclid=Cj0KCQjw4eXPBRCtARIsADvOjY1C-EeABkY5FVFbhe6slWJy71PVcvXIekawX7KKg2EMBBmR-TIECQwaAtlxEALw_wcB Galeria Uffizi este cel mai important muzeu din Florenta. Palatul Uffizi este in sine un obiectiv turistic dar el este celebru in toata lumea datorita faptului ca este cel care adaposteste cea mai importanta colectie de arta renascentista din lume, o colectie construita de-a lungul secolelor de familia Medici. Ultima descendenta a acestei familii a donat nepretuita colectie cetatenilor orasului Florenta si astazi poate fi vazuta de toata lumea....

Capela Medici http://www.uffizi.org/florence-museums/medici-chapels/ Majoritatea membrilor familiei Medici sunt ingropati in capelele Medici, la care se poate ajunge din Piazza Madonna degli Aldobrandini. O scara duce spre Cappella dei Principi (capela printilor). Sase Mari Duci sunt ingropati aici, intr-un dom construit de Buontalenti, o copie in miniatura a faimosului dom al Catedralei din Florenta. Decorarea interiorului a inceput in 1604 dar a durat secole la rand pana cand avea sa fie terminata.
Ultimele decoratiuni din marmura au fost adaugate abia in 1962. Saisprezece blazoane reprezentand cele mai importante orase din Toscana decoreaza capela. Tot aici pot fi vazute si statuile a doi mari Duci, Cosimo al II-lea si Ferdinando I. Planurile de a realiza statuile celorlalti duci nu au fost niciodata duse la bun sfarsit.

Galleria dell'Accademia http://www.accademia.org/buy-tickets/ Galleria dell’Accademia este unul dintre cele mai importante muzee din Florenta, in mare parte datorita celebrei statui a lui David, opera unuia dintre cei mai mari artisti din istoria lumii, Michelangelo. Muzeul gazduieste si alte opere de arta, inclusiv statui, picturi religioase si instrumente muzicale.

Trebuie sa stiti despre Florenta ca in acest oras in inima Italiei te poti bucura cu aceeasi usurinta si intensitate atat de arta, cat si de o cafea delicioasa, unde fiecare colt ascunde chintesenta frumusetii, unde senzualitatea si istoria au dat umanitatii un muzeu in aer liber. Aveti aproape 2 zile sa vedeti o parte din minunatiile acestui leagan al artei...

Un filmulet despre Florenta:

! No longer available


Le belle Cinque Terre. Cinque Terre este una dintre cele mai pitorești zone de-a lungul rivierei italiene. Este compusă din cinci sate pescărești, unde casele multicolore sunt ridicate printre pereții abrupți ai coastei. Este un loc de patrimoniu UNESCO și a devenit una dintre locațiile preferate printre turiștii străini care ajung în Italia, datorită peisajelor de coastă și a orășelelor desprinse parcă din basme. Despre fiecare sat am scris cate ceva:

Monterosso al Mare: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2472.0.html

Corniglia: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2471.0.html

Manarola: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2470.0.html

Vernazza: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2467.0.html

Riomaggiore: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2466.0.html

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Trebuie inteles ca in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prelabila, o regula comunicata, cunoscuta si insusita, consideram o corespondenta pe aceasta tema nu-si are rostul. 

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Hotelurile sunt nominalizate, va puteti informa pe internet despre ele, aveti ocazia si timpul de a studia feed-back-urile.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Apus epic in Cique Terre:

! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cinque Terre si Portovenere, bijuteriile Rivierei Ligurice 27 mai - 1 iunie 2019
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018, 19:43 »
Un alt montaj cu Cinque Terre:

! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cinque Terre si Portovenere, bijuteriile Rivierei Ligurice 27 mai - 1 iunie 2019
« Răspuns #4 : Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018, 12:27 »
Un alt filmulet care surprinde pitorescul unic ale Cinque Terre:

! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Unul dintre cele mai frumoase, romantice si pitoresti pe care le-am intalnit pana acum...Urmeaza sa ne bucuram de el, in aceasta excursie.

Portovenere

www.youtube.com/watch?v=AF0quVS1cRg

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cinque Terre si Portovenere, bijuteriile Rivierei Ligurice 27 mai - 1 iunie 2019
« Răspuns #6 : Miercuri, 27 Februarie 2019, 09:49 »
Porto Venere o mica oaza de frumos si pitoresc, un loc plin de poezie. Imi place sa-l cutreier la orele dupa-amiezii, atunci cand turistii incep sa se rareasca. Seara pe Via Capellini, se asterne linistea si poti simti atmosfera aceea unica pe care micutul port o ofera. E minunat sa te plimbi pe malul Golfului Poetilor, este extraordinar sa astepti apusul acolo unde odata era Grota lui Byron. Da, trebuie spus ca Porto Venere era un loc popular printre poeti si scriitori precum Dante, Byron, Percy și Mary Shelley, Keats, Petrarca, Dickens, Montale sau Böcklin. Si acum simti cum este invaluit in aura aceea pe care doar oamenii de litere si pictorii stiu si pot sa creeze...

Extrem de interesanta este viata poetului Shelley, a carui a doua sotie, Mary este romanciera si autoarea lui Frankenstein. Prima sotie a fost gasita inecata în canalul Serpentine din Hyde Park, Londra. Poetul la randul sau moare innecat, trupul sau fiind gasit pe plaja de la Viarregio.

Nici viata lui Byron nu este mai putin tumultoasa, poate o sa am un pic de timp odata sa va povestesc...Acum ma rezum la a va spune despre relatia lui cu Shelley. Dupa ce avusese o aventura cu o tanara de doar 12 ani, dupa ce o parasise si adusese pe Lady Caroline Lamb in pragul disperarii, dupa ce se casatoreste si divorteaza de Annabella, in 1816 isi petrece vara în Elveția împreună cu poetul Percy Bysshe Shelley, a soției acestuia, Mary și a surorii mai tinere a acesteia, Claire Clairmont. De care se indragosteste si ii face un copil.

Pentru a intelege mai bine viata pe care o duceau acesti boemi, reproduc un text a lui Shelley, care se referea la timpul pe care l-au petrecut impreuna la Ravenna: "Lordul Byron se trezește la ora două. Eu mă trezesc, contrar propriilor obiceiuri ... la 12. Luăm micul-dejun și stăm de vorbă până la șase. De la șase la opt galopăm prin pădurea de pini care desparte Ravenna de mare; apoi ne întoarcem acasă și luăm cina, rămânând să bârfim până la șase dimineața. Nu cred că asta mă va ucide într-o săptămână sau două, dar nu voi insista mai mult decât atât. Casa Lordului B. se constituie, pe lângă servitori, din zece cai, opt câini enormi, trei maimuțe, cinci pisici, un vultur, o cioară și un șoim; toate acestea, cu excepția cailor, se plimbă prin casă, iar certurile lor nearbitrate resună ocazional prin vilă, de parcă ei i-ar fi stăpânii ... PS: Observ că enumerarea mea animalieră din acest Palat Circean a fost greșită ... Tocmai m-am întâlnit, chiar pe impozantele scări principale, cu cinci păuni, două bibilici și cu un cocor egiptean. Mă întreb cine au fost toate animalele acestea, înainte să fie schimbate în formele lor actuale."

Nici nu ar fi putut sa fie altfel: George Gordon Byron era fiul frumosului şi destrăbălatului căpitan John „Mad Jack” Byron şi al celei de a doua soţii a sa, Catherine Gordon, o moştenitoare scoţiană. Si daca credeti ca povestea lui s-a terminat odata cu Claire va inselati. Au urmat alte si alte femei in viata lui...

O sa ajungem in Golful Poetilor, dar si intr-un mic alt golf alaturat, acolo unde lui Byron ii placea sa inoate. Era un inotator exceptional, de multe ori trecea intregul Golf La Spezia, de la Porto Venere pana la Lerici. O sa zabovim si noi acolo, la fel cum o facem intotdeauna, in asteptarea asfintitului...

www.youtube.com/watch?v=yXue8I7fkXs



Offline Cristina73

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
Buna seara, tuturor!
Este cineva care merge in Cinque Terre in perioada mai-iunie?
Sunt brasoveanca, mai e cineva din Brasov?
😊😘
🤗😘

Offline Clau L.

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
Buna Cristina,
da, eu sunt din Bv si merg la 5 Terre  ;)

Offline Cristina73

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
Am urmarit filmuletele pe care le-ati pus in descrierea excursiei, d-le Candea! Sunt superbe locurile, abia astept sa le vizitez.
Va multumesc. 😊
🤗😘

Offline Cristina73

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
Buna, Clau L.
Wow, ma bucur tare mult ca mai este cineva din Brasov in aceasta excursie. Sunt la prima mea iesire cu grupul SC.
Sunt nerabdatoare sa vad Cinque Terre.
Tinem legatura aici. 😊
🤗😘

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Pe 31 mai, dupa pranz, vom avea un tur ghidat de 3 ore in Florenta iar pe pe 1 iunie aveti timp liber, fiecare si-l organizeaza cum doreste. Hotelul este ultracentral si va puteti orienta usor, puteti ajunge la obiectivele principale in cel mai scurt timp. Unii probabil vor sa revada centrul istoric al Florentei, altii sa vada Galeriile Uffizi, Capela Medici, Galeria dell Academia, etc. Daca intentionati sa vizitati astfel de obiective trebuie sa stiti ca e nevoie de o rezervare online prealabila. Altfel nu o sa aveti posibilitatea intrarii, sunt extrem de aglomerate si numarul de turisti/zi, limitat. Puteti face rezervare accesand link-ul de mai jos:
https://webshop.b-ticket.com/webshop/webticket/eventlist?CSRFTOKEN=WUWC-SYE4-V994-MIAH-HWRB-SF4U-L5BU-1OEB&map%5B%27nogenre%27%5D=&map%5B%27date_begin%27%5D=01.06.2019&map%5B%27date_end%27%5D=31.12.2019&weekdays=&map%5B%27production%27%5D=1&map%5B%27eventTitle%27%5D=&map%5B%27performanceLocation%27%5D=
Galeria Uffizi este cel mai important muzeu din Florenta. Palatul Uffizi este in sine un obiectiv turistic dar el este celebru in toata lumea datorita faptului ca este cel care adaposteste cea mai importanta colectie de arta renascentista din lume, o colectie construita de-a lungul secolelor de familia Medici. Ultima descendenta a acestei familii a donat nepretuita colectie cetatenilor orasului Florenta si astazi poate fi vazuta de toata lumea....

Capela Medici. Majoritatea membrilor familiei Medici sunt ingropati in capelele Medici, la care se poate ajunge din Piazza Madonna degli Aldobrandini. O scara duce spre Cappella dei Principi (capela printilor). Sase Mari Duci sunt ingropati aici, intr-un dom construit de Buontalenti, o copie in miniatura a faimosului dom al Catedralei din Florenta. Decorarea interiorului a inceput in 1604 dar a durat secole la rand pana cand avea sa fie terminata.
Ultimele decoratiuni din marmura au fost adaugate abia in 1962. Saisprezece blazoane reprezentand cele mai importante orase din Toscana decoreaza capela. Tot aici pot fi vazute si statuile a doi mari Duci, Cosimo al II-lea si Ferdinando I. Planurile de a realiza statuile celorlalti duci nu au fost niciodata duse la bun sfarsit.

Galleria dell'Accademia este unul dintre cele mai importante muzee din Florenta, in mare parte datorita celebrei statui a lui David, opera unuia dintre cei mai mari artisti din istoria lumii, Michelangelo. Muzeul gazduieste si alte opere de arta, inclusiv statui, picturi religioase si instrumente muzicale.

Offline MihaelaAld

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
Multumim Lidia!
Apreciem ca ne-ai reamintit de procurarea biletelor. Astazi abia am intrat pe site si am luat bilete pentru Galeria Uffizi si Capela Medici. Pentru Galleria delle Arte, sold out. Daca sunt colegi care doresc sa viziteze si nu au procurat inca bilete, le recomand sa nu o lase pe ultima suta de metri.
Abia astept aceasta vacanta. Am atatea amintiri frumoase din vacantele cu tine ca insotitor, asa ca nu am nicio grija ca si aceasta va fi una minunata.
Salutare tuturor, pe curand!  *|*

Offline MihaelaAld

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
Rectific, pentru Galleria dell'Accademia, sold out.

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Buna, tuturor! Sunt Lidia, insotitorul vostru in excursia din Cinque Terre. Eu sunt deja in Italia cu un alt grup asa ca va voi astepta luni, 27 Mai, la Florenta, la iesirea din aeroport, dupa ce va recuperati bagajele.. Numarul meu de telefon este +40743122214
La Otopeni intalnirea de grup este la ora 10.00, Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza. Va veni Daniela din partea agentiei.Va rog sa va luati toate masurile pentru a ajunge la timp.
Nu uitati cartea de identitate sau pasaportul
Luati cu voi sandvisuri/un fruct, ceva care sa va tina de foame pana cand vom avea prima masa ( in jur de ora 18.00 in La Spezia, dupa ce ne cazam). Blue Air nu are masa inclusa pentru acest zbor (puteti lua totusi contra cost sandvisuri/bauturi de la bordul avionului)
Echipament si vreme
In Cinque Terre, vremea se anunta vreo 2 zile putin mai rece decat normalul acestei perioade (16 - 18 grade) si cu averse asa ca fiti pregatiti cu un hanorac, geaca de vant, pelerina de ploaie, sapca si incaltaminte impermeabila si cu talpa aderenta. Asa cum ati citit in descrierea excursiei, avem de parcurs si poteci de trekking intre pitorestile satuce si este necesar un echipament adecvat. Sa aveti si un rucsacel de drumetie (NU poseta) in care sa incapa apa, o gustare, pelerina, un tricou de schimb.
Si pentru tururile de oras va recomand imbracaminte lejera si incaltaminte confortabila. Puneti si o umbrela in bagaj. In turul ghidat  Florenta vom "bate orasul la pas" alaturi de Eliza, ghida noastra care i-a incantat pe cei din grupul de Toscana si, sper ca si pe voi,
Eu va urez spor la pregatiri si drum bun! Ne vedem luni la Florenta. :thumbup: