Autor Subiect: Toscana, pitoresc si gastro-delicii 20 - 25 mai 2019  (Citit de 10066 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Toscana, pitoresc si gastro-delicii 20 - 25 mai 2019
« : Luni, 29 Octombrie 2018, 19:40 »
17.05.2019
Nu mai sunt locuri disponibile


Tarif: 990 EUR/persoana cazare in camera dubla

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/toscana-pitoresc-si-gastro-delicii-20-25-mai-2019/

Avansul, care confirma rezervarea locului, este de 300 EUR/persoana.

Discount Gold Mamber Singles Camp: 20 EUR

Plecare: 20 mai 2019
Sosire: 25 mai 2019

Cazari:
20/22 mai Florenta Hotel Crocini 3*
22/25 mai Sienna Hotel Duomo 3*

Servicii incluse:
•   •transport avion, linie Blue Air, Bucuresti Otopeni – Florenta si retur, toate taxele si 20 kg bagaj de cala incluse
•   •cazare 5 nopti, hoteluri 3* si 4*
•   •5 mic dejun tip bufet
•   •insotitor de grup din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei
••   ghid local walking tour Florenta
••   ghid local walking tour Sienna
••   ghid local walking tour San Gimignano
••   Tur 8 ore, cu minivan 8 +1, sofer/ghid in zona Chianti, pranz si desgustari incluse
••   Tur 8 ore, cu minivan 8 +1 sofer/ghid local in zona Montepulciano, brinzeturi si degustari incluse.
•   Tur 8 ore, cu microbuz 16 pax pe traseul Sienna - Montecatini Terme (cu vizitare Monecatini Alto) - Florenta aeroport

Nu sunt incluse:
•  asigurarea medicala
•  •taxe de oras la hoteluri (Florenta 4 euro/pers/noapte, Siena 2,5 euro/pers/noapte)
•  transfer aeroport - hotel, taxi, costurile se impart
•  cine si unele mese de pranz
•  intrare la obiective Florenta (optional)

Zboruri Blue Air:

20 mai (luni) OB 119 12:35 Bucuresti OTP - Florenta 13:50

25 mai (sambata) OB 120 21:35 Florenta - Bucuresti OTP 00:40 (26 mai)

Grup 15 participanti + insotitor de grup: Lidia Mandache 0040 743 122 214

Program excursie

Ziua 1 20 mai 2019 9.30 Intalnire cu insotitorul de grup pe Aeroportul Henri Coanda Bucuresti Otopeni, Plecari Internationale, in zona dreapta, in fata cafenelei Lavazza. Va recomandam sa va luati toate masurile de siguranta pentru a ajunge la ora de intalnire comunicata. Dupa aceasta ora nu va astepta nimeni, este nevoie sa faceti singuri check in-ul. Daca intarzierea este mai mare si se pierde zborul, vina apartine exclusiv participantului, acesta asumandu-si toate consecintele si pierderile ce decurg din aceasta.  Linia aviatica ofera masa doar contracost, de aceea va recomandam sa aveti in bagajul de mana sandviciuri si ceva care sa va tina de foame pana la primul popas cu masa...
Check-in, refresh si iesim la plimbare pana la panorama orasului.
Piazzale Michelangelo, o panorama care iti taie rasuflarea. Florenta vazuta de sus, din Piata Michelangelo, este o experienta unica, indiferent de momentul din zi ales. Nu este doar un loc de unde poti face o fotografie perfecta, ci si locul de contemplare a orasului simbol al Renasterii, in care au trait si creat artisti incredibili si oameni de stiinta vizionari.
Piata este o creatie mai recenta. din sec. XIX,  a arhitectului florentin Giuseppe Poggi.
In centrul pietei se afla replica in bronz a celebrei statui David, originalul sculptat de Michelangelo se afla la Galleria dell”Accademia.









Ziua 2 21 mai Tur pietonal in Florenta (3 ore), cu parcurgerea ghidata a celor mai importante obiective. Dupa amiaza timp liber pentru pranz, vizite la muzee sau cumparaturi.

Ziua 3 22 mai Dupa micul dejun, ne imbarcam in 2 microbuze 8+1, soferul fiind totodata si ghid. Apartin agentiei cu care colaboram in Toscana, este cea mai bine cotata, cu cele mai bune review-uri din zona.  Pornim asadar la 9.30 din Florenta urmand drumul spre Siena, oprindu-ne pentru a vizita San Gimignano, Monteriggioni si regiunea Chianti. Pranzul o sa-l luam la o ferma , prilej de vizita podgoria si crama. Da, ati ghicit, o sa avem si ...degustare de vinuri Chianti Classico!  *|*  In jur de ora 18.00 o sa ajungem la Siena unde facem check-in la hotel in Siena, facem o plimbare pe inserate in oras si luam cina.
Acum ceva mai pe lag...Vom calatori intre Florenta si Siena intr-un tur de 8 ore, alaturi de ghizii nostri locali care ne vor arata cele mai frumoase si inedite locuri, situate intre aceste faimoase orase rivale.
San Gimignano, oraselul asezat pe o colina, este o bijuterie de arhitectura medievala perfect conservata, cu turnurile sale inalte ce supravietuiesc de secole. Stradutele pline de viata sunt impanzite cu mici si cochete magazine in care gasim produse locale, artizanale si sofran (“aurul rosu”).
Descris drept un Manhattan medieval datorita turnurilor vechi din piatra ce se inalta la orizont, asezarea dateaza de pe vremea etruscilor si romanilor dar s-a dezvoltat in Evul Mediu datorita asezarii sale pe Via Francigena, un drum comercial si de pelerinaj care facea legatura intre Canterbury (Anglia) si Roma. Faimoasele turnuri au aparut in sec. XII si aveau scop dublu – simbol al puterii (turnul tau trebuia sa fie mai inalt decat al vecinului) si trebuiau sa asigure si retragerea in caz de restriste.
Intram pe Poarta San Giovani, oprim la San Francesco, biserica ce si-a pierdut statutul de lacas religios si care este folosita acum pe post de crama unde se vinde Vernaccia, renumitul vin alb local. De pe terasa din spatele bisericii putem admira superbele coline toscane. La capatul strazii intram printr-un arc medieval la prima dintre cele doua piete centrale, unite intre ele, Piazza della Cisterna si Piazza del Duomo.



Monteriggioni este o impozanta fortareata medievala construita de sienezi in sec XIII ca bastion de aparare in razboiul impotriva Florentei



Pentru pranz oprim la o ferma unde avem ocazia sa servim masa impreuna cu localnicii, sa ne bucuram de produsele locale in timp ce mai aflam lucruri despre obiceiurile si traditiile toscane.



Dupa pranz continuam turul in zona Chianti, oprim la o podgorie unde patrundem in arta producerii celui mai cunoscut vin rosu al Italiei, Chianti Classico.  Vizitam pivnita si degustam cateva varietati de vin.





Ziua 4 23 mai. Micul dejun, apoi ne asteapta un tur pietonal ghidat, in Siena. Dupa amiaza timp liber pentru pranz, muzee, cumparaturi.
La Siena vom descoperi unul dintre cele mai elegante si desavarsite burguri medievale. In centrul ei se afla CAMPO, vestita piata a italiei si locul unde se desfasoara PALIO, renumita cursa anuala de cai a orasului care aduna mii de turisti si localnici. Piata in forma de scoica a servit de-a lungul secolelor drept centru civic si administrative al orasului. PALAZZO PUBBLICO (sec XIV) este in present sediul primariei orasului si al Muzeului Civic ce gazduieste o colectie impresionanata si o serie de incaperi decorate cu fresce si picture. Torre del Mangia (Turnul Clopotnitei) ofera o priveliste superba, mai ales spre piazza del Campo, putandu-se foarte usor distinge cele 9 segmente ale pietei care ii simbolizeaza pe cei 9 membri ai consiliului celor 9 si mantia Fecioarei Maria ce se desfasoara protectoare asupra orasului.
Putine cladiri pot egala in maretie DOMUL a carei impresionanta fatada este o combinatie gotico-romaneasca, in mare parte realizata de arhitectul si sculptorul Giovanno Pisano





Ziua 5 24 mai Tot cu agentia partenera am organizat o excursie in Val d”Orcia, cu vizita in Montepulciano, degustare de branzeturi la o ferma organica, timp liber in Pienza pentru pranz, vizita la o crama Brunelo cu degustare de vinuri. Turul se face la fel ca in prima zi cu doua microbuze 8+1, cu soferi/ghizi.



Montepulciano, oras asezat pe un deal abrupt, ofera o panorama uimitoare a zonei de granita dintre provinciile Toscana si Umbria. In arhitectura si arta vom observa o combinatie intre influenta Sienei medievale si a Florentei renascentiste sub a caror dominatie a fost. Facem un tur al orasului in care admiram numeroasele palate nobiliare , vizitam Piazza Grande si una din numeroasele crame sapate sub oras, zona fiind vestita pentru un vin extraordinar, Vino Nobile de Montepulciano.

Situl UNESCO Val d”Orcia este valea de unde vin cele mai cunoscute si frumoase fotografii ale Toscanei. Vom admira peisajul, vom face propriile noastre fotografii faimoase, oprim intr-un catun sau manastire Benedectina ascunse de forfota turistilor.



Pienza este o citadela renascentista ireal de frumoasa,  unul din primele orase planificate in intregime pe hartie de important arhitecti si artisti ai vremii, angajati de umanistul Papa Pius al II-lea, pentru a-l ajuta sa renoveze orasul sau natal. Este considerat o bijuterie a Renasterii in Val d”Orcia.



Brunello di Montalcino este “un vino importante” asa cum ar spune un Italian. Este un vin rosu, limpede, cu o culoare stralucitoare si un parfum intens si persistent, produs 100% din soiul Sangiovese. este un vin matur, invechit cel putin 2 ani si 4 luni in sticla inainte de a fi comercializat. Vom avea ocazia sa auzim povestea acestui vin sis a-l degustam la una din podgoriile si cramele din Montalcino.



Ziua 6 25 mai Parasim Sienna si ne indreptam spre cea mai aristocratica statiune din Toscana: Montecatini Terme. Aici urcam la Alto, una dintre cele mai frumoase panorame toscane...Iata ce scriam la intoarcerea de anul trecut:

Montecatini Alto a fost un castel de origine romanesque, amplasat la altitudinea de 299 metri si care in trecut, pana in 1905, a servit ca sediu al municipalitatii.
De fapt sa fiu mai precis, acest castel a determinat construirea oraselului de la poalele Montecatini-ului si care se bucura de faima a fi una dintre cele mai vestite statiuni curative si SPA. In jurul castelului a aparut o mica asezare cocotata pe deal, asta desi stiau inca de pe vremea etruscilor de proprietatile curative ale apelor termale de la poalele satului. 

Exista documente, unul chiar din 1387 care arata caracteristicile apelor de acolo, insa nu s-a dat prea mare importanta. In 1530, s-a inceput sa se foloseasca baile facute in puturi construite, dandu-se totodata nume izvoarelor. Problema era insa ca toata zona termala era mlastinoasa si pentru asta a fost nevoie sa fie drenata. Este meritul Marelui Duce Leopoldo, ca s-a putut incepe tratamentul in acele ape, fiind cel care a ordonat ca zona sa fie asanata. Tot el este cel de a carui nume se leaga construirea asezarii Montecatini Terme , cunoscuta mai inainte ca "Bagni di Montecatini", parte a municipalitatii Montecatini Alto. Mai tarziu s-au despartit, asta pana aproape de zilele noastre: in 1905, municipalitatile "Bagni di Montecatini" si "Castello" erau doua asezari separate.

In 1940, "Castello" a devenit parte din "Bagni", astazi un centru termal international. Din falnicul castel, zidurile de 2 km si cele 6 porti porti a ramas acum doar "Porta di Borgo". Unele dintre fostele turnuri sunt incorporate in cladiri, a ramas insa turnul cu ceas si cel din fata manastirii Santa Maria a Ripa (secolul XVI). Aceasta manastire este singura care a fost locuita continuu de calugaritele benectine, asta incepand cu anul 1861. Vechea manastire Augustiniana din Santa Margherita gazduieste acum o casa a batranilor. Manastirea Carmelitei (1296) a fost reconstruita in anul 1764 si astazi este o casa de ingrijire medicala. Oratoriul din San Sebastiano, cu porticul sau pretios din secolul al XVII-lea, a fost bine conservat. Biserica San Pietro Apostolo, construita dupa planul lui Antonio Zannoni, pastreaza in coloane, in capitale si in fata, vestigii de origine romana. In muzeul adiacent este adapostit mobilier pretios: o relicva gotica, capul stapanei orasului Santa Barbara, o maestrie de lemn a secolului al XII-lea, Nasterea si o slava a lui Hristos, atribuita unor artisti celebri precum Del Sarto si Orcagna .

In anul 1315, Montecatini Alto a fost locul unui eveniment foarte important: infrangerea Florentei de catre oastea ghibelina a lui  Uguccione della Faggiola, Maestrul din Pisa si Lucca si de Castruccio Castracani. Exista cateva documente interesante legate de acea lupta.

In Alto se mai poate vedea si biroul registratorului municipiului, ce a scapat "nevatamat" de distrugerea orasului din 1554 si transformat mai tarziu in "Teatro dei risorti".

Din Terme pana in Alto se poate lua funicularul pe un traseu foarte pitoresc si foarte inclinat (pana la 38 de grade). Sunt de fapt doua cabine rosii, care urca si coboara pe rand, intersectandu-se la mijloc. Au si nume, se numesc Gigio si Gigia... :) Funicularul a fost dat in folosinta in iunie 1898, in prezenta mareului Verdi, un indragostit al acelor locuri. Tariful era de 7 EUR dus si intors, dar banii astia merita pe deplin...Pt cei mai sportivi exista o urcare de trekking prin padure, cu un pic de efort se poate parcurge diferenta de nivel de cca 250 m...

Micuta asezare te intampina acum cu cateva localuri, cafenele si magazine. O panorama superba se asterne de sus din Alto asupra intregii zone. Un loc minunat care cu siguranta ca va mai aparea in programul excursiilor noastre. Promit!











































































Ne indreptam apoi spre aeroport pentru zborul cu care plecam spre casa: 25 mai (sambata) 21:35 Florenta - Bucuresti OTP 00:40 (deja este 26 mai...)

Toscana este paradisul colinelor scaldate de soare, cu podgorii nesfarsite, maslini, chiparosi si campuri pline cu maci. Orase si sate pitoresti vechi de secole, cu centre istorice inconjurate de ziduri, galerii de arta, biserici, castele, sunt risipite pe toata suprafata  frumoasei provincii. Oamenii, traditiile si gastronomia locului completeaza acest peisaj perfect pentru a-i oferi calatorului o experienta unica.



:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Hotelurile sunt deja nominalizate, va puteti informa pe internet despre ele, aveti ocazia de a studia feed-back-urile.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Toscana, pitoresc si gastro-delicii 20 - 25 mai 2019
« Răspuns #1 : Joi, 08 Noiembrie 2018, 20:04 »
Urcand la Montecatini Alto...


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Toscana, pitoresc si gastro-delicii 20 - 25 mai 2019
« Răspuns #2 : Miercuri, 14 Noiembrie 2018, 14:05 »

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Toscana, pitoresc si gastro-delicii 20 - 25 mai 2019
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018, 12:24 »
Florenta:

! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Toscana, pitoresc si gastro-delicii 20 - 25 mai 2019
« Răspuns #4 : Luni, 18 Februarie 2019, 08:54 »
Un filmulet excelent despre zona in care urmeaza sa calatoriti:

www.youtube.com/watch?v=5QCD26MpTeE

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Toscana, pitoresc si gastro-delicii 20 - 25 mai 2019
« Răspuns #5 : Marți, 26 Februarie 2019, 07:44 »
Ul filmulet cu leaganul Renasterii, Florenta:

www.youtube.com/watch?v=fgYUvt5UOeA

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Toscana, pitoresc si gastro-delicii 20 - 25 mai 2019
« Răspuns #6 : Miercuri, 27 Februarie 2019, 10:00 »
Va reamintesc ca o sa aveti ocazia degustarii unui vin celebru: Chianti. Si pentru a stii mai multe despre acesta, va dau cateva detalii.

In primul rand trebuie sa va spun ca acest soi de vin a devenit foarte cunoscut dupa magistrala interpretare a lui Anthony Hopkins în "Tăcerea Mielilor". Cunoscut era deja, pentru ca aparea pe toate mesele restaurantelor din Italia anilor 70, dar faima i-a fost data de film.

Cand vorbim de Chianti ne gandim automat la sticla in cos de paie, aceasta este imaginea emblematica, dar astăzi nu mai apare asa...Chianti nu îşi ia numele de la strugurii din care este obtinut ci dupa regiunea în care este făcut. Regiunea Chianti este situată în Toscana, acea zonă romantică din centrul Italiei, cunoscută pentru peisajele ei uluitoare, soare strălucitor şi bogăţia istoriei artei şi cea culinară.

Pentru ca un Chianti să fie un Chianti, acesta trebuie să fie produs în regiunea Chianti şi să fie fabricat din cel puţin 80% struguri Sangiovese. În timp ce majoritatea vinurilor Chianti sunt Sangiovese 100%, unii vinificatori din regiune doresc să amestece Sangiovese cu puţin Cabernet, Merlot sau Syrah pentru a înmuia vinul finit.

Cele două versiuni ale Chianti pe care le veţi întâlni sunt Chianti şi Chianti Classico. Diferenţa dintre cele două este că vinul Chianti Classico este considerat a fi un pic mai rafinat decât Chianti. Acest lucru se datorează faptului că este produs din struguri recoltaţi în cele mai bune podgorii din regiune. Indiferent dacă vinul este Chianti sau Chianti Classico, va fi în mod clar etichetat pe partea din faţă a sticlei.

În ambele variante ale Chianti, vă puteţi aştepta la un vin foarte rustic, bogat în taninuri (vă usucă gura), are un miros şi gust care aminteşte de cireşe şi căpşuni şi are o aciditate ridicată, ceea ce face să meargă foarte bine cu mâncarea.

www.youtube.com/watch?v=8BlD0bHccxo


www.youtube.com/watch?v=gLorqoleghg

Offline DanaC

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 59
Re: Toscana, pitoresc si gastro-delicii 20 - 25 mai 2019
« Răspuns #7 : Luni, 13 Mai 2019, 09:44 »
Buna ziua,cum zilele pana la plecare in Toscana mai sunt putine, as vrea sa va intreb daca in excursiile precedente ati vizitat Galeria Uffizi si  Galleria dell’Accademia.  Daca da, ati luat bilele inainte online sau ati reusit sa intrati repede? Presupun ca sunt cozi destul de mari. Multumesc anticipat pentru raspuns, abia astept sa ne cunoastem.

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Re: Toscana, pitoresc si gastro-delicii 20 - 25 mai 2019
« Răspuns #8 : Luni, 13 Mai 2019, 15:00 »
Marti, 21 mai, dupa turul ghidat care se termina in jur de ora 13.00, este timp liber, fiecare si-l organizeaza cum doreste. Unii probabil vor sa revada centrul istoric al Florentei, altii sa vada Galeriile Uffizi, altii Capela Medici, altii Galeria dell Academia, etc. Daca intentionati sa vizitati astfel de obiective trebuie sa stiti ca e nevoie de o rezervare online prealabila. Altfel nu o sa aveti posibilitatea intrarii, sunt extrem de aglomerate si numarul de turisti/zi, limitat. Puteti sa rezervati accesand link-ul de mai jos
https://webshop.b-ticket.com/webshop/webticket/eventlist?CSRFTOKEN=TCYH-T2UK-O2ZU-20R7-WYMG-KK8E-6T5G-2PMG&map%5B%27nogenre%27%5D=&map%5B%27date_begin%27%5D=21.05.2019&map%5B%27date_end%27%5D=31.12.2019&weekdays=&map%5B%27production%27%5D=&map%5B%27eventTitle%27%5D=&map%5B%27performanceLocation%27%5D=
Galeria Uffizi este cel mai important muzeu din Florenta. Palatul Uffizi este in sine un obiectiv turistic dar el este celebru in toata lumea datorita faptului ca este cel care adaposteste cea mai importanta colectie de arta renascentista din lume, o colectie construita de-a lungul secolelor de familia Medici. Ultima descendenta a acestei familii a donat nepretuita colectie cetatenilor orasului Florenta si astazi poate fi vazuta de toata lumea.
Galleria dell' Accademia este unul dintre cele mai importante muzee din Florenta, in mare parte datorita celebrei statui a lui David, opera unuia dintre cei mai mari artisti din istoria lumii, Michelangelo. Muzeul gazduieste si alte opere de arta, inclusiv statui, picturi religioase si instrumente muzicale.

Offline DanaC

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 59
Re: Toscana, pitoresc si gastro-delicii 20 - 25 mai 2019
« Răspuns #9 : Luni, 13 Mai 2019, 19:39 »
Multumesc mult. Din pacate este cam tarziu deja.

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Re: Toscana, pitoresc si gastro-delicii 20 - 25 mai 2019
« Răspuns #10 : Luni, 13 Mai 2019, 20:37 »
Dana C. nu este tarziu. La Galleria Uffizi mai sunt bilete dupa ora 13.00.
Intri pe site-ul https://webshop.b-ticket.com/webshop/webticket/eventlist?utm_source=visitflorence.com&utm_campaign=DiscoverTuscany&utm_medium=referral&utm_content=/what-to-see-in-florence/booking-florence-museums.html, selectezi data de 21 mai si muzeul si ai mai multe intervale orare cand poti face rezervarea biletului

Offline Anda

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Toscana, pitoresc si gastro-delicii 20 - 25 mai 2019
« Răspuns #11 : Luni, 13 Mai 2019, 21:18 »
Eu mi-am luat acum pt 13.30.
Cine mai vine?

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Re: Toscana, pitoresc si gastro-delicii 20 - 25 mai 2019
« Răspuns #12 : Miercuri, 15 Mai 2019, 15:23 »
Buna, tuturor participantilor la aceasta excursie. Mai este putin pana la plecare, asa ca v-am scris cateva recomandari.
Este o excursie care, pe langa Florenta - capitala Renasterii, strabate zonele rurale atat de pitoresti ale Toscanei. Vom opri la ferme, vom face degustari de vinuri, branzeturi, vom lua pranzul cu localnici si vom afla despre obiceiurile si traditiile toscane.
Pentru a ne bucura din plin de toate acestea, este foarte importanta atmosfera din grup. Va rog, fiti sociabili, veseli, toleranti si nu incercati sa schimbati programul anuntat. 

20 Mai - 9.30 Intalnire cu insotitorul de grup pe Aeroportul Henri Coanda Bucuresti Otopeni, Plecari Internationale. Va astept in zona dreapta, in fata cafenelei Lavazza. Lidia Mandache 0743 122214
Avem recomandarea sa va luati toate masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorii de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati unul dintre insotitorii de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul.
BLUE AIR: 20 mai (luni) OB 119 12:35 Bucuresti OTP - Florenta 13:50
La servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente.
Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului la Florenta insotitorii de grup nu mai au responsabilitati. Fiecare participant isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata (care poate fi modificata, de aceea trebuie urmarit afisajul aeroportului) pentru boarding.

Linia aviatica ofera masa doar contracost, de aceea va recomandam sa aveti in bagajul de mana sandviciuri si ceva care sa va tina de foame pana la primul popas cu masa (in jurul orei 17.00

Nu uitati actul de identitate!

Voucherele de la hotel, biletele de avion si asigurarile se vor afla la insotitorul de grup. Nu este nevoie sa sunati la agentie pentru a le solicita.

In Florenta ne intalnim la linia de recuperare a bagajelor, ne grupam si mergem in zona de unde luam taxiurile pana la hotel. Costul este suportat de fiecare persoana in parte. Grupaj taxi, cate 4 persoane, fiecare isi plateste partea ce revine. Sunt 8 km pana la hotel, timp estimat 30 minute. 
Check-in, refresh si iesim la plimbare pana la panorama orasului – Piazzale Michelangelo.
Vom bate la pas Florenta si de aceea va recomand imbracaminte si incaltaminte comode, un rucsacel in care sa aveti o pelerine de ploaie si o sticla cu apa.
Nu luati bagaje voluminoase. Vom calatori de la Florenta la Sienna cu microbuze 8+1 iar spatiul de bagaje este limitat.

Mai jos v-am scris programul pe scurt si reperele orare.

Ziua 2. 21 mai La 9.30 plecam intr-un tur pietonal de 3 ore, cu parcurgerea ghidata a celor mai importante obiective. Avem un ghid roman atestat, care locuieste in Florenta, dar si asa vom avea nevoie sa inchiriem casti (2euro/pers) pentru a auzi explicatiile.
Dupa amiaza timp liber pentru pranz, vizite la muzee sau cumparaturi. O sa va ofer toate informatiile de care aveti nevoie.

Ziua 3. 22 mai Dupa micul dejun, la 9.15 facem check-out-ul, ne imbarcam in 2 microbuze 8+1, soferul fiind totodata si ghid. Apartin agentiei cu care colaboram in Toscana. Pornim asadar la 9.30 din Florenta urmand drumul spre Siena, oprindu-ne pentru a vizita San Gimignano, Monteriggioni si regiunea Chianti. Pranzul o sa-l luam la o ferma  si vom avea si degustare de vinuri Chianti Classico!   In jur de ora 18.00 o sa ajungem la Siena unde facem check-in la hotel in Siena, facem o plimbare pe inserate in oras si luam cina.

Ziua 4. 23 mai. Micul dejun, la  9.30, tur pietonal ghidat (3ore) in Siena. Dupa amiaza timp liber pentru pranz, muzee, cumparaturi.

Ziua 5 24 mai.  Micul dejun, la 9.30, tot cu agentia partenera am organizat o excursie in Val d”Orcia, cu vizita in Montepulciano, degustare de branzeturi la o ferma organica, timp liber in Pienza pentru pranz, vizita la o crama Brunelo cu degustare de vinuri. Turul se face tot cu microbuze cu soferi/ghizi

Ziua 6 25 mai. La 9.45 facem check-out-ul iar la 10.00 ne imbarcam in minibus si parasim Sienna, indreptandu-ne spre cea mai aristocratica statiune din Toscana: Montecatini Terme. Aici urcam cu funicularul la una dintre cele mai frumoase panorame toscane. Sunt multe terase unde se poate lua un pranz delicios, asa ca de final de excursie
La 18.30 minibusul ne lasa la aeroport.
BLUE AIR: 25 mai (sambata) OB 120 21:35 Florenta - Bucuresti OTP 00:40 (26 mai)


VREMEA: Vremea se anunta placuta, dar sunt posibile si ploii asa ca fiti pregatiti cu o pelerina de ploaie. Temperatura in timpul zilei va fi de 19-20 grade iar seara coboara la 10 grade, deci sa aveti si o geaca/pulover.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Toscana, pitoresc si gastro-delicii 20 - 25 mai 2019
« Răspuns #13 : Luni, 27 Mai 2019, 13:04 »
Nu am participat la aceasta excursie, Lidia a fost insotitorul de grup. Dar ne-am intalnit pe aeroport si la sosire si la Montecatini Terme unde mi-am petrecut un sejur privat si la plecarea din Florenta. Mi-a placut mult grupul si aratau ca le-a placut mult Toscana, Lidia, ghizii locali, locatiile in care au stat si unde au avut mese incluse. M-a bucurat mult asta!

De ce scriu aici? Pentru ca am tinut mult sa va arat cateva fotografii din ce am vazut eu, in nordul Toscanei, acolo unde este infinit mai putin frumos decat in sud, acolo pe unde a haladuit grupul.

Si pentru a sublinia inca o data trei lucruri esentiale, care diferentiaza radical ceea ce se organizeaza in Singles Camp, fata de agentiile turistice obisnuite.

In primul rand marimea grupului, dimensiunea lui. Este mare diferenta in merge impreuna cu inca 45 de persoane in autocare ticsite, din care doar ca sa urci si sa cobori pierzi 15 minute...Grupurile noastre sunt in majoritate undeva la 12 - 20 persoane. Ideal pentru interactiune, ideal pentru a te simti intr-un colectiv, ideal pentru insotitorul de grup in a oferi tot suportul de care e nevoie.

Apoi serviciile oferite. Una este sa stai la periferia oraselor, sau chiar in afara lor si alta sa stai in centru, in locatii bune. Din doi pasi esti in zona zero a orasului, nu pierzi nici un minut, nu te obosesti in nici un fel, ai magazine, restaurante, obiective la indemana. Apoi ai cu tine un insotitor de grup super-profesionist, dedicat, responsabil si fidelizat. Sta cu tine de dimineata pana noaptea tarziu, nu te lasa sa te descurci singur pe undeva...Apoi cu ce calatoresti, ghizii locali, programul, totul este diferit.

Nu in ultimul rand este calitatea participantilor, felul in care acestia interactioneaza, comunica, socializeaza. Priviti de curiozitate un grup de agentie. Este eterogen, comunicarea in interiorul lui este extrem de dificila pe palierul highly educated. Noi facem tot posibilul sa filtram si daca ne mai scapa cate o persoana care nu se incadreaza, ii comunicam ca nu mai este cazul sa ne revedem. Oferim si pastram in acest fel un anumit tip de atmosfera, de prietenie, de toleranta, de armonie. Tinem foarte tare la compatibilitatea profilelor participantilor si nu ne intereseaza "cantitatea" ci calitatea. Privind la grupul de Toscana, a fost primul lucru care mi-a venit in minte...

Am sa revin cu fotografii in cateva ore...

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Toscana, pitoresc si gastro-delicii 20 - 25 mai 2019
« Răspuns #14 : Marți, 28 Mai 2019, 21:01 »
Promisesem ieri ca revin cu fotografii...N-am reusit sa gasesc un pic de timp, o fac insa astazi, dupa o zi plina de birou si de gradinarit... :)
Imi place intotdeauna sa impartasesc cu altii din bucuria de a vedea locuri minunate, de a cunoaste noi istorii, de a incerca noi experiente. Singles Camp mi-a oferit pe deplin aceasta sansa, asa ca in plus de placerea de a impartasi, mai exista si sentimentul de a rasplati, de a-mi arata multumirea...

Am stat in Montecatini Terme, acolo unde vom forma impreuna cu Lidia o baza de plecare pentru viitoare excursii. Locul este linistit, boem, o zona atat de verde si de placuta, incat nu-ti mai vine sa pleci. Seamana intrucatva cu alta statiune de sec XIX si inceput de sec XX, cu Karlovy Vary. Care de asemenea imi place mult, nu doar ca arhitectura, ci si ca istorie. Nu ma refer la una ce tine de lupte, de momente importante, ci de personalitatile care au gasit acolo un loc de relaxare, de distractie, poate chiar unul de creatie. Te furnica atunci cand vezi pe urmele cui calci...Construit de fiul Mariei Tereza, Montecatini a adapostit o multime de celebritati. Este nevoie doar sa citesti "Hall of Fame" de pe trotuarele Viale Verdi: Puccini, Richard Strauss, Karajan, Alberto Sordi, Audrey Hepburn, Coco Chanel si multi multi altii. Christian Dior a murit la Montecatini, Verdi a locuit 10 ani acolo...Si iti dai seama cam ce lume se perinda in anii aceia minunati, romantici si boemi...Cum sa nu te simti onorat sa treci pe acolo?













Termele Tettucio, o bijuterie arhitecturala:





Montecatini Terme seara:

























Exista un funicular, construit la sfarsitul secolului XIX cu care lumea urca inedit si pitoresc, la Montecatini Alto. Cu multa vreme in urma o fortareata inexpungnabila, cu 25 turnuri, cu ziduri puternice si cu o pozitie strategica excelenta, locul a fost folosit in special in timpul bataliilor dintre ghibelini si guelfi. Astazi este un loc atat de pitoresc si de placut incat nu-ti mai vine sa pleci de acolo...In 6 zile cat am stat, am urcat de 3 ori si tot nu m-am saturat...















Am sa continui... :)