Autor Subiect: Antalya, Pamukkale, Efes, Kusadasi 20 - 27 octombrie 2019  (Citit de 829 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 10690
Antalya, Pamukkale, Efes, Kusadasi 20 - 27 octombrie 2019
« : Duminică, 04 Noiembrie 2018, 08:56 »
 :oops: in lucru

Tarif: ........ EUR/persoana cazare in camera dubla

Rezervari:

Avansul, care confirma rezervarea locului, este de 100 EUR/persoana.

Discount Gold Member Singles Camp: 20 EUR

Plecare: 20 octombrie 2019
Sosire: 27 octombrie 2019

De corectat" *|* *|* *|*

Cazari:
7/8 august  Antalya Best Western Khan Plus Hotel 4* https://www.khanhotel.com/
8/9 august Fethiye Alesta Yacht Hotel 4* http://www.alestayachthotel.com/
9/11 august Kusadasi Le Bleu Hotel Resort 5*http://lebleuhotel.com/en/index.html
11/12 august Lycus River Thermal Hotel 5* http://lycusriver.com/room.php
12/14 august Antalya Best Western Khan Plus Hotel 4* https://www.khanhotel.com/

Servicii incluse:
•   •transport avion  Bucuresti Otopeni – Antalya Airport si  retur, bagaj de cala 20 kg si taxele de aeroport incluse
••   transferuri si excursii, asa cum sunt descrise in programul excursiei, cu un autocar modern, aer conditionat
•   •cazare 7 nopti, hoteluri 4*
•   •mic dejun si cine tip bufet
•   •insotitor de grup roman din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei
•   •ghid oficial, acreditat in Turcia, vorbitor de limba engleza

Nu sunt incluse:
•     • asigurarea medicala si cea storno
•   •pranzuri si bauturi
••   taxa de intrare in muzee, facilitati extra, excursii optionale
••   cheltuieli personale

Zboruri Pegasus

.....................................

Grup 24 participanti + insotitor de grup: Daniela Dimitrescu

Programul excursiei

Ziua 1 Antalya Intalnirea pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti ora ........ Cafeneaua Lavazza Plecari Internationale. Asigurati-va ca ajungeti la timp, pentru ca aveti intreaga responsabilitate ce decurge din intarzierea peste ora de program anuntata aici pe forum. Insotitorul de grup si agentia nu pot fi considerati vinovati de o eventuala pierdere a zborului, astfel incat intr-o astfel de situatie veti fi nevoiti sa va procurati si sa cumparati din resurse proprii noi bilete de zbor pentru a va conecta cu grupul. Verificati inainte de plecare ca nu ati uitat pasaportul. Este absolut necesar pentru a putea fi imbarcati. Zbor cu decolare din Bucuresti la ora... o sa ajungem pe aeroportul Antalya... Imbarcarea in autocar si pornim spre hotelul in care ne vom lua cina si ne vom petrece noaptea.

Ziua 2 Antalya - Gocek Dupa micul dejun ne imbarcam cu bagaje cu tot in autocar, urmand drumul spre Gocek. Este unul de coasta, care ofera panorame magnifice ale marii, ale padurilor de pin si ale varfului Taurus. Ajungem devreme in Demre, un oras care in antichitate se numea Myra. Locul este foarte cunoscut pentru ca acolo a pastorit si este inmormantat Sfantul Nicolae.
Demre este un oraşel cu 15000 de locuitori care pana in 1920 a fost locuit de greci ortodoxi, dar care au fost obligaţi să plece datorita acordului de schimb dintre Grecia si Turcia.

Myra era acum 4.000 de ani sub stapanire hitita. La marginea  regatului acestora s-a dezvoltat un altul, regatul lician, care era in fapt o liga a sase orase, printre care si Myra. Capitala Lyciei era la Xanthos, dar Myra avea o importanţă mai mare fiind port la Mediterană. Portul se numea Andriake şi s-a dezvoltat cu precădere în epoca romană. Cu timpul a fost înghiţit de aluviuni dar încă mai păstrează urme ale activităţii sale. La nordul oraşului săpate în stânca unui munte se păstrează mormintele liicene numite şi Necropolele râului care seamănă cu niste locuinte rupestre. Cele ale nobilimii şi ale oamenilor bogaţi erau construite aidoma unor temple. Locuitorii Myrei au fost creştinaţi în anul 61 d.Hr. de Sf. Apostol Pavel care se îndrepta spre Roma. Myra a devenit episcopie creştină.

Sfântul Nicolae s-a născut în anul 280 în oraşul Patara din Licia şi din tinereţe şi-a dăruit viaţa ajutorării semenilor săi. Toţi banii pe care i-a moştenit de la părinţii săi bogaţi i-a dăruit oamenilor necăjiţi. Biserica Sf. Nicolae a fost ridicată în sec. VI pe locul în care se găsea mormântul Sfântului Nicolae. O sa vedem si noi mormintele lyciene si bineinteles Biserica Sf Nicolae.

Pranzul o sa-l luam in oras, in Demre si dupa masa aveti posibilitatea unei excursii cu barca (extra tarif) pe Insula Kekova aflata in magnificul golf Andriake. O sa ne oprim acolo pentru o baie in fascinanta apa turcoaz.Ne intoarcem apoi in Fethiye unde luam cina si ne cazam.

Ziua 3. Fethiye - Dalyan. Mic dejun, bagajele in autocar si pornim...O zi minunata, una de care o sa va amintiti multa vreme, cu siguranta. Au facut-o multi din Singles Camp cu ocazia croazierei cu guleta. Este o excursie optionala ce se desfasoara cu o ambarcatiune, pe raul Dalyan. Relaxare, înot, plajă şi beţie de frumos în minunata delta Dalyan, de-a lungul coastei de peruzea. Aici la vărsarea râului Dalyan în Marea Egee este un loc deschis cu stufaris prin care sunt taiate canale. Totul inconjurat si strajuit munţi înalţi si împăduriţi. Pe culmile acestora există vestigiile unor cetăţi ale regilor Kaunas (vecinii lycienilor) care stăpâneau regatul carian ce avea capitala la Halikarnassus (Bodrum). Pe rau o sa vedeti uriasele broaste testoase Caretta, care-si depun ouale pe plaja unei mici insulite din apropiere, Iztuzu.

Spunem la revedere Dalyanului si ne indreptam cu autocarul spre Kusadasi, acolo unde o sa ne petrecem urmatoarele doua nopti.

Ziua 4. Kusadasi Dis de dimineata plecam spre Efes, vestita cetate antica.

Efes a fost unul dintre cele mai populate oraşe ale Turciei, renumit mai ales pentru Templul Zeiţei Artemis, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice. În anul 268 Efes a fost devastat de invaziile goţilor şi odată cu ele a dispărut şi frumosul monument dedicat Zeiţei Artemis. Împăratul Constantin I a fost cel care a reconstituit Efesul şi chiar l-a extins faţă de forma sa iniţială.Astăzi, Efes este unul dintre cele mai importante oraşe istorice ale lumii şi numeroşi turişti din întreaga lume vin în oraş pentru a cunoaşte măcar puţin din istoria vremurilor străvechi. O parte dintre edificiile Efesului s-au conservat mai mult, altele mai puţin. Totuşi, oraşul este un loc în care turiştii au ce admira, fiind o regiune cu un spirit aparte. Efes conţine cea mai mare colecţie de ruine romane din estul Mediteranei, oraşul fiind o splendoare istorică. Toate structurile din Efes sunt de o valoare incontestabilă: Biblioteca lui Celsus, Templul Zeiţei Artemis, Odeon - un teatru construit de Antonius şi soţia sa Vedius, în anul 150, Templul lui Hadrian, Templul Sebastoi ce a fost ridicat ca o dedicaţie pentru Dinastia Flavian şi a fost una dintre cele mai mari construcţii din Efes.
Pranzul o sa-l luati in Selcuk, iar dupa o sa vizitati Casa Fecioarei Maria unul dintre cele mai importante locuri ale crestinatatii in lume. Acolo va veti putea spune dorintele, aprinzand o candela...
Dupa aceasta vizita spirituala, mergem spre hotel, dar in drum oprim la un centru de pielarie. Cina si...odihna.

Ziua 5 Kusadasi - Pamukkale. La 07:00, dupa micul dejun ne indreptam spre vestitul Pamukkale. Numit si Castelul de Bumbac, Pamukkale este cu siguranță unul dintre locurile cele mai frumoase din lume. Pot fi admirate mai multe bazine naturale, in cascada, cu apă termală.  Ceea ce vedem este o uriașă stâncă de calcar în care apele termale au format bazine, cascade și chiar stalactite. Toate sunt atât de albe...Apa termală de la Pamukkale este foarte bogată în carbonat de calciu. Odată ce apa termală iese la suprafață, carbonatul de calciu devine tot mai solid și formează astfel celebrele terase albe. Apa își face croiește drumul prin calcar și se desparte în mai multe brațe. În cele din urmă se formează câteva bazine principale. Odată ce aceste bazine sunt pline, apa începe să se reverse în afara lor, formând alte bazine adiacente mai mici, ca intr-un imens evantai. Atunci când izvorăște apa este extrem de fierbinte. Atât de fierbinte încât nu poate fi atinsă. Pe măsură ce apele termale își croiesc drum către bazinele inferioare, temperatura lor scade până la temperatura de 33 grade Celsius. Din acest motiv, turiștii se pot bălăcii în aceste bazine naturale aproximativ 6 luni pe an, indiferent de temperatura de afară.Intregului deal, lung de 2.5 kilometri, i s-a pus numele de Pamukkale, „Castelul de bumbac” sau „Palatul de bumbac”. Insa localnicii sustin ca nu culoarea alba a inspirat numele locului, ci faptul ca in trecut oamenii obisnuiau sa-si usuce bumbacul aici. Pentru ca locul sa nu fie afectat de incaltamintea turistilor, în anul 1997 s-au construit mai multe poteci din jumatati de busteni si s-a interzis accesul pe terasele naturale. Se urca descult, pe panta mijlocie a dealului, acolo unde s-au construit si bazinele artificiale, unde este posibila balaceala...
Pe drumul nostru spre Pamukkale ne vom opri si intr-un populat centru textil al Turciei, Denizli. Tot acolo vom lua si masa. Programul nostru la Hierapolis o sa cuprinda vizitarea ruinelor si zona cu travertin cu terase, cea de bazine termale unde o sa aveti timp liber pentru relaxare in apa calda. Asa ca nu uitati de costumele de baie!  Seara ajungem la hotel unde ne cazam si luam cina.

Ziua 6. Pamukkale - Antalya Dupa micul dejun pornim inapoi spre Antalya. Lasam in spate extraordinarele panorame ale muntilor Taurus...In drum oprim la un centru de manufactura a covoarelor unde o sa asistati la felul in care se fabrica acestea. Luam apoi pranzul si continuam spre Antalya, un oras onorat de Mustafa Kemal Atatürk, reformatorul si marele conducator, cel care in 1923 a creat Republica Turca, a carui prim presedinte a fost.

Cina si cazare.

Ziua 7. Dupa micul dejun o sa vizitam orasul, simbolul sau Yivli Minaret, zidurile fortificatiei, vechiul port si in final cascadele Duden.

Dupa pranz vizitam si Kaleici cea mai veche parte a orasului. In continuare free time pentru shopping...

Ziua 8. Este ultima, facem check out, ne deplasam la aeroport pt zborul spre tara.
 
Este o excursie tip circuit cu vizitare dar si relaxare la baie si plaja, intr-una dintre cele mai bogate locuri din lume in peisaje, istorie, atractii. Am organiat aceasta calatorie impreuna cu partenerii nostri din Turcia, este o excursie tip premium, hotelurile, autocarul, ghidul local sunt atent selectate. Insotitor de grup o veti avea pe Daniela, specialistul nostru pe Turcia, foarte bun cunoscator al limbii de acolo, a istoriei, a obiceiurilor si traditiilor. O sa va ajute mult asta. Oamenii care merg cu noi trebuie sa inteleaga ca este actiunea unui club, nu una obisnuita de agentie, ca lumea vine aici nu doar sa viziteze, sa se distreze ci si sa socializeze, sa-si faca noi prieteni. Pentru comunicare este nevoie de un cadru armonios, in care trebuie sa existe o atmosfera placuta, ori asta se obtine in special prin respectul pentru cei din jur, pentru ghid, pentru insotitor.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Hotelurile sunt de la inceput nominalizate, va puteti informa pe internet despre fiecare, aveti ocazia de a studia feed-back-urile. Atrag atentia si asupra programului de dimineata. Stiu ca multora le place, mai ales ca este vacanta, sa ramana mai mult in pat. Doar ca nu intr-o excursie de grup cu program dens cum este aceasta, nu e posibil. Va rog mult, cunoasteti programul, acolo sa nu existe discutii "de ce asa de dimineata", sau "prea devreme". Pt a va arata tot ce am promis, trebuie sa pornim de dimineata... :) La sfarsit aveti  2 zile complet free, aveti timp sa va relaxati la plaja si baie, sa dormiti, sa leneviti... ::)

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.