Autor Subiect: Cappadocia, Istanbul, Anatolia si Antalya 18 – 26 septembrie  (Citit de 15262 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Cappadocia, Istanbul, Anatolia si Antalya 18 – 26 septembrie
« : Duminică, 04 Noiembrie 2018, 15:11 »
Tarif: 1000 EUR/persoana cazare in camera dubla

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/cappadocia-istanbul-anatolia-si-antalya-18-26-septembrie/

Avansul, care confirma rezervarea locului, este de 300 EUR/persoana.

Discount Gold Member Singles Camp: 30 EUR

Plecare: 18 septembrie 2019
Sosire: 26 septembrie 2019

Cazari:
18/20 septembrie Istanbul Nidya Galataport Hotel 4* http://www.nidyahotelgalataport.com/
20/21 septembrie Ankara Radisson Blu Hotel 4* - https://www.radissonblu.com/en/hotel-ankarasau similar
21/24 septembrie   Alaturca House Goreme: http://www.goremealaturcahouse.com/
24/26 septembrie Antalya Corner Park Hotel 4*: https://www.thecornerpark.com/

Servicii incluse:
•   •transport avion  Bucuresti Otopeni – Istanbul si retur Antalya - Bucuresti OTP, bagaj de cala 20 kg si taxele de aeroport incluse
••   transferuri si excursii, asa cum sunt descrise in programul excursiei, cu un autocar modern, aer conditionat
•   •cazare 8 nopti, hoteluri 4*
•   •mic dejun si cine tip bufet
•   •zbor cu balonul in Cappadocia *|* :dance:
•   •insotitor de grup roman din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei. vorbitor de limba turca
•   •ghid oficial, acreditat in Turcia, vorbitor de limba engleza

Nu sunt incluse:
•     • asigurarea medicala si cea storno
•   •pranzuri si bauturi
••   taxa de intrare in muzee
•      •facilitati extra, excursii si vizite care nu sunt incluse in program

Zboruri Turkish Airlines
18.09.2019

TK 1044 ora 10.00 Bucuresti OTP - Istanbul 11:25

si retur:
26.09.2019

TK 2415 ora 13.30 Antalya - Istanbul 15:00 si conexiune:
TK 1045 ora 18:45 Istanbul - Bucuresti 20:05


Grup 20 participanti + insotitor de grup: Daniela Dimitrescu din partea Singles Camp  0721/428014

Programul excursiei

Ziua 1 18 septembrie Intalnirea pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti ora 7.50 am (dimineata) Cafeneaua Lavazza Plecari Internationale. Zbor cu decolare din Bucuresti la ora 10:00, ajungem la 11:25 in Istanbul. Pentru a evita orice situatie neplacuta de pierderea zborul si poate a intregii excursii, luati-va toate masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. Trebuie sa stiti ca in situatia in care pierdeti zborul din cauza intarzierii, va fi nevoie sa va descurcati singuri cu gasirea si cumpararea unui zbor care sa va asigure conexiunea cu grupul. Agentia si insotitorul de grup nu au nici o vina in astfel de situatii.
Pe aeroportul din Istanbul regruparea la linia de preluare a bagajelor si impreuna cu insotitorul de grup -imbarcarea in autocar, pornim spre hotelul in care ne vom petrece noaptea, in Istanbul. O sa faceti o plimbare impreuna cu Daniela si apoi o sa aveti cina.

Ziua 2 19 septembrie Istanbul. Transfer cu autocarul pana la Sultan Ahmet, pentru a ne bucura de un tur ghidat, pietonal O sa vedem partea veche a uriasului ce se intinde pe doua continente, Europa si Asia. O sa vedem impreuna cu ghidul turc si in traducerea Danielei: Marea Moschee Albastra, Palatul Topkapi, Hipodromul, Marele Bazar si Bosforul.

Cateva imagini din Istanbul:

Palatul Topkapi





Hagia Sofia



Moscheea Albastra



Moschea Yeni Cami



Turnul Galata



Podul Galata



Cornul de aur



Fantana Germana



Grand Bazar:



Cina pe Bosfor:



Apropo de ultima fotografie...Ce spuneti seara de o cina pe vas, pe apele Bosforului? Daniela si ghidul se pot ocupa de rezervare...

Ziua 3.20 septembrie Istanbul - Ankara. La 7.30, stiu, cam devreme... :-[ ne imbarcam in autocar, cu check out-ul de la hotel facut, si plecam spre capitala Turciei, Ankara.





Printre vizitele pe care o sa le facem acolo se numara Muzeul Civilizatiei Anatoliene si Anitkabir - mausoleul fondatorului Republicii Turcia.

In Muzeul Civilizatiei Anatoliene puteti admira cea mai frumoasa colectie de relicve arheologice din toata Turcia. Adapostite intr-un fost caravanserai din secolul XV, exponatele muzeului parcurg fiecare civilizatie ce a trecut pe taramul anatolian, incepand cu oamenii care locuiau in pesteri. Primul sector este cu artefacte datand din Paleolitic. Cele mai impresionante obiecte din Neolitic sunt reprezentari de animale din lut, vechi de 8.000 de ani si o zeita-mama - probabil Cibele. Epoca de Bronz este reprezentata de obiecte apartinand hititilor - discuri solare, statuete si o versiune mai evoluata a zeitei-mama, precum si o multime de bijuterii din aur.



Din timpul coloniilor asiriene au ramas peste 20.000 de tablite din lut cu inscriptii cuneiforme. Principala atractie din timpul imperiului hitit este statuia Zeului Razboiului. Frigienii au fost alta civilizatie importanta ce a lasat in urma artefacte pretioase - movila mortuara cu diametrul de 300 m si inaltimea de 50 m, mobilier din lemn, brose, vase din ceramica si metal, precum si reprezentari ale unor animale puternice - lei si vulturi.



Cladirea mausoleului este foarte mare, intreg complexul are peste 75.000 de mp si o esplanada imensa. Inauntru se afla mormantul presendintelui Mustafa Kemal Ataturk, decorat cu citate din discursurile lui si mozaicuri aurite apoi veti vedea o zona ce tine de viata lui, inclusiv biroul si biblioteca lui, reconstituite aici. In interior mai pot fi vazute machete interesante ce prezinta Razboiul de Independenta si multe tabloouri ce-l infatiseaza pe primul presedinte. Mausoleul este unul din cele mai vizitate locuri din Turcia, ii trec pragul anual peste 3 milioane de turisti.



Cina si check in la hotel.

Ziua 4.21 septembrie Mic dejun, check out si plecam spre Cappadocia. In drum o sa aveti ocazia sa va plimbati printr-un lac sarat. Este vorba de Tuz Golu, o intindere alba, pe alocuri secata pe timpul verii, ce se afla pe podişului Anatoliei. O uimitoare împărăţie de sare prin care va veti bucura talpile...







Ne continuam calatoria si in drum o sa putem admira minunatele, selenarele peisajele ale Cappadociei, trecand prin Valea Goreme, prin dreptul "Hornurilor Zânelor", niste forme bizare din stanca aparute dupa eruptia vulcanului Erciyes, prin depunerea de lava si cenusa vulcanica. Fascinantele panorame pe care o sa le vedeti, le veti descoperi zilele urmatoare si sub pamant...asa numitele orase subterane. O sa oprim pentru a admira, fotografia, ne bucura de ceea ce ne-a intampinat in aceasta prima zi. Ajungem apoi la hotel, facem check in-ul si luam cina, Odihna apoi pentru ca urmeaza trezirea dis de dimineata...o sa vedeti de ce...  ::)

Ziua 5 22 septembrie

Dimineata devreme, la 4.30 plecam spre cea mai spectaculoasa parte a excursiei: calatoria in aer cu balonul, deasupra Cappadociei. Am preferat sa introducem in tariful excursiei aceasta mica "aventura" pentru ca suntem convinsi, toti v-o doriti. Si pentru ca rezervarile trebuie facute cu mult timp inainte, am preferat aceasta varianta sigura. O ora o sa plutiti deasupra minunatiilor, o sa prindeti rasaritul soarelui in aer, poate in cea mai fascinanta zi pe care a-ti trait-o vreodata...



Ne intoarcem apoi la hotel, luam micul dejun si la 8.30 pornim in explorare: Muzeul in aer liber Goreme, acolo unde o sa vedeti de aproape Hornurile Zanelor, frescele elaborate ce povestesc in imagini viata lui Isus si miracolele pe care acesta le-a facut. Tot acolo se afla pictata istoria crestinatatii, o sa vi se perinde in fata locului intreaga poveste.

Intr-un peisaj spectaculos, in intregime sculptat de eroziuni, Valea Goreme si imprejurimile sale cuprind sanctuare cioplite in stanca ce furnizeaza dovezi unice de arta bizantina din perioada post-iconoclasta.









Unul dintre cele mai faimoase situri de aici, dar si din intreaga regiune Cappadocia este Goreme Open Air Museum. Pentru a fi vizitat trebuie achitat extra 10 EUR. Acest muzeu in aer liber seamana cu un vast complex monastic alcatuit din zeci de manastiri asezate una langa alta, fiecare cu propria biserica fantastica. Este cu siguranta primul obiectiv pe care orice turist trebuie sa il vada atunci cand ajunge in Cappadocia, aflandu-se in centrul regiunii, cu acces usor din toate partile. Se afla la doar 1 km de centrul orasului Goreme si cuprinde cele mai fine biserici sculptate in stanca, decorate cu fresce minunate, ale caror culori inca mai pastreaza din prospetimea lor initiala.



Acest loc prezinta deasemenea un exemplu unic de arhitectura a cioplirii in piatra si tehnici inedite de realizare a frescelor. Muzeul este membru UNESCO World Heritage inca din anul 1984 si a fost primul dintre cele 2 situri UNESCO din Turcia. Astazi, o mare parte din frescele bisericilor sunt deteriorate, multe dintre ele fiind grav afectate de vant, apa, vreme, cutremure, dar si de ciobanii care si-au gasit un refugiu in aceste pesteri si care au distrus fetele sfintilor din picturi deoarece le considerau pacatoase. Cu toate acestea, frumusetea si ornamentele bisericilor sunt inca evidente, chiar daca au trecut mai bine de 1000 de ani de atunci.

Sunt peste 10 biserici sapate in stanca in cadrul acestui muzeu in aer liber. Cel mai bun mod de a le explora este sa urmaresti calea marcata in mod clar, in sens invers acelor de ceasornic.Cele mai multe dintre biserici sunt complet acoperite in interior cu frumoase picturi murale bizantine ce au o valoare istorica importanta datand din anii 900-1200. Cele mai reprezentative biserici sunt Sf Vasile, Biserica Marului, Biserica Sarpelui,
Biserica Intunecata.

Biserica Sf. Vasile  are un naos dreptunghiular cu nise si trei abside, separate de pronaos prin arcade. Pronaosul are morminte in podea, care sunt deschise, dar acoperite cu grilaje metalice. Frescele de aici ii infatiseaza pe Iisus Hristos, Sf. Gheorghe, Sf. Vasile si Sfantul Teodor, iar cele trei cruci malteze de pe bolta naosului se pare ca reprezinta Sfanta Treime.

Frescele din Biserica Marului  dateaza in cea mai mare parte din secolul 11 si descriu sfinti, episcopi si Cina cea de Taina. Numele interesant provine de la o livada de meri prabusita chiar in fata intrarii principale.Biserica Sarpelui (Snake Church) are un naos lung, cu plafon boltit. Printre frescele de aici poti vedea portrete ale Sf. Teodor, Sf. Gheorghe ucigand balaurul (ce arata ca un sarpe, de unde si numele bisericii), Sf. Imparati Constantin si mama sa Elena, Sf. Onufrie si un Sfant ce a fost un pustnic egiptean care a trait aproape de Teba. In arta medievala, inclusiv in acest exemplu, el este reprezentat cu o barba lunga gri si purtand nimic altceva decat o frunza de smochin.

Biserica Intunecata, numita astfel pentru lumina putina care patrundea in interior, a fost folosita ca si casa pentru porumbei pana in anii 1950. A fost nevoie de 14 ani pentru a se indeparta excrementele de pe pereti, dar sub acestea s-au descoperit fresce frumos conservate din secolul 11. A fost restaurata recent, iar picturile de aici ce infatiseaza Noul Testament sunt considerate cele mai bine conservate fresce din Cappadocia. Pentru a avea acces aici trebuie sa mai platiti o taxa suplimentara de 10 lire (aprox. 3 euro), dar merita. Este cea mai frumoasa dintre toate. Dupa ce iesiti din complexul muzeal, pe partea dreapta este Buckle Church, cea mai mare dintre bisericile rupestre din Göreme. Aici puteti intra folosind acelasi bilet ca si la complexul principal. Frescele sunt printre cele mai bune din Göreme, cu cele mai bogate culori si cele mai multe detalii. Acestea dateaza din secolele 9 si 11.

Bierica Buckle a fost restaurata in anii 1960 si este formata din patru camere, care sunt cunoscute sub numele de Biserica Veche, Biserica Noua, Paracclesion si Biserica de Jos. In interiorul bisericilor fotografiatul este interzis pentru a nu se deteriora si mai mult picturile.Goreme Open Air Museum este deschis zilnic intre orele 8.00 si 18.30, iar pretul unui bilet este de 25 lire (8 euro).



De acolo o sa aveti o minunata panorama a Vaii Calugarilor (Pasabagi). Este situata pe drumul spre Zelve, venind din Goreme sau Avanos. Remarcabile sunt coloanele ce rasar parca din pamant in mijlocul podgoriei Pacha. Pacha inseamna "general" (rangul militar), in limba turca.  Numele i se trage de la forma unor conuri din tuf.



In sectiunile superioare ale acestor conuri s-au adapostit pustnicii. Aici a fost schitul calugarului Simion. O capela dedicata acestui sfant este construita in unul dintre cosurile de basm cu trei capete. Intrarea in chilie este decorata cu cruci antice. Sfantul Simion a trait in izolare langa Alepo in secolul al V-lea, cand au inceput sa se raspandeasca zvonuri ca a facut minuni. Lumea a navalit la el si disperat a cautat refugiu, in aceiasi coloana dar mai sus, de la 2 m inaltime, s-a "mutat" la 15 m. De acolo a coborat doar ocazional pentru a lua mancarea si bautura aduse de discipolii sai.



O sa fiti impresionati de conurile vulcanice, o sa parcurgeti Valea Dervent Valley un peisaj superb cu formatiunile geologice ce dateaza de peste 60 milioane de ani. Valea Dervent mai este cunoscuta sub numele de Valea Imaginara sau Valea Roz. Spre deosebire de celelalte vai din zona nu are biserici rupestre. Nu exista nici castele sau morminte romane. De fapt, nu a fost niciodata locuita. O sa vedeti acolo multe formatiuni diferite de roca care prin formele lor imprima locului, o imagine de loc din alta lume. Mici "cosuri", stanci in forma de animale, ai senzatia ca te afli intr-o gradina zoologica pietrificata. Cu putina rabdare si...imaginatie poti identifica sarpele, camila si delfinii. Ce impresioneaza este spectaculosul peisaj selenar.



O sa mergem sa vedem unul dintre mestesugurile locale, cel de productie de ceramica, apoi o sa avem o degustare de vinuri. Dupa o zi lunga-lunga, dar...inca mai avem multe de facut...o sa ne intoarcem la hotel, unde von lua cina. Pentru noapte, aveti posibilitatea de a asista la un exceptional spectacol folcloric turcesc, cu dansatoare belly, ceva ce nu o sa uitati...Intoarcerea la hotel va fi la 23.30

Ziua 6 23 septembrie Cappadocia este poate cel mai fascinant peisaj selenar din lume, cu formele sale bizare din tuf vulcanic, cu bisericile si casele subterane. Haideti sa le descoperim! Dupa micul dejun plecam cu autocarul spre Valea Ihlara, un loc de 100 metri adancime, sapat de ape. O sa ne plimbam de-a lungul raului, admirand grotele, bisericile, frescele pictate...Dupa, urmeaza pranzul...si apoi veti avea oportunitatea de a atinge pietrele semipretioase de onix, ce se prelucreaza intr-unul dintre atelierele.
Pornim apoi intr-o calatorie ubterana, vizitand orasul subteran Kaymali si Castelul Orta Hisar.

Uchisar se afla la cel mai inalt punct din Cappadocia, pe drumul Nevsehir-Goreme, la doar 5 km de Goreme. In zona superioara ofera o panorama magnifica a zonei inconjuratoare, cu Muntele Erciyes in departare.



Multe camere sapate in stanca sunt conectate intre ele cu scari, tunele si pasaje. La intrarile in camere, exista usi din piatra de moara, la fel ca cele din asezarile subterane, folosite pentru a controla accesul la aceste locuri. Datorita eroziunii, accesul nu este din pacate posibil in toate camerele. Cele mai multe dintre acestea, situate in partea de nord a castelului sunt "locuinte" pentru porumbei. Fermierii viziteaza aceste "case" ale porumbeilor pentru a colecta guano, un excelent ingrasamant natural pentru livezi si vii.
Exista, de asemenea multe alte case ale porumbeilor in Valea Porumbeilor (Guvercinlik Vadisi in turca), care se conecteaza la Uchisar Goreme. Cele mai multe dintre aceste locuinte pestera au fost vopsite in alb pentru a atrage pasarile si excrementele lor valoroase.
Cosurile de basm la vest, est si nord de Uchisar au fost scobite si utilizate ca morminte in perioada romana.
Multe biserici au fost descoperite nu doar la marginea castelului ci si in interiorul acestuia. Motivul pentru acest lucru poate fi acela ca Goreme, avand numeroase biserici si manastiri, este foarte aproape de Uchisar.
Mormintele bizantine din partea de sus a castelului nu sunt foarte interesante deoarece au fost erodate si jefuite. Se spune ca in orasele cu cetati, de exemplu Uchisar, Ortahisar si Urgup (Bashisar), tunelurile lungi de aparare ajungeau pana departe, in zonele inconjuratoare. Se pare insa ca este doar un mit popular, la fel cum si la noi circula o multime de astfel de povesti despre misterioase si mistice tuneluri energetice...
Uçhisar este cel mai inalt punct din Cappadocia, vizibil de la mare distanta mare chiar din Ürgüp si din orasul care va va gazdui, Avanos.

Si pentru ca o sa ajungeti sa le vedeti, cateva lucruri despre istoria oraselor subterane din regiunea Goreme, Nevsehir
Se spune ca arheologii au gasit 9 kilometri de tunel care conecteaza Derinkuyu de Kaymakli – ceea ce arata disperarea, dar si ingeniozitatea oamenilor care au construit aceste galerii: intrau in subteran print-un oras, iar dupa numai 9 kilometri puteau iesi la suprafata in altul.
Istoricii atribuie acestor orase subterane scopuri de supravietuire sau aparare a unor populatii confruntate cu atacuri ale navalitorilor si se apreciaza ca suprafata ocupata constructiile subterane se apropie de 25.000 km patrati, adapostind peste 30.000 de persoane in cele peste 100 de tuneluri.
Retelele de aparare vaste si ingenioase, pietrele rotunde care puteau bloca oricand usile, gaurile in tavan utilizate pentru aruncarea sagetilor catre invadatori si coridoarele inguste aveau rolul de a impiedica romanii sa intre in grupuri compacte.

Orasul subteran Kaymakli
Deschis spre vizitare in 1964, accesul este permis pe numai 4 dintre cele 8 etaje sapate – facand din Kaymakli cel mai mare oras subteran din zona care adapostea aproximativ 3.500 de oameni – primii crestini, refugiati aici inainte de acceptarea crestinismului ca religie.
Primul etaj al orasului subteran Kaymakli este cel mai mare, lat, stabil, iar partile mai inguste ale acestuia sugereaza faptul ca inca mai sunt sectiuni neexplorate sau inca inchise. In partea din dreapta sunt camere de zi, iar in partea din stanga exista un culoar care duce catre biserica (situata la etajul al doilea).





Poate cea mai importanta zona a orasului subteran este etajul al 3-lea. Pe langa multe spatii de depozitare – ceea ce demonstreaza faptul ca oamenii aveau un anumit statut social, crame si bucatarii, aici exista si o piatra de moara.
Asa se va termina ziua noastra de vizita. Ne vom intoarce la hotel unde o sa luam cina. 

Ziua 7 24 septembrie Dimineata devreme, la ora 7.00, o sa parasim hotelul si o sa pornim pe drumul spre Antalia. De-a lungul calatoriei o sa vedem impresionatul Sultanhani Caravansaray si faimosul Seljuk's Caravan.





O constructie impozanta, cu ziduri groase din tuf vulcanic, ce lasa printr-o intrare impunatoare de forma ogivala, cu incrustatii specific orientale, sa se intre in curtea interioara. Pavata cu dale de piatra vechi de sute de ani. In mijloc, o sa vedeti ceea ce a mai ramas din vechea moschee, iar in lateral, de-o parte si de alta, nisele unde erau “cazate” camilele. Locul asigura protectie pentru oameni, pentru camilele si marfurile lor cu care strabateau in caravane drumuri urias de lungi. Din 30 in 30 de km exista cate un astfel de caravanserai. Pe langa functia de han pe care o detineau, acestea erau si importante locuri de contabilizare a marfurilor care treceau pe aici: se nota exact ce transporta fiecare caravana, de unde era adusa marfa si incotro se indreptau.

Urmatoarea noastra tinta este Konya, fosta capitala Seljuska.







O sa vedem manastirea filozofului turc Mevlana, astazi un muzeu al dervisilor. O sa traiti emotia si inspiratia locului, intr-un acompaniament de muzica sufi. Tot in Konya o sa luam si pranzul, cel mai probabil inainte de vizita. Parasim Konya, trecem printr-o padure de pin si ne indreptam spre Antalya. Ajunsi acolo, ne luam in primire camerele si o sa avem cina la hotelul in care suntem cazati.

Ziua 8 25 septembrie La ora 9.00 vom parasi hotelul urmand sa vizitam Teatrul Roman Aspendos si Apeductul Roman, apoi ne vom continua drumul spre Perge.







Pamfilia a fost un foarte important centru al Pamfiliei, unde se poate inca vedea ceea ce a ramas dintr-o arena de 15.000 de locuri, ce avea ca anexa bai si o zona in care se facea gimnastica. Pentru ca am amintit de Pamfilia, vreau sa va spun cateva lucruri despre aceasta. A fost o provincie romană situata pe coasta sudică a Asiei Mici, vizitată se spune, de Pavel în prima sa călătorie misionară. Avea cca 120 km lungime și de până la 50 km lățime. Pamfilia se învecina la vest cu provincia Licia, la nord cu provincia Galatia, iar la est cu regatul lui Antioh. Se crede că populația Pamfiliei s-a format prin contopirea unui trib local cu grecii, unii erudiți chiar sugerând că numele „Pamfilia” înseamnă „din amestec de triburi, sau rase”. In Pamfilia existau câteva orașe importante, precum portul Attalia, Perga, aflat pe malul râului Cestrus (Aksu), și Side, unde pirații de coastă își vindeau prada și unde exista o piață de sclavi. Din Pafos (Cipru), Pavel, Barnaba și Ioan Marcu au traversat marea spre N-V „și au ajuns la Perga, în Pamfilia”. De-a lungul timpului, Pamfilia s-a aflat sub stăpânirea lidienilor, a persanilor, a macedonenilor și a romanilor. Sub stăpânirea romană, Pamfilia a format o provincie împreună cu Cilicia (aflată la est), apoi a fost anexată provinciei Galatia, iar în cele din urmă a fost unită cu Licia.

Dupa ce vizitam Perga, calatorim spre Cascadele Duden, le admiram si luam apoi pranzul.





Dupa ce mancam, vizitam Kaleici, una dintre cele mai vechi parti ale Antaliei. Tot acolo veti avea un pic de timp liber pentru shopping... :) Seara check in hotel si cina.

Ziua 9 26 septembrieUltima zi...Urmeaza drumul spre casa. TK 2415 ora 13.30 Antalya - Istanbul 14.55 si conexiune:
TK 1045 ora 18:45 Istanbul - Bucuresti 20:05

Hotelurile in care veti fi cazati:

Istanbul Nidya Galataport Hotel 4*
Hotelul Nidya se află la doar 50 de metri de malul Bosforului şi la 450 de metri de staţia de tramvai Tophane. Centrul comercial Demiroren de pe renumitul bulevard Istiklal este la doar 1,1 km. La doar 15 minute de mers pe jos de Nidya Hotel Galataport se găsesc cafenele renumite, restaurantele şi boutique-urile de epocă din zona Karakoy. Oaspeţii pot admira Bosforul de pe terasa panoramică a hotelului.
Toate camerele sunt decorate modern. Acestea includ facilităţi pentru prepararea de ceai/cafea.
Restaurantul are vedere panoramică, iar printre facilitatile hotelului se numara: saună, baie turcească şi sală de fitness; de asemenea, pot fi oferite servicii de masaj.





















Ankara Radisson Blu Hotel 4*
Situat central, pe bulevardul Istiklal, Radisson Blu Ankara oferă camere spaţioase, cu acces gratuit la internet Wi-Fi şi parcare privată gratuită. Oaspeţii beneficiază de acces gratuit la centrul de fitness al hotelului.
Camerele sunt moderne şi au vedere la parcul Gençlik şi la Mausoleul Atatürk. Fiecare cameră are aer condiţionat şi TV prin satelit. Toate camerele includ minibar şi seif pentru laptop.
Oaspeţii pot savura ceva de băut în ambianţa elegantă a barului sau preparate apetisante din bucătăria mexicană la cafe-bar. În timpul verii, mesele pot fi savurate pe terasa din grădina restaurantului.
Centrul de fitness de la Radisson Blu Ankara oferă o varietate de greutăţi pentru antrenament şi echipament cardiovascular. După un antrenament, oaspeţii se pot relaxa în saună.

















Goreme Alaturca House Am tinut in mod deosebit ca la acest tur, de aceasta data, sa fiti cazati in inima Parcului National Goreme. Si asta am reusit sa facem. Dupa o rezervare si o anulare unilaterala a hotelului ales (vedem ca in Turcia din pacate sunt alte principii... :-\ decat cele care functioneaza in majoritatea tarilor) am ales de data asta ceva mai central, o locatie familiala. Se numeste Alaturca House si este cotata “superb” in booking.com si 4.6 pe google (adica excelent). Este gazduita
intr-o clădire cu ziduri de piatră, construita in arhitectură tradițională, specifică oraşului Goreme, in armonie cu ceea ce inconjoara micuta localitate. Are o grădină și o terasă cu vedere la hornurile de poveste și la munți. În întreaga proprietate este disponibil accesul gratuit la WiFi.
Camerele cu decor autentic au aer condiționat și minibar. Toate camerele oferă vedere la grădină și oraș. Baia privată este dotată cu duș, articole de toaletă gratuite și uscător de păr. Daca va treziti devreme o sa puteti vedea baloanele cu aer cald plutind deasupra zonei. Iata cateva fotografii:























Corner Park Hotel Antalya
Situat la doar 50 de metri de plaja Konyaalti, acest hotel oferă camere spațioase cu balcon şi un restaurant cu vedere la Marea Mediterană. Lângă piscina în aer liber este disponibilă o terasă. Camerele moderne sunt decorate în nuanțe de bej şi maro și au podea cu parchet, acces gratuit la internet WiFi şi baie privată. Toate camerele includ TV LCD cu canale prin satelit şi minibar.
















Este o excursie tip circuit, intr-una dintre cele mai bogate locuri din lume in peisaje, istorie, atractii. Veti avea posibilitatea unei activitati inedite - un zbor cu balonul, veti patrunde in minunatele orase subterane, o sa traversati zone ce-ti taie respiratia. Am organiat aceasta calatorie impreuna cu partenerii nostri din Turcia, este o excursie tip premium, hotelurile, autocarul, ghidul local sunt atent selectate. Insotitor de grup o veti avea pe Daniela, specialistul nostru pe Turcia, foarte bun cunoscator al limbii de acolo, a istoriei, a obiceiurilor si traditiilor. O sa va ajute mult asta. Oamenii care merg cu noi trebuie sa inteleaga ca este actiunea unui club, nu una obisnuita de agentie, ca lumea vine aici nu doar sa viziteze, sa se distreze ci si sa socializeze, sa-si faca noi prieteni. Pentru comunicare este nevoie de un cadru armonios, in care trebuie sa existe o atmosfera placuta, ori asta se obtine in special prin respectul pentru cei din jur, pentru ghid, pentru insotitor.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Hotelurile sunt de la inceput nominalizate, va puteti informa pe internet despre fiecare, aveti ocazia de a studia feed-back-urile. Atrag atentia si asupra programului de dimineata. Stiu ca multora le place, mai ales ca este vacanta, sa ramana mai mult in pat. Doar ca nu intr-o excursie de grup cu program dens cum este aceasta, nu e posibil. Va rog mult, cunoasteti programul, acolo sa nu existe discutii "de ce asa de dimineata", sau "prea devreme". Pt a va arata tot ce am promis, trebuie sa pornim de dimineata... :) La sfarsit aveti  2 zile complet free, aveti timp sa va relaxati la plaja si baie, sa dormiti, sa leneviti... ::)

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.


Offline doina savu

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 99
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Cappadocia, Anatolia si Antalya 18 – 26 septembrie
« Răspuns #1 : Duminică, 04 Noiembrie 2018, 16:24 »
Abia aștept să se deschidă rezervările!
Doina

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cappadocia, Istanbul, Anatolia si Antalya 18 – 26 septembrie
« Răspuns #2 : Joi, 15 Noiembrie 2018, 10:03 »

Offline doina savu

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 99
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Cappadocia, Istanbul, Anatolia si Antalya 18 – 26 septembrie
« Răspuns #3 : Joi, 15 Noiembrie 2018, 12:22 »
Gata, m-am inscris!
Doina

Offline Lavy

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 157
  • Let's do it!
Re: Cappadocia, Istanbul, Anatolia si Antalya 18 – 26 septembrie
« Răspuns #4 : Vineri, 23 Noiembrie 2018, 11:57 »
M-am inscris si eu
Observ o problema cu datele zborului de intoarcere :TK 1045 ora 10:45 Istanbul - Bucuresti 20:05 ...una din ore e gresita si cred ca e cea de plecare din Istanbul.Cum e corect? :)

Ce nu te doboara te face mai puternic -  Nietzsche

Offline Necula Mihaela

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 90
Re: Cappadocia, Istanbul, Anatolia si Antalya 18 – 26 septembrie
« Răspuns #5 : Vineri, 23 Noiembrie 2018, 14:16 »
 
 Daca este vorba despre zborul 1045 Turkish Airlines

 Ora de plecare din Istanbul este 18:45 Ataturk (IST) sosire in Bucuresti la ora 20:05 Henri Coanda (OTP)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cappadocia, Istanbul, Anatolia si Antalya 18 – 26 septembrie
« Răspuns #6 : Vineri, 23 Noiembrie 2018, 15:57 »
Exact, asa e. Am corectat.

Timi

  • Vizitator
Re: Cappadocia, Istanbul, Anatolia si Antalya 18 – 26 septembrie
« Răspuns #7 : Sâmbătă, 17 August 2019, 14:37 »
Buna ziua,

Mai sunt locuri la acesata excursie?
Multumesc

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cappadocia, Istanbul, Anatolia si Antalya 18 – 26 septembrie
« Răspuns #8 : Sâmbătă, 17 August 2019, 15:42 »
Da, mai sunt. Atata timp cat nu se specifica pe site “nu mai sunt locuri” inseamna ca mai exista disponibilitate si deci se pot face inscrieri.

Timi

  • Vizitator
Re: Cappadocia, Istanbul, Anatolia si Antalya 18 – 26 septembrie
« Răspuns #9 : Sâmbătă, 17 August 2019, 19:29 »
Super! Multumesc

Offline Lavy

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 157
  • Let's do it!
Re: Cappadocia, Istanbul, Anatolia si Antalya 18 – 26 septembrie
« Răspuns #10 : Joi, 29 August 2019, 12:58 »
Buna
Se pare ca usor usor se apropie timpul de plecare in excursie si trebuie sa ne gindim la pregatiri ...asa ca vin cu ceva intrebari mai ales pentru Daniela :
1.Informativ cum este vremea in perioada excursiei in Cappadocia, Istanbul, Anatolia si Antalya ?(Asta ca sa stim ce fel de haine sa avem cu noi :) )
2.Care ar fi suma minima de bani pe care sa o avem la noi? Euro sau Lire turcesti?
3. Cum ar fi mai bine sa avem cash sau card sau si cash si card?
Banuiesc ca trebuie sa avem la noi si pasaport si buletin si copii xerox dupa cele doua.
Ar fi bine daca si ceilalti participanti daca mai au intrebari sa le adreseze pe forum.

O zi frumoasa si plina de zambete!  :) :) :) :) :) :)
Ce nu te doboara te face mai puternic -  Nietzsche

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Cappadocia, Istanbul, Anatolia si Antalya 18 – 26 septembrie
« Răspuns #11 : Vineri, 30 August 2019, 17:36 »
Buna tuturor
Se apropie excursia noastra si voi prezenta primele amanunte, urmand sa revin  cu noutati propuse de partea turca, care ne reprezinta in Turcia, mai ales pe zona Kapadokiya.
Sa incep cu omologul turc, dl Derya, este un ghid cu multa experienta si Turcia este o tara care impune obligativitatea ghidului local pentru a insoti grupurile, eu avand calitatea de group leader.Dl Derya vorbeste in engleza dar vom combina si cu traduceri din turca sau din engleza , dupa cum va fi situatia.
Luna septembrie este foarte grozava pentru vizite in Turcia si vom parcurge doua mari zone georgrafice, partea cu Istanbul, apoi cu Ankara, Konya, Kapadokiya. temperatura poare varia dar media va fi de cca 26-27 C.In schimb, in zona Ankara, Konya si Kapadokiya, va fi o vreme asa cum stim toamna, cu racoare dimineata si seara si cald la pranz. recomand insistent pulover, jacheta, chiar canadiana subtire pe zona Kapadokiya, fiindca va fi rece si in ziua zborului cu balonul, sa aveti si ceva pe cap, o caciulita, fes ceva, pentru ca este curent si rece dimineata la rasarit. Jacheta sau geaca de blugi sau pulover, etc puteti lua cu voi chiar si in avion, fiindca poate fi rece din cauza aerului conditionat, din belsug la Turkish Airlines.
Este bine sa aplicati stiul bine cunoscut in Singles camp, stilul ceapa, cu tricou, pulover, jacheta, jacheta de vant. In zona Valea Ihlara vom face o drumetie usoara prin valea unui rau Kizilirmak si veti avea nevoie de pantofi de trakking, incaltari potrivite unei plimbari pe poteca de munte, dar in linie oarecum dreapta. Frumusetea este ca vom trece pe langa zeci de  copaci de fistic (Antepli Fistik), dar si de biserici sapate in stanca, cu acces pe trepte de lemn, intr-o vegetatie ca de jungla.. Vremea poate fi ploioasa deci in acea zi sa avem la noi pelerina de ploaie si umbrela. Deci rucsacel cu apa si pelerina de ploaie, ochelari de soare si chiar ceva pe cap, sapca etc. Zona este de o frumusete salbatica si ne vom opri probabil si sa servim un pastrav la jar sau altceva.
In perioada noastra pe scurt, sa avem ceva de cald dar si de frig, un frig asa rece, doar. Jacheta, pulover sau geaca de blugi e ok, Puteti avea ziua si sandale si pantaloni scurti  dar pantofi sport e musai.La orasele subterane, poate fi putin alunecos, piatra este lustruita de acum de pasii oamenilor, incaltari bune de mers. Ar fi o idee sa aveti chiar si costum de baie pentru ca hotelul din Kapadokiya are piscina si poate putem prinde vreme potrivita.
In legatura cu banii, este bine sa avem si cash dar cine are card va putea scoate direct lire turcesti de pe card in Istanbul in special si in Goreme in Kapadokiya.
Aveti in vedere ca vom merge destul de mult cu autocarul si bancomate multe nu sunt in drumul nostru.Vom strabate autostrazi si zone aride, selenare.
Ghidul turc va veni in curand si cu o propunere pentru mesele de pranz, pentru croaziera pe Bosfor la Istanbul si Turkish Night  in Kapadokiya.
Pachetul pe care acesta il va propune pentru aceste activitati, va fi in euro.
La Istanbul si in bazarurile din Kapadokiya, suveniruri, lampa lui Aladin si lucruri mici este bine sa le achitati in lire turcesti. De ce ? Pentru ca negustorii rotunjesc preturile. Exemplu: un obiect costa 4,50 lire, el cere 1 euro care este 6,50 lire.De aici, a castigat 2 lire, adica un bilet de tramvai sau asemenea.
Intrarile la muzee este posibil ca ghidul turc sa le converteasca in euro si sa ceara euro, ca si pachet de intrari.
Voi reveni si cu cotatia total costuri intrari la muzee, informatie de la ghidul turc. De asemenea el va propune si Spectacolul dervisilor rotitori tot in zona Kapadokiya.

Un subiect sensibil dar necesar este obisnuita de a acorda o atentie ghidului turc si mai ales soferului care cara bagajele, le pune in autocar, le scoate, cumpara apa, etc.
O suma modica este 10 euro pentru sofer si cca 20 euro pentru ghidul turc, dar nu mai putin de 10 euro si pentru el. Si desigur functie de serviciile facute.
Voi reveni cu oferta turca pentru pachetul de pranzuri si activitati optionale, inclusiv pachet intarari muzee.

Cu aceasta ocazie personal, prin amabilitatea si bunavointa familiei Gigi si Samiza Candea, va propun pentru cei ce veniti din tara sau de departe, daca aveti nevoie de cazare in Bucuresti, cazare la Pensiunea Daniela, apartamentul meu inchiriat in regim hotelier, capacitate 5 locuri, pret 80 lei/noapte/persoana.
Pentru detalii ma puteti contacta pe facebook pentru a va prezenta apartamentul cu facilitati foarte bune. Transferul la aeroport este inclus, vom merge cu masina mea la aeroport si desigur retur, daca aveti cazarea la Pensiunea Danielei.
Pe facebook am postat  Casa mea din Bucuresti.Ca sa nu aglomerez acest forum cu multe poze, va pot trimite detaliile celor interesati.Ma puteti contacta pe telefon, messinger, whats upp.
Voi reveni in curand cu alte amanunte asa cum am precizat.
Ma bucur mult ca ati ales aceasta destinatie si astept cu nerabdare sa va fiu group leader in aceasta aventura.
Cu drag Daniela!


Offline Gabi sb

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 89
Re: Cappadocia, Istanbul, Anatolia si Antalya 18 – 26 septembrie
« Răspuns #12 : Duminică, 01 Septembrie 2019, 17:48 »
Nu sunt mai avantajoase pentru noi platile in dolari? `Rotunjirile` nu sunt atat de mari ca la euro.

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Cappadocia, Istanbul, Anatolia si Antalya 18 – 26 septembrie
« Răspuns #13 : Marți, 03 Septembrie 2019, 15:28 »
Buna tututror
Revin cu situatia banilor:
- este bine ca lucrurile mici sa le platim in lire turcesti ( suveniruri, cafea, o gustare);
- tot pentru sume mai mici, rotunjirile au pierderi mai mici in dolari, deoarece dolarul este mai scazut decat euro;
- lucruri mai mari cum ar fi haine din piele se pot negocia atat in dolari cat si in euro;
- pentru cei care intentioneaza sa achite direct cu valuta, este mai avantajos dolarul, deoarece rotunjirile sunt mai mici;
- o idee este de schimbat din euro in lire turcesti si achitat in lire, lucruri nu prea mari ( lucruri mari sunt: haine de piele, aur, bijuterii, glastre sau obiecte mari de valoare din portelan, etc);
- se pot scoate lire turcesti si de la bancomate, mai ales in Istanbul, zona Kapadokiya fiind zona arida, selenara si noi nu accesam orase mari ci orasele ce formeaza aceasta zona atat de speciala;

Am revenit si cu propunerea facuta de partenerul turc, ghidul nostru, referitor la :
- 7 mese de pranz  95 euro;
- croaziera pe Bosfor la Istanbul 25 euro;
- Seara Turceasca in Kapadokiya 35 euro;
- apa pe autocar la discretie tot sejurul 8 euro;
Totalul acestui pachet este de 163 euro. Pentru cine achizitioneaza tot pachetul de la inceput, acorda un discount, astfel ca totalu va fi de 140 euro.

Intrarile la muzee pe tot parcursul excursiei vor fi in jur de 65 euro.

Pentru cei care nu opteaza pentru mesele de pranz, este bine sa aiba in vedere ca acestea nu dureaza decat cca 1 ora si de multe ori, datorita geografiei, vor fi in restaurante din drumul nostru, astfel ca cei care nu vor manca, pot servi o inghetata, un suc, cumpara ceva de la market, servi o salata sau altceva la acelasi restaurant, a la carte, dar nu se pot plimba prin orase. Exemplu restaurantul OZN dintre Ploiesti si Sinaia. Cei ce nu mananca de exemplu la OZN, nu se pot duce in plimbare de o ora nici la Ploiesti, nici la Sinaia, trebuie sa astepte grupul. Este un exemplu ca sa va inchipuiti cum sunt amplasate.Ghidul turc a explicat ca in alegerea restaurantelor a considerat ca sa fie cu specificul zonei, sa aiba zona de toalete si market si mai ales zona de parcare a autocarului.

Va urez zile frumoase !

Offline Lavy

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 157
  • Let's do it!
Re: Cappadocia, Istanbul, Anatolia si Antalya 18 – 26 septembrie
« Răspuns #14 : Marți, 03 Septembrie 2019, 15:40 »
Buna Daniela
Multumim pentru informatii
Schimbul din euro in lire turcesti unde se poate face?La hotel sau la case de schimb valutar?
Eu optez pentru pachetul prezentat de partenerul turc .Cum se vor achita banii?
O zi frumoasa!
Ce nu te doboara te face mai puternic -  Nietzsche