Autor Subiect: Istanbul si Insulele Printeselor. Minivacanta de 1 Mai 2019  (Citit de 9335 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Istanbul si Insulele Printeselor. Minivacanta de 1 Mai 2019
« : Marți, 13 Noiembrie 2018, 05:56 »
NU MAI SUNT LOCURI DISPONIBILE.

Tarif: 480 EUR -cazare in camera dbl

Rezervari : https://www.singlescamp.ro/eveniment/40731/

Program de zbor Turkish Airlines

TK 1044  OTP Bucuresti 10:00 - Istanbul IST 11.25

TK 1045  Istanbul IST 18:45 - Bucuresti OTP 20:05


Bagaj cala 25 kg

Plecare: 1 mai 2019
Sosire:  5 mai 2019

Cazare: Corner Hotel Loleli 3* Istanbul (Sultanamet)

Servicii incluse:
•   zbor Bucuresti - Istanbul si retur, cu Turkish Airlines
•   4 nopti hotel 3* mic dejun inclus
•   insotitor de grup - pe toata perioada excursiei
••   transfer aeroport - hotel si hotel - aeroport

Nu sunt incluse:
x • asigurare medicala
x • asigurare storno
•x  intrari la obiective
x • mesele de pranz si cina
•x  entertainment local (optional)
x • transport local (tramvai, autobuz, vaporas, vapor)

Grup: 24 persoane

Insotitor de grup: Daniela Dimitrescu 0721/428014 Daniela este vorbitor de limba turca, foarte bun cunoscator al culturii, obiceiurilor, istoriei, ceea ce va ajuta foarte mult grupul.

In prefata acestei excursii Daniela a scris cateva articole ce au legatura cu aceasta excursie:

Pe urmele Magnificului Sultan Suleyman http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2606.0.html

Povestea cuplului Rustem Pasa si a sultanei Mihrimah (fiica sultanului Suleyman) http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2609.0.html

Legenda lalelei: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2610.0.html

Programul excursiei

1 Mai 2019 - Intalnire la ora 7:45 am cu insotitorul de grup, pe aeroportul Henri Coanda Otopeni, "Plecari internationale"in fata Cafenelei Lavazza (coltul din dreapta salii). Urmariti acest topic de forum, pentru eventualitatea unei modificari de zbor. Singurul loc in care se fac anunturile, se dau informatiile si detaliile este acest topic. Specificam si va rugam ca in conditiile in care va inscrieti la aceasta excursie, sa intelegeti si sa va insusiti aceasta forma de comunicare.
Avem recomandarea sa va luati masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorii de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati unul dintre insotitorii de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul.
La servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente. Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu 2 ore inainte de decolare, pentru a putea solicita la ghiseu, un loc care sa va convina. Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului la Istanbul insotitorul de grup nu mai are responsabilitati. Fiecare isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata (care poate fi modificata, de aceea trebuie urmarit afisajul aeroportului) pentru boarding. Reintalnirea grupului se face la Istanbul, la linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, sau la tigara. Se merge pe rand la toaleta, pentru a nu lasa bagajele nesupravegheate, dupa care, in grup compact, cu insotitorul de grup in fata, se merge spre zona de verificare si viza. Apoi se iese din aeroport, urmand sa se desfasoare imbarcarea in microbuze.

Ajungem in Istanbul la ora 11.25. Urmeaza transferul la hotel, dar pentru ca inca este prea devreme pentru check in, o sa scapam mai intai de bagaje, lasandu-le la receptie. 

Iesim intr-o plimbare, de aceea va recomandam sa veniti deja de pe drum pregatiti cu pantofi comozi si...pofta de mers pe jos. Vizitam Bazarul Egiptean, sau Piata de Mirodenii de la Eminonu, construit in anul 1683 ca parte componenta a Moscheii Yeni, cu scopul de a atrage venituri pentru visteria acesteia. Este cea mai mare piata populara din Istanbul de mirodenii. Multitudinea de miresme, arome de scortisoara, cuisoare, sofran, menta, cimbru, dar si sapunuri, produse de baie, suveniruri, umplu atmosfera bazarului, unde in interior este o continua forfota de client, comercianti, hamali, rataciti printer culori si arome, creeaza o atmosfera specific prientala. Aici vom avea ocazia sa intram intr-o cafenea, care prepara celebra cafea Mehmet Efendi.Avand si magazine propriu, vom ramane impresionati de coada la cafea proaspat macinata. Putem bea o cafeluta turceasca aici.
Se gasesc tot felul de marfuri accesibile: de la ac pana la” tractor”; haine, perdele, sticlarie, covoare, cadouri, incaltaminte, haine de tot felul, costume de ginere, de baie, de nunta, intr-un cuvant...bazar, nu altceva.   
Aici putem sa sa mancam gozleme. Ce sunt astea? O sa vedeti si o sa gustati, pana atunci va spun doar ca sunt niste clatite coapte pe tabla, umplute cu branza si marar, sau cu spanac sau carne si se mananca fierbinti cu iaurt sarat (ayran).
Amiaza o sa ne prinda aici, deci numai bine de gustat ceva...
O parte foarte interesanta a pietii este Piata de alamuri, unde se vand vase de alama, ibrice, craticioare, oale, suporturi de cesti de ceai,paharele de ceai, ibrice suprapuse de ceai, ibrice de cafea.Pt. cei de acasa un ibric de alama si cafea Mehmet Efendi, sigura asa cadou va face impresie. Vom traversa sa vedem Podul Galata care traverseaza Cornul de Aur (Halic in lb turca), de la Karakoy pana la Sultanahmet.Traversand podul putem admira panorama spre Europa sis pre est, dincolo de Bosfor, spre Asia.Podul de astazi a fost construit in 1992 pe locul fostului ponton ce data din anul 1912.
La capatul podului dinspre Eminonu vom putea manca peste la gratar asezonat specific turceste cu ceapa si cu muraturi iuti, sau cu zeama de muraturi.

O sa ne petrecem restul zilei in aceiasi zona, urmeza apoi spre seara sa ne intoarcem la hotel, facem check in si apoi odihna...dupa o zi de calatorie si in asteptarea alteia plina-plina!

2 mai 2019 Mic dejun, apoi plecare la ora 9:00 de la hotel. O zi in insulele Istanbulului, la Buyuk Ada (Insula mare).

Cititi aici articolul "Insulele Istanbulului" si urmariti poze: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2662.0.html

Vom lua vaporasul si  ne vom indrepta catre Buyuk Ada. Acolo, impreuna ne vom urca in pitorestile faetoane (calesti) si vom merge pana la Platoul terminus. In fiecare caleasca incap 4 persoane, asa ca ne impartim in 5 astfel de calesti, pretul impartindu-se in mod egal intre cei care participa.



Cea mai des vizitata dintre insule este de departe Buyukada, New Orleans-ul mediteranean. Aceasta este cea mai mare si adaposteste vile si palate construite magnific, cu gradini deosebite, ridicate de catre bogatii vremii, ”lumea buna”,  dupa moda Occidentului, in sec al XIX-lea , la mare moda fiind cladirile in stil victorian facute din sindrila sau elemente foarte frumos decorate totul din lemn, vopsite alb si maro, adevarate broderii din lemn. Gradinile lor, sunt minutios ingrijite de firme specializate in design peisagistic si plimbarea pe aleile si stradutele acestei insule este o mare incantare. Insula este deluroasa si desi se pot inchiria si biciclete, presupune un efort care te oblige sa ratezi a admira de fapt imprejurimile. Insula nu are absolut nici o masina sau altceva decat aceste faetoane.

Pe insula se ajunge cu vaporasul din zona Kabatas, aflata pe malul European al Istanbulului, sau mai nou din Eminonu.. Plimbarea pe apa este o incantare, pe un mal si altul sunt o multime de locuri pitoresti, printre care Turnul Galata, catedrala Sf Sofia, Moscheea Albastra. Dureaza cca o ora si jumatate.
Desi insulei i se face reclama cu o poza ce infatiseaza o caleasca plina de flori care se plimba pe aleile ce strajuiesc marea, in realitate este o mare aglomeratie pe aceasta insula. Forfota, multe vaporase trase la port, oameni veseli, multe familii, galagie care toti deodata pornesc spre statia de trasuri. Insula are aerul unei foste colonii britanice.I se mai spune New Orleans-ul mediteranean. Din port, unde sunt zeci de magazine si terase, cu tarabe intregi de fistic, alune, alune de padure si alte “agiur-bugiur”(am scris cum se citeste), adica “crantanele” de mii de feluri, terase cu bere, cafeluta la nisip, super cautatul “lahmagiun”(iar am scris cum se citeste), adica niste lipii fierbinti unse cu carne toccata cu ardei iute si asezonate cu patrunjel verde infoiat si proaspat si o mare felie de lamaie!!!
Dar cine are timp sa deguste? Caci “hoarda” de oameni se repede pe straduta in sus, marginita de leandri cu flori cat ceasca,  roz sau albe. Leandrul traieste salbatic, este o planta mediteraneana. Iar legenda lui v-o povestesc acolo...
Trecand pe langa paduricile de pin, vezi cateodata localnici, mai mult familii, care fac picnic pe patura, dar fara foc, interesant este ca aduc inclusiv ceainicul cu ceai, bautura mult iubita. Cei tineri mai incing si cate o hora turceasca (halay) si rad voiosi. In varful colinei este un platou numit Luna park cu zeci de tarabe cu suveniruri si terase unde putem face popas, sa ne tragem sufletul, la o cafeluta sau o bere rece. Apropo berea locala Efes este de neratat. Aici se poate bea si un ceai turcesc, recomandat pe caldura. Pe acest platou si caii se odihnesc, fiind statia terminus pentru traseul  lung al faetoanelor. Ei, de aici incepe adevarata incercare, pentru ca din acest platou pleaca o poteca in panta serioasa dar nu prea lunga, care duce la manastirea ortodoxa greaca Sf Gheorghe. De abia aici avem parte de o gura de liniste, priveliste minunata asupra marii si a intregii insule. Dupa caderea Constantinopopului otomanii au ocupat aceste insule, dar au lasat pe locuitorii greci sa-si pastreze bisericile (despre prigonirea grecilor va voi povesti legat de “Orasul mut” pe care il vom vizita in excursia Croaziera albastra cu guleta).

Vom vizita biserica Sf.Gheorghe si ne vom bucura de zona de belvedere.
La ora 18.00 vom parasi insula si ne vom grupa in port pentru retur la Istanbul.

3 mai 2019 Vizitam pietonal Sfanta Sofia, Moscheea Albastra, Hipodrom si Palatul Scufundat. Apoi Moscheea Suleymaniye – mormantul Sultanului Suleyman, a sotiei lui Hurrem , a fiicei Mihrimah si a arhitectului Sinan si Moscheea Rustem Pasa – ginerele Sultanului si Mare Vizir, moschee comandata de el;

Dupa amiaza free time, se pot vizita muzee, face shopping. Daniela are pentru voi urmatoarele propuneri din care sa alegeti unde doriti sa mergeti: Grand Bazar, Bazarul din spatele Moscheii Sultanahmet, mall cum este Forum Mall. O sa aveti acolo posibilitatea sa faceti si alt tip de cumparaturi, din mall, tot acolo aveti restaurante si de asemenea  un  loc interesant de vizitare: Acvariul care este mai mare decat cel din Barcelona – Turquazoo.

4 mai 2019 Ne vom deplasa la Karakoy si  aici luam vaporul de pe Linia Halic (Cornul de Aur) si mergem cam o ora pana in Eyup. Este o plimbare care cu siguranta va va face placere.Putem vizita Moscheea Eyup si imprejurimile.
Din Eyup luam telegondola si mergem sa ne bucuram de privelistea ce o ofera cafeneaua Pierre Loti. Va veti intreba poate ce cauta o cafenea cu nume frantuzesc intr-un cartier din Istanbul? In timpul sederii sale din 1876, ofiterul de marina si romancierul francez Julien Viaud, cunoscut sub pseudonimul Pierre Loti, s-a indragostit de o fata de 18 ani, Aziyade, care facea parte dintr-un harem. A fost iubirea vietii lui, purtand pana in ziua mortii lui, un inel cu numele ei.
La cafenea putem servi gozlemele fierbinti si ayran.
Intoarcerea la Karakoy cu vaporasul si vizita Piata Istorica de peste Karakoy. Seara, cine doreste, putem sa trecem pe sub Bosfor cu metroul Marmaray sa vedem seara Turnul lui Leandru sau Kiz Kulesi. Turnul Fecioarei cum era cunoscut pe timpul bizantinilor, se gaseste pe o mica insula la sud de Bosfor, la 200 m de coasta Uskudar. Se crede ca Albiciade, generalul atenian, a construit aici un refugiu pentru caorabiile care veneau de pe Marea Neagra. In anul 1110 imparatul bizantin Alexis Comnenul a construit aici un turn de lemn protejat de un zid de piatra. Din turn se intindea un lant la un alt turn, care se gasea pe malul european, pana in cartierul Mahngana. Dupa caderea Constantinopolului, turnul a fost folosit ca turn de veghe, fiind distrus de cutremurul din 1509 si ars de un incendiu in 1721. De atunci a fost folosit ca far, iar din anul 1829 ca zona de carantina. Astazi aici fuctioneaza o cafenea si un restaurant.

5 mai 2019 Este ziua plecarii. Dar cum zborul este dupa amiaza, mai aveti la dispozitie cateva ore bune pentru shopping. La 11.00 check out hotel, cu lasarea bagajelor la receptie, iar la ora 15.00 reintalnire la hotel pentru transfer la aeroport. Zbor Turkish Airlines Istanbul IST 18:45 - Bucuresti OTP 20:05

Nota: programul poate suferi modificari, in conditiile in care insotitorul de grup considera ca este mai comod si mai potrivit pentru grup.

Precizari Este o excursie friendly, tinem ca in acest tip de iesiri lumea sa viziteze, sa socializeze, sa se distreze. Nu este o actiune 100% turistica, asa cum se organizeaza in agentii, are si o componenta de interactiune intre participanti, care dorim noi, sa determine viitoare relatii de prietenie, sau si doar de comunicare. De aceea insistam pt un profil mediu al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi, activ incat sa nu aiba probleme de mers. Persoane cu rabdare, cu intelegere (nu doar ”eu vreau sa stau in fata”, „mi-e rau si nu am cum sa stau in spate” „eu imi aleg camera”, „eu vreau alt program”, „eu o iau in fata”, „nu-mi place in grup” etc), cu dorinta de a vedea lucruri noi. Nu este o excursie  de relaxare prin tolaneala ci una de vizitare.

Nu se poate oferi un program de vizitare alternativ, decat cu asumarea individuala si persoanala a acestuia. Evident fara posibilitatea unui insotitor de grup sau ghid.

Pt ca atmosfera sa fie una placuta, nu trebuie sa existe intarzieri la intalnirile pt program. Intarzierea la intalnire inseamna a abuza de timpul celorlalti si nu e corect. Pentru ca dorim ca lumea sa nu fie afectata de cei care intarzie, indiferenti fata de cei din jur, aplicam regula internationala din turism, NU ASTEPTAM pe nimeni.  Deci nu va bazati pe "sferturi academice", pe asa numita "intelegere a celorlalti", pentru ca in situatia grupurilor noastre nu functioneaza.

De recomandat ca bagajul sa contina doar lucrurile strict necesare, doar cele esentiale unei astfel de calatorii, dar din care sa nu lipseasca ceva pt ploaie (pelerina, umbrela), pantofi sport pentru ca aveti de mers pe jos, imbracaminte comoda in care sa va miscati lejer. Pt excursiile pietonale va recomand un mic rucsac in care sa depozitati eventualele cumparaturi, sa aveti o sticla cu apa, un baton de ciocolata. Bagajul de cala ideal este un troler, cele mai bune sunt spinner (cu 4 role peridoc). In cazul acesta cand excursia are si o componenta de shopping, e bine ca troller-ul sa fie supradimensionat ca volum (nu ca greutate). Spatiul ramas liber la dus, se poate folosi la transportul cumparaturilor la intors.

Hotelul este nominalizat, studiati-l, cititi pe portalurile de feed-back review-urile. Noi l-am ales pentru ca este optim pe categoria noastra de buget si pentru ca este foarte central si apropiat de statiile mijloacelor de transport in comun. Are feed-back-uri in clasa foarte bine.

Transport Dupa cate remarcati din program, in afara de transferurile legate de aeroport, nu exista un autocar sau un microbuz pe perioada excursiei cu care sa ne deplasam local. Calatoriile se vor face cu mijloace de transport in comun, este mult mai ieftin si mai pitoresc.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Istanbul si Insulele Printeselor. Minivacanta de 1 Mai 2019
« Răspuns #1 : Marți, 13 Noiembrie 2018, 10:13 »
Rezervarile sunt deschise, inscrierile se pot face aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/40731/

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Istanbul si Insulele Printeselor. Minivacanta de 1 Mai 2019
« Răspuns #2 : Luni, 19 Noiembrie 2018, 07:41 »
Una dintre zile o sa ne-o petrecem la Buyukada, una dintre insulele printeselor. Priviti o filmare din drona:

! No longer available


si un montaj youtube din fotografii luate acolo:

! No longer available


Offline Irina L

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
Re: Istanbul si Insulele Printeselor. Minivacanta de 1 Mai 2019
« Răspuns #3 : Joi, 25 Aprilie 2019, 14:57 »
Buna ziua. Pentru mine e prima iesire in Turcia di am o intrebare. Ce bani e bine sa avem la noi? Lira turceasca, euro sau dolari? Multumesc frumos

Offline Essa

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: Istanbul si Insulele Printeselor. Minivacanta de 1 Mai 2019
« Răspuns #4 : Joi, 25 Aprilie 2019, 18:57 »
Moneda lor e lira turceasca. Exista bancomate peste tot de unde se pot retrage bani.

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Istanbul si Insulele Printeselor. Minivacanta de 1 Mai 2019
« Răspuns #5 : Joi, 25 Aprilie 2019, 21:57 »
Buna seara grupului meu
 Se apropie excursia noastra la Istanbul si ma bucur de interesul vostru pentru o destinatie "cunoscuta", dar de fapt necunoscuta de multi.

 Privind amanunte organizatorice, am sa fac urmatoarele precizari:

1) Moneda locala este lira turceasca, 1 euro = cca 6,60 TL. Ce bani sa avem? Cel mai simplu este sa schimbam la Istanbul la exchange office de la intrarea in  bazar,  din euro in lire turcesti. Casele de schimb valutar din Istanbul in general nu percep comision. Pentru plati la intrarea in muzee, mici suveniruri etc este bine sa achitam in lire turcesti. Daca vrem sa cumparam ceva mai scump (haina de piele, aur, etc) puteti negocia  atat in euro cat si in dolari. De ce se spune ca dolarii sunt o moneda mai avantajoasa? Deoarece negustorii au obiceiul sa rotunjeasca pretul, exemplu, un obiect costa 4 TL, el zice 1 dolar. Clar ca incaseaza de fapt de la noi 6,6 TL de fapt. Asta este la 1 dolar dar la 100, sau mai mult, rotunjirea se simte. Important este si ce cumparam. Lucrurile mici cafea, rahat, suveniruri, etc se pot cumpara in lire turcesti, dar si in euro sau dolari, decat atentie la negociere, in sensul sa fiti atenti la calcule.

2) Ne vom deplasa cu mijloacele de transport in comun si vom cumpara in prima zi Istanbulkart. Cardul acesta este ca un portofel electronic, un card prepaid. El costa 10 TL si il vom alimenta cu cca 8-10 euro  ( sa zicem 50 TL). La Insula Printeselor vom merge cu vaporul care costa 5,20 TL pe sens.De asemenea ne vom deplasa cu tramvaiul, o calatorie costa 3 TL ( unde 1 euro = 6,5 TL). Daca in timp de 2 ore de la prima calatorie schimbam mijlocul de transport, plata va fi de 1,9 TL.
Asta vom face in prima zi, dupa cazare, vom schimba bani, vom lua Istanbulkart si apoi ne vom plimba comform programului.

3) In legatura cu alte cheltuieli: va trebui sa achitam de persoana 10 euro pentru ghidul local din ziua vizitei in Insula printeselor 2 mai si in  3 mai, cu ocazia vizitei la Hipodrom, Sfanta Sofia, Basilica scufundata,  obiective unde obligatoriu avem nevoie de ghid local.
Sfanta Sofia intrarea 60 TL, Basilica scufundata 20 TL, Moscheea albastra free, Mausoleul lui Ahmet I, fiul lui SUleyman Magnificul, free.
Optional putem participa la Seara turceasca, petrecere organizata pe vapor, care in timpul petrecerii ne plimba pe Bosfor, intre podurile feeric luminate, cost 40 euro/pers, bauturi incluse si la alegere pui sau peste. Aceasta seara propun s-o organizam in data de 3 mai.
Optional, in data de 4 mai la ora 19, putem participa la Spectacolul dervisilor rotitori, un spectacol mistic deosebit, cost 15 euro/pers.
Pentru cei ce se hotarasc, ar trebui sa strangem banii de la aeroport cand ne intalnim, pentru a fi predati firmei partenere din Turcia.

4)  Imbracamintea:  necesita ceva lejer, eu intotdeauna recomand sport casual, plimbare prin oras, am vazut ca vor fi cam 19 C maxima, asta inseamna ca avem nevoie de un bleizer, canadiana usoara, iar pe vaporase este curent, bate vantul, poate luati si ceva de pus pe cap ( sapca, esarfa, etc). Oricum un batic se impune, pentru intrarea in moschei. S-ar putea sa fie cald, deci regula "ceapa" e bine venita, bluza maneca scurta, pulover, bleizer. Pelerina de ploaie, asa cum ii sade bine oricarui calator Singles camp !!!

5) Nu uitati pasaportul. Aveti dreptul la bagaj de cala de 25 kg, nu luati multe haine, ca sa aveti loc in acelasi bagaj sa puneti cumparaturile si sa nu depasiti 25 kg.
Avem sansa de a zbura cu Turkish Airlines, o companie foarte buna si vom ateriza si decola pe si  de pe noul aeroport , cel care are turnul de control in forma de lalea, floarea nationala a Turciei.

Daca aveti intrebari, nu ezitati, va rog.

Va urez tuturor Paste fericit, sarbatori luminoase pentru voi si cei dragi, multa sanatate si sa ne vedem cu bine pe aeroport, asa cum este indicat.

Cu drag, Daniela   

Offline luana123

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: Istanbul si Insulele Printeselor. Minivacanta de 1 Mai 2019
« Răspuns #6 : Sâmbătă, 27 Aprilie 2019, 21:25 »
Abia aștept!!! Paste Fericit tuturor!!!

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Istanbul si Insulele Printeselor. Minivacanta de 1 Mai 2019
« Răspuns #7 : Luni, 29 Aprilie 2019, 11:22 »
Avem sansa de a zbura cu Turkish Airlines, o companie foarte buna si vom ateriza si decola pe si  de pe noul aeroport , cel care are turnul de control in forma de lalea, floarea nationala a Turciei.


Stimulata de mentiunea Danielei, am cautat si am gasit mai multe informatii despre semnificatia lalelei in Turcia. O astfel de lectura poate fi inclusa in partea de pregatire a calatoriei, zic si eu...
https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/laleaua-floarea-care-a-cucerit-europa

Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Istanbul si Insulele Printeselor. Minivacanta de 1 Mai 2019
« Răspuns #8 : Marți, 30 Aprilie 2019, 06:15 »
Intalnire la ora 7:45 am cu insotitorul de grup, pe aeroportul Henri Coanda Otopeni, "Plecari internationale"in fata Cafenelei Lavazza (coltul din dreapta salii).

Program de zbor Turkish Airlines

TK 1044  OTP Bucuresti 10:00 - Istanbul IST 11.25

TK 1045  Istanbul IST 18:45 - Bucuresti OTP 20:05

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Istanbul si Insulele Printeselor. Minivacanta de 1 Mai 2019
« Răspuns #9 : Marți, 30 Aprilie 2019, 17:53 »
Multumesc mult, Wonderland!
Voi povesti grupului  meu,  de semenea si de "Lale devrimi", perioada lalelei din Imperiul Otoman. Desi vizitam multe tari, sunt foarte bucuroasa si mandra de aceasta destinatie, care poate fi comparata cu puncte importante din lume ! O ideea ar fi sa comparam pentru anul viitor Istanbul- New York! Ce facem in New York si la fel putem face in Istanbul?
In legatura cu Istanbul Yeni Havalimani ( Istanbul New Airport), va fi unic in Europa, cu 6 piste, si peste 200 milioane de calatori pe an, numaiiiii cu 500.000 mai mult decat actualul Ataturk Airport, cu 150 milioane calatori, care va efectua numai cargo. Regret nespus despre unii  care nu vad acest potential, pentru ca este facut cu cetateni turci, adica "turcii", cum ii numesc unii. Aminteste cumva de Singapore ? A, dar uite este in Europa! Ar fi bine sa fim mai atenti cum numim unii oameni pe lumea asta!

Sunt extrem de nerabdatoare, sa prezint grupului meu o tara internationala, cu o capitala care poate sta la masa cu mandrie cu alte multe tari!

Offline costi31

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 604
Re: Istanbul si Insulele Printeselor. Minivacanta de 1 Mai 2019
« Răspuns #10 : Marți, 30 Aprilie 2019, 20:08 »
Daniela .... :love:  :smitten:

Offline octavsor

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Re: Istanbul si Insulele Printeselor. Minivacanta de 1 Mai 2019
« Răspuns #11 : Marți, 07 Mai 2019, 18:09 »
Daniela, multe multumiri pentru toate povestile spuse si grija pe care ai avut-o de noi!!! Am descoperit o Turcie pe care nu o stiam.

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Istanbul si Insulele Printeselor. Minivacanta de 1 Mai 2019
« Răspuns #12 : Miercuri, 08 Mai 2019, 18:40 »
Multumesc tuturor participantilor la aceasta excursie, ati fost un grup minunat!
Ma bucur daca am starnit curiozitatea voastra de a descoperi unele dintre fatetele diamantului turistic - Istanbul!
Vom continua cu Singles Camp in a descoperi si alte fatete ale acestui oras fabulos.
 De asemenea, va  astept cu drag si in alte destinatii!
Va urez sanatate, zile frumoase si servici usor!
Daniela

Offline Irina L

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
Re: Istanbul si Insulele Printeselor. Minivacanta de 1 Mai 2019
« Răspuns #13 : Miercuri, 08 Mai 2019, 21:54 »
Multumesc Daniela si Singlescamp pentru aceasa excursie. Insotiti si ghidati de Daniela am intrat intr-o lume colorata, pestrita, un adevarat furnicar, cu multe magazinase, terase, cofetarii care te imbie cu tot felul de arome care-ti lasa gura apa. Am incercat mancarea lor specifica care a fost delicioasa, atat la coltul strazii cat si la terase/restaurant, dar peste tot am intalnit oameni atenti la nevoile tale, bucurosi sa-ti ofere tot ce au ei mai bun. Ne-am plimbat, am mers cu tramvaiul, am mers cu vaporasul, cu trasura, am incercat narghileaua, am baut cafeaua turcesca , am mancat gozlemele,am incercat ayranul. Am participat la o seara internationala in care granitele lumii au disparut, dansand impreuna, simtinandu-ne bine . Insotiti de povestile Danielei am intrat in lumea lui Suleyman Magnificul si Hurrem, am asistat la nasterea Turciei moderne cu Atatürk, am incercat sa inteleg putin cultura turca si felul lor de a trai. Multumesc grupului si Danielei ca m-au ajutat sa creez amintiri frumoase in acesta excursie

Offline rodidoina

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
Re: Istanbul si Insulele Printeselor. Minivacanta de 1 Mai 2019
« Răspuns #14 : Marți, 14 Mai 2019, 10:20 »
Multumesc Singles Camp si, in special, Danielei pentru experienta extraordinara pe care am trait-o la Istanbul. Cand am ales aceasta excursie stiam ca totul va fi deosebit cu ea si cu povestile ei  minunate si nu m-a dezamagit nici de aceasta data.
Am descoperit acest oras trepidant, cu viata lui moderna impletita cu relicvele istorice, prezente pretutindeni. Totul infrumusetat de povestile Danielei despre sultani, printi, printese si povesti de iubire si de ura.
Am descoperit aromele orientului si am gustat tot felul de bunatati: gozleme, ayran, pide, kataif si irezistibilele aripioare la jar pe care le-am mancat langa bazarul de condimente  *|*. Am dansat si cantat alaturi de turisti din toata lumea la petrecerea de pe vasul Orient Bosphorus, alunecand noaptea pe sub podurile luminate ale Bosforului si ne-am lasat fascinati de ritualul magic al dervisilor rotitori. In concluzie, o excursie minunata!