Autor Subiect: Primavara belgiana: Bruxelles si Bruges 15 – 19 mai 2019  (Citit de 5120 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Primavara belgiana: Bruxelles si Bruges 15 – 19 mai 2019
« : Vineri, 23 Noiembrie 2018, 20:57 »


Tarif: 565 EUR - cazare in camera dbl

Rezervari : https://www.singlescamp.ro/eveniment/primavara-belgiana-bruxelles-si-bruges-15-19-mai-2019/

Program de zbor Blue Air
15 mai 2019 OB 123 07:05 Bucuresti – Bruxelles 9.00
19 mai 2019 OB 124 21:10 Bruxelles – Bucuresti 00:55 ( in 20.05)
 

Plecare: 15 mai 2019
Sosire:  19 mai 2019

Cazare:

15/17 mai Floris Hotel Bruges 3*
17/19 mai Dasaert Hotel Bruxelles 3*

Ambele hoteluri sunt amplasate ultracentral.

Servicii incluse:
•   zbor Bucuresti - Bruxelles si retur taxe de aeroport si bagaj de cala 20 kg inclus
•   4 nopti hotel 3* mic dejun inclus
•   insotitor de grup - pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x • asigurare medicala
x • asigurare storno
•x  intrari la obiective
•x  taxe de oras la hoteluri (cca 4 EUR/noapte)
x • mesele de pranz si cina
•x  transferuri la hoteluri
x • transport Bruxelles - Bruges si retur. Se face cu linia de autocare publica Flibco.

Grup: 16 persoane

Insotitor de grup: Daniela Dimitrescu 0721/428014

Programul excursiei

Miercuri 15 mai 2019 Intalnire la ora 05:00 am (dimineata) cu insotitorul de grup, pe aeroportul Henri Coanda Otopeni, "Plecari internationale"in fata Cafenelei Lavazza (coltul din dreapta salii). Urmariti acest topic de forum, pentru eventualitatea unei modificari de zbor. Singurul loc in care se fac anunturile, se dau informatiile si detaliile este acest topic. Specificam si va rugam ca in conditiile in care va inscrieti la aceasta excursie, sa intelegeti si sa va insusiti aceasta forma de comunicare.

Nu uitati CI acasa, pentru a putea face imbarcarea! De asemenea luati in considerare ca Blue Air nu ofera masa decat sandviciuri si salate contracost. Puneti in bagajul de mana sandviciuri, aveti voie sa treceti cu ele. Considerati ca pana in jur de ora 15.00 nu veti putea manca altceva decat ceea ce se ofera contracost pe avion (6 eur = un sandvis).

Avem recomandarea sa va luati masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorii de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati unul dintre insotitorii de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul.

La servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente. Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu 2 ore inainte de decolare, pentru a putea solicita la ghiseu, un loc care sa va convina. Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului la Istanbul insotitorul de grup nu mai are responsabilitati. Fiecare isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata (care poate fi modificata, de aceea trebuie urmarit afisajul aeroportului) pentru boarding.

Zbor Blue Air Bucuresti OTP - Bruxelles Charleroy 07:05 - 09:00.

Reintalnirea grupului se face la Bruxelles, la linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, sau la tigara. Se merge pe rand la toaleta, pentru a nu lasa bagajele nesupravegheate, dupa care, in grup compact, cu insotitorul de grup in fata, se merge spre zona de verificare si viza. Apoi se iese din aeroport, urmand sa ne imbarcam intr-un autocar shuttle public Flibco, care ne va duce pana la autogara din Brugges. Biletele le vom achizitiona de la locul de plecare si costa cca 15 EUR.

Doua ore va dura drumul nostru pana la Bruges, urmand ca ajunsi acolo sa luam cateva taxi in regim share cost (suma impartita) spre hotel. Apreciem ca in jur de ora 13.00 o sa ajungeti la hotel pentru check in. Este un pic devreme pentru asta, este posibil sa ni se spuna sa mai asteptam ca in scurt timp putem prelua camerele, sau ca pregatirea lor va mai dura si atunci iesim pentru 2 ore in oras, incepand cu un pranz.

Dupa-amiaza veti incepe explorarea acestui minunat oras, urmand sa continuati cunoasterea lui, a doua zi. Insotitorul de grup va va conduce in cele mai frumoase, cele mai inedite si interesante locuri.

Joi 16 mai 2019 O zi intrega de:

Bruges – orasul dantelei si al papusilor din portelan

Bruges este, la fel ca Veneția, un oraș în care parcă timpul s-a oprit în loc. Împânzit de clădiri vechi, Bruges pare să fie adus la viață doar de miile de turiști ce pășesc pe caldarâmul  neschimbat, nici el, de secole.
 
Piata Centrala, sau Grote Markt, inima orasului cu case in stil flamand. In mijloc sunt statuile lui Coninck si Breydel, eroi ai revolutiei din 1302. Aici vom vedea casele breslelor si pentru ca ajungem miercuri o sa avem ocazia sa prindem marele targ care se organizeaza saptamanal.

Primaria din Bruges, ridicata in 1376 in stil gotic flamboiant este cea mai veche din Belgia. Cea mai frumoasa camera este Salonul Gotic, construit intre 1376-1420.

Turnul Belfort (47 de clopote tip carillon, actionate printr-un mecanism montat in 1748, actionat manual de clopotarul orasului...cel mai bine platit functionar al orasului).
 
Tribunalul provincial cu arhitectura sa minunata, constructie medievala inceputa in 1887, cu o fatada impresionanta din piatra asimetrica. Turnuletele de diferite marimi , fac aceasta cladire unica si speciala, ca si piateta din fata ei.

Catedrala Sf Salvator din Bruges, principala biserica a orasului, trecuta prin multe incendii, stil gotic, construita pe locul unei mici biserici a Sf Donatian, distrusa de ocupantii francezi. Un englez, Robert Chantrell a lucrat la refacerea acoperisului si la proiectarea unui turn inalt, care s-a dorit mai inalt decat cel al Bisericii Sf Maria. Adaposteste opere de arta in original, iar orga este impresionanta. 

Turnul bisericii Sf Fecioara - emblema fundamentala a orasului, are un exterior numit Gotic Schelde. Este foarte veche, constructia ei a inceput in 1220. Interiorul este stil gotic cu inflorituri baroce si un amvon foarte opulent. Aici putem admira “Fecioara cu pruncul” (1504-1505) a lui Michelangelo.

Capela Sf Sange al lui Isus, construita la inceputul sec. al XII- lea, este o capela restaurata in stil neogotic. Muzeul sau contine o relicva importanta, o fiola de sange despre care se spune ca ar fi a lui Hristos.

Cheiul Rozariului unde putem vedea Targul de vechituri, amplasat de-a lungul canalului Dijver.

Casele beguinelor, cartierul vaduvelor si femeilor singure, infiintat in 1245 de Margareta de Constantinopol, contesa de Flandra si Hainaut, unul dintre cele mai mari adaposturi de beguine de acest fel, din Belgia. Finantarea era facuta de ghilde. Au functionat pana in 1928.

Biserica Ierusalim, construita in 1438 de catre un pelerin care tocmai se intorsese de la Ierusalim, in care goticul se imbina cu elemente orientale, inspirate din Sf Mormant din Ierusalim. In interior este mausoleul lui Anselmus Adornes, fondatorul locului si al sotiei lui, Margareta.  Aceasta biserica din 1484 este detinuta in continuare de urmasii fondatorului, familia Adornes.

Piata Burg de un pitoresc aparte ce imbina armonios arhitectura istorica, sculptura si decoratiunile de aur. Era inima vechiului Brugges.
Muzeul Janhospitaal, unul dintre cele mai vechi spitale din lume (acum muzeu) dateaza de acum 8 secole. Aici sunt 6 picturi de Memling, cunoscut pentru felul cum creiona figurile religioase.

Palatul Libertatii, construit in 1525, a fost folosit ca resedinta regala. Azi aici sunt arhivele nationale. Una dintre cele mai frumoase inacaperi este Sala Renascentista, datand din sec. al XVI-lea, proiectata de L.Blondeel in onoarea imparatului Carol Qvintul.

Beraria Halve Mann. Unul dintre simbolurile orasului Brugges este berea. Halve Mann este singura familie care inca mai detine o berarie in centrul orasului, fiind foarte vizitata de turisti. Pune la dispozitia turistilor, prin tururi ghidate, metoda de realizare a berii. Putem gusta cateva feluri de mancare traditionala, toate pregatite magistral.

Vom intalni reteaua de canale Steenhouwersdijk (Digul zidarului)  si Groenerei (Canalul verde). Aceasta frumoasa retea de canale, ne ofera posibilitatea sa decoperim podurile medieval, unde cerul se oglindeste in ape. Tot aici este o casa de binefacere veche din 1714 De Pelikaan, pelicanul fiind considerat simbolul milei crestine.
Putem face o plimbare cu vaporasul pe canale (cca 8 euro), prilej sa admiram podurile bijuterie...
 
Lacul iubirii sau Minnewater, creat pentru ca raul Reie sa intre in oras. Minne inseamna “iubire” in limba germana. Aici interesant este podul construit in 1740 unul dintre cele mia fotografiate locuri. Unul dintre simbolurile orasului Brugges este si lebada. Aici o sa vedem o colonie destul de mare de pasari gratioase. Acolo am sa va spun povestea lui “Gat lung” sau Pieter Lanchals, sotul si succesorul ducesei Maria de Burgundia.

Cateva fotografii:





















Vineri 17 mai 2019 Dupa micul dejun, plecam cu taxi (share-cost) spre autogara, de unde vom lua Flibco spre Bruxelles. In jur de ora 12.00 vom ajunge la hotel, lasam bagajele si iesim sa vizitam orasul. Nimeni nu ne zoreste, avem practic 2 zile de haladuiala, iar Daniela, ca de fiecare data va face astfel incat sa vedeti cat mai multe, dar intr-un ritm lejer. Nu facem un program fix, astazi neaparat sa vedem asta si asta, ci o lasam pe Daniela sa-l adapteze acolo. Dar iata ce o sa faceti si o sa vizitati in cele doua zile:

Mergem spre Petit Sablon, in drum vizitam Galeriile St Hubert;
-    apoi vizitam Biserica Sainte Marie Madeleine, apoi, trecand pe langa Galeriile Bortier, pasaj acoperit, datand din 1848, ocupat exclusiv de anticari, apoi pe langa Biblioteca Regala a Belgiei  si Muzeul Postei,
-    trecem pe langa Turnul Annesens vechi din sec. al XII- lea, care a servit drept inchisoare pentru revolutionari.
-    Urmeaza Notre dame de Chapelle, in Grand Sablon,  unde vom gasi memorialul din marmura neagra a lui Pieter Bruegel cel Batran, decorat cu o copie dupa Rubens, “Christos inmamand cheile Sf Petru”. Coloanele navei centrale sunt ornate cu capiteluri reprezentand foi de varza create si cu statuile apostolilor.
-   Vizitam Mont des Artes, cu Biblioteca Regala a Belgiei, Muzeul cartii si cabinetele scriitorilor (intrare gratuita- in interiorul sau au fost reconstituite cabinetele de lucru ale unor titani ai literaturii belgiene: Emile Verhaeren, Michel de Ghelderode, Henry van der Velde, Max Elskamp). Muzeul Imprimeriei, prezinta evolutia instalatiilor si dispozitivelor de tipografie, litografie, offset.
-   Urmeaza Palatul Disnastiei si Palatul Congresului, deasupra caruia a fost instalat un orologiu cu jaquemart (carusel cu personaje care defileaza atunci cand ceasul bate ora), acesta nu se misca dar canta foarte frumos.
-   Vom admira Bruxelles de pe platforma de belvedere de deasupra Gradinilor Mont des Artes.
-   Vizita va continua spre Place Royale amenajat de Charles de Lorraine intre 1774-1780 in stil Louis XVI. Vom trece pe langa Apartamentele Regale ale lui Charles de Lorraine.

Bruxelles-ul este un oras batran, cu o existenta de mai bine de 1000 de ani. Comparativ cu Roma care are mai bine de 2500 de ani, sau cu Parisul de 2000 de anisori, Bruxelles-ul pare chiar tinerel.

Ca orice asezare omeneasca, si Bruxelles-ul a aparut in apropierea unui rau, Senne…a nu se confunda cu Seine din Paris. Zona era una mlastinoasa si cu multe insulite si atunci i s-a spus Broekzele, adica, in flamanda, casa din mlastina. Pe una dintre aceste insulite, Saint-Géry, a fost construita prima biserica a orasului care a fost dedicata lui Saint-Géry, un episcop de Cambrai din secolul VII. Apoi, in 977-9, ducele Charles de Lorraine a vrut sa-si stabileasca aici sediul ducatului sau si a construit pe aceasta insula un castel. Era anul intemeierii orasului Bruxelles.

-   Trecem pe langa Muzeul Instrumentelor Muzicale , o colectie imensa de 6000 de piese, la parter fiind instrumentele de suflat(domeniu in care Belgia este pioniera datorita inventatorului saxofonului Adolf Sax), la et 1 cele cu claviatura si la al doilea etaj instrumentele cu coarde. Este super cafeneaua Mim de pe acoperis, boema, boema!!!
In mijlocul pietei Place Royale este o statuie a lui Godefroy de Bouillon (erou al primei cruciade din sec. al XI-lea) si apoi urmeaza Biserica St Jaques sur Coudenburg (stil neoclasic). Urmeaza muzeele de arta, Muzeul Magrite, Muzeele Regale de Arte Frumoase al Belgiei si Muntele Artelor, unde gasim Muzeul de Arta Veche si Muzeul de Arta Moderna. Palatul Coudenberg. Muzeul Bellevue se afla si el langa Parcul regal si a fost ridicat in 1777 pentru a servi ca hotel de lux.Mai tarziu, cand a fost atasat Palatului Regal, a fost locuit de printesa Clementine, fiica regelui Leopold al II-lea.Acum in interior sunt deschise doua muzee Musee de la Dynastie si Memorial Roi Badouin. Urmeaza o mare oaza de verdeata, Parc de Bruxelles, este un spatiu verde dincolo de Piata Palatelor care a fost candva teren de vanatoare.
-   Vizitam, dar doar pe exterior Palatul Regal
Salile cele mai frumoase sunt Sala de bal sau Sala Candelambrelor si al  candelambrului si ornamentelor din aripi de carabus verde de Congo
(peste 2 milioane de carabusi au fost sacrificati).
Trecem pe langa Palatul Regal, vedem Place Louxemburg si  vizita pe exterior a Parlamentul European, institutia legislativa a UE aleasa prin scrutin o data la 5 ani si care impreuna cu Consiliul Uniunii Europene si Comisia Europeana exercita puterea legislativa in UE. Aici putem vizita Parlamentarium (optional)- este un centru pentru vizitatori ai Parlamentului European. Ghiduri multimedia ghideaza vizitatorii in inima Parlamentului European, explicand calea spre integrarea europeana, cum lucreaza Parlamentul European si ce fac deputatii sai pentru a face fata provocarilor din present. Parlamentariul are un design dynamic si interactive, vizitarea sa se face in cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, fiind locul ideal unde vizitatori de toate varstele pot descoperi politica europeana. Deschis 7/7 si este gratuit. O vizita dureaza 90 min. Vizita la Parlamentarium este optionala si in interior se asigura ghidaj la casca in cele 24 de limbi ale Uniunii.
Trecem pe langa  muzeul interactiv Casa Istoriei Europene, si vedem superbul parculet cu lac Leopold.Piknik in Parc leopold:  In Parc Leopold, putem face picnic, cu bagheta, peste fume, branzeturi cu nuci, fructe , vin si alte bunatati, pe care le vom cumpara de la un mic supermarket din apropiere.
Continuam cu vizita exterior Cladirea Berlaymont, este o cladire de birouri ce gazduieste Comisia Europeana.Structura sa se afla pe Rue de la Loi si este inconjurata de diverse institutii europene si internationale. Are 14 etaje si a fost deschisa in anul 1969. Partea aceasta a orasului se numeste Cartierul European.
Tot aici vom vedea si cladirea exterior a Consiliului European.
In apropiere vom vizita Parcul Cinquantenaire – Parcul semicentenarului, este un parc creat cu prilejul semicentenarului regatului; a fost ridicat un palat in 1905 alcatuit din doua aripi legate printr-o colonada incununata cu o arcada de 45 m, monument impresionant, aflat pe inaltime.
In parc se gasesc muzeele  Muzeul Regal de Arta si Istorie, Muzeul Regal al Armatei si Istorie Militara si Autoworld Brussel.
Urcam in metrou la statia Schuman si continuam cu:
Vizita exterior  la marele simbol al Brussel –ului Atomium ( reprezinta la scara gigantica atomul de fier si are acelasi rol pe care Turnul Eiffel il are pentru Paris).Este deschis zilnic 9-20.A fost construit in 1958 pentru a fi simbolul Expozitiei Universale, masoara 102 m, reprezentand o molecula de fier marita de 165 miliarde de ori.Este din otel acoperit cu aluminium, cele 9 sfere (atomii) au diametrul de 18 m si sunt legate prin conducte in care se circula cu lifturi rapide.Sferele se viziteaza si in ele pot fi urmarite machete si prezentari care initiaza in universal nostrum biologic (Biogenium), alte expozitii temporare, programme de benzi desenate.Sfera din varf ofera o ampla panorama asupra Brabantului.

Cateva fotografii din Bruxelles:





























Sambata 18 mai 2019 Ne continuam vizita in Bruxelles si pentru ca e duminica  magazinele sunt inchise, va recomand ca in a doua parte a zilei sa va faceti cumparaturile. O sa fie un free time in care veti avea aceasta posibilitate.

Duminica 19 mai 2019 Este ziua plecarii, zborul este Blue Air, de pe Charleroy: 21:10 Bruxelles – Bucuresti 00:50. Luam micul dejun, facem check-out-ul, lasam bagajele la hotel si continuam plmbarea impreuna cu Daniela prin oras. Va propun sa faceti o vizita la Mini-Europe, un loc foarte pitoresc. Intrarea este 15.50 euro sau daca luati un bilet combinat cu Atomium, 27.50 euro. Puteti vedea Europa in doar 2-3 ore…













Precizari Este o excursie friendly, tinem ca in acest tip de iesiri lumea sa viziteze, sa socializeze, sa se distreze. Nu este o actiune 100% turistica, asa cum se organizeaza in agentii, are si o componenta de interactiune intre participanti, care dorim noi, sa determine viitoare relatii de prietenie, sau si doar de comunicare. De aceea insistam pt un profil mediu al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi, activ incat sa nu aiba probleme de mers. Persoane cu rabdare, cu intelegere (nu doar ”eu vreau sa stau in fata”, „mi-e rau si nu am cum sa stau in spate” „eu imi aleg camera”, „eu vreau alt program”, „eu o iau in fata”, „nu-mi place in grup” etc), cu dorinta de a vedea lucruri noi. Nu este o excursie  de relaxare prin tolaneala ci una de vizitare.

Nu se poate oferi un program de vizitare alternativ, decat cu asumarea individuala si persoanala a acestuia. Evident fara posibilitatea unui insotitor de grup sau ghid.

Pt ca atmosfera sa fie una placuta, nu trebuie sa existe intarzieri la intalnirile pt program. Intarzierea la intalnire inseamna a abuza de timpul celorlalti si nu e corect. Pentru ca dorim ca lumea sa nu fie afectata de cei care intarzie, indiferenti fata de cei din jur, aplicam regula internationala din turism, NU ASTEPTAM pe nimeni.  Deci nu va bazati pe "sferturi academice", pe asa numita "intelegere a celorlalti", pentru ca in situatia grupurilor noastre nu functioneaza.

De recomandat ca bagajul sa contina doar lucrurile strict - strict necesare, doar cele esentiale unei astfel de calatorii, dar din care sa nu lipseasca ceva pt ploaie (pelerina, umbrela), pantofi sport pentru ca aveti de mers pe jos, imbracaminte comoda in care sa va miscati lejer. Pt excursiile pietonale va recomand un mic rucsac in care sa depozitati eventualele cumparaturi, sa aveti o sticla cu apa, un baton de ciocolata. Bagajul de cala ideal este un troler, cele mai bune sunt spinner (cu 4 role peridoc). Cand alegeti bagajul cu care o sa calatoriti ganditi-va ca o sa aveti mai multe transferuri si check in-uri/check out-uri si nu are cine sa va ajute la dus si manipulat.

Hotelurile sunt deja nominalizat, studiati-le, cititi pe portalurile de feed-back review-urile. Noi le-am ales in primul rand pentru ca sunt ultracentrale si pentru ca se incadrau in buget.

Transport Dupa cate remarcati din program, nu exista un autocar sau un microbuz pe perioada excursiei cu care sa ne deplasam local. Calatoriile se vor face cu mijloace de transport in comun, este mult mai ieftin si mai pitoresc.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 



Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Primavara belgiana: Bruxelles si Bruges 15 – 19 mai 2019
« Răspuns #1 : Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018, 12:13 »

Offline Nadia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 47
Re: Primavara belgiana: Bruxelles si Bruges 15 – 19 mai 2019
« Răspuns #2 : Luni, 24 Decembrie 2018, 22:11 »
La multi ani 2019 !
Dragi prieteni sper sa ne vedem cu drag in noul an. Sa ne gandim frumos  la viitor si la locurile minunate pe care dorim sa le vedem. Aceasta excursie vine dupa mine si-mi sopteste la ureche '' CE FRUMOS VA FI ''.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Primavara belgiana: Bruxelles si Bruges 15 – 19 mai 2019
« Răspuns #3 : Joi, 17 Ianuarie 2019, 08:50 »
Datorita cresterii tarifului de zbor, pentru rezervarile care se fac dupa 01.01.2019, tariful se majoreaza cu 40 EUR. Cei care deja au rezervat, raman la tariful vechi.

Offline Nadia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 47
Re: Primavara belgiana: Bruxelles si Bruges 15 – 19 mai 2019
« Răspuns #4 : Joi, 09 Mai 2019, 22:33 »
Multumesc  Gigi  si Samiza pentru precizare.
Eu azi  am observat  ca sosirea la Bucuresti se putea interpreta  - ziua de 19.05 la ora 00.55 cu ziua de 20.05 la ora 00,55 si pentru ca eram in imposibilitatea de a face rezervari, am apelat la solutii mai putin ''ortodoxe '' de rezolvare. Sper din tot sufletul ca ati inteles problema mea si va rog sa ma iertati.
Astept cu multa nerabdare aceasta excursie, mai bine zis de anul trecut si sper ca vom fi un grup cu dorinta de viata si dragoste de frumos.

Va doresc o seara frumoasa,

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Primavara belgiana: Bruxelles si Bruges 15 – 19 mai 2019
« Răspuns #5 : Vineri, 10 Mai 2019, 17:18 »
Buna grupului meu
Pentru cine ma cunoaste, va stii sigur ca sunt cea care dau tonul veseliei si dragostei pentru frumos, asa cum spune Nadia.
Sunt nerebdatoare sa va intalnesc si vin cu cateva precizari privind destinatia noastra. In legatura cu vremea, in general in Belgia vremea este schimbatoare, prognoza arata maxime de 17-18 C si fara ploaie pe parcusul vacantei noastre, sper sa fie asa. Cu toate ascestea o canadiana si esarfa sunt absolut necesare. De asemenea pelerina de ploaie ,pentru maini libere, sa nu ne incurcam si cu umbrela. Cine nu are, sunt foarte multe de vanzare la Brugge, costa vreo 5 euro.
Avand in vedere ca bagajul de cala este permis 20 kg, luati imbracaminte cu voi, numarate pe zile, ca sa aveti loc si pentru cumparaturi, atrag atentia ca ciocolata este grea, chiar daca are un volum mai mic.Si aici stilul "ceapa", bluza, pulover, jacheta sau canadiana , fas, etc este un stil binevenit. Vom merge mai mult pe jos. De la Brugge spre Bruxelles vom merge cu trenul , ca sa aveti ocazia sa vedeti putin si din Belgia rurala si civilizatia din tren. Costa cam 10 euro.
Odata ajunsi la aeroportul Charleroy, vom lua Flibco, costa cam 15 euro pana la Brugge, care ne va lasa la gara, de acolo vom lua taxi si vom imparti costul. Hotelul nu este departe decat ca sa fim comode cu bagajul. In Brugge se vorbeste preponderent neerlandeza, deci multa engleza. La Bruxelles, fiind enclava francofona, se vorbeste lb franceza. Va voi povesti despre aceste lucruri la timpul potrivit.
Ora Belgiei este cu 1 ora in urma fata de ora Romaniei, deci la dus vom castiga o ora din viata  :)
La Bruxelles ne vom deplasa pe jos, doar vreo 3 calatorii vom face cu metroul belgian, un bilet costa 2,10 euro, pe care il vom cumpara de la ghiseu din statia de metrou.
Vom avea cartile de identitate asupra noastra obligatoriu pentru iesirea din tara.
Astept sa ne vedem si va urez toate cele bune si frumoase pana atunci!
Daniela

Offline magda68

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
Re: Primavara belgiana: Bruxelles si Bruges 15 – 19 mai 2019
« Răspuns #6 : Luni, 13 Mai 2019, 15:46 »
 :D
Multumesc mult pentru clarificari Daniela.
Astept cu nerabdare aceasta excursie. Sper sa fie vremea buna ca oamenii sigur sunt prietenosi.
Miercuri la 5 ne vedem pe aeroport.

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Primavara belgiana: Bruxelles si Bruges 15 – 19 mai 2019
« Răspuns #7 : Marți, 14 Mai 2019, 16:05 »
Buna grupului meu
Apropo de vreme  avem miercuri min 6 max 17 insorit, joi min 9 max 18, vineri min 11, max 18, sambata min 11, max 21 si duminica min 12 max 21.
Asta imi comfirma ca trebuie adoptat stilul cepa, cu rucsac urban. Dimineata rece, apoi ne incalzim, dam jos si punem la rucsac.
Ca o concluzie asupra cheltuielilor de transport, recapitulam:
 Charleroy - Brugge cca 25 euro  (150 km) si  Bruxelles - Charleroy ( laretur  60 km) 17 euro. Brugge - Bruxxelles - tren 10 euro + 4 bilete metrou 4x 2,10= 8,40 euro.Astea sunt cheltuieli de transport.
Exista bancomate se pot retrage bani. Sunt nerabdatoare sa ne vedem maine dimineata la aeropot. Voi fi prezenta cu cca o ora inainte pentru cele ce veniti din tara.
Drum bun tuturor si toate cele bune !

Offline rodica64

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 31
Re: Primavara belgiana: Bruxelles si Bruges 15 – 19 mai 2019
« Răspuns #8 : Luni, 20 Mai 2019, 23:51 »
Din pacate, inca o excursie deosebit de frumoasa s-a incheiat. Am inceput-o in Bruges - un orasel facut parca din turta dulce, dupa care am continuat printr-o mica iesire romantica in Oostende, la Marea Nordului (ca doar trebuia sa incercam trenurile lor rapide), ca la final, sa ajungem in Bruxelles, orasul, care peste aproape o saptamana, in ziua votului,  va fii cel mai important din Europa. Grupul de fete vesele m-au facut sa ma simt excelent si sub conducerea Danielei, am avut inca o aventura reusita.