Autor Subiect: Castelele de pe Valea Loirei. 2- 8 septembrie 2019  (Citit de 15313 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Castelele de pe Valea Loirei. 2- 8 septembrie 2019
« : Miercuri, 28 Noiembrie 2018, 04:51 »
13.08.2019
1 loc disponibil intr-o camera dbl la femei.

Despre excursia noastra. Daca tot v-am facut sa asteptati atat de mult cu un tur al castelelor de pe Valea Loirei, am incercat sa ma revansez si sa va rasplatesc rabdarea oferindu-va ceva cu totul special. Sa simtiti parfumul si farmecul acelei minunate zone, nu doar sa o strabateti, poposind din loc in loc pentru a vizita ceva. Totul este organizat super-profesionist, cu o agentie locala de 5*, o sa aveti in permanenta cu voi un ghid bilingv, franceza-engleza si o s-o aveti de asemenea pe tot parcursul excursiei, de cand urcati in avion si pana va intoarceti pe Diana, master in cele doua limbi. Asa ca veti fi indrumati, ghidati, o sa aveti traducerile de care aveti nevoie pe drum si la obiective.

Calatoria noastra o sa dureze o saptamana, suficient cat sa vedeti, sa admirati, sa gustati cam tot ce este important acolo. O sa includa toate obiectivele majore din zonă: castelele Chenonceau, Amboise, Chambord, Clos Lucé și Villandry dar și localități rurale mai  puțin cunoscute.

! No longer available


O sa va puteti bucura de amibianta vietii linistite de acolo. Veți merge la piața din Tours pentru a întâlni producătorii de brânză, veți vorbi cu cultivatori de fructe și legume, veți gusta uleiul de nucă produs de localnici.… Veți vizita cele mai elegante sau autentice magazine din Tours și veți bea ceva la un local din Piața Plumereau, votată “best place” pe TripAdvisor.

Tarif: 1680 EUR/persoana cazare in camera dubla. in regim share room*

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/castelele-de-pe-valea-loirei-2-8-septembrie-2019/

Avansul, care confirma rezervarea locului, este de 400 EUR/persoana.

Discount Gold Member Singles Camp: 40 EUR

Plecare: 2 septembrie 2019
Sosire: 8 septembrie 2019

Servicii incluse:
•   •transport avion, linia Tarom, Bucuresti Otopeni – Paris si retur, toate taxele si 23 kg bagaj de cala incluse
••   transferuri de la Paris pana pe la Valea Loarei
••   transport private tour pe toata perioada excursiei,
••   cazare 6 nopti hoteluri 3*
•   •6 mic dejunuri
•   4 pranzuri in locuri deosebite,cu meniu prestabilit, acolo unde se poate experimenta bucataria de pe Valea Loirei
•   ghid francez, vorbitor de limba engleza pe toata durata turului
••      toate biletele de intrare la castelele și grădinile care se vor vizita cu ghid privat pe Valea Loarei (Amboise, Villandry, Chinon, Chenonceau, Loches, Chambord, Clos Lucé, Azay-le- Rideau, Langeais, Versailles).
••      tururi pietonale cu ghid privat în orașe.
••      vizită privată și degustare de vinuri de Chinon la o proprietate viticolă.
••      vizită privată la o fermă de capre și degustare de brânzeturi.
••      oprire la un magazin cu specialități de ciocolată.
••     croazieră privată cu un vaporaș tradițional pe râul Cher pe sub arcele Castelului Chenonceau, inclusiv degustare de vin la bord.
••     asistență locală din partea partenerului local.
••      intrări și taxe.
   
Nu sunt incluse:
x   asigurarea medicala
x   cheltuielile personale
x   3 mese de prânz în prima zi (Tours), a patra zi (Tours) și a șaptea zi (Versailles).
x   cinele

Zboruri Tarom:

RO381 02SEP Bucuresti 08.40 – Paris Charles de Gaulle 11.00

RO384 08SEP Paris Charles de Gaulle 16.20 – Bucuresti 20.10(OTP)

Grup 24 participanti + insotitor de grup: Diana Lupu 0040 720 048 744

Important pentru cei care doresc sa participe la actiunile noastre. Cititi va rog, dand CLICK pe acest link: https://bit.ly/2La4tA2

Programul excursiei

Ziua 1. Luni 2 septembrie  Ora 6.30 am (dimineata) intalnire cu insotitorul de grup pe Aeroportul Henri Coanda Bucuresti Otopeni, Plecari Internationale, in zona dreapta, in fata cafenelei Lavazza. Va recomandam sa va luati toate masurile de siguranta pentru a ajunge la ora de intalnire comunicata. Dupa aceasta ora nu va astepta nimeni, este nevoie sa faceti singuri check in-ul. Daca intarzierea este mai mare si se pierde zborul vina apartine exclusiv participantului, acesta asumandu-si toate consecintele si pierderile ce decurg din aceasta. Zbor Tarom 08:40 Bucuresti OTP - Paris 08:20 Chiar daca linia aviatica ofera ceva de mancare, va recomandam sa aveti in bagajul de mana sandviciuri si ceva care sa va tina de foame pana la pranzul pe care o sa-l luati la Tours. Reintalnirea grupului: linia de preluare a bagajelor. Cu insotitorul de grup impreuna o sa iesiti grupati spre zona de iesire din aeroport, unde veti fi asteptati de reprezentantul partenerului local. O sa fiti condusi la bus-ul de transfer spre Valea Loirei, incarcati bagajele si porniti...Va asteapta un drum de 270 km, de aceea va recomandam sa aveti sandviciuri cu voi...Sunt mai bine de 4 ore si pauzele pe care le aveti pe drum sunt doar pentru toaleta, dezmortire, o cafea, nu o sa opriti pentru masa.
In jur de 13.30 sosire la Tours, capitala Regiunii Valea Loarei. Oraș al artelor și istoriei, Tours este adevăratul loc de proveniență a limbii franceze și al artei de a trăi (“art de vivre”) și este un tărâm al armoniei și proporțiilor. Bogat în istorie și având un patrimoniu bine păstrat, Tours este un oraș încântător.



Masa de prânz se va lua individual, pe cont propriu, ghidul o sa va conduca si o sa va recomande cateva optiuni.
Această jumătate de zi va fi o introducere perfectă, o adevărată descoperire și o abordare minunată a culturii și istoriei de pe Valea Loarei.
Vom începe cu un tur pietonal al zonei medievale și renascentiste și veți descoperi case și străzi ce datează de peste 1000 de ani. Veți vizita Halele (“les Halles”), celebra piață alimentară. Însoțiți de ghidul dvs, veți descoperi acolo specialități și producători locali. Un moment distractiv și unic!
Pe scurt, vă veți reveni după călătoria pe care ați făcut-o și vă veți bucura de o plimbare liniștită după amiaza.
Veți încheia ziua la hotelul Le Domaine des Thomeaux*** din Mosnes,  din apropierea orașului Amboise.

Ziua a doua. Marti 3 septembrie: Orașul medieval Loches, Castelul Regal din Amboise și ultima reședință a lui Leonardo da Vinci. Dimineața veți avea un tur pietonal plăcut al orașului medieval Loches. Această  bijuterie de oraș cuprinde numeroase monumente care nu trebuie ratate, precum minunata biserică romanică, una dintre cele mai vechi din Europa și, desigur, Castelul Regal, construit pe un pinten stâncos cu vedere spre întreaga vale.
Ne vom îndrepta apoi spre Amboise pentru a savura masa de prânz într-un restaurant tipic franțuzesc. După prânz, veți vizita împreună cu ghidul Castelul Regal din Amboise.



Construit în secolele XV- XVI, acest autentic castel regal a introdus stilul și gustul italian pe Valea Loarei. Acest monument emblematic și grădinile sale pitorești oferă una dintre cele mai spectaculoase panorame asupra Văii Loarei.
Vă va face apoi plăcere să vă plimbați prin încântătorul orășel Amboise pentru a explora străzile pietonale. Veți fi fermecați de străzile înguste ale orașului bogat în istorie cu casele sale vechi placate pe jumătate cu lemn și numeroasele sale buticuri și cafenele chic. Vom ajunge la Clos Lucé și parcul său, ultima reședință a lui Leonardo da Vinci, cu un design neobișnuit și vă veți face o idee despre numeroasele fațete ale geniului artistului. 
Vom reveni apoi la hotel.

Ziua a treia. Miercuri 4 septembrie: Grădini și Castele: Villandry, Azay Le Rideau și Langeais.



 Împreună cu ghidul local veți merge cu autocarul  la Castelul Villandry și grădinile sale spectaculoase, care fără îndoială își datorează faima minunatelor grădini terasate care îl înconjoară ca pe o cutie de bijuterii. Veți vizita castelul împreună cu ghidul vorbitor de limba engleză care vă va ajuta să vă descurcați prin vastele grădini atât de frumoase...



Apoi, ne vom îndrepta spre orașul Azay-le-Rideau prin sate și păduri încântătoare, pe drumuri mai puțin bătute de turiști.
Masa de prânz o veți lua într-un frumos restaurant cu bucătărie franțuzească.
După prânz, veți avea un tur ghidat privat al Castelului Azay-le-Rideau, un minunat castel renascentist, ale cărui fațade bogat decorate se reflectă în apele liniștite ale râului. 



O plimbare liniștită cu autocarul prin luxurianta Vale a râului Indre și de-a lungul râului Loara vă va oferi ocazia de a descoperi câteva dintre bijuteriile ascunse ale Văii Loara... 
Apoi, veți merge împreună cu ghidul local la Castelul Langeais, unul dintre cele mai interesante castele medievale de pe Valea Loarei întrucât a fost construit în timp foarte scurt și nu a fost modificat de-a lungul secolelor. Veți descoperi un castel autentic din secolul al XV-lea, construit în timpul lui Ludovic al XI-lea. Din exterior arată ca o fortăreață și, din interior, ca o reședință nobiliară. 
La finalul zilei vă întoarceți la hotel.

Ziua a patra. Joi 5 septembrie: Castelul regal din Chinon și timp liber după-amiaza. Dimineața, veți merge cu autocarul la Chinon. Veți descoperi întâi Fortăreața Regală din Chinon, amplasată pe un pinten stâncos. Zidurile fortăreței, o locație strategică care a fost locuită încă din antichitate, amintește totodată și de celebra întâlnire dintre Ioana d'Arc și Carol al VII-lea.



Veți aprecia această întoarcere în epoca medievală! Apoi, o scurtă deplasare cu autocarul până la o proprietate privată pentru un tur privat ghidat la o pivniță de vinuri și degustare a câtorva dintre cele mai bune vinuri pe care Chinon le poate oferi: vinuri roșii elegante cu arome de fructe din soiul Cabernet Franc.
Masa de prânz se va lua pe cont propriu.
Veți reveni apoi la hotel.
 Timp liber pentru a profita de centrul spa și celelalte facilități de la hotel: saună, hammam, piscină

Ziua a cincea. Vineri 6 septembrie: Chambord și ferma de capre Împreună cu un ghid local veți merge cu autocarul la Chambord.
Veți avea întâi o vizită privată ghidată a celui mai impresionant castel de pe Valea Loarei: Castelul Chambord. Veți traversa parcul, prilej de a admira amplasamentul acestei capodopere. Cu cele 128 de metri de fațadă, 440 încăperi și 365 șeminee, Chambord este cel mai mare castel de pe Valea Loarei și a fost folosit de nobilime pentru vânătoare.



Masa de prânz o veți lua la un restaurant drăguț de lângă Chambord.
Înainte de a merge la ferma de capre, dacă doriți putem face un scurt popas la magazinul de ciocolata a unui producator local. Veti fi uimiti de ce o sa vaedeti acolo, de mestria si fantezia mesterilor...
La final, pe drumul de întoarcere la hotel, vom opri pentru o vizită privată la o fermă de capre. Pe Valea Loarei se găsesc numeroase ferme de brânză de capră. În timpul vizitei veți afla mai multe despre această activitate tradițională de pe Valea Loarei și veți descoperi diferitele arome ale acestei sortiment gustos de brânză: semi-uscată sau moale, cu grade diferite de vechime sau afânare. Un autentic produs "terroir" al Văii Loarei.
Vom reveni apoi la hotel.

Ziua a șasea. Sambata 7 septembrie : Castelul Chenonceau și Croazieră pe Râul Cher. Vom merge întâi la Castelul Chenonceau, unul dintre cele mai elegante castele de pe Valea Loarei. Veți avea un tur ghidat privat al celebrului Castel Chenonceau, supranumit și “Castelul Doamnelor”. Chenonceau reprezintă un exemplu perfect de arhitectură renascentistă, arcurile sale din piatră rezistând provocărilor timpului. În interior veți descoperi un mobilier superb. Veți admira apoi minunatele grădini proiectate de Diane de Poitiers și Catherine de Medici.



Prânzul îl veți servi la un restaurant din sat ce deține o stea Michelin.
După prânz, veți părăsi localitatea Chenonceaux și veți urca apoi la bordul unui vaporaș VIP pentru o frumoasă plimbare privată pe Râul Cher în timpul căreia veți trece pe sub arcele castelului Chenonceau …



Dacă doriți, veți putea degusta pe vaporaș câteva sortimente deosebite de vinuri locale și ghidul vă poate oferi totodată informații despre viața sălbatică locală... O experiență de neuitat!
Ne vom întoarce apoi în orașul Amboise.

Ziua a șaptea. Duminica 8 septembrie: Ne luăm la revedere de la Valea Loirei și ne întoarcem la Paris și Versailles. Este timpul să împachetăm și să ne luăm la revedere!
Check out și împreună cu ghidul local vă întoarceți cu autocarul la Versailles.
Masa de prânz se ia individual, pe cont propriu.
Vom vizita apoi minunatul Palat Versailles.



Versailles este unul dintre cele mai mari palate din lume și un monument emblematic din Franța, de văzut măcar o dată în viață! Veți explora castelul și vă veți plimba prin minunatele și totodată vastele sale grădini presărate cu fântâni (întregul ansamblu se află pe Lista Patrimoniului Universal UNESCO). Palaul Versailles este renumit pentru Sala Oglinzilor care este cea mai spectaculoasă încăpere. Veți afla totodată multe detalii despre Maria-Antoineta și Ludovic al XVI-lea.



De la Versailles veți merge cu autocarul direct la aeroportul Charles de Gaulles din Paris. Zbor TAROM RO384 08SEP Paris Charles de Gaulle 16.20 – Bucuresti 20.10
O calatorie care cu siguranta va va incanta si va va incarca de amintiri minunate...  :)

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. In situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Locatiile in care veti fi cazati sunt nominalizate inca din faza de lansare a excursiei, va puteti informa pe internet despre ele, aveti ocazia de a studia feed-back-urile.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul https://www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Castelele de pe Valea Loirei. 2- 8 septembrie 2019
« Răspuns #1 : Miercuri, 28 Noiembrie 2018, 09:55 »
Subiectul este blocat pana la intoarcerea mea in tara, peste 10 zile, deci nu incercati sa scrieti sau sa ma intrebati ceva. Nu este posibil. Tot atunci o sa lansez pe site aceasta excursie. Prioritate o sa aiba in ordine, cei care au trimis intentiile lor. Dupa cum vin Email-urile sunt aproape convins ca locurile o sa fie ocupate inca din faza de pre-rezervare.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Castelele de pe Valea Loirei. 2- 8 septembrie 2019
« Răspuns #2 : Marți, 18 Decembrie 2018, 11:57 »
Am deschis rezervarile, inscrierile se fac aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/castelele-de-pe-valea-loirei-2-8-septembrie-2019/

Toti cei care ati pre-rezervat aveti prioritate in rezervarea locurilor. Este insa necesar sa va inscrieti pe site, sa transmiteti documentele de identitate la agentie si sa achitati avansul.

Stiu ca este un pic cam pe sfarsit de an, cand sunt alte prioritati, dar trebuie sa ma intelegeti ca la randul meu depind de agentia franceza care pentru a rezerva ferm locatiile, asteapta avansul de la noi. Pana la finele anului trebuie sa le achit o parte din tarif, astfel incat sa fiu sigur de rezervarea serviciilor promise.

Offline rox

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
Re: Castelele de pe Valea Loirei. 2- 8 septembrie 2019
« Răspuns #3 : Vineri, 21 Decembrie 2018, 20:42 »
Buna, Gigi!  As avea o intrebare referitor la ultima zi, pe 8 . Inteleg ca parasim hotelul dimineata, calatorim din Amboise pana la Versailles, apoi vizitam direct castelul ? Avionul fiind la 16 30 , trebuie sa fim la aeroport pe la 14h deja.... Exista vreun zbor mai tarziu cumva? Sa fie mai mult timp pentru Versailles si gradini?  Multumesc

Offline Nadia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 47
Re: Castelele de pe Valea Loirei. 2- 8 septembrie 2019
« Răspuns #4 : Luni, 01 Iulie 2019, 13:53 »
Buna Gigi, salut Franta,

Va fi o excursie minunata, o excursie altfel impreuna cu Diana,cu o istorie de sute de ani, cu locuri frumoase, cu cele 365 de tipuri de branza, cu....etc. pe care eu personal as dori sa le revad. Din pacate anul acesta s-a suprapus peste excursia din Portugalia.
Cu aceasta ocazie as dori sa-i multumesc pentru idee si-i transmit o dorinta lui Gigi, anul viitor poate v-a reusi  sa gaseasca o perioada in care nu se va mai suprapune cu alta excursie.

Drum bun si sa va bucurati de vacanta,
Nadia

   

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Castelele de pe Valea Loirei. 2- 8 septembrie 2019
« Răspuns #5 : Luni, 01 Iulie 2019, 14:02 »
Buna Nadia, imi pare si mie rau, m-as fi bucurat sa ne revedem dar cu siguranta vor mai fi ocazii, poate chiar o noua excursie in Franta.
Toate bune iti doresc,
Diana

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Castelele de pe Valea Loirei. 2- 8 septembrie 2019
« Răspuns #6 : Marți, 16 Iulie 2019, 09:51 »
 Ne apropiem de minunata incursiune pe Valea Loarei, inscrisa in patrimoniul mondial UNESCO, un loc exceptional datorita bogatiei sale istorice si culturale dar si diversitatii biologice. Supranumita si „Gradina Frantei” sau „taram de basm al castelelor”, este o regiune a superlativelor, unica in lume, taram al artei si al istoriei, presarat cu nenumarate castele si monumente.

Loara este cel mai lung fluviu din Franta, 1.013 kilometri. Patria castelelor se desfasoara pe o distanta de circa 300 km. Acestea sunt construite de o parte si de alta a fluviului Loara, cateva chiar in albia fluviului (Chenonceau) sau altele pe dealuri de unde se poate admira Loara (Amboise, Chaumont sur la Loire).

Valea Loarei este si cea mai vasta regiune viticola a Frantei, caracterizata printr-o mare varietate de peisaje, prin diversitatea soiurilor de struguri cultivate si, mai ales, prin complexitatea vinurilor produse.

Uitati cateva fotografii din oraselul Amboise, o localitate pitoreasca situata pe malul Loarei, la doar 10 km de Domaine des Thomeaux*** din Mosnes unde vom fi noi cazati.
Amboise, un orasel foarte cochet, atrage cu stradutele sale inguste si cladiri vechi, cu flori colorate la ferestre, cu multe restaurante si braserii, toate cu masute afara, cu vitrine luminoase si pline de bunatati…


Povestea castelului din Amboise incepe in secolul al XI-lea, cand contele de Anjou a reconstruit fortareata ce fusese ridica in imediata vecinatate a Loarei, ca punct strategic.
Aici si-a petrecut Leonardo da Vinci ultimii ani din viata, insotit de ucenicul sau, contele Francesco Melzi.




Vedere de pe terasele castelului Amboise


Rue Nationale din Amboise, o straduta pietonala, ingusta, marginita de case vechi si buticuri si Turnul cu ceas, Tour de l'Horloge, construit ca o poarta de intrare in oras, transformat in clopotnita in secolul al XV-lea si decorat cu un ceas in anul 1500


Place Michel Debré


Biserica Saint Denis, edificiu religios construit in stil roman, incepand cu anul 1107, pe locul unei foste biserici construita de Sfantul Martin în secolul al IV-lea


Castelul Amboise si, in stanga, capela Saint-Hubert unde se gaseste locul de veci al lui Leonardo da Vinci


Elegantul conac de la Clos Lucé, a carui fatada este placata cu caramida aparenta, este inconjurat de o gradina si se afla la 500 de metri de castelul Amboise, cu care comunica printr-o galerie subterana.
Se spune ca regele Francois I mergea prin acest pasaj secret pentru a se sfatui cu ilustrul savant.
In prezent aici functioneaza un muzeu in care sunt expuse machetele inventiilor geniului italian –printre care aeroplanul, parasuta si tancul – executate de specialisti pe baza schitelor originale, cu materiale din epoca.

Puteti urmari si acest video interesant in limba romana despre castelul Amboise, unul dintre cele mai vizitate monumente istorice de pe Valea Loarei, la care vom ajunge si noi in curand:

<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/PnCDjWdUW9s?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A bientot !



Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Castelele de pe Valea Loirei. 2- 8 septembrie 2019
« Răspuns #7 : Duminică, 04 August 2019, 14:40 »
Despre castelul Chenonceau se spune ca este cel mai frumos si cel mai vizitat de pe Valea Loarei, dupa Versailles. Si, intr-adevar, probabil ca nici un alt castel nu imbina mai armonios toate elementele acestei regiuni. Cu o arhitectura unica, sub forma de pod peste raul Cher, cu doua gradini splendide care au pastrat pana astazi cate putin din personalitatea si rafinamentul celor doua doamne care le-au creat,  Catherine de Medici si Diane de Poitiers, cu saloanele sale somptuos decorate, Chenonceau este, fara indoiala, cartea de vizita, emblema desavarsita a Vaill Loarei.







Dintre toate incaperile castelui Chenonceau, bucatariile impresioneaza cel mai mult. Au foarte multe incaperi si anexe, o sala de mese, camara, macelarie, magazii prin care tot urci si cobori, deoarece bucatariile se afla chiar in pilonii podului…



Una din curiozitatile de la Chenonceau este dormitorul dormitorul Louisei de Lorraine-Vaudémont, nora Catherinei de Medici, care s-a retras aici timp de 11 ani dupa moartea sotului, creand o atmosfera sumbra. Si-a vopsit si decorat camera complet in negru si alb, in semn de doliu pentru sotul ei, doliu pe care l-a pastrat pana la moarte.

Uitati si un documentar interesant, in limba romana, depre castelul Chenonceau, pe care il vom vizita si noi in curand.

<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/ePbRl7jwsl8?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>




Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Castelele de pe Valea Loirei. 2- 8 septembrie 2019
« Răspuns #8 : Marți, 13 August 2019, 16:50 »
Continui prezentarea obiectivelor cu un colt de rai de pe Valea Loarei, castelul Villandry. Acesta a fost terminat in anul 1536  de catre Jean le Breton, ministru de finante al regelui Francois I si a fost ultimul din cele mai mari castele construite pe malurile Loarei in timpul Renasterii. Aleile lungi marginite de tei, siluetele delicate ale arborilor tisa, flori, mirosuri, savoare, efervescenta … acestea sunt lucrurile ce definesc castelul Villandry.

Castelul Villandry este situat la 15 km de Tours, in satul cu acelasi nume. Este unul din cele mai cunoscute si vizitate castele de pe Valea Loarei, in primul rand datorita impunatoarelor sale gradini. Gradinile de la Villandry sunt pur si simplu grandioase: imense, aranjate cu grija pana la cel mai mic detaliu, cu o simetrie riguroasa, un obiectiv care nu trebuie ratat.

Gradinile castelui au fost construite avand ca model gradinile franceze ale secolului al XIV-lea. Gradina de la Villandry se imparte in 6 gradini mai mici, cu teme diferite. Cea mai spectaculoasa este gradina ornamentala, compusa din gradina dragostei (fiecare zona evoca un tip de iubire prin formele geometrice, plante si culori : iubirea tandra, pasionala, schimbatoare si tragica) si gradina muzicii, cu garduri vii tunse in forma de lire sau harpe.

Putin mai in spate se gaseste gradina soarelui, un labirint din gard viu si gradina apei, amenajata in stil clasic : in centru este iazul, rotund, inconjurat de gazon si tufe, un loc ideal pentru odihna si meditatie.

Un loc aparte il ocupa gradina de legume, formata din noua zone patrate, unde sunt plantate legume de culori contrastante care dau impresia unei table de joc multicolore. Intre aceasta si biserica din sat se gaseste gradina de mirodenii cu plante aromatice, medicinale si alte ierburi care se folosesc in preparatele culinare.


Castelul Villandry, vedere aeriana


Gradina apei


Gradina de legume


Gradina soarelui


Gradina ornamentala

Puteti urmari un colaj cu alte imagini din gradini dar si din interiorul castelui aici:

<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/ApZmauu4OsY?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Castelele de pe Valea Loirei. 2- 8 septembrie 2019
« Răspuns #9 : Marți, 20 August 2019, 11:03 »
Castelele de pe Valea Loarei nu sunt unicul motiv de mandrie al locuitorilor zonei si, mai ales, nu sunt singurul punct de atractie pentru turistii care ajung pe aceste meleaguri. La fel de faimoase ca peisajele minunate pe care le intalnim la tot pasul pe intregul curs al Loarei, sunt produsele traditionale de gastronomie specifice zonei, dar si vinurile care provin din aceasta zona.

Francezii incep intotdeauna masa cu un apéro, in general un pahar de vin care sa iti starneasca pofta de mancare. Se prefera un vin lejer, mai dulceag, spumant, de exemplu un kir care este un cocktail frantuzesc facut dintr-un deget de lichior parfumat (initial din coacaze dar acum foarte popular este si cel de piersici, caise sau capsune) si vin care poate fi spumant kir pétillant sau vin alb kir plat. Exista si kir royal, facut cu sampanie, mult mai scump, fireste..

Vinul merge foarte bine cu mezelurile traditionale, charcuterie, mai exact sortimente de jambon, saucisson gen carnat/salam foarte uscat din carne de porc de obicei, bine pregatit, de regula afumat, aromat si condimentat. Foarte bine merg si specialitatile zonei, rillettes, o pasta din carne de porc prajita, zdrobita fin si amestecata cu diverse ierburi si condimente. In zona mai exista si rillons de Tours, un fel de jumari frantuzesti, foarte bune daca nu ai probleme cu silueta…



Urmeaza apoi antreul, care combina, in general, produsele de mai sus cu branza de capra, foarte populara in zona, cea mai cunoscuta fiind Sainte-Maure de Touraine. Merita incercate salata tourangelle (salata verde, cartofi fierti, rosii, ceapa, rillons si branza de capra) sau un quiche tourangelle (tarta sarata cu rillons si rillettes cu sos din oua si smantana). Merge foarte bine vinul alb, lejer de Tourraine.



La felul principal francezii se delecteaza cu un peste proaspat prins din Loara, gatit la cuptor si insotit de legume si un sos alb gustos din unt, ceapa si scaldat in vin alb. Bineinteles ca si la pahar se va lua tot un vin alb, sec, obligatoriu din regiune.



O alta optiune este celebrul coq au vin, cocos pregatit in vin rosu, de Chinon. La masa se va lua tot un vin rosu, sec, puternic – de Chinon, Bourgueil sau Saumur.



Cei mai gurmanzi nu trebuie sa rateze o alta specialitate locala - andouillette au Vouvray, adica un carnat mare si gros cu de toate in el, gen organe de porc, marinat in prealabil in vin alb de Vouvray si gatit mai apoi tot cu Vouvray care se poate servi cu diferite garnituri de legume sau sosuri albe cu unt. Merge foarte bine , desigur, cu vinurile albe de Vouvray sau Montlouis dar si cu unul rosu.



Din meniu nu poate sa lipseasca platoul de branzeturi, care urmeaza dupa felul principal. In zona Loarei traditionala este branza de capra, Sainte-Maure care este foarte bine pusa in valoare de vinurile rosii, lejere si parfumate din zona: Bourgueil, Chinon, sau Anjou. O alta branza buna este curé nantais, nepasteurizata, din lapte de vaca, puternica si presata. Francezii au insa in jur de 500 de tipuri de branza, care mai de care mai sofisticata.

La desert, vedeta regiunii este tarta rasturnata cu mere caramelizate, tarte tatin. In magazine se mai gaseste celebra Nugat de Tours și tot felul de crème brûlée, tarte cu fructe si alte minunatii.



Aceasta este o introducere modesta in gastronomia franceza, francezii sunt maestri bucatari si patiseri neintrecuti, cu siguranta vom fi surprinsi de multe alte bunatati locale si dupa unul-doua pahare de vin vom vedea si noi la vie en rose

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Castelele de pe Valea Loirei. 2- 8 septembrie 2019
« Răspuns #10 : Vineri, 23 August 2019, 18:58 »
Revin cu cateva completari despre gastronomia de pe Valea Loarei in care un loc aparte il ocupa specialitatile culinare trogloditice, respectiv les fouées. Acestea sunt niste painici rotunde, coapte la foc de lemne, in cuptoare imense, chiar in fata clientilor. Se degusta fierbinti, tartinate cu rillettes, unt sărat, mogettes (fasole albă mancata in mod traditional in departamentul Vendée din regiunea Pays de la Loire.) sau branza de capra. Readuse in actualitate in ultimii ani de mai multe restaurante din zona, aceste specialitati simple ale taranilor din zona Loarei au devenit extrem de apreciate de turisti.



O alta specialitate este galipette, o ciuperca bine gatita la foc de lemne pentru a i se aprecia savoarea.

Foarte multe restaurante functioneaza in habitatele trogloditice din Touraine si Anjou, majoritatea propunand celor care le calca pragul o gastronomie traditionala bazata pe produse locale, alaturi de vinuri regionale.



Habitatul trogloditic este, inca din preistoie, o arhitectura rudimentara sau somptuoasa, prezenta in diverse regiuni ale globului si care consta in amenajarea de locuinte subterane sau sapate in piatra.
Pe Valea Loarei a locui intr-o casa trogloditica este un mod de viata  prezent din cele mai vechi timpuri. Inca din Evul Mediu taranii si-au amenajat locuinte in cavitati sapate in falezele ce marginesc Loara in urma extractiei tufului. Tuful oferea numeroase avantaje, roca fiind izoterma, sigura si ieftina, iar casa se putea mari cu fiecare membru nou al familiei.
Habitatele troglo au inceput sa fie reabilitate in anii '70. Astazi pe Valea Loarei trogloditii sunt peste tot sub diverse forme, atat in provincia istorica Touraine, cat si in Anjou, ambele numarand un total de  aproximativ 45 000 de habitate, dintre care 5 000 sunt case particulare.





Pe Valea Loarei putem descoperi trogloditi in sate trogloditice, hoteluri si pensiuni trogloditice, restaurante si crame trogloditice.

Cramele trogloditice reprezinta, pe langa castele, specificitatea Vaii Loarei. Se spune ca in aceste  caves troglodytes vinurile Loarei se simt cel mai bine. Scobite in falezele calcaroase ale batranului fluviu, cramele trogloditice ofera avantajul unor conditii de pastrare si maturare constante, adica o temperatura optima si un grad de umiditate propice.



Offline CristinaIonescu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
Re: Castelele de pe Valea Loirei. 2- 8 septembrie 2019
« Răspuns #11 : Luni, 26 August 2019, 12:56 »
ce ne-ai facut!!! mi-e o foame!!!
si abia astept sa vad si sa gust tot ce ai scris!

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Castelele de pe Valea Loirei. 2- 8 septembrie 2019
« Răspuns #12 : Miercuri, 28 August 2019, 22:25 »
Au mai ramas doar cateva zile pana la plecare, revin cu informatii importante pe care am rugamintea sa le cititi cu atentie.

Intalnirea pe aeroport: luni 2 septembrie ora 6:30 a.m. (dimineata), aeroportul Henri Coanda, Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza (in dreapta salii principale).

Urmariti, va rog, forumul. In cazul in care apar modificari de ultima ora, le voi afisa aici.

Aveti grija sa alocati suficient timp deplasarii pana la aeroport, pot exista probleme in trafic chiar si in timpul noptii. Insist asupra acestui aspect pentru ca cineva a pierdut recent avionul si, implicit, o excursie din aceasta cauza.

Daca veniti de la distanta, cel mai sigur este sa ajungeti cu o zi inainte si sa va cazati in zona aeroportului.

 Recomandarea noastra este sa ajungeti la punctul de intalnire cu 5-15 minute mai devreme de ora anuntata.

Eu voi veni de la Brasov de duminica seara si ma voi caza la Pensiunea Otopeni – pensiunea asigura transfer gratuit intre pensiune si aeroport.

Documente necesare
 Pentru a putea calatori in Franta si a fi imbarcati in avion, aveti nevoie de CI sau pasaport valabile, asa cum precizeaza MAE: https://www.mae.ro/travel-conditions/3698#813

Cititi recomandarile MAE, Franta acorda o atentie deosebita securitatii.

De asemenea, asigurarile de sanatate sunt obligatorii in Franta, nu uitati sa incheiati o asemenea polita daca nu ati solicitat acest lucru la agentie.

Biletele de avion si asigurarile le voi aduce eu si vi le voi inmana pe aeroport. Check-in-ul il vom face impreuna.

Bagaje
Maxim o piesa de bagaj de cala care nu poate depasi 23 de kilograme si un bagaj de mana 55x 40x 20cm  de maxim10 kg

Vedeti mai multe informatii aici :

https://www.tarom.ro/informatii-pasageri/bagaje/bagaje-de-mana.html

https://tarom.ro/bagaje-de-cala

Reglementări vamale
Limitele cantitative pentru introducerea anumitor produse in Franta sunt:
•   ţigări – 200 bucăţi:
•   1 litru băuturi alcoolice;
•   parfum 50 ml sau 250 ml apă de toaletă.
Regimul medicamentelor
Nu luaţi cu dumneavoastră decât cantităţile de medicamente strict necesare
•   Vă recomandăm să aveţi la dumneavoastră reţeta medicului pentru medicamentele care depăşesc sfera celor uzuale.
•   In Framta, antibioticele nu se eliberează decât pe bază de reţetă.

Recomand un bagaj mic de mana, aveti in vedere ca la multe obiective nu este permis accesul cu rucsac, acesta trebuie lasat la garderoba.

De asemenea, mare grija sa nu va lasati niciodata bagajele nesupravegheate (in aeroport sau in locuri publice), din motive de securitate acestea sunt confiscate si distruse, se pot aplica si amenzi.

Pentru securizarea bagajelor puteti apela la serviciul de infoliere disponibil in aeroport. Singurele incuietori care sunt permise sunt pe baza de cifru TSA (Transportation Security Administration), exista tot mai multe trollere care au acest sistem dar si lacate TSA. In cazul unei suspiciuni, lacatele care nu sunt compatibile cu cheile TSA vor fi distruse, iar proprietarul nu este indreptatit la primirea unor daune. 

Cazare
Vom fi cazati la Domaine des Thomeaux, un conac vechi de 300 de ani in comuna Mosnes, la 10 km de orasul Amboise
Alocarea camerelor se va face in ordinea de pe lista, conform preferintelor exprimate. Veti avea timp pana ajungem la hotel sa va cunoasteti, sa va dati seama cu cine sunteti compatibili.

Mese
Avem incluse toate mic dejunurile si 4 mese de pranz.
Meniul la mesele de pranz incluse va fi tip grup, acelasi pentru intreg grupul. Acesta va cuprinde un antreu, un fel principal pe baza de pui sau peste, desert, 1 cafea/ceai si un pahar de vin.
Bauturile comandate suplimentar se vor achita direct la restaurant la sfarsitul mesei.

Daca este cumva cineva care are restrictii alimentare, va rugam sa ne comunicati acest lucru in cel mai scurt timp.

In zilele in care mesele de pranz nu sunt incluse, veti primi sugestii/recomandari pentru a lua masa pe cont propriu, rugamintea fiind sa va incadrati in timpul alocat.

Pentru mesele de seara, vom stabili in prima zi cine doreste sa ia cina la hotel, cu precizarea ca meniul va fi tip grup si ca aceste rezervari nu vor putea fi anulate.
Un meniu costa incepand cu 28 de euro si include un pahar de vin, apa, ceai sau cafea, antreu, fel principal si desert.

Hotelul se gaseste intr-o comuna la 10 km de Amboise, este singura optiune pentru a lua masa in localitate.

Cinele la hotel nu sunt obligatorii, in cazul in care se doreste, se pot inchiria taxiuri pentru a merge in Amboise unde exista mai multe restaurante.

Mi-as dori, insa, sa avem macar o cina impreuna, la hotel sau in alta parte.

Domeniul in care se gaseste conacul unde suntem cazati este inconjurat de un parc care se intinde pe cateva hectare, putem lua cina si sub forma unei gustari in aer liber.

Va rog sa aveti in vedere faptul ca mergem intr-o zona preponderent rurala cu posibilitati mai restranse de a ne aproviziona sau de a lua masa la un restaurant.
Va trebui sa tinem cont si de programul restaurantelor si al magazinelor alimentare.
In general, restaurantele sunt deschise intre orele 12 :00 – 14 :00 si 19 :00-21 :30.

Va fi nevoie sa va planificati din timp mesele, sa aveti intotdeauna ceva la voi sau la hotel in cazul in care vi se face foame si nu ati optat pentru cina. Puteti sa aduceti cate ceva si de acasa, neperisabil, usor de transportat, cu exceptia alimentelor din carne.
Pentru a va face o idee asupra preturilor in zona Amboise: https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Amboise-France

In prima zi sa aveti la voi sandviciuri, ceva care sa va tina de foame pana cand ajungem la Tours. De la aeroport vom face doar pauze scurte, nu va fi timp pentru a lua masa.

Bani
Moneda Frantei este euro. In general, sunt acceptate platile cu cardul mai peste tot, sunt insa locuri unde plata cu cardul se poate face doar peste o anumita suma – 5 euro, de exemplu, mi s-a intamplat intr-o librarie.
Va recomand, totodata, sa aveti bancnote mici, francezii sunt suspiciosi cand au de-a face cu bani mari.

Mare grija unde va pastrati banii si actele. Cel mai sigur este sa aveti ceva mic de purtat la gat, nu tineti toti banii asupra voastra si nu ii puneti niciodata in locuri de unde pot fi sustrasi usor – in rucsac, buzunare exterioare etc

Eu prefer sa am intotdeauna si pasaportul la mine, il las la hotel, in loc sigur. Sau puteti sa aveti o copie a actului de identitate si sa lasati cartea de identitate la hotel.

Vremea
Se anunta placuta, intre 22 si 25 de grade ziua, 10 grade noaptea dar si posibilitatea de a avea ploi intr-o zi, recomand sa aveti o pelerina la voi.

In ceea ce priveste imbracamintea: tinuta comoda, protectie solara si incaltaminte trekking. Ne vom deplasa si pe teren accidentat, este important sa nu aveti pantofi care va jeneaza, vom fi plecati toata ziua.
In avion este rece, sa va imbracati corespunzator.

Nu uitati costumele de baie, hotelul are piscina si zona spa.
La hotel se ofera sampon, gel de dus si prosoape. La piscina se ofera de asemenea prosoape si slapi.

Regulile de calatorie in microbuz sunt cele pe care le cunoasteti:
- In Singles Camp nu exista locuri fixe in autocar. Zilnic fiecare se poate aseza unde doreste, tinand cont sa se roteasca si pe alte locuri, sa dea posibilitatea si celorlalti sa stea mai in fata. 
- Nu se consuma alimente si bauturi, doar apa

Ore de intalnire
Vom avea un program de vizitare bine pus la punct, bazat pe rezervari stricte, astfel incat punctualitatea este obligatorie. Ora comunicata de intalnire este cea de plecare, va rog sa veniti cu 5-10 minute mai devreme pentru a putea respecta programul, nu ne permitem intarzieri. Respectarea orei de intalnire este valabila atat dimineata, la plecare, cat si la reintalnirile dupa timpul liber.

Ghidaje si explicatii in timpul excursiei. In aceasta excursie am sa va fiu insotitor de grup, nu ghid, la iesirea din tara iti pierzi calitatea de ghid, nu mai ai voie sa dai explicatii decat limitat, in autocar, in niciun caz la obiective. Legea in strainatate este foarte stricta si sanctiunile sunt mari. Mi-ar fi placut sa va ofer explicatii si la obiective, asa cum o fac ghizii straini la noi (legislatia din Romania este deficitara in acest sens). Am sa va raspund insa la intrebarile pe care mi le puneti, am sa va spun tot ce stiu despre zonele si obiectivele turistice pe care le vom vizita, dar doar pe autocar. La obiective am voie doar sa va arat traseele de vizitare individuala, nu sa dau explicatii.

O vom avea alaturi de noi, pe parcursul intregii vizite, pe Tiffany care ne va insoti si va oferi ghidaje la obiectivele vizitate. Vom avea si tururi pietonale, rugamintea este sa nu va indepartati de grup, cu exceptia perioadelor in care aveti timp liber. Prezentarile se vor face in limba engleza, voi mai ajuta si eu cu traduceri in limba romana, daca este necesar, nu voi putea parasi grupul pentru a-i cauta pe cei care s-au ratacit.

Atmosfera de grup
Cei care ma cunoasteti sau ati citit relatarile din excursiile la care am fost insotitor, stiti cat de mult tin la o atmosfera placuta, de grup, din toate punctele de vedere. Ma bucur mult cand vad ca se leaga prietenii, ca va intelegeti intre voi si rezonati la ceea ce dorim sa va aratam. Pentru ca, oricat de mult ne-am stradui noi ca organizatori, reusita unei excursii depinde in mare parte de persoanele cu care calatoresti. Am amintirea unor grupuri frumoase, unde zicala „toti pentru unul si unul pentru toti” nu este o simpla vorba – este cineva in grupul de acum care poate confirma ce spun… Imi doresc si acum sa ne simtim bine impreuna, sa fim veseli, sa uitam de grijile de acasa si taskurile de la munca, sa ne bucuram de tot ce vedem, sa simtim pe deplin frumusetea locurilor pe care le vom vedea.

Eu cunosc foarte bine limba franceza, am fost in Franta de curand, am sa va impartasesc tot ce stiu despre civilizatia si cultura franceza. Avem un program frumos care pune in valoare atractiile principale din Valea Loarei dar si locuri mai putin cunoscute, ferite de turismul de masa. Valea Loarei este mai mult decat o insiruire de obiective, este o stare, un fel de a fi. In ceea ce ma priveste, am sa fac tot ce tine de mine pentru a reveni cu totii mai bogati sufleteste, cu amintiri frumoase si prieteni noi.

Spor la pregatiri, voi mai reveni aici cu putin timp inainte de plecare, este posibil sa ne auzim si telefonic. Orice intrebari si nelamuriri aveti, spuneti-mi, m-as bucura daca ati da un semn si aici, pe forum.

Diana

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Castelele de pe Valea Loirei. 2- 8 septembrie 2019
« Răspuns #13 : Duminică, 01 Septembrie 2019, 18:33 »
In acest moment nu a aparut nicio modificare privind zborul.

Ne intalnim dimineata cel tarziu la 6:30 in fata cafenelei Lavazza.
Voi avea un carton colorat inscriptionat Singles Camp.

A demain ! *|*


Offline rox

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
Re: Castelele de pe Valea Loirei. 2- 8 septembrie 2019
« Răspuns #14 : Duminică, 01 Septembrie 2019, 18:38 »
A demain! :D