Autor Subiect: Primavara cu drumetii, distractie si prieteni. Predeal 13 - 15 martie 2020  (Citit de 5948 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
La aceasta excursie nu se va organiza transport din Bucuresti ( din cauza numarului foarte mic de participanti ce ar opta pentru acesta).
Din experienta anilor trecuti, programul va suferi mici modificari, dupa cum urmeaza, dorim sa va transmitem mesajul primit de la insotitorul de grup:
"Rog toate persoanele sa fie prezente pana la cel tarziu orele 13.00 in pensiune( eu voi fi acolo la cel tarziu orele 11.30. Schimbare in echipamentul montan ca la cel tarziu ore 14.00 sa plecam spre Cabana Garbova si daca mai este timp spre varful Clabucetul Taurului 1520 m. Cine nu ajunge pana la orele 14.00 pierde drumetia din aceasta zi. Va rog mult sa ma anuntati (tel - 0726687656) daca nu reusiti sa ajungeti pana la cel tarziu orele 13.30.
Legat de trasee, am decis ca vineri la sosirea noastra sa facem traseul care era descris pentru ziua urmatoare (sambata) pentru a ne incadra in timp si a nu ne prinde noaptea pe trasee, asa nu vom fi stresati prin padure…
Este posibil sa intalnim inca destul de multa zapada in partea inalta a traseelor asa ca va recomand sa aveti la voi: bocanci munte, parazapezi, pantaloni munte (impermeabili sau de schi) o geaca care sa tin la vant si precipitatii, manusi, caciula, ochelari soare, lanterna, o bluza de schimb si un rucsacel in care sa puneti o parte din aceste echipamente si ceva apa si niste fructe…
Daca este zapada destul de mare o sa aduc si rachetele de zapada si bete de trekking pentru fiecare participant - costul inchirierii lor este de 30 lei / zi
Drumetia de vineri dureaza aproximativ 4 ore cu pauze incluse. Detaliile despre programul zilelor urmatoare  le vom discuta vineri seara la cina.
Iulian"




21.01.2020
NU MAI SUNT LOCURI.


Ce poate fi mai frumos, mai relaxant, mai vesel decat o drumetie in grup, la munte ? Sa potecaresti cu ochii mangaiati de minunatiile plaiurilor, sa inspiri mirosul acela unic de natura salbatica, sa te strecori pe sub cerul imbujorat de soare?

Haideti sa petrecem impreuna un week-end in natura, pe drumuri de munte!

“Tine natura aproape de inima ta… si elibereza-te de tot din cand in cand, catara-te pe un munte si petrece o saptamana in paduri. Curata-ti spiritul.”
John Muir



Tarif:  590 lei/persoana. Cazare in camera dubla, cu inca o persoana. Demipensiune.

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/primavara-cu-drumetii-distractie-si-prieteni-predeal-13-15-martie-2020/

Check in  13 martie 2020
Sosire:   15 martie 2020

Cazare: 2 nopti Pensiunea Carpatic 3* Predeal

Numar de locuri: 26

Servicii incluse:
•        cazare 2 nopti la pensiune 3*, demipensiune (mic dejun + cina - fel de baza + desert)
•        insotitor de grup pe toata perioada excursiei (ghid montan atestat)

Servicii care nu sunt incluse:
x           mese de pranz
x           transport pana la destinatie
x           transfer pana la capete de traseu
x           altele decat mentionate la "incluse

Insotitor de grup din parte Singles Camp: Iulian Panescu 0726 687 656

Tin sa explic ca ghidaj profesionist nu inseamna ca veti face alpinism, traseele sunt usoare, special alese pentru persoane care nu fac constant muntele, ci ca veti fi asistati, indrumati, veti fi in grija si veti primi explicatii de la persoane profesioniste, nu de la amatori care dau strangerea pe facebook si intalnirea in gara, fara sa aiba nici o responsabilitate pentru cei pe care ii conduc in munte.

Transport pana la destinatie. Deschidem o lista de transport pentru un microbuz pe traseul Bucuresti - Ploiesti - Predeal. Doar daca sunt mai multi de 16 doritori merita, costurile totale, incluzand masina si soferul sunt de cca 2700 lei. Deci daca sunteti 16 = 2700/16 = 170 lei.

La Predeal se ajunge usor din mai multe zone din tara...Exista tren, autocare de linie care merg acolo. Verificati autogari.ro ce autobuze au trasee care opresc acolo si in mersul trenurilor. Ce este insa cel mai bine si cei vechi stiu deja asta, sa va grupati aici pe forum, sau care va cunoasteti si comunicati intre voi. Impartiti costurile si alungati plictiseala drumului. De asemenea este un prilej bun de a va cunoaste mai bine.

Cateva explicatii: Este o actiune care se adreseaza persoanelor mai active, dar traseele nefiind dificile, orice persoana care are conditie fizica si disponibilitate la efort poate sa participe.

Program:

Vineri, 13 martie Muntii Bucegi - Varful Greculuii
In jur de ora 12.00 ne intalinim la pensiune, pentru cazare. Check in, un scurt refresh, schimbare in echipament de munte, urmeaza apoi sa facem o drumetie montana in zona Diham.
Traseu  montan: Predeal - Valea Leucii - Valea Iadului - Saua Baiului 1354 m - Varful Leuca Mica 1448 m - Varful Grecului  1432 m - Clabucetul Baiului - Predeal
Durata traseului este estimata la 4 ore si 30 de minute cu pauze incluse
Traseul este unul cu un grad mic de dificultate si poate fi parcurs de oameni care nu sunt foarte pregatiti din punct de vedere fizic
Diferente de nivel acumulate: +/- 380 m
Traseul montan pleaca de langa Unitatea Militara Valea Rasnoavelor si ne conduce printr-o vale lunga, numita valea Leucii care se infunda si iese intr-o poiana larga unde este amplasata o alta unitate militara de vanatori de munte( Dihamul Militar) pe langa care vom trece si la care nu vom poposi. Continuand drumetia ajungem sus pe Varful Grecului 1432 m de unde ni se deschide o panorama impresionanta cu Abruptul Prahovean al muntilor Bucegi cuprins intre varful Bucsoiu si Crucea Caraimanului (Crucea Eroilor). Drumetia montana o vom termina printr-o coborare in serpentine pe muchia Clabucetul Baiului pana in punctul de unde am inceput drumetia.
Revenim la pensiune. Refresh, cina si petrecere! Pentru cina vom comunica meniurile de grup, alese, pentru ambele seri. Precizam ca bucataria locatiei este mica, nu da posibilitatea de alternative. Deci din capul locului, nu ne cereti ceva diferit de ce servesc ceilalti.O sa alegem in asa fel incat sa ne asiguram ca este dietetic dar si proteic...Sunteti la munte, aveti nevoie...

Sambata, 14 martie 2020 Muntii Baiului - Cabana Garbova.
Azi este randul muntilor Baiului sa-i cutreieram printr-o  drumetie montana de cateva ore.
Dupa servirea micului dejun ne urcam in autocar si ne deplasam pana in Azuga de unde vom porni intr-o drumetie montana pe poteciile domoale ale muntilor Baiului. Tinta noastra pentru azi este sa urcam pana la Cabana Gârbova aflata la altitudinea de 1350 m.
Traseu montan: Azuga - Plaiul lui Sos  Mihai - Clabucetul Taurului 1520 - Cabana Gârbova 1350 m - Predeal.
Durata traseului este estimata la 4 ore si 30 de minute cu pauze incluse
Traseul este unul cu un grad mic de dificultate si poate fi parcurs de oameni care nu sunt foarte pregatiti din punct de vedere fizic
Diferente de nivel acumulata: +/- 460 m.
Traseul pe care il parcurgem azi pune in evidenta maretia muntilor Bucegi pe care ii vom admira de pe o culme paralela cu acestia, numita Clabucetul Taurului Panorama impresionanta vazuta de pe aceasta culme este intregita prin admirarea muntilor Neamtului si o parte a muntilor Baiului, dar si a orasului Azuga, strajuit de munti.
Masa de pranz o vom servi la Cabana Gârbova ca apoi sa coboram in Predeal pe o potecuta ce trece pe langa domeniul schiabil Clabucet.

Revenire la pensiune, refresh, cina si petrecere!

Duminica: 15 martie 2020. Dupa micul dejun si un pic de poveste pe terasa, ne indreptam spre Cabana Treu Brazi si apoi Poiana Secuilor. O scurta drumetie in jur de vreo 2 ore, pranzul a la carte la Cabana Secuilor si apoi...drumul spre casa. Apreciem in jur de 15:00.

Aceasta actiune se adreseaza profilului de persoana mai activa. Nu este recomandata persoanelor deloc antrenate, care au probleme de sanatate si care nu pot pastra un ritm de mers constant pe o distanta de cca 15 km. Urmarim ca oamenii sa se cunoasca, sa comunice...De aceea oferim un cadru gandit si organizat special pt a face cat mai confortabila interactiunea. Insist pt un profil al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi. Persoane cu rabdare.

:oops:Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la ea va trebui sa cititi explicatiile si detaliile de mai jos:
Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea incercam sa va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are cat de cat pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort sa le poata parcurge relativ usor.

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, nu ne cataram pe stanci, sunt de fapt plimbari montane care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!
Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti in cele mai multe cazuri de 2 persoane: un ghid montan calificat si un insotitor de grup la fel specializat in actiuni montane. Daca nu sunteti familiari cu tehnicile de mers pe munte, leader-ul de grup/ghidul montan, va vor oferi suportul necesar. Deci nu va faceti nici o grija ca „veti suferi”, ca veti fi coada grupului, ca veti ramane in munte.

In acelasi timp insa trebuie sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort in spatiu izolat de 3 - 8 ore, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. I-ati tine pe ceilalti in loc, a-ti crea probleme insotitorului de grup si ghidului.

Nu pot sa dau celor care nu au fost niciodata pe munte o masura a efortului pe care urmeaza sa-l depuna. Ceea ce mie mi se pare foarte usor unora le poate parea foarte greu. Ceea ce consider eu ca este foarte facil, altii pot cataloga drept dificil. Este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre traseele care urmeaza sa fie facute, sa cititi la fiecare diferenta de nivel si lungimea. In medie alegem trasee de cca 7 km si diferente de nivel care nu depasesc decat rar 500 m. Adica trasee care se incadreaza ca grad de efort la submediu.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de 2 ghizi montani atestati si profesionisti.

Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, inca este iarna, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-o drumetie montana si de asemenea de semnarea „Responsabilitatii personale” un document care arata ca ati luat la cunostiinta regulile, le-ati inteles si ca orice decurge din nerespectarea lor, de asemenea din lucruri ce nu tin de noi ca organizatori si ghizi nu vor putea fi puse in responsabilitatea noastra. Regulile si explicatiile le puteti consulata aici: http://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/ iar documentul pe care o sa-l semnati il gasiti aici: http://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/
Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane, de aceea va rog sa cititi si ceea ce am scris particular despre specificitatea acestei actiuni.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca turele se desfasoara pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele din zilele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sint poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•   rucsac dimensionat la drumetia la care participati
•   bocanc de munte, de iarna cu talpa VIBRAM semi rigida, recomandat anti-alunecare. Ideal ar fi ca bocancul sa fie prevazut cu membrana Gore-Tex deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed. Atragem atentia ca nu o sa fie luati in drumetie cei care vin neechipati corespunzator, in special vizata este incaltamintea.
•   imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•   pentru ca este sezon cu zapada nu uitati de parazapezi. Recomandam sa aveti la voi si o pereche de crampoane.
•   bete de drumetie, sau bete de schi, sint recomandate in mod special, mai ales pentru portiunile dificile. Aceste bete pot fi si telescopice. Daca nu aveti puteti inchiria, contra unei taxe, impreuna cu rachete de zapada daca va fi cazul, de la ghidul montan
•   haine de ploaie: geaca si pantaloni impermeabili. Daca ninge sa nu treaca umezeala prin haine pana la piele.
•   recomandabil este ca fiecare lucru pus in rucsac  sa fie asezat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•   caciulita, ideal termica
•   rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•   medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula

Observatie. Este posibil ca in acea perioada sa fie inca zapada, nici un an nu seamana cu altul. Intr-unul dam de ghiocei, in altul totul e verde, in altul stratul de zapada este de 20 de cm. Deci fiti pregatiti si de zapada. Urmariti starea vremii si daca e zapada veniti echipati asa cum am recomandat.

Pentru a face accesul mai usor pe poteca, in situatia in care este zapada, Iulian o sa aduca rachete de zapada si bete. Se pot inchiria, costa in jur de 30 lei/zi. Este foarte usor de inaintat cu ele, nu se compara cu a merge prin zapada afanata, unde efortul este destul de mare.

Pt a intelege ce sunt rachetele de zapada, o scurta introducere:

Ce sunt rachetele de zapada?
Rachetele de zapada sunt niste accesorii (unii le numesc si incaltari) ce sunt folosite pe timp de iarna, pentru deplasare cu ramanere pe suprafata zapezii. Prin constructia si forma lor ele distribuie greutatea unei persoane pe o suprafata mai mare in zapada, permitand astfel sa se ramana la suprafata. Au fost inventate in urma cu circa 4000 - 6000 de ani, de eschimosi, nevoiti sa se deplaseze prin caderile mari de zapada.
Pentru a traversa lacuri inghetate (in vederea pescuitului la copca) sau pentru a ajunge la locurile de vanatoare, au fost nevoiti sa improvizeze niste talpi (sub forma cea mai apropiata de rachetele de tenis) cu care sa nu se afunde in omat.



Sunt de mai multe tipuri, sunt pe marimi?
Sunt cunoscute trei tipuri de rachete de zapada:
- pentru alergare sau aerobice, folosite de alergatori sau de persoanele mai active, dornice de a face sport si pe timp de iarna.
- pentru recreatie, folosite de pasionatii de drumetii de dificultate redusa.
- pentru mountaineering, folosite de montaniarzi, cataratori, alpinisti sau pasionatii de ture extreme, acestea avand in plus ca dotare scaritele din partea din spate a legaturii, pentru diverse inclinatii ale pantei..
Marimea rachetelor de zapada difera de la fiecare tip de racheta in parte si mai ales in functie de greutatea si inaltimea celor care le folosesc.



Este un sport?
Mersul pe rachete de zapada sau snowshoeing nu este chiar un sport dar poate fi luat ca atare si poate fi practicat atat de persoanele care sunt iubitoare de drumetii scurte sau lungi, usoare sau dificile, cat si de sportivi sau alpinisti. An de an apar tot mai multi adepti in folosirea rachetelor de zapada.



Exista o tehnica anume de a merge cu ele si cat dureaza invatarea?
Nu exista o tehnica anume pentru mersul pe rachete de zapada. Se spune ca daca poti merge, atunci poti face snowshoeing (mers pe rachete de zapada). Orice persoana poate invata foarte repede sa se deplaseze cu rachetele de zapada.
Necesita sa fii in forma sau poate fi practicat de oricine? Trebuie sa ai cunostinte de ski sau nu au nici o legatura?
Mersul pe rachete de zapada poate fi practicat de orice iubitor de natura, care isi doreste sa parcurga pe timp de iarna un traseu turistic din Carpatii Romaniei, evident pe categorii de dificultate a traseului si de pregatirea fizica a celui care porneste la drum



Nu trebuie sa ai cunostinte de schi pentru a putea sa te deplasezi pe rachetele de zapada.
Presupune sa ai si alt echipament adecvat sau doar cel standard de iarna de drumetie?
Pentru a merge pe rachete de zapada, pe langa acestea mai ai nevoie de urmatorul echipament, pe care il impunem ca obligatoriu pentru cei care participa la tura montana pe zapada: bocanci de iarna, parazapezi, bete de trekking (care ajuta la echilibru), pantaloni termici, mai multe bluze termice de diferite grosimi, geaca, caciula, manusi, ochelari de soare si rucsac de tura. Fara acest echipament, nu veti fi admisi la tura montana, indiferent daca ati platit excursia si ati venit pana acolo. Trebuie inteles ca avem responsabilitatea celor care participa si nu ne-o putem asuma in conditiile in care nu sunteti pretaiti pentru conditii montane de iarna.



Deasemenea, in caz ca suferiti de o boala este 100% recomandat sa va consultati medicul inainte de a parcurge vreun traseu montan! Neinformand liderul de tura sau ghidului montan ca suferiti de vreo boala, va asumati intregul risc ce decurge din acest lucru.
Retineti ca veti petrece intre 3 si 8 ore/zi mergand in zone montane, in care vremea este cateodata greu de prognozat. Din aceasta cauza este recomandat sa fiti bine echipati pentru programele/turele montane/drumetiile la care participati. Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta.

Mancare: Alimentatia este foarte importanta pe munte, de aceea dati o atentie deosebita acestui aspect si aveti de grija ce mancati si in ce cantatitati. Mesele de dimineata se vor servi la cabane sau pensiuni, in functie de program. Mesele de pranz au in componenta sandwisch-uri, pe care vi le pregatiti fiecare, mai ales in zilele de drumetie. Sa aveti cu voi produse dulci si energizante gen batoane cu ciocolata. Mesele de seara se vor servi la cabane/pensiuni. Va rugam ca in situatia in care sunteti vegetarieni sau aveti o anumita dieta sa aveti la d-voastra o cantitate de alimente. Este posibil ca in locurile izolate in care servim masa sa nu vi se poata asigura feluri de mancare care sa se incadreze in dieta. Nu intra in responsabilitatea ghidului si nici a agentiei rezolvarea unor astfel de situatii.

Vremea: Cateodata din cauza conditiilor meteorologice, si pentru securitatea dvs. va fi necesara schimbarea partiala sau in intregime a traseului ce urmeaza a fi parcurs. Aceste schimbari se vor face de comun acord, cu explicarea tuturor variantelor, dar ghidul va fi cel care va lua hotararea finala.

Prezentarea locatiei in care veti fi cazati, Pensiunea Carpatic 3 * Predeal

















Haide la drumetie!















:oops: Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 3 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor revanzatori.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222

Offline Onix

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 245
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Primavara cu drumetii, distractie si prieteni. Predeal 13 - 15 martie 2020
« Răspuns #2 : Vineri, 03 Ianuarie 2020, 11:50 »
Imi amintesc cu drag cand am mai facut aceasta excursie. A nins ca in povesti, iar drumul a fost absolut spectaculos!

Offline DanaDumitrascu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
Re: Primavara cu drumetii, distractie si prieteni. Predeal 13 - 15 martie 2020
« Răspuns #3 : Luni, 17 Februarie 2020, 10:58 »
Buna ziua !
Sa deschidem si lista de transport !
1. Dana Dumitrascu - cu urcare din Ploiesti

Offline Corina Savulescu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
Re: Primavara cu drumetii, distractie si prieteni. Predeal 13 - 15 martie 2020
« Răspuns #4 : Marți, 18 Februarie 2020, 22:21 »
Buna ziua!Ma inscriu si eu cu urcare din Bucuresti.
1.Dana Dumitrascu -Ploiesti
2.Savulescu Corina-Bucuresti

Offline luminitaciobanu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 44
Re: Primavara cu drumetii, distractie si prieteni. Predeal 13 - 15 martie 2020
« Răspuns #5 : Miercuri, 26 Februarie 2020, 08:45 »
Buna! 
Daca exista vreo persoana de sex feminin care renunta la aceasta excursie, sunt interesata.
Multumesc! 

Offline DanaDumitrascu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
Buna dimineata,
Voi merge cu trenul in aceasta excursie.
1..Savulescu Corina-Bucuresti

Offline Camelia M

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
Re: Primavara cu drumetii, distractie si prieteni. Predeal 13 - 15 martie 2020
« Răspuns #7 : Vineri, 06 Martie 2020, 20:45 »
Buna! Cine mai merge cu trenul IR 1856 Constanta 5.30 - Bucuresti 7.53 -Predeal 10.11 ?
Anul trecut am mers intr-un grup cei care am venit din zona Constanta si Bucuresti. Cum pensiunea e destul de departe de gara cred ca ar fi bine sa incercam si anul acesta.

Offline Corina Savulescu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
Re: Primavara cu drumetii, distractie si prieteni. Predeal 13 - 15 martie 2020
« Răspuns #8 : Sâmbătă, 07 Martie 2020, 21:36 »
 Buna seara!si eu merg tot cu trenul.. las nr meu de telefon ca sa luam legatura si sa mergem toate cu acelasi tren.0724076580

Offline Zuza

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Primavara cu drumetii, distractie si prieteni. Predeal 13 - 15 martie 2020
« Răspuns #9 : Miercuri, 11 Martie 2020, 22:05 »
Buna seara,

Doresc sa adresez o intrebare organizatorilor. In acest ultim moment dinaintea excursiei, s-a luat vreo decizie referitoare la situatia CORONA VIRUS? Excursia se mai tine in conditiile in care autoritatile emit avertizari? Se considera ca se poate desfasura in conditii de siguranta?


Multumesc,

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
In primul rand vreau sa ma asigur ca toata lumea a citit ceea ce s-a postat pe mesajul principal, ceea ce a transmis insotitorul de grup:

Din experienta anilor trecuti, programul va suferi mici modificari, dupa cum urmeaza, dorim sa va transmitem mesajul primit de la insotitorul de grup:
"Rog toate persoanele sa fie prezente pana la cel tarziu orele 13.00 in pensiune( eu voi fi acolo la cel tarziu orele 11.30. Schimbare in echipamentul montan ca la cel tarziu ore 14.00 sa plecam spre Cabana Garbova si daca mai este timp spre varful Clabucetul Taurului 1520 m. Cine nu ajunge pana la orele 14.00 pierde drumetia din aceasta zi. Va rog mult sa ma anuntati (tel - 0726687656) daca nu reusiti sa ajungeti pana la cel tarziu orele 13.30.
Legat de trasee, am decis ca vineri la sosirea noastra sa facem traseul care era descris pentru ziua urmatoare (sambata) pentru a ne incadra in timp si a nu ne prinde noaptea pe trasee, asa nu vom fi stresati prin padure…
Este posibil sa intalnim inca destul de multa zapada in partea inalta a traseelor asa ca va recomand sa aveti la voi: bocanci munte, parazapezi, pantaloni munte (impermeabili sau de schi) o geaca care sa tin la vant si precipitatii, manusi, caciula, ochelari soare, lanterna, o bluza de schimb si un rucsacel in care sa puneti o parte din aceste echipamente si ceva apa si niste fructe…
Daca este zapada destul de mare o sa aduc si rachetele de zapada si bete de trekking pentru fiecare participant - costul inchirierii lor este de 30 lei / zi
Drumetia de vineri dureaza aproximativ 4 ore cu pauze incluse. Detaliile despre programul zilelor urmatoare  le vom discuta vineri seara la cina.
Iulian"

In al doilea rand ii raspund Zuzei. Daca luam o decizie de amanare sau anulare va comunicam, faceam tot posibilul ca decizia sa ajunga la timp la voi. Nu este insa cazul, excursia este activa, va intra in desfasurare incepand de maine. Ai amintit de context si de avertizari. E adevarat, Romania se confrunta de un val de oameni care se intorc din zone expuse infestarii, ceea ce creste pericolul sa devenim fiecare in parte purtatori ai virusului. Nu suntem insa in faza izolarii, probabil ca va veni si aceasta, sau poate ca scapam odata cu incalzirea vremii. Dar nu e cazul acum. Deci circulam, mergem la magazine, mergem la servici, folosim mijloace de transport in comun, mergem la institutii publice si asa ne intersectam cu sute, poate mii de oameni, nu cu 25 cum sunteti voi acum. Daca este sa te infestezi se poate intampla stand de povesti cu vecinul in fata casei, poti lua de la parinti, frati, iubiti sau iubite, de la ghisee, de la servici, din metrou, de nu stiu unde.

Despre a garanta conditii de siguranta 100%, sa fim seriosi si realisti, nu stiu daca este cineva care poate sa promita in lumea asta asa ceva, in orice situatie, nu doar acum. Nu se pot izola persoanele foarte importante, sunt cazuri de infestari la ministrii, presedinti zonali etc. Suntem toti in interactiune, Europa nu este Asia, suntem sociabili si avem nevoie de companie. La un moment dat, am mai scris eu asta, daca incalzirea nu va reduce semnificativ si ireversibil infectarile, o sa avem de ales: riscam sa luam coronavirus sau murim de depresie sau de foame. Trebuie sa muncim, trebuie sa mancam, trebuie sa ne distram. Probabil, in timp, dupa ce trecem prin situatii de genul acesta ne vom mai indeparta unii de altii, o sa stam mai la distanta, asa cum se intampla (vedeam si nu intelegeam de ce) in Faroe de exemplu...Dar acesta este un proces care dureaza, mentalitatea noastra se schimba greu...

Am fost in Cambodgia, Vietnam si Tailanda in perioada in care incepuse nebunia cu coronavirusul in China, erau cateva cazuri si acolo, dar fiind cald au ramas doar la cele care au fost determinate de contact cu turisti chinezi sositi inainte de embargoul sanitar. Am vazut intradevar acolo lumea ca desi furnicarea, era totusi un pic mai distanta si purtau masti. Pe ei i-a invatat SARS si MERS au fost mai aproape de fenomen decat noi. Am bagat la cap masura asta de precautie, dar cand am ajuns acasa, pu-pu si pu-pu cu toata lumea. De cand nu ne-am vazut, ce bine ca ne intalnim! Deci mi-a iesit din obisnuinta ceea ce invatasem acolo.

Apropo de apropieri, sa va povestesc ceva...Ieri eram intr-un magazin, imi pregatesc gradina de primavara...M-am intalnit cu o prietena, colega de liceu si de facultate, nu o mai vazusem de mult. Instinctiv ne-am luat in brate, ne-am pupat, bucurosi de revedere. Ma intreaba: "ce faci, pe unde ai mai calatorit?". Ma pune naiba si ii raspund: "ieri m-am intors din Italia!" :) :) :) Trei pasi in spate a facut imediat... :) Razand am asigurat-o ca nu, sunt acasa de vreo luna, ca nu am fost mai departe de Oradea...S-a linistit, a ras si m-a mai pupat o data.

Deci ganduri bune tuturor! Ganditi-va cu bucurie si placere ca iesiti in natura, acolo totul e normal si firesc...Veti fi departe de nebunia asta mediatica, care ne afecteaza mai mult decat virusul in sine...Drum pana acolo si sa va intoarceti cu bine! Veseli, relaxati si cu amintiri placute!

Offline Zuza

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Buna! 
Daca exista vreo persoana de sex feminin care renunta la aceasta excursie, sunt interesata.
Multumesc!

Buna ,

Sunt 2 locuri disponibile pentru femei. Eu si prietena mea am renuntat.
Poti contacta agentia.

Multumesc,


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Primavara cu drumetii, distractie si prieteni. Predeal 13 - 15 martie 2020
« Răspuns #12 : Marți, 17 Martie 2020, 07:54 »
Trebuie sa va spun ca va invidiez sincer pe cei care ati ajuns pe munte, in week-end-ul acesta! Mi-as fi dorit mult si eu, o gura de aer curat, o atmosfera de grup de oameni faini, poteci cu branduse si ghiocei in jur, panorame minunate. V-am vazut postarile pe facebook, am putut ghici ce fain a fost!

Duc dorul iesirilor la munte, a trecut prea mult de cand genunchiul m-a tinut departe de locurile pe care le iubesc! Imi doresc imens sa mai pot urca asa cum o faceam o data, sa ma simt din nou ferit de nebunia zilnica, sa ma intorc si macar pentru cateva ore la normalitate, sa ma rasfat, sa ma bucur de tot ceea ce ofera natura...

M-am intors zilele acestea la ceea ce am urat mai mult vreodata... La a sta intr-un birou ore si ore intregi...Pe fereastra vad Muntii Fagaras si ma gandesc cu nostalgie la clipele minunate petrecute pe potecile lor...In absurditatea acestor zile, imaginea si amintirea muntilor este balsamul meu....alaturi de gradina plina de narcise, viorele, branduse si ghiocei.

Am tot stat si m-am gandit, la ce ma ingrijoreaza mai mult acum...Imi e atat de teama de cum o sa arate viata, de cat de mult o sa se schimbe comportamentul social al oamenilor. Vad atatia isterizari si panicati, atat de multe manifestari de egoism bolnav...Ma gandesc cu groaza ca daca nebunia asta va tine mai mult de o luna, doua o sa ne confruntam, cei care suntem si ramanen sanatosi la cap, cu o mare problema: o sa fim nevoiti sa ne ducem viata inconjurati de ciudati...si o sa vedeti ca nu va fi deloc usor. Acum sunt mai putini decat noi si nu-i simtim atat de incomod... Pana acum am avut si norocul ca, intr-un fel, ciudatii erau constienti de apucaturile lor si incearcau sa salveze aparentele, controlandu-se in comportament. Nu o sa mai fie la fel...acum se remarca mai usor intre ei, realizeaza ca sunt multi si nu o sa se mai fereasca in nici un fel...Pentru a trai veseli, sociabili si deschisi, va fi nevoie sa ne cream "insule", pe care sa nu lasam ciudatii "sa urce"...

Sa speram insa ca totul o sa treaca fara sa lase prea multe urme in comportament...si ca va fi din nou bine...Daca nu oricum ne ramane muntele si oamenii faini care merg acolo!

Am spicuit din fotografiile pe care le-ati postat pe facebook si am ales cateva:






















Offline Nnn

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: Primavara cu drumetii, distractie si prieteni. Predeal 13 - 15 martie 2020
« Răspuns #13 : Marți, 17 Martie 2020, 12:19 »
Imi dau seama ca treceti prin momente dificile, dar mesajul acesta suna ciudat de rasist si limitativ.


Am tot stat si m-am gandit, la ce ma ingrijoreaza mai mult acum...Imi e atat de teama de cum o sa arate viata, de cat de mult o sa se schimbe comportamentul social al oamenilor. Vad atatia isterizari si panicati, atat de multe manifestari de egoism bolnav...Ma gandesc cu groaza ca daca nebunia asta va tine mai mult de o luna, doua o sa ne confruntam, cei care suntem si ramanen sanatosi la cap, cu o mare problema: o sa fim nevoiti sa ne ducem viata inconjurati de ciudati...si o sa vedeti ca nu va fi deloc usor. Acum sunt mai putini decat noi si nu-i simtim atat de incomod... Pana acum am avut si norocul ca, intr-un fel, ciudatii erau constienti de apucaturile lor si incearcau sa salveze aparentele, controlandu-se in comportament. Nu o sa mai fie la fel...acum se remarca mai usor intre ei, realizeaza ca sunt multi si nu o sa se mai fereasca in nici un fel...Pentru a trai veseli, sociabili si deschisi, va fi nevoie sa ne cream "insule", pe care sa nu lasam ciudatii "sa urce"...




Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Primavara cu drumetii, distractie si prieteni. Predeal 13 - 15 martie 2020
« Răspuns #14 : Marți, 17 Martie 2020, 12:56 »
Nu intru in discutii fara sens...Fiecare intelege ce doreste din ceea ce scriu... :)