Autor Subiect: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019  (Citit de 20130 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
« : Sâmbătă, 05 Ianuarie 2019, 16:07 »
Tarif: 90 lei

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/sa-descoperim-bucurestiul-micul-paris-15-17-martie-2019/

Check in: 15 martie 2019
Check out: 17 martie 2019

Servicii incluse:
••    ghid local 3 zile

Servicii care nu sunt incluse in tarif:
••    transport 
•   • cazare
••    mese
••    intrari la obiective

Ghid: Daniela Dimitrescu 0721 428.014

Locuri disponibile: 35

Program

ZIUA 1 Vineri 15 martie 2019
Ora 11.00: Intalnire cu ghidul. Locul in care va va astepta Daniela, va fi comunicat fiecarui participant pe Email cu 2 zile inainte de excursie. De data aceasta pe forum nu va aparea aceasta informatie si va rugam mult ca dupa ce o aflati sa n-o postati aici sau in grupuri.
O sa ne deplasam cu mijloacele de transport in comun (metrou, abonament de 1 zi 8 lei).
Mergem la Domeniul Martisor, sa vizitam “Livada cu visini”- un spatiu inedit datorita istoriei si amintirilor pe care le poarta aceasta casa. Amplasata pe cel mai inalt deal al Bucurestiului, casa lui Arghezi vegheaza tacuta asupra furnicarului din oras. Picturi celebre, o casa facuta in culorile martisorului, manuscrise vechi si cotetul lui Zdreanta, sunt cateva dintre atractiile casei memoriale Tudor Arghezi.



Acesta si-a construit  un mic paradis la marginea Bucurestilor. Oamenii din imprejurimi, mare parte veniti de la tara, veneau aici la sarbatoarea Martisorului si cu nostalgia locurilor in care au copilarit, agatau in visini snururi de martisor.

Ne deplasam apoi cu metroul in Piata Victoriei, unde vom lua masa de pranz, ceva "in fuga", pentru a avea cat mai mult timp de vizitare...Parcurgem Calea Victoriei, deschisa de Constantin Brancoveanu la 1692, pe cand se numea Podul Mogosoaiei, pentru ca era pavata cu lemn. Scopul construirii unui astfel de drum a fost obtinerea unei cai de acces intre Mogosoaia, unde se afla mosia Voievodului si palatul domnesc care era la Curtea Veche. Trecem prin fata, dar nu intram,  - Muzeul de Istorie naturala Grigore Antipa, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria- sediul Guvernului Romaniei.

Continuam pe Calea Victoriei cu vizitarea pe exterior a Casei cu lei sau Muzeul George Enescu. Continuam cu o scurta oprire in Piata Amzei. Vedem cladirea Coanei Mita Biciclista, o tanara excentrica a Bucurestiului interbelic, fiica unei spalatorese, pe numele ei Maria Mihaescu.

Piata Palatului Regal si oprire la statuia lui Eminescu din fata Ateneului Roman, acesta fiind inaugurat acum 130 de ani.



Traversand pe langa Biblioteca Nationala, mai putem observa cateva bucati din lemn din pavajul Podului Mogosoaiei.

Trecere si vizitare exterior Balconul lui Ceausescu, magazinul Muzica, Biserica Crețulescu, considerată unul din cele mai valoroase monumente de arhitectură ale orașului de la sfârșitul perioadei brâncovenești. A fost ridicată în anii 1720 -1722 prin grija marelui logofăt Iordache Crețulescu și a soției sale Safta, una din fiicele domnitorului Constantin Brâncoveanu.

Marele logofăt a construit în vecinătatea bisericii și un han, nu numai pentru că așa se obișnuia în aceea vreme, dar și pentru faptul că aici se afla, pe atunci, bariera de nord a orașului, pe "ulița cea mare" sau "Podul Mogoșoaiei", în locul numit pe atunci "Puțul cu zale".

Continuam cu fostul Palatul telefoanelor, Hotel Bulevard, Casa Capsa, Cercul Militar. Trecem pe langa  Magazinul Victoria (fostele Galerii Lafayete).

CEC- ul mare - Palatul Casei de Depuneri, Consemnațiuni și Economie (cunoscut îndeobște ca Palatul CEC, după denumirea ulterioară a instituției).



Piatra de temelie a fost pusă în 8 iunie 1897, în prezența Regelui Carol I al României și a Reginei Elisabeta.
Până în 1875, în acel loc se aflaseră mănăstirea și hanul "Sfântul Ioan cel Mare". Datând din secolul al XVI-lea, așezămintele au fost restaurate de Constantin Brâncoveanu în anii 1702 - 1703 pentru ca apoi, degradându-se, să fie demolate în anul 1875. Actuala clădire a fost ridicată după demolarea primului sediu al Casei de Depuneri (ridicat la rândul lui în locul mânăstirii).

Traversam si admiram Muzeul National de Istorie al Romaniei, infiintat in 1970 ca cel dintai muzeu de arheologie si istorie din tara. Aici au fost aduse cele mai faimoase tezaure si piese de mare valoare arheologica si istorica, pentru a ilustra mileniile de istorie nationala.

Biserica Stavropoleus construita in stil brancovenesc, inaltata in 1724 in timpul domniei lui Nicolae Mavrocordat (domnitor al Tarii Romanesti 1719-1730), de catre arhimandritul Ioanichie Stratonikeas originar din Epir.



Actualmente din vechea manastire a ramas doar biserica si o cladire ce adaposteste o biblioteca si sala de conferinte. Curtea bisericii cu lapidariul este foarte pitoreasca. Corul bisericii canta muzica neobizantina (o singura voce sustinuta de un sunet prelungit numit « ison »).

Parcurgem str. Lipscani cu o vizită la "Hanul cu Tei".



Situată la etajul monumentului istoric "Hanul cu Tei", în centrul istorico-comercial al Bucurestiului, Galeria de Artă şi Antichităţi ocupă o suprafaţă de expunere de peste 1.400 mp, fiind astfel cea mai mare galerie de artă din ţara. Stilul unic de arhitectură medievală a reprezentat o permanentă atracţie turistică pentru un număr impresionant de vizitatori. Amplasata între Strada Lipscani nr. 63-65 şi Strada Blănari nr. 5-7, clădirea galeriei este prevazută cu doua intrări, ambele prin curtea interioară de tip spaniol. Întregul ansamblu arhitectural păstreaza încă viu suflul medieval, suflu ce poate fi resimţit atât la mansardă, cat şi la etajul cladirii, într-un spatiu de 1.142 mp. În galeria de artă şi antichităţi miroase a hârtie veche, a sulfină, a gutui, a nuci, a lemn de cireş şi a flori uscate. La "Hanul cu Tei" stau adunate toate comorile dintr-un timp pierdut al Bucureştiului: piese de mobilier (unele adevarate opere de arta), tapiserii şi covoare, tablouri şi gravure, fotografii şi hârti, corpuri de iluminat, bronzuri, porţelanuri, alpaca, argint, alamă, antimoniu, sticlărie, bijuterii, papuşi de porţelan şi încă multe altele.

Vizitam Curtea Domneasca de la Bucuresti - Cetatea Dâmboviţei, construită de Vlad Ţepeş, între anii 1458 şi 1459.



Ea constituie nucleul viitorului palat voievodal, care, în faza iniţială, îi va reproduce conturul exterior. Era alcătuit dintr-un parter cu plan dreptunghiular, desfăşurat în jurul unei curţi şi dintr-un subsol de aceeaşi formă. A fost distrus, parţial, în 1470, în urma unui asediu.

La sosirea pe tron, Constantin Brâncoveanu dobândea un edificiu deja impunător. Aceasta nu l-a oprit pe domn să-i desăvârşească aspectul. Faţada a capătat, la sud, două foişoare legate printr-o loggia. Urmele foişorului mare se află, acum, marcate pe peluza de la extremitatea de vest a palatului. Materialul litic recuperat (din care o coloană a fost montată, relativ recent, pe actuala terasă, în zona fostei loggia) dă imaginea eleganţei lor. În dreptul loggiei, jumătatea de sud a palatului era ocupată de sala tronului (divanul mare), din al cărei perete de nord se păstrează un fragment, spre est se afla spătăria mică, zidită încă din vremea predecesorului său şi, spre vest, un mic apartament domnesc, azi dispărut. Dincolo de divanul mare, un culoar ducea spre intrarea în paraclisul lui Grigore Ghica, căruia Brâncoveanu, încă din primii ani ai domniei, îi adăugase o turlă şi o tâmplă şi îl zugrăvise. Edificiul a căpătat şi un nou nivel, dar datele despre el sunt lacunare. Se păstrează doar doi pereţi (unul deasupra divanului mare, altul deasupra spătăriei mici). Adăugarea acestui nivel a antrenat modificări în subsol, unde zidării noi, menite să sporească capacitatea sistemului de boltire, închid o parte din arcele longitudinale de descărcare, întregesc stâlpii cruciformi şi lăţesc arcele dublou existente. Anterior intervenţiilor întreprinse în perimetrul palatului, Brâncoveanu construise o nouă casă domnească "pe stâlpi de piatră" (folosiţi, ulterior, la parterul unei locuinţe din sec. XIX, păstrat până astăzi). Peretele de est al acestei case domneşti, din care se conservă doar un fragment, era şi limita de est a complexului de clădiri ce constituia palatul brâncovenesc.

În timpul lui Constantin Brâncoveanu două porţi oficiale permiteau accesul în curte: Poarta de Sus (la intersecţia cu Str. Iuliu Maniu) şi Poarta de Jos care era în faţa Hanului lui Manuc. Fiecare poartă era apărată de câte un turn de strajă, iar curtea era împărţită în mai multe curţi interioare. Cercetările arheologice au descoperit zidurile de incintă ridicate de domnitor, construite din cărămidă, care înconjurau curtea, în mijlocul hanului lui Manuc, zid care a fost descoperit recent şi pe strada Gabroveni.
 
Vizitam Biserica Sf Antonie Curtea veche , celebra in Bucuresti, deoarece este ce mai veche din Bucuresti, ctitorie a domnului Mircea Ciobanul in timpul primei sale domnii (1545-1554). A servit timp de doua secole ca loc de incoronare a domnitorilor Tarii Romanesti.



Masa o s-o luam la restaurantul  Carul cu bere. Este de fapt o berarie celebra, deschisa in anul 1879. Decorata in stil gotic, cu coloane si tavane de stucatura, cu lambriuri sculptate si picturi. Aici ne despartim, urmand sa ne intalnim a doua zi.

ZIUA 2 Sambata 16 martie 2019
La ora 9.30 ne reintalnim si ne indreptam spre Casa Poporului, asa cum era cunoscut inainte de Revolutie Palatul Parlamentului.



O sa avem o vizita exterioara dar si interioara. Este situata pe Dealul Arsenalului si masoara 270 m x 240 m si 86 m inaltime. Are si 92 m sub pamant realizat in spiritul arhitecturii realist socialiste. Are 9 nivele la suprafata si alte 9 subterane. Conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este a doua cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil, ca suprafata, din lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume si ce mai grea cladire din lume. Ideea nu a fost a lui Ceausescu, el a preluat si materializat dorinta regelui Carol al II-lea din 1935, care isi dorea construirea Camerei Deputatilor pe Dealul Arsenalului.

Masa de pranz la Beraria Germana, in apropiere.

Continuam cu vizita Palatul Cotroceni.



Palatul Cotroceni este o resedinta regala din Bucuresti, care serveste azi ca sediu al Presedentiei Romaniei. O parte a Palatului a fost deschisa vizitelor publicului din 27 dec 1991, cand a fost inaugurat Muzeul National Cotroceni. In anul 1679 domnul Serban Cantacuzino a ridicat pe dealul Cotrocenilor o manastire. Biserica si anexele au fost continuate de Constantin Brancoveanu, care a poposit la manastire. In 1862 Alexandru Ioan Cuza a hotarat sa utilizeze Manastirea Cotroceni ca resedinta domneasca de vara. Principele Carol I al Romaniei primeste ca resedinta de vara vechile case domnesti de la Cotroceni si se hotaraste sa construiasca in incinta manastirii, un palat, in folosinta mostenitorilor Coroanei care sa serveasca drept resedinta oficiala in Bucuresti. Arhitectul Paul Gottereau intocmeste planurile edificiui in stil clasic venetian. Principesa Maria si principele Ferdinand s-au mutat la Cotroceni in martie 1896. In 1949-1976 Palatul Cotroceni a devenit Palatul Pionierilor. In 1984 biserica manastirii ridicata de Serban Cantacuzino a fost daramata din ordinul lui Ceausescu. Si povestile vor continua la fata locului.

Revenim la Piata Unirii pentru a lua masa de seara in celebrul Hanul lui Manuc. Aici ne despartim din nou, urmand sa ne reaintalnim in urmatoarea zi.

ZIUA 3 17 martie 2019
Ora 9.30 ne intalnim si ne deplasam spre Universitate, de unde vom merge pe jos, trecand pe langa Teatrul National Bucuresti, pe Bd Magheru. Ne putem opri la o prajitura in zona Scala, pentru a povesti despre evenimentele din acea zona si a vedea Gradina Lido, fostul sediu a Securitatii comuniste si Biserica Boteanu, cu o istorie impresionanta si povestea daramarii Bisericii Ienei.

Vom admira bd. Magheru si vom aminti despre istoria locurilor, pana la Piata Romana de unde vom lua metroul si vom merge pentru a vizita Parcul Herastrau, acolo unde se afla si cel mai mare complex expozitional din Romania, Romexpo.

Vizita  Muzeul National al Satului « Dimitrie Gusti », deschis in 1936. Fondatorul, prof Dimitrie Gusti spunea «Ne trebuia cu orice chip un muzeu in aer liber…cu case taranesti intregi, ele insile piese de muzeu, astfel incat sa inchipuiasca un sat adevarat ».



Masa de pranz in zona Parc Herastrau – Beraria H sau similar. Aici ne despartim, dar nu pentru multa vreme...Ne vom revedea cu siguranta in alte excursii...

Adresabilitate, motivatie Daniela a gandit si oferit acest tur cu intentia de a-si prezenta orasul, de a va da voua celor din Bucuresti ocazia sa va intalniti, sa va cunoasteti, iar celor din alte zone sa viziteze cu un ghid profesionist capitala Romaniei.

Pot participa DOAR membri Singles Camp, nu veniti insotiti de copii, de cunostinte pentru ca vi se va refuza prezenta in grup.

Cazare. Pentru cei care vin din alte parti: daca achitati excursia si ne comunicati pana cel tarziu la data de 10 februarie 2019 dorinta de a rezerva o camera la hotel, pentru sambata/duminica sau chiar vineri/duminica, o sa organizam si acest serviciu, urmand sa-l achitati la sosire, Danielei. 


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
« Răspuns #1 : Sâmbătă, 05 Ianuarie 2019, 16:40 »

Offline noiembrie

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 759
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
« Răspuns #2 : Vineri, 01 Februarie 2019, 09:08 »
Si daca tot ne adunam in Bucuresti,sa descoperim si admiram frumusetile,sa ne imprietenim,nu putem avea si o "cuminte"petrecere?

Offline Louie

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 397
Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
« Răspuns #3 : Vineri, 01 Februarie 2019, 11:51 »
Buna idee!  :applause:
„Cele mai importante două zile din viața ta sunt ziua in care te-ai nascut si ziua in care ai aflat de ce" - Mark Twain

Offline RaduM

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
« Răspuns #4 : Sâmbătă, 02 Februarie 2019, 22:13 »
cind Gigi revine de peste mari si tari ne ajuta cu cazarea ? cam cit costa pentru 2 nopti ?
felicitari pentru excursie ! eu nu am vazut multe din locurile acestea  , mai ales in interior
de abia astept sa ne vedem

si daca mai vor si altii ar fi fain sa bem o bere la o terasa din centrul vechi

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
« Răspuns #5 : Duminică, 03 Februarie 2019, 03:57 »
Cazare. Pentru cei care vin din alte parti: daca achitati excursia si ne comunicati pana cel tarziu la data de 10 februarie 2019 dorinta de a rezerva o camera la hotel, pentru sambata/duminica sau chiar vineri/duminica, o sa organizam si acest serviciu, urmand sa-l achitati la sosire, Danielei.

Cred că primul pas e să vă exprimati dorința de cazare. Așa cum scrie, pana pe 10 februarie, după ce se achita excursia, cu un email către agenție. (e drept ca asta nu scrie, dar eu așa înțeleg ;))

Succes!

Si mai vad un anunt, care pentru ca e la sfarsitul prezentării, prezinta un risc mare de a a fi omis, ignorat, recut cu vederea, mai ales de cei nou-nouti:
Pot participa DOAR membri Singles Camp, nu veniti insotiti de copii, de cunostinte pentru ca vi se va refuza prezenta in grup.
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
« Răspuns #6 : Marți, 12 Februarie 2019, 06:55 »
Ideea acestei zile de Bucuresti este a Danielei, ea a venit cu propunerea unei intalniri si plimbari ghidate in capitala. Se doreste a fi ceva foarte simplu, o intalnire, cu plimbare, cu informatii despre oras. Mi-a placut ideea ei si de aceea am si promovat-o ca actiune. Ma gandesc ca multi dintre voi ati trecut poate de zeci de ori pe langa o cladire, pe langa un parc, pe langa o statuie fara sa le luati in seama, sau fara sa stiti despre ele mare lucru. Gasim de multe ori lucruri inedite la doi pasi de noi, fara a fi nevoie sa calatorim zeci sau sute de kilometri. Doar ca cineva trebuie sa ne atraga atentia asupra lor, sa ne dea explicatiile necesare.

Acum, cu toata placerea de a ajuta, trebuie sa va spun, iar voi sa intelegeti ca nu pot face mai mult decat promit. Nu ma pot implica peste un anumit nivel de detaliu. Despre cazare, urma ca lista creata in urma optiunilor voastre, transmise pana la 10 februarie, sa fie trimise Danielei, care urmeaza sa se ocupe de acest amanunt, sa ajute pe cei care au nevoie de cazare. Eu personal nu am cum. Am sosit de 24 de ore, incerc sa ma pun pe picioare dupa 23 de zile de calatori, dupa o diferenta de fus orar care nu ma lasa sa ma odihnesc cum trebuie, dupa o raceala cu care am sosit din drumurile facute. Iar ca timp....Trebuie in cele 10 zile pana la urmatoarea plecare sa pregatesc actiunile foarte grele, care sunt doar partial organizate si care asteapta sa fie lansate. Trebuie sa ma pregatesc pentru Cuba si Caraibe, cu informatii, confirmari samd.

Pentru petrecere este nevoie de logistica, de o sala, de DJ de mai multe lucruri. Astea trebuiau facute din timp, vazut cati oameni din cei inscrisi vor sa participe. Daca aveam in minte asta sa combin plimbarea cu petrecerea, o prezentam ca atare. Dar m-am limitat la o afisa ca o actiune simpla. Stiam ca nu am ragazul de a organiza mai mult...Imi pare rau, stiu ca fiecare dintre voi isi creaza asteptari, dorinte dar e important sa intelegeti ca nu pot mai mult...

Offline RaduM

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
« Răspuns #7 : Marți, 12 Februarie 2019, 09:35 »
Acuma trimit un e-mail in agentie sa ii rog sa ma treaca si pe mine pe lista celor care vor cazare in Bucureste 2 zile . Sper sa se rezolve .

Offline Louie

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 397
Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
« Răspuns #8 : Marți, 12 Februarie 2019, 20:26 »
Daca tot parcurgeti Calea Victoriei va propun inca un obiectiv, care zic eu, merita sa fie vizitat.
Este vorba despre Casa Filipescu-Cesianu - "Muzeul Varstelor", si se afla pe Calea Victoriei la numarul 151. Cladirea este o bijuterie arhitecturala, care a fost renovata de curand.
Nu este un muzeu foarte cunoscut, si eu, care locuiesc in Bucuresti de o viata, l-am descoperit abia acum vreo doi ani (si pentru ca nu-l stie toata lumea, este mai tot timpul pustiu). A fost o placere sa-l vizitez, pornind de la subsol pana la ultimul etaj am fost intr-o continua mirare  :)
Personalul este extrem de amabil, explicatiile referitoare la exponate au fost foarte detaliate, iar pretul dat pe biletul de intrare, absolut derizoriu.

Daca credeti ca va incadrati in timp, nu ezitati sa intrati.  :)
„Cele mai importante două zile din viața ta sunt ziua in care te-ai nascut si ziua in care ai aflat de ce" - Mark Twain

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
« Răspuns #9 : Miercuri, 13 Februarie 2019, 08:46 »
Buna tuturor. ma bucur mult de interesul  vostru pentru aceasta excursie, ma bucur pentru cei care vin din tara, cu bilet de avion, deplasare,efort dar si pentru cei din Bucuresti, care au curiozitatea de a vedea "de aporape" capitala noastra. Asta deoarece multi au vazut multe capitale si au calatorit. Si pentru mine este o bucurie ca mi s-a oferit ocazia, in calitate de ghid de turism atestat local pe Bucuresti, sa va insotesc  la o plimbare de primavara. Decat ca doar ne vom aminti de expresia : "La bulevar, birjar!".
In legatura cu petrecerea, nu era ceva necesar neaparat, deoarece, am gandit programul, in asa fel, incat in fiecare seara sa luam masa la restaurante cu "iz istoric", care au si muzica, iar faptul ca suntem un grup maricel, va asigura sigur distractia.
De asemenea, am gandit mesele de seara in prima zi Carul cu bere si a doua zi Hanul lui Manuc si va voi comunica in scurt timp meniurile de grup, de unde sa alegeti, deoarece la grupuri este greu cu comanda pe loc, adica aproape imposibil.Ambele restaurante sunt interesante de vazut. Excursia se va raporta mereu la Bucurestiul interbelic, de unde si denumirea excursiei de  vizita "Micului Paris". Veti vedea si voi ce potential are aceasta capitala. Restul, il vom comenta la fata locului.
In prima zi a excursiei, va rog mult sa fim punctuali la intalnirea de la ora 11, locul este Universitate, Piata 21 Decembrie. Acolo este statia de autobuz 783, cel care vine de la aeroport.Tot acolo, este o casa de bilete pentru mijloacele de transport si veti cumpara un "portofel electronic"- Card Activ nenominal, in valoare de 11 lei, in care veti avea 8 calatorii.Vom merge cu autobuze si un traseu cu metroul in ziua a doua. Biletul de metrou il vom cumpara din statie sau verificam daca functioneaza intrarea pe baza oricarui card de credit/debit.Este imperios necesar sa fiti usori, sa aveti incaltaminte comoda si rucsac urban pentru apa, etc, pelerina de ploaie.
Excursia din ziua  intai va fi concentrata, sunt multe obiective pe Calea Victoriei si nu vom putea vizita muzee, dar sper sa va starnesc curiozitatea, pentru ca anul viitor sa vizitam si ceva muzee. In prima zi, vom face vizita scurta doar in "livada cu visini" din domeniul Martisor.
Voi reveni cu amanunte, referitoare la optiunea de meniuri si la vizitele din ziua a doua, pentru care sa aveti cartea de identitate asupra voastra.
Pe curand, cu drag ghida voastra Daniela.

Offline Misona

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 290
Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
« Răspuns #10 : Miercuri, 13 Februarie 2019, 09:59 »
Si daca tot ne adunam in Bucuresti,sa descoperim si admiram frumusetile,sa ne imprietenim,nu putem avea si o "cuminte"petrecere?

Buna

Ideea este minunata si subscriu!
Ca sa nu complicam lucrurile si/sau sa incurcam programul conceput de Daniela, propun ca bucurestenii care doresc sa se revada/intalneasca sa vina la cina de sambata seara de la Hanul lui Manuc.
Spatiul e generos, mancarea buna si din cate stiu eu, au si formatie, prin urmare, cine doreste, ar putea si dansa.
Sper sa avem vreme buna si sa putem sta afara.

Daca este de acord si Daniela, am avea destul timp sa ne organizam pana atunci:)

Sa ne vedem sanatosi si voiosi!
Viata e ca o piesa de teatru - nu conteaza cat de mult dureaza, ci cum se desfasoara. (Seneca)

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
« Răspuns #11 : Miercuri, 13 Februarie 2019, 14:54 »

  Ar fi o idee buna sa vina la Hanul lui Manuc si alti membrii din Bucuresti, care doresc sa-i intalneasca pe cei veniti in aceasta excursie. Trebuie avut in vedere totusi  ca noi cei 36 de persoane avem facuta rezervare la acest Hanul lui Manuc, in ziua de 16 martie 2019, ora 20. Vom avea  ocazia sa ascultam de la 20-23 muzica traditional romaneasca cu Taraful Hanului, iar intre 21-22 vor fi si trei reprize de dansuri populare cu ansamblul Rapsodia Carpatilor.
 Regula pe care ei au stabilit-o pentru masa: mi-au dat 3 variante de meniu, trebuie sa aleg numai una pentru tot grupul, afara de cei vegetarieni, care vor avea meniu spearat.
 Am ales  astfel:
ANTREU - Platou rustic cu zacusca de casa, salata de vinete si fasole batuta
FEL PRINCIPAL - Mixt grill ceafa de porc, piept de pui, frigarui asortate
GARNITURA - Legume coapte
SALATA - Salata verde cu lamaie
DESERT - Tort de ciocolata neagra cu visine alcoolizate
BAUTURI INCLUSE - Un pahar de vin ( 200 ml), sau bere ( 300 ml), sau suc (250 ml).Se poate suplimenta bautura, contra cost.

Pentru vegetarieni: acelasi antreu, acelasi desert, aceleasi bauturi
FEL PRICNIPAL  Salata de legume coapte la gratar cu mamaliguta
SALATA salata asortata de sezon

Un meniu costa 77, 50 lei+ 10% serviciul = total 86 lei.Ar fi bine sa pregatim banii fix, sa nu cautam rest, etc, eu ii voi strange si preda la masa.
Ca urmare, nu stim daca musafirii care vor veni ar trebui sa-si rezerve sau isi incearca norocul  la fata locului. Fiind sambata seara, va fi aglomerat.
Voi reveni si cu variantele de meniu de la Carul cu bere, acolo avem vreo doua trei variante.
Astept parerile voastre.

Offline noiembrie

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 759
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
« Răspuns #12 : Miercuri, 13 Februarie 2019, 16:33 »
Nu stiu altii cum sunt...pentru mine dorinta de a ne gasi sau regasi primeaza.Conteaza mai putin "imbucatura",bautura,nelasand la o parte ,muzica !
Stiu ca pentru cei mai multi dintre noi,timpul e cea mai mare problema.
Poate vom gasi totusi ragaz,vineri sau sambata,  sa fim impreuna si promitem sa ne comportam ca niste gazde.
Nu prea mi-a placut termenul de "musafiri"...

Offline RaduM

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
« Răspuns #13 : Sâmbătă, 16 Februarie 2019, 09:41 »
Salut , mai vine cineva din ardeal cu avionul ? ( poate nimerim la aceeasi cursa Cluj - Bucuresti si mai povestim pe avion ) apoi sa ne ajutam sa ajungem din Otopeni la universitate  ? eu o sa ajung vineri dimineata la 9,30

Offline rox

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
« Răspuns #14 : Sâmbătă, 16 Februarie 2019, 21:59 »
Salut! Eu sunt din Bucuresti si mi ar face mare placere sa ma alatur grupului pentru cel putin una din seri, la cina! De exemplu la Hanul lui Manuc! Ma ofer sa merg pana acolo si sa rezerv  masa/ mese  langa cele ale grupului, daca sunt doritori si daca e ok pt Daniela. Se poate chiar continua petrecerea in Centrul vechi....:)