Autor Subiect: Viena - Budapesta. 2010  (Citit de 37304 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Viena - Budapesta. 2010
« Răspuns #15 : Vineri, 11 Iunie 2010, 08:37 »
Descriere parc de distractii Wiener Prater

Wiener Prater este un parc de distractii traditional in Viena, ce are in oferta carusele antice, montagne russe moderne, dar si zona numita Prater Verde, unde va puteti odihni pe o pajiste, la umbra copacilor.

Atractii parc de distractii Wiener Prater

Wiener Prater ofera aproximativ 250 de atractii, de la automate de cazino pana la gherete de tir, montagne russe pline de adrenalina si trenuri-fantoma. Gama de divertisment este completata de ceva mai mult de 60 de restaurante si cafenele, standuri de inghetata si diverse gustari.

Atractia principala a parcului este bineinteles Marea Roata Vieneza (Riesenrad), care este si un simbol al orasului Viena. Caruselul cu cai vii celebreaza simbolul Vienei – calul. Printre cele mai noi atractii se numara Rotorul Magic al lui Calafati, Turbo Booster, Top Spin, Megablitz, Dizzy Mouse, Volare si Liliputhbahn.


 ;D

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Viena - Budapesta. 2010
« Răspuns #16 : Luni, 14 Iunie 2010, 07:26 »

Am vazut din programul excursiei ca este prevazut si vizitarea Schonbrunn-ului.
Cu aceasta ocazie putem face o scurta vizita la una dintre cele mai frumoase gradini zoologice ! ;D


Zoo Schonbrunn Viena, cea mai veche gradina zoologica din lumeCea mai veche gradina zoologica din lume, cea din Viena, are multe de oferit vizitatorilor sai.

Conceputa in 1745 ca parte a domeniului regal, a devenit publica in 1778, imediat dupa ce primul elefant a pasit pe taramurile austriece. I-au urmat lei si ursi, pentru ca la inceputul secolului 19 sa fie adusi si ursi polari, hiene, canguri, lei si tigri, dar si o girafa, ca dar din partea viceregului din Egipt, ce a condus la o adevarata moda in Viena in respectiva perioada: haine cu imprimeu de girafa, dulciuri ce ii reproduceau silueta si chiar si un parfum "a la Giraffe" a fost lansat in anii ce au urmat.

De atunci si pana acum, gradina zoologica din Viena a acumulat nenumarate alte animale ce atrag vizitatorii si fac deliciul copiilor, trecind si peste momentele de impas ale celor doua razboie mondiale, in a caror bombardamente multe animale au fost pierdute si mare parte din tarcuri distruse. Tot timpul s-a mentinut o directie de dezvoltare ce asigura o atmosfera deschisa, nerestrictionata, si posibilitatea de interactionare cu animalele. De asemenea, tarcurile sunt concepute astfel incat sa asigure la maxim necesarul animalelor, reproducind habitatul lor natural.

In prima jumatate a secolului 20 s-a introdus notiunea de inmultire in captivitate a animalelor pe cale de disparitie, angajament pe care gradina zoologica din Viena inca si-l pastreaza, incercind in plus educarea oamenilor si promovarea media a necesitatii conservarii naturii. Cel mai recent succes este nasterea, in noiembrie anul trecut, a unor puiuti de urs polar, perfect sanatosi, imediat dupa o alta nastere, tot al unui urs, de data aceasta Panda, primul Panda nascut in Europa din 1982, ce a fost botezat Fu Long (dragonul fericit).

Imediat dupa ce ai intrat in Gradina Zoologica vei vedea un pavilion in stil baroc, conceput initial ca loc de luat micul dejun pentru imparat. Acum, aceasta bijuterie arhitecturala serveste ca restaurant si cafenea, unde, dupa ce vei da un tur pe la tarcul rinocerilor sau a marilor feline te vei odihni cu un strudel cu mere si o bautura racoritoare.

Viziteaza girafele, pinguinii (una din povestile de succes ale gradinii zoologice), hipopotamii uriasi si diferitele specii de maimute. Admira salturile lemurilor, si mersul elegant al gazelelor. Nu uita sa treci pe la gradina cu flamingo in diferite nuante de roz (in functie de zona din care provin, dupa cum ti se va explica la fata locului pe o harta) si amuza-te alaturi de caraghiosii pelicani.

Un itinerariu prin gradina zoologica din Viena nu poate sa fie complet fara stopuri la diferitele case tematice ce sunt construite. Acvariul si terariul permit vizitatorilor sa treaca printr-un tunel, chiar prin mijlocul pestilor si a pisicilor de mare (care, conform unui studiu realizat aici au inteligenta mult mai mare decat se credea, acestea utilizind jucarii doar pentru distractie, un comportament ce aparent il manifesta doar cand au in jur vizitatori). Tot aici poti admira si crocodili sau imense testoase Galapagos.

Casa padurii tropicale recreeaza perfect clima unuia din cele mai bogate in fauna si flora medii: padurea tropicala din Borneo. Sunt reproduse mlastini, pesteri, iar clima este, cum altfel, tropicala, astfel incat sa nu te surprinda daca chiar in mijlocul iernii aici vei simti temperaturi de peste 25 de grade. Pentru a se simti "ca acasa" toate animalele si plantele de aici beneficiaza din cand in cand de cate o furtuna tropicala, de aceea solul si aleile sunt in permanenta umede. O atractie este terariul pozitionat intr-un copac contine pitoni, ce cu nonsalanta isi fac siesta chiar deasupra capetelor vizitatorilor, si o imensa soparla gecko in rosu si albastru.


Alaturi de acestea: Casa Desertului, Casa Mexicana (ce adaposteste crocodili si pesti locali din aceasta regiune) si un Polarium, unde iti poti face cu mana cu pinguini si foci de mare.

Daca iti planifici cu grija vizita, poti trage cu ochiul si la ritualurile de hranire si de ingrijire a animalelor, fiecare cusca avind afisat orarul pentru aceste operatiuni.
 
 ;D :D ;)

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Viena - Budapesta. 2010
« Răspuns #17 : Marți, 15 Iunie 2010, 21:07 »

Palatul Schonbrunn Viena

Palatul Schonbrunn, fosta resedinta de vara a familiei imperiale, este unul dintre cele mai frumoase palate in stil baroc din Europa. Habsburgii locuiau aici o buna parte a anului, in numeroase camere care deserveau marea familie. “Schonbrunn” inseamna “fantana frumoasa”. Imparatul Franz Joseph, care s-a casatorit mai tarziu cu frumoasa Sisi si a condus Austria din 1848 pana in 1916, s-a nascut la Palatul Schonbrunn. Monarhul si-a petrecut ultimii ani din viata doar in acest palat, iar dupa moartea sa Schonbrunn a devenit proprietatea Noii Republici Austria.

Astazi, Palatul Schonbrunn din Viena se afla in patrimoniul cultural mondial al UNESCO, datorita importantei sale istorice, imprejurimilor unice si decoratiunilor interioare splendide. Schoenbrunn este una dintre cele mai populare atractii ale Vienei, primind in fiecare an aproape 1,3 milioane de turisti.

 Se merita sa petreci o zi intreaga la Schonbrunn. Trebuie sa vezi: parcul incantator al palatului, “The Palm House”, “Gloriette”, gradina zoologica. Viziteaza interiorul palatului cu un ghid audio “Marele Tur” (“The Grand Tour with Audio Guide”), admira splendidele camere Bergl si fa o plimbare prin “Labirint”.  Iti recomand sa alegi “Marele Tur” pentru ca include 40 de camere (dureaza o ora si jumatate), fata de “Turul Imperial”  (“Imperial Tour”) care este mai rapid dar include doar 22 de camere.



 ;D :D

pe_jumate

  • Vizitator
Re: Viena - Budapesta. 2010
« Răspuns #18 : Miercuri, 16 Iunie 2010, 12:10 »
@awana: ooooooooooo, ce frumos! multumesc mult awana ..documentarea e absolut nepretuita mai ales pentru cei care n-au fost in viata lor la viena, asa ca mine..

PS aveti detalii despre plata, cumva? :-* sau ne ia gigi pe gratis ca suntem simpatice si vesele? :-*

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Viena - Budapesta. 2010
« Răspuns #19 : Miercuri, 16 Iunie 2010, 13:07 »
pe_jumate vom primi detalii de plata !
Din cate am inteles eu admin va reveni cu detalii despre contul in care se vor face platile!!

Ma bucur ca iti sunt de folos micile mele "incursiuni" despre ce am putea vizita in Viena !!
De abia astept sa ne vedem. ;D 

adria

  • Vizitator
Re: Viena - Budapesta. 2010
« Răspuns #20 : Miercuri, 16 Iunie 2010, 20:38 »
dragilor care va duceti in cele strainataturi, va doresc distractie maxima!

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Viena - Budapesta. 2010
« Răspuns #21 : Vineri, 18 Iunie 2010, 14:33 »

VIENA  - centru


Centrul Vienei este compus dintr-un cerc de bulevarde denumit ring (Ringstrasse), iar de-o parte si de alta a lor turistii pot admira:
- palatul si gradinile Hofburg cu statuile lui Mozart si Goethe,
-Mausoleul imperial,
-cladirea Parlamentului,
-Teatrul National,
- Primaria in stil gotic,
-catedrale,
-magazine la parterul cladirilor in stil baroc si sfarsit de secol XIX,
-Opera de Stat...

In interiorul ring-ului se desfasoara, ca un labirint de strazi si stradute printre cladiri din diferite secole si cafenele cochete, centrul vechi al orasului. Inima sa o constituie piata Sfantul Stefan, unde se afla impresionanta catedrala Stephansdom.


Desi in stil gotic, acoperisul sau fascineaza prin culorile vii si prin prezenta stemei dinastiei de Habsburg. Tot de aici pornesc bulevardele interioare, neaccesibile autoturismelor, cu magazinele marilor firme. Aici este unul din cele mai importante centre de shopping de calitate din Europa.

  ;D

pe_jumate

  • Vizitator
Re: Viena - Budapesta. 2010
« Răspuns #22 : Marți, 22 Iunie 2010, 13:52 »
joi iau pasaportul meu cel nou si stralucitoriu si pe cel al lui mirciulinu' si mai nou si mai stralucitorrriuuuu .. si heheheeeeeee, ca o Chiritzoaie (ceva mai) moderna si care se respecta.. la Wien, neneaca, la Wien!

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Viena - Budapesta. 2010
« Răspuns #23 : Marți, 22 Iunie 2010, 14:09 »
@  la Wien sa fie Carmen,  pe Ringul Vienez intro ........caleasca , coana Chiritzo !!!
ca, deh, este si de alea pe acolo..... ;D



Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Viena - Budapesta. 2010
« Răspuns #24 : Marți, 22 Iunie 2010, 18:10 »
Awana, vad ca o sa fi un bun ghid, te-ai pregatit...
Eu astept mult parcul de langa hotel, imi este atat de dor sa-l revad, o sa va convingeti de ce...
Mai astept sa mancam un strudel vienez, din acela bun, bun, cu budinca de vanilie peste....
Un Wiener snitel, ca doar de, acolo este bunica lui...
La Prater tin minte o terasa cu bere si niste carnati grozavi....
Sper sa avem timp bun, pt ca asta conteaza enorm intr-o astfel de excursie.
Pe drum voie buna, sandviciuri si cafele multe...

pe_jumate

  • Vizitator
Re: Viena - Budapesta. 2010
« Răspuns #25 : Marți, 22 Iunie 2010, 22:04 »
eu mai vreau ceva in afara de strudel si carnatzi ..

http://www.scs.at/

o sa avem timp de shopping? :D

Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Re: Viena - Budapesta. 2010
« Răspuns #26 : Marți, 22 Iunie 2010, 22:49 »
Timişoreanul Ioan Holender se va retrage din funcţia de director al Operei de Stat din Viena după ce a condus prestigioasa instituţie timp de 18 ani. Din toamnă el va deveni se pare consilier al Metropolitan Opera din New York.
Si fiindca veni vorba de opera, dupa multe plimbari si mancaruri alese, ar prinde bine odihna activa, sambata 3 iulie la Wiener Blut (Sange Vienez) de Johann Strauss, la Opera de Stat din Viena.
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Viena - Budapesta. 2010
« Răspuns #27 : Miercuri, 23 Iunie 2010, 08:54 »
Cand am fost ultima data in Viena, am vrut sa trec si pe la mall-ul Sud, dar am renuntat dupa ce am iesit gresit pe autobahn. Am preferat o zi de parc. Dar desigur putem merge si acolo intr-o dupaamiaza. Am fixat si hotelul din Budapesta, ca sa fim in ton cu Viena, Samiza a ales Sissi, am remarcat ca este remobilat si renovat 2009, ceea ce este important la un hotel si inca ceva: este un family one, deci un argument in plus. Pentru a prinde Budapesta full day, cred ca este indicat sa plecam de cat mai aproape, poate gandim un joi noapte la Sibiel, cateva ore de somn, pt a putea pleca dis de dimineata. Daca am ajunge acolo mai repede decat check in-ul de la hotel, putem lasa bagajele, si sa facem o prima plimbare. Dar mai vedem, va tin la curent.
La opera mi-ar place mult, dar exista inconvenientul vestimentatiei pe care trebuie sa o iei cu tine si sa o pregatesti...
Oricum mai avem o saptamana, pana atunci mai avem timp sa facem programul complet.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Viena - Budapesta. 2010
« Răspuns #28 : Miercuri, 23 Iunie 2010, 14:29 »
......Oricum mai avem o saptamana, pana atunci mai avem timp sa facem programul complet.

Cat calm cu doar o saptamana inainte de plecare.
  ;D

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Viena - Budapesta. 2010
« Răspuns #29 : Miercuri, 23 Iunie 2010, 15:08 »
Calm? Doar ma cunosti acum Awana, cum sunt de emotionat si de agitat inaintea oricarui eveniment! Doar incerc sa par relaxat, pentru a crea confort celorlalti. Oricum n-avem de ce sa ne agitam prea mult: locurile le cunosc, ma mai documentez, gasca suntem, avem unde dormi, ce vedea, unde ne juca, asa ca...de ce sa ne facem griji?