Autor Subiect: Excursie Budapesta –Hajdúszoboszló 21 - 24 octombrie 2010  (Citit de 17791 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Excursie Budapesta –Hajdúszoboszló 21 - 24 octombrie 2010
« : Miercuri, 08 Septembrie 2010, 13:04 »
Plecare: 21 octombrie
Sosire:  24 octombrie
Cazare:   3 nopti din care:
-   una la Budapesta in Down Town (21/22 octombrie)
-   doua la Hajdúszoboszló (22/24 octombrie)
Servicii incluse:
-   cazare 3 nopti la hoteluri de 3*, mic dejun inclus
-   doua cine bufet suedez, la Hajdúszoboszló
-   spa gratuit la hotelul din Hajdúszoboszló
Program Budapesta:
       21.10  Check in cca ora 14.00. Croaziera pe Dunare cu “Legend”, acostare si vizita insula Margareta. Program liber, plimbare centrul Budapestei si malul Dunarii
       22.10 – vizita Muzeul National de Istorie cu varianta shopping
Program Hajdúszoboszló
       Hajdúszoboszló este o renumita si veche statiune balneara din Ungaria, datand de la inceputul mileniului II. Este o localitate modernizata, cu parcuri exceptionale, hoteluri si baze termale noi, si cu o calitate a cazarii si a serviciilor deosebita. Noi ajungem in luna octombrie acolo, cand uriasul strand intins pe 30 ha este inchis, dar avem posibilitatea de a ne bucura de una dintre cele mai moderne centre “aqua” din Europa. Aqua Palace este un complex acvatic acoperit. Se intinde pe o suprafata de 15.000 metri patrati, cu o suprafata a apei de 1.600 metri patrati si poate primi pana la 1.000 persoane. Complexul acvatic ofera urmatoarele servicii : strand tropical, pestera de gheata acvatica, strand - cinema, strand termal Pavai, strand Roman, strand "baie ca la mare".
      Am tinut sa va fac aceasta scurta descriere a locului in care o sa mergem inainte de a va prezenta programul celor doua zile de sedere acolo.

      22.10. Check in cca ora 16.00. Plimbare in statiunea termala, parc, zona strandului, centrul comercial. Cina
      23.10 Prima parte a zilei, dupa mic dejun – spa-ul hotelului sau la Aqua Palace. Dupa amiaza – excursie la Debrecen, cu varianta ramanere in hotel si spa. Seara servirea cinei in cadrul hotelului.

<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/2AQ2kAU3Ga8?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

     24.10 Pana la ora check out (12.00) – Aqua Palace sau baza spa a hotelului. Ora 12.00 plecarea spre tara.

Tarif: 135 EUR

Transport:
In grupaj, cu masini proprii, urmand ca si cheltuielile sa se imparta intre pasageri, proprietarul masinii fiind scutit de costurile calatoriei.
Bucuresti – Budapesta             984 km estimat: 12h35
Budapesta – Hajdúszoboszló     245 km estimat: 02h22
Hajdúszoboszló – Debrecen        22 km estimat: 00h28
Hajdúszoboszló – Bucuresti       653 km estimat: 09h50
Total circuit:         cca 2000 km.
Costuri combustibil: cca 210 EUR, acesra suma impartinandu-se la 3-4 persoane.
La acest cost se mai adauga tariful de vigneta Ungaria (cca 8 EUR/masina), parcarea Budapesta (11 EUR/zi/masina) si parcarea la Hajdúszoboszló cca 12 EUR/masina. Rezulta costuri de transport intre 60 - 80 EUR/persoana, proprietarul auto cu care se face transportul, urmand sa nu plateasca nimic

Data limita de inscriere: 5 octombrie
                   



Offline da_vis

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
Re: Excursie Budapesta –Hajdúszoboszló 21 - 24 octombrie 2010
« Răspuns #1 : Duminică, 26 Septembrie 2010, 21:59 »
Buna seara,

M-ar interesa un loc pentru excursia Bupadepsta -Hajdúszoboszló  21-24 Octombrie. Numai ca eu nu am masina si ma intrebam daca se 0

Offline da_vis

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
Re: Excursie Budapesta –Hajdúszoboszló 21 - 24 octombrie 2010
« Răspuns #2 : Duminică, 26 Septembrie 2010, 22:20 »
se fac grupuri pentru masini :D

multumesc!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Budapesta –Hajdúszoboszló 21 - 24 octombrie 2010
« Răspuns #3 : Luni, 27 Septembrie 2010, 08:13 »
Intotdeauna au fost masini, chiar mai multe decat era necesar. Plus ca am introdus incepand cu aceasta excursie si gratuitatea celui care-si pune la dispozitie autoturismul. Deci din acest punct de vedere nici o problema. Au sa fie grupaje pe masini, astfel incat sa fie cat mai economic si mai confortabil pt toti.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Budapesta –Hajdúszoboszló 21 - 24 octombrie 2010
« Răspuns #4 : Vineri, 01 Octombrie 2010, 18:29 »
Cate ceva despre Aquaparcul din Hajduszoboszlo:
La inceputul anului 2010 a avut loc deschiderea oficială a parcului aquatic acoperit Aqua Palace din Hajdúszoboszló. Cea mai nouă atracţie a "Paradisului apelor termale" - Hajduszoboszlo, oferă posibilităţi de distracţie şi recreere tuturor categoriilor de turişti.Aqua Palace se intinde pe o suprafata de 15.000 m2 şi oferă condiţii deosebite de petrecere a timpului liber unui numar de 1000 persoane în acelaşi timp, pe o suprafaţă acoperită de ape de 1.600 m2. La acest complex aquatic cei dornici de distracţie şi relaxare pot gasi lucruri create cu o imaginatie si fantezie deosebite. Bazinele, grupate tematic oferă o experienţă unică. Tematicile regăsite la Aqua Palace sunt: baia tropicală, baia cu gheaţă, baie termală, baia cu apă rece, baie cu vizionare de filme, baie romană, baie cu apă de mare si piscină cu tobogan.In incinta Aqua Palace exista piste de SURF, 2 terenuri de squash, jacuzii, topogane, sauna, bai private pentru grupuri de prieteni, bufet restaurant cu autoservire.
Nu trebuie confundat cu Strandul termal, acela are bazine deschise pentru primavara - toamna. Aqua Palace este o constructie absolut noua, cu un aflux foarte mare de turisti, doar de 1 Mai 1000 de romani si-au petrecut acolo zilele libere.
Pentru a intelege mai bine ce ofera acest minunat si imens complex acvatic, vizitati site-ul:
http://www.aquapalace.ro/
sau direct galeria foto:
http://www.aquapalace.ro/fotografii.html

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Budapesta –Hajdúszoboszló 21 - 24 octombrie 2010
« Răspuns #5 : Joi, 14 Octombrie 2010, 19:40 »
Detalii despre excursie:

Rezervarile s-au realizat la urmatoarele hoteluri:

1.King's Hotel Budapest
http://www.kingshotel.hu/

2.Matyas Hotel Hajduszoboszlo
http://www.matyashotel.hu/

King's  este locatia in care am innoptat si in excursia Budapesta – Viena, este un hotel mic si linistit plasat pe o straduta care da in una dintre arterele principale ale Budapestei,  B-dul Rackozi. De acolo avem de mers cca 20 minute pana la Dunare, traversand Piata Vigado. De acolo se ia vasul de croaziera pe Dunare, iar la intoarcere putem servi masa intr-unul din cochetele localuri de pe faleza. Cate ceva despre croaziera. Se realizeaza cu vase moderne, panoramice, confortabile, dotate cu echipament de sonorizare in mai multe limbi, inclusiv in cea romana. In dreptul fiecarui monument sau cladire importanta pe langa care se trece se transmit informatii despre aceasta. Daca timpul va fi cel de saptamana asta la Budapesta (sunt in jur de 15 grade), vom putea face si o plimbare de o ora pe insula Margareta. Trecem pe sub cateva dintre cele mai cunoscute poduri dunarene: Elisabeta si Podul cu lanturi. In drumul spre hotel  ne intampina o multime de magazine, cei care sunt interesati de shopping avand ocazia sa le viziteze.
Dimineata o sa luam micul dejun la hotel, este o mancare foarte buna, oferita de personal din ...Romania. Va propun apoi vizitarea Muzeului de Istorie a Ungariei, adapostit de o cladire impunatoare, unde se pot vedea multe exponate interesante. Cca 2 ore sunt suficiente pentru a le parcurge pe toate. La ora 12.00 facem check out-ul si plecam spre Hajduszoboszlo. Ne asteapta un drum de cca 3 ore, sunt 175 km intre cele doua orase.
Sper ca la ora 16.00 sa fiim deja cazati.
Hotelul Matjas Kiraly este plasat intr-o zona foarte linistita a statiunii, nu departe de Aqua Park si de vestitul strand. Acolo o sa luam micul dejun si cina, ambele tip bufet. Va recomand sa va luati haine mai largi pt intoarcere, pt ca mancarea este atat de buna si de variata, incat nu-ti vine sa mai pleci din local. La subsolul hotelului se afla o baza SPA, cu bazine de apa calda, sauna etc. Nu sunt bazine de inot sunt spatii de tratatment si relaxare. Pentru inot o sa mergem la cel mai modern Aquapark din zona, l-am prezentat cu un link. Cel mai apropait oras este Debrecen, este la doar cativa km, se poate vizita, este placut si linistit. In statiune sunt cativa chinezi cu magazine foarte foarte ieftine si culmea cu marfa destul de buna. Din pacate nu o sa avem la dispozitie foarte mult, o sa vedeti ce usor trece timpul si trebuie sa ne intoarcem...
Plecarea spre casa are sa fie duminica la ora 12.00, nu inainte insa de a mai face o baie.





Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Budapesta –Hajdúszoboszló 21 - 24 octombrie 2010
« Răspuns #6 : Joi, 14 Octombrie 2010, 19:58 »
Ce sa nu uitati acasa si sa aveti la drum:
- nu uitati buletinul
- card sau bani lichizi. Hotelurile sunt amandoua foarte sigure. In Ungaria aveti nevoie de forinti, vom putea schimba imediat dupa vama, iar in Budapesta sunt o multime de exchange-uri.
- sandwich-uri cu produse  nealterabile, fructe si apa minerala
- costum de baie, slapi, halat de baie, prosoape mari
- echipament usor de plimbare, pantofi comozi sau sport
- nu va hazardati la toalete deosebite pt ca nu o sa aveti unde le purta
- nu uitati de hanorac si ceva pt seara. Pe croaziera este buna o caciulita, in situatia in care stam in spatiu deschis.
- un rucsac mic in care sa aveti oricand la dispozitie, apa, eventual un sandwich, unde sa putei tine o harta, cateva pliante, etc
- cateva medicamente pe care stiiti ca le folositi in mod curent sau de care aveti stricta nevoie
- bagajul sa fie compact, un troler de mici dimensiuni fiind absolut suficient pt 4 zile.
- aparate de fotografiat cu spatiu suficient de memorie.
- nu are rost sa va luati laptop. Matjas Hotel are un internet box free, unde puteti sa va verificati corespondenta
- atentie la numarul de pachete de tigari sa nu exagerati, vamesii ungari mai verifica daca se depaseste
- telefon mobil – sa va treceti in memorie numarul celorlalti, cu 0040..., altfel nu ii veti putea apela. Este bine sa luati imediat numerele de telefon ale colegilor de excursie, pt ca in situatia in care va pierdeti sau intraziati pe undeva sa puteti anunta. Numarul meu til puteti trece de acum: 0040 745 106 501.
Cursul de schimb valutar oficial:
1 EUR = 274 HUF (forinti)
1 RON = 64 HUF

Atentie: in Ungaria peste tot se achita in forinti!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Budapesta –Hajdúszoboszló 21 - 24 octombrie 2010
« Răspuns #7 : Joi, 14 Octombrie 2010, 20:00 »
Maine pana la amiaza am sa va transmit Email si modul in care o sa plecam grupati.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Budapesta –Hajdúszoboszló 21 - 24 octombrie 2010
« Răspuns #8 : Sâmbătă, 16 Octombrie 2010, 07:50 »
Croaziere pe Dunare:
 1. Dinner and Danube Cruise (HK1)'
 http://www.budapest.com/boat_tours_in_budapest/dinner_and_danube_cruise_%28hk1%29.en.html
 9400 HUF = 34 EUR
 90 min
 Ora de plecare din port: 19.00
 Muzica live
 Meniu si bauturi incluse
 Aperitiv
 Supa
 Grill
 Salate
 Desert
 Fructe
 2. Dunna Bella - tur de zi (Daytime)
 http://www.legenda.hu/legenda/legenda_angol.news_flags.page?nodeid=36
 1 ora sau 2 ore cu vizitarea Insulei Maragareta
 2900 HUF/3900 HUF = 11 EUR / 14 EUR
 Ore de plecare: 15.30 sau 16.30
3.Danube Legend
 http://www.legenda.hu/legenda/legenda_angol.news_flags.page?nodeid=92
 1 ora
 4900 HUF = 18 EUR
 18.30; 19.30; 20.15; 21.00
 Bauturi: vin, bere, soft drinks

Mai sunt si alte companii navale care efectueaza acest tip de croaziera, o sa ne adaptam dupa orele de program.
King's ne poate pune la dispozitie biletele, cu o reducere de grup.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Budapesta –Hajdúszoboszló 21 - 24 octombrie 2010
« Răspuns #9 : Sâmbătă, 16 Octombrie 2010, 08:14 »
    Despre Aquapalace:
Tarif de intrare:
3200 HUF = 12 EUR
2200 HUF = 8 EUR (dupa ora 18.00)
In cladirea cu bai avem la dispozitie:
    * Baia Tropicala este una din cele mai mari bai tematice din incinta Aqua Palace din Hajduszoboszlo si ofera conditii de relaxare si distractie deosebite. Topoganele ofera un plus de distractie atat copiilor cat si adultilor. Pe cel mai mare topogan, al carui punct de sosire se afla in bazinul tropical au acces doar persoane care depasesc 1,2 m si doar cei care stiu inota.
    * Baia Pavai este o baie cu apa termala, a fost astfel denumit in memoria celui ce a fost Pavai - Vajna Ferec, cel care a in urma unor forari a descoperit zacamantul de apa termala, care a contribuit la dezvoltarea zonei si a avut un rol determinant la inflorirea turismului. Indirect, Pavai, a contribuit si la aparitia celui mare complex aquatic din Europa, aflat la Hajduszoboszlo.
    * Baia Cinema este o baie tematica care vine in sprijinul celor care nu doresc sa se dezlipeasca de ecranul televizorului, nici macarc cand fac baie. Aceasta baie tematica este ideala pentru situatiile in care doriti sa beneficiati de efectele benefice ale apelor termale, in timp ce urmaresc un film interesant . Pe peretii baii sunt amplasate TV moderne care asigura vizionare si auditie perfecte.
    * Baile Romane ofera amatorilor senzatia de calatorie in timp. Vremurile din perioada de glorie a Imperiului Roman au fost readuse prin intermediul acestei bai. In acest bazin aveti posibilitatea de a va relaxa alaturi de familie sau prieteni. Peisajul din jurul bazinului contribuind la o imagine perfecta a celei ce au fost si sunt si in zilele nostre baile Romane.
    * Baia Gange reproduce o particica din cultura si chiar si credinta Hindusa. Raul Gange, dupa cum se stie izvoraste in muntii Himalaya si strabate peninsula Indiana. Raul, in viziunea hindusilor, este sacra si este venerata sub forma personificata a zeitei Ganga. Ramane la latitudinea Dvs sa decideti daca aceasta particica din mitologia si credinta hindusa inspira ceea ce reprezinta.
    * Baia Marina este o alta baie tematica care incearca sa aduca alaturi de celelalte bai, o particica din frumusetile si bogatiile omenirii. Peisajul din jurul acestui bazin, realizat foarte ingenios, ofera o senzatie de cum ati efectua un periplu in adancul oceanului, alaturi de vietuitoare marine, meduze, corali. O baie in acest bazin ofera senzatii mai mult decat interesante.
    * Baia din Pestera vine ca o completare la celelalte tematici si ofera o senzatie unica. Cei care ajung in acest bazin se pot simti ca intr-o excursie in adancul pamantului, unde sunt foarte multe formatiuni carstice de genul celui reprodus, de o frumusete iesita din comun. Singura diferenta este ca in cazul de fata puteti ajunge in aceasta lune mirifica fara prea mari eforturi.
    * Baia de Gheata reproduce o alta bucatica din multitudinea de bogatii ale naturii. Prin intermediul acestei bai aveti posibilitatea de a face un periplu in zona rece, inghetata, printre ghetari si animalele care mai populeaza aceste tinuturi, cu diferenta ca in acest caz Dvs beneficiati de conditii de imbaiere mult mai prielnice vietii. Peisajul arctic ofera un plus de racorire pe timp de vara.



Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Budapesta –Hajdúszoboszló 21 - 24 octombrie 2010
« Răspuns #10 : Sâmbătă, 16 Octombrie 2010, 08:24 »
Muzeul de Istorie a Ungariei
http://www.museum.hu/museum/index_en.php?ID=55
Se afla in imediata apropiere a hotelului, la 15 minute de mers.
Orar: 10.00 -18.00
Tarif de intrare: 1100 HUF = 4 EUR

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Budapesta –Hajdúszoboszló 21 - 24 octombrie 2010
« Răspuns #11 : Sâmbătă, 16 Octombrie 2010, 08:49 »
Costuri totale calatorie si necesar financiar minim:

Pe langa tariful de 135 EUR achitat pentru cazare si mic dejun la Budapesta, demipensiune Hajduszoboszlo o sa mai aveti urmatoarele costuri:
- transport Bucuresti - Sibiu (Sibiel) si retur. CCa 600 km, cost / auto = 200 RON. Pasageri / masina = 2 + proprietar = achita doar pasagerii asa cum s-a specificat, deci 100 RON pt dus intors Sibiu
- transport Sibiu - Budapesta - Hajduszoboszlo - Sibiu = cca 1150 km, cost / auto = 370 RON. Pasageri / masina = 3 + proprietar, achita doar pasagerii, deci 123 RON
- parcare Budapesta 11 EUR * 2 masini / 9 persoane = 10 RON
- parcare Hajduszoboszlo = 800 HUF / zi *2 masini *2 zile / 9 persoane = 5,5 RON
- vigneta Ungaria = 8 EUR /9 pers = 1 EUR = cca 4 RON
Costul de transport pentru pasageri este 100 + 123 + 10 + 5,5 + 4 = cca 244 RON (cca 56 EUR)
Pentru proprietar auto care-si pune la dispozitie masina pt intreg drumul, plecand din Bucuresti = 19,5 RON = 4,5 EUR
Pentru proprietar auto care-si lasa masina la Sibiel = 123 +10 + 5,5 +4 = cca 144 RON (cca 34 EUR)
Alte costuri:
Croaziera pe Dunare = 14 EUR
Cina Budapesta       = cca 15 EUR
Intrare Muzeu Istorie = 4 EUR
Aquapark 2 intrari     = 24 EUR
Apa minerala, sucuri  = cca 6 EUR
---------------------------------
Total = 63 EUR
Necesarul financiar al unui participant care nu vine cu masina = 56 + 63 = 119 EUR
Necesar financiar al unui participant care aduce si duce pasageri din Bucuresti = 34 + 63 = 97 EUR
Necesar financiar al unui participant care-si pune la dispozitie auto pe toata perioada excursiei: 4,5 + 63 = 67,5 EUR

Au sa mai apara cheltuielile legate de shopping, de amintiri, dar acolo fiecare stie unde si cat poate sa se intinda, nu pot aprecia si considera eu. Dar din experienta un 30 - 50 EUR cam toata lumea cheltuie in shopping.

Sper ca toate aceste calcule estimative ale mele sa va ajute sa va bugetati excursia
O parte o sa ne vedem la Sibiel, miercuri seara, urmand sa plecam joi noaptea la ora 3.00 spre Budapesta, pe nicko din Arad la cca 7.30, celalalt participant urmand sa se alature grupului in Budapesta.
Am discutat tf cu toata lumea in legatura cu plecarea, doar de bety nu am dat. Bety, contacteaz-o direct pe Dian pt a va pune de acord cu ora de plecare din Bucuresti. da_vis si elanna cu Mag.
Drum bun spre Sibiel, sa ne vedem cu bine acolo!

Offline bety

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 62
Re: Excursie Budapesta –Hajdúszoboszló 21 - 24 octombrie 2010
« Răspuns #12 : Sâmbătă, 16 Octombrie 2010, 22:28 »
Buna seara

Gigi ,multumesc pentru precizarile facute in legatura cu excursia la Budapesta.Eu sunt din Oltenita,vin in Bucuresti,cu cine voi pleca?Multumesc,o seara placuta!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Budapesta –Hajdúszoboszló 21 - 24 octombrie 2010
« Răspuns #13 : Duminică, 17 Octombrie 2010, 08:56 »
M-am uitat astazi pe prognoza meteo, vremea este in racire in Ungaria, in perioada 21 - 24.10, ziua are sa fie 8 - 9 grade, iar noaptea pana la 0 grade. Deci haine groase, dar lejere pt ca o sa ne miscam!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Budapesta –Hajdúszoboszló 21 - 24 octombrie 2010
« Răspuns #14 : Marți, 19 Octombrie 2010, 07:24 »
Ultima prognoza meteo: temperaturi in usoara crestere. Vor fi cca 11 grade ziua 0 grade noaptea. Important este ca nu va ploua, cel putin asa ne asigura cei de pe www.wetter.de