Autor Subiect: Excursie Praga - Karlovy Vary - Bratislava - Budapesta 15 - 20 iunie 2011  (Citit de 15999 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
V-am trimis un newsletter in care va prezentam excursia pe care o organizam in iunie in Cehia, Slovacia si Ungaria. Pentru ca am fost recent pe acest traseu vreau sa va prezint cate ceva despre ce am vazut si ce m-a impresionat. Incep cu Karlovy Vary, cea mai cunoscuta statiune termala din lume. Plasata in regiunea de vest a Cehiei, aproape de capitala Praga, face parte din Triunghiul Spa Bohemia de Vest sau Carlsbad. Alaturi de Karlovy Vary, Mariánské Lázne, Františkovy Lázne si Jáchymov formeaza o salba de statiuni construite cu 700 de ani in urma. Aristocratia vremii , incuzand regi si imparati, actori si regizori celebrii, scriitori de toata lumea cunoscuti, s-au bucurat de-a lungul timpului de binefacerile izvoarelor minerale, dar si de atmosfera boema de aici. Acum este o statiune foarte cocheta, pe alocuri luxoasa, foarte bine intretinuta, locuita in zona centrala de magnatii rusi, iar vara populata pana la refuz de turisti din toata lumea. Daca aveti ocazia sa vizitati Hotelul Pupp, construit acum 300 de ani, veti putea admira o galerie impresionanta cu fotografiile celor care i-au fost oaspeti. Cand pasesti in holul acestuia, ai senzatia ca te-ai intors in secolul XVIII si astepti ca de pe treptele imbracate in covoare moi, sa coboare domni in redingote cu guler inalt si scrobit, doamne in rochii lungi si bogate, copii cu palariute si ciorapi treisferturi. Am avut ocazia si sansa sa-l vizitez, i-am parcurs holurile, am pasit chiar in apartamentul imperial Franz Joseph. Apartamentele si cateva camere pastreaza mobilierul de acum doua sute de ani, in timp ce baile lor nu au suferit decat modificari minime. Sunt din marmura neagra, cu armaturi aurite perfect functionale dupa atata timp...
Strazile sunt pavate cu piatra oferind un excelent loc de promenada. Case cu acoperisuri colorate si vesele, balcoane mestesugit lucrate si dantelate in fier forjat, frize bogate, fatade de o geometrie impecabila.
Emblema acestei adevarate bijuterii care este Karlovy Vary o reprezinta colonadele. Aceste constructii dantelate, te imbie la a poposi sub acoperisurile minutios lucrate si a sorbi din apa ce izvoraste din diferite modele de piatra si bronz. Cel mai spectaculos izvor se afla in holul unuia dintre hotelurile statiunii si care-si arunca apele fierbinti la o inaltime de pana la 60 de metrii.
Pentru a intelege cu adevarat dimensiunea impresionanta a turismului din Carlsbad trebuie amintit ca aici functioneaza peste 400 de hoteluri, cu o capacitate de cazare, de 29.000 de paturi.
Karlovy Vary mai este cunoscut pentru celebrul Festival de Film, pentru cel de Jazz si pentru competitiile internationale de golf.
Doua alte foarte cunoscute puncte de atractie in Karlovy Vary sunt Muzeul de sticla Moser si Fabrica Becherovca. In primul pot fi admirate exponate din cea mai fina din sticla, se poate urmari procesul de fabricatie a materialului cunoscut ca „sticla regilor” aceasta pentru ca pe mesele tuturor curtilor regale exista produsele Moser. Nu se poate vizita insa partea unde se graveaza si aureste sticla, pentru a proteja pe cei care migalesc la extrordinarele detalii decorative. Becherovca este o marca de lichior, o bautura traditionala a cehilor, cap de lista a meniurilor restaurantelor.





Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Excursie Praga - Karlovy Vary - Bratislava - Budapesta 15 - 20 iunie 2011
« Răspuns #1 : Marți, 12 Aprilie 2011, 13:25 »
Gigi, m-ai facut curioasa cu povestirea ta si binenteles ca am apelat la prietenul meu "goagăl" sa vad cate ceva din Karlovy Vary. Super statiune.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Praga - Karlovy Vary - Bratislava - Budapesta 15 - 20 iunie 2011
« Răspuns #2 : Marți, 12 Aprilie 2011, 17:15 »
Acum aproape 30 ani am visat ca luna de miere sa mi-o petrec la Karlovy Vary. Erau doi batranei simpatici care au lucrat o viata intreaga ca atasati tehnici la Ambasada din Praga. Am fost atat de impresionat de povestirile lor incat mi-am dorit enorm sa ajung acolo. Din pacate  n-am reusit atunci, dar ideea mi-a ramas adanc infipta in minte. Anul trecut la Barcelona la targul de turism corporate de acolo, am cunoscut-o pe Vera, o cehoaica simpatica si plina de energie. O ora intreaga mi-a vorbit despre Carlsbad, invitandu-ma intr-un final sa vizitez regiunea. Anul acesta la Ljubljana si la Praga m-am uitat dupa ea, dar n-am vazut-o printre participanti. La cina festiva l-am intrebat pe Daniel, directorul hotelului Corinthia, unul dintre tinerii de mare perspectiva din industria turismului, daca regiunea Carlsbad este reprezentata de cineva. Imediat mi-a adus la masa pe Tomasec, un tanar inalt si blond, ceh get beget. Era pe atunci adjunctul Verei la Karlovy Vary. Am petrecut in compania lui 3 zile excelente, am mancat impreuna, am stat la conferinte impreuna, iar apoi l-am vizitat la Karlovy Vary. A fost un ghid atat de placut si de rafinat, atent si binevoitor, am plecat fiecare cu cate o plasa plina de tot felul de suveniruri. Ne-a dus la muzee, prin hoteluri, am vizitat ghidat de el zona spa cea impodobita cu colonade. Acum cateva zile am primit un Email in care ma anunta ca acum este directorul Convention Bureau-ului din Karlovy Vary, asa cum anticipam atunci cand l-am cunoscut va avea, ca si Daniel o cariera stralucita. Sunt amandoi tineri extrem de entuziasti, plini de energie si gata de orice sacrificiu. Pentru ca in tursim, ca sa urci in ierarhie este nevoie sa vanezi posturile pe care le tintesti. Si daca la Delhi, este nevoie de un manager de hotel te duci acolo, fara sa te gandesti la ce lasi in urma. Daca peste 6 luni se iveste o ocazie in Canada, te urci in avion si te instalezi acolo. Pe Tomasec urmeaza ca in toamna sa-l am oaspete la Sibiu, vreau sa- arat ca si noi avem ce arata si a fost incantat sa aiba un ghid aici. Dar pana atunci o sa-l intalnesc cu ocazia excursiei, urmand sa-l avem ca si membru in grup.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Praga - Karlovy Vary - Bratislava - Budapesta 15 - 20 iunie 2011
« Răspuns #3 : Miercuri, 13 Aprilie 2011, 09:05 »
Excursie Praga – Karlovy Vary – Bratislava – Budapesta 15 – 20 iunie

Un circuit inedit de 6 zile, care nu este prins in catalogul de actiuni Singles Camp 2011 si pe care v-o propun, dupa ce in februarie am parcurs-o la invitatia birourilor de tursim ceh si slovac. Se parcurge un traseu cuprinzand 3 capitale europene si cea mai vestita statiune termala din lume.
Plecare: 15 iunie
Sosire: 20 iunie
Servicii incluse:
Cazare cu mic dejun hoteluri 3* si 4*: Budapesta, Praga (2 nopti), Karlovy Vary, Bratislava + transport
Transport cu microbuz de 8 +1 locuri, deci locuri limitate!
Traseu: Sibiu – Deva – Arad - Budapesta – Praga – Karlovy Vary – Bratislava – Sibiu. Microbuzul are sa plece din Bucuresti, urmand ca participantii care urca pana in Sibiu sa achite suplimentar contravaloarea transportului pana la punctul de plecare sau exista optiunea ca fiecare sa-si asigure singur transportul.
Program:
Ziua 1 Plecare din Sibiu – ora 4.00. Check in hotel cca ora 14.00. Croaziera pe Dunare cu Legend si plimbare pe insula Margareta. Parcuragand traseul croazierei se poate admira cu ghidaj in limba romana cele mai importante obiective turistice din Budapesta. Dupa croaziera, se ia funicularul pentru vizitarea Citadelei, de unde se poate vedea de o parte si de cealalta a zidurilor Pesta si Buda. Cina la un restaurant traditional maghiar.
Ziua 2 Dupa micul dejun se pleaca spre Praga, unde dupa cazarea in hotel, se va face o prima iesire in centrul orasului, unde se vor vizita o parte din obiectivele turistice ale orasului.
Ziua 3. Se continua vizitarea capitalei Cehiei, cu ghidaj local. Cina la un restaurant traditional.
Ziua 4. Dupa micul dejun se pleaca spre Karlovy Vary unde se va face cazare apoi dupa refresh, o vizita a zonei de Spa, cu hoteluri vechi dar impecabil intretinute, cu celebrele colonade, cu strazi pavate cu piatra ce pastreaza aerul boem al anilor 1800. Doua vizite de cca o ora fiecare la Muzeul Moser, acolo unde inca se fabrica „sticla regilor” si la fabrica de lichior traditional ceh „Becherovca”. Grupul o sa fie insotit si ghidat de Tomasec, manager-ul biroului de turism din statiune.
Ziua 5. Dupa micul dejun se va pleca spre Bratislava, capitala Slovaciei. Cazarea se va face intr-un hotel nou construit, de 4*, care in mod sigur o sa va surprinda placut, este total deosebit de ceea ce ati vazut pana acum. O plimbare in down town-ul impanzit de celebrele sale statui de bronz. Cina intr-un local pe care l-am gasit foarte atragator si placut in ultima mea vizita acolo.
Ziua 6 - Intoarcere in tara
Ce se poate vedea in Praga:
Castelul Praga si Strada de aur - cel mai mare complex medieval din Europa avand 570 metri lungime si o suprafata de 7,28 de hectare si reprezinta atractia cea mai importanta din Praga.
Palatul Lobkowicz - localizat in partea de est a castelului Praga si este unul din cele mai frumoase locuri culturale din Praga.
Primaria si Ceasul astronomic - prima atestare documentara a primariei din Piata Carol a fost in anul 1377.
Centrul vechi (Staromestske namesti) - toate cladirile din centrul vechi dateaza din sec al XI-lea
Podul Carol (Karluv Most) - are 515 metri lungime si 9,50 metri latime, are 16 piloni (cu inaltimi cuprinse intre 16 si 23 de metri) iar pavarea este la 13 metri deasupra raului Vltava
Biserica Sf Nicolae - este o biserica baroca construita intre anii 1732-1735
Turnul Jindrisska - a fost construit intre anii 1472 si 1475 , are 67,7 metri inaltime si 10 etaje
Catedrala Sf. Vitus - este cea mai mare si cea mai importanta catedrala din Republica Ceha si este unul din cele mai bune exemple de arhitectura gotica
Turnul Daliborka - o inchisoare faimoasa ce a functionat pana la sfarsitul sec al XVIII-lea
Cartierul evreiesc
Palatul si gradinile Wallenstein - veti  vedea  probabil prima gradina a unui palat din Praga
Casa care danseaza

Înscrierile se pot face până la data de 20 mai 2011, pe adresa de Email office@singlescamp.ro, urmand ca agentia sa va contacteze in ordinea inscrierii pt contract si vouchere.

Tarif: 360 EUR
 
Tariful nu cuprinde: croaziera pe Dunare (cca 13 EUR), funicularul de urcare in Citadela (5 EUR),  intrarea in muzee.
Grupul este de 8 persoane + mine, am sa va fiu in aceasta excursie si sofer si ghid pe anumite portiuni. Aceasta pentru a reusi un tarif cat se poate de mic.



Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Excursie Praga - Karlovy Vary - Bratislava - Budapesta 15 - 20 iunie 2011
« Răspuns #4 : Miercuri, 13 Aprilie 2011, 12:13 »
Questions:

Excursie Praga – Karlovy Vary – Bratislava – Budapesta 15 – 20 iunie

Program:
Ziua 1 Plecare din Sibiu – ora 4.00.


1.ora Romaniei???? ;D ;D
asta asa ca daca cuantific (vorba Stelianei) pentru Bucuresti ~ plec din 14 iunie ;D



Tarif: 360 EUR
 

2. plata - avans sau integral?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Praga - Karlovy Vary - Bratislava - Budapesta 15 - 20 iunie 2011
« Răspuns #5 : Miercuri, 13 Aprilie 2011, 12:32 »
Chiar inainte m-a sunat Carmen pentru a ma intreba de ora de plecare din Bucuresti si pentru ca am analizat chiar acum acest lucru iti raspund pe loc. Plecarea din Bucuresti se va face la ora 0.00 (noaptea intre 14 si 15 iunie) Avansul este 50% din valoarea excursiei. Agentia te va contacta, poate a si facut-o deja. Sunt pana acum 8 inscrisi, urmeaza sa vad cati se decid.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Praga - Karlovy Vary - Bratislava - Budapesta 15 - 20 iunie 2011
« Răspuns #6 : Miercuri, 13 Aprilie 2011, 12:38 »
Am fost intrebat pe Email de mai multi dintre cei care intentioneaza sa vina, de aceea fac precizarea aici. Tariful pentru Bucuresti - Sibiu si retur este 75 lei/persoana.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Acum ca am inchis rezervarile pentru Italia  urmand doar sa pornim la drum, ca inscrierile pentru Maramures sunt ca si finalizate, ma indrept spre actiunea Praga - Karlovy Vary. Am sa transmit in seara aceasta un newsletter, postez insa si aici.
Mai sunt inca 5 locuri libere, doi inscrisi au mutat perioada, iar doi au ramas doar la stadiul de intentie de participare. Deci cine doreste sa participe poate inca sa se inscrie. Am rezolvat definitiv si problema transportului pentru grupurile mici asa cum este acesta. Am cumparat un microbuz special pentru acest gen de actiuni, evitand astfel situatia in care era necesar sa se mearga cu masinile personale. Exista acum, la dispozitie, un mijloc de transport care sa poata fi folosit pentru circuitele in care sunt mai putin de 8 inscrisi.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Program traseu :

Miercuri 15 iunie
Plecare: Sibiu ora 3.30, Sibiel 3.55.
Sibiu – Budapesta 542 km
Apreciere ajungere la destinatie : 13.30 – ora Ungariei
Opriri:
Deva – OMW
Nadlag – OMW (alimentare)
Autostrada spre Budapesta – TOTAL

Joi 16 iunie
Plecare : Budapesta ora 9.30
Budapesta – Praga 529 km
Apreciere ajungere la destinatie : 15.40
Opriri : 2 x 20 min = 40 minute

Sambata 18 iunie
Plecare : Praga ora 9.30
Praga – Karlovy Vary  127 km
Apreciere ajungere la destinatie : 12.30

Duminica 19 iunie
Plecare : Karlovy Vary ora 11.00
Karlovy Vary – Bratislava  464 km
Apreciere ajungere la destinatie: 16.45
Opriri: 2 * 20 minute = 40 minute

Luni: 20 iunie:
Plecare: Bratislava: ora 12.00
Bratislava – Sibiu: 740 km
Apreciere ajungere la destinatie : 2.00 (ora Romaniei)
Opriri : 4

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Cazari

15 - 16.06 (1 noapte)
Budapesta
Hotel Thomas Centrum
094 Budapest, Liliom utca. 44, Ungaria +36 1 218 5505   +36 1 218 5508 (Fax)   +36 20 661 8082 (Mobil) ‎

16-18.06 (2 nopti)
Praga
Hotel Euro Prague
Türkova 2318/5a, 149 00 Praha 4-Chodov, Republica Cehă +420 234 623 100 ‎
(langa Baumax, KFC)

18-19.06 (1 noapte)
Karlovy Vary
Hotel Esplanade
Stará Louka 36/340, 360 01 Karlovy Vary

19-20.06(1 noapte)
Bratislava
Hotel Mercure Centrum
Zabotova street 4814/2, 811 04 Bratislava - Staré Mesto-Bratislava, Slovacia +421 917 880 000   +421 2/592 921 11 (Fax) ‎

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Rate de schimb valutar si monezile tarilor prin care trecem:

Ungaria forint (HUF) 1 EUR = 263 HUF

Cehia: coroana (CZK) 1 EUR = 24,14 CZK. Atentie la schimb, casele de schimb practica un sistem foarte "dibaci" prin care se pierd pana la 10 EUR la un schimb.

Slovacia: EUR

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Ultimele ore de excursie. Suntem intr-un hotel superb in centrul Bratislavei, in cateva minute intram la micul dejun. Urmeaza sa mai vizitam Castelul, apoi o luam spre casa. Am vizitat locuri cu adevarat extraordinare. Praga ramane, nu doar pentru mine ci si pentru ceilalti in varful topului oraselor vizitate vreodata. Karlovy Vary i-a impresionat pe toti, dupaamiza la Budapesta, pe croaziera si la Castel a fost fascinanta. Bratislava orasul boutique, cu statuile sale din bronz ne-a imbiat la plimbare si...bere. Am avut norocul unui timp excelent, nici cald, nici rece, fara ploaie. Va povestim cand ne intoarcem. S-au facut tone de fotografii, pe care o sa le postam. O sa revin si la circuitul de Italia cu ceea ce s-a fostografiat acolo.

Offline janeta

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
sa veniti sanatosi ! noi va asteptam cu pozele si povestirile :D

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Praga - Karlovy Vary - Bratislava - Budapesta 15 - 20 iunie 2011
« Răspuns #13 : Marți, 21 Iunie 2011, 10:22 »
Ne-am intors cu bine. Recitind ce am scris din holul hotelului din Bratislava mi-am vazut greselile. Aveam doua coreence la calculatorul de langa mine care faceau o galagie infernala, chitaiau si se bucurau, la orice tastare. Si cioflaiau ciunga in cel mai dezgustator mod posibil.
Am sa revin spre seara cu povestiri, pozele le astept si eu pe transfer.ro de la cei care au facut.

Offline janeta

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
Re: Excursie Praga - Karlovy Vary - Bratislava - Budapesta 15 - 20 iunie 2011
« Răspuns #14 : Marți, 21 Iunie 2011, 11:33 »
bine ati venit !
avem ceva rabdare sa va odihniti , dar apoi musai sa desertati traista cu povesti  :D