Autor Subiect: Circuit ADRIATICA 16 - 26 august 2011 (Croatia - Slovenia - Venetia)  (Citit de 22062 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Perioada: 16 - 26 august 2011
Cazare 10 nopți: 4 nopți în Croația, 2 în Slovenia și 4 în Italia zona Mestre, Lido di Jesolo, Cavalino, în hoteluri de 3*. Cazarea se face în cameră dublă
Servicii incluse: cazare cu mic dejun
Transportul se face cu microbuz de 8 locuri.
Croația - O țară tânără, dar cu o istorie încărcată, pare un loc binecuvantat, destinat parcă turismului. În vestul țării se află coasta mediteraneană și o multime de insule iar în partea de est sunt zonele rurale cu câmpii mlăștinoase și munți împăduriți cu vechi fortărețe. Croația beneficiază de priveliști naturale minunate și pline de comori. Principalele zone de atracție sunt concentrate pe litoralul mării Adriatice și în capitala Zagreb. De o frumusețe aparte este peninsula Istria (de unde se poate ajunge foarte ușor la Venetia), apoi coasta Dalmata, regiune idilică cu numeroase cetăți antice, peisaje incredibile și numeroase stațiuni turistice. De asemenea, Insula Brac, renumită pentru plajele sale sau Dubrovnik-ul, ultima mare cetate de pe coastă, inclusă în patrimoniul UNESCO. Noi o sa vizitam parcul national Plitvice si o sa ne bucuram de soare pe plajel Istriei.
Slovenia - Cea mai mare parte a Alpilor Iulieni se află în Parcul Naţional Triglav, iar renumita staţiune Bled este situată la marginea acestuia. Nu foarte cunoscuta de romani, regiunea are un farmec si un romantism aparte. O sa vizitam acest loc aflat la 65 km de capitala sloveniei Ljubljana si de asemenea vom parcurge cu trenuletul labirintul pesterii Postojna. Bohinj este punctul de plecare pentru numeroase drumeţii montane; lacul Bohinj şi Bohinjska Bistrica sunt un paradis pentru iubitorii de activităţi acvatice. În împrejurimi există pârtii de schi şi trasee pentru schiorii cross-country. De asemenea, există facilităţi pentru ciclism montan, parapantă, alpinism sportiv, etc. Kranjska Gora atrage vizitatorii cu sporturi recreaţionale în aer liber în timpul verii şi iarna cu pârtii excelente pentru sporturile de iarnă şi alte activităţi. În localitatea Planica, aflată în apropiere, la adăpostul munţilor înalţi de două mii de metri, cei mai buni sportivi la săritura cu schiurile intră în competiţie în fiecare an. Oraşele din valea Soča, valea râului de smarald, Kobarid și Tolmin îi atrag pe cei care caută linişte, dar şi pe iubitorii de adrenalină. Aici sunt mai multe posibilităţi de a practica numeroase sporturi acvatice. Coasta slovenă are o lungime de 46,6 kilometri.
Venetia - Fermecătoarea și romantica Venetie, locul cel mai căutat și admirat de turiști, o concentrare de frumos unică în lume. Are o istorie care începe undeva pe la începutul erei noastre, atunci când marile invazii barbare au atins și teritoriul Imperiului Roman de Apus. Împinși de lombarzi spre insulele lagunei, acolo unde trăiau la acele vremuri doar o mână de pescari, viitorii venețieni au știut să reziste tuturor acestor tranzite barbare și să dezvolte un oraș superb, dacă nu cel mai frumos oraș din lume. Venetia a crescut și a început să înflorească cu adevărat prin secolul VIII. Ceea ce a rămas în urma arhitecților și meșteșugarilor constructori putem vedea și admira până astăzi. Milioane de turiști invadează anual piețele și străduțele de pe malurile canalelor care străbat orașul. Palatele, podurile și bisericile sunt capodopere unice, devenite simboluri și repere în arta europeană. Excursia va va aduce în fața Palatului Dogilor, în Piața San Marco, unde se va vizita Basilica San Marco, apoi ne vom continua traseul spre  podul Rialto, O sa strabatem pana in Ferrovia stradute pline de farmec și intimitate, piatete înțesate de cafenele și boutique-uri. Vom face o vizita si pe insula Murano, unde se pot admira minunatele obiecte produse de meșteșugarii sticlari.
Tariful pentru cazare si mic dejun este 388 EUR, la care are sa se adauge costul transportului cu microbuzul.

pe_jumate

  • Vizitator
Răspuns: Circuit ADRIATICA 14 - 24 august 2011 (Croatia - Slovenia - Venetia)
« Răspuns #1 : Duminică, 29 Mai 2011, 09:34 »
trebuie sa reconfirmam participarea avand in vedere mica modificare de data? sau ajunge inscrierea deja facuta pe ”tabere”?
(eu si mircea mergem oricum si cu mare drag)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Răspuns: Circuit ADRIATICA 14 - 24 august 2011 (Croatia - Slovenia - Venetia)
« Răspuns #2 : Duminică, 29 Mai 2011, 09:41 »
Nu mai este nevoie. Samiza mi-a spus ca are o lista de 7 care si-au manifestat intentia de a participa. Urmeaza sa-i contacteze pe fiecare pt achitarea avansului. Este foarte important sa se achite din timp pt ca asa poti altfel sa faci rezervarile la hotel. Urmeaza ca in cateva zile sa va dau si traseul pe care o sa-l parcurgem.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Răspuns: Circuit ADRIATICA 14 - 24 august 2011 (Croatia - Slovenia - Venetia)
« Răspuns #3 : Miercuri, 01 Iunie 2011, 09:06 »
Am conturat in linii mari excursia. Este o combinatie de vacanta la mare si vizitare, nu in mod special orase, sezonul nu este cel mai bun pentru asa ceva. Am introdus in traseu cateva locuri care sunt cu adevarat deosebite si pe care le consider potrivite pentru august. Distantele pe care le parcurgem nu sunt mari, pentru a avea cat mai mult timp la dispozitie pt relaxare, baie si vizitare. Totul are sa se desfasoare in aria Zagreb, Istria, Slovenia centrala si litorala, Golful Venetiei.
O sa incepem cu Lacul Balaton, pentru ca este nevoie de o pauza undeva pe traseul pana la Zagreb. O sa ajungem in timp util acolo, sunt cca 100 km de la Budapesta, ori din experienta celorlalte excursii, daca plecam la 3.30 dimineata, la 13.00 ora lor ajungem in capitala Ungariei. La Balaton (Siofok) o sa ajungem pe la 15.00, deci ramane timp de plimbare si baie.
Ne indreptam apoi spre Parcul National Plitvice, considerat cel mai frumos din aceasta zona a Europei. In drum, o scurta vizita la Zagreb. Urmeaza sa vizitam parcul si lacurile lui, apoi ne indreptam spre urmatoarea destinatie, zona Istria din Croatia, unde o sa ramanem cel mai probabil 3 zile. Vom folosi aceasta perioada pentru plaja si baie in apele limpezi si calde ale Adriaticii din zona croata. Dupa amiezele, o sa le petrecem in excursii scurte, pe insula Krk, porturile apropiate, poate chiar o croaziera. Urmatoarea escala este zona Ljubljana - Lacul Bled, cu viztare, plimbare, baie si plaja. Ultimele doua nopti, zona Mestre, cu vizitarea Venetiei si a insulei Murano. Ne intoarcem prin Maribor, dar facem o oprire la pestera Postojna, despre care v-am scris dupa excursia in Italia si care esre absolut fantastica. Urmatoarea oprire: Sibiel....
O sa parcurgem in jur de 3200 - 3400 km, cei mai multi si de fapt majoritatea in prima si ultima zi. Programul are sa fie unul mai lejer, mai de vacanta, nu gen circuit, cu trezire si plecare de dimineata. Pe parcurs, oprim pt un sandvici, pt o cafea.
Pt a va face un buget de costuri de calatorie: transportul pe tot acest traseu iese undeva la 130 - 140 EUR, inca nu stiu exact unde o sa fim cazati si cat costa accesul in zona Plitvice. Apoi: la micul dejun se poate face un sannvici - doua in plus fata de consum si se pot pune la pachet pt drum sau plaja. O sa oprim pt completare la cate o alimentara pt a lua apa si sa completam aceasta masa rece. Cu 4-6 EUR, se poate rezolva. Seara o sa cinam la terase, unde o sa gasim potrivit. Masa efectiv costa cca 10 maxim 12 EUR. Plus bauturile. Mai sunt: intrarea in Postojna = 22 EUR, Venetia cca 15 EUR (6,5 EUR vaporetto pana in San Marco si 6.5 EUR inapoi de pe Murano, 2,1 EUR Mestre - Venetia si retur), si destul de probabil pe plaja scaun solar si umbrela (cca 6 EUR/zi *3 = 18 EUR). Nu m-am uitat inca in parcul Plitvice cat trebuie sa platim sau daca trebuie. Mai puneti la socoteala si amintirile pe care vi le veti cumpara, cheltuielile de impuls, o inghetata, o bere, un suc...si veti avea imaginea conturata a bugetului minim necesar.
Am sa revin cu informatii mai precise, asta ceva mai incolo dupa ce lista va fi clara si rezervarile la hoteluri facute.

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Răspuns: Circuit ADRIATICA 14 - 24 august 2011 (Croatia - Slovenia - Venetia)
« Răspuns #4 : Miercuri, 01 Iunie 2011, 09:31 »
Nu-mi place incertitudinea - din partea mea, desigur (am proiecte) - si de aceea nu ma pot inscrie inca pe lista.
Te rog Gigi, spune-mi cand este data limita inscrierii pentru aceasta excursie?
nihil sine deo

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Răspuns: Circuit ADRIATICA 14 - 24 august 2011 (Croatia - Slovenia - Venetia)
« Răspuns #5 : Miercuri, 01 Iunie 2011, 11:07 »
Steliana, 5 sunt siguri inscrisi, dupa cate am inteles de la Samiza cu avansuri achitate. Alte doua persoane sunt inscrise dar indecise, Samiza a luat legatura dar inca nu a primit un raspuns ferm si avansul. M-a sunat inca cineva destul de decis, urmeaza doar sa vada cum se incadreaza cu concediul de odihna si de asemenea daca mai vine cu o prietena. Pana miercuri imi da raspunsul si daca vine, atunci sunt 7, adica atatia cati incap in microbuzul meu. Daca nu se decide nici ea, nici celelalte doua persoane initial inscrise, atunci practic ar mai fi doua locuri libere, pt unul dintre ele putand sa optezi. Raspunsul stii - contracronometru...

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Răspuns: Circuit ADRIATICA 14 - 24 august 2011 (Croatia - Slovenia - Venetia)
« Răspuns #6 : Miercuri, 01 Iunie 2011, 11:21 »
pot cronometra dupa aparatul de tensiune? ;D :-*
nihil sine deo

julia

  • Vizitator
Răspuns: Circuit ADRIATICA 16 - 26 august 2011 (Croatia - Slovenia - Venetia)
« Răspuns #7 : Duminică, 26 Iunie 2011, 12:50 »

<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/Rm-k3ZI8dz4?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Circuit ADRIATICA 16 - 26 august 2011 (Croatia - Slovenia - Venetia)
« Răspuns #8 : Vineri, 05 August 2011, 09:34 »
Circuit Adriatica – program

Ziua 0/1 16.08 / 17.08 (marti / miercuri)
Plecare din Sibiu marti 16.08 ora 22.00. Avem 1000 km de facut, adica cca 13 ore de mers cu microbuzul. Cu pauzele la 2 – 3 ore, apreciez ca o sa ajungem in jur de ora 15.00 – 16.00 in Plitvice. Prima oprire Simeria, la OMW, la o cafea apoi ne continuam drumul pana la Arad, acolo unde intregim echipa. La Arad o sa fim in jur de ora 02.30. Drumul are sa continue pe traseul Szeged – Budapesta – Zagreb. La granita croata se va iesi din zona UE, va trebui sa trecem prin vama. Dupa regulile bilaterale este suficient buletinul, dar pentru orice eventualitate este bine ca in aceasta excursie sa aveti si pasaportul la voi.
Ajunsi la  Plitvice, mai precis la Drežnik Grad, vom fi cazati la House Hodak. Avem de parcurs 310 km, in jur de 4 ore de mers cu masina. Situată la 8 km de Parcul Naţional Lacurile Plitvice, House Hodak este amplasata foarte aproape de satul Korana şi peşterile Baraceve şi Drežnik  Suntem practic la intrarea in parc si foarte posibil ca vom folosi si orele ramase din aceasta prima zi, pt o plimbare in apropiere. Pentru vizitarea parcului, este indicat sa aveti la voi un echipament mai sport, pantalon, tricou, o sapca si o pereche de adidasi. Un rucsac de mici dimensiuni va va ajuta si aici, dar si pe toata perioada excursiei. Puteti avea cu voi apa, un sandvici, un tricou de schimb, medicamente, ce mai considerati necesar sa aveti cu voi. Cina o sa o luam cel mai probabil mai campeneste, cumparam ceva si mancam acolo unde suntem cazati.

Ziua 2 18.08 (joi)
Este una foarte incarcata. Trezirea la ora 7.30, mic dejun la 8.00, maxim la 9.00 vom pleca spre Parcul National Plitvice. . Evident ca vom putea doar sa ne facem o idee despre aceasta perla a zonei adriatice, pentru ca cei cca 1000 kmp si multele obiective pe care le gazduieste face imposibila parcurgerea in intregime. 16 lacuri, cascade formate intr-un relief carstic, paduri minunate. Aici s-a turnat Winetou, unul dintre filmele copilariei celor de peste 45 ani....Mai jos doua link-uri despre locurile pe care urmeaza sa le vedem:
http://www.np-plitvicka-jezera.hr/en/index.php
http://www.sobe-plitvice.com/odmor_ro.htm#popup
Spuneam ca ziua este foarte incarcata, pentru ca ea nu se termina cu vizitarea parcului. La ora 16.00 va trebui sa plecam spre Mestre, partea continentala a Venetiei. Avem de facut cca 400 km, adica mai bine de 5 ore de mers cu masina. Vom ajunge seara tarziu la hotel, in jur de ora 22.00. Nu ne ramane timp decat de dormit. . Vom fi cazati la un excelent hotel de 4*:Hotel Smart Holiday. Link-ul spre site-ul locatiei: http://www.hotelholidayvenice.com/

Ziua 3 19.08 (vineri)
O sa o incepem ceva mai tarziu, pentru ca oboseala celor doua zile de drum si program o sa-si spuna cuvantul si este nevoie de un pic mai multa odihna. Vom lua micul dejun in jur de ora 9.00, iar la 10.30 o sa plecam spre Venetia. Hotelul este situat perfect astfel incat in scurt timp ajungem in zona Pietei Roma. O sa luam vaporetto pana in Piata San Marco, o sa traversam practic tot Canal Grande, pe malul caruia se afla cele mai frumoase cladiri din oras. Biletul de drum cu vaporetto este 6.50 EUR. Prima parte este afectata vizitarii insulei Murano, acolo unde se afla unele din cele mai vestite ateliere de sticla din Europa. Egalate doar de maiestria sticlarilor din Boemia si Carlsbad. Este foarte posibil sa scutim ceva banuti in situatia in care avem norocul sa prindem una dintre promotiile pe care le fac fabricutele de pe insula si care sponsorizeaza traseul dus cu salupa pana pe insula. Altfel un drum regular este 6.50 EUR / sens, deci 13 EUR total. Conditia pe care o pune sponsorul este de a-i vizita atelierrul, dar fara obligatia de a cumpara ceva. Dar tentatia este atat de mare incat nu stiu cine nu rezista sa-si ia macar o amintire.
A doua perioada a zilei o vom folosi pentru a vizita zona pana la Podul Rialto, acolo vom lua si un dejun cald, la una dintre terasele de pe malurile lui Canal Grande. Un pranz turistic costa cca 12 EUR. Ratacim apoi pe stradutele intesate cu mazine ale Venetiei, traversand zona, pana inapoi in Piata Roma. Asta se va intampla spre seara, deci va trebui sa va incaltati comod, sa aveti cu voi palarie pt ca poate fi foarte cald si trebuie evitata insolatia, apa, pt ca in Venetia este mult mai scumpa decat intr-un magazin alimentar din Mestre, este bun chiar si un prosop mic si un tricou de schimb.
Seara inapoi la hotel in jur de ora 20.00.

Ziua 4 20.08 (sambata)
Prima zi de plaja. Dupa micul dejun, in jur de ora 9.00, o sa plecam cu microbuzul la Lido di Jesolo, cea mai populara statiune din zona. Distanta pana acolo este de doar 45 km, pana  la 10.30 ar trebui sa ajungem pe plaja. Plajele sunt in general private acolo, ale hotelurilor, am fost acolo acum vreo 10 ani si imi amintesc ca fiecare locatie avea propria lui plaja. Trebuie insa sa existe si plaja publica, acolo insa accesul se face cu taxa. In Italia taxele de acces pe plaja, sezlong si umbrela nu sunt tocmai mici, ceva in jurul sumei de 15 EUR. Nu uitati de costume de baie, slapi, prosop de sters, prosop de asezare, schimb. La pranz o sa ne retragem undeva la umbra, urmand sa ramanem in zona de plaja pana spre seara. Atunci o sa ne si intoarcem in Mestre, la hotel, iar dupa un refresh iesim in oras sa mancam ceva.

Ziua 5 21.08 (duminica)

Mic dejun la 8.30, check out la 10.00 si o luam via Padova. In mai putin de o ora, dupa 45 de km o sa ajungem acolo. O sa facem un tur scurt al zonei centrale a orasului. Vizitam Basilica Saint Antonio, una dintre cele mai impresionante din Italia, apoi ne indreptam spre cartierul evreiesc, parcurgand stradutele stramte, umbrite si racoroase. In jur de 13.30 plecam spre Opatja locul unde o sa ramanem 4 nopti. Pana in statiune avem 270 km, cca 3-4 ore, cu pauze cu tot. La 18.00 o sa jungem la hotel, unde ne asteapta si cina. Samiza a negociat acolo un HB in loc de BB (cazare cu demipensiune in loc de cazare cu mic dejun) suma extra de persoana este de doar 8 EUR/zi, deci 32 EUR/total pt 4 zile. Am scutit in felul acesta destul de multi bani, pt ca o masa in Croatia, la restaurant nu o gasesti sub 15 EUR, iar noi, cu cate un mic dejun si o cina, am rezolvat practic problema mancarii in cele 4 zile. Pentru ca destul de greu de crezut ca cineva va mai lua ceva la pranz. O sa fim cazati la Hotel Istra, are avatajul foarte mare ca este direct la mare, practic cobori doar din hotel pt a face plaja. Ca si majoritatea locurilor amenajate pentru plaja din Croatia, hotelul dispune de o platforma betonata la malul marii. Alte detalii despre locatie:
http://www.opatija.net/hoteli.asp?id=5

Zilele 6, 7 si 8 22.08 -  24.08 (luni - miercuri)
Plaja!!!!!

Ziua 9 25.08 (joi)

Dupa micul dejun, o baie de la revedere pentru Marea Adriatica. La 12.00 avem check out –ul de la hotel si ne indreptam spre Postojna. E bine ca la plecare sa fiti deja imbracati mai gros, in pestera este destul de rece. La indemana un pluover sau o canadiana. Nu se poate intra doar in tricou si in panatalon scurt! Vizitam aceasta extraordinara pestera, cea mai lunga din Europa dintre cele formate carstic. Totul va dura cca 3 ore. Drumul de la Optaja la Postojna, continuat apoi pana la Ljubljana dureaza in jur de o ora si jumatate, sunt cca 67 km, pe drum judetean. O sa ajungem in jur de ora 17.00 la Ljubliana, acolo ne cazam la M Central, un hotel situat la cca 20 minute de mers pe jos pana in centru.
http://www.m-hotel.si/default.asp?pid=arhiv_novic&detailn=GPSD9X
Dupa un refresh si schimb de haine plecam cu microbuzul spre Castel, obiectivul cel mai important al orasului. O sa facem apoi o plimbare in zona centrala, Podul Triplu, Catedrala, Sunt acolo o gramada de cladiri frumos randuite, cu o arhitectura rafinata si placuta privirii, iar de-o parte si de alta a strazilor pavate, multe magazine mici, terase si gelaterii. Luam cina undeva in zona O masa de seara costa in jur de 10 EUR, va recomand carnatii lor tradtionali cu varza calita.

Ziua 10 26.08 (vineri)

Dupa micul dejun in jur de 9.30 facem check out-ul si plecam sa vizitam zona Lacul Bled, unul dintre locurile cele mai frumoase din Slovenia. Avem 60 km pana in zona.
Acolo isi avea una dintre resedinte Tito, intr-o vila de pe malul lacului. Un castel impresionant, cocotat pe o stanca  isi reflecta formele in apele lacului, iar pe o insulita o bisericuta baroca, intr-un cadru verde, intregeste un peisaj de vis. Vom ramane in statiune cca 4 ore, urmand la 14.30 sa plecam spre Balaton. Ne asteapta un drum de 415 km, ajungem deci in jur de ora 19.00 acolo. O sa fim cazati la Hotel Venusz 3*. Il puteti vedea urmarind link-ul:
http://www.venuszhotel.hu/
O plimbare in zona lacului, o cina cu gulash suppe si ne pregatim de ....drumul spre casa.

Ziua 11 27.08 (sambata)

Cine se trezeste de dimineata are timp de mic dejun si o baie in lac, pentru ca in jur de ora 11.00 plecam spre Sibiu. Avem 636 km de strabatut, o nimica toata fata de cat am calatorit. O sa ajungem in jur de ora 00.00 in oras, pierdem o ora de fus orar, cea castigata in prima zi.

Avem de facut in aceasta excursie peste 3000 km. Dupa cum ati vazut programul in unele zile este destul de strans, incerc sa va dau posibilitatea vizitarii a cat mai multor locuri. De aceea rugamintea mea este sa aveti in vedere ca orele stabilite si comunicate pentru plecari trebuiesc respectate. Timpul pierdut pentru asteptarea cuiva din grup, afecteaza programul si implicit pe toti ceilalti. Sa aveti la voi ceva de trezit, telefon, ceas, orice, doar sa fiti siguri ca la ora anuntata pt plecare sunteti pregatiti, cu mic dejun luat, bagaje, tot ce este necesar.
Nu va incarcati cu foarte multe bagaje. Avem 5 schimburi de hotel, unii dintre voi considerand si Sibielul la placare si sosire chiar 7, asta insemna un bagaj cat mai eficient organizat, cat mai usor de transportat in camere si inapoi in portbagaj. Nu va luati lucruri inutile, doar din considerentul ca cine stie la ce va trebuie. Un troliu mic si o geanta de dimensiuni 40 x 25 * 30 va sunt suficiente. Un bagaj cu ce este folosit poate ramane in masina, sa luati in camera doar de ce aveti nevoie.
Cand va calculati necesarul financiar pt aceasta excursie luati in considerare: tariful de transport al excursiei ( 130 – 140 EUR nu stiu inca exact cat o sa fie parcarile in zone Plitvice, Venetia, hoteluri – pe care o sa am rugamintea sa mi pregatiti in cash la plecarea in excursie), intrarile in obiectivele pe care le vizitam (ex Postojna costa 22 EUR, Plitvice in jur de 180 Kuna = 24 EUR/ two days ticket), apoi 7 zile de masa – parte mai campeneste - cca 7-8 EUR, parte la restaurant – cca 15 EUR, deci socotiti undeva la 20 EUR/zi. In cele 4 zile de sedere in Croatia veti plati doar cei 32 EUR (8 EUR/zi), dar trebuie sa mai luati in considerare un 5 EUR/zi pentru cheltuieli de impuls). Mai sunt transporturile cu vaporetto in Venetia (cel putin 3 drumuri *6,5 EUR). Adunati si nu va....speriati! Atentie cu banutii. Este bine sa-i impartiti si sa-i puneti in locuri diferite, daca doamne fereste se intampla ceva sa nu-i piedeti sau sa vi se fure toti. Este bun un card, ....incarcat bineinteles.
Apa o sa mai luam pe traseu, microbuzul are si o lada frigorifica mica unde incap cateva sticle si este racita.
Eu sunt plecat din tara pana sambata dinaintea plecarii, nu am posibilitatea decat joi sa citesc eventualele voastre mesaje.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Circuit ADRIATICA 16 - 26 august 2011 (Croatia - Slovenia - Venetia)
« Răspuns #9 : Vineri, 05 August 2011, 15:07 »
Pentru participantii la actiunea Adriatica, cu rugamintea sa listati si sa aveti cu voi: Programul pe scurt al excursie

Ziua 0/1 16.08 / 17.08 (marti / miercuri)
Marti 16.08 ora 22.00. –plecare din Sibiu / Sibiel
22.45 – Sebes Alba Tatiana
23.30 – pauza OMW Simeria  15 minute
02 .30 – Arad – Anca Ungureanu
03.30 – Trecere granita Nadlac (ora schimbata)
05.45 – Shell – restaurant oprire si pauza 20 minute
07.30 – Bidapesta – trcem pe langa oras
08.30  – pauza de 20 minute
11.00 – pauza de masa – 30 minute
15.00 – sosire la Dreznik Grad
16.00 – finalizare Check in - House Hodak  Drežnik Grad
17.00 – plecare spre parc – intinerar scurt, pana la 20.00 cand se inchide parcul
20.00 – intoarcere la pensiune
Cina

Ziua 2 18.08 (joi
)
07.30 - trezirea
08.00 -  mic dejun la 8.00
09.00  - check out si plecare spre Parcul National Plitvice.
09.30 – 15.30 – intinerar din parc
16.00 - plecarea spre Mestre - 400 km
22.00. -  check in Hotel Smart Holiday 4*
Cina

Ziua 3 19.08 (vineri)
09.00 – micul dejun
10.30  - plecare cu microbuzul spre Venetia. Pregatiti pt o zi de plimbare prin oras.
Din Piata Roma - vaporetto pana in Piata San Marco
Insula Murano
Vizitare zona din Piata San Marco pana la Rialto
Dejun
Traversare Venetia Rialto – pe stradute pana in Piata Roma unde este parcat microbuzul
20.00. – intoacere la hotel
Cina

Ziua 4 20.08 (sambata)
8.00 – micul dejun
9.00 – plecare cu microbuzul la Lido di Jesolo. Pregatiti de plaja.
10.30 – 18.00 – plaja
18.00 – plecare spre Mestre
19.00 – hotel
20.15 – plecam sa luam cina in oras

Ziua 5 21.08 (duminica)
8.30 – mic dejun
10.00 - check out
10.15 – plecare spre Padova. 45 de km
13.30 - plecare spre Opatja - 270 km
18.00 – check in Hotel Istra
19.00 – cina la hotel

Zilele 6, 7 si 8 22.08 -  24.08 (luni - miercuri)
Program de plaja
Seara cina la hotel

Ziua 9 25.08 (joi)
8.30 -  micul dejun
9.30 – 11.30 program la alegerea fiecaruia.
12.00 - check out hotel si plecare spre Postojna. Echipati pt frigul din pestera Postojna
13.00 – 16.00 – vizitare pestera
17.00  - check in la Hotel M Ljubliana
18.00 – plecam spre Castel cu microbuzul
20.00 – inapoi la hotel   si apoi   plimbare si cina in zona centrala
22.00 – intorcere la hotel

Ziua 10 26.08 (vineri)
8.30 - micul dejun
9.30  - check out-ul si plecare spre  Lacul Bled – 60 km
10.30 – 14,15 – vizitare zona lacului
14.30 – plecarea  spre Siofok – Balaton 415 km
19.00 – check in Hotel Venusz Siofok
20.00 - plimbare in zona lacului si cina 

Ziua 11 27.08 (sambata)
8.30  - mic dejun si cine doreste – o baie si plaja la lac
11.00 - plecam spre Sibiu.636 km de strabatut
00.00 - Sibiu


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Circuit ADRIATICA 16 - 26 august 2011 (Croatia - Slovenia - Venetia)
« Răspuns #10 : Sâmbătă, 06 August 2011, 07:27 »
Un loc mai putin cunoscut de romani, in Slovenia este Lacul Bled. Desi timpul este foarte strans in ziua cand l-am programat, am tinut sa vedeti aceasta adevarata perla. Impactul vizual este extraordinar. Un link despre zona:
http://www.bled.si/en/

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Circuit ADRIATICA 16 - 26 august 2011 (Croatia - Slovenia - Venetia)
« Răspuns #11 : Sâmbătă, 06 August 2011, 07:40 »

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Circuit ADRIATICA 16 - 26 august 2011 (Croatia - Slovenia - Venetia)
« Răspuns #12 : Sâmbătă, 06 August 2011, 12:05 »
Gigi mai sunt cateva zile pana plecam si deabia astept sa pornim la drum. Ce mult imi plac aceste zile dinaintea plecarii - cata nerabdare si curiozitate, neastamparul bagajelor, iti doresti sa treaca mai repede ziua sa vina ora plecarii.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Circuit ADRIATICA 16 - 26 august 2011 (Croatia - Slovenia - Venetia)
« Răspuns #13 : Sâmbătă, 13 August 2011, 10:24 »
De 3 ore am revenit si eu din Germania, dar deja mi-am mutat gandul pe excursia din Adriatica. Nu am somn, dupa ce am condus fara oprire 18 ore si pentru ca eram nerabdator sa citesc forumul, mi-am facut o cafea si acum il parcurg.
Abia astept sa ma intalnesc cu voi, sa revad cateva locuri care-mi sunt foarte dragi si sa fac o baie in mare....

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Circuit ADRIATICA 16 - 26 august 2011 (Croatia - Slovenia - Venetia)
« Răspuns #14 : Sâmbătă, 13 August 2011, 12:11 »
Am recitit acum programul scurt postat. Wow, suna tare nemtesc, poate v-am cam speriat cu rigurozitatea programului. Si poate cu ora de plecare. Cei care au mai fost cu mine stiu insa ca un program de genul acesta este spre confortul participantilor, ii ajuta sa stie in fiecare moment ce urmeaza. Cu plecarea, am preferat sa o facem noaptea, se castiga practic o jumatate de zi de excursie. Daca plecam dimineata, ajungeam doar seara la Plitvice si nu ne aveam ocazia a inca unui traseu prin parc.
Cu bagajele cum stati, ati reusiti sa le comprimati? Este destul de important, asa cum va spuneam ca intr-o astfel de excursie sa nu luati si sa carati lucruri inutile. Rezumati-va doar la ceva sport si lejer. Nu uitati de acte. Verificati-va inca o data datele de exprirare a documentelor. Luni am sa mai discut o data si tf cu voi toti pt a fi sigur ca totul este ok.