Club singles. Singur? Haide cu noi!

Excursii si evenimente => Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre => Subiect creat de: admin din Miercuri, 20 Decembrie 2017, 09:59

Titlu: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: admin din Miercuri, 20 Decembrie 2017, 09:59
INFORMATII TRANSPORT

Traseu : Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Balea Cascada si retur
Plecare din Bucuresti  03.08.2018, ora 06:00, din statia Petrom Aurel Vlaicu
Nr. microbuz:  B 284 NEW
Nume si nr tel sofer: BOGDAN  0753 878 454.
Pentru conexiuni la traseu, sunati soferul si stabiliti locul de imbarcare si ora.Tarif 485 lei pentru transport inclus.
Tarif pentru cei care vin din alte zone decat din Bucuresti sau de conexiune, cu mijloace proprii la Balea si vor beneficia doar de transportul zonal: 430 lei

Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/drumetii-muntii-fagarastransfagarasan-3-5-august-2018/ (http://www.singlescamp.ro/eveniment/drumetii-muntii-fagarastransfagarasan-3-5-august-2018/)

Check in: 3 august 2018
Check out 5 august 2018
Cazare: 2 nopti Cabana Balea http://www.balea-turism.ro/localizare-cabana-balea-cascada (http://www.balea-turism.ro/localizare-cabana-balea-cascada)

Servicii incluse:
• cazare 2 nopti  in camera dubla
• mic dejun
• transport Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Balea Cascada si retur (630 km) Este necesara inscrierea pe lista deschisa aici pe forum.
• zonal Balea Cascada – Balea Lac si retur, Balea Cascada – Herghelia Sambata
• Insotitor de grup: Diana Lupu 0720 048.744
• ghid montan

Locuri disponibile: 30

Program
Vineri 3 august  Intalnire grup 5.45. Miniautocarul va pleca din Bucuresti. Plecare din Bucuresti, la ora 6.00 din Statia Petrom Aurel Vlaicu vis a vis de statia de metrou Aurel Vlaicu  - Ploiesti (este o conexiune) - aproximez ca se ajunge la ora 7.00 (imbarcarea se va face de pe traseul miniautocarului) - Brasov - Balea Cascada. Cu 2 zile inainte de excursie primim de la firma de transport numarul masinii, numele si numarul de telefon al soferului; cei care au conexiune de traseu folosesc numarul soferului pt a stabili cu acesta un loc de intalnire, asa cum spuneam pe traseul microbuzului, nu in oras - pt ca in programul excursiei nu sunt inclusi timpi pentru abateri de la ruta. Numele soferului, numarul de telefon al acestuia si numarul masinii vor fi afisate DOAR pe forum, pe acest topic)
Nu se opreste pt masa, nici pe traseu nici la cabana, este nevoie sa aveti cu voi sandviciuri si apa. Check in Cabana Balea ora 11.00 (daca nu avem posibilitatea de early check in, ne schimbam in echipamentul de munte intr-o sala, acolo unde o sa depozitam si bagajele) . Se pleaca pe traseul de Saua Doamnei spre Cascada Balea (nu pe cel clasic pe care-l parcurg excursionistii care nu au nimic comun cu muntele  :)), pe malul raului, apoi traversare spre izvor, alimentare cu apa si se continua pe malul drept a Vaii Balii, pe poteca ce urca spre Pilonul II. Se ajunge la un balcon (zona de panorama), de unde cine doreste poate sa coboare pe poteca pana la cascada (dureaza cca 10 min), apoi sa urce din nou pe traseu. Se continua apoi urcarea pana la pilonul II. Se merge pana la stana, acolo este un podet care traverseaza raul. Intoarcerea va fi pe sosea (sunt o multime de locuri de panorama) – sunt in jur de 5-6 km, deci o ora si jumatate de mers. Plus urcarea de cca 2 ore, total 4 ore.  Seara socializare in zona de bar a cabanei (o s-o avem exclusiv la dispozitie). Cei care doresc doar relaxare  pot alege sa faca o plimbare pana la Cascada Balea, dar pe drumul direct si usor, nu se face mai mult de 40 minute si este doar o plimbare, o sa vedeti pe poteca copii mici si oameni in varsta...

Sambata 4 august  Micul dejun 9.00 Echipati de munte, sandviciuri pregatite (puteti avea la voi ceva nealterabil si sa va pregatiti sub forma de sandvici sau se poate comanda la restaurant), batoane energizante (aduse de acasa pt ca acolo nu gasiti asa ceva), recipient de apa (il veti putea umple in zona de urcare spre Saua Doamnei, e acolo un izvor cu apa tare buna), plecare spre cap de traseu: Balea Lac. De acolo se urca in Saua Doamnei, Varful Paltinul (pauza de gustare), Lacul Capra, Varful Capra, Saua Balii, Balea Lac. Cca 7 ore. Ora 16.00 masa la Balea Lac. Coborare cu microbuzulla Cabana Balea Cascada. Seara petrecere in bar.

Duminica 5 august : 8.00 Micul dejun apoi incepand cu 9.00 vizitare in ordine Muzeul Badea Cartan, 10.00 Ruinele Abatiei cistertiene Carta, 11.00 Herghelia de lipitani Sambata de Sus - grajdurile, liniile de armasari 13.00 Manastirea Sambata de Sus. Plecarea spre casa, masa pe drum.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile.   
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR aici pe topicul deschis pe forum. O sa gasiti detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro (http://www.singlescamp.ro). Imediat dupa inscriere veti primi un Email ce contine datele agentiei Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.  Acest mesaj de rezervare de la agentie contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. Va recomand ca inainte de achita avansul sa verificati inca o data daca aveti liber in perioada de desfasurare a excursiei. De asemenea sa parcurgeti Conditiile de renuntare la o excursie: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/ (http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/) Rezervarile se fac in ordinea de plata a avansurilor, nu a inscrierii.

Observatii: este o actiune care se adreseaza celor care au un profil activ, o excelenta ocazie sa se atinga unul dintre primele 20 varfuri din Romania si asta intr-un ghidaj si pe un traseu care face usoara ascensiunea. Zona in care veti drumetii este exceptionala ca peisaje si panorame, daca prindeti o zi senina se poate vedea Sibiul si Fagarasul, orase aflate la 40 - 80 km distanta. O sa aveti de asemenea ocazia sa vedeti foarte apropiat grupa de munti "regi" ai Romaniei, culminand cu Moldoveanu.

Profil participant: actiunile noastre se adreseaza exclusiv persoanelor single. Urmarim ca oamenii sa se cunoasca, sa comunice...…De aceea oferim un cadru gandit si organizat special pt a face cat mai confortabila interactiunea. Insist pt un profil al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi. Persoane cu rabdare si intelegere ca fac parte dintr-un grup.

Dificultate trasee:
Cabana Balea Cascada – Cascada Balea - retur - usor spre mediu
Balea Lac - Varful Paltinu – Varful Capra - Balea Lac - mediu, nu are grad de dificultate, dar evident ca fiind montan, se urca, se coboara - solicita organismul la efort. Este cel mai facil traseu din Romania care atinge intr-un timp atat de scurt doua varfuri de altitudine peste 2400 m. Diferenta de nivel este de doar 450 m pana la Vf Paltinu.

Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la ea va trebui sa cititi explicatiile si detaliile de mai jos:
Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea incercam sa va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are cat de cat pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort sa le poata parcurge relativ usor.

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atiinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, nu ne cataram pe stanci, sunt de fapt plimbari montane care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!
Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti in cele mai multe cazuri de 2 persoane: un ghid montan calificat si un insotitor de grup la fel specializat in actiuni montane. Daca nu sunteti familiari cu tehnicile de mers pe munte, leader-ul de grup/ghidul montan, va vor oferi suportul necesar. Deci nu va faceti nici o grija ca „veti suferi”, ca veti fi coada grupului, ca veti ramane in munte.

In acelasi timp insa trebuie sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort in spatiu izolat de 3 - 8 ore, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. I-ati tine pe ceilalti in loc, a-ti crea probleme insotitorului de grup si ghidului.

Nu pot sa dau celor care nu au fost niciodata pe munte o masura a efortului pe care urmeaza sa-l depuna. Ceea ce mie mi se pare foarte usor unora le poate parea foarte greu. Ceea ce consider eu ca este foarte facil, altii pot cataloga drept dificil. Este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre traseele care urmeaza sa fie facute, sa cititi la fiecare diferenta de nivel si lungimea. In medie alegem trasee de cca 7 km si diferente de nivel care nu depasesc decat rar 500 m. Adica trasee care se incadreaza ca grad de efort la submediu.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti, de cele mai multe ori de persoane din Salvamont. Grupurile sunt mici intre 9  si maxim 30 persoane astfel ca 2 persoane pot supraveghea indeaproape totul.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-o drumetie montana si de asemenea de semnarea „Responsabilitatii personale” un document care arata ca ati luat la cunostiinta regulile, le-ati inteles si ca orice decurge din nerespectarea lor, de asemenea din lucruri ce nu tin de noi ca organizatori si ghizi nu vor putea fi puse in responsabilitatea noastra. Regulile si explicatiile le puteti consulata aici: http://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/ (http://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/) iar documentul pe care o sa-l semnati il gasiti aici: http://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/ (http://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/)
Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane, de aceea va rog sa cititi si ceea ce am scris particular despre specificitatea acestei actiuni.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele din zilele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sint poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
–   rucsac dimensionat la drumetia la care participati
–   bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna.
–   daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
–   imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
–   bete de drumetie, sau bete de schi, sint recomandate in mod special, mai ales pentru portiunile dificile. Aceste bete pot fi si telescopice.
–   haine de ploaie: geaca si pantaloni impermeabili.
–   fiecare lucru ce este pus in rucsac trebuie sa fie pun intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile pot fi ude.
–   lampa frontala sau minim lanterna
–   nu trebuie sa va lipseasca din rucsac ochelarii si crema de soare.
–   rezervor de apa plin ( 1-2 l)
–   medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin

Deasemenea, in caz ca suferiti de o boala este 100% recomandat sa va consultati medicul inainte de a parcurge vreun traseu montan! Neinformand liderul de tura sau ghidului montan ca suferiti de vreo boala, va asumati intregul risc ce decurge din acest lucru.
Retineti ca veti petrece intre 3 si 8 ore/zi mergand in zone montane, in care vremea este cateodata greu de prognozat. Din aceasta cauza este recomandat sa fiti bine echipati pentru programele/turele montane/drumetiile la care participati. Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta.

Mancare:
Alimentatia este foarte importanta pe munte, de aceea dati o atentie deosebita acestui aspect si aveti de grija ce mancati si in ce cantatitati. Mesele de dimineata se vor servi la cabane sau pensiuni, in functie de program. Mesele de pranz au in componenta sandwisch-uri, pe care vi le pregatiti fiecare, mai ales in zilele de drumetie. Sa aveti cu voi produse dulci si energizante gen batoane cu ciocolata. Mesele de seara se vor servi la cabane/pensiuni. Va rugam ca in situatia in care sunteti vegetarieni sau aveti o anumita dieta sa aveti la d-voastra o cantitate de alimente. Este posibil ca in locurile izolate in care servim masa sa nu vi se poata asigura feluri de mancare care sa se incadreze in dieta. Nu intra in responsabilitatea ghidului si nici a agentiei rezolvarea unor astfel de situatii.

Surse de apa: In general apa de izvor din muntii Romaniei este potabila, dar asa cum recomandam este bine sa aveti cu dvs apa sau pastile de curatare/dezinfectare a apei, pentru a evita orice neplaceri.

Vremea: Luna august este cea mai potrivita pentru a urca in Muntii Fagaras, in special in prima parte a ei. Dar nu se stie niciodata....Asa ca uneori din cauza conditiilor meteorologice, si pentru securitatea dvs. va fi necesara schimbarea partiala sau in intregime a traseului ce urmeaza a fi parcurs. Aceste schimbari se vor face de comun acord, cu explicarea tuturor variantelor, dar ghidul va fi cel care va lua hotararea finala.

Imagini cu locurile prin care urmeaza sa treceti:

(https://img15.hostingpics.net/pics/167155unicaTransfagarasanET28032017.jpg) (https://www.hostingpics.net/viewer.php?id=167155unicaTransfagarasanET28032017.jpg)

(https://img15.hostingpics.net/pics/6120684LaculCapra51.jpg) (https://www.hostingpics.net/viewer.php?id=6120684LaculCapra51.jpg)

(https://img15.hostingpics.net/pics/53686816915554193.jpg) (https://www.hostingpics.net/viewer.php?id=53686816915554193.jpg)

(https://img15.hostingpics.net/pics/476619BleaCascada.jpg) (https://www.hostingpics.net/viewer.php?id=476619BleaCascada.jpg)

(https://img15.hostingpics.net/pics/554312Balealac.jpg) (https://www.hostingpics.net/viewer.php?id=554312Balealac.jpg)

(https://img15.hostingpics.net/pics/990845balealac.jpg) (https://www.hostingpics.net/viewer.php?id=990845balealac.jpg)

(https://img15.hostingpics.net/pics/552569cabanabalealac.jpg) (https://www.hostingpics.net/viewer.php?id=552569cabanabalealac.jpg)

(https://img15.hostingpics.net/pics/863409DSCF1322.jpg) (https://www.hostingpics.net/viewer.php?id=863409DSCF1322.jpg)

(https://img15.hostingpics.net/pics/764257laculcapra.jpg) (https://www.hostingpics.net/viewer.php?id=764257laculcapra.jpg)

(https://img15.hostingpics.net/pics/677410LaculCapraFagaras1.jpg) (https://www.hostingpics.net/viewer.php?id=677410LaculCapraFagaras1.jpg)

(https://img15.hostingpics.net/pics/702936P1040151.jpg) (https://www.hostingpics.net/viewer.php?id=702936P1040151.jpg)

Cabana Balea Cascada

(https://img15.hostingpics.net/pics/98866581.jpg) (https://www.hostingpics.net/viewer.php?id=98866581.jpg)

(https://img15.hostingpics.net/pics/762476bsibiutransfagarasanpensiunevilabaleacascada18880.jpg) (https://www.hostingpics.net/viewer.php?id=762476bsibiutransfagarasanpensiunevilabaleacascada18880.jpg)

(https://img15.hostingpics.net/pics/152333124168336879327.jpg) (https://www.hostingpics.net/viewer.php?id=152333124168336879327.jpg)
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: gigel din Sâmbătă, 24 Martie 2018, 18:14
buna seara,

pe aici nu este nimeni interesati??   am vazut acest traseu de citeva ori dar din pacate din masina sau telecabina....sunt absolut sigura ca nu e acelasi  lucru si cu piciorul.

abia astept acest traseu.

o seara frumoasa! :thumbup:
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: krondia din Duminică, 25 Martie 2018, 11:27
Buna Gigel, intuiesti corect, traseul este spectaculos fara sa fie extrem de dificil- este necesara totusi o minima conditie fizica.

 Sa speram ca, pe masura ce ne apropiem de actiune, vor aparea si discutiile, conteaza mult pentru atmosfera grupului.
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: gigel din Luni, 16 Aprilie 2018, 21:01
buna,


sper sa fac fata situatiei...oricum pina la transfagarasan ma mai antrenez in alte 3 excursi cu acelasi scop *|* :thumbup:


o seara minuata!
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: valivalahul din Miercuri, 06 Iunie 2018, 14:58
Buna ziua,
am inteles ca traseele se vor stabili in functie de vreme.
In caz ca avem soare, ce trasee vom face?
Pana cand nu aflu traseul sau o harta ca sa-mi dau seama de diferenta de nivel, nu ma aventurez.
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: violet70 din Marţi, 03 Iulie 2018, 17:14
Buna ziua,
Referitor la locul liber (ultimul) la fete . nu mai e liber ,tocmai am platit avansul ! *|*
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Angela B din Duminică, 08 Iulie 2018, 00:03
 Iulia si Cornelina aici trebuie sa va organizati cu transportul din Cluj.
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Serena din Luni, 09 Iulie 2018, 10:03
Bună ziua!
Eu sunt din Constanța și ca să ajung, pentru această acțiune, la ora 5.45 la punctul de întâlnire, posibilitățile de transport sunt aproape inexistente. Pentru acest lucru, fac un apel către voi: există cineva care mă poate găzdui în noaptea premergătoare plecării?  :flori: Dacă nu, mă organizez cu cazarea la hotel. Mulțumesc!
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: violet70 din Miercuri, 11 Iulie 2018, 19:55
Buna Serena !
Eu vin din Tg-Jiu, la hotel m-am gandit si eu !

Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Cristina24 din Miercuri, 11 Iulie 2018, 22:06
Bună ziua!
Eu sunt din Constanța și ca să ajung, pentru această acțiune, la ora 5.45 la punctul de întâlnire, posibilitățile de transport sunt aproape inexistente. Pentru acest lucru, fac un apel către voi: există cineva care mă poate găzdui în noaptea premergătoare plecării?  :flori: Dacă nu, mă organizez cu cazarea la hotel. Mulțumesc!

Cu ce mergi din Constanta in Bucuresti? Poate mergem impreuna si luam si o cazare pe undeva.
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Serena din Miercuri, 11 Iulie 2018, 22:23

*
                 
Mesaje postate: 8

Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
« Răspuns #9 : Azi la 22:06 »
Citat
Citat din: Serena din Luni, 09 Iulie 2018, 10:03
Bună ziua!
Eu sunt din Constanța și ca să ajung, pentru această acțiune, la ora 5.45 la punctul de întâlnire, posibilitățile de transport sunt aproape inexistente. Pentru acest lucru, fac un apel către voi: există cineva care mă poate găzdui în noaptea premergătoare plecării?  :flori: Dacă nu, mă organizez cu cazarea la hotel. Mulțumesc!

Cu ce mergi din Constanta in Bucuresti? Poate mergem impreuna si luam si o cazare pe undeva.

Intenționez să plec cu trenul cu o zi înainte și să iau cazare  la hotel Ibis lângă gară. Sună-mă și vorbim: 0766443911. Dana sunt.
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: zsoka din Sâmbătă, 14 Iulie 2018, 15:23
Buna ,
daca renunta o doamna sau domnisoara sunt super dornica sa preiau locul !!! :giggle:
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: RaduM din Luni, 16 Iulie 2018, 12:02
Buna ziua , daca toate informatiile se primesc pe forum , cum pot scrie unui organizator (de pe acest forum se pot trimite mesaje private unui organizator , macar un mesaj pt. o excursie, in care sa pot primi sfaturile de care eu personal am nevoie , de exemple legate de deplasare) ca sa ma ajute cu niste sfaturi :
 - eu vin din Cluj , ce imi recomandati sa vin cu masina pina la cabana unde vom fi cazati (sunt in fata suficiente locuri de parcare ? , la plecare se mai intoare autobuzul in acea parcare ? ) sau sa vin cu trenul pina in Brasov (ma poate lua autobuzul din fata de la gara din Brasov ? si la plecare sa ma lase tot in fata garii )
 - referitor la echipamentul pt. munte , se pot folosi ghete pt. munte dar joase ?
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: cornelina din Luni, 16 Iulie 2018, 12:45
Doamne ce de clujeni in Fagaras.
Cel putin 4, fara sa il socotim pe Radu.  :thumbup:

RaduM: din experienta mea, eu optez pentru ghete cu glezne.
Parcare daca te uiti pe site-ul hotelui se pare ca au.

Mai facem un inventar in saptamana dinainte sa mergem grup compact din Cluj si sa impartim costurile de transport. Sau macar sa gasim alternative.

Zi faina
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: krondia din Luni, 16 Iulie 2018, 21:54
Buna tuturor!

Sunt Diana Lupu, insotitorul de grup pentru drumetia in Fagaras.

Recomandarea mea pentru cei care nu se pot conecta la traseul microbuzului este sa scrie aici pe forum, precizand localitatea din care vin si modalitatile alternative de transport tocmai pentru a se putea gasi mai usor modalitati de grupaj.

Microbuzul nu intra de regula prin localitati dar cu siguranta se va gasi o solutie daca exista solicitari in acest sens.

Parcarea de la cabana este destul de incapatoare dar chiar si azi, desi era luni si de ploaie, erau multe masini. Cand vom merge noi va fi weekend si, din experienta,  in august este foarte aglomerat. Va recomand sa va conectati la traseul microbuzului daca acest lucru este posibil.

Referitor la echipament, gheata inalta este cea mai buna varianta pentru Fagaras si traseele pe care le vom parcurge noi, protejeaza mult mai bine glezna. Vom pasi pe pietre care se deplaseaza usor, alunecoase care favorizeaza aparitia entorselor.
Am fost chiar azi pe o parte din traseu si la intoarcere m-a prins ploaia. Situatia s-a schimbat total, pietrele au devenit mult mai alunecoase, in doar cateva minute paraiasele au invadat poteca. Din fericire a fost o ploaie usoara dar riscul de precipitatii in Fagaras ramane, avand in vedere altitudinea.

Dintre cei inscrisi, este cineva care urca pentru prima oara pe munte sau care mai are neclaritati in legatura cu echipamentul?
Va rog sa parcurgeti cu atentie recomandarile privitoare la echipament si sa le respectati intocmai, pentru a evita eventuale stari de disconfort sau chiar accidentarile.

Voi publica putin mai tarziu cateva fotografii de azi. Traseul este foarte frumos, vineri dupa-amiaza vom pleca de la Balea Cascada pe traseul de Saua Doamnei spre Cascada Balea, un traseu care nu implica grad de dificultate in afara de faptul ca se urca putin...  :)
Sambata vom fi insotiti de un ghid salvamont, traseul este descris in prezentarea actiunii, dar daca vremea este cumva nefavorabila se va alege,  tinand cont si de recomandrile acestuia, un traseu pe care sa il putem parcurge in siguranta.

Pe curand, toate bune pana atunci!
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: krondia din Marţi, 17 Iulie 2018, 00:00
Fagaras, astazi, 16 iulie

(https://s22.postimg.cc/iwxxow07l/IMG_20180716_235114.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s22.postimg.cc/w13i1t56p/IMG_20180716_132430.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s22.postimg.cc/siri4u44h/IMG_20180716_225658.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s22.postimg.cc/f0klt2mzl/IMG_20180716_225725.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s22.postimg.cc/arfvqwrg1/IMG_20180716_225825.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s22.postimg.cc/hunr6jcb5/IMG_20180716_230035.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s22.postimg.cc/6v2juyogx/IMG_20180716_230154.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s22.postimg.cc/f0klt3hup/IMG_20180716_230527.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s22.postimg.cc/ent7mx7ap/IMG_20180716_234717.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s22.postimg.cc/jmgq1gqj5/IMG_20180716_234753.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s22.postimg.cc/ol48fyrr5/IMG_20180716_234952.jpg) (https://postimages.org/)

free image host (https://postimages.org/)
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Madalina din Marţi, 17 Iulie 2018, 10:58
Bună ziua! În momentul de față singura variantă de transport pe care o am este microbuzul cu plecare din Galați la ora 6:00. Există posibilitatea să mă conectez la microbuz având în vedere că în Brașov ajung în jurul orei 10:45?
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: krondia din Marţi, 17 Iulie 2018, 11:39
Madalina, conform programului la ora 11:00 ar trebui sa fim deja la Balea. Trebuie gasita o alta varianta, eventual o noapte de cazare la Bucuresti sau Brasov.
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Madalina din Miercuri, 18 Iulie 2018, 08:40
Se pare că nu am altă variantă decât să mă cazez o noapte în Bucuresti. Precizez că am achitat excursia fără transport inclus. În cazul în care voi opta pentru transport din București (doar dus, nu și întors) trebuie să plătesc la șofer sau la agenție?
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: krondia din Miercuri, 18 Iulie 2018, 10:58
Madalina, sunteti mai multi care veniti cu o zi inainte in Bucuresti. Va recomand sa vorbiti intre voi si sa va luati impreuna cazare, impartind apoi si costurile de transport spre punctul de plecare.

Referitor la transport, cel mai bine intreaba la agentie cum sa procedezi.
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Madalina din Miercuri, 18 Iulie 2018, 11:35
Ok! Las aici nr.meu ( tel. 0740269380) în cazul în care vrea cineva să mă contacteze și să vorbim de cazare. O zi frumoasă!
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: clodclaudiu din Miercuri, 18 Iulie 2018, 15:50
buna seara diana locul la baieti m ai este liber s au sun la agentie  ?
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: krondia din Miercuri, 18 Iulie 2018, 16:01
Buna Claudiu, vad ca pe site este in continuare posibila rezervarea, eu zic sa te inscrii si apoi sa verifici la agentie.
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: clodclaudiu din Joi, 19 Iulie 2018, 13:28
s-a ocupat ultimul loc la baieti
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: violet70 din Vineri, 20 Iulie 2018, 17:59
Buna ziua!
E posibil sa ma racordez la traseu din Predeal?
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: krondia din Vineri, 20 Iulie 2018, 18:31
Deschidem listele de inscriere la transport.
Adaugati-va prenumele si initiala numelui pe lista si locul de imbarcare - de ex. :

1. Diana L. - urcare din Brasov 

Ora si locul exact de imbarcare pentru cei care urca pe traseu se stabilesc de catre fiecare impreuna cu soferul.
Cu 1-2 zile inainte de plecare se va publica pe forum numele, numarul de telefon al soferului si numarul masinii.

Asigurati-va ca ati luat cu copy/paste ULTIMA lista (altfel lasati pe alti inscrisi pe dinafara).

Observatii de care suntati rugati sa tineti cont:
- adaugarea pe lista se face individual si personal. Nu inscrieti alte persoane. Pentru agentie aceasta reprezinta cererea de rezervare la mijlocul de transport

- singura forma de inscriere este cea de pe forum

- daca renuntati la transport sau excursie, stergeti-va de pe lista, refacand-o.


Lista transport Bucuresti - Ploiesti - Predeal - Brasov - Balea Cascada si retur

1.
2.
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Serena din Vineri, 20 Iulie 2018, 20:49
Lista transport Bucuresti - Ploiesti - Predeal - Brasov - Balea Cascada si retur

1. Dănuța N. -  București
2.
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: violet70 din Sâmbătă, 21 Iulie 2018, 10:26
Lista transport Bucuresti - Ploiesti - Predeal - Brasov - Balea Cascada si retur

1. Dănuța N. -  București
2. Violeta D. - urcare din Predeal
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Anomis din Sâmbătă, 21 Iulie 2018, 17:38
1. Dănuța N. -  București
2. Violeta D. - urcare din Predeal
3. Simona A - urcare din Fagaras
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Anomis din Sâmbătă, 21 Iulie 2018, 17:42
Lista transport Bucuresti - Ploiesti - Predeal - Brasov - Balea Cascada si retur

1. Dănuța N. -  București
2. Violeta D. - urcare din Predeal
3. Simona A. - urcare din Făgăraș
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Matei Mihaela din Sâmbătă, 21 Iulie 2018, 20:42
1. Dănuța N. -  București
2. Violeta D. - urcare din Predeal
3. Simona A. - urcare din Făgăraș
4. Mihaela M. - Bucuresti
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: oli din Sâmbătă, 21 Iulie 2018, 21:02
1. Dănuța N. -  București
2. Violeta D. - urcare din Predeal
3. Simona A. - urcare din Făgăraș
4. Mihaela M. - Bucuresti
5. Olivia B.-Bucuresti
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Angela B din Duminică, 22 Iulie 2018, 00:22
Lista transport Bucuresti - Ploiesti - Predeal - Brasov - Balea Cascada si retur

1. Dănuța N. -  București
2. Violeta D. - urcare din Predeal
3. Simona A. - urcare din Făgăraș
4. Mihaela M. - Bucuresti
5. Olivia B.-Bucuresti
6. Angela B. - Bucuresti
7.
8.
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: clodclaudiu din Duminică, 22 Iulie 2018, 10:15

Offline Angela B
Jr. Member
**
 
Mesaje postate: 61

Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
« Răspuns #32 : Azi la 00:22 »
Citat
Lista transport Bucuresti - Ploiesti - Predeal - Brasov - Balea Cascada si retur

1. Dănuța N. -  București
2. Violeta D. - urcare din Predeal
3. Simona A. - urcare din Făgăraș
4. Mihaela M. - Bucuresti
5. Olivia B.-Bucuresti
6. Angela B. - Bucuresti
7.clodclaudiu-bucuresti
8.
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: wonderland din Duminică, 22 Iulie 2018, 10:33
clodclaudiu, pe listele de transport ne trecem cu numele mic si inițiala numelui de familie si locul de urcare (asta ai facut corect). Altfel va fi greu pentru cei din agenție să coreleze nickname-ul cu persoana...
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Angela B din Duminică, 22 Iulie 2018, 10:36
Lista transport Bucuresti - Ploiesti - Predeal - Brasov - Balea Cascada si retur

1. Dănuța N. -  București
2. Violeta D. - urcare din Predeal
3. Simona A. - urcare din Făgăraș
4. Mihaela M. - Bucuresti
5. Olivia B.-Bucuresti
6. Angela B. - Bucuresti
7.clodclaudiu-bucuresti
8.
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: clodclaudiu din Duminică, 22 Iulie 2018, 11:15

Mesaje postate: 62

Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
« Răspuns #32 : Azi la 00:22 »
Citat
Lista transport Bucuresti - Ploiesti - Predeal - Brasov - Balea Cascada si retur

1. Dănuța N. -  București
2. Violeta D. - urcare din Predeal
3. Simona A. - urcare din Făgăraș
4. Mihaela M. - Bucuresti
5. Olivia B.-Bucuresti
6. Angela B. - Bucuresti
7.claudiu.c -  bucuresti
8.
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Claudia Nacu din Duminică, 22 Iulie 2018, 17:21
Buna! As dori exact traseul microbusului cu ora de conectare langa Brasov.
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Claudia Nacu din Duminică, 22 Iulie 2018, 17:28

1. Dănuța N. -  București
2. Violeta D. - urcare din Predeal
3. Simona A. - urcare din Făgăraș
4. Mihaela M. - Bucuresti
5. Olivia B.-Bucuresti
6. Angela B. - Bucuresti
7.claudiu.c -  bucuresti
8. Claudia N.-Brasov
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Angela B din Duminică, 22 Iulie 2018, 19:24
Lista transport Bucuresti - Ploiesti - Predeal - Brasov - Balea Cascada si retur


 1. Dănuța N. -  București
 2. Violeta D. - urcare din Predeal
 3. Simona A. - urcare din Făgăraș
 4. Mihaela M. - Bucuresti
 5. Olivia B.- Bucuresti
 6. Angela B. - Bucuresti
 7. Claudiu C -  bucuresti
 8. Claudia N.- Brasov
 9.
10.
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: eugenandrei din Duminică, 22 Iulie 2018, 19:27
Lista transport Bucuresti - Ploiesti - Predeal - Brasov - Balea Cascada si retur


 1. Dănuța N. -  București
 2. Violeta D. - urcare din Predeal
 3. Simona A. - urcare din Făgăraș
 4. Mihaela M. - Bucuresti
 5. Olivia B.- Bucuresti
 6. Angela B. - Bucuresti
 7. Claudiu C -  bucuresti
 8. Claudia N.- Brasov
 9. Eugen A. - Bucuresti
10.
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Cristina24 din Duminică, 22 Iulie 2018, 21:38
Lista transport Bucuresti - Ploiesti - Predeal - Brasov - Balea Cascada si retur


 1. Dănuța N. -  București
 2. Violeta D. - urcare din Predeal
 3. Simona A. - urcare din Făgăraș
 4. Mihaela M. - Bucuresti
 5. Olivia B.- Bucuresti
 6. Angela B. - Bucuresti
 7. Claudiu C -  bucuresti
 8. Claudia N.- Brasov
 9. Eugen A. - Bucuresti
10.Cristina M / Bucuresti
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Syzygium din Luni, 23 Iulie 2018, 06:48
Sunt inscrisa la excursia in Fagaras dar nu pot sa merg.
In cazul in care cineva doreste sa mearga in locul meu, las aici numarul de telefon ca sa putem lua legatura: 0723270306. (nu sunt intotdeauna disponibila la telefon dar puteti lasa un mesaj sau ma puteti contacta pe whatsapp.)
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: IrinaA din Luni, 23 Iulie 2018, 09:32
 Daca mai e disponibil, sunt interesata. Ti-am lasat si un mesaj 0748670027
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: IrinaA din Luni, 23 Iulie 2018, 22:45
 1. Dănuța N. -  București
 2. Violeta D. - urcare din Predeal
 3. Simona A. - urcare din Făgăraș
 4. Mihaela M. - Bucuresti
 5. Olivia B.- Bucuresti
 6. Angela B. - Bucuresti
 7. Claudiu C -  bucuresti
 8. Claudia N.- Brasov
 9. Eugen A. - Bucuresti
10.Cristina M / Bucuresti
11. Irina A urcare Bucuresti
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: gigel din Luni, 23 Iulie 2018, 22:51
buna seara,


voi indrazni sa particip si eu la aceasta excursie,,,, *|* *|* *|*

Lista transport Bucuresti - Ploiesti - Predeal - Brasov - Balea Cascada si retur


  1. Dănuța N. -  București
 2. Violeta D. - urcare din Predeal
 3. Simona A. - urcare din Făgăraș
 4. Mihaela M. - Bucuresti
 5. Olivia B.- Bucuresti
 6. Angela B. - Bucuresti
 7. Claudiu C -  bucuresti
 8. Claudia N.- Brasov
 9. Eugen A. - Bucuresti
10.Cristina M / Bucuresti
11. Irina A urcare Bucuresti
12.Maria V -Bucuresti

o seara minunata! :thu
 :dance:
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Flr din Marţi, 24 Iulie 2018, 00:59
Lista transport Bucuresti - Ploiesti - Predeal - Brasov - Balea Cascada si retur


  1. Dănuța N. -  București
 2. Violeta D. - urcare din Predeal
 3. Simona A. - urcare din Făgăraș
 4. Mihaela M. - Bucuresti
 5. Olivia B.- Bucuresti
 6. Angela B. - Bucuresti
 7. Claudiu C -  bucuresti
 8. Claudia N.- Brasov
 9. Eugen A. - Bucuresti
10.Cristina M / Bucuresti
11. Irina A urcare Bucuresti
12.Maria V -Bucuresti
13. Florin A. -Brasov
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: RaduM din Marţi, 24 Iulie 2018, 20:02
 Cornelia , ma bucur sa vad ca mai vine lume din Cluj , daca mai stii din cei din Cluj si poti vb cu ei , ce propui sa mergem din Cluj in Brasov si acolo sa ne alaturam celor din Bucuresti sau sa mergem direct pe transfagarasan ? a doua sulotie mi se pare mai buna ca se ajunge usor la Sibiu da sa vedem ce zic ceilalti
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: cornelina din Marţi, 24 Iulie 2018, 21:42
Radu,

Din Cluj, conform distanta.ro, sunt maxim 3 ore, pana la Balea Cascada.
Propunerea mea e sa plecam vineri dimineata, undeva pe la 7 din Cluj, sa avem marja de neprevazut.
Ma rog, voi porniti din Cluj, pe mine ma luati din Turda, dupa o jumatate de ora   :coolsmiley:

Daca nu intervine altceva, vom fi 5: Eu, Claudia, Dana, Iulia si cu tine.
Deci musai 2 auto.

Te oferi sofer?! :)

Mai punctez pe final de saptamana cu restul fetelor si revin cu informatii.

Iulia, vii cu noi sau ai alte planuri?!

Seara faina!

Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: RaduM din Marţi, 24 Iulie 2018, 22:01
Cornelia, vin sofer si pot sa merg prin Turda dar la mine in masina incapem maxim 3 cu bagaje deci mai trebuie sa vina inca cineva cu masina , si as pleca o ora mai devreme , daca ajungem pe la 10 la Bilea e mai bine , ca avem sanse mai mari sa gasim locuri de parcare , plus ca nu stiu drumul dupa ce trecem de Sibiu , dar daca suntem mai multi ne descurcam.
De abia astept excursia.
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: cornelina din Marţi, 24 Iulie 2018, 22:41
Radu,

Mai negociem ora de plecare ;).
Legat de drumuri necunoscute: traiasca Waze-ul si indicatoarele.

Daca vine si Iulia, vom merge 2 masini, si vom face coloana  :2funny:, pana la Balea Cascada.

Va fi bine, vei vedea.

E prima iesire pentru tine?!
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Emilia din Marţi, 24 Iulie 2018, 22:52
Lista transport Bucuresti - Ploiesti - Predeal - Brasov - Balea Cascada si retur


  1. Dănuța N. -  București
 2. Violeta D. - urcare din Predeal
 3. Simona A. - urcare din Făgăraș
 4. Mihaela M. - Bucuresti
 5. Olivia B.- Bucuresti
 6. Angela B. - Bucuresti
 7. Claudiu C -  bucuresti
 8. Claudia N.- Brasov
 9. Eugen A. - Bucuresti
10.Cristina M / Bucuresti
11. Irina A urcare Bucuresti
12.Maria V -Bucuresti
13. Florin A. -Brasov
14. Emilia -Ploieşti
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: cristigogan din Miercuri, 25 Iulie 2018, 19:52
Lista transport Bucuresti - Ploiesti - Predeal - Brasov - Balea Cascada si retur


  1. Dănuța N. -  București
 2. Violeta D. - urcare din Predeal
 3. Simona A. - urcare din Făgăraș
 4. Mihaela M. - Bucuresti
 5. Olivia B.- Bucuresti
 6. Angela B. - Bucuresti
 7. Claudiu C -  bucuresti
 8. Claudia N.- Brasov
 9. Eugen A. - Bucuresti
10.Cristina M / Bucuresti
11. Irina A urcare Bucuresti
12.Maria V -Bucuresti
13. Florin A. -Brasov
14. Emilia -Ploieşti
15. Cristian G. - Bucuresti
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: cornelina din Miercuri, 25 Iulie 2018, 20:39
Radu,

Se pare ca vom pleca mai devreme.
Cu vreo ora, cum ai propus tu :)

Asta, in urma conversatiei cu alti cunoscatori de drum pana la Balea.

Ne auzim zilele viitoare.
Daca ai intrebari, ne putem auzi la un telefon.

Toate cele bune!
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: RaduM din Miercuri, 25 Iulie 2018, 22:07
Cornelia , lasa-mi un nr. de telefon sau un e-mail si vb. mai avem 1 spt.
deja ma gindesc ce pun la drum
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: RaduM din Miercuri, 25 Iulie 2018, 22:09
prin zona e si cetatea Poenari , eu nu am fost acolo nicidata . Daca mai sunt si altii care vor sa urce la cetatea Poenari poate ghidul sa o includa intr-un traseu sau sa avem o excursie optionala pina acolo ?
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: krondia din Miercuri, 25 Iulie 2018, 23:23
Cetatea de la Poenari este inchisa de la inceputul lunii din cauza ursilor care misuna in zona, nu cred sa se deschida prea curand.
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: cornelina din Miercuri, 25 Iulie 2018, 23:46
RaduM: Cornelina1999@yahoo.com.

Vom stabili astfel detaliile de drum.
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Dana Buica din Joi, 26 Iulie 2018, 00:33
Lista transport Bucuresti - Ploiesti - Predeal - Brasov - Balea Cascada si retur


  1. Dănuța N. -  București
 2. Violeta D. - urcare din Predeal
 3. Simona A. - urcare din Făgăraș
 4. Mihaela M. - Bucuresti
 5. Olivia B.- Bucuresti
 6. Angela B. - Bucuresti
 7. Claudiu C -  bucuresti
 8. Claudia N.- Brasov
 9. Eugen A. - Bucuresti
10.Cristina M / Bucuresti
11. Irina A urcare Bucuresti
12.Maria V -Bucuresti
13. Florin A. -Brasov
14. Emilia -Ploieşti
15. Cristian G. - Bucuresti
16, Dana B - Bucuresti
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: geo din Joi, 26 Iulie 2018, 13:27
 1. Dănuța N. -  București
 2. Violeta D. - urcare din Predeal
 3. Simona A. - urcare din Făgăraș
 4. Mihaela M. - Bucuresti
 5. Olivia B.- Bucuresti
 6. Angela B. - Bucuresti
 7. Claudiu C -  bucuresti
 8. Claudia N.- Brasov
 9. Eugen A. - Bucuresti
10.Cristina M / Bucuresti
11. Irina A urcare Bucuresti
12.Maria V -Bucuresti
13. Florin A. -Brasov
14. Emilia -Ploieşti
15. Cristian G. - Bucuresti
16, Dana B - Bucuresti
17. George D-Bucuresti
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Gigi din Joi, 26 Iulie 2018, 15:36
 1. Dănuța N. -  București
 2. Violeta D. - urcare din Predeal
 3. Simona A. - urcare din Făgăraș
 4. Mihaela M. - Bucuresti
 5. Olivia B.- Bucuresti
 6. Angela B. - Bucuresti
 7. Claudiu C -  bucuresti
 8. Claudia N.- Brasov
 9. Eugen A. - Bucuresti
10.Cristina M / Bucuresti
11. Irina A urcare Bucuresti
12.Maria V -Bucuresti
13. Florin A. -Brasov
14. Emilia -Ploieşti
15. Cristian G. - Bucuresti
16, Dana B - Bucuresti
17. George D-Bucuresti
18. Gheorghe E - urcare din Breaza
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: krondia din Joi, 26 Iulie 2018, 16:21

Gigi, autocarul nu trece prin Breaza, poti stabili impreuna cu soferul un punct de imbarcare pe DN1.

Pentru Brasov voi contacta eu soferul si voi scrie pe forum locul si ora de unde vom urca.

Va rog sa va pregatiti echipamentul obligatoriu de munte, in lipsa acestuia nu veti putea participa la trasee.

Vremea se anunta in continuare capricioasa, vom avea nevoie de incaltaminte cu talpa aderenta, impermeabila, haina de munte impermeabila,

pelerina, pantalon de munte, tricouri tehnice. Puneti la voi si haine mai groase, polar, inclusiv caciula si manusi - eu chiar le-am folosit acum doua

saptamani.

Am vazut o discutie referitoare la betele de trekking. Le recomand, preiau mult din greutatea corpului, sunt un sprijin real la coborare, cel mai bine sa aveti doua.

Daca mai aveti intrebari referitoare la echipament nu ezitati sa scrieti aici, pot fi utile si altora.


Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: LUK din Joi, 26 Iulie 2018, 17:14
1. Dănuța N. -  București
 2. Violeta D. - urcare din Predeal
 3. Simona A. - urcare din Făgăraș
 4. Mihaela M. - Bucuresti
 5. Olivia B.- Bucuresti
 6. Angela B. - Bucuresti
 7. Claudiu C -  bucuresti
 8. Claudia N.- Brasov
 9. Eugen A. - Bucuresti
10.Cristina M / Bucuresti
11. Irina A urcare Bucuresti
12.Maria V -Bucuresti
13. Florin A. -Brasov
14. Emilia -Ploieşti
15. Cristian G. - Bucuresti
16, Dana B - Bucuresti
17. George D-Bucuresti
18.Lucretia P-Bucuresti
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: cornelina din Joi, 26 Iulie 2018, 17:24
 Auleo

Lucretia l-ai dat jos de pe lista pe Gigi?!
Lasa-l sa urce si el din Breaza. Sau ma rog, de pe DN1, cum zice Diana.

Refa lista eventual si ii faci la Gigi cinste cu o bere.  *|*
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: LUK din Joi, 26 Iulie 2018, 18:51
1. Dănuța N. -  București
 2. Violeta D. - urcare din Predeal
 3. Simona A. - urcare din Făgăraș
 4. Mihaela M. - Bucuresti
 5. Olivia B.- Bucuresti
 6. Angela B. - Bucuresti
 7. Claudiu C -  bucuresti
 8. Claudia N.- Brasov
 9. Eugen A. - Bucuresti
10.Cristina M / Bucuresti
11. Irina A urcare Bucuresti
12.Maria V -Bucuresti
13. Florin A. -Brasov
14. Emilia -Ploieşti
15. Cristian G. - Bucuresti
16, Dana B - Bucuresti
17. George D-Bucuresti
1. Dănuța N. -  București
 2. Violeta D. - urcare din Predeal
 3. Simona A. - urcare din Făgăraș
 4. Mihaela M. - Bucuresti
 5. Olivia B.- Bucuresti
 6. Angela B. - Bucuresti
 7. Claudiu C -  bucuresti
 8. Claudia N.- Brasov
 9. Eugen A. - Bucuresti
10.Cristina M / Bucuresti
11. Irina A urcare Bucuresti
12.Maria V -Bucuresti
13. Florin A. -Brasov
14. Emilia -Ploieşti
15. Cristian G. - Bucuresti
16, Dana B - Bucuresti
17. George D-Bucuresti
1. Dănuța N. -  București
 2. Violeta D. - urcare din Predeal
 3. Simona A. - urcare din Făgăraș
 4. Mihaela M. - Bucuresti
 5. Olivia B.- Bucuresti
 6. Angela B. - Bucuresti
 7. Claudiu C -  bucuresti
 8. Claudia N.- Brasov
 9. Eugen A. - Bucuresti
10.Cristina M / Bucuresti
11. Irina A urcare Bucuresti
12.Maria V -Bucuresti
13. Florin A. -Brasov
14. Emilia -Ploieşti
15. Cristian G. - Bucuresti
16, Dana B - Bucuresti
17. George D-Bucuresti
18.Gheoeghe E-urcare din Breaza
19.Lucretia P-Bucuresti
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: wonderland din Joi, 26 Iulie 2018, 20:23
Lista se ia cu copy-paste, nu cu quote/citat. Aveți grijă sp fie ultima, cea mai recentă listă, o puneti cu copy-paste în câmpul de răspuns, apoi vă adăugați, fără să ștergeți pe nimeni


Lista transport Bucuresti - Ploiesti - Predeal - Brasov - Balea Cascada si retur
1. Dănuța N. -  București
 2. Violeta D. - urcare din Predeal
 3. Simona A. - urcare din Făgăraș
 4. Mihaela M. - Bucuresti
 5. Olivia B.- Bucuresti
 6. Angela B. - Bucuresti
 7. Claudiu C -  bucuresti
 8. Claudia N.- Brasov
 9. Eugen A. - Bucuresti
10.Cristina M / Bucuresti
11. Irina A urcare Bucuresti
12.Maria V -Bucuresti
13. Florin A. -Brasov
14. Emilia -Ploieşti
15. Cristian G. - Bucuresti
16, Dana B - Bucuresti
17. George D-Bucuresti
18. Gheorghe E - urcare din Breaza
19. Lucretia P-Bucuresti
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Claudia Nacu din Duminică, 29 Iulie 2018, 09:19
Cineva din Iasi mai vine?
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Mihaela Nastasie din Duminică, 29 Iulie 2018, 16:09
Lista transport Bucuresti - Ploiesti - Predeal - Brasov - Balea Cascada si retur
1. Dănuța N. -  București
 2. Violeta D. - urcare din Predeal
 3. Simona A. - urcare din Făgăraș
 4. Mihaela M. - Bucuresti
 5. Olivia B.- Bucuresti
 6. Angela B. - Bucuresti
 7. Claudiu C -  bucuresti
 8. Claudia N.- Brasov
 9. Eugen A. - Bucuresti
10.Cristina M / Bucuresti
11. Irina A urcare Bucuresti
12.Maria V -Bucuresti
13. Florin A. -Brasov
14. Emilia -Ploieşti
15. Cristian G. - Bucuresti
16, Dana B - Bucuresti
17. George D-Bucuresti
18. Gheorghe E - urcare din Breaza
19. Lucretia P-Bucuresti
20.Mihaela Nastasie-Bucuresti
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: krondia din Marţi, 31 Iulie 2018, 12:21
Cetatea Poenari a fost redeschisa ieri dar programul nostru nu ne permite sa ajungem si aici.
Cetatea poate fi vizitata doar de doua ori pe zi, la ora 10 si la ora 15 iar turistii sunt insotiti de jandarmi. Accesul normal in cetate se va face abia dupa relocarea ursilor din zona.

Acum prognoza arata mai bine pe weekend, au disparut ploile. Oricum, cu echipamentul potrivit ne vom descurca in orice situatie  :)
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: RaduM din Marţi, 31 Iulie 2018, 20:25
acestea sunt vesti bune Diana
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Claudia Nacu din Marţi, 31 Iulie 2018, 23:26
1. Dănuța N. -  București
 2. Violeta D. - urcare din Predeal
 3. Simona A. - urcare din Făgăraș
 4. Mihaela M. - Bucuresti
 5. Olivia B.- Bucuresti
 6. Angela B. - Bucuresti
 7. Claudiu C -  bucuresti
 8. ...retras...
 9. Eugen A. - Bucuresti
10.Cristina M / Bucuresti
11. Irina A urcare Bucuresti
12.Maria V -Bucuresti
13. Florin A. -Brasov
14. Emilia -Ploieşti
15. Cristian G. - Bucuresti
16, Dana B - Bucuresti
17. George D-Bucuresti
18. Gheorghe E - urcare din Breaza
19. Lucretia P-Bucuresti
20.Mihaela Nastasie-Bucuresti
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Claudia Nacu din Marţi, 31 Iulie 2018, 23:28
S-a eliberat locul meu. Daca sunt doritori...
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: eugenandrei din Miercuri, 01 August 2018, 09:20
Lista transport Bucuresti - Ploiesti - Predeal - Brasov - Balea Cascada si retur
1. Dănuța N. -  București
 2. Violeta D. - urcare din Predeal
 3. Simona A. - urcare din Făgăraș
 4. Mihaela M. - Bucuresti
 5. Olivia B.- Bucuresti
 6. Angela B. - Bucuresti
 7. Claudiu C -  bucuresti
 8. Eugen A. - Bucuresti
 9. Cristina M / Bucuresti
10.Irina A urcare Bucuresti
11. Maria V -Bucuresti
12.Florin A. -Brasov
13. Emilia -Ploieşti
14. Cristian G. - Bucuresti
15. Dana B - Bucuresti
16, George D-Bucuresti
17. Gheorghe E - urcare din Breaza
18. Lucretia P-Bucuresti
19. Mihaela Nastasie-Bucuresti
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: eugenandrei din Miercuri, 01 August 2018, 09:25
Am refacut lista de transport. Mai este putin pana la plecare, ploile sau cam terminat asa ca sa avem mult spor la drumetii!!! :thumbup: :) :applause:
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Serena din Miercuri, 01 August 2018, 12:22
Se zice că s-au terminat ploile, dar cu temperaturile cum stăm? Ne luăm și cojoace sau ...  ceva costume de baie?  :yeah: Oricum, sigur vom fi „pe val”, deși mergem la munte! :happy: :happy: Era bună și un pic de Cetatea Poenari, înainte de toate, că ne făceam încălzirea cu cele 1400 și un pic de trepte. Chiar și după, că ne trăgeam puțin sufletul prin acțiune. În concluzie: echipareaaaa!
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: krondia din Miercuri, 01 August 2018, 14:21
Lista transport Bucuresti - Ploiesti - Predeal - Brasov - Balea Cascada si retur

1. Dănuța N. -  București
 2. Violeta D. - urcare din Predeal
 3. Simona A. - urcare din Făgăraș
 4. Mihaela M. - Bucuresti
 5. Olivia B.- Bucuresti
 6. Angela B. - Bucuresti
 7. Claudiu C -  bucuresti
 8. Eugen A. - Bucuresti
 9. Cristina M / Bucuresti
10.Irina A urcare Bucuresti
11. Maria V -Bucuresti
12.Florin A. -Brasov
13. Emilia -Ploieşti
14. Cristian G. - Bucuresti
15. Dana B - Bucuresti
16, George D-Bucuresti
17. Gheorghe E - urcare din Breaza
18. Lucretia P-Bucuresti
19. Mihaela Nastasie-Bucuresti
20. Ecaterina S. - Ploiesti
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: RaduM din Miercuri, 01 August 2018, 17:48
era chiar buna cetatea Poenari  :thumbup:
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: eugenandrei din Miercuri, 01 August 2018, 23:52
RaduM, cetatea Poenari este situata in Transfagarasan pe segmentul Curtea de Arges - Balea Lac. Ori noi avem treaba in partea cealata, Brasov/Sibiu - Balea Lac. Asa ca nu vom avea timpul necesar pt a vizita si cetatea. Poate altatdata.
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: krondia din Joi, 02 August 2018, 13:24
Buna tuturor!

A mai ramas foarte putin pana la (re) intalnirea cu Fagarasii, stiu ca sunteti nerabdatori.

Prognoza meteo se mentine in continuare buna in weekend, temperaturile oscileaza intre 9 – 15 grade.
Nu mai sunt anuntate ploi, sa nu uitam insa ca la munte vremea este imprevizibila, aversele de ploaie pot aparea pe neasteptate, important este sa nu ne surprinda nepregatiti.

Cu riscul de a ma repeta, reiau recomandarile privind echipamentul obligatoriu pentru traseele de drumetie:
-   bocanc de munte cu talpa aderenta, cu protectie pentru glezna – exclus adidas
-   pantalon de munte lung – elastic, impermeabil – exclus blugi sau trening din bumbac
-   geaca de munte impermeabila – exclus canadiana de oras
-   pelerina
-   tricouri tehnice
-   bluza termica cu maneca lunga, polar
-      sapca,  bandana
-   rucsac pentru tura de o zi 20 – 30l - exclus orice alta geanta

Toate aceste articole sunt de baza.
Alte accesorii utile: ochelari de soare, bete trekking, lanterna frontala

Neaparat sa aveti in rucsac haine de schimb: tricouri, o bluza mai groasa/polar, ciorapi, chiar si caciula, manusi, ambalate in pungi de plastic care rezista la umezeala.

In timpul drumetiilor sa aveti la voi sandwichuri, fructe (de ex mere, banane) sau alte alimente care stiti ca va tin de foame, batoane energizante, glucoza, ciocolata, chiar si la Decathlon se gasesc astfel de produse.
Nu uitati de apa, 1-2l.

Inainte de plecarea pe traseu veti semna regulamentul de acceptare a conditiilor care implica participarea la drumetie.
Este afisat pe prima pagina in descrierea actiunii.

Am vorbit cu soferul, cu tot cu pauzele reglementare si opririle de pe traseu cel mai probabil vom ajunge la Cabana Balea in jur de 12:00.
Eu voi urca din Brasov impreuna cu Florin - benzinaria Mol de pe Calea Bucuresti 101; vizavi de MacDonald's

Soferul are lista cu cei inscrisi la transport, va rog mult sa nu intarziati.
Cei care urcati de pe traseu puteti sa il sunati sa stabiliti ora si punctul de intalnire.

Nr. microbuz:  B 284 NEW
Nume si nr tel sofer: BOGDAN  0753 878 454

Plecare din Bucuresti  03.08.2018, ora 06:00, din statia Petrom Aurel Vlaicu


Aveti mai jos localizarea Cabanei Balea unde vom fi cazati:

https://www.google.com/maps/place/B%C3%A2lea+Cascad%C4%83/@45.6253893,24.5425099,12z/data= (https://www.google.com/maps/place/B%C3%A2lea+Cascad%C4%83/@45.6253893,24.5425099,12z/data=)!4m8!1m2!2m1!1scabana+balea+cascada+!3m4!1s0x474ceb9d04d8daa1:0x1487412a9f6b0359!8m2!3d45.6363644!4d24.6065969

Exista posibilitatea sa ne schimbam la hotel dar pe cat se poate v-as recomanda sa veniti echipati de drumetie.

In prima zi vom avea prima masa impreuna doar seara, la 19:00.

Ar fi bine sa participe toata lumea la traseul de vineri, a fost gandit special pentru a ne incalzi inainte de traseul mai complex de sambata, dar si pentru a ne evalua nivelul de pregatire si rezistenta.
Ati vazut fotografiile, traseul este foarte frumos, cu numeroase locuri de belvedere.

Despre traseul de sambata vom vorbi mai multe impreuna cu ghidul salvamont care ne va insoti.

Acestea fiind spuse, voie buna sa avem, drum bun si sa ne vedem cu bine!

Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: krondia din Vineri, 03 August 2018, 23:31

(https://s8.postimg.cc/e7y6hvg05/IMG_20180803_231210.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s8.postimg.cc/cswltbmol/IMG_20180803_162955.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s8.postimg.cc/nsht4y7yt/IMG_20180803_171524.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s8.postimg.cc/yfbmaj8g5/IMG_20180803_230857.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s8.postimg.cc/ys30gn64l/IMG_20180803_231049.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s8.postimg.cc/s1mj77qol/IMG_20180803_231130.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s8.postimg.cc/dv6sbs5h1/IMG_20180803_231705.jpg) (https://postimages.org/)

picture host (https://postimages.org/)
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: krondia din Duminică, 05 August 2018, 00:24
(https://s22.postimg.cc/4xbotc9pd/IMG_20180804_234540.jpg) (https://postimg.cc/image/i1h9611r1/)

(https://s22.postimg.cc/85g66cloh/IMG_20180804_101807.jpg) (https://postimg.cc/image/v6wrc3lbx/)

(https://s22.postimg.cc/gay84i27l/IMG_20180804_123359.jpg) (https://postimg.cc/image/crcaeozhp/)

(https://s22.postimg.cc/lxul2h4vl/IMG_20180804_124035.jpg) (https://postimg.cc/image/wxfse2val/)

(https://s22.postimg.cc/47swhgtvl/IMG_20180804_124335.jpg) (https://postimg.cc/image/6cd9ijvi5/)

(https://s22.postimg.cc/g9oabmatt/IMG_20180804_125609.jpg) (https://postimg.cc/image/eumpmw9ql/)

(https://s22.postimg.cc/c0jk9h2fl/IMG_20180804_132759.jpg) (https://postimg.cc/image/r99hn8w3x/)

(https://s22.postimg.cc/5zlvccxsx/IMG_20180804_193106.jpg) (https://postimg.cc/image/71w1uwgm5/)

(https://s22.postimg.cc/jgitv92zl/IMG_20180804_233949.jpg) (https://postimg.cc/image/bb0rx3eql/)

(https://s22.postimg.cc/uu5d5vsrl/IMG_20180804_234113.jpg) (https://postimg.cc/image/c1ti2awd9/)

image uploading (https://postimages.org/)
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: eugenandrei din Luni, 06 August 2018, 11:36
Tinta noastra....Creasta muntilor Fagaras`va invita direct in sus deasupra caldarii glaciare Balea, o urcare sustinuta cu perseverenta, o zona de vis......... :thumbup:un slalom prin bucatile stancoase de piatra printre care petice de iarba, ici colo flori marunte ale muntelui........Si pt ca urcatul nu este fara recompensa, ei bine... :applause: ::) Soarele puternic arzator ne-a rasplatit din plin. Innaintam cu o pofta nebuna de a adulmeca linistea, privelistea, culorile si bineinteles cea mai frumoasa panorama cu celebrul Tranfagarasan, lacul Capra...o adancitura lata si domoala un smarald mirific. De jur imprejur, Moldoveanu cu creasta lui trapezoidala, Vanatarea lui Buteanu, Iezerul Caprei insemnat cu tricolorul. Ajunsi acolo sus am fost intampinati cu galagie, rasete si bucurie de tineri minunati si fericiti ca pot savura inaltimile muntilor nostri. Am poposit vreme de 20 de min, am impartit bucuria urcusului cu un tinerel dragalas de origine chinez ce isi adapostea entuziasmul sub umbrela lui desfacuta...am facut fotografii si apoi ne-am luat la revedere``Mi-a ramas in minte si in inima...dincolo de vf e o alta lume....  :worship: :worship: :smitten:
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: cornelina din Luni, 06 August 2018, 22:46
Am prins primul weekend cu soare, dupa muuuulta, muuulta vreme  :worthy:.
Si a meritat sa ne ardem putin fetele, nasurile si bratele, pe bucati.
Le vom uniformiza cu alta ocazie.

Una peste alta a fost o iesire faina.
Si a fost faina din meritul oamenilor frumosi, care au participat si care au ras de "comunismul" serviciilor de la hotel.
Aceeasi oameni faini, care au intins o mana de ajutor pe coclauri celor cu sufletul mai obosit.
Nimeni nu a ramas in urma si toti au participat la traseul de vineri, un pic ocolit, un pic mai plin de buruieni :)
Buruieni in cararea catre Cascada Balea, care au adus un plus de adrenalina, celor care s-au incumetat pana acolo.
Un minus zilei de vineri: returul pe asfalt, care nu s-a potrivit cu incaltarile de munte.
Unora dintre noi ne-ar fi placut returul prin padure :(.
Poate la evenimentul de anul viitor.

Sambata a adus cu sine ocazii de facut fotografii de poveste.
Si sansa de a "sparge" grupul, astfel incat sa ne fie impacata toata lumea.
Si a meritat. :)
Unii au vazut Vanatarea lui Buteanu si Varful Capra, altii Lacul Doamnei.

Unii au mancat ciorbe si papanasi la cabana, iar altii langosi si clatite.
Toate binemeritate dupa mai bine de 20 mii de pasi parcursi  :coolsmiley:

Iar seara s-a incheiat cu petrecere si cu un La multi ani! cantat unuia care e zodia Balanta, dar treaca de la noi.  *|*.
Poate face cinste de ziua lui.

Speram ca cei noii participanti sa fi inteles spiritul SC si sa mai vina cu noi.

Toate cele bune!

PS: pozele Dianei sunt definitorii pentru acest eveniment.
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: Angela B din Joi, 09 August 2018, 23:21
      Prea putine vorbe aici pentru cele trei zile petrecute impreuna.
Dupa o perioada in care uitasem atmosfera din actiunile SC am petrecut trei minunate cu prieteni vechi si noi.
Am avut o vreme cum nu indrazneam sa speram ca o sa avem si am vazut locuri minunate.
Multumesc frumos Diana pentru indrumare si pentru poze.
Si multumesc Singles Camp ca imi dati posibilitatea sa visez ca mai pot urca ....

 :D :D
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: eugenandrei din Miercuri, 15 August 2018, 22:48
Buna seara! Imi cer scuze pt ca am intarziat cu postarea fotografiilor din aceasta minunata actiune, dar niciodata nu este prea tarziu :thumbup: In prima zi, pana la sosire, am avut parte de o mica surpriza si am vizitat pe fuga Cetatea Fagarasului:

(http://i68.tinypic.com/muzpyt.jpg)

(http://i68.tinypic.com/2poqr6t.jpg)

(http://i64.tinypic.com/351biwm.jpg)

(http://i67.tinypic.com/2uzrs6o.jpg)

(http://i65.tinypic.com/29lcy7b.jpg)

(http://i65.tinypic.com/34npruu.jpg)

(http://i66.tinypic.com/i5bwht.jpg)

(http://i68.tinypic.com/2cqz3uu.jpg)

(http://i64.tinypic.com/2zs8xe0.jpg)

(http://i66.tinypic.com/29xb1v4.jpg)

(http://i65.tinypic.com/152ic8i.jpg)

(http://i68.tinypic.com/2s76qkg.jpg)

(http://i66.tinypic.com/293vski.jpg)

Apoi dupa cazare, am plecat pe traseu spre Cascada Balea.

(http://i67.tinypic.com/m8h2yb.jpg)

(http://i66.tinypic.com/5tt8hg.jpg)

(http://i67.tinypic.com/9r6lnm.jpg)

(http://i68.tinypic.com/2qjfx44.jpg)

(http://i68.tinypic.com/2s0biaa.jpg)

(http://i63.tinypic.com/2dbqw48.jpg)

(http://i67.tinypic.com/t646qd.jpg)

(http://i68.tinypic.com/jhvvwn.jpg)

(http://i68.tinypic.com/wqvnlg.jpg)

(http://i66.tinypic.com/5u3c4g.jpg)

(http://i63.tinypic.com/wtcw2.jpg)

(http://i63.tinypic.com/dqryp1.jpg)

(http://i64.tinypic.com/jjtz00.jpg)

(http://i66.tinypic.com/2hh2mj7.jpg)

(http://i64.tinypic.com/kara5h.jpg)

(http://i63.tinypic.com/6h6tnb.jpg)
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: eugenandrei din Miercuri, 15 August 2018, 23:17
A doua zi, adevarata aventura in Muntii Fagaras. Am urcat cu microbusul pana la Balea Lac si apoi pe poteci..........

(http://i65.tinypic.com/15gp743.jpg)

(http://i68.tinypic.com/b627b6.jpg)

(http://i68.tinypic.com/2mx1zq0.jpg)

(http://i64.tinypic.com/rw5oba.jpg)

(http://i68.tinypic.com/2lbke83.jpg)

(http://i65.tinypic.com/2r7v9rs.jpg)

(http://i64.tinypic.com/29kxhzd.jpg)

(http://i68.tinypic.com/1ovtpt.jpg)

(http://i64.tinypic.com/jzt8w3.jpg)

(http://i66.tinypic.com/6eetkn.jpg)

(http://i67.tinypic.com/5n164k.jpg)

(http://i68.tinypic.com/2py52c2.jpg)

(http://i65.tinypic.com/2ro0t3o.jpg)

(http://i68.tinypic.com/a4r9sw.jpg)

(http://i63.tinypic.com/166yipw.jpg)

(http://i63.tinypic.com/smu0cy.jpg)

(http://i66.tinypic.com/2aik6iu.jpg)

(http://i65.tinypic.com/35inp5v.jpg)

(http://i64.tinypic.com/vzhqnk.jpg)

(http://i68.tinypic.com/syaz4h.jpg)

(http://i66.tinypic.com/j0lnro.jpg)
(http://i67.tinypic.com/vqiemr.jpg)
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: eugenandrei din Miercuri, 15 August 2018, 23:35
Ultima zi, la plecare, am lasat traseele si potecile si in drum spre casa am vizitat mai multe obiective. Casa memoriala a lui Badea Cartan din localitatea Cartisoara jud Sibiu a fost prima!

(http://i67.tinypic.com/29lib6s.jpg)

(http://i68.tinypic.com/2hnlx8o.jpg)

(http://i65.tinypic.com/whi6aq.jpg)

(http://i64.tinypic.com/302caxu.jpg)

(http://i64.tinypic.com/hrhkl4.jpg)

(http://i64.tinypic.com/fu883n.jpg)

(http://i64.tinypic.com/mj4fgz.jpg)

(http://i65.tinypic.com/2j34ffr.jpg)

(http://i65.tinypic.com/2ecqmo9.jpg)

(http://i64.tinypic.com/2my6ebk.jpg)
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: eugenandrei din Miercuri, 15 August 2018, 23:41
A urmat Abatia Cisterciana de la Carta Jud Sibiu:

(http://i65.tinypic.com/qnqjvl.jpg)

(http://i68.tinypic.com/2390s9.jpg)

(http://i64.tinypic.com/n71i7o.jpg)

(http://i63.tinypic.com/29nwaoi.jpg)
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: eugenandrei din Miercuri, 15 August 2018, 23:48
Unul dintre cele mai frumoase obiective a fost Herghelia de cai de la Sambata de Jos:

(http://i63.tinypic.com/zxo0ah.jpg)

(http://i65.tinypic.com/6405s9.jpg)

(http://i66.tinypic.com/e9at03.jpg)

(http://i66.tinypic.com/2wfsqqp.jpg)
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: eugenandrei din Miercuri, 15 August 2018, 23:55
Iar intr-un final am vizitat si Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus:

(http://i63.tinypic.com/346azo8.jpg)

(http://i65.tinypic.com/4or50.jpg)

(http://i68.tinypic.com/902dn6.jpg)

(http://i65.tinypic.com/14v63hd.jpg)
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: krondia din Joi, 16 August 2018, 00:23
Multumesc, Eugen, pentru fotografii, povestea excursiei si nu numai...
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: admin din Joi, 16 August 2018, 12:17
Multumesc intotdeauna celor care ofera ceva din bucuria lor, din experienta pe care au avut-o, care povestesc din ce au vazut, simtit, trait... :flori: Asa ca celor care au fost prezenti aici pe forum si dupa excursie, un mare MULTUMESC!  :applause:

Va spun si eu cateva lucruri despre zona, despre ce se intampla de regula intr-un grup montan, despre locatie etc...Incep in ordine inversa...Da, stiu, Cabana Balea Cascada nu este o locatie premium, nici una care sa fie data ca exemplu pentru servicii. Cand judecati insa un astfel de loc trebuie sa aveti in vedere trei aspecte: amplasament, tip de locatie si personal. Si ca - extrem de important - se adreseaza unor oameni de munte, nu unor pantofari, obisnuiti cu confort si nu stiu ce altele...Cei care merg la munte au o toleranta si acceptabilitate larga, dorm in cort, in sac de dormit in sala de mese, cateodata la usa cabanei....Pai ce ne facem daca mergem in Retezat de exemplu la Pietrele, in inima muntelui si avem doar 2 ore de curent pe zi, baie cu apa rece ca gheata, mancare doar prajeli...Sau la cabanele de creasta, unde nu se pune problema de confort ci de doar de a avea un loc in care sa pui capul jos?

Balea Cascada are un amplasament privilegiat si totodata este singura optiune din zona de sus, celelalte doua, Paltinul si La Lac, neputand fi luate in calcul pt un grup de profilul nostru, iar cele de jos din zona Vama Cucului sunt prea departe de obiectivele montane. Cand o locatie are monopol zonal nu mai este foarte atenta la calitate, mai ales in perioada de varf-varf de sezon. Apoi serviciile la o cabana nu trebuie asimilate cu unele la un hotel sau o pensiune, este alt profil de locatie, chiar daca prin dimensiuni, stiu Cascada este asimilata de multi cu un hotel. Da, subliniez, este o cabana. Eu am batut muntii, am stat in multe astfel de locatii, acolo nu gasesti oameni dispusi sa lucreze permanent, de asemenea nu ai conditiile optime de aprovizionare, preparare, servire. Il cunosc foarte bine pe Marius, cel care are Paltinul si Cascada, am fost colegi, amici, ne intalnim la petreceri...si stiu cat de greu este sa gaseasca personal. Vedeti bine ca in oras nu gasesti sa angajezi pe cineva, daramite pt acolo, in creierul muntilor? Fara indoiala ca pe vremea cand era Tavi, fratele celui care este acum cabanier la Cascada, lucrurile stateau mai bine, chiar si atunci cand era Bogdan, fiul lui era parca altceva...Nu stiu rationamentul pt care Marius a facut switch-ul, el stie mai bine ce are acolo...Sa se inteleaga nu-l scuz, nu justific ceva din serviciile lor, doar explic...

Un grup montan este de cele mai multe ori eterogen. Rar se intampla sa fie omogenitate, asta doar in cazul micilor nuclee de amici rutinati si obisnuiti sa mearga impreuna...Un grup de 30 - 40 de persoane, care sosesc nu in special pt performanta, ci mai mult pt o gura de aer,i pentru socializare, nu are cum sa fie omogen, nu toti sunt la fel de activi, nici pregatiti...Oricine a fost la munte in grup poate sa inteleaga usor asta...Eu bat potecile de la 7 ani, incepand cu parintii, apoi cu prietenii de la tara, apoi cu colegii de scoala, apoi in Amicii Muntilor. Am deci o jumatate de secol de umblat pe munte. Dar niciodata nu m-am asteptat ca intr-un grup format ad-hoc sa fim toti la fel de buni. Unii sunt extrem de bine pregatiti, am intalnit oameni care urca cu o usurinta incredibila, altii foarte rezistenti, cu un grad de anduranta uimitor, altii care trag de ei, altii care se plang de la primul urcus...

Un om experimentat de munte niciodata nu se lauda cu performante, nu are nevoie de asa ceva, el iese in evidenta prin comportamentul pe care il are pe traseu. Stie sa intre in pas cu ceilalti, nu accelereaza, nu are nevoie de spatiu si aer in fata. Poate lua urma, sa inchida monomul, poate sa fie "caine de turma" sa supravegheze pe ceilalti. Satisfactia lui nu este "varful" ci poteca. Atmosfera din munte, peisajele pe langa care trece, aerul acela unic, incercarea fizica, chiar si ocazia de a oferi ajutor, astea sunt motivatiile de a merge. Nu discutam aici de performanta, de recorduri. Pt acelea nu mergi cu un grup, actiunile de atingere se fac intr-un colectiv restrans. Aici vorbim de o actiune de socializare pe poteci de munte.

Traseul pe care l-ati facut este cel mai usor si simplu din Muntii Fagaras. Diferenta de altitudine este mica pt un om antrenat, lungimea nu pune probleme de efort, nu exista zone de risc mare. L-am ales special pt Singles Camp, acum 8 ani, la prima noastra actiune montana. Atunci eu am fost ghid, insotitor, sofer etc...Am repetat in fiecare an cu succes acest program, pana cand a fost preluat de Lidia si acum de Diana. Amandoua experimentate in actiuni montane si pt siguranta dublate de ghid local Salvamont. Am inteles ca a fost neplacuta coborarea pe sosea. Va dau si explicatia pt care am facut in acest fel traseul, pt a intelege motivatia. Diana nu a facut decat sa respecte ceea ce era comunicat de mine, un lucru de apreciat la ea, mai ales in conditii de presiune din partea grupului.

Urcarea pe traseul de Saua Doamnei spre Balea Cascada este mult mai pitoresc si mai placut decat daca s-ar urca pe poteca directa, cea care duce sub cascada. Se evita de asemenea intalnirea cu hoardele de sandalisti care merg sa vada si ei caderea de apa...Apoi te urca la nivelul de la pilonul II de unde se ofera panorame in sus si in jos. Ajuns sub pilonul II ai practic 3 optiuni: sa cobori pana sub cascada pe povarnis si apoi sa continui pe traseul arhituristic. Uac! Nu-i fain de loc! Vara este ca un bulevard...tipete, haulituri, lume ce n-are nimic in comun cu muntele...Alta optiune este sa te intorci pe acelasi traseu. Uff, urasc asta, sunt partizanul circuitelor nu al traseelor dus-intors. Astea nu-ti ofera nici o satisfactie. Apoi coboratul pe sosea. Este mai lung, este mai dur in articulatii, dar are 3 avantaje: da posibilitatea de a se povesti si a se forma mici gascute, nu mergi pe acelasi drum pe care ai venit si ofera cateva panorame faine. Credeti-ma ca am analizat bine cum e mai bine si fara indoiala coborarea pe sosea este nu deosebita, dar mai buna decat celelalte doua solutii.

Am cules de pe facebook fotografiile facute de un bun fotograf ce a participat, atat cat a fost single, la mai multe actiuni ale noastre. A fost cam in aceiasi perioada cu voi si am ramas cu dorul de a ajunge iar acolo...Acum ca genunchiul se pare ca s-a vindecat este posibil sa revin pe poteci...Am facut cateva incercari usoare anul acesta si a fost ok, asa ca sper ca anul viitor sa pot alerga din nou...

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/08/IMG_6404.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/08/IMG_6403.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/08/IMG_6402.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/08/IMG_6401.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/08/IMG_6400.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/08/IMG_6399.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/08/IMG_6396.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/08/IMG_6395.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/08/IMG_6394.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/08/IMG_6393.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/08/IMG_6392.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/08/IMG_6391.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/08/IMG_6390.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/08/IMG_6389.jpg)
Titlu: Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Scris de: oli din Duminică, 19 August 2018, 20:31
(https://s22.postimg.cc/sv0fmzddd/20180804_100258.jpg) (https://postimages.org/)prntscr (https://postimages.org/app)
Chiar daca ati vazut deja imagini f frumoase din excursie si locurile exceptionale pe unde am fost, vroiam sa postez si eu cateva poze care reflecta zilele minunate pe care le-am avut, rasfatate de soare, de racoarea si linistea muntilor.
(https://s22.postimg.cc/ion8qoj5d/20180804_101347.jpg) (https://postimages.org/)create image url (https://postimages.org/)
(https://s22.postimg.cc/e412b9mg1/20180804_122113.jpg) (https://postimages.org/)upload images online (https://postimages.org/)
(https://s22.postimg.cc/uf167mgy9/20180804_112423.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s22.postimg.cc/tpidvgj1d/20180804_125505.jpg) (https://postimages.org/)(https://s22.postimg.cc/mz1wlwlk1/20180804_122133.jpg) (https://postimages.org/)screen shot on pc (https://postimages.org/app)
(https://s22.postimg.cc/m9j49x34h/20180804_141831.jpg) (https://postimages.org/)